Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Διαφέρουν και στα πιο απλά















http://www.newsbeast.gr 

Η ανθρώπινη σεξουαλική έκφραση αποτελεί ένα δυναμικό συνδυασμό βιολογικών και ψυχοσυναισθηματικών διαδικασιών. Οι επιστήμονες ενδιαφέρονται για το πώς η υποκειμενική εμπειρία της σεξουαλικής διέγερσης εκφράζεται στο επίπεδο της φυσιολογίας του οργανισμού. Το ενδιαφέρον αυτό έγκειται στο ότι δε συμβαίνει πάντα η αυτοαναφορά της σεξουαλικής διέγερσης να συμφωνεί με την αντίστοιχη διέγερση των γεννητικών οργάνων.

Το άρθρο υπογράφει η Αλεξάνδρα Γυφτοπούλου
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών www.andrologia.gr

Πολλοί άνδρες για παράδειγμα μπορεί να επιτύχουν στύση με τη βοήθεια χειρισμών, χωρίς να υπάρχει συνοδό αίσθημα διέγερσης. Παρομοίως πολλές γυναίκες απαντούν σε σεξουαλικά ερεθίσματα με τη διέγερση των γεννητικών τους οργάνων, χωρίς όμως να έχουν καμία επίγνωση για αυτό και σαν αποτέλεσμα να μην αναφέρουν εμπειρία σεξουαλικής διέγερσης.

Σε μια πρόσφατη μετά-ανάλυση ανασκοπήθηκαν 132 μελέτες που εξέταζαν αυτή τη συμφωνία μεταξύ της διέγερσης των γεννητικών οργάνων και της υποκειμενικής εμπειρίας της διέγερσης. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν ήταν 2.505 γυναίκες και 1.918 άνδρες.

Βρέθηκε μια ενδιαφέρουσα στατιστικά σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα. Πιο συγκεκριμένα στους άνδρες καταγράφηκε μεγάλος βαθμός συμφωνίας ανάμεσα στις μετρήσεις της διέγερσης των γεννητικών οργάνων και το αυτοαναφερόμενο αίσθημα σεξουαλικής διέγερσης, ενώ στις γυναίκες ο βαθμός συμφωνίας που καταγράφηκε ήταν αρκετά χαμηλός.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο χαμηλός αυτός βαθμός συμφωνίας ενδέχεται να σχετίζεται με την ευρύτερη σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών. Οι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές από τους άνδρες στην επιλογή των ερωτικών συντρόφων, δεν αλλάζουν συχνά παρτενέρ και στοχεύουν κυρίως στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων. Ο υψηλός βαθμός συμφωνίας ανάμεσα στη σωματική και την ψυχοσυναισθηματική σεξουαλική διέγερση δεν εξυπηρετεί αυτή την πιο συντηρητική έκφραση της ερωτικής ζωής. Από αυτή την οπτική λοιπόν, ένας βαθμός ανεξαρτησίας ανάμεσα στις ψυχολογικές και τις βιολογικές συνιστώσες της σεξουαλικής διέγερσης είναι απαραίτητος, ώστε η γυναίκα να επιλέξει τον κατάλληλο γι αυτή σεξουαλικό σύντροφο.

Οι ερευνητές όμως υποστηρίζουν πως η ανεξαρτησία αυτή μπορεί να ευθύνεται σε ένα βαθμό για την εμφάνιση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στις γυναίκες. Η ικανοποίηση της γυναίκας από την ερωτική επαφή άλλωστε δεν μπορεί να είναι η μεγαλύτερη δυνατή, όταν το σώμα και το πνεύμα δε συμφωνούν.
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, η μελλοντική έρευνα να διερευνήσει το βαθμό συμφωνίας ανάμεσα στη διέγερση των γεννητικών οργάνων και την υποκειμενική εμπειρία της διέγερσης, σε σχέση με το σεξουαλικό ιστορικό και τη σεξουαλική λειτουργία.

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 θα καταβληθούν σε 21.522 δικαιούχους το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών για το έτος 2013.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 14.147.724,75 ευρώ .

Στους ανωτέρω δικαιούχους περιλαμβάνονται:

- Όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 για πρώτη φορά και ελέγχθηκαν οι αιτήσεις τους . Οι εν λόγω δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αναλογούν από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματός τους .

- Όσοι υπέβαλαν τις απαραίτητες διορθώσεις ηλεκτρονικά και οι τροποποιητικές ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η καταχώρηση και ο έλεγχος των υπόλοιπων τροποποιητικών, που έχουν κατατεθεί.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής αρχικών αιτήσεων Α21, έως τις 31/01/2014, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αιτούντες υπέβαλαν Ε1 και δεν συμπλήρωσαν το έντυπο Α21.



Το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Λουκά Βύντρα , αυτή τη φορά απέναντι στη Sevilla, όπως επίσης και το παρθενικό γκολ του Χάρη Μαυρία (φωτο) με τη φανέλα της Sunderland ήταν σίγουρα τα κορυφαία γεγονότα , όσον αφορά την παρουσία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στα γήπεδα της Ευρώπης αυτή την αγωνιστική. Με την έναρξη και της Bundesliga ο κατάλογος των ποδοσφαιριστών που ακολουθούμε έφτασε αισίως τους 23 και ελπίζουμε τα επιτεύγματα και άλλων , που αγωνίζονται σε λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα, να μας  αναγκάσουν να τον διευρύνουμε. Αναλυτικά :

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Μεγάλη ημέρα για τον νεαρό ,διεθνή με την Ελπίδων , άσο αφού η συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα των «μαυρόγατων» στο παιχνίδι κυπέλου με την Kidderminster συνδυάστηκε με το πρώτο του γκολ επί βρετανικού εδάφους, το οποίο μάλιστα ήταν και το νικηφόρο που έστειλε την ομάδα του στον 5ο γύρο του FA Cup. Μακάρι στο μέλλον να του δοθούν και άλλες ευκαιρίες και να τις εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο.

ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Έμεινε και πάλι στον πάγκο χωρίς να πάρει λεπτό συμμετοχής στην άνετη νίκη-πρόκριση με 4-0 επί της Stevenage. Ήδη στον τύπο κυκλοφορούν σενάρια για τον δανεισμό του σε άλλη ομάδα ή ακόμα και την μεταγραφή του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Τέλος στο σερί της Boro στο Leicester City και ήττα  2-0, με τον Έλληνα πορτιέρο να παραμένει στον πάγκο.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ( FULLHAM) : Αγωνίστηκε βασικός στο Bramall Lane του Sheffield απέναντι στην τοπική United και με καλή απόδοση βοήθησε την ομάδα του να αποδράσει με ισοπαλία 1-1 που δίνει το δικαίωμα για επαναληπτικό ματς αυτή τη φορά στο Craven Cottage.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND) : Βασικός και πάλι ο Σωκράτης αλλά η Dortmund ξεκίνησε το δεύτερο γύρο το ίδιο άσχημα όπως τελείωσε τον πρώτο, αφού υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία 2-2 από την Augsburg .

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Μετά από καιρό στην αποστολή της Leverkusen χωρίς όμως να αγωνιστεί στην εκτός έδρας ήττα από τη Freiburg με 3-2.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Μεγάλη νίκη για τη Schalke μέσα στο Αμβούργο με 0-3 που έφερε την ομάδα του διεθνή μας αμυντικού μια ανάσα από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Ο Παπαδόπουλος ήταν στην αποστολή αλλά παρέμεινε στον πάγκο.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Νέα εκπληκτική εμφάνιση από τον Λουκά Βύντρα που με εντυπωσιακή κεφαλιά πέτυχε ένα ακόμα υπέροχο γκολ και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να πετύχει μια τεράστια εκτός έδρας νίκη με 2-3 επί της Sevilla. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Καράμπελα που όμως αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με απευθείας κόκκινη που θα του στερήσει τη συμμετοχή από τον επόμενο τουλάχιστον αγώνα.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Φυσιολογική ήττα για τη Granada στο Bernabeu  με 2-0. Ο Καρνέζης έμεινε στον πάγκο ενώ ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, ο 35χρονος Roberto πραγματοποίησε μια εκπληκτική επέμβαση σε ανάποδο ψαλίδι του Ronaldo μέσα από τη μικρή περιοχή , που θα είναι σίγουρα στα highlights της φετινής λίγκας.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Με τον Κονέ απόντα λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι με τη Napoli, αλλά με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο βασικό για 90 λεπτά η Bologna κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από τη Γένοβα και το Luigi Ferraris της Sampdoria, χάρη σε ένα γκολ του Diamanti στο 90’ .

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Νίκη με 1-0 επί της Atalanta και τον Έλληνα διεθνή να μένει στον πάγκο.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε ως αλλαγή στο 60’ με το σκορ στο 3-2 και βοήθησε την ομάδα του να ισοφαρίσει τα 3 γκολ του Aquilani και να πάρει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Fiorentina.

ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Εκτός αποστολής στην εντός έδρας ήττα με 1-3 από τη Roma.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Βασικός και πάλι , κέρδισε μάλιστα και πέναλτι, που αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην Ιταλία, με το οποίο ο Totti έγραψε το τελικό 1-3 επί της Verona.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : :Έμεινε στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί στην εντός έδρας ήττα από τη Milan με 1-2 που διαμορφώθηκε με δυο γκολ των Bolotelli και Pazzini στο 87’ και 89’ αντίστοιχα.

ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SAMPDORIA) : Εκτός αποστολής στην ισοπαλία 1-1 με τη Bologna.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Βασικός μετά από πολύ καιρό στην εκτός έδρας νίκη με 0-4 επί της Hibernian. Έγινε αλλαγή στο 85’.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Breda και βοήθησε την ομάδα του να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να φύγει με μια μεγάλη νίκη 1-2.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Βασικός και για 90’ λεπτά στην εντός έδρας ήττα από την πρωτοπόρο Standard με 0-1. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 74ο λεπτό.

ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Εκτός αποστολής  στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από τη Cercle Brugge.

ΤΟΥΡΚΙΑ


ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Βασικός για 90’ λεπτά στο Sukru Saracoglu απέναντι στην πρωτοπόρο Fenerbahce. Η ομάδα του παρότι προηγήθηκε νωρίς δεν απέφυγε τελικά την ήττα με 2-1 χάρη σε ένα γκολ του Korkmaz  στο 80’.
Ελάχιστα γνωρίζουμε για τον Κινέζο πολεμιστή και φιλόσοφο Σουν Τσου (544-496 π.Χ.) και τη ζωή του κατά τη λεγόμενη «Περίοδο των Εμπόλεμων Κρατών», αμέσως μετά την παρακμή της δυναστείας Ζου.

Πιθανολογείται ότι γεννήθηκε στο κράτος Qi (Κι) - τη σημερινή επαρχία Σαντόγκ, στα βόρεια παράλια της Κίνας.

Από το 512 π.Χ. υπηρέτησε στο Βασίλειο του Γου ως στρατηγός και στρατιωτικός σύμβουλος. Οι στρατιωτικές του επιτυχίες τον ώθησαν να γράψει της «Τέχνη του Πολέμου», αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σπουδαία και θεμελιώδη έργα της κινέζικης λογοτεχνίας τα τελευταία 2.500 χρόνια, η ηθική του οποίου ορίζεται από τον ταοϊσμό, δηλαδή από το αίσθημα δικαίου και τον σεβασμό στον αντίπαλο και στους κανόνες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
 
«Η τέχνη του πολέμου» αποτελεί την αρχαιότερη απ' όλες τις γνωστές πραγματείες για τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά παραμένει αξεπέραστη ως προς την περιεκτικότητά της και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα συμπυκνωμένο απόσταγμα σοφίας για τη διεξαγωγή του πολέμου.

Από όλους τους στοχαστές του παρελθόντος που μελέτησαν την τέχνη του πολέμου, μόνο ο Κλαούζεβιτς μπορεί να συγκριθεί με τον Σουν Τζου· ωστόσο, ακόμη κι αυτός είναι πιο «παρωχημένος», και εν μέρει απαρχαιωμένος, παρότι δύο χιλιετίες μεταγενέστερος: ο Σουν Τζου έχει πιο ξεκάθαρες αντιλήψεις και βαθύτερη επίγνωση του θέματος, ενώ το έργο του διαπνέεται από διαχρονική φρεσκάδα.

Οι ιδέες και οι προτάσεις του Σουν Τσου για την επίτευξη της νίκης στο πεδίο της μάχης, οι οποίες δίνονται με αποφθεγματικό και περιεκτικό τρόπο, βρίσκουν εφαρμογή και στον σύγχρονο επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από σκληρό και έντονο ανταγωνισμό.

Το έργο του παραμένει επίκαιρο και βοηθά να κατανοήσουμε σε βάθος τις έννοιες του σύγχρονου μάνατζμεντ, της ηγεσίας και της στρατηγικής. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβούλευε Κινέζους στρατηγούς της αρχαιότητας, βοηθά και κατευθύνει σήμερα όσους επιδιώκουν:

- Να είναι αποτελεσματικοί και ικανοί ηγέτες.
- Να αναπτύξουν την καλύτερη στρατηγική για την επίτευξη του στόχου τους.
- Να κατανοήσουν τους ανταγωνιστές και αντιπάλους τους.
- Να επιβιώσουν στο δικό τους πεδίο μάχης.

Εδώ κι έναν αιώνα, θεωρείται η επιτομή της στρατηγικής γενεών managers, που στη σημερινή εποχή διεξάγουν τον καθημερινό δικό τους «πόλεμο», κυρίως σε προσωπικό επίπεδο, στο πεδίο των συγχρόνων επιχειρήσεων.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ
 
Οι συμβουλές του κινέζου στρατηγού Sun Tzu εκτείνονται σε πολλά επίπεδα. Το πρακτικό, το πνευματικό, το ψυχολογικό, το γνωστικό, το ρεαλιστικό.

«Στην πρακτική τέχνη του πολέμου, το καλύτερο απ' όλα είναι να καταλάβεις τη χώρα του εχθρού σε καλή κατάσταση και τάξη. Το να συντρίβετε και να καταστρέφετε δεν είναι καλό».

«Αν γνωρίζεις τον εχθρό και τον εαυτό σου, δεν έχεις ανάγκη να φοβάσαι το αποτέλεσμα εκατό μαχών».

«Βλέπετε τους στρατιώτες σας σαν τους αγαπημένους σας γιους και θα σταθούν στο πλευρό σας ακόμη και στο θάνατο».

«...Ο πόλεμος βασίζεται στην εξαπάτηση. Έτσι, όταν μπορούμε να επιτεθούμε πρέπει να δείχνουμε ανήμποροι· όταν χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας, πρέπει να δείχνουμε αδρανείς· όταν είμαστε κοντά, πρέπει να κάνουμε τον εχθρό να πιστεύει ότι είμαστε μακριά· όταν είμαστε μακριά, πρέπει να τον κάνουμε να πιστεύει ότι είμαστε κοντά. Ρίχνε δολώματα για να παραπλανήσεις τον εχθρό. Προσποιήσου αταξία και τσάκισέ τον. Αν είναι ασφαλής απ' όλες τις απόψεις ετοιμάσου να τον αντιμετωπίσεις. Αν έχει ανώτερες δυνάμεις, απόφυγέ τον. Αν ο αντίπαλός σου είναι ευερέθιστος, προσπάθησε να τον εκνευρίσεις. Να υποκρίνεσαι ότι είσαι αδύναμος, ώστε να γίνει αλαζόνας. Αν ξεκουράζεται, μην τον αφήσεις σε ησυχία. Αν οι δυνάμεις του είναι ενωμένες, διάσπασέ τες. Κάνε επίθεση, όταν είναι απροετοίμαστος. Να εμφανίζεσαι εκεί που δεν σε περιμένει... Σε όλη την ιστορία δεν υπάρχει περίπτωση μιας χώρας που να ωφελήθηκε από έναν παρατεταμένο πόλεμο. Μόνο κάποιος που γνωρίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα ενός μακροχρόνιου πολέμου, μπορεί να κατανοήσει τη μεγάλη σπουδαιότητα της γρήγορης λήξης του. Μόνο κάποιος βαθύς γνώστης των δεινών του πολέμου μπορεί να βρει τρόπο να τον διεξαγάγει επωφελώς...»

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
 
Το βιβλίο κυκλοφορεί από πολλούς εκδοτικούς οίκους, όπως οι: Παπασωτηρίου. Αιώρα. Βάνιας. Οξύ. Περίπλους. Οδυσσέας. Επικοινωνίες Α. Ε.

http://www.dete.gr 
Παίκτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενα 2,5 χρόνια είναι ο Αυστριακός γκολκήπερ Μίκαελ Γκσμπούρνινγκ όπως ανακοινωσε η διοίκηση του Δικεφάλου του Βορρά.
 
Ο Αυστριακός που έκανε μία αξιόλογη καριέρα στην Ξάνθη, έχει πάρα πολλά να αποδείξει και στον ΠΑΟΚ. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ είναι ενδεικτική:
 
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μίκαελ Γκσπούρνινγκ. Ο 32χρονος Αυστριακός τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με προοπτική ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια. Ο Γκσπούρνινγκ ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Αούστρια Βιέννης, ωστόσο στην ομάδα της πρωτεύουσας δεν αγωνίστηκε ποτέ. Παραχωρήθηκε το 2001 στην Λέομπεν στην οποία έμεινε για τρεις σεζόν πριν υπογράψει στην Πάσινγκ. Ούτε εκεί, όμως, πήρε τις ευκαιρίες που θα ήθελε. Η αναγνώριση και η καταξίωση του υψηλόσωμου τερματοφύλακα ήρθε στην Ελλάδα.
 
Το 2007 η Ξάνθη τον εμπιστεύτηκε για να υπερασπιστεί την εστία της και ο Γκσπούρνινγκ άρπαξε την ευκαιρία. Στην ακριτική ομάδα δεν άργησε να γίνει βασικός, απέκτησε το παρατσούκλι «κέρβερος» για την ικανότητά του στα πέναλτι και κέρδισε την κλήση του στην Εθνική Αυστρίας.
 
