Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η νέα πρόσληψη του Φόρεϊν Οφις είναι ο γάτος ΠάλμερστονΤο βρετανικό Φόρεϊν Οφις αποφάσισε ότι έχει έρθει η ώρα να απαλλαγεί από τα ποντίκια στο κτίριο του υπουργείου στο Γουάιτχολ. Ετσι, προσέλαβε τον γάτο Πάλμερστον, ο οποίος θα κινείται ανάμεσα σε διπλωμάτες και υπουργούς.

Σε ανακοίνωσή του, το Φόρεϊν Οφις αναφέρει ότι ο Πάλμερστον αναλαμβάνει ρόλο βασικού «κυνηγού ποντικών» του υπουργείου.

Το υπουργείο υιοθέτησε τον Πάλμερστον, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος αδέσποτος και πεινασμένος και θεωρείται ότι το όνομά του το πήρε από τον Λόρδο Πάλμερστον, πρώην πρωθυπουργό.

Ο γάτος «έχει αυτοεκτίμηση, του αρέσει να είναι με κόσμο και απολαμβάνει ένα καλό χάδι στο πιγούνι» αναφέρει στέλεχος οίκου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων όπου ζούσε μέχρι σήμερα ο Πάλμερστον.

Ωστόσο, ο Πάλμερστον δεν είναι ο μόνος «υψηλόβαθμος» γάτος της Βρετανίας. Ο Λάρι είναι ο επίσημος κυνηγός ποντικών του νούμερου 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και κατά το παρελθόν έχει μπλέξει σε... γατοκαβγά με τη γάτα του Οσμπορν, Φρέγια.

Πάντως, το Φόρεϊν Οφις έσπευσε να καθησυχάσει τους βρετανούς φορολογούμενους ότι δεν θα πληρώσουν αυτοί την τροφή του Πάλμερστον.
tanea.gr
Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η Ηλεκτρονική Αθηνών βάσει της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών:
«Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.
Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.
Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.
Τα καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά».

Κριτήρια ανάλογα με αυτά που ισχύουν για το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου καλείται να εφαρμόσει μελλοντικά για τα ειδικά μισθολόγια η κυβέρνηση μετά τη σαφή τοποθέτηση των δανειστών για μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο​, στη διάρκεια των επαφών του Σαββατοκύριακου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το θέμα πάει σε επόμενο στάδιο αξιολόγησης, κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για τα μισθολόγια των πανεπιστημιακών».
Σε επόμενη φάση, εφόσον επιχειρηθεί εν τέλει κάποια περικοπή, αλλαγές θα δουν στις αμοιβές τους εργαζόμενοι που ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας και το Στράτευμα, οι γιατροί του ΕΣΥ, το διπλωματικό σώμα, οι δικαστές κλπ. – κλάδοι δηλαδή που υπάγονται σε καθεστώς ειδικού μισθολογίου (όπως και οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ που αναφέραμε προηγουμένως).
Το κόστος των ειδικών μισθολογίων, που περιλαμβάνουν περίπου 150.000 υπαλλήλους, αγγίζει για τον Κρατικό Προυπολογισμό ετησίως τα 2,6 δισ. ευρώ.
aftodioikisi.gr

