Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015



Μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αναφορικά με τους ιδανικούς τρόπους χαλάρωσης έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε το σώμα μας και να ρίχνουμε την αρτηριακή πίεση έδειξε ότι η κλασική μουσική και ειδικά τα κομμάτια του συνθέτη Giuseppe Verdi είναι τα ιδανικά.
Όπως λένε οι επιστήμονες, ένας επαναλαμβανόμενος κύκλος 10 δευτερολέπτων αργής μουσικής δρα κατευναστικά στον οργανισμό μας και ηρεμεί το σώμα μας επειδή ταιριάζει με τα κύματα των 10 δευτερολέπτων του ίδιου του σώματος.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μουσική Giuseppe Verdi κατεβάζει την πίεση και γενικά ηρεμεί. Ωστόσο, όπως αναφέρουν και τα αργά κομμάτια από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν και οι άριες από την όπερα του Πουτσίνι, «Turandot», είναι από κομμάτια που έχουν τους κύκλους των 10 δευτερολέπτων που ταιριάζουν απόλυτα με τον ρυθμό ελέγχου του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ αντίθετα πρέπει να αποφεύγουμε ότι έχει να κάνει με ποπ, τζαζ ή ροκ όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε.
Διώροφο σπίτι, με τρεις κρεβατοκάμαρες, σε δημοφιλές σημείο του Λίβερπουλ, κοντά σε εμπορικά καταστήματα, με αυλή και ένα... 135χρονο πνεύμα να το στοιχειώνει!

Η αγγελία είναι πέρα για πέρα αληθινή και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα αγγελιών Rightmove στη Βρετανία.

Όπως αναφέρει η Mirror, η αγγελία προειδοποιούσε τους επίδοξους αγοραστές ότι οι προηγούμενοι ένοικοι αντιμετώπισαν φαινόμενα... μεταφυσικής δραστηριότητας στο σπίτι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η αγγελία κατέβηκε μετά από λίγες ημέρες, άγνωστο όμως παραμένει αν το σπίτι, που βρίσκεται στο νούμερο 69 της οδού Pickwick του Λίβερπουλ, τελικά πουλήθηκε...
http://www.newsbomb.gr
Home-Internet
Με λύσεις στα πιο κοινά και ενοχλητικά προβλήματα ασύρματης διασύνδεσης, όπως για παράδειγμα οι συχνές διακοπές κατά την ανταλλαγή σημαντικών αρχείων, απαντά η D-Link.
Η εταιρία, προχώρησε στην ανακοίνωση μία σειράς εύκολων βημάτων που μπορεί να ακολουθήσει ο μέσος χρήστης για να εξακριβώσει γιατί προκύπτουν αυτά τα προβλήματα, καθώς και μερικών συμβουλών που μπορεί να ακολουθήσει για να εξαλειφθούν.
Αρχικά, ένας «βασικός ύποπτος» είναι το router που, συνήθως προσφέρει «δωρεάν» μαζί με την σύνδεση ο πάροχος σύνδεσης Internet. Τα περισσότερα δωρεάν Wi-Fi router λειτουργούν στο φάσμα συχνοτήτων των 2.4Ghz, που είναι συνωστισμένο και περιορισμένο όσον αφορά τα διαθέσιμα κανάλια μεταφοράς δεδομένων, τα οποία πολύ συχνά δέχονται παρεμβολές – ακόμα και η λειτουργία του φούρνου μικροκυμάτων μπορεί να παρεμβάλλεται με το Wi-Fi.
Έτσι, δύσκολα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των τελευταίων τεχνολογιών με αποτέλεσμα να προκύπτουν καθυστερήσεις. Στην περίπτωση αυτή, ο χρήστης καλό θα ήταν να προτιμήσει μια συσκευή συμβατή με το πρότυπο Wireless AC και να επιλέξει ένα router που λειτουργεί με αυτήν την τεχνολογία Wi-Fi 5ης γενιάς, σχεδιασμένο να προσφέρει εύρος ζώνης επιπέδου Gigabit, αλλά και βελτιωμένη κάλυψη και ισχύ ασύρματου σήματος.
Για ένα άλλο σύνηθες πρόβλημα ευθύνεται η γραμμή. Ο χρήστης μπορεί να ελέγξει αν η σύνδεσή του είναι η ίδια όταν είναι συνδεδεμένος μέσω καλωδίου δικτύου ή να δοκιμάσει online την ταχύτητα, π.χ. στο Speedtest.net, για να εξακριβώσει ακριβώς πόσο γρήγορη είναι η σύνδεσή του στο Internet, αλλά και να συγκρίνει αποτελέσματα άλλων χρηστών από την περιοχή του. Αν η απόδοση της σύνδεσης εξακολουθεί να προβληματίζει, ο χρήστης θα πρέπει να απευθυνθεί στον πάροχο για πιθανή δήλωση βλάβης ή αλλαγή υπηρεσίας, ή ακόμη και για χρήση ενός διαφορετικού πακέτου σύνδεσης, που θα είναι πιο κατάλληλο για τις ανάγκες του.
Καθώς τα router των γειτονικών σπιτιών μπορεί να διαθέτουν τις ίδιες ρυθμίσεις, με τα προϊόντα Wireless AC ο χρήστης μπορεί επίσης να βελτιώσει τις επιδόσεις παραμετροποιώντας το δικό του Wi-Fi δίκτυο. Συγκεκριμένα μπορεί να αλλάξει το ασύρματο κανάλι που χρησιμοποιεί, καθώς μπορεί να αντιμετωπίζει παρεμβολές και μειώσεις του σήματος.
Ιδανικά, προτείνεται η επιλογή ενός καναλιού που δεν χρησιμοποιείται καθόλου. Μερικά router διαθέτουν αυτόματη επίλυση του προβλήματος, μπορει όμως ο χρήστης και να ελέγξει μόνος του για διαθέσιμα κανάλια μέσω της κάρτας δικτύου Wi-Fi σε ένα Windows laptop, ή να κατεβάσει μια δωρεάν εφαρμογή για έλεγχο μέσω smartphone ή tablet. Μερικές από αυτές τις εφαρμογές, μπορούν να μετρήσουν την ισχύ σήματος, στο οποίο βοηθάει και στην πιθανή μετακίνηση του router σε καλύτερη θέση στο σπίτι.
Το σίγουρο είναι πάντως, πως ο καλύτερος σύμμαχος για υψηλές επιδόσεις και αξιοπιστία στην ασύρματη σύνδεση είναι η υιοθέτηση της πιο πρόσφατης τεχνολογίας Wireless AC. Από το 2016 και μετά, θα αποτελεί το κυρίαρχο πρωτόκολλο Wi-Fi για όλες τις συσκευές, προσφέροντας τις πιο γρήγορες δυνατές ταχύτητες και πολλά ακόμη οφέλη, όπως την ενισχυμένη κάλυψη και τη διαθεσιμότητα σήματος.
Η D-Link διαθέτει μία εξελιγμένη και εκτενή σειρά προϊόντων Wireless AC, από κάρτες δικτύου, cloud routers και modem routers, access points,  range extenders αλλά και κάμερες παρακολούθησης, οι οποίες προσφέρουν το μέλλον της ασύρματης διασύνδεσης με τις προηγμένες επιδόσεις του προτύπου Wireless AC.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.dlink.com/gr
Στο ένα εκατομμύριο υπολογίζεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ενώ η απώλεια των δημοσίων εσόδων μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, σε συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος άμεσα θα ξεκινήσουν έλεγχοι για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οδηγών και αυτό υπολογίζεται ότι θα συμβεί πιθανόν και τον επόμενο μήνα.