Το καλοκαίρι του 2011 δεν συμφώνησε για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ξάνθη κι έχασε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Εμεινε μέχρι τα μισά της σεζόν και παρότι είχε μεγάλη πρόταση από τον Παναθηναϊκό, επέλεξε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Μεγάλη πρόκληση. Ηταν ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε να αντικαταστήσει τον τερματοφύλακα «σύμβολο» για τις ΗΠΑ, τον Κέισι Κέλερ.
 
Ο Γκσπούρνινγκ δεν δίστασε μπροστά στην πρόκληση. «Ξέρω ότι ο Κέισι ήταν εδώ, αλλά κάποιος έπρεπε να… πάρει τη δουλειά. Αν δεν ήμουν εγώ, θα ήταν κάποιος άλλος», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη μεταγραφή του στους Seattle Sounders»
 
Ο πρόγονος μας, ο «Αδάμ», φαίνεται πως γεννήθηκε 9.000 χρόνια πριν από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες.

Βρετανοί και αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο «Αδάμ» έζησε πριν από 209.000 χρόνια.

Το συμπέρασμα αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης σύμφωνα με τα οποία η εμφάνιση του χρωμοσώματος Υ έγινε πριν από την εμφάνιση του σύγχρονου ανθρώπου και αφορούσε κάποιο προγονικό είδος.

Στη νέα μελέτη τους ο δρ. Εραν Ελχαϊκ από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και ο δρ. Νταν Γκράουρ από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον χρησιμοποίησαν συμβατικά βιολογικά μοντέλα για να χρονολογήσουν τον «Αδάμ».

Στόχος τους ήταν να τοποθετήσουν τον «Αδάμ» στη σωστή του θέση στην ιστορία της εξέλιξης.

Η ανάλυση έδειξε ότι αυτός εμφανίστηκε 9.000 νωρίτερα από ό,τι πιστευόταν.

Τα νέα ευρήματα τοποθετούν τον «Αδάμ» μέσα στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με την εμφάνιση του ετέρου ημίσεός του, της «Εύας», του γενετικού δηλαδή μητρικού προγόνου του ανθρώπινου είδους.

Το σημαντικό αυτό εύρημα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με άλλη πρόσφατη μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Αριζόνας η οποία είχε δείξει πως το ανδρικό χρωμόσωμα Υ εμφανίστηκε σε ένα διαφορετικό είδος μέσω διασταύρωσης, γεγονός που υποτίθεται ότι έκανε τον «Αδάμ» να είναι δύο φορές αρχαιότερος από την «Εύα».

Είναι εμφανές ότι δεν υπήρχε μόνο ένας «Αδάμ» και μια «Εύα», αλλά ομάδες από «Αδάμ και Εύες» που ζούσαν η μια δίπλα στην άλλη και συμπορεύονταν στη Γη» λέει ο ο δρ. Ελχαϊκ.

http://www.real.gr 
Η πόλη Σανταντέρ, στη βόρεια Ισπανία, κοιτά με ενθουσιασμό το μέλλον. 12.000 αισθητήρες έχουν τοποθετηθεί στην πόλη, πάνω σε πινακίδες, φανάρια, στο μετρό, τα λεωφορεία και μετρούν τα επίπεδα μόλυνσης, θορύβου, υγρασίας, φωτός και την κίνηση στους δρόμους.

Όλες αυτές οι πληροφορίες στέλνονται σε ένα κεντρικό υπολογιστή, ο οποίος αυτόματα ρυθμίζει τα φώτα στους δρόμους, το μάζεμα των σκουπιδιών και τη στάθμευση. Μέσω smartphones οι πολίτες μπορούν να μάθουν τα πάντα.

Αυτό είναι το κέντρο ελέγχου, ο πυρήνας του συστήματος που είναι τοποθετημένο σε αυτό το εργαστήριο, στο Πανεπιστήμιο του Σανταντέρ.

Οι μηχανικοί αναπτύσσουν εδώ ακόμη ισχυρότερους αισθητήρες και συμμετοχικές εφαρμογές. Χρησιμοποιώντας ένα smartphone, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν ένα ατύχημα στην πόλη, ένα σπασμένο πεζοδρόμιο, έναν αγωγό νερού που τρέχει, ή ένα αυτοκίνητο που ενοχλεί, κατά τη στάθμευσή του.

Οι πληροφορίες μεταφέρονται στις δημοτικές αρχές, που μπορούν με αυτόν τον τρόπο να λύσουν το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατόν.

Αυτή η διαδραστική σχέση ανάμεσα στους πολίτες και στις διοικητικές υπηρεσίες της πόλης, είναι αυτό που ενδιαφέρει τον δήμαρχο της Σανταντέρ, Ίνιγκο ντε λα Σέρνα, ο οποίος είναι κολλημένος με τις νέες τεχνολογίες και θέλει να βάλει ακόμη περισσότερες εφαρμογές σε λειτουργία:

«Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα μαγαζιά της πόλης μας. Και βλέπετε ότι εδώ είναι η στάση του λεωφορείου. Kαι σε αυτή τη στάση, μπορείτε να διαπιστώσετε με ακρίβεια, τί ώρα θα φτάσουν όλα τα λεωφορεία που έρχονται στο κέντρο».

Το πρόγραμμα αυτό που μετατρέπει την Σανταντέρ σε μια από τις πιο προηγμένες πόλεις στον κόσμο, χρηματοδοτείται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θέλει το συγκεκριμένο παράδειγμα να επεκταθεί παντού. Για την ίδια τη Σανταντέρ, το πρόγραμμα είναι αντίδοτο στην οικονομική κρίση.

«Σήμερα στην Ισπανία, έχουμε πολύ υψηλή ανεργία. Αλλά στην περιοχή μας, έχουμε εταιρίες που ειδικεύονται στις νέες τεχνολογίες, οι οποίες αναπτύσσονται γρήγορα.

Και μπορούμε να φιλοξενήσουμε αυτές τις τεχνολογίες εδώ, γιατί υπάρχει μια αναπτυσσόμενη αγορά με διεθνές προφίλ. Και αυτό οδηγεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας», υπογραμμίζει ο δήμαρχος της Σανταντέρ.

Έχοντας τη Σανταντέρ ως παράδειγμα, και άλλες έξυπνες πόλεις ξεφυτρώνουν σε όλο τον κόσμο και αρχίζουν να δημιουργούν μια αγορά, όπου επενδύονται εκατομμύρια ευρώ.

http://www.aftodioikisi.gr 
Ενσωματώστε γρήγορα και απλά την ανακύκλωση στη ζωή σας! Η στάση ζωής σας μπορεί να αλλάξει το μέλλον του πλανήτη, αφού το χαρτί, το γυαλί και το μέταλλο δεν θεωρούνται σκουπίδια, αλλά υλικά που μπορούν να αποκτήσουν ξανά ζωή. Ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι… η ανακύκλωση! Επαναχρησιμοποιήστε τις πρώτες ύλες μέσα από απλά βήματα και μετατραπείτε σε πολίτες με οικολογική συνείδηση.

Να είστε επιλεκτικοί με την αγορά των αγαθών!

Καλό είναι να προσπαθείτε να αγοράζετε αντικείμενα που έχουν μικρότερες συσκευασίες, ώστε να μειώνετε ταυτόχρονα το ποσό των αποβλήτων. Πρέπει να είστε αποφασισμένοι ότι θα επιλέγετε αγαθά που έχουν πάνω τους το σύμβολο της ανακύκλωσης και θα προτιμάτε αυτά που δεν πετιούνται μετά από μια μόνο χρήση. Για παράδειγμα, καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε μια πάνινη πετσέτα παρά ένα χαρτί κουζίνας για να σκουπίσετε τα χέρια σας.

Να είστε συνεπείς με την ανακύκλωση

Αν τη Δευτέρα ανακυκλώνετε ένα προϊόν αλλά την Τετάρτη πετάτε τα υπόλοιπα στα σκουπίδια, τότε το αντίκτυπο των κινήσεων σας στο περιβάλλον μένει στο ίδιο επίπεδο. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε την ανακύκλωση στη ζωή σας και να θυμάστε πάντα τα ανεκτίμητα οφέλη της ανακύκλωσής για τη φύση και το μέλλον του ανθρώπου.

Χρησιμοποιήστε βιοδιασπώμενες αντί για πλαστικές τσάντες

Οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούν οι περισσότερες Έλληνες κατά τη διάρκεια των αγορών καταστρέφουν τον πλανήτη. Ακόμα και αν πηγαίνετε στο κοντινό σούπερ μάρκετ επιλέξτε μια βιοδιασπώμενη τσάντα για τα ψώνια σας και μην προτιμάτε τις πλαστικές, οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες στις χωματερές. Έτσι, θα μπορέσετε να κινείστε οικολογικά και ταυτόχρονα να έχετε τη συνείδησή σας καθαρή.

Εκτυπώστε την κάθε πλευρά του χαρτιού

Αν δεν χρησιμοποιείτε εντελώς την κάθε πλευρά του χαρτιού, τότε τα απόβλητα της εβδομάδας και η ποσότητα του υλικού θα διπλασιαστούν. Καλό είναι λοιπόν, όποτε μπορείτε, να εκτυπώνετε και τις δυο μεριές, ώστε να συμβάλλετε και εσείς στη «σωτηρία» πολλών δέντρων... Μπορείτε!