Υπάρχει επιστημονική ομοφωνία διεθνώς ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να πίνουν πολύ αλκοόλ, για να μην επιβαρύνουν την υγεία τους ποικιλοτρόπως. Δεν υπάρχει όμως καμία συμφωνία για το πόσο είναι το «πολύ», καθώς παρατηρούνται τεράστιες διαφορές μεταξύ των χωρών, όσον αφορά το τι θεωρείται ασφαλές, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Μάλιστα, οι περισσότερες χώρες έχουν προτιμήσει να αποφύγουν το ζήτημα και να μην εκδώσουν κάποια σύσταση με συγκεκριμένο «πλαφόν» στην κατανάλωση αλκοόλ. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πολλές μελέτες, οι γυναίκες δεν πρέπει να μείνουν πάνω από μια μερίδα αλκοόλ τη μέρα, ενώ οι άνδρες δύο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ως «στάνταρντ» μερίδα τα δέκα γραμμάρια καθαρού αλκοόλ, συστήνοντας τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες να μην ξεπερνούν τα δύο ποτά τη μέρα, άρα τα 20 γραμμάρια αλκοόλ. Οι περισσότερες χώρες του πλανήτη όμως δεν ακολουθούν αυτό τον ορισμό.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Addiction" (Εθισμός), εξέτασαν στοιχεία από 75 χώρες και διαπίστωσαν ότι, από αυτές, λιγότερες από τις μισές (37) διέθεταν κάποιο επίσημο όριο ή κανονισμό για το τι πρέπει να θεωρείται «στάνταρντ» μερίδα και άρα εντός ορίων κατανάλωση αλκοόλ. Όμως και αυτές ακόμη εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους, της τάξης έως του 250%, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Έτσι, ως μερίδα ποτού θεωρούνται τα οκτώ γραμμάρια αλκοόλ στη Βρετανία και στην Ισλανδία, ενώ στην Αυστρία η «στάνταρντ» μερίδα είναι σχεδόν τριπλάσια (40 γραμμάρια). Ένα ποτό οκτώ γραμμαρίων αλκοόλ ισοδυναμεί με 250 ml μια μπύρας με περιεκτικότητα 4% σε αλκοόλ, με 76 ml κρασιού με περιεκτικότητα 13% σε αλκοόλ και με 25 ml ποτού με περιεκτικότητα 40% σε αλκοόλ (ουίσκι, βότκα κ.α.).

Στη Χιλή μπορεί να πιεί κανείς 56 γραμμάρια αλκοόλ τη μέρα και, παρόλα αυτά, θεωρείται ότι είναι πότης χαμηλού κινδύνου, ενώ η Ισλανδία θεωρεί χαμηλό κίνδυνο, αν κάποιος δεν ξεπερνά τα δέκα γραμμάρια αλκοόλ ημερησίως.
real.gr

