Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η οδήγηση σε κάθε είδους δρόμο μπορεί να είναι μια οδυνηρή πρόκληση, κατά τη διάρκεια ενός road trip.
Οι παρακάτω ειδυλλιακές φωτογραφίες από μαγευτικά, κατά τ' άλλα, τοπία, κρύβουν μερικούς από τους πιο τρομακτικούς δρόμους του κόσμου.
Νέα Ζηλανδία, Χαβάη, Ιρλανδία, Βολιβία, Χιλή: αν βρεθείτε με το αυτοκίνητό σας στις συγκεκριμένες χώρες και επιθυμείτε να τις διασχίσετε ούτως ή άλλως οδικώς, τότε συμβουλευτείτε καλύτερα τους ντόπιους οδηγούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Huffington Post, στους συγκεκριμένους δρόμους έχουν σημειωθεί δεκάδες δυστυχήματα, ενώ μερικοί είναι για αρκετά έμπειρους οδηγούς.

Las Caracoles Pass, Χιλή


Pali Highway, Χαβάη



Ring of Kerry, Ιρλανδία



Skippers Canyon Road, Νέα Ζηλανδία


North Yungas Road, Βολιβία
Η επίδραση του Πυθαγόρα στον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη και τους Ελληνιστικούς Χρόνους.
Το ταξίδι του πενταγράμμου (πεντάλφα) ανά τους αιώνες οφείλεται κυρίως στη διδασκαλία του Πυθαγόρα του Σάμιου, του Αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.
Με τη σχολή του Πυθαγόρα στον Κρότωνα της Μεγάλης Ελλάδας, να ακμάζει τον 4ο αιώνα π.Χ, το πυθαγόρειο κοσμολογικό σύστημα πέρασε στα έργα του Πλάτωνα και εν μέρει στου Αριστοτέλη, παρέμεινε ζωντανό κατά την Ελληνιστική Περίοδο και τους Ρωμαϊκούς Χρόνους μέσω των επιγόνων του.
Ενδεικτικό της επιρροής του είναι ότι και στις αρχές του 20ου αιώνα ο Γουάιτχεντ, εκ των ιδρυτών της σύγχρονης Λογικής, αναπαράγει τις αρχαίες αναφορές που αποδίδουν στον Πυθαγόρα την επινόηση της έννοιας της φιλοσοφίας, με την περιγραφή της φύσης ως έναν κόσμο ή διατεταγμένο σύνολο, με την ανακάλυψη της σφαιρικότητας της Γης, με την ανάπτυξη της θεωρίας των αναλογιών στα Μαθηματικά, με τον προσδιορισμό των πέντε κανονικών πολυέδρων και με την ανακάλυψη των αριθμητικών αναλογιών στις οποίες υπόκεινται οι βασικές μουσικές συγχορδίες.
Αν και στη φιλοσοφία του Πυθαγόρα εξέχουσα θέση κατέχουν οι τριγωνικοί αριθμοί, η τετρακτύς (αν κατασκευάσουμε ένα τρίγωνο ξεκινώντας με έναν και προσθέτοντας συνεχείς ακέραιους, οι πρώτοι 4 αριθμοί δίνουν το σχήμα που οι πυθαγόρειοι αποκαλούν τετρακτύ, τετράδα, καθώς ο αριθμός 4 εκπροσωπείται και στις τρεις πλευρές του ισόπλευρου τριγώνου) ή ο τέλειος αριθμός 10 ( οι πρώτοι 4 ακέραιοι έχουν άθροισμα 10, 1+2+3+4=10), ιδιαίτερη είναι και η θέση του 5.
Το πεντάγωνο -και ως εκ τούτου η πεντάλφα- συνδέεται με το πυθαγόρειο θεώρημα (μέσω της κατασκευής και απόδειξης ενός πενταγώνου εγγεγραμμένου σε κύκλο), παρόλο που στο πεντάγωνο δεν υπάρχουν ορθές γωνίες. Σε ένα κανονικό πεντάγωνο, τραβώντας διαγώνιες από κάθε κορυφή, δημιουργείται μία πεντάλφα. Οι δύο διαγώνιες από την ίδια κορυφή δημιουργούν ένα ισοσκελές τρίγωνο. Τα ισοσκελή τρίγωνα που σχηματίζονται έχουν συνάφεια με τη «χρυσή τομή», η ανακάλυψη της οποίας αποδίδεται στον Πυθαγόρα. Επίσης, η πεντάλφα στο εσωτερικό του πενταγώνου σχηματίζει 10 γωνίες, το πλήθος δηλαδή του πυθαγόρειου τέλειου αριθμού.
