Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Κάντε ένα διάλειμμα από το χαμομήλι και ρίξτε το στο χυμό κεράσι για να αυξήσετε τον ύπνο σας! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Experimental Biology 2014, σύμφωνα με την οποία ο χυμός κεράσι δυο φορές την ημέρα μπορεί να μας χαρίσει μέχρι και μιάμιση ώρα έξτρα ύπνου, χάρη στη μελατονίνη και την τρυπτοφάνη που περιέχουν τα κεράσια.
Η μελατονίνη έχει ρόλο ως βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού και η τρυπτοφάνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ και πρόδρομος ουσία της μελατονίνης. Πέραν αυτών, οι προανθοκυανιδίνες των κερασιών, περιέχουν ένα ένζυμο που μειώνει τη φλεγμονή και τη διάσπαση της τρυπτοφάνης, αφήνοντάς τη να λειτουργήσει περισσότερο στον οργανισμό.
Κι επειδή η εποχή του κερασιού αργεί ακόμη, δοκιμάστε το ακτινίδιο. Δύο ακτινίδια μια ώρα πριν τον ύπνο έδειξαν αύξηση της διάρκειάς του κατά 13% και μείωση των διαστημάτων που ξυπνάμε μέσα στη νύχτα κατά 29%, μετά από μόλις 4 εβδομάδες, σύμφωνα με κινέζικη μελέτη.
Το Twitter δεν επιθυμεί οι χρήστες με πολλούς followers και αντίκτυπο στο κοινωνικό δίκτυο (RTs, replies κ.λπ.) να δίνουν στα tweets τους links με φωτογραφίες προς το instagram, καθώς θεωρούν ότι έτσι το Instagram θα αποκτήσει ακόμα περισσότερους χρήστες.

Αντιθέτως, προτρέπει τους χρήστες να ανεβάζουν τις φωτογραφίες που θέλουν να κάνουν share, στο ίδιο το Twitter που υποστηρίζει κάτι τέτοιο, ενώ μάλιστα στην iOS εφαρμογή υπάρχουν και ορισμένες επιλογές επεξεργασίας της φωτογραφίας.