Παρόλο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την ικανότητα, να εκτελεί ταυτόχρονες εργασίες, μελέτες αποδεικνύουν πως είναι πολύ εύκολο να υπάρξει διάσπαση της προσοχής και ο κύριος υπαίτιος είναι το… Facebook!
Οι επιστήμονες προσπάθησαν να δώσουν εξήγηση στο γιατί κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Όπως εξήγησαν αυτό είναι πραγματικά κακό, οι οποίοι κάνοντας ένα πείραμα εξόπλισαν ένα δωμάτιο με υπολογιστές και παρατήρησαν τι έκαναν οι μαθητές στο χρόνο που είχαν στην διάθεση τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μαθητές, κατά μέσο όρο συγκεντρώνονται σε μια δραστηριότητα για περίπου 31 δευτερόλεπτα, όπως αναμεταδίδει η iefimerida.gr!
Σας παραθέτουμε γράφημα που δείχνει το μοτίβο ενός φοιτητή, ο οποίος υποτίθεται ότι πρέπει να διαβάσει, αλλά αποσυντονίζεται όλη την ώρα. Το μπλε χρώμα απεικονίζει το διάβασμα και το κόκκινο το Facebook.
motivo_ok
Έτσι, οι ερευνητές καταλήγουν: «Το Facebook είναι ο βασικός συντελεστής και ο κύριος λόγος της διάσπασης της προσοχής κατά την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών». Δεν μπορούν να αντισταθούν και να μην «μπουν» στο Facebook
Ο εγκέφαλός σας θέλει να ελέγχει το Facebook κάθε 31 δευτερόλεπτα, αν και γνωρίζει ότι δεν πρέπει. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο ερώτημα: Μπορείτε να σταματήσετε το μυαλό σας από την επιθυμία του να ελέγχετε συνεχώς τα social media; «Ευτυχώς, ναι», επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες.
Πέντε επιστημονικές προτάσεις έρχονταινα βοηθήσουν να παραμείνετε προσηλωμένοι στις εργασίες σας:
  • Μποϊκοτάρετε την ίδια σας την τεμπελιά. Κάντε το δύσκολο να έχετε πρόσβαση στο Facebook και σε άλλους περισπασμούς.
  • Ξεκινήστε με τα δύσκολα.
  • Προσπαθήστε να αισθανθείτε ενθουσιασμό για τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε.
  • Σκεφτείτε συνετά για το ποιες είναι οι προτεραιότητές σας.
  • Απενεργοποιείστε τους ήχους των ειδοποιήσεων από τις κοινοποιήσεις των εφαρμογών σας
Fast & Furious: Ο γιος του Κλιντ Ίστγουντ στη θέση του Πολ Γουόκερ
Ο Σκοτ Ίστγουντ θα είναι ένας από τους οδηγούς της νέας ταινίας «Fast and Furious», την 8η κατά σειρά. Ο Σκοτ επιβεβαίωσε την είδηση μέσω μίας ανάρτησης του στο Instagram γράφοντας τα καλύτερα για την κινηματογραφική σειρά, το καστ των ηθοποιών, αλλά και για τον άδικο χαμό του Πολ Γουόκερ.
«Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια πόσο συγκινημένος είμαι για το επόμενο Fast & Furious. Για μένα, η ταινία είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία κινηματογραφική σειρά. Είναι μια κληρονομιά», έγραψε ο 30χρονος γιος του Κλιντ Ίστγουντ.
«Αυτοί οι μεγάλοι ηθοποιοί που παίζουν μαζί για τόσο πολύ καιρό, έχουν γίνει μία οικογένεια. Ανυπομονώ να ενταχθώ κι εγώ σ' αυτήν την οικογένεια», συνέχισε.
«Ο Πολ ήταν στενός μου φίλος. Έχουμε κάνει μαζί σερφ, έχουμε κάνει ταξίδια και για μένα ήταν ένα τεράστιο πρότυπο και επηρέασε τη ζωή μου όταν ήμουν νεότερος. Και για μένα εξακολουθεί να είναι», έγραψε ο Σκοτ για τον φίλο του, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2013. «Για μένα ήταν ο μεγάλος μου αδελφός. Το να εντάσσομαι στην ταινία, και στην ιστορία του Πολ, αλλά και στην οικογένεια των ηθοποιών που παίζουν σ' αυτήν, είναι σαν ένα όνειρο που έγινε αληθινό», πρόσθεσε.
Ωστόσο έγραψε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πλοκή της 8ης συνέχειας της κινηματογραφικής σειράς, αλλά αποκάλυψε ότι αυτό θα υποδυθεί «έναν νέο χαρακτήρα που θα τον καθοδηγεί ο Κερτ Ράσελ».
news.gr

Ιστορικά κτίρια, όπως ο Πύργος του Λονδίνου είναι από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας.

Χάρη σε μια νέα εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτά τα μέρη και να ταξιδέψετε στο χρόνο.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα smartphone και μια ειδική συσκευή εικονικής πραγματικότητας – για να μεταφερθείτε εικονικά στον Πύργο, για παράδειγμα, 750 χρόνια πριν, στο 1255, όπως τον αναπαρέστησε ο Andrew Feinberg, ένας από τους συνιδρυτές της Timelooper.

Αντί για μια πολυσύχναστη τουριστική περιοχή του Λονδίνου, ο Feinberg βλέπει μια μεσαιωνική αγορά και ένα πανίσχυρο φρούριο.

«Έχουμε επικαλύψει την υπάρχουσα υποδομή με την υποδομή του πύργου και του περιβάλλοντος χώρου στο Λονδίνο του 13ου αιώνα.

Για παράδειγμα, εκεί που βλέπετε ένα Starbucks μπορείτε να δείτε τον πύργο, όπως είναι σήμερα με την τάφρο χωρίς νερό. Όταν μεταφερθείτε πίσω στο χρόνο, θα δείτε πραγματικά την ιστορικά λεπτομερή αναπαράσταση του πύργου στο απόγειό του».