Μην κάνετε την ανακύκλωση… ρουτίνα!

Πριν αποφασίσετε να πετάξετε κάτι στα σκουπίδια, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει όλες τις πιθανές χρήσεις του. Για παράδειγμα, τα άδεια δοχεία μπορεί να σας φαίνονται εκ πρώτης όψεως άχρηστα, αλλά σκεφτείτε ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά ως αποθηκευτικούς χώρους. Κάθε φορά που συλλέγετε δοχεία τροφίμων για ανακύκλωση, φροντίστε να τα πλένετε καλά, ώστε να εξασφαλίζετε την καλή ποιότητα των ανακυκλωμένων προϊόντων.

Συγκεντρώστε πρακτικά όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά

Αν σκεφτείτε ότι οι περισσότερες συσκευασίες προέρχονται από την κουζίνα, τότε εκεί πρέπει να τοποθετήσετε τον «κάδο» ανακύκλωσής του σπιτιού σας. Κατασκευάστε κουτιά από χαρτόνι, τα οποία θα τα χωρίσετε σε κουτιά για συλλογή  γυαλιού, πλαστικού και αλουμινίου. Για να μη λερώσετε το χώρο σας, επιλέξτε στεγανά δοχεία για τις συσκευασίες με υπολείμματα.

Σκεφτείτε τις προϋποθέσεις για το χαρτί και τις μπαταρίες

Εφημερίδες, περιοδικά και άλλα χάρτινα είδη μπορούν να ανακυκλωθούν υπό την προϋπόθεση ότι το χαρτί είναι καθαρό και στεγνό. Κάθε πλαστικό στοιχείο πάνω τους ή αυτοκόλλητο πρέπει να αφαιρεθεί! Όμως, οι συνδετήρες δεν δημιουργούν ιδιαίτερο πρόβλημα. Παράλληλα, μπορείτε να ανακυκλώσετε τις άδειες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές ή εργαλεία κλπ.

Εξακριβώστε αν ένα πλαστικό προϊόν… ανακυκλώνεται!

Ελέγξτε το κάτω μέρος του πλαστικού μπουκαλιού για το αν υπάρχουν στοιχεία που προσδιορίζουν το είδος του πλαστικού που έχετε στα χέρια σας. Εάν ο τύπος του υλικού δεν ανακυκλώνεται στο τοπικό κέντρο σας, τότε πρέπει να εξετάσετε μερικούς τρόπους για την επαναχρησιμοποίηση του δοχείου.


Κατευθυνθείτε προς τα μεταχειρισμένα προϊόντα

Και όμως μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ελαφρώς μεταχειρισμένα προϊόντα! Ακόμα και αν ψάχνετε για ρούχα ή φτηνά αντικείμενα, όπως έπιπλα, μπορείτε να οδηγηθείτε προς sites ή ομάδες που ανταλλάσσουν προϊόντα. Πρόκειται για μια «ανακύκλωση» αγαθών… ανάμεσα σε ανθρώπους και μέλη συλλόγων!

 Δανειστείτε βιβλία αντί να αγοράσετε
 
Όταν μπορείτε να δανειστείτε ένα βιβλίο, γιατί να φερθείτε καταναλωτικά και να αγοράσετε ένα καινούριο; Σκεφτείτε ότι αν όλοι μας κινούμασταν μέσα από το δανεισμό ή τις ανταλλακτικές υπηρεσίες, σήμερα θα υπήρχε λιγότερη παραγωγή και σκουπίδια και  περισσότερα δάση και οξυγόνο.

http://www.flowmagazine.gr 
Ο Ζόραν Πλάνινιτς πήρε την μπάλα 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα στα χέρια του. Με την αντίπαλο ομάδα, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, να προηγείται 58-60 στο Αbdi İpekçi της Κωνσταντινούπολης, για να πάρει τη νίκη  η Εφές, έκανε αυτό: 












http://www.alexiptoto.com 







Ο Ντουντού Σεαρένσε επιστρέφει στην Ελλάδα και τη Σούπερλιγκ για λογαριασμό του ΟΦΗ. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ βρίσκεται ήδη στο Ηράκλειο, κάτω από άκρα μυστικότητα, και πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι συμφώνησε για τους επόμενους έξι μήνες με την κρητική ομάδα καθώς δεν ανανέωσε την συνεργασία του με την Γκοϊας. 

Ο Ντουντού, που έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του στον Ολυμπιακό, τα τελευταία δύο χρόνια είχε επιστρέψει στη Βραζιλία όπου έπαιξε για 1,5 χρόνο στην Ατλέτικο Μινέϊρο έχοντας 15 συμμετοχές και 3 γκολ, και στην Γκοϊας με την οποία είχε συνολικά στον ένα χρόνο παρουσίας του 21 συμμετοχές και 1 γκολ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ, που αποτελεί τον δεύτερο ποδοσφαιριστή που αποκτά η κρητική ομάδα στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, πρόκειται να μπει άμεσα στις προπονήσεις και κατ'επέκταση να τεθεί στη διάθεση του Σα Πίντο

H ανακοίνωση του ΟΦΗ: 

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αλεξάντερ Ντε Σουζα ή οπως είναι γνωστός, Ντουντού Σεαρένσε. Ο Ντουντού έχει γεννηθεί στις 15 Απριλίου, 1983 στην πόλη Φορταλέζα, Σεαρά και είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από την θητεία του στον Ολυμπιακό την τριετία 2008-2011 έχοντας συνολικά 62 συμμετοχές και 7 γκολ. Ο νέος παίκτης του ΟΦΗ, που υπέγραψε συμβόλαιο για τους επόμενους 6 μήνες με οψιόν ανανέωσης από την ΠΑΕ, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Σεάρα και το 2000 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Βιτόρια (55 συμμετοχές, 7 γκολ). Το 2004 πήγε στην Ιαπωνία και στην Κασίβα και ακολούθησαν οι ομάδες Σταντ Ρενναί (15 συμμετοχές, 1 γκολ), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (74-7) Ολυμπιακός (62-7), Ατλέτκο Μινέϊρο (16-3). Το 2012 πήγε στην Γκοϊάς με την όποια έπαιζε μέχρι και πρόσφατα έχοντας συνολικά 20 συμμετοχές και 4 γκολ.

Ο Βραζιλιάνος έχει κατακτήσει ακόμα πρωταθλήματα στη χώρα του, στην Ελλάδα αλλά και στη Ρωσία, ενώ έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2005 με την ΤΣΣΚΑ. Έχει φορέσει 11 φορές τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας, με την οποία κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα του 2004.

Ο Ντουντού υπέγραψε το πρωί το νέο του συμβόλαιο, πήρε την φανέλα με το νούμερο 10 και το μεσημέρι προπονήθηκε κανονικά με τους νέους του συμπαίκτες.

http://www.pamesports.gr 
Ποιο είναι το μυστήριο που κρύβει και έχει τρελάνει τους επιστήμονες; 

Κατασκευάστηκε στην Γιουγκοσλαβία το 1976 και εγκαταλείφθηκε σε ένα καναδικό λιμάνι όταν οι ιδιοκτήτρια εταιρεία του χρεοκόπησε. Το κρουαζιερόπλοιο Lyubov Orlova αποτελεί έναν αναπάντητο μύθο του πώς μια στρατιά ποντικιών μπορεί να επιβιώσουν για χρόνια στη μέση του ωκεανού.

«Πρέπει να έχει αυτή τη στιγμή αμέτρητους αρουραίους που τρώνε ο ένας τον άλλο για να επιβιώσουν», λέει στον βρετανικό Independent ο Βέλγος κυνηγός-διασώστης πλοίων, Pim de Rhoodes. «Βρίσκεται κάπου εκεί έξω. Θα καταφέρω να το βρω», συμπληρώνει.

Το κρουαζιερόπλοιο-φάντασμα βρίσκεται κάπου στον βόρειο Ατλαντικό εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και, όπως λένε οι ειδικοί, πλησιάζει τις βρετανικές ακτές. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν όσοι προσπαθούν να το εντοπίσουν στα διεθνή ύδατα και να το κάνουν δικό τους.

Οι αρχές του νησιού Newfoundland προσπάθησαν να το πουλήσουν για παλιοσίδερα –αξίας 600.000 λιρών- στη Δομινικανή Δημοκρατία, όμως χάθηκε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του εξαιτίας μιας σφοδρής καταιγίδας.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που το πλοίο αυτό δεν συνιστά πλέον απειλή για τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου, το προσωπικό τους, και το θαλάσσιο περιβάλλον», ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά.

Στις 12 και 23 Μαρτίου του 2013 εντοπίστηκαν δύο σήματα, πιθανότατα από σωστικά σκάφη, ενώ μία εβδομάδα μετά ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο πολύ κοντά στις ακτές της Σκοτίας, αναγνωρίστηκε στο ραντάρ.