Πηγή: gr.pcmag.com

Τα μεγαλώνεις, τα φροντίζεις, τα ντύνεις, τα ταΐζεις και τι ζητάς; Να είναι ευτυχισμένα και μονιασμένα. Αλλά αυτά εκεί, τρώγονται σαν το σκύλο με τη γάτα. Kαι φαινόταν τόσο μα τόσο, αγαπημένα αδέρφια.
Ο λόγος για το Brandon και τη Brenda, βέβαια, που θυμήθηκαν μετά από 20 χρόνια να ξαναπιαστούν στα…tweets (όχι στα λόγια πλέον) γιατί το καλόπαιδο (καλό παλλικαράκι που λέει και μία θεία μου) ο Brandon έγραψε ένα βιβλίο – τι, γιατί και πώς παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα- και να πει τα χίλια δυο για τη σειρά και τους συντελεστές της.
Τα απομνημονεύματα του μεγάλου καλλιτέχνη, η Shannen δεν τα διάβασε (να αυτά κάνει και τσακώνονται) αλλά κάποιος καλοθελητής φαίνεται πως της είπε ότι την κράζει και αυτή έσπευσε να τον στολίσει με το γάντι πάντα.
Εκείνη από το θρόνο της, του έγραψε με απλά λόγια, ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη σειρά, ήμουν νια και γέρασα και εσύ ακόμα ασχολείσαι με αυτά; Move on, επιτέλους. Δεν είμαι εγώ κολλημένη στα 90s. Φαίνεται ποιος είναι.
Ενώ δε σταμάτησε εκεί και είπε κιόλας ότι είχε μάθει πως ο Jason είχε ένα ατύχημα και μάλλον επηρεάστηκε η μνήμη του. «Σ’ αγαπώ Jason (Brandon για μας) αλλά πιστεύω πως μάλλον κάποιο μέρος της μνήμης σου επηρεάστηκε μετά το ατύχημα που είχες το 2002. Όλοι αλλάζουν. Έχουν τη δική τους αντίληψη για την αλήθεια. Και η δική σου είναι σίγουρα διαφορετική από τη δική μου». Σα να την έχω μπροστά μου είναι. Ο δε ο Brandon, με το γνωστό γλυκανάλατο (σχεδόν γλοιώδες) ύφος του απάντησε «"PS. Love you Shannen...I had nothing but love for you in my book. …had u read it u would have seen…». Τουτέστιν, σ’ αγαπώ (και άλλες υποκρισίες, μας ακούει και κόσμος) αλλά πρώτα διάβασε το βιβλίο (μπας και πουλήσουμε κανέναν αντίτυπο) και μετά μίλα.
«Και εγώ σ’ αγαπώ Jason» απάντησε η Brenda, καθώς η αβρότητα και η καλοσύνη πάντα περίσσευαν στο Hollywood (ή σχεδόν Hollywood, μην το παρατραβάμε κιόλας).
Αλλά μ’ αυτά και με κείνα βλέπω πάλι τη μάνα Walsh να ξανακλείνεται στο σπίτι και να φτάνει 19 η μεγάλη η πίεση. Μα δεν είναι παιδιά αυτά κυρία Cindy μου. Τέρατα είναι. Όλο πίκρες και φαρμάκι. Μια χαρά από αυτά δεν έχετε δει ακόμα. Και δε φοβάμαι τίποτα άλλο, αλλά μη ξανακλειστείτε σπίτι κυρία Cindy μου και άντε να ξαναβγείτε.
Υ.Γ ποια είναι η θέση της Donna Martin στο θέμα αυτό και γιατί δεν επενέβη να σταματήσει τις εχθροπραξίες;
clickatlife.gr
Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει ένα νέο feature στο messenger application της: voice-to-text. Δηλαδή, ο χρήστης θα μπορεί να μιλάει για να στείλει το μήνυμά του αντί να χρειαστεί να γράψει. Η τελευταία έκδοση του Facebook Messenger, σύμφωνα με το techfrog.gr, επιτρέπει στους χρήστες να στείλουν ηχητικά αρχεία. Το επόμενο update θα προωθήσει αυτή την τεχνολογία, επιτρέποντας στους χρήστες να επικοινωνούν εύκολα όταν οδηγούν και δε μπορούν να γράψουν ή γενικότερα βαριούνται να γράψουν.