Επιπλέον, ενδεικτικό του ιδιαίτερου χαρακτήρα του 5 στην αρχαιοελληνική παράδοση είναι πως τα Ελευσίνια Μυστήρια πραγματοποιούνταν κάθε 5 χρόνια, ενώ στην στη Σχολή του Πυθαγόρα υπήρχε μια 5ετής δοκιμαστική περίοδος. Τα υποψήφια μέλη, που ονομάζονταν «ομάκοοι», υποχρεώνονταν σε όρκο σιωπής για το διάστημα της δοκιμασίας, κατά το οποίο έπρεπε να ακούν σιωπηλά τη φωνή του Πυθαγόρα. Επίσης, 5 είναι τα κανονικά πολύεδρα, που μελετήθηκαν στην Ακαδημία του Πλάτωνα και στο έργο του Ευκλείδη και αντιστοιχούνται στα 5 κοσμικά στοιχεία, τη φωτιά, τη γη, τον αέρα, το νερό και τον αιθέρα. Στον Τίμαιο του Πλάτωνα, όταν ο Δημιουργός παρουσιάζεται για να οργανώσει το σώμα του σύμπαντος, κατασκευάζει τα τέσσερα στοιχειώδη σώματα από δύο ορθογώνια τρίγωνα, τα οποία συνδυάζονται για να σχηματίσουν τα πέντε κανονικά στερεά.
Την κεντρική θέση των αριθμών στη φιλοσοφία των Πυθαγόρειων αναφέρει και ο Αριστοτέλης. Οι Πυθαγόρειοι ξεκίνησαν παρατηρώντας τις αριθμητικές αναλογίες των μουσικών συγχορδιών ή αρμονιών και βρίσκοντας πολλά άλλα σημεία αντιστοιχίας μεταξύ των αριθμών και του κόσμου, συμπέραναν ότι «ολόκληρο το σύμπαν είναι αρμονία και αριθμοί». Αυτή η ιδέα ενός δικτύου συσχετισμών μεταξύ μουσικής, μαθηματικών και ουράνιων φαινομένων, που συνοψίστηκε στην έννοια της μουσικής των σφαιρών, αποτελεί κύρια αρχή της πυθαγόρειας σκέψης.
Αργότερα, στην εποχή των Νεοπυθαγόρειων, εμπλουτίζεται ο συμβολισμός του πενταγράμμου. Ο Νεοπυθαγόρειος Σπεύσιππος στο έργο «Περί των Πυθαγορικών Αριθμών» περιλαμβάνει μια πραγματεία για τα 5 πλατωνικά στερεά, «που αποδίδονται στα κοσμικά στοιχεία», ενώ στα Πυθαγορικά Υπομνήματα που διέσωσε ο Διογένης Λαέρτης από τον Αλέξανδρο Πολυίστωρα αναφέρεται πως «η αρετή είναι αρμονία, όπως και η υγεία, όλα τα καλά και ο ίδιος ο θεός. Γι' αυτό το σύμπαν είναι δομημένο αρμονικά». Σε εκείνη την περίοδο, η πυθαγόρεια χρήση του πενταγράμμου αναγνωρίζεται ως σύμβολο της εσωτερικής υγείας (υγιεία). Σε κάθε κορυφή της πεντάλφας αντιστοιχείται ένα από τα κοσμικά στοιχεία ύδωρ, γη, ιδέα (πλατωνική), είλη (το θάλπος του ηλίου, η ζέστη), αήρ. Στα Πυθαγορικά Υπομνήματα αναφέρεται η έννοια του «θερμού», «επειδή το θερμό κυριαρχεί (στα ουράνια σώματα) και αποτελεί την αιτία της ζωής». Ο ρόλος της θερμότητας ως σημάδι του θείου θυμίζει την κυρίαρχη θέση του πυρός στη στωική σκέψη.
Έτσι, τα αρχικά γράμματα των εννοιών που αντιστοιχούνται πλέον στην πεντάλφα σχηματίζουν τη λέξη «υγιεία». Η πυθαγόρεια χρήση του πενταγράμμου συνδέθηκε τη συγκεκριμένη περίοδο με το σύμβολο της εσωτερικής υγείας. Ως γραφή, η λέξη «υγιεία» συναντάται και σε προηγούμενους χρόνους και αναφέρεται στην ομώνυμη αρχαιοελληνική θεότητα.
Επομένως, το αρχαιοελληνικό πεντέγραμμον, ως «το σχήμα αστέρος το οποίο σχημάτιζαν οι Πυθαγόρειοι δια συμπλοκής τριγώνων σχημάτων ούτω, κοινώς το σχήμα τούτο ονομάζεται πεντάλφα», σύμφωνα με το «Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης» των Henry G. Liddell και Robert Scott, είχε κεντρικό συμβολισμό στην ανάπτυξη των μαθηματικών και της πυθαγόρειας φιλοσοφίας. Η σύνδεσή του με τον αποκρυφισμό ξεκινά σταδιακά από τη Ρωμαϊκή Εποχή, όταν υπήρξε αναβίωση του Πυθαγορισμού, αναμειγμένου με την αστρολογία και τελετουργικά από την Ανατολή, ενισχύεται κατά το Μεσαίωνα με τους αλχημιστές της εποχής, και φτάνει στη διαστρέβλωση κατά τους νεότερους χρόνους, όταν πλέον στην πεντάλφα αποδίδεται σκοτεινό περιεχόμενο με τη λατρεία του Σατανά, την ανάπτυξης της μασονίας και τον εβραϊκό αποκρυφισμό.

