Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Τι μπορεί να συμβεί αν «κρατάτε» το φτέρνισμα
Ξέρατε ότι όταν φτερνίζεστε, 100.000 μικρόβια εκτοξεύονται από τη ρινική σας οδό με ταχύτητα πάνω από 100χλμ/ώρα; Είτε κρατάτε ένα φτέρνισμα κλείνοντας την μύτη με το χέρι σας ή κλείνοντας το στόμα σας, δεν είναι μια καλή ιδέα, σύμφωνα με τον Erich Voigt, καθηγητή στο Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
"Πριν από το φτέρνισμα, ένα σημαντικό ποσό πίεσης του αέρα συσσωρεύεται στους πνεύμονες κατά την προετοιμασία του της άμεσης εκκένωσης της ρινικής κοιλότητας. Αν το φτέρνισμα συγκρατείται κλείνοντας την μύτη ή κρατώντας το στόμα κλειστό, αυτό ωθεί τον πεπιεσμένο αέρας πίσω στην ευσταχιανή σάλπιγγα και μέσα στην κοιλότητα του μέσου ωτός", αναλύει ο δρ. Voigt.
Απώλεια ακοής από φτέρνισμα;
Ο κίνδυνος τραυματισμού και απώλειας ακοής από αυτή την πρακτική μπορεί να είναι σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο, δεν είναι κάτι αδύνατο. Η πίεση από ένα φτέρνισμα είναι ικανή να προκαλέσει εσωτερική ζημιά στο αυτί, συμπεριλαμβανομένης της ρήξης τυμπάνου.
"Αυτό το είδος τραύματος στις μεμβράνες του μέσου και έσω ωτός προκαλεί ξαφνική σοβαρή απώλεια ακοής, βαρηκοΐα, ακόμη και ίλιγγο", προσθέτει ο δρ. Voigt.
Άλλες σωματικές βλάβες που μπορεί να προκύψουν, αν "κρατάτε" ένα φτέρνισμα περιλαμβάνουν τραυματισμούς διαφράγματος, ρήξη των αιμοφόρων αγγείων στα μάτια, και ρήξη ή αποδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο.
Πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτούς τους τραυματισμούς; Η καλύτερη επιλογή είναι να αφήνετε τον εαυτό σας να φτερνίζεται χωρίς κανένα περιορισμό!
Γιατί αυτό το ξενοδοχείο το βλέπετε παντού στο Instagram
Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν να περάσετε μια νύχτα σε σπηλιά;
Εδώ μπορείτε να ζήσετε μια τέτοια εμπειρία σίγουρα! Το Gamirasu Cave Hotel που βρίσκεται στην Καππαδοκία της Τουρκίας, είναι χτισμένο ακριβώς πάνω σε βράχους.
Στο παρελθόν αποτελούσε χώρο φυλακών και στη συνέχεια μοναστήρι.

980226a7aa70237448bf7d93974e1c89--cappadocia-turkey-goreme-turkey.jpg
Πλέον έχει μετατραπεί επιτυχώς σε ένα πανέμορφο και εντυπωσιακό ξενοδοχείο με 35 δωμάτια συνδυασμένο απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον αλλά διαθέτοντας ταυτόχρονα και όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου.

jklhl.PNG
Τώρα μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι ένα ξενοδοχείο σε μια σπηλιά είναι ανατριχιαστικό αλλά δεν υπάρχει τίποτα τρομακτικό σε αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο. Ο σχεδιασμός είναι δροσερός, αριστοκρατικός, ρουστίκ και μοιάζει με το πιο μαγευτικό μέρος στην Ευρώπη, όχι το πιο τρομακτικό.
Μπορεί να είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά η διαμονή σας δεν θα σας κοστίσει μια περιουσία. Παρόλο που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα το Instagram έχει πλημμυρίσει από εικόνες, μπορείτε να μείνετε μόνο έναντι 175 δολαρίων την βραδιά.

jkhll.PNG

Cave-hotel-.jpg





- Δεν δίνουν συντάξεις και εφάπαξ σε 222.000 δικαιούχους - Τρεις μειώσεις – φωτιά έρχονται σε πέντε μήνες - Με υποσχέσεις η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει ομήρους τους συνταξιούχους