Πρόκειται για τον Ευάγγελο Κατσιούλη -ψυχίατρο, ο οποίος έχει ένα από τα υψηλότερα IQ που έχουν καταγραφεί ποτέ, με 205 στην κλίμακα Stanford-Binet scale.
Μία λίστα με τους 50 ανθρώπους- ιδιοφυΐες εν ζωή έφτιαξε η ιστοσελίδα thebestschools.org. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει και ο Έλληνας, Ευάγγελος Κατσιούλης. Είναι ψυχίατρος και έχει ένα από τα υψηλότερα IQ που έχουν καταγραφεί ποτέ, με 205 στην κλίμακα Stanford-Binet scale.
Για τη λίστα, η ιστοσελίδα ξεχώρισε ανθρώπους που κατάφεραν με το έργο τους να αλλάξουν την εποχή τους, ή τον τόπο τους, όπως εξηγεί στο σχετικό δημοσίευμα, ενώ κατέταξε τις ιδιοφυΐες με αλφαβητική σειρά (στα αγγλικά), καθώς σημειώνει ότι δεν είναι δυνατή η μεταξύ τους σύγκριση.
Η λίστα με τις 50 ιδιοφυϊες
  1. Πολ Άλεν (επιχειρηματίας)
  2. Banksy (Καλλιτέχνης)
  3. Γουόρεν Μπάφετ (Επιχειρηματίας)
  4. Μάγκνους Κάρλσεν (Σκακιστής)
  5. Τζάκι Τσαν (ηθοποιός)
  6. Ρόμπερτ Κριστγκάου (Κριτικός)
  7. Τζόελ Κοέν (Σκηνοθέτης)
  8. Ελίας Τζέιμς Κόρεϊ (Χημικός)
  9. Νάταλι Ζέμον Ντέιβις (Ιστορικός)
  10. Ρίτσαρντ Ντόκινς (Βιολόγος)
  11. Πλάθιντο Ντομίνγκο (Τραγουδιστής Όπερας)
  12. Μπομπ Ντίλαν (τραγουδοποιός)
  13. Άστον Τζ. Ίτον (Δεκαθλητής)
  14. Φεντερίκο Φαντίν (Μηχανικός)
  15. Σιν Φάνινγκ (Προγραμματιστής)
  16. Στίβεν Φράι (Ηθοποιός)
  17. Μπιλ Γκέιτς (Προγραμματιστής)
  18. Γουέιν Γκρέτζκι (Παίκτης Χόκεϊ)
  19. Τένζιν Γκιάτσο (Πνευματικός ηγέτης)
  20. GZA (ράπερ)
  21. Τόνι Χοκ (αθλητής extreme sports)
  22. Στίβεν Χόκιν (Φυσικός)
  23. Σίρλεϊ Αν Τζάκσον (Φυσικός)
  24. Μπιλ Τζέιμς (Στατιστικολόγος)
  25. Μάικλ Τζόρνταν (Μπασκετμπολίστας)
  26. Τάβακολ Κάρμαν (Ανθρωπιστής)
  27. Ευάγγελος Κατσιούλης (Γιατρός)
  28. Κρίστοφερ Λάνγκαν (Μάστερ των τεστ)
  29. Σταν Λι (Μεγιστάνας του Τύπου)
  30. Γιο Γιο Μα (Τσελίστας)
  31. Κόναν Μακ Κάρθι (συγγραφέας)
  32. Ίαν ΜακΚέλεν (Ηθοποιός)
  33. Νέιτ Σίλβερ (Στατιστικολόγος)
  34. Έλον Μασκ (Μηχανικός)
  35. Μπαράκ Ομπάμα (Πολιτικός)
  36. Κόναν Ο’ Μπράιαν (ευθυμογράφος)
  37. Λάρι Πέιτζ (Επιστήμονας των Υπολογιστών)
  38. Μάγια Πλιτσέσκαγια (Μπαλαρίνα)
  39. Τζούντι Πόλγκαρ (Σκακίστρια)
  40. Μέριλιν βος Σάβαντ (αρθρογράφος)
  41. Αμάρτια Σεν (Οικονομολόγος)
  42. Τομ Στόπαρντ (Θεατρικός Συγγραφέας)
  43. Αούνγκ Σαν Σου Κι (Πολιτικός)
  44. Τέρενς Τάο (μαθηματικός)
45 Πίτερ Τίελ επιχειρηματίας
  1. Μακ Κόι Τάνερ (πιανίστας της τζαζ)
  2. Κρεγκ Βέντερ (Φυσιολόγος)
  3. Όπρα Γουίνφρεϊ (δημοσιογράφος)
  4. Άννα Γουίντορ (Δημοσιογράφος)
  5. Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Μεγιστάνας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης)