Όπως είπε η κα Σαβαϊδου ανάλογη δράση θα ξεκινήσει και για τα ΚΤΕΟ ενώ έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρη Ζορμπά ότι έχουν εντοπιστεί και πλαστά συμβόλαια σε πειρσσότερες από 2000 περιπτώσεις και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πλέον η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσει τους ελέγχους και αυτό σημαίνει ότι όταν εντοπίζονται, με τη διασταύρωση των στοιχείων, τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση και ο πολίτης θα έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει το 250 ευρώ παράβολο υπέρ δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο αλλιώς τα στοιχεία πηγαίνουν στην αστυνομία και επιβάλλεται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση πινακίδων.

Όπως αναφέρθηκε κάθε μήνα η τροχαία κάνει 500.000 ελέγχους ενώ οι διασταυρώσεις των στοιχειών θα γίνονται πλέον δύο φορές το χρόνο από τη γραμματεία.

Ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου, Δημήτρης Ζορμπάς, ανέφερε ότι από 1η Μαΐου λειτουργεί ηλεκτρονική εφαρμογή που εντοπίζει αν είναι ασφαλισμένο ένα όχημα (www.hic.gr) την οποία έχουν επισκεφθεί 234.000 άνθρωποι και το 21% προέκυψε ότι είναι ανασφάλιστο.

Το επικουρικό κεφαλαίο είναι ταμείο αλληλεγγύης των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και αυτό αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και καθυστερεί περίπου δυο χρόνια την πληρωμή των αποζημιώσεων . Σημειώνεται ότι από όταν ξεκίνησε η εφαρμογή υπήρξαν 70.000 νέοι ασφαλισμένοι.

Η τροχαία είναι συνδεδεμένη με την ηλεκτρονική σελίδα του Επικουρικού κεφαλαίου και βρίσκει αν είναι ανασφάλιστο το όχημα.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη πριν την κρίση τα ανασφάλιστα οχήματα ήταν σχεδόν διπλάσια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πρωτίστως κοινωνικό.

http://www.enikos.gr

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως ο νέος της προπονητής είναι ο Ίγκορ Τούντορ, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον σύλλογο. Το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ θα στελεχωθεί με τέσσερις συνεργάτες του. 

Ο Κροάτης ανήκει στη νέα γενιά των προπονητών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Γεννημένος στις 16.04.1978 ξεκίνησε νωρίς την τεχνική του σταδιοδρομία, όπως νωρίς τελείωσε την μεγάλη ποδοσφαιρική του καριέρα εξαιτίας των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν.

Το 2009, σε ηλικία 31 ετών κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Χάιντουκ ως άμεσος συνεργάτης του Ιταλού Εντοάρντο Ρέγια και αποχώρησε το 2010 όταν ο Ρέγια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λάτσιο, δίχως όμως ν’ απομακρυνθεί από την ομάδα του Σπλιτ.

Το 2011 ανέλαβε προπονητικό ρόλο στα Τμήματα Υποδομής του συλλόγου κι ένα χρόνο μετά πήρε προαγωγή για την Κ17 της Χάιντουκ, ενώ παράλληλα ο Ιγκόρ Στίματς τον έχρισε βοηθό προπονητή στην Εθνική Κροατίας. Η εμπειρία του στο κομμάτι τον Ακαδημιών σε συνδυασμό με την προσωπικότητά του, έκαναν την Χάιντουκ να του εμπιστευτεί την καθοδήγηση της ομάδας που λόγω οικονομικών προβλημάτων στηριζόταν σε νεαρούς, δικούς της ποδοσφαιριστές.

Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Κροατίας σε διπλό τελικό κόντρα στη Λοκομοτίβα. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 στην οποία η νεανική Χάιντουκ τερμάτισε στην τρίτη θέση, ο Τούντορ υπέβαλε την παραίτησή του.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Ιγκόρ Τούντορ ξεκίνησε την μεγάλη του ποδοσφαιρική καριέρα από την Χάιντουκ Σπλιτ, από που μεταγράφηκε στην Γιουβέντους το 1999. Στο Τορίνο έμεινε σχεδόν επτά χρόνια κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Τον Ιανουάριο του 2005 πήγε δανεικός στη Σιένα όπου παρέμεινε μέχρι και το τέλος της σεζόν 2005-06 όταν κι επέστρεψε στη Γιουβέντους δίχως να καταφέρει ν’ αγωνιστεί λόγο τραυματισμού. Το 2007 γύρισε στην Χάιντουκ όπου το 2008 έκλεισε την καριέρα του.

