Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Τα λάθη που κάνεις και καταστρέφουν το δέρμα σουΣτη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το δέρμα μας δεν χρειάζεται πανάκριβες αντι-οτιδήποτε (αντιρυτιδικές, αντιγηραντικές, αντιγυαλιστικές) κρέμες. Χρειάζεται σωστή φροντίδα και την αποφυγή των παρακάτω λαθών που σχεδόν όλοι κάνουμε, και σαμποτάρουμε την φυσική του ικανότητα να επανορθώνει τις ζημιές και να λάμπει.

Δεν πλένεις το πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς: Είναι πολύ σημαντικότερο να το κάνεις το βράδυ απ’ ό,τι το πρωί –ειδικά αν βάφεσαι, αλλά και γενικότερα, για να απομακρύνεις τους ρύπους, τη σκόνη και τα σωματίδια που μαζεύονται στο πρόσωπό σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όσο πτώμα και αν είσαι πριν πέσεις στο κρεβάτι, ένα γρήγορο πέρασμα –έστω με σαπούνι και νερό– μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην υγεία του δέρματός σου.

Το παρακάνεις με την απολέπιση: Δύο φορές την εβδομάδα είναι υπεραρκετές, περισσότερες απλώς αφαιρούν την φυσική προστατευτική ασπίδα με την οποία η φύση έχει προικίσει το δέρμα σου.

Χρησιμοποιείς προϊόντα για λάθος τύπο επιδερμίδας: Στη συντριπτική μας πλειοψηφία, οι λαοί της Μεσογείου έχουμε λιπαρό δέρμα. Ο λόγος που τα περισσότερα προϊόντα στα ράφια λένε «για ξηρότητα» είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι λαοί των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, όπου φτιάχνονται αυτά τα προϊόντα, έχουν ξηρό δέρμα. Αν έχεις αμφιβολίες, κλείσε ένα ραντεβού για καθαρισμό προσώπου, ή για μακιγιάζ, και ρώτα την αισθητικό που θα τον κάνει, τι τύπο δέρματος έχεις.

Δεν φοράς αντηλιακό: Όσο κινείσαι σε εξωτερικούς χώρους και στον ουρανό υπάρχει ήλιος, χρειάζεσαι αντηλιακό. Δεν έχει «μα», «αφού» και «αλλά». Τουλάχιστον στο πρόσωπο, το αντηλιακό είναι απαραίτητο χειμώνα-καλοκαίρι.

Αγγίζεις το πρόσωπό σου: Ελάχιστοι άνθρωποι καταφέρνουν να το αποφεύγουν αυτό –σκέψου μόνο πόσες φορές τη μέρα ακουμπάς το σαγόνι στην παλάμη σου ενώ διαβάζεις κάτι στον υπολογιστή. Οπότε φρόντισε τουλάχιστον να πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό πολύ συχνά.

Δεν πλένεις συχνά σεντόνια και μαξιλαροθήκες: Ειδικά οι μαξιλαροθήκες, πρέπει να αλλάζονται (και να πλένονται με ζεστό νερό) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα –περισσότερο αν το δέρμα σου έχει τάση για ακμή.

Δεν κοιμάσαι αρκετά: Ο ύπνος κάνει καλό σε ένα σωρό πράγματα, περιλαμβανομένου και του υγιούς και λαμπερού δέρματος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πρώτα σημάδια της αϋπνίας και της ταλαιπωρίας που προκαλείται από αυτήν εμφανίζονται κάτω από τα μάτια, όπου το δέρμα είναι πιο εύθραυστο, και στη θαμπάδα που δημιουργείται στο πρόσωπο.

Πιστεύεις ότι το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδάτωση: Χρειάζεται –και μάλιστα τόση όση και το ξηρό δέρμα. Γιατί; Για τον απλούστατο λόγο ότι το δέρμα είναι προγραμματισμένο να αναπληρώνει την έλλειψη ενυδάτωσης. Και πώς θα το κάνει αυτό; Παράγοντας ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Φαύλος κύκλος, ναι.

Τρέφεσαι μόνο με junk food: Πέρα από την σιλουέτα, κάνει ζημιά και στο δέρμα σου. Προσπάθησε να εντάξεις λίγα φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή διατροφή σου, αυξάνοντας σταδιακά τις ποσότητες που καταναλώνεις μέσα στην ημέρα, μέχρι να τα συνηθίσεις –ή τουλάχιστον να αντικαταστήσεις μερικά από τα σουβλάκια και τα burgers της εβδομάδας με σαλατούλες.
Οι πιο απροσδόκητοι τρόποι να γίνεις πλούσιος
Πιστεύετε ότι για να πλουτίσεις πραγματικά πρέπει είτε να κάνεις κάτι παράνομο, είτε να λιώσεις στη δουλειά; Οι ιστορίες των ανθρώπων παρακάτω, θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε… και να αναρωτηθείτε τι ακριβώς κάνετε με τη ζωή σας.

Ο PewDiePie και τα βιντεάκια του στο YouTube

Ο Felix Kjellberg, περισσότερο γνωστός ως PewDiePie, έγινε ο διασημότερος δημιουργός βίντεο στο YouTube –με περισσότερες από εννέα δισεκατομμύρια προβολές στη σελίδα του– γεγονός που του αποφέρει περίπου 7,5 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος, από τα έσοδα των διαφημίσεων. Και αν αναρωτιέστε για το περιεχόμενο των βίντεο… απλώς walkthroughs, δηλαδή οδηγίες παιξίματος και «κόλπα» για διάφορα video games.