Είναι από τα κοινά τρόφιμα, ή μάλλον από τις πιο κοινές λιχουδιές. Ολοι γνωρίζουν ότι παχαίνουν και προσπαθούν να τα αποφεύγουν ή τουλάχιστον να περιορίζουν την κατανάλωσή τους. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι δεν παχαίνουν απλά γιατί αποτελούν... θερμιδικές βόμβες αλλά και γιατί ανοίγουν παραπάνω την όρεξη!
Η πείνα είναι ένας συνδυασμός αλληλεπιδράσεων που συμβαίνουν στο στομάχι, τον εγκέφαλο, το πάγκρεας, το έντερο και το κυκλοφορικό. Οι παρακάτω 10 τροφές επηρεάζουν τη διεργασία με αποτέλεσμα το μήνυμα του κορεσμού να μην φθάνει ποτέ στον εγκέφαλο. Πρόκεται για τις εξής 10 τροφές:
Λευκό ψωμί

Χυμός

Αλμυρά σνακ

Fast food

Αλκοόλ

Λευκά ζυμαρικά

Σούσι

Τεχνητά γλυκαντικά

Δημητριακά για παιδιά

Πίτσα
Επιστήμονες προειδοποιούν πώς η πιο επικίνδυνη στάση σεξ για τον άντρα, είναι όταν η γυναίκα βρίσκεται από πάνω ή στάση «καουμπόισσας», όπως ονομάζεται.

Κι αυτό επειδή όπως φάνηκε από νέα επιστημονική μελέτη, η επικίνδυνη στάση ευθύνεται για τα μισά από τα κατάγματα πέους που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Κατάγματα πέους έχουν καταγραφεί και στο 29% των περιπτώσεων κατά τη διάρκεια της στάσης του «σκύλου», ενώ 21% από τις εν λόγω βλάβες έχουν προκληθεί όταν ο άντρας είναι από πάνω ή σε στάση «ιεραποστολικό».

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Advance in Urology, όταν ο άντρας έχει τον έλεγχο, είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγει ή να μειώσει τις πιθανότητες ενός σοβαρού τραυματισμού στο πέος του.

Η έρευνα έγινε και σε ομόφυλα ζευγάρια, αλλά οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να διεξάγουν κάποιο συμπέρασμα.
Στο ημερολόγιο του 2014 καταγράφηκαν πολλά γεγονότα και ανατροπές. Από το μενού δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις στην αγορά του αυτοκινήτου. Παρά την εχθρική στάση που τήρησε η κυβέρνηση σε ό,τι κινείται με ροδές, ο όγκος των πωλήσεων σημείωσε αύξηση κατά 21,3% σε σχέση με το 2013, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ.

Πουλήθηκαν 71.218 καινούργια αυτοκίνητα, χάρη στις θυσίες των αγοραστών και την προσπάθεια των εταιρειών να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους. Αποφεύγω να αναφερθώ στη στάση των τραπεζών και των άλλων χρηματοδοτικών πηγών στα αιτήματα των καταναλωτών που είχαν τη δυνατότητα να πάρουν δάνειο.

Η ανάλυση της γενικής κατάταξης των πωλήσεων επιβεβαιώνει την έντονη ανταγωνιστικότητα που υπήρξε στον κλάδο για μια ακόμη χρονιά. Η Toyota έχει πλέον μάθει καλά τον δρόμο που την οδηγεί στην πρώτη θέση. Ολη τη χρονιά ήταν στην κεφαλή της κούρσας και «έγραψε» 8.020 πωλήσεις, αποσπώντας το 11,3% της αγοράς. Η επιτυχία της δεν είναι τυχαία, γιατί το ίδιο επιτυχημένο έργο παίζεται τα τελευταία χρόνια.

Η VW τερμάτισε δεύτερη με 6.906 πωλήσεις και ποσοστό 9,7%. Την τριάδα κλείνει η Opel με 6.480 πωλήσεις και ποσοστό 9,1%. Ακολουθούν: Nissan 5.893 πωλήσεις (8,3%), Fiat 4.005 (5,6%), Hyundai 3.928 (5%), Ford 3.682 (5,2%), Citroen 3.414 (4,8%), Suzuki 3.347 (4,7%), Skoda 3.309 (4,6%) κ.ά.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως, έγινε ανατροπή στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων. Η προσπάθεια της Mercedes να ικανοποιήσει τη ζήτηση των πελατών της και την υποχρέωση να παραδώσει μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων σε μια γνωστή φαρμακευτική εταιρεία, την έφερε στη δεύτερη θέση των ταξινομήσεων του μήνα, με 632 πωλήσεις και ποσοστό αγοράς 9,9%.

