Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών οκτώ νέους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμφανίζονται στο βίντεο ενός "γκέι γάμου" το οποίο αναμεταδόθηκε ευρύτατα από τους ιστότοπους κοινωνικές δικτύωσης, σύμφωνα με Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Οι οκτώ Αιγύπτιοι διώκονταν για "εξώθηση σε ακολασία και προσβολή της δημοσίας αιδούς". Καταδικάσθηκαν στη μέγιστη ποινή που προβλέπεται γι' αυτού του είδους τις υποθέσεις.

Το βίντεο, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία στο Facebook, το Twitter και το YouTube, δείχνει ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων που γιορτάζει την ένωσή τους στο Κάιρο, πάνω σ' ένα πλοίο στο Νείλο, ανταλλάσσοντας δακτυλιδια και περιτριγυρισμένοι από φίλους τους που τραγουδούν.

Οι οκτώ νέοι θα τελούν επίσης υπό δικαστικό έλεγχο για διάστημα τριών ετών μετά το τέλος της έκτισης της ποινής τους.

Ο αιγυπτιακός νόμος δεν απαγορεύει επισήμως την ομοφυλοφιία, αλλά τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν καταδικασθεί για "ακολασία", με την κατηγορία ότι πήραν μέρος σε γιορτές στις οποίες συμμετείχαν ομοφυλόφιλοι, ενώ αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται πρόθυμα να τους καταγγείλουν, ακόμη και να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες τους.

Στην Αίγυπτο η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται από το Ισλάμ, όπως και από την Κοπτική Εκκλησία, ως "παρέκκλιση".

http://www.enikos.gr 
Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η κλήρωση του τζόκερ.
Οι τυχεροί αριθμοί που έδειξε η κληρωτίδα είναι:
5, 9, 16, 39 και 42.
Αριθμός τζόκερ κληρώθηκε το 12.
Και στη σημερινή κλήρωση σημειώθηκε τζακ ποτ.
Στην επόμενη κλήρωση οι τυχεροί θα μοιραστούν 17 εκατομμύρια ευρώ.


http://www.thestival.gr
Ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τον Άγιο Βασίλη, πρωταγωνιστώντας σε αμέτρητες διαφημίσεις αποτελώντας την έμπνευση για τον «Άγιο Βασίλη» της Coca Cola, πέθανε σε ηλικία 86 ετών.

Ο Τζον Μουρ, ο οποίος ενσάρκωνε το «αληθινό πνεύμα» των Χριστουγέννων για τον κολοσσό των αναψυκτικών, θα κηδευτεί στην πατρίδα του, το Σάσεξ της Αγγλίας, όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για τη συμμετοχή του σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.
Τη λύπη της για το θάνατο του Μουρ εξέφρασε η Coca – Cola.


Ένας Τούρκος, ο οποίος έχει 32 παιδιά με τέσσερις διαφορετικές συζύγους δήλωσε ότι έχει βάλει στόχο να αποκτήσει 50 παιδιά!

Η πολυγαμία είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά ο Χαλίτ Τεκίν έχει παντρευτεί ανεπίσημα τρεις γυναίκες μετά τον πρώτο και κανονικό γάμο του με την επίσημη σύζυγο του το 1982.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, Hurriyet Daily News, ο 54χρονος Τεκίν, ο οποίος ζει στη νότια επαρχία Χατάι της Τουρκίας, εξέφρασε πρόσφατα την ικανοποίηση του αφού απέκτησε ένα αγοράκι, τον Αχμέτ, με την πρώτη σύζυγό του.

«Σήμερα, έχω 32 παιδιά και 12 από αυτά είναι αγόρια. Τους αγαπώ όλους. Αν το επιτρέπει η υγεία μου και αν θέλει ο Θεός, θέλω να αποκτήσω 50 παιδιά» λέει. 