Με την Εθνική Κροατίας αγωνίστηκε σε δύο Μουντιάλ (1998, 2006) κι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2004) Μουντιάλ 1998. Συνολικά είχε 57 συμμετοχές και 3 γκολ.

http://www.paokfc.gr




Έχοντας ήδη αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις με τις 5 προηγούμενες συμμετοχές της, η Ελλάδα θα συμμετάσχει για 6η φορά στη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής της Πράγας (Prague Quadrennial of Performance Design and Space, PQ), που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκοσμίως Έκθεση Σκηνογραφίας, Παραστασιακού Χώρου και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής, η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Στη φετινή 13η διοργάνωσή της, θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 5.000 καλλιτέχνες, από 60 χώρες, και ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών από όλο τον κόσμο υπολογίζεται να ξεπεράσει τις 60.000. Η ελληνική συμμετοχή έχει οργανωθεί με βάση τη συλλογικότητα και την ομαδική εκπροσώπηση των Ελλήνων καλλιτεχνών και συμμετέχουν 20 καλλιτέχνες, με 27 έργα, και 9 Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με 240 φοιτητές.


PERIKLIS PRAVITAS
Όχι Παίζουμε - UrbanDig Project «Φράγμα Μαραθώνα 2012».
Με διευρυμένη χωρική προσέγγιση

Το θέμα της ελληνικής συμμετοχής διαμορφώθηκε ως «Nέες Xωρικότητες: Παραστατικές Τέχνες και υπαίθριος / ανοιχτός χώρος». H διευρυμένη αυτή χωρική προσέγγιση αποδεικνύεται ιδιαίτερα γόνιμη στην Ελλάδα. Κατ’ αρχάς, λόγω της ιστορικής διαστρωμάτωσης, η οποία ορίζει ένα μεγάλο μέρος του φυσικού, αγροτικού και αστικού τοπίου στη χώρα μας. Κατά δεύτερον, λόγω των αίθριων κλιματικών συνθηκών που ευνοούν τη δημιουργία και τη θέαση στον υπαίθριο χώρο. Τρίτον, λόγω της μακρόχρονης χωρικής και παραστασιακής παράδοσης της Ελλάδας σε ποικίλες μορφές του ανοιχτού και υπαίθριου χώρου.

Επιπλέον, η επιλογή του θέματος έχει γίνει σε συνάρτηση με τρεις άλλες εξαιρετικά σημαντικές παραμέτρους στην Ελλάδα της κρίσης:

ODC ENSEMBLE/ELLI PAPAKONSTANTINOU
«Δέρμα», site-specific performance εν κινήσει, Βυρσοδεψείο.
1. Ο εσωτερικός και εικαστικός χώρος της σκηνογραφίας είναι, συνήθως, πολυδάπανος, λόγω των κατασκευών που εμπεριέχει, ενώ το παραστασιακό γεγονός στον υπαίθριο / δημόσιο χώρο είναι ένα εξίσου δημιουργικό πεδίο, αλλά και ελάχιστα δαπανηρό, αφού συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τις έννοιες και πρακτικές του ευρήματος - αντικειμένου / χώρου / ήχου (found object / space / sound).

2. Η θέαση του παραστασιακού γεγονότος στον ανοικτό / δημόσιο χώρο δεν εξαρτάται πλέον από την οικονομική δυνατότητα και κοινωνική θέση του κοινού, καθώς είναι, συνήθως, ελεύθερη σε όλους.

3. H πρόθεση επανάκτησης της χρήσης του υπαίθριου και δημόσιου χώρου ως παραστασιακού χώρου που, στην εποχή μας, τίθεται υπό καθεστώς συρρίκνωσης και κατακερµατισµού µέσα από τις παγκοσµιοποιηµένες κοινωνικοπολιτικές και οικονοµικές στρατηγικές πολιτιστικής παραγωγής και κατανάλωσης.


THEOFILOS GERONDOPOULOS
«Tea Time Europe».
Με πληθώρα αισθητικών μορφών


Ιδιαιτερότητα της συμμετοχής αποτελεί η συνύπαρξη διαφορετικών εκφραστικών μορφών και τεχνών, καθώς το παραστασιακό γεγονός εκφράζεται με μια πληθώρα αισθητικών μορφών, όπως: θέατρο, χορός, performance, όπερα, δρώμενα, δράσεις, παρεμβάσεις, εγκαταστάσεις, υβριδικές μορφές και άλλα. Οι  επιλεγμένοι καλλιτέχνες είναι σκηνογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές, performers, εικαστικοί κ.τ.λ., καλύπτοντας όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Την ευθύνη της ελληνικής εθνικής εκπροσώπησης έχει αναλάβει το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ), με επιμελητή τον σκηνογράφο - ενδυματολόγο και αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Θάνο Βόβολη. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ένωσης Σκηνογράφων και Ενδυματολόγων Θεάτρου Ελλάδας, του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων, υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, την Info - Quest Technologies, την Read - Point και την VA Translations.

M MARMARINOS
«Insenso».
Πληροφορίες
Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου: Πειραιώς 206 - Ταύρος, τηλ.: 210 3303149.

naftemporiki.gr
Επιστήμονες του διαστήματος προχώρησαν στη διατύπωση μιας νέας θεωρίας που έρχεται να απλώσει ένα πέπλο αμφιβολίας στο θέμα που αφορά στη ζωή που θα μπορούσε να υπάρχει στον Άρη.

Κάποιοι ειδικοί θεωρούν πως ο Κόκκινος Πλανήτης ήταν το σπίτι ενός βόρειου ωκεανού, τεράστιου σε μέγεθος που θα μπορούσε να είναι το σπίτι διαφόρων μορφών ζωής.

Όμως μια νέα ανάλυση υποδεικνύει πως οποιαδήποτε ποσότητα ύδατος στην επιφάνεια του Άρη θα μπορούσε να είναι υπό τη μορφή πάγου, καθιστώντας οποιαδήποτε μορφή ζωής αδύνατο να υπάρξει.

Η αμερικανική ένωση γεωφυσικών, έκανε ένα σχέδιο στο οποίο απεικονίζεται ένας κυριολεκτικά «κατεψυγμένος πλανήτης όπου το νερό βρίσκεται υπό μορφή πάγου για το μεγαλύτερο διάστημα, μηδενίζοντας την όποια ελπίδα για εξέλιξη ζωής».