Ανάλογη επιτυχία δεν έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια και θεωρείται ένα πρόκριμα της επιθετικής εμπορικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η μάρκα και το 2015.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η BMW, η οποία πούλησε 564 αυτοκίνητα και πήρε το 8,8% της αγοράς του Δεκεμβρίου. Η Volvo ήταν τρίτη στα premium με 196 μονάδες και τέταρτη η Audi με178 μονάδες.

Η επιτυχία των Mercedes και BMW άλλαξε τους συσχετισμούς στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων. Η Mercedes ήταν πρώτη το 2014 με 2.809 πωλήσεις (ποσοστό 3,9%), καταλαμβάνοντας την ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης. Δεύτερη ήταν η BMW με 2.529 πωλήσεις (3,6%), τρίτη η Audi με 2.433 (3,4%) και τέταρτη η Volvo με1.832 (2,6%).
real.gr
Μία προσεγμένη τσάντα αναβαθμίζει και το πιο casual ντύσιμο, ενώ δίνει ένα "άγγιγμα" κομψότητας σε όλα τα σύνολα.
Οι περισσότερες γυναίκες σήμερα, αγοράζουν τις επώνυμες τσάντες τους, είτε από "secondhand" μαγαζιά, είτε από το προσφορές στο internet.
Πώς όμως θα καταλάβετε αν αυτό που αγοράζετε είναι πραγματικά αυθεντικό και όχι απλά μια πολύ καλή απομίμηση;
Η επιχειρηματίας και διευθύντρια του Portero.com, Ελίζαμπεθ Μπερνστέιν, δίνει κάποιες συμβουλές:
«Ακόμη και αν μια τσάντα έχει την σωστή μάρκα φερμουάρ, τον σωστό κωδικό ημερομηνίας ή ολόγραμμα, και φαίνεται να έχει όλα τα σωστά σημεία, η ποιότητα είναι αυτή πάντα, που θα σου τα πει όλα για τις τσάντες. Στην εποχή που είμαστε, τα είδη πολυτελείας είναι εύκολο να αντιγραφούν από άποψη λεπτομέρειας, αλλά σίγουρα όχι από άποψη ποιότητας... Οι προφανείς διαφορές καθορίζουν την ποιότητα κατασκευής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.
Εδώ υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας:
Είναι το υλικό της τσάντας πραγματικό δέρμα ή πλαστικό που το επεξεργάστηκαν για να μοιάζει με δέρμα;
Εάν το υλικό θα πρέπει να είναι επενδυμένο με χρυσό;
Εάν τα στοιχεία που υποτίθεται ότι είναι ραμμένα στο χέρι, είναι μόνο ομοιόμορφες ραφές μηχανής. Αν πράγματι ήταν χειροποίητα, δεν θα έπρεπε να είναι όλα στο ίδιο μέγεθος σε μια ευθεία.
Το φερμουάρ κλίνει με ομαλό τρόπο σε όλο το μήκος ή μαγκώνει κάπου;»
Μια σύνοψη των οδηγιών:
1. Η τοποθεσία πώλησης
Θα πρέπει να είσαι ενημερωμένη για τα σημεία πώλησης, κάτι που μπορείς πολύ εύκολα να ψάξεις στην ιστοσελίδα κάθε σχεδιαστή.
2. Η τιμή
Πριν αγοράσεις κάτι κάνε έρευνα αγοράς! Δες τα προϊόντα της ίδια εταιρίας σε διαφορετικά σημεία πώλησης!
3. Η λεπτομέρεια
Είτε αγοράζεις από κάποιο κατάστημα, είτε από κάποιο site, θα πρέπει να κοιτάξεις τις λεπτομέρειες όπως είναι: οι εσωτερικές τσέπες, τα φερμουάρ και τα χερούλια.
4. Το περιτύλιγμα
Οι επώνυμες τσάντες έχουν κάρτα γνησιότητας και είναι τυλιγμένες με ύφασμα που μαρτυράει την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται!
5. Τσέκαρε την ορθογραφία
Δες τα σημεία που αναγράφεται η επωνυμία του σχεδιαστή! Εάν είναι ανορθόγραφο ή ακόμα χειρότερα δεν υπάρχει πουθενά, τότε έχεις αγοράσει απομίμηση.
6. Μεταλλικά σημεία
Συνήθως οι τσάντες από σχεδιαστές έχουν μια μεταλλική ταυτότητα στο εσωτερικό, πάνω από την εσωτερική τσέπη, που εγγυάται τη γνησιότητα! Ακόμα, τα μεταλλικά κλεισίματα στα αυθεντικά κομμάτια έχουν ένα αξιοσημείωτο βάρος.
7. Χώρα κατασκευής
Διάβασε προσεκτικά το καρτελάκι! Θα πρέπει να αναγράφεται σωστά η χώρα κατασκευής του προϊόντος! Εάν μπεις στο site της εταιρίας που σε ενδιαφέρει θα μάθεις που κατασκευάζονται οι τσάντες που θέλεις να αγοράσεις
 