http://www.newsbomb.gr
Την υλοποίηση προγράμματος μαθητείας από τον ΟΑΕΔ, στο οποίο θα μετάσχουν 12.000 μαθητές, οι οποίοι θα εισπράξουν ημερήσια αποζημίωση της τάξεως των 11 ευρώ, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Το πρόγραμμα ενέκριναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, το πρόγραμμα αφορά στο 2014 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, μέσω του προγράμματος, οι μαθητές θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πρακτική άσκηση είτε σε φορείς του δημοσίου και δήμους είτε ακόμη και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα είναι τέσσερα εξάμηνα, ενώ οι μαθητές θα απασχολούνται για έξι ώρες ημερησίως. Η απόφαση περιγράφει δύο διαδικασίες απόδοσης της ημερήσιας αποζημίωσης των 11 ευρώ στους δικαιούχους είτε απευθείας είτε μέσω των εργοδοτών. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποδεικνύεται η κατάθεση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μαθητών.
Πηγή: naftemporiki.gr
Μία απίστευτη γκάφα έκαναν οι καθαρίστριες ξενοδοχείου στο Χονγκ Κονγκ, αφού κατάφεραν να πετάξουν κατά λάθος στα σκουπίδια ένα πανάκριβο έργο τέχνης.
Ο πίνακας «Χιονισμένο βουνό», του Κινέζου ζωγράφου Κούι Ρουζούο μόλις είχε δημοπρατηθεί για 3,7 εκατομμύρια δολάρια. Λίγες ώρες αργότερα όμως, το έργο έκανε φτερά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ming Pao, η αστυνομία εξέτασε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο ξενοδοχείο, όπου έγινε η δημοπρασία, και διαπίστωσε πως οι καθαρίστριες πέταξαν τον πίνακα στα σκουπίδια.
Τώρα, οι αρχές ψάχνουν μία τεράστια χωματερή, αναζητώντας το πανάκριβο έργο τέχνης. Η εκπρόσωπος του ξενοδοχείου δήλωσε στο AFP πως το προσωπικό δεν ασχολείται με τα αντικείμενα της δημοπρασίας επειδή είναι πολύ ακριβά, αλλά πρόσθεσε πως οι διοργανωτές θα έπρεπε να είχαν προσλάβει δική τους υπηρεσία ασφάλειας. Δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε την γκάφα των καθαριστριών.
H εταιρεία Poly Culture Group -που έκανε τη δημοπρασία- είναι ο τρίτος μεγαλύτερος Οίκος στον κόσμο σε έσοδα, πίσω από τον Sotheby’s και τον Christie’s, παρόλα αυτά κατάφερε να… χάσει ένα τόσο πολύτιμο πίνακα.

http://www.4news.gr 
Το δημοτικό συμβούλιο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας αποφάσισε να μειώσει τις ώρες εργασίας σε έξι, καταργώντας το οκτάωρο στις δημοτικές υπηρεσίες και διατηρώντας παράλληλα τις αποδοχές στο ίδιο επίπεδο.
Πρόκειται για ένα «πείραμα», που αποφάσισε η δημοτική αρχή της δεύτερης μεγαλύτερης σουηδικής πόλης, ο συνασπισμός των Κοκκινοπράσινων ( Αριστεροι – Σοσιαλδημοκράτες – Πράσινοι), το οποίο θα διαρκέσει δοκιμαστικά ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών.
«Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να το επιχείρησουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Mats Pilhem, όπως αναφέρει η Independent. Μία από τις υπηρεσίες που θα εφαρμοστεί το νέο ωράριο είναι τα γηροκομεία. Μετά από ένα χρόνο θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα του εγχειρήματος. «Θα συγκρίνουμε το πριν και το μετά και θα δούμε τις διαφορές. Ελπίζουμε πως το προσωπικό θα είναι αποτελεσματικότερο και θα αισθάνεται καλύτερα, ψυχικά και σωματικά», τόνισε ο Mats Pilhem.
Το «πείραμα» βασίζεται σε έρευνες που δείχνουν πως με μειωμένο ωράριο βελτιώνεται η παραγωγή καθώς οι εργαζόμενοι νιώθουν κουρασμένοι μετά από έξι ώρες εργασίας, γεγονός που επηρεάζει σωρευτικά την παραγωγικότητα τους.
Ο Mats Pilhem σημείωσε πως το «πείραμα» εφαρμόστηκε και σε μια αυτοκινητοβιομηχανία της περιοχής και τα αποτελέσματα ήταν «ενθαρρυντικά». Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως με το νέο ωράριο επιτυγχάνονται δύο στόχοι. Ο πρώτος είναι η αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα και ο δεύτερος είναι η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.
aftodioikisi.gr
Ταξίδευε κάποιος με ένα Seicento στην εθνική και κάποια στιγμή του μένει τελείως. Ο άνθρωπος τα έβαλε με την τύχη του γι΄αυτό που έπαθε. Εκείνη την ώρα περνούσε κάποιος με
μια BMW και βλέπει την όλη κατάσταση.
-Φιλάρα μπορώ να σε τραβήξω μέχρι την επόμενη πόλη. Θα σε δέσω με ένα σχοινί, εσύ μπες στο δικό σου και άμα τρέχω ή κάτι δεν πάει καλά κόρναρε μου.
Δένουν τα δυο αυτοκίνητα και ξεκινάνε. Η BMW να πηγαίνει το πολύ με σαράντα χιλιόμετρα και ο άλλος από. πίσω να είναι αραχτός με το τσιγάρο, χαζεύει το τοπίο.
Κάποια στιγμή δίπλα στην BMW έρχεται ένας με μια Mercedes και κάνει στον οδηγό της BMW:
-Χαιρετώ το χελωνάκι της...
εθνικής, και το σανιδώνει.
Τα παίρνει στο κρανίο ο οδηγός της BMW και καρφώνει το πόδι του στο γκάζι. Τελικά καταλήγουν τα δυο αυτοκίνητα να κάνουν άγρια κόντρα, τρέχοντας γύρω στα διακοσαπενήντα χιλιόμετρα την ώρα. Ο άλλος από πίσω να κορνάρει απεγνωσμένα αλλά ο οδηγός της BMW είναι τόσο απορροφημένος με την κόντρα που τον έχει ξεχάσει τελείως.
Πιο κάτω είναι ένα περιπολικό της τροχαίας, βλέπει να περνούν, σαν σίφουνες τα τρία αυτοκίνητα και τρέχει να δώσει αναφορά στον ασύρματο.
-Εδώ περιπολικό 326, μόλις είδα κάτι τελείως τρελό.
-Τι πράγμα εννοείς;
-Μόλις πέρασαν μια BMW και μια Mercedes τρέχοντας με 250 χιλιόμετρα.
-Και που το παράξενο, τον ρωτάνε από τον ασύρματο.
-Από πίσω σε απόσταση ενός μέτρου έτρεχε και ένα Seicento με 250 χιλιόμετρα και κόρναρε, κιόλας, για να προσπεράσει.