«Οι σύζυγοι όλοι ζουν σε διαφορετικά σπίτια με τα παιδιά τους  καθώς δε γίνεται να χωρέσουν όλοι μαζί σε ένα μόνο σπίτι», λέει, ο πολυγαμικός Τούρκος ενώ προσθέτει ότι όλοι  μεταξύ τους περνάνε «αρκετά καλά». 

Παρά το γεγονός ότι η πολυγαμία είναι παράνομη, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το κοινοβούλιο της Τουρκίας αναφέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 372.000 άνδρες που έχουν παντρευτεί πάνω από μία φορά.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνει συχνά έκκληση σε οικογένειες να αποκτούν τουλάχιστον τρία παιδιά , προκειμένου να διατηρήσει «δυνατή» τη χώρα του.

«Ένα ή δύο παιδιά σημαίνει χρεοκοπία ... τουλάχιστον τρία παιδιά είναι απαραίτητο σε κάθε οικογένεια αφού ο πληθυσμός μας κινδυνεύει από τη γήρανση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος το 2013.

http://www.newsbomb.gr
Με την επέκταση του ηλεκτρισμού στην Κρήτη, ένας Νομάρχης επισκέπτεται ένα χωριό...

Μπαίνει και στο σπίτι μίας γριάς χωριάτισσας και τη ρωτά:

- Ε, πως τα πας θεία; Τώρα έχεις και ηλεκτρικό στο σπίτι σου.
- Ναι, παιδί μου, έχω.
- Και πόσο πληρώνεις το μήνα;
- Εγώ, παιδί μου, δεν πληρώνω πολύ, γιατί τ` ανάβω μόνο για να βρω τα σπίρτα.
Κι απόης* ανάβω το λύχνο μου.

* = έπειτα



http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Οι εξοργισμένοι κάτοικοι μιας περιοχής στη βορειοανατολική ΛΔ του Κονγκό λιθοβόλησαν έναν νεαρό και κατόπιν τον έψησαν και τον έφαγαν, προφανώς σε αντίποινα για τις επιθέσεις
που εξαπολύουν το τελευταίο διάστημα αντάρτες από την Ουγκάντα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Το επεισόδιο του κανιβαλισμού στην πόλη Μπένι σημειώθηκε μετά τις νυχτερινές επιδρομές που έχουν αναφερθεί στην περιοχή τον τελευταίο μήνα, για τις οποίες θεωρείται υπεύθυνη η ισλαμιστική οργάνωση ADF-NALU. Εκτιμάται ότι οι ισλαμιστές έχουν σφαγιάσει περισσότερους από 100 ανθρώπους, με τσεκούρια και μαχαίρια.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο νεαρός άνδρας επέβαινε σε ένα λεωφορείο και κίνησε τις υποψίες των υπόλοιπων επιβατών όταν διαπίστωσαν ότι δεν μιλούσε σουαχίλι —την τοπική γλώσσα— και ότι ήταν οπλισμένος με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Μιλώντας από την πόλη Μπένι, ο πρόεδρος της ΛΔ του Κονγκό Ζοζέφ Καμπιλά προειδοποίησε ότι οι άνδρες της ADF-NALU θα υποστούν την ίδια μοίρα με τους αντάρτες του κινήματος Μ23, το οποίο υπέστη οδυνηρή ήττα πέρσι, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. "Δεν τίθεται ζήτημα διαπραγματεύσεων με τους τρομοκράτες", τόνισε ο πρόεδρος.

Η ADF-NALU είναι ένας συνασπισμός οργανώσεων που μάχεται την κυβέρνηση της Ουγκάντας και δρα από βάσεις που διατηρεί στο γειτονικό Κονγκό εδώ και περίπου μία δεκαετία. Την Πέμπτη η οργάνωση αυτή φέρεται ότι σκότωσε 14 ανθρώπους στο χωριό Κάμπι για Τσούι.