news.gr
Όσο περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα περνάει κανείς καθισμένος στο σπίτι, στη δουλειά του ή όπου αλλού, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος να αρρωστήσει ή να πεθάνει πρόωρα,ακόμη κι αν κατά καιρούς ασκείται, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη ουσιαστικά επιβεβαιώνει ανάλογα συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών, που έχουν δείξει ότι, αν κανείς θέλει να είναι υγιής και να ζήσει περισσότερο, δεν πρέπει να προσπαθεί απλώς να αντισταθμίζει το καθισιό με την περιοδική σωματική άσκηση, αλλά πρέπει να περιορίσει, όσο μπορεί, την ίδια την καθιστική ζωή.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ιατρικής Ντέηβιντ Άλτερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Annals of Internal Medicine", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) τις έως τώρα δημοσιευμένες έρευνες πάνω στο ζήτημα. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «παρά τα οφέλη της σωματικής άσκησης για την υγεία, από μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή για να μειώσει τον κίνδυνο των ασθενειών».
Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι «πάνω από τη μισή ζωή του ο μέσος άνθρωπος την περνά καθιστός, βλέποντας τηλεόραση, δουλεύοντας στον υπολογιστή κλπ.». Όσο περισσότερο χρόνο περνά κανείς σε έναν καναπέ ή σε μια καρέκλα, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος για καρδιοπάθεια, διαβήτη, καρκίνο και πρόωρο θάνατο - άσχετα από το πόσες ώρες κανείς γυμνάζεται.
Βέβαια, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι επιπτώσεις του καθισιού είναι ακόμη πιο αρνητικές σε εκείνους τους ανθρώπους που γυμνάζονται ελάχιστα ή καθόλου, από ό,τι σε αυτούς που ασκούνται τακτικά. Όμως και οι τελευταίοι καλά θα κάνουν να αλλάξουν τις συνήθειές τους, ώστε να κάθονται λιγότερο μέσα στην ημέρα.
«Κανείς πρέπει από τη μια να αποφεύγει το καθισιό και, από την άλλη, πρέπει να ασκείται τακτικά, καθώς και τα δύο είναι σημαντικά για την υγεία και την μακροζωία. Δενείναι αρκετό να ασκείται κάποιος για μισή ώρα και να κάθεται τις υπόλοιπες 23,5 ώρες»,δήλωσε ο Ντέιβιντ Άλτερ.
Σύμφωνα με τους Καναδούς ερευνητές, κάθε άνθρωπος πρέπει να θέσει ως στόχο να μειώσει τον χρόνο καθισιού μέσα στο 24ωρο κατά τουλάχιστον δύο έως τρεις ώρες. Η αρχή θα γίνει με το να συνειδητοποιήσει κανείς πόση ώρα περνά καθιστός, χωρίς να έχει επίγνωση γι' αυτό.
«Όταν κανείς αρχίσει να μετράει τις ώρες που κάθεται, τότε είναι πιο πιθανό να αλλάξειτη συμπεριφορά του», ανέφερε ο Ντ. Άλτερ. «Το επόμενο βήμα είναι να θέσει επιτεύξιμουςστόχους και να βρει ευκαιρίες για να ενσωματώσει περισσότερες σωματικές δραστηριότητέςστην καθημερινότητά του, ώστε να κάθεται όλο και λιγότερο. Για παράδειγμα, στη δουλειάτου μπορεί να σηκώνεται όρθιος και να περπατά για ένα έως τρία λεπτά κάθε μισή ώρα ή,όταν βλέπει τηλεόραση και εμφανίζονται διαφημίσεις, μπορεί να σηκώνεται όρθιος και νακάνει κάτι άλλο σε εκείνο το διάστημα», πρόσθεσε.
o κοινωνικό δίκτυο της Google, Google+ διαθέτει 2,2 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, στην πράξη όμως σχεδόν κανένας δεν μοιράζεται τίποτα μέσω της πλατφόρμας της.