O Rhys Davies και τα online glitter graphics


via GIPHY


Αν είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμάστε το MySpace, θα θυμάστε και αυτές τις γραμματοσειρές με την χρυσόσκονη που χρησιμοποιούσε ο κόσμος στα προφίλ του. Τις δημιούργησε σε ηλικία 14 ετών ο Rhys Davies, το 2006, και τις πούλησε σε διάφορες διαφημιστικές που τις χρησιμοποιήσαν για τα banners τους –γεγονός που του απέφερε 100.000 δολάρια, μέσα σε λίγους μήνες.

Ο Alex Tew και τα online pixels



Το 2005, ο Alex Tew ήταν ένας φοιτητής που χρειαζόταν χρήματα για να πληρώσει το κολέγιο. Έφτιαξε, λοιπόν, ένα site με ένα εκατομμύριο pixels, και πούλησε απλώς το καθένα προς ένα δολάριο. Μέσα σε λίγους μήνες, είχε συγκεντρώσει το απίστευτο ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Gary Dahl και τα ζωάκια-πέτρες



Μια φορά κι έναν καιρό, ο Gary Dahl τα έπινε σε ένα μπαρ με τους φίλους του, οι οποίοι παραπονιούνταν για τις ευθύνες που έχει ένα κατοικίδιο. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα του Pet Rock, της πέτρας που μπορεί κανείς να «υιοθετήσει» για κατοικίδιο. Ο δημιουργός πούλησε το κάθε «ζωάκι» για 4 δολάρια, βγάζοντας –ούτε λίγο ούτε πολύ– 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε ένα χρόνο.

Η Alice Alonzo και τα κεριά της

Η Alice Alonzo εργαζόταν ως καθαρίστρια σε σπίτια, μέχρι που αποφάσισε να επενδύσει τα χρήματα που έβγαζε για να ξεκινήσει μια μικρή επιχείρηση κατασκευής κεριών. Η μικρή της επιχείρηση σύντομα γιγαντώθηκε, και σήμερα έχει φτάσει να παράγει 3.000 κεριά την ημέρα.

Η Sara Blakely και τα καλσόν

Στα 41 της χρόνια, η Sara Blakely έγινε η νεότερη γυναίκα στον κόσμο που συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους Δισεκατομμυριούχους του κόσμου. Η Blakely δημιούργησε από το μηδέν μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλσόν, της Spandex. Σήμερα, η ίδια κατέχει το 100% της εταιρείας, η αξία της οποίας εκτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα αδέρφια Mike και JC Conrad πουλούσαν κρέατα σε ένα πάρκινγκ

Με την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ το 2008, οι αδερφοί Conrad έμειναν άνεργοι, και ξεκίνησαν να πουλάνε κρέατα που αγόραζαν απευθείας από κτηνοτρόφους, στο πάρκινγκ μιας εκκλησίας. Η επιχείρησή τους σήμερα εκτιμάται στα (κάθεστε, ελπίζουμε) 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ailin Graef και το Second Life

Θυμάστε το Second Life; Ήταν, το μακρινό 2007, το πρώτο multi-player online RPG, στο οποίο δημιουργούσες –και ζούσες– μια δεύτερη, κανονικότατη εικονική ζωή. Η Ailin Graef, γνωστή και με το όνομα του χαρακτήρα της στο παιχνίδι, Anshe Chung, έβγαλε ένα εκατομμύριο δολάρια πουλώντας ακίνητα, που υπήρχαν όχι πραγματικά, αλλά στον «κόσμο» του παιχνιδιού.

Ο Scott Stillinger και τα μπαλάκια Koosh



Αυτές οι χνουδωτές μπάλες που φτιάχνονται από λωρίδες καουτσούκ ήταν δημιουργία του Scott Stillinger, ο οποίος ξεκίνησε να τις κατασκευάζει και να τις πουλάει το 1986. Σήμερα, η εταιρεία του έχει επεκταθεί σε καρτούν και άλλα αντικείμενα εμπνευσμένα από τα μπαλάκια, και τα κέρδη της εκτιμώνται σε εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Πηγή: Aplus.com
Ο Τζακ Νίκολσον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη!Συγκεκριμένα, ο μεγάλος αμερικανός ηθοποιός πλησίασε τους ιθύνοντες της Paramount Pictures και, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από την υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας Toni Erdmann, πρότεινε να πραγματοποιηθεί η αμερικανική της εκδοχή με τον ίδιο ως πρωταγωνιστή.

Η γερμανική ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ηλικιωμένου άνδρα που προσπαθεί με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να επανασυνδεθεί με την κόρη του. Στην χολιγουντιανή μεταφορά της ταινίας, φέρεται ως συμπρωταγωνίστρια του Νίκολσον η Κρίστεν Γουίγκ, ενώ για τις καρέκλες των παραγωγών ακούγονται ήδη τα ονόματα των Γουίλ Φέρελ και Άνταμ ΜακΚέι. Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό Variety, σημειώνοντας ότι ακόμα αναζητούνται ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος που θα αναλάβει το project.

Η συγκεκριμένη παραγωγή, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Τζακ Νίκολσον στην ενεργό δράση επτά χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, «How Do You Know».

Βασικά μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζουν οι ψηφιακοί χρήστες για μία ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο και για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ενημερώνει τους ψηφιακούς χρήστες σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζουν.