Σύμφωνα με την Ουγκάντα η ADF-NALU έχει συμμαχήσει με τους ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ της Σομαλίας οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Η δυναμικότητα της οργάνωσης παραμένει άγνωστη, όμως η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη ΛΔ του Κονγκό εκτιμά ότι έχει στις τάξεις της περίπου 500 μαχητές.

Στο Μπένι νωρίς σήμερα το πρωί περίπου 100 διαδηλωτές απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο και εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους προστατεύσει από τους αντάρτες.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Μπροστά σε μια πολύ μεγάλη αλλά συνάμα ευχάριστη πρόκληση βρίσκεται πλέον η ΕΟΠΕ και η Εθνική ομάδα Ανδρών...

Η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ, στο περιθώριο της Γενικής της Συνέλευσης που διεξάγεται στο Κάλιαρι της Ιταλίας, έκανε δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την επιστροφή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μετά από μια δεκαετία στη διοργάνωση του World League.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη η ΕΟΠΕ πλέον έχει στη διάθεση της το χρονικό περιθώριο των 15 ημερών προκειμένου να διασφαλίσει ότι πληρεί τις οικονομικές προϋποθέσεις για την συμμετοχή της σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου βόλεϊ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Οι δημοτικές κοινότητες Ν. Ραιδεστού και Ταγαράδων θα πραγματοποιήσουν εθελοντική αιμοδοσία.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στο δημοτικό κατάστημα της Ν. Ραιδεστού από τις 9:00 ως τη 13:00.






http://www.thestival.gr
Μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά,...ωστόσο οι τηγανιτές πατάτες "θεραπεύουν" κάτι που έχουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινότητα.Δεν είναι άλλο από το στρες. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα με αρουραίους, τους οποίους είχαν χωρίσει σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα αλατιού και εμφάνιζε υπερνατριαιμία, ενώ η δεύτερη είχε φυσιολογικά επίπεδα νατρίου.

Οι ερευνητές στη συνέχεια εξέθεσαν και τις δύο ομάδες σε στρεσογόνες καταστάσεις. Η πρώτη ομάδα που είχε υψηλά επίπεδα αλατιού παρουσίαζε μειωμένη δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ συνήλθαν πιο σύντομα από την κατάσταση στρες. Αυτό συμαβαίνει σύμφωνα με τους επιστήμονες. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το αλάτι το οποίο περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στις τηγανιτές πατάτες, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες.
Κάθε φορά λοιπόν που τρώμε φαγητά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τηγανητές πατάτες, θέτουμε σε λειτουργία το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του στρες.
Βέβαια κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η συχνή κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να προκαλέσει διαβήτη και υπέρταση.
 
Είναι λογικό να μυρίζει άσχημα το στόμα σας αν φάγατε σκόρδο ή ήπιατε λίγο παραπάνω το προηγούμενο βράδυ.

Σε μερικές περιπτώσεις, όμως, η κακοσμία του στόματος δεν οφείλεται σε κάποια εμφανή αιτία ή κάποια κακή συνήθεια και τότε μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα κάποιας υποκείμενης πάθησης που δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί.

1. Ουλίτιδα
Τόσο η ουλίτιδα όσο και περιοδοντίτιδα εκδηλώνονται με τη δυσάρεστη αναπνοή, λόγω της συσσώρευσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.

2. Αλλεργίες
Εάν αντιμετωπίζετε συχνές αλλεργικές κρίσεις, η κακοσμία του στόματος μπορεί να συνοδεύει συμπτώματα όπως η ρινική συμφόρηση και η έκκριση δακρύων από τα μάτια, καθώς η βλέννα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών που ευθύνονται για την κακοσμία του στόματος. Από την άλλη, η καταστολή των συμπτωμάτων της αλλεργίας μπορεί να οδηγήσει στην ξηροστομία, επίσης συχνή αιτία της κακοσμίας.

3. Διαβήτης
Η ελλιπής παραγωγή ινσουλίνης έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη καύση λίπους (κετοξέωση). Κατά τη διαδικασία αυτή παράγονται χημικές ουσίες που αλλοιώνουν τη μυρωδιά της αναπνοής.