Με υποσχέσεις για 13η σύνταξη, καθώς έτσι βαφτίζει το ποσό που θα δοθεί απ’ το πλεόνασμα, αλλά και υποσχέσεις ότι δεν θα ισχύσουν οι μειώσεις λόγω επανυπολογισμού από 1/1/2019 η κυβέρνηση επιχειρεί να διατηρήσει ελπίδες στους συνταξιούχους ότι τελικά θα αποφύγουν το νέο ψαλίδισμα στις συντάξεις.
Την ίδια ώρα όμως αρνείται να επιδώσει συντάξεις και εφάπαξ σε 222.000 άτομα που βρίσκονται σε αναμονή ακόμη και δύο χρόνια. Ήδη έχουν δοθεί τρεις υποσχέσεις μέσα στον χρόνο και τελικά όλα δείχνουν ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματά τους (όπως τουλάχιστον διαρρέται τώρα) περί τα τέλη του 2018.
Αυτή η περίοδος έχει μετατραπεί για το κυβερνητικό επιτελείο ως το σημείο που θα κριθούν πολλά σε επίπεδο συντάξεων.
Είναι η περίοδος κατά την οποία σύμφωνα με τα όσα έχουν ψηφιστεί θα πρέπει να γίνουν τρεις μειώσεις που θα ψαλιδίσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα των συνταξιούχων. Από 1/1/2019 οι συνταξιούχοι βάσει επανυπολογισμού θα έχουν μεγάλες μειώσεις. Η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι αυτή η μείωση δεν θα γίνει. Θεωρείται ότι θα επιχειρηθεί η μείωση αυτή τουλάχιστον να αναβληθεί.
Ταυτόχρονα όμως από 31/12/2018 έρχεται και η πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και η μείωση του αφορολόγητου που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την τσέπη των συνταξιούχων.
Σε αυτά η απάντηση της κυβέρνησης αναμένεται να έρθει μέσα από το υπερπλεόνασμα το οποίο θέλει να κοιράσει (σε μικροποσά) στους συνταξιούχους βαφτίζοντάς το… 13η σύνταξη.
newsit.gr
faba
Η φάβα αποτελεί ένα από τα πιο παλιά προϊόντα της Σαντορίνης, προέρχεται από ποικιλίες του οσπρίου λαθούρι και δεν λείπει ποτέ από το μενού μιας ταβέρνας και ενός μεζεδοπωλείου. Παρέα της κάνει πάντα το κρεμμύδι, ενώ και η κάππαρη, όπως και με ντομάτα ή ελιές, συχνά δεν λείπουν από το πλάι της. Ταιριάζει, μάλιστα, ιδανικά με γαύρο, σαρδέλες, χταπόδι και είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.
Μια κουταλιά φάβα αποδίδει περίπου 75 θερμίδες, ενώ αποτελεί πηγή σιδήρου, φτάνοντας το 31% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης στα 100 γραμμάρια. Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Από τα θρεπτικά της συστατικά δεν λείπουν ο χαλκός, ο φώσφορος, το κάλιο και το μαγνήσιο. Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Κάνει καλό στο έντερο
Ο λόγος είναι η υψηλή της περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που δρουν κατά της δυσκοιλιότητας και προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.Συμβάλλει στην υγεία του ανοσοποιητικού
Ο σίδηρος που περιέχει συμβάλλει στη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς, στη σωστή εγκεφαλική λειτουργία και στο ανοσοποιητικό.
Κρατά χαμηλά σάκχαρο και χοληστερίνη
Οι διαλυτές φυτικές της ίνες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης και να κάνουν καλό στην καρδιά. Ταυτόχρονα, βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα.
Ωφελεί τα οστά
Η περιεκτικότητά της σε φώσφορο και μαγνήσιο συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των οστών.Συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
Tο μαγνήσιο και το κάλιο βρίσκονται σε μικρές ποσότητες στη φάβα, αλλά αποτελούν καλούς ρυθμιστές της αρτηριακής πίεσης και της ισορροπίας του οργανισμού.
clickatlife.gr

Ο Ίντρις Έλμπα επιβεβαίωσε, έμμεσα, τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ.
Ο Βρετανός ηθοποιός σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Το όνομά μου είναι Έλμπα, Ίντρις Έλμπα» και ανέβασε μια φωτογραφία.
Οι θαυμαστές του θεώρησαν ότι είναι η επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων και έκαναν κατά χιλιάδες retweet το σχόλιό του. Οι φήμες ότι μπορεί να είναι ο διάδοχος του Ντάνιελ Κρεγκ κυκλοφορούν από το 2014.
Ενισχύθηκαν, μάλιστα, από τη δήλωση, πριν από λίγες ημέρες, της παραγωγού της ταινίας, Μπάρμπαρα Μπρόκολι, ότι «ήρθε η ώρα» για έναν μη λευκό ήρωα.