Αυτό είναι το συμπέρασμα άρθρου του αναλυτή και blogger Kevin Anderson, το οποίο δημοσιεύεται στην έκδοση του Business Insider για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο άρθρο χρησιμοποιούνται πληροφορίες από στοιχεία έρευνας που παρέχει ο Edward Morbius. Ο Morbius αναφέρει ότι μόλις το 9% των χρηστών του Goolge+ ποστάρει δημόσια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google –μέσω του Dave Besbris, διευθυντή στο G+ – χωρίς να αμφισβητεί την έρευνα αρνείται να “μιλήσει για αριθμούς”.

Τα δεδομένα της έρευνας του Μorbius για το G+, συνοπτικά, είναι:

Υπάρχουν περίπου 2,2δισ. προφίλ στο G+

Από αυτά, μόνο το 9% δημοσιεύσει κάτι

Από αυτό το μονοψήφιο ποσοστό, το 37% εμφανίζει ως πλέον πρόσφατη δραστηριότητα σχόλιo σε video του YouTube, ενώ ένα 8% την αλλαγή εικόνας προφίλ

Μόνο το 6% των ενεργών προφίλ έχει δημοσιεύσει κάτι μέσα στο 2015 [στις 18 πρώτες ημέρες]

Μόνο τα μισά από αυτά, ένα 3% δεν είναι post στο YouTube

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι μόνο ένα 0,2%-0,3% του συνόλου των προφίλ, 4εκ. - 6εκ. στο G+ έχουν κάνει δημόσιο πόστ μέσα στο 2015.

Ως "ποστ" θεωρούνται οι δημόσιες αναρτήσεις μόνο, πλην των σχολίων σε video του YouTube. Τα ιδιωτικά ποστ δεν προσμετρώνται.

Πηγή: e-pcmag.gr
Αποτελεσματική εξίσου με την αγκαλιά είναι η φωνή της μητέρας από το τηλέφωνο, στην περίπτωση που το παιδί –και όχι ο ενήλικας- αντιμετωπίζει μία δυσκολία και χρειάζεται στιγμιαία ανακούφιση.

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που μελέτησε τη βιοχημεία των ανθρωπίνων σχέσεων, ακόμα και η ακρόαση της μητρικής φωνής στην άλλη άκρη του ακουστικού, μπορεί να δράσει το ίδιο αποτελεσματικά με την αγκαλιά της.

Τη έρευνα έκανε η ομάδα της δρ. Λέσλι Σέλτσερ από το πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of Royal Society B» της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών.

Οι ερευνητές μέτρησαν το επίπεδο της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες και της κλασικής ορμόνης της ζεστασιάς και της αγάπης της ωκυτοκίνης, σε 61 εθελόντριες ηλικίας 7 ως 12 ετών.