http://simantra.blogspot.gr
Το πράσινο φως για την  άμεση έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με την εγκύκλιο δίνεται προθεσμία έως τις 28 Απριλίου στις αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, δήμους και νομικά πρόσωπα να ολοκληρώσουν τις εκθέσεις τους.
Το σύστημα προβλέπει ότι το 25% βαθμολογείται με 9- 10 βαθμούς, το 60% με 7- 8 βαθμούς και το 15% με 1-6 βαθμούς, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει επισημάνει με έμφαση ότι όσοι βαθμολογούνται με την κατώτερη βαθμολογία δεν οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, καθώς αυτή τελείωσε, ούτε απολύονται.
Το υπουργείο, με την εγκύκλιο, καλεί άμεσα τις υπηρεσίες να καταγράψουν το προσωπικό και να επιμερίσουν τα ποσοστά της κλίμακας βαθμολόγησης για τους υπαλλήλους, ενώ δίδονται και υποδείγματα ώστε να διευκολυνθεί το έργο της αξιολόγησης.
Με βάση τις μεταβατικές διατάξεις του ν. 4250/2014, τίθενται αποκλειστικές προθεσμίες εντός των οποίων οφείλουν οι αρμόδιοι να έχουν συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης του 2013, για τους υπαλλήλους. Ειδικότερα, με βάση ότι ο νόμος δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου του 2014, οι προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:
- Έως 28 Απριλίου του 2014, έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών.
- Έως 13 Μαΐου του 2014, σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο.
- Έως 28 Μαΐου του 2014, σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή.
- Έως 30 Ιουνίου του 2014, σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
aftodioikisi.gr
Μέσα στο 2016 αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Zayed που κατασκευάζεται στο Saadiyat Island του Abu Dhabi. Το μουσείο πήρε το όνομα του από τον ιδρυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan και είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.
Ο Οργανισμός Τουρισμού και Πολιτισμού της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε συνεργασία με το Βρετανικό Μουσείο προσφέρει άλλη μία «γεύση» από το πολυαναμενόμενο Μουσείο, παρουσιάζοντας μία μοναδική έκθεση με τίτλο «Η ιστορία του κόσμου σε 100 αντικείμενα».
Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Manarat Al Saadiyat στο Saadiyat Cultural District από τις 23 Απριλίου έως τις 2 Αυγούστου 2014. Στόχος της να αποτυπώσει την ιστορία του κόσμου και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Μέση Ανατολή σε αυτήν.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω στο χρόνο και να μάθουν το πως ο άνθρωπος έχει διαμορφώσει τον κόσμο αλλά και πως ο κόσμος έχει διαμορφώσει τον ίδιο τον άνθρωπο.
Η συλλογή που θα εκτεθεί θα παρουσιάζει προσωπικά αντικείμενα όπως για παράδειγμα ένα κινέζικο στολίδι μαλλιών του 3.500 π.Χ αλλά και χρηστικά αντικείμενα, όπως ένα γουδοχέρι σε σχήμα πουλιού από την φυλή Papua στη Νέα Γουινέα του 6000­-2000 π.Χ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο εβραϊκός αστρολάβος από την Ισπανία όπως και ένα νόμισμα στο οποίο παριστάνεται ο Μεγάλος Αλέξανδρος.
Ταυτόχρονα με την έκθεση θα υπάρχουν και διάφορες δραστηριότητες, ξεναγήσεις και σεμινάρια όπως επίσης και μία διάλεξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Neil MacGregor. Ο ίδιος λίγα χρόνια πριν έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «A History of the World in 100 Objects» ένα βιβλίο που προέκυψε από μια σειρά για το Radio 4, του BBC.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.saadiyatculturaldistrict.ae
echoes.gr
Τον τελικό και επικαιροποιημένο πίνακα διάθεσης υπαλλήλων, παρέλαβε το ΑΣΕΠ από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας, που έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας.
Ο τελικός πίνακας διάθεσης υπαλλήλων παρελήφθη από την Αρχή, ανά φορέα υποδοχής, επικαιροποιημένος, αποκλειστικά, λόγω ανάκλησης διορισμών δημοτικών αστυνομικών, που τέθηκαν υπόψη του εν λόγω Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τους οικείους δήμους.
Ο πίνακας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ αναρτάται και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διαβιβάζεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τελικός Πίνακας Διάθεσης Υπαλλήλων
aftodioikisi.gr
Αύριο Παρασκευή, θα καταβληθεί από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το δώρο Πάσχα 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού, αύριο θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που θα καταβάλλονταν κανονικά από 11/04/2014 μέχρι και 27/04/2014.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Σε ανακοίνωση τού ΟΑΕΔ σημειώνεται ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.
aftodioikisi.gr
Ποια είναι τα μυστικά που κρύβουν τα προφυλακτικά που δεν λείπουν σχεδόν ποτέ από την τσέπη των περισσότερων αντρών;
Θεωρείται δεδομένο ότι τα προφυλακτικά είναι οι καλοί φίλοι και δεν λείπουν ποτέ από την τσέπη των περισσότερων αντρών, μπαίνουν πάντοτε ανάμεσα στον/την αγαπημένο/η. Υπάρχουν αρκετά μυστικά για τα προφυλακτικά όμως που δεν είναι ευρέως γνωστά.