4. Προβλήματα στο συκώτι
Το φαινόμενο είναι γνωστό στον ιατρικό χώρο ως ηπατική απóπνοια (fetor hepaticus). Η κακοσμία του στόματος αποτελεί πρώιμη ένδειξη των προβλημάτων στο συκώτι και εμφανίζεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων πριν από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά συμπτώματα.

5. Νεφρική ανεπάρκεια
Η σχέση μεταξύ των δύο εξηγείται πιθανώς από τις μεταβολικές διεργασίες που οδηγούν στην ξηροστομία, την ελλιπή παραγωγή σάλιου και την αλλοίωση της γεύσης. Οι παράγοντες αυτοί συμβάλλουν στην εκδήλωση της χαλίτωσης (κακοσμία στόματος), καθώς δεν παράγεται αρκετό σάλιο ώστε να προληφθεί η εξάπλωση των βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.

6. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Η κακοσμία του στόματος στην περίπτωση αυτή οφείλεται στις ποσότητες οξέων που παλινδρομούν από το στομάχι στον οισοφάγο και τη στοματική κοιλότητα.

7. Σύνδρομο Sjogren
Η κακοσμία του στόματος μπορεί να οφείλεται επίσης σε αυτοάνοση πάθηση, όπως το σύνδρομο Sjogren. Το σύνδρομο εκδηλώνεται όταν το ανοσοποιητικό επιτίθεται σε εξωκρινείς αδένες, όπως οι σιελογόνοι αδένες. Η δυσλειτουργία αυτών των αδένων οδηγεί στην ξηροστομία και κατ' επέκταση τη χαλίτωση.

http://www.onmed.gr
Η αμερικανική εταιρεία Microsoft παρουσίασε μια «έξυπνη» συσκευή που φοριέται σαν περικάρπιο και έχει τη δυνατότητα να μετράει τις ώρες που το άτομο που την φοράει κοιμάται και αθλείται.
 
Ο λόγος για το Microsoft Band. Η συσκευή πωλείται έναντι 199 δολαρίων (159 ευρώ), στο διαδικτυακό κατάστημα της Microsoft.
 
Με μια πλήρη φόρτιση, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει για δύο ημέρες. Διαθέτει δέκα αισθητήρες που μετρούν τους παλμούς της καρδιάς, τις θερμίδες καθώς και το διάστημα που το άτομο που φορά τη συσκευή εκτίθεται στον ήλιο..
 
«Πρόκειται για την απαρχή ενός πολύχρονου οράματος της εταιρείας στον τομέα της υγείας και των έξυπνων συσκευών», τόνισε η Microsoft σε ανακοίνωσή της.
 
«Θέλουμε να εισέλθουμε στο χώρο της υγείας και της μόδας και η αρχή γίνεται με την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Εξάλλου, σε αντίστοιχες κινήσεις με «έξυπνες» συσκευές που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς έχουν ήδη προχωρήσει «γίγαντες» του τομέα της τεχνολογίας όπως η Apple, η Samsung αλλά και η Google.