Τα παιδιά εκτέθηκαν σε μία στρεσογόνα ενέργεια, την παρακολούθηση μίας ταινίας και την παρουσίασή της σε κοινό.

Ακολούθως το ένα τρίτο των κοριτσιών βρήκε καταφύγιο στην αγκαλιά της μαμάς τους, ένα τρίτο μίλησε στο τηλέφωνο μαζί της (αλλά δεν την είδε, ούτε την άγγιξε) και ένα τρίτο απλώς παρακολούθησε ένα ουδέτερο φιλμ.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα σιέλου στο τέλος του ασυνήθιστου πειράματος και μέτρησαν τα επίπεδα της κορτιζόλης και της ωκυτοκίνης.

Διαπιστώθηκε ότι η κορτιζόλη που συνδέεται με το στρες είχε αυξηθεί σε όλα τα κορίτσια πριν μιλήσουν στο κοινό, αλλά μισή ώρα μετά το τέλος του πειράματος τα επίπεδα της κορτιζόλης είχαν επιστρέψει στο επίπεδο αναφοράς στα παιδιά εκείνα που είχαν νιώσει τη φυσική επαφή της μητέρας τους.

Χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο (γύρω στη μια ώρα) για να επιστρέψει στο φυσιολογικό επίπεδό της η κορτιζόλη στα παιδιά που είχαν απλώς μιλήσει στο τηλέφωνο μαζί της.

Στα παιδιά που δεν είχαν καμία επαφή με τη μαμά τους, η κορτιζόλη -και το στρες- παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα επί αρκετές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ψυχικά επώδυνου για τα παιδιά πειράματος.

Από την άλλη, η ωκυτοκίνη έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της στα παιδιά εκείνα που χώθηκαν με ανακούφιση στην μητρική αγκαλιά, ενώ σε υψηλά επίπεδα, ώρες μετά το πείραμα, έμεινε η ποσότητα ωκυτοκίνης και στα παιδιά που απλώς είχαν τηλεφωνηθεί με την μαμά τους.

Αντίθετα, σε όσα παιδιά δεν είχαν καμία μητρική επαφή, φυσική ή τηλεφωνική, η ωκυτοκίνη τους παρέμεινε σταθερά πολύ χαμηλή.

Η ωκυτοκίνη, που συναντάται μόνο στα θηλαστικά, έχει γίνει διάσημη ως «η ορμόνη της αγκαλιάς», καθώς παρέχει ένα αίσθημα συναισθηματικής ασφάλειας, εμπιστοσύνης και ζεστασιάς.

Διευκολύνει την ανάπτυξη δεσμών αγάπης μεταξύ γονιών και παιδιών, αλλά επίσης ερωτικών σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων και σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ αγνώστων ανθρώπων.

Μέχρι τώρα οι έρευνες είχαν δείξει ότι η ωκυτοκίνη αυξάνεται μέσω της άμεσης φυσικής επαφής. Τα προηγούμενα πειράματα είχαν, όμως, γίνει κυρίως σε τρωκτικά και έτσι δεν είχαν λάβει υπόψη την επίδραση της ομιλίας.

Για πρώτη φορά τώρα, αποδεικνύεται ότι αυτή η ισχυρή βιοχημική ουσία μπορεί να ενεργοποιηθεί απλώς και μόνο με τις λέξεις, χωρίς καν να υπάρχει οπτική και φυσική επαφή (αρκεί μια τρυφερή τηλεφωνική συνομιλία).

Από εξελικτική σκοπιά, εκτιμάται ότι η ομιλία αναπτύχθηκε πριν από την ωκυτοκίνη.

Ο ανατομικός μηχανισμός για την ομιλία εξελίχτηκε πριν από περίπου 400 εκατομμύρια χρόνια, ενώ ο μηχανισμός παραγωγής της ωκυτοκίνης πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια.

Πηγή: tanea.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!