Το Σχολείο Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών Χάρβαρντ Πόλσον, υπολόγισε τις συνθήκες στον Άρη, σε μια περίοδο μεταξύ 3-4 δισ. ετών, όταν η θερμότητα του ήλιου ήταν χαμηλότερη κατά 25%.

«Το ψυχρό σενάριο είναι πιο πιθανό να ευσταθεί» απ' ότι το θερμό, όπου πιθανότατα η ζωή θα ευδοκιμούσε, είπε ο Ρόμπιν Γουόρμσγουορθ.

«Προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό σχετικά με αυτό» είπε ο Γουόρντσγουορθ και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

http://www.thestival.gr


Στη μάχη μεταξύ αρσενικών και θηλυκών, οι άνδρες είναι καταδικασμένοι να χάνουν. Γιατί εκείνοι αποτελούν τελικά το ασθενές φύλο.
Οι επιστήμονες προβληματίζονταν γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες. Τώρα ίσως ξέρουν γιατί, καθώς ο γενετιστής Νιλ Τζίμελ ανέπτυξε μία θεωρία που αποδίδει το ζήτημα στο γεγονός ότι οι μητέρες «δίνουν» στους γιους τους ελαττωματικό DNA.
Κάτι που επιδρά στα πάντα, από τον εγκέφαλο και την υγεία της καρδιάς, μέχρι τη μυική δύναμη και τη γονιμότητα, ενώ τελικά στέλνει νωρίτερα τους άνδρες στον άλλο κόσμο. Το ίδιο DNA δεν είναι επιβλαβές για τις γυναίκες, μάλιστα είναι εξαιρετικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.
«Το αποκαλώ ”η κατάρα της μητέρας”. Σίγουρα οι άνδρες είναι το ασθενές φύλο», τόνισε ο Τζίμελ, καθηγητής στο University of Ontago, στη Ν. Ζηλανδία. Η θεωρία του σχετίζεται με τα μιτοχόνδρια, τις «μπαταρίες» που τροφοδοτούν τα κύτταρα και είναι ιδιαίτερα άφθονα στην καρδιά, τους μύες, τον εγκέφαλο και άλλα μέρη του σώματος που χρησιμοποιούν πολλή ενέργεια.
Κανονικά, οι δύο γονείς περνούν τα γονίδιά τους στην επόμενη γενιά και όποιες επιβλαβείς μεταλλάξεις αποβάλλονται με την πάροδο των γενιών γιατί εκείνοι που τις μεταφέρουν κάνουν λιγότερα παιδιά ή πεθαίνουν νεότεροι. Ομως, το μιτοχονδριακό γονιδίωμα μεταφέρεται από τις κόρες. Η γυναίκα το περνά στα παιδιά της αλλά μόνο οι κόρες το μεταφέρουν στην επόμενη γενιά. Καθώς μεταφέρεται μέσω της θηλυκής γραμμής, όποιο DNA είναι επιβλαβές για τις γυναίκες, εξαλείφεται αλλά εκείνο που είναι επιβλαβές για τους άνδρες παραμένει, αφήνοντάς τους με μειονέκτημα.
Ο Τζίμελ παρουσίασε τη σχετική θεωρία του σε συνέδριο στη Λισαβόνα, μετά από μία δεκαετία ερευνών στο ζωικό βασίλειο. Καθησύχασε όμως τους άνδρες, τονίζοντας ότι η διαφορά στο προσδόκιμο ζωής σε σύγκριση με τις γυναίκες είναι μόλις 2-5 χρόνια.
Όλοι θυμόμαστε και έχουμε τραγουδήσει το «ήταν ένα μικρό καράβι»...
Λίγοι έχουν αναρωτηθεί, όμως, ότι ο στίχος «να δούμε ποιος, ποιος ποιος θα φαγωθεί» ανάγεται σε μια πραγματική, φριχτή ιστορία του...

19ου αιώνα.

Το γνωστό παιδικό άσμα είναι αντιγραφή από το γαλλικό ομώνυμο τραγούδι («Il était un petit navire»), το οποίο παραπέμπει στην τραγική ιστορία της φρεγάτας «Μέδουσα», που ναυάγησε στις 2 Ιουλίου του 1816 στα ανοιχτά της Μαυριτανίας και οι επιζήσαντες έκαναν… πράξη το συγκεκριμένο αθώο φαινομενικά, στίχο.

Επί αρκετές ημέρες, σε μία αυτοσχέδια σχεδία, θαλασσοπνίγονταν στην κυριολεξία, ενώ όταν «σώθηκαν όλες οι τροφές», παρατηρήθηκαν φαινόμενα κανιβαλισμού.

Τελικά, από τους 400 ναυτικούς (που θα εποικούσαν τη Σενεγάλη), οι 10 που επέζησαν στα ανοιχτά των αφρικανικών ακτών, είχαν να διηγηθούν φριχτές ιστορίες για τον κλήρο που έριχναν για να δούνε ποιος θα φαγωθεί…

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο είναι από τις πιο τουριστικές μητροπόλεις στον κόσμο, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία προτάσεων διασκέδασης και συναρπαστικών δραστηριοτήτων τόσο για τους κατοίκους τους, όσο και για τα εκατομμύρια των τουριστών που τις επισκέπτονται.

Κι όμως, για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις τεράστιες, υπερσύγχρονες μητροπόλεις η πραγματικότητα δεν είναι πάντα ευχάριστη.

Κάτι που αποτυπώθηκε και σε μια πρόσφατη έρευνα γύρω από την ποιότητα ζωής σε μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με την οποία στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε το Τόκιο της Ιαπωνίας.
Το περιοδικό Monocle παρουσίασε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας Quality of Life Survey, η οποία αξιολογεί τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με 22 παράγοντες, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των διεθνών δρομολογίων που συνδέουν κάθε πόλη με τον υπόλοιπο κόσμο ή ο αριθμός των δημοσίων βιβλιοθηκών που διαθέτει.

Και για τη φετινή χρονιά το Τόκιο κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Σύμφωνα με το περιοδικό, η τεράστια αυτή μητρόπολη κατάφερε να κάνει κάτι, που οι υπόλοιπες δεν μπόρεσαν να πετύχουν: «να προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής τόσο στους ανθρώπους που ζουν σε αυτή, όσο και σε αυτούς που την επισκέπτονται».