Η ενσωματωμένη ανίχνευση κίνησης στο smartphone επιτρέπει στους ταξιδιώτες του χρόνου φορώντας την ειδική συσκευή στο κεφάλι τους να περιηγηθούν στον εικονικό κόσμο.

Τα βίντεο είναι βασισμένα στην τοποθεσία , που σημαίνει ότι οι επισκέπτες πρέπει να επισκεφθούν τα μέρη για να ξεκλειδώσουν τις ιστορικές εμπειρίες.

Η εφαρμογή χρησιμοποιείται στην ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία του Λονδίνου.

Η τουριστική οδηγός Ρουθ Πόλινγκ δίνει τη συσκευή εικονικής πραγματικότητας στους επισκέπτες που συνοδεύει στην πλατεία Τραφάλγκαρ και τους επιτρέπει να δουν τι συνέβη στις 23 Σεπτεμβρίου του 1940, όταν μια βόμβα των Ναζί εξερράγη κοντά στην Στήλη του Νέλσονα.

«Νομίζω ότι είναι μια καθηλωτική εμπειρία. Η δουλειά μου είναι να αφηγούμαι.

Είμαι εδώ για να πλάθω τα πράγματα όπως ήταν παλιά και αυτή η εφαρμογή μου δίνει τη δυνατότητα να το κάνω καλύτερα ιδιαίτερα με τα μικρά παιδιά, δηλαδή ,να τα κάνω να ενδιαφερθούν με την ιστορία που διηγούμαι».

Στο καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, οι χρήστες της εφαρμογής Timelooper ταξιδεύουν εικονικά στη Μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου πριν από 350 χρόνια, το 1666. (Η φωτιά έκαιγε για τέσσερις ημέρες, καταστρέφοντας πάνω από 13.000 σπίτια).

Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015 και περιέγραφε τρεις περιοχές. Τον Απρίλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει η έκδοση με την Νέα Υόρκη.

Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας γνωρίζει τεράστια απήχηση σε πολλούς τομείς της τουριστικής βιομηχανίας.Χρησιμοποιείται ήδη σε θεματικά πάρκα και μουσεία για να κάνει μοναδική την εμπειρία των επισκεπτών.

Το Μουσείο Dali στη Φλόριντα χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα ώστε οι επισκέπτες να περπατήσουν σε ένα τοπίο που φιλοτέχνησε ο σουρεαλιστής Σαλβαντόρ Νταλί.

Μια εταιρία με την ονομασία YouVisit δημιούργησε πάνω από 300 θεματικά βίντεο εικονικής πραγματικότητας για μέρη όπως το Βατικανό και το Μεξικό.

ΠΗΓΗ: euronews.com
Το Σύμπαν διαστέλλεται «πιο γρήγορα από ό,τι θα έπρεπε»
Αν οι τελευταίες παρατηρήσεις επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητους ερευνητές, οι κοσμολόγοι θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία: η ακριβέστερη μέχρι σήμερα μέτρηση του ρυθμού διαστολής του Σύμπαντος δίνει μια τιμή που δείχνει ασύμβατη με τις προβλέψεις.

Το Σύμπαν δείχνει να διαστέλλεται 8% ταχύτερα από το αναμενόμενο αναφέρει η ομάδα του Άνταμ Ρις στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ.

«Νομίζω πως υπάρχει κάτι που δεν κατανοούμε στο κοσμολογικό μοντέλο» σχολιάζει ο ερευνητής στο δικτυακό τόπο του Nature.

Η μελέτη έχει υποβληθεί για δημοσίευση σε επιστημονική επιθεώρηση και είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία προδημοσίευσης arXiv.

To 1998, o Ρις και άλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι η διαστολή του Σύμπαντος επιταχύνεται, αντί να επιβραδύνεται λόγω της βαρύτητας όπως πίστευαν οι περισσότεροι μέχρι τότε.

Η επιτάχυνση πιστεύεται ευρέως ότι οφείλεται στη «σκοτεινή ενέργεια», μια δύναμη άγνωστης προέλευσης που δρα αντίθετα από τη βαρύτητα και κάνει τους γαλαξίες να απομακρύνονται μεταξύ τους με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα.