Όλα αυτά κάνουν όσους πασχίζουν να ανακαλύψουν την ακριβή του τοποθεσία, να πιστεύουν πως η πρόσκρουσή του στις βρετανικές αρχές είναι ζήτημα χρόνου. «Μπορεί να αντιμετωπίσαμε σφοδρές καταιγίδες το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως το πλοίο είναι αρκετά μεγάλο για να βυθιστεί τόσο εύκολα», λέει ο Chris Reynolds, επικεφαλής της ιρλανδικού λιμενικού. «Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή».

http://www.parapolitika.gr 
Ανάβουμε το ένα τσιγάρο μετά το άλλο.

Οι υποχρεώσεις «τρώνε» όλο το 24ωρο με αποτέλεσμα ακόμη και η ιδέα της εγγραφής στο γυμναστήριο να φαντάζει ακατόρθωτη. Η κατσαρόλα μπαίνει σπάνια στη φωτιά, αφού δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα, ενώ το στρες κάνει την καρδιά να χτυπά δυνατά και μας οδηγεί αυτόματα στο ψυγείο.

Κάπως έτσι, περιγράφουν οι γιατροί τον σύγχρονο τρόπο ζωής, ο οποίος όμως βλάπτει σοβαρά τον οργανισμό μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η στεφανιαία νόσος και τα εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν στις μέρες μας την πρώτη αιτία θανάτου του σύγχρονου ανθρώπου.

Κάπνισμα, κακή διατροφή, άγχος και έλλειψη άσκησης, παραμένουν σήμερα οι σοβαρότεροι παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καρδιαγγειακών επεισοδίων. Κι όμως, όπως επισημαίνουν με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής, οκτώ στους δέκα θανάτους θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Μάλιστα, όπως προειδοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, οι μισοί από τους θανάτους που οφείλονται σε χρόνια νοσήματα, συμπεριλαμβανομένης της στεφανιαίας νόσου και των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, αφορούν σε άτομα παραγωγικής ηλικίας.

Και παρόλο που οι Έλληνες είχαν έναν σημαντικό «σύμμαχο», που δεν είναι άλλος από την μεσογειακή διατροφή, τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλείψει τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής και ζωής προδίδοντας έτσι την υγεία τους.

Τα στατιστικά στοιχεία που σκιαγραφούν το τρόπο ζωής και την κατάσταση της υγείας των σύγχρονων Ελλήνων είναι αποκαλυπτικά. Το 45% έως 50% του πληθυσμού είναι καπνιστές, έως και το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι, το 10% πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και ένας στους τρεις έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση. Το αποτέλεσμα είναι στην Ελλάδα να έχουμε περίπου 20.000 νέα εμφράγματα του μυοκαρδίου ετησίως.

Μικρές αλλαγές που σώζουν ζωές

Η ισορροπημένη διατροφή, με καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και περιορισμό των πλούσιων σε λιπαρά τροφών, αποτελεί διατροφικό μυστικό που ωφελεί σημαντικά στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων και της καρδιάς.

Η «συνταγή» για γερή καρδιά όμως, έχει έναν επιπλέον συστατικό: το αλάτι, το οποίο ωστόσο πρέπει να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο! Όταν μάλιστα, η μείωση της πρόσληψης άλατος που οδηγεί σε μείωση της αρτηριακής πίεσης συνδυάζεται με την μείωση του βάρους, τότε το κέρδος είναι διπλό. Και αυτό, γιατί η αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ ευθύνεται για περισσότερα από τα μισά περιστατικά στεφανιαίας νόσου και αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η άσκηση, είναι επίσης…καρδιακός φίλος του οργανισμού. Και όπως υπογραμμίζουν οι καρδιολόγοι, μόλις μισή ώρα άσκησης την ημέρα, είναι αρκετή για να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου και αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου!

Το μεγαλύτερο «στοίχημα» όμως, για όσους είναι εθισμένη στην νικοτίνη, είναι να κόψουν το τσιγάρο. Το επιχείρημα άλλωστε, των γιατρών είναι ιδιαίτερα πειστικό: νε τη διακοπή του καπνίσματος, ο κίνδυνος στεφανιαίας νόσου μειώνεται στο μισό μέσα σε ένα χρόνο και σταδιακά επανέρχεται, εντός πενταετίας, στα επίπεδα των μη καπνιστών.

http://peiraxtiri.gr 
Ο 24χρονος Pavel Sapozhnikov προσπαθεί να αναπαράγει τον τρόπο ζωής των Ρώσων προγόνων του το έτος 1100 και ζει μια ασκητική ζωή με πολύ λίγη ανθρώπινη επαφή μετέχοντας σε ένα από τα πιο ακραία κοινωνικο-ψυχολογικά πειράματα της ιστορίας.

Το πείραμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 και θα τρέχει μέχρι τον Μάιο του τρέχοντος έτους, με τον Pavel να ζει σε ένα αντίγραφο αρχαίου αγροκτήματος, να στερείται όλες τις σύγχρονες ανέσεις και την επικοινωνία.

«Ζω μόνος και στο παρελθόν», έγραψε ο ίδιος. Το χρονικό διάστημα των οκτώ μηνών επιλέχθηκε επειδή είναι αρκετά μεγάλο για να μπορέσουν στο τέλος του πειράματος να ληφθούν κάποια σημαντικά συμπεράσματα. Επίσης ο χειμώνας ήταν η εποχή της επιλογής, λόγω της σπανιότητας των πόρων αλλά και της δυσκολίας της επιβίωσης στην ύπαιθρο.

Η φάρμα που ζει ο Pavel βρίσκεται σε ένα απομονωμένο δάσος και είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τις ανάγκες του 10ου αιώνα στη Ρωσία, σύμφωνα πάντα με τα αρχαιολογικά ευρήματα και εθνογραφικά δεδομένα.

Το αγρόκτημα περιλαμβάνει μια περιοχή περιφραγμένη με ένα κύριο σπίτι, έναν αχυρώνα και μια ξεχωριστή τουαλέτα. Ο Pavel οφείλει να φροντίσει για το φαγητό του κυνηγώντας, να χρησιμοποιήσει μόνο εργαλεία και τροφές της εποχής που αναβιώνεται, ενώ η επικοινωνία απαγορεύεται συνολικά εκτός από μία ημέρα το μήνα που ανταλλάσσει σημειώσεις με την ομάδα των ερευνητών.


http://www.enikos.gr 
To όνομα της εφαρμογής είναι Terranova. Έχει αναπτυχθεί από Έλληνα και στόχος της είναι να «συνδέσει» το χρήστη της εφαρμογής με άλλους ανθρώπους, τόπους και δραστηριότητες. Στο εξωτερικό η «ελληνική έμπνευση» έχει ήδη εντυπωσιάσει. Η Terranova έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση και στο παγκοσμίου φήμης διαδραστικό φεστιβάλ SXSW που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, θα έχει την τιμητική της.

Πριν γνωρίσουμε τον Έλληνα 40χρονο δημιουργό ας δούμε τι κάνει η εφαρμογή που ανέπτυξε. Καταρχήν είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης  καθώς η δουλειά της είναι να «συνδέει» ανθρώπους. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να πάει για χορό. Πληκτρολογεί αυτό που θέλει και η εφαρμογή εντοπίζει ανθρώπους γύρω του που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο. Μπορεί να δει τα σχόλιά τους, να βρει προτάσεις για το που θα πρέπει να πάει για χορό ακόμη και να κάνει επαφές. Ο χορός είναι ένα τυχαίο παράδειγμα. Μπορεί η δραστηριότητα να είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, μια συναυλία, ένα δείπνο, οτιδήποτε.

Με του που κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του, ο χρήστης του Terranova καλείται να φτιάξει το δικό του Avatar. Συνήθως, οι χρήστες φτιάχνουν περισσότερα από ένα για να ξεχωρίζουν φίλους από συναδέλφους. Τι  μπορεί να κάνει από εκεί και πέρα; Καταρχήν να δει τι κάνουν άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Έτσι, μπορεί να πάρει μια πολύ καλή ιδέα για το πώς θα διαθέσει τον ελεύθερό του χρόνο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να οργανώσει μια εκδήλωση καλώντας φίλους ή γνωστούς να συμμετέχουν.

Αυτή λοιπόν είναι η καινοτομία του Terranova. Αντί να συνδέει τους ανθρώπους με την πληροφορία όπως όλες οι μηχανές αναζήτησης, συνδέει τους ανθρώπους με άλλους ανθρώπους.

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ IPHONEΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ANDROID.