Κι αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πόλεις που συμπληρώνουν την πρώτη 25αδα των καλύτερων πόλεων για να ζει κανείς, δεν έχετε παρά να δείτε την παρακάτω λίστα:
1. Τόκιο, Ιαπωνία
2. Βιέννη, Αυστρία
3. Βερολίνο, Γερμανία
4. Μελβούρνη, Αυστραλία
5. Σίδνεϊ, Αυστραλία
6. Στοκχόλμη, Σουηδία
7. Βανκούβερ, Καναδάς
8. Ελσίνκι, Φινλανδία
9. Μόναχο, Γερμανία
10. Ζυρίχη, Ελβετία
11. Κοπεγχάγη, Δανία
12. Fukuoka, Ιαπωνία
13. Σιγκαπούρη
14. Κιότο, Ιαπωνία
15. Παρίσι, Γαλλία
16. Μαδρίτη, Ισπανία
17. Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία
18. Λισαβόνα, Πορτογαλία
19. Χονγκ Κονγκ, Κίνα
20. Άμστερνταμ, Ολλανδία
21. Αμβούργο, Γερμανία
22. Γενεύη, Ελβετία
23. Όσλο, Νορβηγία
24. Βαρκελώνη, Ισπανία
25. Πόρτλαντ, ΗΠΑ
Το 16ο κατάστημα του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα άνοιξε την περασμένη Παρασκευή.

Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην οδό Αγ. Παντελεήμονος 10 στην Πολίχνη και εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που θέλουν να προμηθευτούν ποιοτικό γάλα, στην καλύτερη τιμή, πλήρες και ελαφρύ.

http://www.thestival.gr


Μερικές παράξενες θέσεις εργασίας, που όμως κάποιοι θα ζήλευαν!
Υπεύθυνος Ελεφάντων
Το Four Seasons Tented Camp Golden Triangle, στην Ταϊλάνδη, διαθέτει τους δικούς του ελέφαντες και δίνει την ευκαιρία στους καλεσμένους του να τους γνωρίσουν πολύ στενά.Δηλαδή να τους ταΐσουν, να τους πλύνουν, να πάνε βόλτα επάνω στη γυμνή τους ράχη, να τους δίνουν εντολές και γενικά να μάθουν όλους τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς για ελέφαντες. Η δουλειά του υπεύθυνου είναι να εκπαιδεύει τους επίδοξους γητευτές ελεφάντων καθώς και να περιποιείται τους ίδιους τους ευγενείς γίγαντες. Η μέρα του ξεκινάει στις 7 το πρωί για να δώσει στα μωρά ελεφαντάκια το πρωινό τους, συνεχίζει με την εκπαίδευση των καλεσμένων στις 9, και τελειώνει το βράδυ όταν τα θηλαστικά πάνε για ύπνο.
Καθαριστής Νομισμάτων
Στο Hotel Westin St. Francis, στο Σαν Φρανσίσκο, ο όρος dirty money είναι άγνωστη έννοια, αφού το ξενοδοχείο απασχολεί μόνιμο καθαριστή κερμάτων. Η θέση δημιουργήθηκε το 1935 όταν ο τότε διευθυντής παρατήρησε ότι τα λευκά γάντια των κυριών λερώνονταν από τα κέρματα που έπιαναν. Ακόμα και σήμερα κάθε υπάλληλος του ξενοδοχείου οφείλει να ξεχωρίζει τα καθαρά χρήματα από τα βρώμικα. Σε αντίθετη περίπτωση απολύεται για παραβίαση του «St. Francis Clean Money Policy».

Υπεύθυνος για Πάπιες
Το Peabody Hotel στο Μέμφις του Τενεσί φημίζεται για τις πάπιες που κατοικούν στην ταράτσα του. Οι πάπιες περπατούν σε κόκκινο χαλί κάθε πρωί στις 11 για να καταλήξουν στο κεντρικό σιντριβάνι όπου θα πλατσουρίσουν μέχρι τις 5 το απόγευμα. Δουλειά του υπεύθυνου είναι η γενική περιποίηση των χαριτωμένων φτερωτών, με έμφαση στην καθημερινή πασαρέλα που γίνεται μπροστά από τους καλεσμένους του ξενοδοχείου και τα αστραφτερά φλας από τις φωτογραφικές μηχανές.
Κυνηγοί Περιστεριών
Η συγκεκριμένη δουλειά είναι μια ελαφρώς εξελιγμένη έκδοση του σκιάχτρου. Οι δύο εργαζόμενοι-σκιάχτρα του Rambagh Palace στη Ινδία, εργάζονται εννιά ώρες την ημέρα ώστε να διώχνουν τα περιστέρια από την αυλή του ξενοδοχείου χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σημαία. Μέσα στα καθήκοντα τους είναι επίσης και να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες των περιστεριών που κατάφεραν να παραβιάσουν το χώρο.

Κυνηγοί Μαϊμούδων
Στο ξενοδοχείο Amanbagh Resort, στην Ινδία, υπάρχουν συγκεκριμένοι υπάλληλοι που εμποδίζουν τις μαϊμούδες της περιοχής να εισέρχονται στο χώρο του ξενοδοχείου και να κλέβουν φαγητό. Οι κυνηγοί αυτοί είναι οπλισμένοι με σφεντόνες και ο ρόλος τους δεν είναι να σκοτώνουν αλλά να διώχνουν τους επίδοξους ληστές.
Γερακάρης του Ξενοδοχείου
Γερακάρης ονομάζεται αυτός που ειδικεύεται στο κυνήγι με γεράκια. Ο γερακάρης του ξενοδοχείου Biltmore Four Seasons στη Σάντα Μπάρμπαρα όμως,περιπολεί την πισίνα και αποτρέπει επιθέσεις από γλάρους σε λουόμενους. Αν έχετε δει τα «Πουλιά» του Χίτσκοκ δεν θα σας φανεί καθόλου αστείο το σκηνικό.
Νεράιδα
Το Barnsley Gerdens Resort στη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτει την δικιά του νεράιδα, που είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει την κάθε ευχή των επισκεπτών. Από γενέθλια μέχρι προτάσεις γάμου, η δουλειά της νεράιδας είναι να δημιουργεί ρομαντική ατμόσφαιρα και να χαρίζει μαγικές στιγμές.
Μπάτλερ Μαυρίσματος
Στην πισίνα του Ritz-Cariton, στο Μαϊάμι, θα βρείτε ένα γυμνασμένο νεαρό που αναλαμβάνει την ευθύνη του μαυρίσματός σας. Έχοντας πάντα επάνω του αντηλιακή λοσιόν και γνωρίζοντας όλα τα μυστικά του τέλειου μαυρίσματος, μπορεί να σας εγγυηθεί την μπρούτζινη επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσασταν. Και ναι, θα σας βάλει και λάδι στη πλάτη.