Μέτρα για την προστασία του απορρήτου κατά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Επιλέξτε και εγκαταστήστε στον υπολογιστή σας ένα πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό (antivirus) μίας γνωστής και αξιόπιστης εταιρείας.
Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης, ώστε να προστατεύεται ο υπολογιστής σας από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού. Κάποια προγράμματα υποστηρίζουν και λειτουργίες anti-spyware.

Εγκαταστήστε ένα τείχος προστασίας στον υπολογιστή σας (firewall). Το firewall ελέγχει την επικοινωνία από και προς τον προσωπικό υπολογιστή σας, επιτρέποντας ή απαγορεύοντας συγκεκριμένα είδη κίνησης, ώστε να προλαμβάνει τη διάδοση ιών και ανεπιθύμητων εφαρμογών. Ορισμένες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων (π.χ. WindowsXP/SP2) έχουν ενσωματωμένο προσωπικό firewall.

Πραγματοποιήστε τακτικές ενημερώσεις στα προγράμματα πλοήγησης (browser) στο Διαδίκτυο (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, Safari κλπ.). Συνιστάται η ενεργοποίηση της αυτόματης ενημέρωσης και η πραγματοποίηση ενημέρωσης όταν λαμβάνετε μία σχετική ειδοποίηση.

Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης με γράμματα, σύμβολα και αριθμούς, διαφορετικό για κάθε εφαρμογή στην οποία διατηρείτε λογαριασμό. Αποφύγετε τη χρήση κωδικών που είναι εύκολοι στην απομνημόνευση (όπως ημερομηνίες, γνωστούς όρους, ακολουθίες γραμμάτων ή κύρια ονόματα). Μία προτεινόμενη λύση για τη δημιουργία ενός κωδικού (password) είναι να επιλέξετε χρήση συνδυασμού πεζών - κεφαλαίων, γραμμάτων - αριθμών, με τουλάχιστον 8 ψηφία.

Κρατήστε τους κωδικούς σας μυστικούς και αλλάζετέ τους σε τακτικά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον μια φορά ανά 6 μήνες).

Ενεργοποιείτε πάντα τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά προστασίας των προγραμμάτων πλοήγησης όπως η φραγή των αναδυόμενων παραθύρων, διαχείριση των "Cookies" κλπ.

Δώστε προσοχή σε ενδείξεις που μπορεί να σημαίνουν ότι ο υπολογιστής σας έχει προσβληθεί από κάποιον ιό, όπως οι παρακάτω:

το σύστημά σας γίνεται ξαφνικά αισθητά πιο αργό στην εκκίνησή του ή/και στη λειτουργία του
αργεί να ανοίξει τα αρχεία σας περισσότερο από το συνηθισμένο
κάποια αρχεία εμφανίζονται κατεστραμμένα ή δεν φορτώνουν
εμφανίζονται μηνύματα από το antivirus πρόγραμμά σας ή άλλα ασυνήθιστα μηνύματα

Χρησιμοποιήστε προγράμματα μόνο από αξιόπιστες πηγές. Η χρήση προγραμμάτων που βρίσκετε στο Διαδίκτυο πρέπει να γίνεται μόνο όταν είστε βέβαιοι για την πηγή της προέλευσής τους.

Αποφύγετε την προβολή άγνωστων αρχείων, μηνυμάτων ή συνδέσμων. Πριν ανοίξετε κάποιο αρχείο, ενεργοποιήστε το φίλτρο για ανίχνευση ιών (virus scanning).

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό σας σε μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικής υπηρεσίας (π.χ. ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής) μέσω του προσφερόμενου συνδέσμου αποσύνδεσης (log out) πριν την εγκαταλείψετε.

Αποφύγετε την ενεργοποίηση υπενθύμισης/απομνημόνευσης κωδικού κατά τη χρήση προγραμμάτων πλοήγησης, ειδικά όταν η πρόσβαση στο Διαδίκτυο γίνεται από κοινόχρηστους υπολογιστές.

Επιβεβαιώστε ότι χρησιμοποιείτε μια ασφαλή σύνδεση όταν στέλνετε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες μέσω του παγκόσμιου ιστού (Web). Αυτό φαίνεται από το εικονίδιο του κλειδωμένου λουκέτου, ενώ η διεύθυνση που συνδέεστε πρέπει να αρχίζει με https:// αντί του http.

Αν συνδέεστε στο Διαδίκτυο από δίκτυο δημόσιας χρήσης (internet café, ξενοδοχεία κλπ.), μη χρησιμοποιείτε και μη μεταδίδετε προσωπικά σας στοιχεία. Αποφύγετε να επισκέπτεστε σελίδες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε προσωπικούς σας μυστικούς κωδικούς (passwords), ιδιαίτερα αν η ανταλλαγή πληροφορίας δεν πραγματοποιείται κρυπτογραφημένα (π.χ. https). Είναι πιθανό τα δίκτυα αυτά να μην είναι ασφαλή και να υποκλαπούν προσωπικά σας δεδομένα.

Φροντίστε να λαμβάνετε τακτικά αντίγραφα ασφάλειας (backups). Με τον τρόπο αυτό, σε περίπτωση που το σύστημα σας προσβληθεί από ιό, θα διασώσετε σημαντικά αρχεία σας και θα μπορείτε να το επαναφέρετε σε προηγούμενη κατάσταση.