Ποιος είναι ο Έλληνας εμπνευστής; Το όνομά του είναι Γιώργος Στόικος. Όπως μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα της εταιρείας ( http://www.appterranova.com), έχει εμπειρία 20 ετών στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας ενώ σχεδίασε καινοτόμο λογισμικό για επιχειρήσεις στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει στις ΗΠΑ και στόχος του είναι να καταστήσει το terranovasuccessstory παγκοσμίου φήμης. Ένα story με έντονο το ελληνικό στοιχείο…

http://www.fpress.gr
Στο στόχαστρο μπαίνουν τα μεγάλα ΝΠΙΔ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ρ/σ Αθήνα 9.84.
Ο υπουργός ανέφερε πως μετά τη συγχώνευση – κατάργηση των πρώτων 21 φορέων, όπου θα απομακρυνθούν περίπου 200 άτομα, θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης μεγαλύτερων ΝΠΙΔ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περιορισμού του προσωπικού τους.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε τις απολύσεις στο Δημόσιο ως υποχρέωση της χώρας μας απέναντι στους πιστωτές. Οι απολύσεις αυτές είναι επιμερισμένες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014.
  • Στόχος των απολύσεων η ανανέωση του δυναμικού
«Μπορούμε να προσλαμβάνουμε έναν για κάθε πέντε που βγαίνουν στη σύνταξη ή παραιτούνται, αλλά μπορούμε να προσλαμβάνουμε και έναν δημόσιο υπάλληλο για κάθε έναν που απομακρύνεται.»  ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως  «στόχος των απομακρύνσεων είναι η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού.»
  • Δεν έχει παγώσει η αξιολόγηση
«Ποτέ δεν είπαμε να παγώσει η διαδικασία αξιολόγησης. Έχουμε ένα καινούργιο πλαίσιο αξιολόγησης που εισάγεται με το νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν όλοι άριστα στο Δημόσιο, γιατί έτσι καταστρατηγείται κάθε έννοια αξιολόγησης.  Να περιμένουν να ψηφιστεί ο νόμος για να γίνει η αξιολόγηση με το νέο καθεστώς» τόνισε ο υπουργός σε σχετική ερώτηση.
Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής της τρόικας, ο υπουργός εκτίμησε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν στην Αθήνα στις αρχές Φεβρουαρίου και πάντως πριν από το επόμενο Γιουρογκρούπ.
Με φόντο, δε, τις ευρωεκλογές, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το στελεχιακό δυναμικό του είναι του 3 με 4%, με όλα τα σύνδρομα των μικρών κομμάτων, και εκτίμησε ότι οι κάλπες θα αποτελέσουν δυσάρεστη έκπληξη για την Κουμουνδούρου.
«Τον περασμένο Ιούνιο η διαπραγμάτευση με την τρόικα καθυστερούσε για τα ζητήματα του Δημοσίου. Δεν είναι πια το ΥΔΜΗΔ το «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων.», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας.
aftodioikisi.gr
Δοκιμάσετε την τύχη σας εκτός Ελλάδας και περιηγηθείτε στα sites με διεθνείς αγγελίες… ώστε να βρείτε δουλειά πριν ταξιδέψετε στη χώρα της επιλογής σας! Η ανεργία στην Ελλάδα «σκαρφάλωσε» στο 27,8% τον Οκτώβριο του 2013, με τους νέους μέχρι 30 χρονών να «χάνονται» μέσα στις αγγελίες και τους χαμηλούς μισθούς. Παρά τα πτυχία, τα master και τις ξένες γλώσσες… χιλιάδες βλέπουν το εξωτερικό ως μια νέα αρχή, κυρίως όσον αφορά τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ.

Τα πιο διάσημα sites με αγγελίες ανά τον κόσμο…

 
Η πλειοψηφία που ψάχνει δουλειά στο εξωτερικό… γνωρίζει το “Monster”, μια από τις πιο γνωστές μηχανές αναζήτησης αγγελιών. Σε αυτό το site υπάρχουν αγγελίες για εργασία από την Ευρώπη μέχρι τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, με τους κυνηγούς ταλέντων να «κατασκοπεύουν» τα βιογραφικά που ανεβάζουν οι χρήστες και να κλείνουν συνεντεύξεις μέσω Skype. Παράλληλα, το site δημοσιεύει άρθρα με tips και πληροφορίες για τις συνεντεύξεις, τα βιογραφικά και το νέο ξεκίνημα σε μια ξένη χώρα. Μη χάνετε καιρό και εξερευνήστε τις κενές θέσεις εργασίας!


Οι ομογενείς επιχειρηματίες από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη ενώνουν τα χέρια και προσλαμβάνουν Έλληνες στο εξωτερικό. Το site σας δίνει την ευκαιρία να καταθέσετε online το βιογραφικό σας και να πλοηγηθείτε ανάμεσα σε μια λίστα επαγγελμάτων, μέχρι να βρείτε μια δουλειά που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Αυξημένη ζήτηση, πάντως, έχουν οι web designers, οι προγραμματιστές, οι οικονομολόγοι, οι μηχανικοί, οι νοσοκόμες και οι chef. Αξίζει να αναφερθεί, ότι προσφέρει και εργασία εξ’ αποστάσεως σε κλάδους, όπως είναι η μετάφραση, το μοντάζ κ.α.

«Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνο-αμερικάνοι, Ελληνο-καναδοί, Ελληνο-αυστραλοί σε όλο τον κόσμο, που είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και μπορούν να βοηθήσουν τους Έλληνες ανέργους. Έτσι, τους προσλαμβάνουν στην εταιρεία τους», σχολιάζουν οι υπεύθυνοι του site.


Μέσω των International Jobs, το πασίγνωστο “Careerbuilder” σας αφήνει να ψάξετε μια θέση εργασίας στο εξωτερικό… είτε ασχολείστε με τις επιχειρήσεις, την οικονομία και τις πωλήσεις, είτε με την ιατρική, τα media και το marketing. Διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από αγγελίες πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ενώ παράλληλα προσφέρει επιλογές στο ζήτημα της πρακτικής άσκησης. Απλά δημιουργήστε ένα λογαριασμό και ανεβάστε το CV σας, ώστε να αφήσετε τους εργοδότες να αξιολογήσουν τα προσόντα σας.


Ένα από τα πιο δημοφιλή site στο εξωτερικό, με 50 εκατ. χρήστες και 1 δις. άνεργους που αναζητούν δουλειά κάθε μήνα! Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που τις τελευταίες 7 ημέρες έχουν προστεθεί 2.390 νέες θέσεις εργασίας. Το “Indeed.com” πρωτοτυπεί, καθώς δημοσιεύει αγγελίες που προέρχονται απευθείας από τους εργοδότες, αναζητώντας αγγελίες που ταιριάζουν στα «θέλω» σας. Προσοχή! Για να ξεφύγετε από τις αγγελίες της Ελλάδας, μπείτε στην αρχική σελίδα και επιλέξτε τη χώρα που σας ενδιαφέρει π.χ. για Γερμανία de.indeed.com ή για Αγγλία indeed.co.uk.


Βρείτε δουλειά σε 32 Ευρωπαϊκές χώρες και ανακαλύψτε χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας από 32.615 εργοδότες. «Ανεβάστε» το βιογραφικό σας και συναντήστε ό,τι πληροφορία θέλετε σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και την αγορά εργασίας στη χώρα της επιλογής σας. Από Λονδίνο μέχρι Ρώμη και Άμστερνταμ, θα βρείτε 1.969.026 αγγελίες και 1.258.794 βιογραφικά ατόμων που αναζητούν μια ευκαιρία ζωής στην Ευρώπη, σχετική με την ειδικότητα και τα «ατού» τους.

 
Όλες οι θέσεις εργασίας βρίσκονται μπροστά στα πόδια σας στο “Goabroad.com”, καθώς επικεντρώνεται σε 1251 δουλειές και αφορά 273 οργανισμούς. Διαλέγοντας τύπο επαγγέλματος και χώρα, είστε σε θέση να περιορίσετε την αναζήτησή σας και να εντοπίσετε αυτό που ψάχνετε ακριβώς! Πάντως, οι πιο διάσημες χώρες θεωρούνται η Κίνα, η Αυστραλία, η Αγγλία, η Ισπανία και η Ταϋλάνδη, ενώ οι πόλεις που «τραβούν» περισσότερο το ενδιαφέρον είναι οι εξής: Πεκίνο, Σαγκάη, Λονδίνο, Σύδνεϋ, Μαδρίτη.


Το “Simplyhired.com” λειτουργεί ακριβώς όπως το “Indeed”, καθώς αναζητά θέσεις εργασίας σχετικές με τις ανάγκες σας, μέσα από websites εταιρειών, μηχανές αναζήτησης, ΜΚΟ, εφημερίδες κ.α.  Διαθέτει πάνω από 6 εκατ. κενές θέσεις εργασίας, οι οποίες προέρχονται από 24 χώρες του πλανήτη. Μέχρι σήμερα, εξυπηρετεί 30 εκατ. χρήστες και ενώνει τον εργοδότη με κάθε υποψήφιο υπάλληλο… ακόμα και εάν βρίσκονται στην άλλη άκρη της Γης.


Ένα μοναδικό εργαλείο αναζήτησης εργασίας για όσους γνωρίζουν μόνο μια δεύτερη γλώσσα, την Αγγλική! Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα site που προβάλλει τις κενές θέσεις εργασίας σε Ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκοντας αγγελίες αποκλειστικά για τους αγγλόφωνους υποψηφίους. Πέρα από το γεγονός ότι μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας στο site, είστε σε θέση να πατήσετε «κλικ» πάνω στις χώρες του χάρτη και να συνδεθείτε απευθείας με τις εβδομαδιαίες αγγελίες.

