Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Κατηγορίες στην εταιρεία Bumble Bee Foods και σε δυο εργαζόμενους άσκησαν οι εισαγγελικές αρχές της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, για τον φρικτότατο θάνατο εργάτη ο οποίος ψήθηκε ζωντανός σε βιομηχανικό φούρνο μαζί με περίπου 5.400 κιλά τόνου.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο διευθυντής λειτουργίας εγκαταστάσεων και ο πρώην διευθυντής ασφάλειας βαρύνονται με τρεις κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων Επαγγελματικής Ασφάλειας & Υγείας προκαλώντας το θάνατο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Jose Melena -το περιστατικό συνέβη το 2012-, καθάριζε τον τεραστίων διαστάσεων φούρνο, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Σάντα Φε, όταν συνάδελφός του φόρτωσε τον φούρνο με τον τόνο και τον έθεσε σε λειτουργία.

Το ψήσιμο διήρκεσε δυο ώρες και η θερμοκρασία άγγιξε τους 270 βαθμούς.

http://www.seleo.gr
Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, στον ΑΝΤ1, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων καθώς και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Πρόκειται για απόφαση – βόμβα που αφορά 3 εκ. συνταξιούχους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η απόφαση υποχρεώνει την κυβέρνηση να επαναφέρει τις συντάξεις στα επίπεδα του 2012 και δικαιώνει όσους έκαναν προσφυγή για την περικοπή δώρων (Χριστουγέννων και Πάσχα) και επιδομάτων. Κοστολογημένα μιλάμε για 2,5 δις το χρόνο που θα υποχρεωθεί να βρει η κυβέρνηση και να τα αποδώσει αναδρομικά στους δικαιούχους. Η δημοσίευση της απόφασης, επισήμως, αναμένεται να δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

http://www.aftodioikisi.gr 
Λόγω της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για το πολυνομοσχέδιο, το σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο, πρόκειται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 4 Μαΐου και η συζήτησή του θα ολοκληρωθεί με την ψήφισή του την Τετάρτη το μεσημέρι.
 
 

Ένας επιχειρηματίας, αποφασίζει πριν πάει στο σπίτι του, να…«ανανεωθεί» με ένα «πιπίνι». Σε μια κρίση ειλικρίνειας όμως, ενημερώνει την σύζυγό του για την επικείμενη αργοπορία του, στέλνοντάς της ένα φαξ και εκεί αρχίζουν όλα....
Προς την αγαπημένη μου σύζυγο.
Θα καταλάβεις σίγουρα ότι έχω κάποιες ανάγκες στις οποίες, εσύ μετά τα 54 σου χρόνια, δεν μπορείς πλέον να μου ικανοποιήσεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί σου και σε εκτιμώ σαν μία καλή σύζυγο.
Για τον λόγο αυτό, αφού διαβάσεις αυτό το φαξ, ελπίζω ότι δεν θα ερμηνεύσεις λανθασμένα το γεγονός ότι θα περάσω το βράδυ με την 18χρονη γραμματέα μου στο ξενοδοχείο Comfort Inn Hotel. Σε παρακαλώ μην αναστατώνεσαι. Θα γυρίσω στο σπίτι πριν τα μεσάνυχτα.
Όταν ο άντρας επέστρεψε σπίτι, βρήκε την παρακάτω επιστολή στην τραπεζαρία
Αγαπημένε μου σύζυγε.
Έλαβα το φαξ σου και σε ευχαριστώ για την ειλικρίνειά σου. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να σου υπενθυμίσω ότι και εσύ επίσης είσαι 54 χρονών. Ταυτόχρονα θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι την ώρα που το διαβάζεις αυτό, θα είμαι στο ξενοδοχείο «Τα πιτσουνάκια» με τον Μιχάλη, τον προπονητή μου στο τένις, ο οποίος, όπως και η γραμματέας σου, είναι 18 ετών.
Σαν επιτυχημένος επιχειρηματίας και με τις εξαιρετικές σου γνώσεις στα Μαθηματικά, θα καταλάβεις ότι είμαστε στην ίδια κατάσταση, αν και με μία μικρή διαφορά: Το 18 χωράει περισσότερες φορές στο 54 από ότι χωράει το 54 στο 18…Για τον λόγο αυτό δεν θα επιστρέψω πριν το αυριανό μεσημεριανό.
Είτε επιλέξετε ένα ακριβό και επώνυμο ζευγάρι γυαλιών είτε κάτι πιο οικονομικό, ένα πράγμα πρέπει να προσέξετε ώστε να διασφαλίσετε ότι τα μάτια σας θα παραμείνουν προστατευμένα από τον ήλιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σκούρο χρώμα και του φακού δεν εγγυάται πάντα απόλυτη προστασία εάν τα γυαλιά δεν πληρούν αυτήν την απαραίτητη προϋπόθεση.

Τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να παρέχουν 100% προστασία από την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία. Έτσι, τα γυαλιά που θα αγοράσετε θα πρέπει να φέρουν σχετική ένδειξη, όπως ετικέτα ή αυτοκόλλητο.

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να βλάψει τα μάτια ακόμη και μετά από λίγες ώρες έκθεσης. Μια συχνή καλοκαιρινή πάθηση των ματιών είναι η φωτοκερατίτιδα, δηλαδή το έγκαυμα του κερατοειδούς χιτώνα. Η φωτοκερατίτιδα συνοδεύεται από τον ισχυρό πόνο και την αυξημένη ευαισθησία των ματιών στο φως.

Η ανεπαρκής προστασία των ματιών από τον ήλιο αποτελεί επίσης παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καταρράκτη ή βλάβης στον αμφιβληστροειδή.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!