Υπεύθυνος Ασφαλείας Καρυδών
Στο Ritz-Cariton και πάλι, αυτή τη φορά όμως στο Σέντ Τόμας, υπάρχει άνθρωπος που κόβει τις καρύδες από τα φοινικόδεντρα του ξενοδοχείου για να μη τραυματιστεί κανείς από πιθανή πτώση τους. Όχι, δεν είναι ο κηπουρός υπεύθυνος για αυτό, το ξενοδοχείο έκρινε σκόπιμο να προσλάβει κάποιον ειδικά για αυτή τη δουλειά.
 Αναγνώστης Ιστοριών για Ύπνο
Οι επισκέπτες του Hotel Andaz, στο Λονδίνο, μπορούν να απολαύσουν το γλυκό νανούρισμα που αναλαμβάνει ο υπάλληλος διαβάζοντάς τους τα αγαπημένα τους βιβλία. Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

 Ανθρώπινος Θερμαστής Κρεβατιού
Στο Holiday Inn Kensington Forum του Λονδίνου μπορείτε να βρείτε το κρεβάτι σας ζεστό και έτοιμο για να παραδοθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα. Την Η παροχή αυτή όμως δεν την προσφέρει κάποιο απρόσωπο μηχάνημα, αλλά ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου ο οποίος φορώντας ειδική στολή (από την κορυφή μέχρι τα νύχια), ξαπλώνει στο κρεβάτι σας πέντε λεπτά πριν από εσάς για να το ζεστάνει.
 Γοργόνα
Ναι λοιπόν, υπάρχουν γοργόνες. Έχουν υπάρξει μαρτυρίες ανθρώπων που τις είδαν και μάλιστα στο πιο απίθανο μέρος, στο Λας Βέγκας, και πιο συγκεκριμένα στο Silverton Hotel & Casino. Εκεί σε μία δεξαμενή χωρητικότητας 117 χιλιάδων γαλονιών κολυμπούν δύο γοργόνες. Καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 (Παρασκευή και Σάββατο όλη μέρα) οι γοργόνες του Silverton Hotel & Casino παίζουν με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους και παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό σόου. Ανά καιρούς τη δουλειά αυτή έχουν κάνει επαγγελματίες αθλητές της συγχρονισμένης κολύμβησης, ανάμεσα τους και η ολυμπιονίκης Χέδερ Καράσκο.
aftodioikisi.gr
Κόντρα στην Εθνική μας ομάδα τα Ν. Φερόε έζησαν το μύθο τους. Κατάφεραν να μας νικήσουν δύο φορές και να γράψουν ιστορία που δύσκολα θα… ξαναγράψουν.

Και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ωραία με την αποκάλυψη που έκανε ένας εκ των παικτών της ομάδας, ο Άτλι Γκρέγκερσεν. Είπε δημόσια το πριμ νίκης: «Είναι αλήθεια ότι ο χορηγός μας έδωσε δωρεάν ψάρι σαν… πριμ. Ήταν διαφήμιση ενός σπόνσορα, ο οποίος πριν τον αγώνα μοίραζε δωρεάν σολωμό και σούσι. Την επόμενη μέρα, μετά τη σπουδαία νίκη, ήταν η σειρά μας. Εγώ μετά το ματς δεν έμεινα πολύ στο πάρτι που στήθηκε. Είμαστε λίγο ερασιτέχνες σε αυτό το θέμα. Βέβαια, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που πανηγυρίζουν ακόμα».


Καρκίνο του δέρματος προκαλεί το σολάριουμ. Η τεχνητή μέθοδος μαυρίσματος βρίσκεται από χθες στην κορυφαία κατηγορία κινδύνου πρόκλησης καρκίνου, έπειτα από ανάλυση 20 επιστημονικών ερευνών.

Οι επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα καρκίνου διεθνώς, όχι μόνο αναβάθμισαν τον κίνδυνο των συσκευών τεχνητού μαυρίσματος και άλλων συναφών πηγών εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας, αλλά τις θεωρούν εξίσου θανατηφόρες με το δηλητήριο αρσενικό και το αέριο μουστάρδας.

Πρόκειται για αποτέλεσμα ανάλυσης 20 επιστημονικών ερευνών, η οποία διενεργήθηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο βρετανικό ιατρικό περιοδικό ογκολογίας Lancet Oncology, που συμπεραίνει πλέον οριστικά ότι ο κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος αυξάνει κατά 75% στα άτομα που ξεκινούν το τεχνητό μαύρισμα σε ηλικία κάτω των 30 ετών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όλοι οι τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας προκαλούν ανησυχητικές μεταλλάξεις στα πειραματόζωα (ποντίκια), γεγονός που δείχνει ότι αυτή η ακτινοβολία είναι σίγουρα καρκινογόνα. Προηγουμένως, μόνο ένας τύπος υπεριώδους ακτινοβολίας είχε θεωρηθεί θανατηφόρος.

Η νέα κατάταξη, από πλευράς κινδύνου, φέρνει πλέον τα σολάριουμ στην ίδια κατηγορία επικινδυνότητας, με το τσιγάρο και την έκθεση στον αμίαντο.

Οι ερευνητές συστήνουν ειδικά στους νέους να σταματήσουν τη βλαβερή συνήθεια του τεχνητού μαυρίσματος, καθώς τα περισσότερα φώτα που χρησιμοποιούνται στα σολάριουμ και στις άλλες σχετικές συσκευές, εκπέμπουν κυρίως υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία προκαλεί καρκίνο του δέρματος και των ματιών.