Τα μυστικά για τα προφυλακτικά :
Περίπου 5 δισεκατομμύρια προφυλακτικά χρησιμοποιούνται το χρόνο παγκοσμίως
Κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, οι στρατιώτες χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά για να καλύψουν τα όπλα τους ώστε να μην καταστραφούν από το θαλασσινό νερό.
Το 40% των προφυλακτικών που πωλούνται τον χρόνο τα αγοράζουν γυναίκες
H λέξη προφυλακτικό στα Δανική γλώσσα είναι: svangerskabsforebyggendemiddel (άντε να σε δω πως θα το ζητήσεις αν σε βγάλει ο δρόμος σε κείνα τα μέρη!)
Στη Νιγηρία η λέξη προφυλακτικό είναι: okpuamu. H ακριβής μετάφραση της είναι «καπέλο για το πέος»
100.000 προφυλακτικά κατασχέθηκαν από τους αθλητές που συμμετείχαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2014.. πρακτικά δηλαδή κατάσχεσαν 35 προφυλακτικά από κάθε αθλητή!
Τα περισσότερα προφυλακτικά στις μέρες μας είναι φτιαγμένα από latex. Παλαιότερα όμως φτιαχνόντουσαν από δέρμα, λινό, μετάξι, δέρμα ψαριού
Ένα μέσο προφυλακτικό μπορεί να συγκρατήσει έως 3 λίτρα υγρού

http://peiraxtiri.gr
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ο Μιχάλης Κυριακάκης γνωστός ως ο παππούς των καφέ "Μικελ". Ο ιδρυτής της γνωστής αλυσίδας απεβίωσε την Τετάρτη το μεσημέρι.
Η εικόνα του είναι ήδη αρκετά γνωστή στους περισσότερους από το λογότυπο της εταιρίας, αφού το πρόσωπό του είναι το σήμα κατατεθέν της.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στη Λάρισα.
H αλυσίδα καταστημάτων καφέ MIKEL, που ξεκίνησε από την Λάρισα, επεκτάθηκε σε Κεντρική  και Βόρειο Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και  Αθήνα. Η εταιρεία Mikel ανήκει στο Λευτέρη Κυριακάκη ενώ ψυχή της εταιρείας και  υπεύθυνη για την ανάπτυξη των καταστημάτων είναι η σύζυγος του Χρύσα Γερολυμάτου. 
 
Το Mikel είναι αρκτικόλεξο που σχηματίζεται από τα αρχιγράμματα του ονόματός του και των ονομάτων των δύο αδελφών του, του Μιχάλη και του Κυριάκου, με τους οποίους δουλεύει μαζί. Είναι και ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης των προσπαθειών του θανόντος, Μιχάλη Κυριακάκη. 
news.gr
Ενας Ινδός, ο Μαχάστα Μουράσι όχι μόνον υποστηρίζει αλλά και έχει επίσημα χαρτιά που αναγράφουν ως ημερομηνία γέννησής του την... 6η Ιανουαρίου του 1835. Αυτό εφόσον είναι αληθές δεν τον καθιστά μόνον το γηραιότερο άνθρωπο στη Γη αλλά και αυτό που έζησε περισσότερα χρόνια, μετά τον Μαθουσάλα που έφτασε σύμφωνα με τον θρύλο τα 969 χρόνια και τον Νώε στα 950.

Ζει στην πόλη Βαρανάσι, καταγεγραμμένα από το 1903, ηταν τσαγκάρης στο επάγγελμα, και έχει βγει στη σύνταξη από 1957, σε ηλικία 122 ετών.