Οι υπηρεσίες Cloud (π.χ. Dropbox, Rapidshare, Google Drive) χρησιμοποιούνται κυρίως για την αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας και δεδομένων μεγάλου όγκου και προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στην κοινή χρήση της πληροφορίας (π.χ. άλμπουμ φωτογραφιών). Για τις υπηρεσίες Cloud συνιστάται να επιλέγετε με προσοχή τους κωδικούς πρόσβασης, να χρησιμοποιείτε μία ασφαλή σύνδεση (με αρχικό https:// αντί http) και να κρυπτογραφείτε τα δεδομένα που αποθηκεύετε.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στο Διαδίκτυο συσκευή, στην οποία έχουν πρόσβαση και τρίτοι, συνιστάται να διαγράφετε το ιστορικό πλοήγησής σας (browsing history) και τα cookies. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε την αποθήκευση του ιστορικού πλοήγησης μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος πλοήγησης.

Μέτρα για την προστασία του απορρήτου στην ηλεκτρονική αλληλογραφία

Αν ο λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας παραβιάστηκε πρόσφατα ή αν τρίτοι απέκτησαν πρόσβαση σε αυτόν, θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα τον κωδικό πρόσβασής σας.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας για την πρόσβαση σε άλλους ιστότοπους.

Μην ανοίγετε συνημμένα αρχεία που προέρχονται από άγνωστους τρίτους ή από μη έμπιστες πηγές. Όταν λαμβάνετε ηλεκτρονικό μήνυμα, ακόμη και από φαινομενικά έμπιστες πηγές (όπως π.χ. τράπεζες), εξετάστε προσεχτικά την προέλευσή του πριν ανοίξετε ένα σύνδεσμο που περιέχεται σε αυτό, γιατί μπορεί να σας οδηγήσει σε ιστοσελίδα που, ενώ φαίνεται ίδια με τη νόμιμη, είναι πλαστή.

Μην στέλνετε τους κωδικούς πρόσβασής σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι νόμιμοι ιστότοποι, που προσφέρουν ηλεκτρονικά υπηρεσίες, δεν θα σας ζητήσουν ποτέ να στείλετε τους κωδικούς πρόσβασής σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παρακολουθήστε τη δραστηριότητα των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως τις συνδέσεις στον λογαριασμό σας, τυχόν αλλαγές στον κωδικό πρόσβασης ή στα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ανάκτηση των κωδικών σας (προσθήκη μιας εναλλακτικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ενός αριθμού τηλεφώνου). Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ύποπτη ένδειξη, θα πρέπει άμεσα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.

Παρακολουθήστε την αποστολή και τη λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν παρατηρήσετε ότι πολλά μηνύματα στον λογαριασμό σας δεν μπορείτε να τα βρείτε ή εάν παρατηρήσετε ότι από τον λογαριασμό σας στέλνονται άγνωστα μηνύματα, αλλάξτε άμεσα τον κωδικό πρόσβασης.
Επιβεβαιώστε ότι η αλληλογραφία σας δεν προωθείται σε κάποια διεύθυνση που δεν έχετε ορίσει εσείς. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ανεπιθύμητη προώθηση, καταργήστε την άμεσα.

Στην περίπτωση που είναι εφικτό, ενεργοποιήστε τη διαδικασία επαλήθευσης σε δύο βήματα (two step verification) για την πρόσβαση στον λογαριασμό σας (π.χ. με την αποστολή ειδικού κωδικού μιας χρήσης στο κινητό σας τηλέφωνο).

Μην παραλείπετε να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας, ειδικά εάν έχετε συνδεθεί από έναν κοινόχρηστο υπολογιστή (π.χ. από μια βιβλιοθήκη ή ένα Internet cafe). Έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να εξακολουθείτε να είστε συνδεδεμένοι, ακόμα και αφού κλείσετε το πρόγραμμα πλοήγησης.
Κρυπτογραφήστε μηνύματα ή συνημμένα αρχεία που περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Μέτρα για την προστασία του απορρήτου κατά την ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση στον ασύρματο δρομολογητή σας. Προτιμήστε την κρυπτογράφηση WPA ή ακόμα καλύτερα WPA2. Να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς για το κλειδί κρυπτογράφησης, τους οποίους να αλλάζετε συχνά. Αλλάζετε το όνομα του δικτύου (αναγνωριστικό SSID), δίνοντας δική σας ονομασία, διαφορετική από αυτή που έχει θέσει ο κατασκευαστής.

Ρυθμίστε το ασύρματο δίκτυο ώστε να δέχεται συνδέσεις μόνο από συγκεκριμένους υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα (MAC address filtering).
Αλλάζετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας για τη διαχείριση του ασύρματου δρομολογητή από την τιμή που έχει θέσει ο κατασκευαστής (username και password admin).

Επιπλέον, αλλάζετε τον κωδικό, που έχετε θέσει, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Απενεργοποιήστε την απομακρυσμένη σύνδεση (remote management access) με τον δρομολογητή σας σε περίπτωση που η πρόσβαση αυτή δεν είναι ήδη απενεργοποιημένη από τον κατασκευαστή.

Αλλάξτε τη ρύθμιση ώστε να μην επιτρέπεται η διαχείριση του δρομολογητή σας μέσω ασύρματης (wireless) σύνδεσης.

Μπορείτε να ελέγξετε τον ασύρματο δρομολογητή σας για το ποιες συσκευές έχουν συνδεθεί ή αιτούνται σύνδεσης με αυτόν. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε συνδέσεις από άγνωστες συσκευές, αλλάξτε άμεσα τους κωδικούς σας.