Εναλλακτικά site ανάλογα με χώρα:

-Ελβετία: http://www.jobs.ch

-Αγγλία: CVLibrary.co.uk, http://www.reed.co.uk www.t,otaljobs.com, www.jobsite.co.uk, http://www.cwjobs.co.uk jobs.,telegraph.co.uk, Jobserve.com, Jobsearch.co.uk, Londonjobs.co.uk

-Ιαπωνία: www.ecentral.jp

-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: http://www.bayt.com και dubai.dubizzle.com

-Η.Π.Α: Hotjobs.com, CollegeRecruiter.com, Dice.com, USA.gov., Mediabistro, overseasjobs.com

Απαραίτητα tips για την εύρεση εργασίας στο εξωτερικό…

Φτιάξτε ένα σωστά δομημένο βιογραφικό σημείωμα
 
Το βιογραφικό σας πρέπει να δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα των προσόντων σας και να επικεντρώνεται σε μια θέση εργασίας. Παράλληλα, πρέπει να έχει μεταφραστεί στη γλώσσα της χώρας «υποδοχής», ακριβώς όπως και τα χαρτιά πιστοποίησης, δηλαδή τα πτυχία σας. Το EURES διαθέτει ένα πρότυπο on-line βιογραφικό που διατίθεται σε 20 γλώσσες της Ε.Ε, με σκοπό τη σωστή καθοδήγηση για τη δημιουργία του CV.

Κάντε follow σε εταιρείες και συμμετέχετε στα groups του LikedIn

Πολλές εταιρείες δημοσιεύουν τις αγγελίες τους στα social media και «όχι» στα sites με δωρεάν αγγελίες. Γι’ αυτό, βάλτε το βιογραφικό σας, όχι μόνο στα site με αγγελίες, αλλά στείλτε το και στα groups του LinkedIn. Να θυμάστε, όσες περισσότερες φορές στείλετε το βιογραφικό, τόσες μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να σας απαντήσουν με email.

Βρείτε τη λύση… στην επίθεση με οργάνωση! 

Κάντε αίτημα φιλίας στους εξωτερικούς recruiters, δηλαδή στους υπεύθυνους που «στρατολογούν» τους υποψήφιους στις κενές θέσεις και ζητήστε τους να κανονίσετε μια online συνέντευξη. Βέβαια, εάν ο recruiter ανήκει σε εταιρεία, στείλτε του email. Και οι δυο τύποι «κυνηγών» σαρώνουν το ίντερνετ, ψάχνοντας αγγελίες ανάλογα με την ημερομηνία εισαγωγής ή αναπροσαρμογής του βιογραφικού. Γι’ αυτό το λόγο, να κάνετε edit και save το βιογραφικό σας κάθε εβδομάδα, ώστε να φαίνεται ψηλά στη λίστα αγγελιών.

Ζητήστε να περάσετε συνέντευξη μέσω Skype

Εάν είστε υποψήφιος για τη θέση και επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο προσωπικού, ζητήστε του μέσω email να σας πάρει συνέντευξη μέσω Skype. Ενημερώστε τον εργοδότη για το ενδιαφέρον σας και αφήστε τον να γνωρίζει ότι ακόμα και εάν βρίσκεστε μακριά από τη χώρα του… μπορείτε να του δείξετε τα ταλέντα σας! Πέρα από το Skype, βέβαια, υπάρχουν και άλλες επιλογές για video chat, όπως είναι το Hangout και το Lync, οπότε καλό είναι να έχετε προμηθευτεί με κάμερα και μικρόφωνο
.
Δώστε βάση στη συστατική επιστολή

Στείλτε μια συστατική επιστολή (cover letter) που να μην ξεπερνά τις 8-10 γραμμές, η οποία θα αναφέρει την προϋπηρεσία σας, το χρονικό διάστημα που θα μείνετε στη ξένη χώρα και το γιατί σκοπεύετε να μεταναστεύσετε. Εάν η επιστολή είναι αναλυτική… το 99% των εργοδοτών δεν θα τη διαβάσει!

Προσέξτε το όνομα του αρχείου - βιογραφικού

Όταν ανεβάζετε το βιογραφικό σας στα site αγγελιών, μην βάζετε το όνομά σας στο αρχείο π.χ. CV Dimitris Ioannidis, αλλά γράψτε τον τίτλο θέσης που ψάχνετε, όπως είναι το Magazine Journalism. Να έχετε στο μυαλό σας, ότι κανείς δεν θα ψάξει συγκεκριμένα για εσάς, αλλά αποκλειστικά για τη θέση εργασίας.

Είναι πανταχού παρόντες, ειδικοί... επί παντός επιστητού και πρόθυμοι να καταθέσουν με περίσσια άνεση προκειμένου να πείσουν την έδρα του δικαστηρίου υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς...
Τους γνωστούς-άγνωστους «επαγγελματίες» μάρτυρες, που περιφέρονται στους χώρους των ακροατηρίων καλύπτει όμως ο νόμος της «ομερτά», καθώς οι περισσότεροι παράγοντες των δικαστηρίων της Ευελπίδων φέρεται να γνωρίζουν την ύπαρξή τους, αρνούνται όμως να την επιβεβαιώσουν!

Ενα σπαρταριστό επεισόδιο με πρωταγωνιστή έναν τέτοιου... τύπου μάρτυρα σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο. Στο εδώλιο καθόταν μια 58χρονη γυναίκα, που συνελήφθη από τους αστυνομικούς, όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε ίντερνετ καφέ στο οποίο εργαζόταν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εντόπισαν 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές με εγκατεστημένο λογισμικό για «φρουτάκια».

Η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι ήταν απλώς η... μαγείρισσα του καταστήματος, ότι δεν γνώριζε για τα παράνομα παιχνίδια και πως ο ιδιοκτήτης ήταν άλλος. Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών της κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας ο Κ.Π., ένας άνδρας γύρω στα 50, κάτοικος της περιοχής και θαμώνας του καταστήματος. Ο μάρτυρας, αφού ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο, επιβεβαίωσε πως η γυναίκα ήταν απλώς εργαζόμενη στο κατάστημα κι έτσι το δικαστήριο την έκρινε αθώα.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου του ίδιου δικαστηρίου κάθισε ένας 28χρονος υπήκοος Γεωργίας, που συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς φέρεται να εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου σε παράνομο μίνι καζίνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο κατάστημα και κατέσχεσαν 21 υπολογιστές με «φρουτάκια», τέσσερα τραπέζια ρουλέτας, πέντε τραπέζια black jack, 4.000 μάρκες και μία τράπουλα. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν απλός εργαζόμενος και όχι ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισής του παρουσιάστηκε το... ίδιο πρόσωπο που είχε καταθέσει και στην προηγούμενη υπόθεση!

Μόλις ωστόσο ο Κ.Π. πήγε να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο, η πρόεδρος του δικαστηρίου, παρά το γεγονός ότι εκδικάζει σωρεία υποθέσεων, με δεκάδες μάρτυρες καθημερινά, απέδειξε ότι διαθέτει γερή μνήμη.

«Πάλι εδώ είστε, κύριε μάρτυρα;» είπε απευθυνόμενη στον Κ.Π. «Μα, κυρία πρόεδρε, μένω δίπλα!» έσπευσε να δικαιολογηθεί ο μάρτυρας. «Δίπλα και στα δύο καταστήματα; Ο Αγιος Παντελεήμονας δεν είναι δύο μόνο στενά. Και ξέρετε και τους δύο κατηγορουμένους;» ρώτησε επίμονα η πρόεδρος. «Μα ναι, μένω δίπλα και τυχαίνει να πηγαίνω σε αυτά τα δύο μαγαζιά» απάντησε πιο διστακτικά ο άνδρας. «Πανταχού παρών είστε, κύριε μάρτυρα! Ελπίζω να μη σας δω και στην επόμενη υπόθεση που θα εκδικάσουμε...» τόνισε σε αυστηρό ύφος η πρόεδρος του δικαστηρίου και συνέχισε τη διαδικασία!

Ομως η περίπτωση του Κ.Π. δεν είναι η μοναδική. Αρκετοί είναι εκείνοι που «βολτάρουν» καθημερινά στα δικαστήρια, ελπίζοντας να φανούν... χρήσιμοι σε κάποια δίκη - φυσικά με το αζημίωτο! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή για τη... συνεισφορά τους ως μαρτύρων κοστολογείται ανάλογα με την υπόθεση και το αποδιδόμενο αδίκημα. Για τις πιο απλές υποθέσεις στα μονομελή ή τριμελή αυτόφωρα πλημμελειοδικεία, η «ταρίφα» ξεκινάει από 20-30 ευρώ, για μια μαρτυρία που δεν θα διαρκέσει παρά μόλις λίγα λεπτά. Για τα πιο σοβαρά αδικήματα φυσικά ανεβαίνει...

Η αγαπημένη τους γωνιά είναι στο Αυτόφωρο, στο κτίριο 12
«Το φαινόμενο δεν παρατηρείται για πρώτη φόρα τον τελευταίο καιρό, είναι ένα φαινόμενο που επικρατούσε και παλαιότερα σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Ομως η δυσμενής οικονομική συγκυρία φαίνεται πως ωθεί ανθρώπους χωρίς ηθικές αναστολές να αναλάβουν το βάρος αυτής της αξιόποινης συμπεριφοράς, η οποία είναι και ηθικά αξιόμεμπτη» επισημαίνει μιλώντας στην «Espresso» ο δικηγόρος Δημήτρης Γκαβέλας.