Με την παρουσίαση και την προσφορά πιάτων από τις συνταγές του Γαστρονομικού Οδηγού Θεσσαλονίκης “Food Stories - Πιάτα με Ιστορία”, που εκδόθηκε πρόσφατα, συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Νοεμβρίου 2014, οι εκδηλώσεις του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου η σεφ, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και συγγραφέας του Γαστρονομικού Οδηγού Θεσσαλονίκης, Κική Εμμανουηλίδου θα παρουσιάσει και τις 13 συνταγές που εμπεριέχονται στον Οδηγό.
Την πρώτη ημέρα της γαστρονομικής γιορτής, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 15.00, σπουδαστές και σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα μαγειρέψουν στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης τα τρία παραδοσιακά πιάτα της πόλης, λαχανοντολμάδες, μυδοπίλαφο με άνηθο και σαρδέλες παντρεμένες. Η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς θα παρασκευάσει μαντί και πιροσκί ενώ η επιχείρηση “Προϊόντα Μαριάννας” θα σερβίρει ντολμαδάκια γιαλαντζί.
Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο, από τις 12.00 έως τις 14.00, η επιχείρηση “Μπουγάτσα Μπαντής” θα σερβίρει μπουγάτσα με κρέμα, οι σπουδαστές και οι σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν τραχανά και λουκουμάδες, το Σωματείο Αρτοποιών θα διαθέσει κουλούρια Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική Κοινότητα αυγά Haminados, μαγειρεμένα με την παραδοσιακή συνταγή που έφεραν στη Θεσσαλονίκη το 1492 οι Εβραίοι Σεφαραδίτες.
Η διήμερη εκδήλωση του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL υποστηρίζεται από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, από το Σωματείο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, το Σωματείο Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών “Άγιος Αντώνιος”, την Ισραηλιτική Κοινότητα, την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, το Σωματείο Αρτοποιών “Προφήτης Ηλίας”, το “Κτήμα Λίκνο”, τις επιχειρήσεις “Μπαντής”, ”Προϊόντα Μαριάννας”, ”Ρόδον ντελικατέσεν”, “Πασατέμπο” και το μέλι “Σίθων”, που προσφέρουν τα υλικά με τα οποία θα ετοιμαστούν τα πιάτα.

Το Johnnie Walker Black Label ανακοινώνει τη συνεργασία του με το θρυλικό οίκο μόδας Harris Tweed Hebrides, με σκοπό να δημιουργήσουν το πρώτο ύφασμα στον κόσμο που είναι εμποτισμένο με άρωμα από ουίσκι.

