Δευτέρα 21 Μαΐου 2018


Το Εφετείο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον αποφάσισε να μη δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από τον θάνατο του ηγέτη, τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη του ροκ συγκροτήματος Nirvana, Κερτ Κομπέιν.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι φωτογραφίες εξαιρούνται από τον νόμο περί δημοσίων αρχείων, καθώς μια ενδεχόμενη δημοσιοποίησή τους θα παραβίαζε τα δικαιώματα της οικογένειας του εκλιπόντα τραγουδιστή, βάσει της 14ης τροποποίησης του συντάγματος των ΗΠΑ.
Η χήρα του Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λαβ και η κόρη του, Φράνσις Μπιν, είχαν ζητήσει να μη δοθούν αυτές οι φωτογραφίες στη δημοσιότητα. Ο δημοσιογράφος από το Σιάτλ, Ρίτσαρντ Λι, είχε ασκήσει έφεση στην αρχική σχετική απόφαση του δικαστηρίου, καθώς επεδίωκε τη δημοσιοποίηση των 55 φωτογραφιών, προσπαθώντας να αποδείξει ότι ο τραγουδιστής δεν αυτοκτόνησε το 1994, αλλά τον σκότωσαν. Η έφεση απορρίφθηκε.
Η χήρα του Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λαβ και η κόρη του, Φράνσις Μπιν.
Γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου 1967, ο Κερτ Ντόναλντ Κομπέιν σχημάτισε το συγκρότημα Nirvana, το 1987 μαζί με τον Κριστ Νοβοσελίτς, και τα επόμενα δυο χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του μουσικού κινήματος «γκραντζ» στο Σιάτλ.
Το 1991, το τραγούδι «Smells Like Teen Spirit» από τον δίσκο «Nevermind» θεωρήθηκε ότι είχε καταλυτική επίδραση στην απομάκρυνση της ροκ μουσικής από τα κυρίαρχα είδη της δεκαετίας του ‘80 και στην ανάδειξη του «γκραντζ» και της εναλλακτικής ροκ σκηνής.


Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτήρισαν το τραγούδι «ύμνο» μιας ολόκληρης γενιάς και ο ίδιος ο Κομπέιν θεωρήθηκε εκπρόσωπος της αποκαλούμενης «Generation X».
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Κομπέιν αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ο θάνατός του ήταν δολοφονία.

Η Μαρία Κορινθίου ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μία φωτογραφία της από την θάλασσα. Η γνωστή ηθοποιός, όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, εντυπωσιάζει για ακόμη μία φορά.

Δείτε τη συνέχεια στο markos.tv

Έχει το μέγεθος μόλις ενός κόκκου ρυζιού, αλλά μπορεί να αλλάξει δραστικά τη ζωή ενός ανθρώπου. Ο λόγος γίνεται για ένα μικροσκοπικό τσιπ, το οποίο εισάγεται κάτω από το δέρμα και μπορεί να αντικαταστήσει τα κλειδιά, τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ακόμη και εισιτήρια για τα ΜΜΜ. Με άλλα λόγια ένα μικροτσίπ μπορεί να αλλάξει δραστικά τη ζωή ενός ανθρώπου. 3.000 Σουηδοί έχουν μικροτσίπ κάτω από το δέρμα τους Στη Σουηδία, παραπάνω από 3.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μικροτσίπ.
Οι Σουηδοί άρχισαν να εμπιστεύονται και να δοκιμάζουν το μικροτσιπ, με ελάχιστη συζήτηση για θέματα γύρω από τη χρήση τους, σε μια χώρα που ενδιαφέρεται για τη νέα τεχνολογία και όπου η ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών δεν τρομάζει τους πολίτες. Μάλιστα, τα πρώτα εμφυτεύματα χρησιμοποιήθηκαν το 2015 στη Σουηδία.
Η 28χρονη Σουδή που θέλει να δοκιμάσει έναν νέο τρόπο ζωής Η Ulrika Celsing, 28 ετών, είναι μία από τους 3.000 Σουηδούς που έχει «φυτεύσει» ένα μικροτσίπ στο χέρι της για να δοκιμάσει, όπως ισχυρίζεται η ίδια, έναν νέο τρόπο ζωής. Για να εισέλθει στο χώρο εργασίας της λοιπόν, το πρακτορείο ΜΜΕ Mindshare, απλώς κυματίζει το χέρι της σε ένα μικρό κιβώτιο και πληκτρολογεί έναν κωδικό πριν ανοίξουν οι πόρτες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!