Στη νέα αυστηρότερη ταξινόμηση αντέδρασε η ευρωπαϊκή ένωση εταιριών παραγωγής και λειτουργίας σολάριουμ, η επικεφαλής της οποίας, Κάθι Μπανκς, επέμεινε ότι «δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση ανάμεσα στην υπεύθυνη χρήση των σολάριουμ και στον καρκίνο του δέρματος».

Όμως, ήδη, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι νέοι που χρησιμοποιούν τακτικά τα σολάριουμ είναι οκτώ φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη προειδοποιήσει τους νέους κάτω των 18 ετών να μείνουν μακριά από τα σολάριουμ, ενώ το ίδιο συμβουλεύει η Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου.

Η Βρετανική Ένωση Δερματολόγων χαιρέτισε τα πορίσματα της νέας έρευνας για τον αυξημένο κίνδυνο των σολάριουμ και ζήτησε την άμεση λήψη ρυθμιστικών μέτρων, αν και απέφυγε να ζητήσει την πλήρη κατάργηση των σολάριουμ, προτείνοντας, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, την καλύτερη πληροφόρηση του κοινού, τον περιορισμό της χρήσης τους στους ενηλίκους και την πλήρη απαγόρευση του τεχνητού μαυρίσματος στα παιδιά.

Το σκεπτικό της είναι ότι αφού και άλλοι γνωστοί καρκινογόνοι παράγοντες δεν έχουν ακόμα απαγορευτεί, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο άμεσα με τα σολάριουμ.

Τα σολάριουμ έχουν μεγάλη εξάπλωση στη Βόρεια Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια Γερμανοί 18-45 ετών τα χρησιμοποιούν, ενώ το ένα τέταρτο του πληθυσμού σε διάφορες χώρες (Γαλλία, Σουηδία, Βέλγιο κ.α.) κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις συσκευτές.

Πηγή: tanea.gr
Δυο πόντιοι πάνε να πάρουν βενζίνη σε ένα βενζινάδικο επειδή έμαθαν πως ο ιδιοκτήτης του διοργανώνει ένα διαγωνισμό με έπαθλο μια ώρα σeξ.
Αφού γέμισαν με βενζίνη το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου τους ρωτάνε τον βενζινά πως μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό.
– Εύκολο, τους απαντάει εκείνος. Θα βάλω ένα αριθμό στο μυαλό μου από το 1 έως το 10 και αν τον μαντέψετε σωστά τότε κερδίζετε. Είστε έτοιμοι ; Πέιτε τον αριθμό που σκέφτηκα.
– 7 απαντάει ο ένας πόντιος.
– Χάσατε, λέει ο βενζινάς, ήτανε το έξι.
Ύστερα από μία εβδομάδα οι δύο πόντιοι ξαναγυρνάνε να δοκιμάσουν την τύχη τους και ακολουθούν την ίδια διαδικασία.
– Τρία λέει ο πόντιος στον βενζινά.
– Δυστυχώς χάσατε…Ήταν το εφτά.
Φεύγοντας λέει ο ένας πόντιος στον άλλο :
– Μάλλον για απάτη μου φαίνεται.
– Μπα δεν νομίζω, απαντάει ο άλλος, επειδή η γυναίκα μου κέρδισε δυό φορές την προηγούμενη εβδομάδα…

Τελικά, μάλλον υπάρχει ένα ίχνος αλήθειας στους παλιούς μύθους ότι στα έγκατα της Γης, υπάρχει ένας καταχθόνιος κόσμος γεμάτος θειάφι, που μερικοί λένε και κόλαση. Νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων επιβεβαιώνουν ότι ο πυρήνας του πλανήτη μας περιέχει τεράστιες ποσότητες παγιδευμένου θείου δεκαπλάσιου από όσο υπάρχει στην επιφάνεια.

Η ανακάλυψη

Ομάδα ερευνητών από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ υπολόγισαν ότι ο πυρήνας της Γης περιέχει έως 8,5Χ10^18 τόνους θείου. Η ποσότητα αυτή -σχεδόν το 10% της μάζας της Σελήνης- είναι περίπου δεκαπλάσια σε σχέση με το θείο που έχει υπολογισθεί ότι υπάρχει στην υπόλοιπη Γη, συνήθως κοντά σε ηφαίστεια και θερμοπηγές.

Ο πυρήνας ξεκινά σε βάθος 2.900 χιλιομέτρων κάτω από τα πόδια μας και ασφαλώς είναι αδύνατο να μελετηθεί άμεσα από τους επιστήμονες. Όμως η νέα διεθνής μελέτη κατέφυγε σε έμμεσες γεωχημικές μεθόδους υπολογισμού σχετικά με τη χημική σύνθεση του πυρήνα.

Οι γεωεπιστήμονες υποπτεύονταν εδώ και καιρό ότι υπάρχει πολύ θείο στον πυρήνα, όμως είναι η πρώτη φορά που πιστεύουν ότι έχουν απτές ενδείξεις για τη συσσώρευσή του εκεί, γεγονός που φαίνεται να ενισχύει και τη θεωρία ότι το φεγγάρι σχηματίσθηκε από μια πλανητική σύγκρουση πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Οι αναλύσεις
Εδώ και δεκαετίες ήταν γνωστό -μέσω ανάλυσης των σεισμικών κυμάτων που διατρέχουν το υπέδαφος- ότι ο πυρήνας του πλανήτη μας είναι πολύ ελαφρύς για να αποτελείται μόνο από σίδηρο και νικέλιο. Συνεπώς οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι πρέπει να περιέχει και ελαφρύτερα χημικά στοιχεία, όπως το θείο, το οξυγόνο και ο άνθρακας, πράγμα όμως που είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με παρατήρηση.

Ευτυχώς, η κατακλυσμική σύγκρουση που δημιούργησε κάποτε τη Σελήνη, πιθανότατα άφησε ένα χρήσιμο «δακτυλικό αποτύπωμα», καθώς -σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις- η πρόσκρουση έλιωσε τον μανδύα της Γης (το ενδιάμεσο στρώμα μεταξύ φλοιού και πυρήνα), οδηγώντας στη δημιουργία ενός υγρού πλούσιου σε θείο, ένα μέρος του οποίου καταβυθίσθηκε και κατέληξε στον πυρήνα.