Απενεργοποιήστε το ασύρματο δίκτυο όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Σημειώνεται πως στη διαδικτυακή πύλη της Αρχής, www.adae.gr
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν συγκεντρωμένους τους συνδέσμους από πολλές πηγές πληροφόρησης, όπως Υπουργεία, οργανισμούς, ανεξάρτητες αρχές και παρόχους. Επίσης μπορούν να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους σε θέματα ασφάλειας και απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο, και να κατεβάσουν το ενημερωτικό έντυπο της ΑΔΑΕ.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από ποια ασθένεια… κινδυνεύετε ανάλογα με το μήνα που έχετε γεννηθεί
Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο και το Ινστιτούτο Επιστήμης Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, διαπίστωσαν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο μήνα που γεννήθηκε κάποιος και στις ασθένειες από τις οποίες κινδυνεύει.
Οι επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα αυτό ύστερα από μετα- ανάλυση των ιατρικών ιστορικών 1.700.000 ανθρώπων. Στη συνέχεια συσχέτισαν 1.670 γνωστές ασθένειες με το μήνα γέννησης του καθένα. Η στατιστική ανάλυση έδειξε ότι τουλάχιστον για 55 παθήσεις υπάρχει σαφής συσχέτιση του κινδύνου εμφάνισης μιας ασθένειας με τον μήνα γέννησης του ασθενούς.
Όσοι έχουν γεννηθεί τον Μάιο θα πρέπει να ανησυχούν λιγότερο από όλους, αφού εμφανίζουν λιγότερες ασθένειες. Ενώ στον αντίποδα οι γεννημένοι τον Οκτώβριο, καλό θα είναι να προσέχουν γιατί εμφανίζουν τις περισσότερες ασθένειες.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
Οι γεννημένοι τον Ιανουάριο κινδυνεύουν από: υπέρταση και καρδιομυοπάθεια
Οι γεννημένοι τον Φεβρουάριο κινδυνεύουν από: καρκίνο των πνευμόνων
Οι γεννημένοι των Μάρτιο κινδυνεύουν από: καρδιακές παθήσεις, όπως κολπική μαρμαρυγή, καρδιακή ανεπάρκεια και στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας, καθώς και από καρκίνο του προστάτη.
Οι γεννημένοι τον Απρίλιο κινδυνεύουν από: στηθάγχη και χρόνια ισχαιμία του μυοκαρδίου
Οι γεννημένοι τον Μάιο και τον Ιούνιο, βρίσκονται μέσα στο μέσο όρο για όλες τις ασθένειες. Το ίδιο ισχύει και για τους γεννημένους τον Δεκέμβριο.
Οι γεννημένοι τον Ιούλιο κινδυνεύουν από: άσθμα
Οι γεννημένοι τον Αύγουστο, ομοίως.
Οι γεννημένοι τον Σεπτέμβριο κινδυνεύουν από: κοιλιακά και στομαχικά προβλήματα ενώ ταλαιπωρούνται και από συχνούς εμετούς.
Οι γεννημένοι τον Οκτώβριο: κολλάνε πιο εύκολα λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, καθώς και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ τους τσιμπάνε πιο συχνά διάφορα έντομα.
Τέλος οι γεννημένοι τον Νοέμβριο έχουν τάση να παρουσιάσουν ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας)
Οι επιστήμονες στην έρευνα τους πάντως διευκρινίζουν πως πρόκειται για στατιστικές απεικονίσεις και πως τον σημαντικότερο παράγοντα εμφάνισης μιας ασθένειας παίζει το περιβάλλον, η διατροφή και ο τρόπος ζωής.
ΠΗΓΗ:
Τα πιο αστεία συνθήματα των ελληνικών γηπέδωνΣτα γήπεδα της Ελλάδας οι οπαδοί βγάζουν σχεδόν πάντα τα απωθημένα τους προς τους παίκτες (ή τους… συγγενείς των παικτών) της αντίπαλης ομάδας. Κάποιες φορές τα συνθήματα είναι απλά κάφρικα.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως, η πρωτοτυπία και η ευρηματικότητα των… συγγραφέων είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή.

Θυμόμαστε μερικά από τα πιο αστεία και πρωτότυπα συνθήματα που ακούστηκαν – και ακούγονται- στα ελληνικά γήπεδα (ή και έξω από αυτά).

* Εποχή λειψυδρίας στην Αττική και ο Ολυμπιακός παίζει στη Λάρισα. Οι Λαρισαίοι για να πικάρουν τους παίκτες του Λιμανιού φωνάζουν «Ρε δεν έχετε νερό, τι σκατά θα κάνετε όλοι θα πεθάνετε». Άμεση απάντηση από την θύρα των Ολυμπιακών, η οποία αδειάζοντας εμφιαλωμένα μπουκάλια και πετώντας τα στο κουλουάρ απαντά: «Νερό, νερό, νερό το γαμημένο, τις μάνες σας γαμ**με με εμφιαλωμένο».