Ύστερα από σκληρή δουλειά που κράτησε πάνω από έξι μήνες, τα 2 brand δημιούργησαν ένα ύφασμα που ενσωματώνει μια μοναδική σύνθεση της μυρωδιάς και της γεύσης του Johnnie Walker Black Label – όπως εξηγούν οι Master Blenders του Οίκου Harris Tweed και οι δημιουργοί του Aqua Alba, του αρώματος του ουίσκι. Ο συνδυασμός χρωμάτων δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να αντιπροσωπεύει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του ουίσκι, ενώ το μοναδικό του άρωμα ενσωματώθηκε στο ύφασμα σε κρίσιμα σημεία της διαδικασίας παραγωγής του.
Δημιουργώντας το άρωμα του Johnnie Walker
Το Aqua Alba είναι το μοναδικό άρωμα που χρησιμοποιήθηκε στο Fabric of Flavour. Η Angela Flanders σε συνεργασία με το master blender του Johnnie Walker, Jim Beveridge το δημιούργησαν εμπνευσμένοι από τα γευστικά χαρακτηριστικά του Johnnie Walker, αλλά και από τα πανέμορφα τοπία των σκοτσέζικων Highlands. Η μυρωδιά του σηματοδοτεί τον εορτασμό στη τέχνη του blending και θυμίζει τα σκοτσέζικα τοπία, στα οποία παράγεται το ουίσκι και τα χαρακτηριστικά του στοιχεία: καπνό τύρφης, ρείκι, ξύλο και μαλακά πράσινα βρύα.
Το Blending του Fabric of Flavour
Το ύφασμα αποτελεί μια μοναδική απόδοση όλων των χαρακτηριστικών του Johnnie Walker Black Label. Κάθε ένα από τα πολύπλοκά του χρώματα επιλέχθηκε με προσοχή για να αντιπροσωπεύσει και ένα από τα γευστικά χαρακτηριστικά του ουίσκι, ενώ η μοναδική του μυρωδιά εμποτίστηκε στο ύφασμα σε διάφορα επίπεδα της διαδικασίας παραγωγής του. Ως μια αναπαράσταση της αριστοτεχνικής διαδικασίας παραγωγής του ουίσκι, οι γευστικές νότες του πλούσιου malt, η βανίλια golden, τα κόκκινα φρούτα και οι χαρακτηριστικοί τόνοι μαύρης σοκολάτας διοχετεύτηκαν διαδοχικά στο ύφασμα. Με τη σταδιακή πρόσθεση αυτών των χαρακτηριστικών στο ύφασμα, επιτεύχθηκε το μοναδικό άρωμα του Johnnie Walker Fabric of Flavour.
Με τη βοήθεια των έμπειρων δεξιοτεχνών της Harris Tweed Hebrides, κάθε ένα από τα βασικά χρώματα κυριαρχούν πάνω στο ύφασμα, ενώ ταυτόχρονα έχουν αναμειχθεί υπέροχα μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το υπέροχο μαύρο χρώμα του tweed, ίδιο με αυτό του Johnnie Walker Black Label.
Pioneering with Flavour
Αυτό το πρωτοποριακό και διαποτισμένο με τη γεύση του ουίσκι ύφασμα δημιουργήθηκε με σκοπό να σηματοδοτήσει την έναρξη του “Pioneer with Flavour”, της νέας καμπάνιας του Johnnie Walker, η οποία αναζητεί πρωτοπόρους σχεδιαστές σε όλη την Ευρώπη για να μετατρέψουν το ύφασμα σε καινοτόμες δημιουργίες. Από ρούχα υψηλής ραπτικής μέχρι πρωτοπόρα αξεσουάρ, η ενέργεια θα δώσει στον κόσμο την ευκαιρία να γνωρίσει τη δυνατή γεύση του Johnnie Walker Black Label. Το ύφασμα γιορτάζει και δίνει ζωή στη μοναδική διαδικασία του blending της παραγωγής του ουίσκι και του tweed, τα οποία ταυτίζονται με την προσεκτική τους δεξιοτεχνία, την υψηλή ποιότητα και την τεχνογνωσία τους στο blending.
Ο Mark Hogarth, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οίκου Harris Tweed Hebrides, δήλωσε, “Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ του τρόπου που οι δεξιοτέχνες μας παράγουν το tweed και με τον τρόπο που το Johnnie Walker παράγει το ουίσκι του, οπότε αυτή ήταν μια εξαιρετική συνεργασία για εμάς. Η σκοτσέζικη κληρονομιά και η τέχνη των 2 brand δούλεψαν μαζί για να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο ύφασμα που πραγματικά αντανακλά τις νότες του ουίσκι μέσα από τη συνειδητή επιλογή χρωμάτων και το ακριβές blending”.
Ο Oscar Ocaña, Εμπορικός Διευθυντής του Johnnie Walker Δυτικής Ευρώπης, πρόσθεσε, “Το Johnnie Walker είναι γνωστό για το δυνατό του χαρακτήρα, το καινοτόμο του πνεύμα και τον εορτασμού της προόδου, οπότε θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα βοηθήσει τη δημιουργικότητα και θα εμπνεύσει την πρόοδο”.
“Όπως τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ουίσκι μας αναμειγνύονται μεταξύ τους και προστίθενται σε διαφορετικά στάδια της διαδικασίας παραγωγής, έτσι και το ύφασμα έλαβε τη μυρωδιά του Black Label σε κομβικά σημεία της παραγωγής του και κατάφερε να διαμορφώσει ένα μοναδικό ύφασμα που συνθέτει ένα εκπληκτικό blend των χρωμάτων και των βασικών χαρακτηριστικών του ουίσκι”.
“Το Blending είναι η καρδιά αυτού που κάνουμε και το Fabric of Flavour του Johnnie Walker πραγματικά δίνει ζωή στο όραμα μας, ενώ παράλληλα είναι η απόλυτη ενσωμάτωση του ουίσκι μας και του καινοτόμου πνεύματός μας σε ένα προϊόν.”
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!