Ο ίδιος, φέρεται να αναφέρει στον ιστότοπο worldnewsdailyreport.com: «Έχω περάσει τόσο καιρό ζωντανός, τα εγγόνια μου έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια. Κάπως ο θάνατος με ξέχασε... και τώρα είναι σαν να μην υπάρχει σχεδόν καμιά ελπίδα. Κοιτάξτε τα στατιστικά στοιχεία. Σχεδόν κανείς δεν πεθαίνει στα 150 πόσο μάλλον στα 170! Σ' αυτό το σημείο υποθέτω είμαι αθάνατος ή κάτι τέτοιο.»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πιστοποιητικό γέννησης του Μουράσι επιβεβαιώνει την εκδοχή του, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ιατρική εξέταση η οποία να μπορεί να την επαληθεύσει. Παράλληλα σημειώνεται ότι ο τελευταίος γιατρός που επισκέφτηκε ο Μουράσι πέθανε το 1971, οπότε υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες ιατρικές εξετάσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ίσως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με την υιοθέτηση μιας τέτοιας πληροφορίας, γιατί το συγκεκριμένο σάιτ μεταξύ άλλων παίζει πολλές φορές με τα... αντανακλαστικά των αναγνωστών του...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος παγκοσμίως, που προσφέρει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ταξιδιώτες να προγραμματίσουν και να απολαύσουν ένα τέλειο ταξίδι προσφέρει αξιόπιστες συμβουλές από πραγματικούς ταξιδιώτες και μεγάλη ποικιλία επιλογών ταξιδιού.
Τα ετήσια Βραβεία Ταξιδιωτικών Επιλογών του Trip Advisor «ζύγισαν» τις βαθμολογίες και τα σχόλια, που έβαλαν οι αναγνώστες σε διάφορους προορισμούς το τελευταίο έτος και κατέληξαν στη λίστα των κορυφαίων 25.
Στην κορυφή των προορισμών βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη και την ακολουθούν η Ρώμη και το Λονδίνο. Άνοδο παρουσίασαν περιοχές της Ασίας, με ορισμένες από αυτές να «σκαρφαλώνουν» ακόμα και 10 θέσεις ψηλότερα από πέρυσι.
Η κατάταξη και η βαθμολογία που λαμβάνουν οι προορισμοί είναι αποτέλεσμα ενός αλγόριθμου που υπολογίζει την ποιότητα και την ποσότητα των σχολιών από τους αναγνώστες του Trip Advisor.
Η λίστα των νικητών έχει ως εξής:
1. Κωνσταντινούπολη
2. Ρώμη
3. Λονδίνο
4. Πεκίνο
5. Πράγα
6. Μαρακές
7. Παρίσι
8. Ανόι, Βιετνάμ
9. Σιέμ Ριπ, Καμπότζη
10. Σανγκάη
11. Βερολίνο
12. Νέα Υόρκη
13. Φλωρεντία
14. Μπουένος Άιρες
15. Βαρκελώνη
16. Αγία Πετρούπολη
17. Ντουμπάι
18. Σικάγο
19. Κέηπ Τάουν
20. Μπανγκοκ
21. Βουδαπέστη
22. Σίδνεϋ
23. Λισαβόνα
24. Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη
25. Σαν Φρανσίσκο
news.gr
Με την ονομασία «Heartbleed» είναι γνωστό το πιο επικίνδυνο bug στην Ιστορία του Ιντερνέτ που επηρεάζει την τεχνολογία κρυπτογράφησης σε Open SSL που χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου.
Το OpenSSL είναι μία τεχνολογία κρυπτογράφησης που επιτρέπει την ασφαλή μετάδοση πληροφοριών στο Internet μεταξύ του χρήστη και του παρόχου.
Το κενό ασφαλείας που δημιουργήθηκε έγινε γνωστό την περασμένη Δευτέρα από ερευνητές προκαλώντας πανικού και προβλήματα σε έναν μεγάλο αριθμό μεγάλων ιστοσελίδων.
Η πλατφόρμα Yahoo συμβούλεψε τους χρήστες του «να αλλάξουν το passwords παντού και ειδικά σε υπηρεσίες «μεγάλης» ευαισθησίας, όπως e-mail, χώροι αποθήκευσης και λογαριασμούς τραπεζών.
Όταν μία πλατφόρμα χρησιμοποιεί το OpenSSL, οι χρήστες βλέπουν στην μπάρα της διεύθυνσης ένα λουκετάκι.
Την ίδια στιγμή που επικρατούσε ένας διαδικτυακός πανικός, ένας ερευνητής του πανεπιστημίου του Cambridge Computer Laboratory δήλωσε πως είναι υπερβολή να σταματήσουν όλοι ότι κάνουν και να σβήσουν τα password τους, αλλά σε όποιους πραγματικά χρειάζεται θα πρέπει να το πράξουν.

http://www.thestival.gr
Το πράσινο τσάι κάνει καλό...στο μυαλό μας, καθώς σύμφωνα με μία νέα μελέτη βελτιώνει τις νοητικές λειτουργίες και την μνήμη. 
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Basel, διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού αυξάνει την αποτελεσματικότητα των συνδέσεων του εγκεφάλου , βελτιώνοντας τη μνήμη εργασίας. Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου σημείωσαν σημαντικές βελτιώσεις στην μνήμη των ανθρώπων που κατανάλωναν πράσινο τσάι σε καθημερινή βάση .