Η επιβεβαίωση αυτής της θεωρίας έγινε μέσω σύγκρισης της αναλογίας των ισοτόπων (ατόμων του ίδιου χημικού στοιχείου με ελαφρώς διαφορετική μάζα) στον φλοιό και στον μανδύα, με τα ανάλογα ισότοπα στους μετεωρίτες που έχουν βρεθεί στη Γη και πιστεύεται ότι ταιριάζουν καλύτερα με την αρχική χημική σύνθεση της Γης. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Geochemical Perspectives Letters».

Πηγή: tovima.gr
Το καλοκαίρι, οι μεγάλες ημέρες και η έντονη θερμότητα μπορεί να οδηγήσουν στην άνθηση ειδυλλίων. Και τώρα οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για τη σύλληψη. Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι το σπέρμα είναι περισσότερο δραστικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πιο ειδικά, πιστεύουν ότι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να μείνετε έγκυος, καθώς η κινητικότητα του σπέρματος είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι θα μπορούσε να οφείλεται σε αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών όπως στην τεστοστερόνη. Ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει τώρα στειρότητα, η οποία ορίζεται ως η αδυναμία σύλληψης μετά από έναν χρόνο προσπάθειας για μωρό. Η ανδρική υπογονιμότητα είναι υπεύθυνη για το ήμισυ περίπου των περιπτώσεων, με τη χαμηλή κινητικότητα του σπέρματος να είναι ένας συμβάλλοντας παράγοντας.

Για να γονιμοποιηθεί ένα ωάριο προκειμένου να γίνει η σύλληψη, το σπέρμα πρέπει να κολυμπήσει στον τράχηλο, τη μήτρα και τις σάλπιγγες και πρέπει να το κάνει γρήγορα, γνωστό ως κινητικότητα. Η μειωμένη κινητικότητα του σπέρματος μειώνει τις πιθανότητες της σύλληψης.

Οι άνδρες είναι πιθανό να είναι πιο γόνιμοι όταν τουλάχιστον το 40% των σπερματοζωαρίων κινούνται. Στο πλαίσιο της μελέτης, οι γιατροί συνέλεξαν στοιχεία από 5.188 άνδρες στο Centre for Reproductive Incapacity του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάρμας, στη βόρεια Ιταλία.

Βρήκαν την κινητικότητα του σπέρματος υψηλότερη το καλοκαίρι και χαμηλότερη τον χειμώνα, ακόμη και αν ο όγκος του σπέρματος ήταν μεγαλύτερος τον χειμώνα. Ο αριθμός των ανδρών με κινητικότητα του σπέρματος είναι μεγαλύτερος από 40%, και έφτανε στο 65,3% το καλοκαίρι, ενώ εμφάνισε πτώση κατά 50% τον χειμώνα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε εποχιακές αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών, σημείωσαν οι ερευνητές.

«Έχουμε δείξει την ύπαρξη εποχικών διακυμάνσεων σε ορισμένες πτυχές της λειτουργίας του ανθρώπινου σπέρματος» είπε ο Δρ Alfredo De Giorgi, γράφοντας στη μελέτη.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Chronobiology International.




Τον φετινό Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 30 χρόνια από το λανσάρισμα του δημοφιλούς παιχνιδιού για κονσόλες της Nintendo, Super Mario Bros.

Η Nintendo για να γιορτάσει τα 30 χρόνια του παιχνιδιού [1985-2015], θα λανσάρει στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 ένα νέο παιχνίδι για Wii U, το Super Mario Maker, που ουσιαστικά είναι ένας editor δίνοντας στον gamer τη δυνατότητα να σχεδιάσει το δικό του παιχνίδι, με τις δικές του πίστες.

Πηγή: e-pcmag.gr
Είναι νόστιμο και θρεπτικό, όμως μπορεί να εντείνει την άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα.

Η κακοσμία του σώματος οφείλεται εν μέρει στα γονίδια που ελέγχουν την ποσότητα ιδρώτα που παράγουν οι ιδρωτοποιοί αδένες και από τα βακτήρια που ζουν φυσιολογικά στο δέρμα μας.

Όμως φαίνεται πως και η διατροφή μας παίζει καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο της εφίδρωσης και στη μυρωδιά του ιδρώτα.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει στην επιθεώρηση Medical Hypotheses ο Ιατρός και Χημικός Δρ Τσαρλς Στιούαρτ, η συστηματική κατανάλωση ενός συγκεκριμένου λαχανικού συνδέεται με την έντονη μυρωδιά του ιδρώτα που παράγεται στις μασχάλες.

Ο Δρ Στιούαρτ ξεκίνησε να ερευνά τη σχέση διατροφής και κακοσμίας με αφορμή το δικό του προσωπικό... μαρτύριο, καθώς αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με τη μυρωδιά του ιδρώτα του όταν οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν ήταν πολύ υψηλές. Προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κακοσμία με σαπούνια και διάφορα αποσμητικά, όμως μάταια...

Κάποια στιγμή παρατήρησε ότι το κοτσάνι της τομάτας περιέχει ένα έλαιο που μυρίζει όπως ο ιδρώτας και αναρωτήθηκε εάν αυτό παίζει κάποιο ρόλο στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Το έλαιο αυτό αποτελείται από τερπένια, ουσίες που προσδίδουν σε διάφορα φρούτα και λαχανικά (πορτοκάλια, λεμόνια κ.α.) το χαρακτηριστικό τους χρώμα και την ιδιαίτερη γεύση τους.

Όταν ο Δρ Στιούαρτ σταμάτησε να τρώει τομάτα, διαπίστωσε ότι η κακοσμία υποχώρησε. Πειραματίστηκε με τη διατροφή του, είτε αποκλείοντας τροφές που περιέχουν τερπένια είτε εντάσσοντάς τες κανονικά στη διατροφή του.

Υποστηρίζει ότι τα τερπένια παίζουν ρόλο στην κακοσμία του σώματος λόγω της διαδικασίας διάσπασής τους από ένζυμα, κατά την οποία παράγονται χημικές ουσίες που επιδρούν στο λυκοπένιο, αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στις τομάτες. Στη συνέχεια, παράγονται άλλες χημικές ουσίες που συμβάλλουν στην κακοσμία του σώματος.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!