«Μία από τις “φυλές” των δικαστηρίων είναι οι... συνήθεις μάρτυρες ή “μάρτυρες κατ' επάγγελμα”. Είναι πολύ παλιά “φυλή”, αφού υπάρχει από τότε που υπάρχει αυτός που παίζει τον ρόλο του διάδικου - διαβολέα.

Η αγαπημένη τους γωνιά στα δικαστήρια βρίσκεται στα αυτόφωρα, έξω και μέσα από το κτίριο 12 και όχι μόνο» τονίζει η δικηγόρος Ρόη Παυλέα.

«Πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται σε μεγαλύτερες αίθουσες, με “ταρίφες” υψηλότερες των 30 ευρώ, και κοπιάζουν να παραπλανήσουν παράγοντες της δίκης και δικαστές. Ωστόσο, οι δικαστές αλλά και οι συνήγοροι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πολλές φορές κυριολεκτικά “ξετινάζουν” τους διαφθορείς της αλήθειας. Μην ξεχνάμε ότι η ψευδορκία είναι έγκλημα που στρέφεται κατά της απονομής της δικαιοσύνης και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους» προσθέτει η κυρία Παυλέα.

Ρεπορτάζ: ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ για την Espresso

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μετά την απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ένστολους, στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί οι προσφυγές που αφορούν τις περικοπές που επεβλήθησαν στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των Ταμείων τα οποία δεν λαμβάνουν επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αν οι παραπάνω προσφυγές γίνουν δεκτές -κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί- η εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων θα προκαλέσει δημοσιονομική επιβάρυνση πολύ μεγαλύτερη εκείνης….
η οποία προκλήθηκε από τη δικαίωση των ενστόλων.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι φόβοι της κυβέρνησης αυξάνονται από το γεγονός ότι πρόσφατα υπήρξε απόφαση – γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί Π.Δ., που μπορεί να αποτελέσει ισχυρότατο δικαστικό προηγούμενο και να σηματοδοτήσει θετική απόφαση για τις μειώσεις του εφάπαξ.

Επιπροσθέτως, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι το εφάπαξ αποτελεί προσωπική περιουσία του ασφαλισμένου και η όποια μείωσή του προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση.

http://www.4news.gr 
Ο άνθρωπος των σπηλαίων επιστρέφει στο Παγκράτι
Ο «Caveman» του Rob Becker ήρθε για να μείνει… Επτά χρόνια αμείωτης επιτυχίας του δίνουν το δικαίωμα να θεωρείται ο πιο δημοφιλής άνθρωπος των σπηλαίων… Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αναμετράται μαζί του στο θέατρο CORONET!

Ο «άνθρωπος των σπηλαίων» είναι δημιούργημα του Αμερικανού Rob Becker, που ούτε ο ίδιος υπολόγιζε την επιτυχία και τον ενθουσιασμό που θα γνώριζε σε όλον τον κόσμο. Έχει συναρπάσει πάνω από 10.000.000 θεατές τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Παίζεται σε 30 χώρες ταυτόχρονα και εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά σαν τη μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway!

Δίνοντας έμφαση στη διαφορετικότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ο R. Becker έπλασε τον «Caveman», τον κεντρικό ήρωα, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Μαίρη, έχει τσακωθεί μαζί της και βρίσκεται έξω από το σπίτι να… μονολογεί. Πώς μπορεί να καταλάβει κανείς το γυναικείο μυστήριο; Λίγο πριν φτάσει στα όρια της τρέλας, ο Σωτήρης δέχεται τη βοήθεια του Caveman, προκειμένου να βρει απαντήσεις σε μερικές -τουλάχιστον- απορίες του.

Όλα αυτά τα χρόνια οι ερωτήσεις δεν έχουν απαντηθεί! Ίσως απαντιούνται κατ’ ιδίαν από τους θεατές φεύγοντας από την παράσταση… και αυτή είναι η επιτυχία του Caveman! Να ιντριγκάρει, να προβληματίζει, να αστειεύεται, να κεντρίζει τα δύο φύλα! Και αυτό που πετυχαίνει είναι τελικά αυτή τη διαφορετικότητα των δύο φύλων να την ενώνει, να τη συμφιλιώνει και να την κάνει σάρκα μία! Ο Caveman έχει υπάρξει… ο καλύτερος θεραπευτής ζευγαριών στη σύγχρονη κοινωνία!

Θέατρο Coronet
Φρύνης 11 – Παγκράτι , 11634 Αθήνα
Γενική είσοδος 15 ευρώ
Φοιτητικό, ανέργων: 12 ευρώ

http://www.4news.gr 
98 - Ο Τραϊανός διαδέχεται τον θετό του πατέρα, Νέρβα, ως Ρωμαίος αυτοκράτορας.

1186 - Ο Ερρίκος ΣΤ', γιος και κληρονόμος του αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Φρειδερίκου Α' Βαρβαρόσσα, παντρεύεται την Κωνσταντία της Σικελίας.

1606 - Αρχίζει στην Αγγλία η δίκη του Γκάι Φωκς και άλλων συνωμοτών για τη συμμετοχή τους στη «Συνωμοσία της Πυρίτιδας» εναντίον του Κοινοβουλίου και του Ιάκωβου Α' της Αγγλίας.

1785 - Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο στις Η.Π.Α.

1888 - Ιδρύεται στην Ουάσινγκτον η National Geographic Society.

1897 - Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897: Αποπλέει το, σχεδόν νεότευκτο, θωρηκτό «Ύδρα» με διοικητή της θωρηκτής μοίρας τον Ναύαρχο Αριστείδη Ράινεκ, ακολουθούμενο από τα «Μυκάλη» και «Πηνειός».

1937 - ΕΣΣΔ: Ο κομματικός και πολιτικός ηγέτης του ΚΚΣΕ Νικολάι Μπουχάριν συλλαμβάνεται κατηγορούμενος για συμμετοχή στο «Αντισοβιετικό Μπλοκ». Έναν χρόνο αργότερα εκτελείται.

1945 - Ως πρώτο των κυρίων στρατοπέδων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς απελευθερώνεται το Άουσβιτς Ι Μόνοβιτς από τον 60ο Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν.

1967 - Στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, στις ΗΠΑ, μια ξαφνική πυρκαγιά μέσα στην κάψουλα ελέγχου της διαστημικής αποστολής Απόλλο 1, κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής εκτόξευσης, οδήγησε στο θάνατο τους αστροναύτες Βίρτζιλ «Γκας» Γκρίσομ, Έντουαρντ Γουάιτ και Ρότζερ Τσάφι.

1972 - Την Ελλάδα της χούντας, αναγνωρίζοντας η Γαλλία, επισκέπτεται επίσημα ο Γάλλος υφυπουργός Εξωτερικών Ζαν ντε Λιποφσκί κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: "Η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις ως προς την Δημοκρατία. Τούτο όμως δεν έχει καμία σημασία, διότι κάθε κράτος είναι ελεύθερο να έχει οιανδήποτε προτίμηση ως προς τη μορφή της διακυβέρνησής του. Η γαλλική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την αρχή της μη ανάμιξης εις τα εσωτερικά των άλλων χωρών". Ακολούθησαν πολλές επίσημες επαφές για έργα και προμήθειες.

1979 - Καθιερώνεται ως εθνική σημαία αυτή που φέρει 9 λευκές και μπλε λωρίδες εναλλασσόμενες με το σταυρό στο άνω αριστερό άκρο.

2002 - Ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Ισλάμ Καρίμοφ κερδίζει δημοψήφισμα και εξασφαλίζει την παράταση της θητείας του Προέδρου από τα 5 στα 7 χρόνια. Έτσι, η θητεία του θα διαρκέσει ως το 2009.

2006 - Ο Μανουέλ Σελάγια ορκίζεται Πρόεδρος της Ονδούρας.

http://www.enikos.gr 
Οι προϋπολογισμοί τους, σύμφωνα με το σχετικό νόμο, έπρεπε να είχαν εγκριθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Ωστόσο μέχρι πριν από μερικές ημέρες όχι μόνο δεν είχαν εγκριθεί αλλά ούτε καν αποσταλεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις!
Αποτέλεσμα, οι 24 δήμοι τους οποίους αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, να κινδυνεύουν με λουκέτο, καθώς, με βάση το νόμο, χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό δεν μπορούν να καλύψουν παρά μόνο τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους και καμία άλλη δαπάνη, όπως λειτουργικά έξοδα, προμήθειες, καταβολή προνοιακών επιδομάτων κλπ.
Πρόκειται για τους δήμους:
-Γαύδου, Σφακίων, Καντάνου-Σελήνου, Φαιστού και Γόρτυνος στην Περιφέρεια Κρήτης
-Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος και Νεμέας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
-Ζαχάρως, Αρχαίας Ολυμπίας  και Ξηρομέρου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
-Ακτίου-Βόνιτσας και Μετσόβου στην Περιφέρεια Ηπείρου
-Αγράφων και Πύλης  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
-Δεσκάτης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
-Μεγίστης, Κιμώλου, Σικίνου, Σίφνου, Σερίφου, Σύρου και Φολεγάνδρου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στην Περιφέρεια Αττικής
aftodioiksi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!