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες στην μελέτη λάμβαναν ένα ρόφημα με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού πριν από κάθε δραστηριότητα, όπου απαιτούνταν γνωστικές ικανότητες και ικανότητες μνήμης. Με την παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας των εθελοντών μέσω μαγνητικού τομογράφου , οι επιστήμονες παρατήρησαν μια αυξημένη συνδεσιμότητα μεταξύ του βρεγματικού λοβού και του μετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου, ένα σημείο στον εγκέφαλο που επηρεάζει την λειτουργία της μνήμης. "Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να αυξήσει τη βραχυπρόθεσμη συναπτική πλαστικότητα του εγκεφάλου" , ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Μποργουόρντ. 
Τα ευρήματα της μελέτης , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychopharmacology, υποδεικνύουν ότι το πράσινο τσάι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη θεραπεία απώλειας μνήμης, που προκαλείται από την άνοια ή άλλες ψυχιατρικές διαταραχές.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη για την υγεία που προέρχονται από την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού , αλλά οι νευρικοί μηχανισμοί πίσω από αυτό το αποτέλεσμα , ήταν μέχρι προηγουμένως άγνωστοι.  
news.gr
Τέσσερις Αμερικανοί, παράλυτοι από τη μέση και κάτω, κατάφεραν να κινήσουν με ελεγχόμενο τρόπο ξανά τα πόδια τους για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια, χάρη σε μια συσκευή ηλεκτρικής διέγερσης που εμφυτεύθηκε στο νωτιαίο μυελό της σπονδυλικής στήλης τους. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ οι ασθενείς μπόρεσαν να κουνήσουν τα δάχτυλα των ποδιών, τους αστραγάλους και τα γόνατά τους, ενώ κάποιοι κατόρθωσαν να σταθούν όρθιοι και να σηκώσουν βάρη έως 100 κιλών με τα πόδια τους, αλλά -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν είναι ακόμη ικανοί να περπατήσουν μόνοι τους. Στο μέλλον όμως η νέα τεχνική (λεγόμενη και «επισκληρίδια διέγερση»), σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να αξιοποιηθεί στην περίπτωση των χρόνιων παραπληγικών για τους οποίους μέχρι σήμερα τα παραπάνω επιτεύγματα ήσαν αδιανόητα, καθώς θεωρείτο ότι δεν υπήρχε ελπίδα να κινήσουν ξανά τα άκρα τους.

Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Λούισβιλ και της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τη νευρολόγο Σούζαν Χαρκέμα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Brain» (Εγκέφαλος), σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερς και το «New Scientist», ανακοίνωσαν πως το ηλεκτρικό ρεύμα κάνει το νωτιαίο μυελό πιο δεκτικό στα νέα μηνύματα που φθάνουν ακόμη από τον εγκέφαλο των ασθενών στα άκρα τους.

http://www.thestival.gr
Στο άμεσο μέλλον θα γίνουμε όλοι μάρτυρες μιας τεράστιας αλλαγής στη φωνητική τεχνολογία. Σκεφτείτε μόνο τις «φορετές» συσκευές, τις τεχνικές κρυπτογράφησης, τα Facebook-likestreams και τα προσαρμοσμένα ακουστικά προφίλ.
Από την πλευρά των χρηστών έχουν αλλάξει πολύ λίγα από την εποχή του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, γράφει ο Martin Geddes στην ιστοσελίδα gigaom.com.
Οι περισσότεροι θεωρούν την τεχνολογία που χρησιμοποιεί τη φωνή, ως ένα τρόπο για να επικοινωνούν οι άνθρωποι σε πραγματικό χρόνο από απόσταση. Όμως η φωνητική τεχνολογία περνά μια φάση καινοτομίας, που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται αυτή.
Στο παγκόσμιο συνέδριο Mobile World Congress, ο διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας της SKTelecom, Jae-woanByun, χαρακτήρισε τις υπάρχουσες τεχνολογίες φωνής ως «βαρετές για τους χρήστες» και υποσχέθηκε ένα «δεύτερο τσουνάμι» που θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα.
Το πρώτο «τσουνάμι» αφορούσε τα μηνύματα (από τα παραδοσιακά SMS στο WhatsApp).
Χάρη στην κατάργηση των ιστορικών περιορισμών που οι υπηρεσίες τηλεφωνίας έθεταν σε ό,τι αφορούσε τη φωνή, βρισκόμαστε ήδη σε ένα πολύ προχωρημένο στάδιο, που πρόκειται να ακολουθηθεί από τεράστιες αλλαγές, σημειώνει ο αρθρογράφος.
Οι φωνητικές υπηρεσίες θα είναι:
Διαθέσιμες παντού: Οι φωνητικές υπηρεσίες θα αποτελούν κύρια σημεία διεπαφής για τη «φορετή» τεχνολογία (wearabletechnology). Αισθητήρες ήχου και φωνής θα ενσωματωθούν σε όλα τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν: αυτοκίνητα, εργασιακοί χώροι, αξεσουάρ κ.ά. Θα μπορούμε να συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας από το σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο και...τούμπαλιν και μάλιστα εναλλάσσοντας τις συσκευές που χρησιμοποιούμε.
Ιδιωτικές και ασφαλείς: Η κρυπτογράφηση της φωνής θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Πολυεπίπεδα μοντέλα ασφάλειας θα περιλαμβάνουν βιομετρικά στοιχεία φωνής ως πρότυπα συστατικά.
Φιλικές με το «περιβάλλον» των smartphones: Θα είναι πολύ εύκολες στη χρήση και ειδικές εφαρμογές θα κάνουν ακόμη πιο φιλική την όλη εμπειρία στο χρήστη.
Θα περιέχουν ενσωματωμένα χαρακτηριστικά εφαρμογών: Οι διάφορες επιχειρήσεις θα μπορούν να βελτιώνουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους.
Ο «έξυπνος» φωνητικός βοηθός σας: Καθώς οι «έξυπνοι» φωνητικοί βοηθοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται, να βελτιώνονται και να προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις, στο μέλλον δεν είναι απίθανο να ερμηνεύουν τα ερωτήματα των χρηστών και να προσφέρουν απαντήσεις, περιεχόμενο και ιδέες τόσο σε φωνητική, όσο και σε οπτική μορφή.
Προσβάσιμες σε όλους: Η επόμενη γενιά φωνητικών υπηρεσιών δε θα προσφέρει μόνο ήχο υψηλής ευκρίνειας, αλλά προσαρμοσμένα ακουστικά προφίλ για τον καθένα ξεχωριστά και το περιβάλλον του.
news.gr
Το οικιακό Wi-Fi έχει εξελιχθεί ώστε να είναι σχεδόν το ίδιο σημαντικό με την παροχή νερού ή ηλεκτρικού. Εάν το δικό σας ασύρματο δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα στη λήψη ή δέχεται παρεμβολές και αναζητάτε λύσεις για...σήμα καμπάνα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, συνεχίστε να διαβάζετε.
Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα του πολυμήχανου Lifehacker, θα δείτε πως θα βελτιώσετε τη λήψη και θα ενισχύσετε το σήμα του οικιακού σας Wi-Fi.