Η επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ, που θα είναι η 25η σε σειρά και την οποία θα σκηνοθετήσει ο Ντάνι Μπόιλ, υπάρχει πιθανότητα να είναι η τελευταία για τον Ντάνιελ Κρεγκ, αφού, όπως δηλώνει ο ίδιος, θέλει να αποχωρήσει. Στο παρελθόν, ο Έλμπα είχε δηλώσει ότι θεωρεί πως είναι μεγάλος για έναν τέτοιο ρόλο.

«Νομίζω ότι είμαι πολύ μεγάλος για να υποδυθώ αυτόν τον άντρα που τρέχει με αυτοκίνητα και βρίσκεται ανάμεσα σε κυρίες και μαρτίνι», είχε δηλώσει το 2016. Σήμερα είναι 45 ετών, δηλαδή πέντε χρόνια νεότερος από όταν ο Ντάνιελ Κρεγκ ανέλαβε το ρόλο του 007 και στην ίδια ηλικία με τον Ρότζερ Μουρ όταν ξεκίνησε να υποδύεται τον Τζέιμς Μποντ, στην ταινία «Live and Let Die».

Οι περιστατικοί μετά το αρχικό σοκ, άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες, καθώς θεωρούσαν πως κανείς δεν θα τους πίστευε.
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν χθες το μεσημέρι όσοι περνούσαν από το Bute Park του Κάρντιφ, καθώς πίσω από μία μάντρα που χώριζε τον δρόμο από το πάρκο, υπήρχαν δύο ζευγάρια που ούτε λίγο, ούτε πολύ ικανοποιούσαν τις σεξουαλικές τους ορέξεις.
Μάλιστα το όλο περιστατικό δεν έγινε βράδυ, μετά από κάποια έξοδο των πρωταγωνιστών, αλλά μέρα μεσημέρι. Για την ακρίβεια στις 17:00…
«Τελείωσαν την δουλειά και πήγαινε από το κέντρο του Κάρντιφ στο πάρκινγκ που υπάρχει στο Sophia Gardens, για να γυρίσω σπίτι.

Όπως περπάταγα λοιπόν, έριξα μία ματιά πίσω από μία μάντρα και πρόσεξα ότι υπήρχαν δύο ζευγάρια που απολάμβαναν πικ-νικ.
Κοιτώντας όμως πιο προσεκτικά πρόσεξα ότι μία από τις γυναίκες είχε το χέρι της στα γεννητικά της όργανα. Τότε κατάλαβα ότι ήταν πάνω σε έναν άνδρα και έκαναν σεξ.
Πάγωσα και δεν μπορούσα να σταματήσω να παρακολουθώ. Κοίταξα τριγύρω και είδα ότι υπήρχαν κάνα δυο ακόμα που κοίταζαν τι έκαναν και τους έβγαζαν φωτογραφίες.

Το ίδιο έκανα και εγώ, καθώς κανείς δεν θα με πίστευε».
Μάλιστα, ο μάρτυρας του περιστατικού που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, είπε πως στη συνέχεια και τα δύο ζευγάρια ενεπλάκησαν σε ένα ερωτικό… τετράγωνο, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο.

Μετά από ένα συγκλόνιστικό παιχνίδι ο Ισπανός Ράφα Ναδάλ (νο 1 στον κόσμο) κατάφερε να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του δικού μας Στέφανου Τσιτσιπά, κερδίζοντας στον τελικό του Ρότζερς Καπ 2-0 σετ (6-2, 7-6 στα σετ). Ο Τσιτσιπάς παρά την μεγάλη του εμφάνιση για μια ακόμη φορά, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ναδάλ αλλά, καθώς είναι μόλις 20 ετών, θα έχει πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να το κάνει. Σε κάθε περίπτωση ο Τσιτσιπάς μετά την καταπληκτική του πορεία στο Ρότζερς Καπ, είναι, πλέον, από νο 159 πέρυσι το καλοκαίρι και 2.205 το 2014, νο 15 στον κόσμο!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!