Η ταχύτητα διαστολής του Σύμπαντος σε οποιαδήποτε φάση της εξέλιξής του είναι δυνατό να εκτιμηθεί έμμεσα από τη λεγόμενη μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου, ή CΜΒ, το απόφωτο μιας λάμψης που γέμισε τα πάντα όταν το Σύμπαν είχε ηλικία περίπου 380.000 ετών. Τα φωτόνια αυτής της λάμψης γεμίζουν ακόμα και σήμερα τον ουρανό στο φάσμα των μικροκυμάτων.

Η ακριβέστερη ως σήμερα μελέτη του CMB ολοκληρώθηκε τα τελευταία χρόνια από το ευρωπαϊκό διαστημικό τηλεσκόπιο Planck. Η νέα μελέτη δίνει ταχύτητα διαστολής 8% μεγαλύτερη από ό,τι το Planck.

Η αλήθεια είναι ότι οι εκτιμήσεις με βάση τα δεδομένα του Planck βρίσκονταν ούτως ή άλλως σε ασυμφωνία με τις άμεσες μετρήσεις της λεγόμενης σταθεράς του Χαμπλ, της ταχύτητας με την οποία οι κοντικοί γαλαξίες απομακρύνονται από τον δικό μας Γαλαξία (o Έντουιν Χαμπλ ήταν ο αστρονόμος που ανακάλυψε τη δεκαετία του 1930 ότι το Σύμπαν δεν είναι στατικό αλλά διαστέλλεται).

Μέχρι σήμερα, όμως, οι φυσικοί πίστευαν ότι η απόκλιση οφειλόταν απλά στο μεγάλο περιθώριο σφάλματος κατά τις μετρήσεις της σταθεράς του Χαμπλ.

Η νέα μελέτη του Ρις, η οποία βασίστηκε στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble για να μετρήσει τις ταχύτητες 18 γαλαξιών, περιορίζει τώρα την αβεβαιότητα της μέτρησης από το 3,3 στο 2,4 τοις εκατό και υποδεικνύει ότι η απόκλιση από τα δεδομένα του Planck είναι πιθανότατα πραγματική.

Όπως λέει ο ίδιος ο ερευνητής, αν δεν εντοπιστούν σφάλματα σε έναν από τους δύο τρόπους μέτρησης, τότε κάτι θα πρέπει να αλλάξει στο καθιερωμένο μοντέλο της κοσμολογίας.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η λεγόμενη σκοτεινή ύλη, ένα αόρατο υλικό άγνωστης σύστασης που ξεπερνά την κανονική ύλη στο Σύμπαν σε αναλογία πέντε προς ένα, έχουν ασυνήθιστες ιδιότητες που μπορεί να επηρέασαν την εξέλιξη του νεαρού Σύμπαντος.

Μια άλλη εξήγηση είναι ότι η δύναμη της σκοτεινής ενέργειας αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου αντί να μένει σταθερή όπως πιστεύουν μέχρι σήμερα οι κοσμολόγοι.

Και μια τρίτη εξήγηση είναι ότι η ομάδα του Δρ Ρις απλώς έκανε δεν μέτρησε σωστά τις ταχύτητες των υπό εξέταση γαλαξιών.

Τα συναρπαστικά ευρήματα θα πρέπει επομένως να επιβεβαιωθούν με ανεξάρτητες μετρήσεις. Θα δούμε τότε αν το μυστήριο παραμένει ή αν θα αποδειχθεί φούσκα.
newsroom δολ