* Στα Μέσα των 90s, η εκπομπή του Χαρδαβέλα ψάχνει μια φανατική οπαδό του Παναθηναϊκού, η οποία έφυγε από το σπίτι της στην Αθήνα. Η κοπέλα βρίσκεται στη Ρόδο, εν τέλει, να δουλεύει σε οίκο ανοχής. Λίγες μέρες μετά, στο ντέρμπι των αιωνίων οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού φωνάζουν: «Ψάξε τους βαζέλες στα μπουρδέλα, Χαρδαβέλα, Χαρδαβέλα»

* Στον τελικό του 2001 στη Νέα Φιλαδέλφια, ο ΠΑΟΚ αναμετράται με τον Ολυμπιακό (4-2) και ο Γιώτης Εγκωμίτης του ΠΑΟΚ σκοράρει. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εμπνεόμενοι από την μεγάλη μύτη του ποδοσφαιριστή φωνάζουν «Γ***σες τον γαύρο με την μύτη, Εγκωμίτη, Εγκωμίτη».



* Το 1998 ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης είχε επιμεληθεί την έκδοση ενός λεξικού στο οποίο το λήμμα «Βούλγαρος» οριζόταν ως «αυτός που γεννήθηκε στη Βουλγαρία ή κατάγεται από εκεί», αλλά και «ο οπαδός ή παίκτης ομάδας της Θεσσαλονίκης (κυρ. του ΠΑΟΚ). Η δεύτερη ερμηνεία προφανώς ενόχλησε τους κατοίκους της πόλης και η υπόθεση οδηγήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο. Το Πρωτοδικείο διέταξε την απάλειψη του όρου από κάθε αντίτυπο του λεξικού, όμως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν ξέχασαν την… συνεισφορά του συγγραφέα: «Μπαμπινιώτη ευχαριστώ, που έβγαλες το λεξικό, θα το φωνάζω δυνατά, ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ!».

* Την πρώτη φορά που ο Άρης είχε πέσει στην Β’ Εθνική, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν βγάλει το πονεμένο σύνθημα «Μάνα γιατί με γέννησες, και μ’έκανες σκουλήκι, στα Τρίκαλα να σέρνομαι και να με τρων’ οι Λύκοι». (σημ. ομάδα της Β’ Εθνικής ΗΛΤΕΞ Λύκοι και "σκουλήκια" λένε οι του ΠΑΟΚ τους αρειανούς).

*  Το 1987, στον αγώνα Λάρισας – Παναθηναϊκού, ο παίκτης της Λάρισας Τσίγκοφ πιάνεται «ντοπέ» με το αναβολικό κοδεΐνη και η πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών το 1988 όταν και «σκάει» η υπόθεση. Οι Λαρισαίοι βγαίνουν στους δρόμους και καίνε λάστιχα σε οδοφράγματα, η απόφαση αναιρείται εν τέλει και ενάμιση μήνα μετά τις κινητοποιήσεις η ΑΕΛ κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Στον χαμό του Αλκαζάρ ακούγεται τότε το σύνθημα «Τσίγκοφ, κατούρα, να γίνουμε μαστούρα».



* Το 2002 ο Ολυμπιακός αποκλείεται από την Ευρώπη, και φυσικά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν το αφήνουν ασχολίαστο από την κερκίδα. Κάνοντας αναφορά στη μεγάλη τηλε-μαγείρισσα της εποχής φωνάζουν: «Ούτε MEGA ούτε UEFA, στον ΑΝΤ1 για να βλέπετε την Βέφα».


* Η φράση- σήμα κατατεθέν του Λορέντζο Καριέρε στο reality BAR «Τι λες τώρα;», εμπνέει τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν αφήνουν ασχολίαστη την παρουσία του Παναθηναϊκού στο, υποδεέστερο, Κύπελλο UEFA: «Ρε Λορέντζο, τι λες τώρα, που θα παίζετε στις τέσσερις η ώρα, κάθε Πέμπτη μεσημέρι, τον αντίπαλο κανείς δεν θα τον ξέρει».

* Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κατεβαίνουν στην Αθήνα για ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως στα Τέμπη ο δρόμος είναι κλειστός από αγρότες της περιοχής. Ύστερα από συνεννόηση, οι αγρότες ζητούν από τους φιλάθλους να «γίνουν ένα» με εκείνους για να τους αφήσουν να περάσουν και τότε οι ΠΑΟΚτζήδες επινοούν το επικό «Αγρότη πεινάς; ΝΑΙ! Αγρότη πεινάς; ΝΑΙ! Αγρότη – πεινάς – γαμ**ται ο Πειραιάς!».

* Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Σταύρος Ελληνιάδης δεν είχε αυτό που θα λέγαμε πλούσια χαίτη. Βούτυρο στο ψωμί των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι φωνάζουν σε κάθε αγώνα: «Είναι παρθένα, του Ελληνιάδη η χτένα» (στον ρυθμό του "Guantanamera").

* Ο Καμερουνέζος εξτρέμ Ζοέλ Επαλέ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το 2003, όμως ο χαρακτηρισμός «παλτό» του ταίριαζε άψογα μιας και δεν «έπιασε» στην ομάδα. Μικρό το κακό για τους οπαδούς της Θύρας 13, οι οποίοι έφτιαξαν αμέσως το σύνθημα: «Επαλέ, Επαλέ, να 'χαμε έναν ναργιλέ, να την πίναμε όλη μέρα, να σε βλέπαμε Πελέ».



* Κάπου στα 80s γεννήθηκε ένα σύνθημα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που ελάχιστο νόημα βγάζει, όμως έχει αφήσει ιστορία και λέγεται ακόμα. Πρόκειται για το «ΠΑΟΚ ξέρω 'γω, ξέρω 'γω εντάξει, βασικά και δηλαδή ΠΑΟΚ μ' έχεις φτιάξει» (στον ρυθμό του "Καραγκιόζη" του Σαββόπουλου).

* Οι οπαδοί της ΑΕΚ συνδυάζουν την καταγωγή του Νίκου Γεωργέα με την… φυτική παραγωγή της Καλαμάτας και σκαρώνουν το αμίμητο «Γεωργέα-Γεωργέα, τα φυτά στην Καλαμάτα είν' ωραία».

* Κλασσικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια, αγνώστου χρονολογίας όμως βαθιάς ποιητικής (ή μήπως όχι) διάθεσης είναι το «ΠΑΟΚ με χόρτο σε βλέπω σαν την Πόρτο, ΠΑΟΚ με κόκα σε βλέπω σαν την Μπόκα, ΠΑΟΚ με άσπρη σε βλέπω σαν την Τσέλσι. Πάει δεν πάει ο ΠΑΟΚ σας γ***ει!».
in2life.gr

Για τους περισσότερους, μία νίκη σε τυχερό παιχνίδι που μοιράζει πολλά χρήματα, αποτελεί όνειρο ζωής. Ένας Αυστραλός πολίτης, ωστόσο, είχε την τύχη να γίνει εκατομμυριούχος «κατά λάθος», κερδίζοντας το «Tattslotto»… δύο φορές.
Ο άνδρας από τη Μελβούρνη αποφάσισε να παίξει ορισμένα δελτία το βράδυ του Σαββάτου, εν όψει της κλήρωσης του παιχνιδιού που θυμίζει το γνωστό μας «Λόττο».
Ωστόσο, από λάθος έπαιξε δύο φορές τους ίδιους αριθμούς, οι οποίοι τελικά του χάρισαν δύο νικηφόρα δελτία και συνολικά κέρδη περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, αρχικά πίστευε ότι είχε κερδίσει κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια. Ωστόσο, μετά από μια ώρα διαπίστωσε, κοιτώντας και τα υπόλοιπα δελτία, ότι είχε παίξει τους ίδιους αριθμούς, δύο φορές.
«Δεν περίμενα να κερδίσω ούτε μία φορά και κέρδισα δύο φορές» δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο ίδιος ήδη κάνει ήδη σχέδια για το μέλλον, προαναγγέλλοντας πως θα αγοράσει ένα σπίτι και μία Ferrari.
Ειδοποίησε δε τους εργοδότες τους ότι θα λείψει από τη δουλειά του, προκειμένου να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτή, πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας παίκτης του Tattslotto αποδεικνύεται διπλά τυχερός.
Το καλοκαίρι του 2013, μία γυναίκα επίσης από τη Μελβούρνη αγόρασε από λάθος δύο ίδια δελτία του τυχερού παιχνιδιού, με την τύχη να της χαμογελά, χαρίζοντάς της από περίπου 300.000 δολάρια για καθεμιά από τις δύο στήλες.
 
Η Beyoncé είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών και μια γυναίκα που σε οποιαδήποτε φάση ή στιγμή της ζωής της, την έχουμε δει παραμένει λαμπερή ακόμη και χωρίς ίχνος μακιγιάζ.

Κι ενώ το budget της, της επιτρέπει να έχει οποιοδήποτε προϊόν ή να δοκιμάζει ακριβές θεραπείες ομορφιάς, το μυστικό ομορφιάς της είναι πολύ πιο απλό και ανέξοδο απ’ ό,τι φαντάζεσαι...

Όπως η ίδια έχει αποκαλύψει σε παλιότερη συνέντευξή της, αυτό που κάνει μία γυναίκα όμορφη είναι το χαμόγελό της: «Μια γυναίκα είναι πιο όμορφη όταν χαμογελάει!» και συνεχίζει: «Εκτός από αυτό, η πιο πολύτιμη συμβουλή που έχω μάθει είναι να χρησιμοποιώ πάντα την ενυδατική μου».

ΠΗΓΗ: queen.gr

Τα παιδιά χρειάζονται ενέργεια και ποικιλία από τροφές ώστε να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Ας δούμε μερικές συμβουλές για τη διατροφή των νηπίων.

Έρευνες έχουν δείξει πως παιδιά με λανθασμένη διατροφή έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες μεγαλώνοντας να παρουσιάσουν ασθένειες όπως διαβήτη, καρδιοπάθειες, κυρίως αν οι ασθένειες αυτές έχουν ήδη παρουσιαστεί σε άλλα μέλη της οικογένειας τους.

Μέχρι το παιδί σας γίνει πέντε χρονών θα πρέπει η διατροφή του να είναι ολοκληρωμένη, από όλες τις ομάδφες τροφών και ισορροπημένη.

Μην ξεχνάτε ότι οι σωστές διατροφικές συνήθειες από νεαρή ηλικία αποτελούν θεμέλια για καλή υγεία στο υπόλοιπο της ζωής!

Για να είναι ισορροπημένο το διαιτολόγιο του μικρού σας, πρέπει να περιλαμβάνει προϊόντα από 5 βασικές ομάδες της διατροφικής πυραμίδας: γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, αυγά, όσπρια) και υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, δημητριακά, ρύζι, πατάτες).

Το παιδί διαθέτει από πολύ μικρό το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού, γι' αυτό και θα πρέπει να το λαμβάνετε υπόψη σας και να το ακούτε προσεκτικά. Αν το πιέζετε να φάει, τότε μαθαίνει να αγνοεί τα «σήματα» του σώματός του. Αυτό, όμως, μπορεί αργότερα να του προκαλέσει παχυσαρκία, αφού το παιδί δεν θα μπορεί να καταλάβει πότε χορταίνει και θα τρώει ανεξέλεγκτα.