«Μαϊμού» επιδόματα πολυτεκνίας και αναπηρίας κατηγορείται ότι εισέπραττε επί χρόνια ζευγάρι Ρομά, όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Το ύψος της ζημιάς για το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται σε 417.000 ευρώ, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η απάτη ξεκίνησε από το 1991.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά εννέα προσώπων -κατά πληροφορίες όλοι Ρομά- που ανάλογα με την περίπτωση αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, από την απάτη ζημιώθηκαν το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και η ΓΓ Πρόνοιας.
Ως «πρωταγωνιστές» κατηγορούνται ένας 44χρονος και η 43χρονη σύντροφός του. Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν πριν από 25 χρόνια, όταν η 43χρονη δήλωσε ψευδώς στο Ληξιαρχείο του Τυρνάβου τη γέννηση τριών παιδιών -ανύπαρκτων στην πραγματικότητα- τα οποία αναγνώρισε ο 44χρονος. Καθώς το ζευγάρι -το οποίο φαίνεται ότι ζει στους Σοφάδες Καρδίτσας- απέκτησε και δύο βιολογικά παιδιά, αιτήθηκε και πέτυχε τη λήψη επιδόματος πολυτεκνίας.
Δεν περιορίστηκε όμως σ’ αυτό. Τα επόμενα χρόνια το ανδρόγυνο φέρεται ότι εφοδιάστηκε με ψευδείς βεβαιώσεις ιδιωτών γιατρών, που εμφάνιζαν τα τρία παιδιά «φαντάσματα» ως νοητικά καθυστερημένα, ενώ με τη χρήση των ιατρικών γνωματεύσεων κινήθηκε η διαδικασία για τη λήψη επιδόματος αναπηρίας, πράγμα που επιτεύχθηκε το 2000.
Με την πάροδο των χρόνων κι ενώ οι επιτήδειοι εισέπρατταν κανονικά τα οικονομικά βοηθήματα, χρειάστηκε να εκδώσουν ταυτότητες για τα τρία ανύπαρκτα παιδιά τους. Έτσι, «επιστρατεύτηκαν» ισάριθμες γυναίκες, ηλικίας 28, 24 και 23 ετών, τις οποίες παρουσίασαν ως θυγατέρες τους. Στη διαδικασία αυτή μεσολάβησε ένας 25χρονος που εντόπισε τις τρεις υποτιθέμενες κόρες, ενώ ένας 45χρονος εμφανίστηκε ως μάρτυρας ενώπιον των αστυνομικών αρχών.
Προκειμένου δε να περνούν από διάφορες επιτροπές πρόνοιας που κατά καιρούς τους καλούσαν ώστε να πιστοποιήσουν την αναπηρία των υποτιθέμενων παιδιών τους, ο 44χρονος εμφάνιζε μία 26χρονη, η οποία πάσχει στην πραγματικότητα από νοητική υστέρηση, εξαπατώντας με αυτό τον τρόπο τις Υπηρεσίες.
Η απάτη αποκαλύφθηκε τελικά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βέροιας και του ΑΤ Πλατέος Ημαθίας. Μια από τις ταυτότητες είχε εκδοθεί στο Πλατύ, όπου αστυνομικοί εντόπισαν δύο ταυτότητες με διαφορετικά ονόματα αλλά το ίδιο πρόσωπο. Τα άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία έχουν ταυτοποιηθεί, εκτός από μία γυναίκα, αγνώστων στοιχείων.