Μη χρησιμοποιείτε το φαγητό σαν ανταμοιβή για κάτι και μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία για το πόσο τρώει το παιδί σας, γιατί μπορεί να το εκμεταλλευτεί.

Η ηλικία των 2 ετών είναι η πιο κατάλληλη για να μυήσετε το παιδί σας στην υγιεινή διατροφή, γιατί τώρα το μικρό σας είναι περίεργο και «ανοιχτό» στις νέες γεύσεις και δοκιμάζει με μεγαλύτερη ευκολία τις άγνωστες τροφές .

Μεταξύ 2-3 ετών τα παιδιά είναι πολύ συντηρητικά στο φαΐ. Ελέγχουν το φαΐ τους, κοιτάζουν τις τροφές και σπρώχνουν από μπροστά τους ό,τι δεν τους αρέσει. Πρόκειται για ένα πολύ φυσιολογικό στάδιο της ανάπτυξής του. Οπλιστείτε με υπομονή.

Από την ηλικία των τριών χρόνων και αφού το παιδί σας αναπτύσσεται κανονικά, μπορείτε να αρχίσετε να δίνετε στο παιδί σας περισσότερες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες π.χ. μαύρο ψωμί, δημητριακά προγεύματος πλούσια σε φυτικές ίνες.

Μην τοποθετείτε αλάτι στο τραπέζι των παιδιών. Τα φαγητά έχουν αρκετό αλάτι από μόνα τους.

Μην προσθέτετε ζάχαρη στα ροφήματα του παιδιού σας.

Προσπαθήστε να έχετε καθορισμένη ώρα που παίρνετε τα γεύματα σας και προσπαθήστε να κάθεστε στο τραπέζι σαν οικογένεια.

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr


Τη δυνατότητα πρόβλεψης του πότε θα αρρωστήσει κάποιος, απλά και μόνο μέσω παρακολούθησης των ζωτικών ενδείξεων, παρέχει η wearable τεχνολογία, ανοίγοντας τον δρόμο για ιδιαίτερα χρήσιμες wearable συσκευές στον χώρο της υγείας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Scientist, ο Μάικλ Σνάιντερ, του Stanford University, για πάνω από έναν χρόνο φορούσε επτά αισθητήρες για να ελέγξει την αξιοπιστία τους, όταν ξαφνικά άρχισαν να δείχνουν αφύσικες μετρήσεις.

Ο ίδιος ένιωθε καλά, ωστόσο οι αισθητήτες έδειχναν πως η καρδιά του χτυπούσε πιο γρήγορα, η θερμοκρασία του είχε ανεβεί και το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα του είχε πέσει.

«Αυτό ήταν το πρώτο που μου έδειξε πως κάτι δεν πήγαινε καλά» λέει ο ίδιος, που αναρωτήθηκε εάν είχε κολλήσει τη νόσο του Lyme (Βορρελίωση) σε ταξίδι του στην αγροτική Μασαχουσέτη.

Ακολούθησε ένας ελαφρύς πυρετός και ο Σνάιντερ ζήτησε από γιατρό το αντιβιοτικό δοξυκυκλίνη, που χρησιμοποιείται κατά της νόσου. Τα συμπτώματα εξέλειψαν σε μία ημέρα, και ακόλουθες δοκιμές επιβεβαίωσαν την αυτοδιάγνωσή του.

Ο Σνάιντερ και η ομάδα έχουν επιδείξει πως τα smartwatches μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό των πρώτων ιχνών μιας ασθένειας: Πάνω από 40 εθελοντές φορούσαν τις συσκευές για μέχρι και δύο χρόνια, οι οποίες παρακολουθούσαν τον σφυγμό και τη θερμοκρασία του δέρματος.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συσκευές κατέγραφαν υψηλούς χτύπους καρδιάς και κάποιες φορές υψηλότερες θερμοκρασίες μέχρι και τρεις ημέρες πριν οι εθελοντές παρουσιάσουν συμπτώματα κρυώματος ή άλλων μολύνσεων.

«Όταν αυτά τα wearables συλλέξουν αρκετά δεδομένα για να ξέρουν ποια είναι τα φυσιλογικά σας επίπεδα, μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλά στο να αντιλαμβάνονται πότε κάτι πάει στραβά» λέει ο Σνάιντερ. «Θεωρούμε πως αν ο χτύπος της καρδιάς σας και η θερμοκρασία του δέρματος είναι ψηλά για περίπου δύο ώρες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρρωστήσετε». Επίσης, είναι ακόμα καλύτερο όταν οι μετρήσεις δίνονται σε έναν γιατρό μια φορά τον χρόνο.

Η ομάδα του Σνάιντερ επιδιώξει τη δημιουργία αλγορίθμων που θα επιτρέπουν σε smartwatches να ενημερώνουν τους κατόχους τους πότε αρρωσταίνουν. «Προβλέπω ότι το smartwatch σου θα μπορεί να σου πει πότε αρρωσταίνεις ή να επιβεβαιώσει ότι είσαι άρρωστος εάν νιώθεις κάπως περίεργα» λέει.

«Αν το ρολόι λέει πως κολλάς κάτι, θα ξέρεις πως πρέπει να ξεκουραστείς αντί να βγεις για ποτό και χορό» σημειώνει σχετικά.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!