Η “Lady της Λαμπρής” κατάφερε να απογειώσει το διαφημιστικό σποτ της γνωστής εταιρίας παιχνιδιών. Η λαϊκή τραγουδίστρια, πληρώθηκε αδρά για να πάρει μέρος στο σποτ. Σύμφωνα με το Freddonews.gr, έλαβε το ποσό των 40.000 ευρώ!
Μπαίνει στη Wall Street το «Facebook της φούντας»
Ένα κοινωνικό δίκτυο για τους ενθουσιώδεις οπαδούς της ινδικής κάνναβης θέλει να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στον δείκτη Nasdaq.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, τo MassRoots λειτουργεί από το 2013, περιγράφεται από πολλούς ως το «Facebook της φούντας» (“Facebook for pot”) και επιτρέπει στους 775.000 χρήστες του, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τη χρήση κάνναβης, να παρακολουθούν τα τελευταία νέα για την νομοθεσία σχετικά με το «χόμπι» τους. Μπορούν επίσης να «ακολουθούν» τα μαγαζιά πώλησης κάνναβης, τα οποία βέβαια έχουν την δυνατότητα να διαφημίζουν τα προϊόντα τους.
Χθες, Δευτέρα, η -ζημιογόνος- εταιρεία συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να μπορέσει να συγκεντρώσει το ποσό των 6,5 εκατ. δολαρίων από την πώληση μετοχών και warrants.
AdTech Ad
«Η ανάπτυξη μας οφείλεται κυρίως στην αυξημένη δημοτικότητα του MassRoots ως ένα από τα πρώτα εμπορικά σήματα σχετικά με την κάνναβη σε εθνικό επίπεδο που δημιουργήθηκε από την ενθουσιασμό των μελών μας», δήλωσε η εταιρεία στην αίτηση της. «Πιστεύουμε ότι με τη δημιουργία μιας κεντρικής κοινότητας των καταναλωτών κάνναβης, δημιουργούμε ταυτόχρονα και ένα σημαντικό κανάλι πώλησης προϊόντων σχετικά με αυτή».
Η GW Pharmaceuticals η οποία φτιάχνει συνταγογραφούμενα φάρμακα με βάση την κάνναβη, είναι ήδη εισηγμένη στον Nasdaq. Επιπλέον, η Terra Tech, εταιρεία καλλιέργειας κάνναβης σχεδιάζει και αυτή να αιτηθεί την εισαγωγή της στον χρηματιστηριακό δείκτη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της MassRoots οι πωλήσεις κάνναβης στις πολιτείες που επιτρέπεται αυτή την στιγμή μπορούν να αυξηθούν από τα 1,43 δισ. δολάρια που ήταν το 2013 στα 10,2 δισ. το 2018. Η κάνναβη εξακολουθεί να είναι παράνομη σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ.
Το MassRoots λειτουργεί σε 23 πολιτείες που επιτρέπεται η χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους και σε τέσσερις που επιτρέπουν τη χρήση κάνναβης και για ψυχαγωγικούς λόγους.
in.gr
Η Ατλέτικο πέταξε εκτός Champions League την Μπαρτσελόνα
Εκτός τετράδας του Champions League πέταξε η Ατλέτικο Μαδρίτης την Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας με 2-0 στον επαναληπτικό και ανατρέποντας το εις βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα.

Οι Μαδριλένοι ήταν από την αρχή πιο ορεξάτοι και αναζήτησαν το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα πρόκρισης, το οποίο και πέτυχαν στο 36' με κεφαλιά του Γκριεζμάν, μετά από εξαιρετική σέντρα του Σαούλ.

Πλέον, οι Καταλανοί ήθελαν οπωσδήποτε γκολ για να μην αποκλειστούν, όμως βρέθηκαν σε κακή μέρα και δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Όμπλακ, ενώ η καλοστημένη άμυνα της Ατλέτικο κατάφερε να “εξαφανίσει” την τριάδα Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ.

Η τακτικά άψογη Ατλέτικο “χτύπησε” στην αντεπίθεση, κερδίζοντας πέναλτι σε χέρι του Ινιέστα μέσα στην περιοχή στο 88', το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκριεζμάν για το 2-0.

Κι όμως, η Μπαρτσελόνα λίγο έλειψε να στείλει το ματς στην παράταση στις καθυστερήσεις, όταν ο Γοδίν σταμάτησε την μπάλα με το χέρι (όπως δείχνουν τα ριπλέι) μέσα στην περιοχή, και ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ, αντί για πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Μέσι στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ, με την Ατλέτικο να παίρνει τελικά την πρόκριση.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μπενφίκα (που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Μήτρογλου και Ζόνας) αν και προηγήθηκε στο 27' με τον Χιμένες, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα κόντρα στην Μπάγερν, δεν κατάφερε τελικά να “κλέψει” την πρόκριση. Οι Βαυαροί έκαναν την ανατροπή με γκολ των Βιδάλ (38') και Μίλερ (52'), με τους Λουζιτανούς να ισοφαρίζουν σε 2-2 στο 75' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα.

Έτσι, οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Champions League και θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο είναι οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης.
Η κλήρωση των ημιτελικών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!