10. Χρησιμοποιήστε τα πιο πρόσφατα μηχανήματα ασύρματης σύνδεσης
Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για ταχύ και αξιόπιστο Wi-Fi στο σπίτι είναι η χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη σύνδεση που (ακριβο)πληρώνετε. Χρησιμοποιήστε router που θα παρέχει τύπο ασύρματης σύνδεσης N.

9. Βρείτε το ιδανικό σημείο για το router σας
Οκ, μπορεί το router να μην είναι το ιδανικό διακοσμητικό για ένα σπίτι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κρύβετε πίσω από τηλεοράσεις, κάτω από το... σκρίνιο ή μέσα σε ντουλάπια. Εκθέστε το router σε κάποιο εμφανές εξωτερικό σημείο του σπιτιού. Ιδανικά στο κέντρο του, ώστε να πετύχετε ευρύτερη κάλυψη, που θα φτάνει σε κάθε γωνιά.

8. Εντοπίστε το κατάλληλο κανάλι ασύρματης σύνδεσης
Το σήμα του router σα είναι πολύ πιθανό να επηρεάζεται από τα γειτονικά ασύρματα δίκτυα, ιδιαίτερα αν μένετε σε πολυκατοικία ή πυκνοκατοικημένη περιοχή. Χρησιμοποιήστε ένα online εργαλείο, όπως το WiFi Stumbler, που παρέχει έναν εύκολο τρόπο να τσεκάρετε ποια κανάλια είναι τα πιο πολυσύχναστα από τα Wi-Fi των γειτόνων και επιλέξτε ένα κανάλι που δεν έχει ιδιαίτερο συνωστισμό (Τα περισσότερα router λειτουργούν στο κανάλι 6).

7. Εκμηδενίστε τις παρεμβολές από άλλες συσκευές
Ασύρματα τηλέφωνα, φούρνοι μικροκυμάτων και άλλες συσκευές μπορεί επίσης να δημιουργούν παρεμβολές στο Wi-Fi, οπότε εάν ψωνίζετε καινούργιο router, φροντίστε να είναι Dual Band και χρησιμοποιήστε τη ραδιοσυχνότητα των 5Ghz, αντί αυτής των 2.4Ghz, που συγκεντρώνει πολλών ειδών διαφορετικά ασύρματα σήματα (Bluetooth κλπ).

6. Προασπίστε το δίκτυό σας από τους τζαμπατζήδες γείτονες
Αλλάζετε συχνά password και φυσικά αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το password που παρέχει by default η συσκευή router, γιατί είναι εύκολο να χακευτεί. Η καλύτερη μέθοδος είναι η χρήση συνθηματικών τύπου WPA. Μια μπακαλίστικη μέθοδος για να εντοπίσετε εάν σας κλέβουν Wi-Fi είναι να κλείσετε κάθε συσκευή που το χρησιμοποιεί και να παρατηρήσετε τα φωτάκια του router. Αν αναβοσβήνουν ακόμα, αλλάξτε άμεσα password.

5. Περιορίστε εφαρμογές και προγράμματα που τρώνε bandwidth
Torrents, υπηρεσίες streaming, video chat, online βιντεοπαιχνίδια κλπ είναι ορισμένα από τα πιο πεινασμένα για bandwidth προγράμματα κι εφαρμογές. Προγράμματα όπως το Qos (Quality of Service) μπορούν να βάλουν σε τάξη τις εφαρμογές αυτές, δίνοντας προτεραιότητα στις πιο αναγκαίες.

4. Αυξήστε την ακτίνα δράσης του Wi-Fi με αυτοσχέδια τρικ
Μπορεί να μη δείτε δραματικές αλλαγές, αλλά ακόμα και μια αυτοσχέδια κατασκευή όπως αυτή με το ανοιγμένο αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού μπορεί να χαρίσει μερικά μέτρα ακόμα εμβέλεια στο παλιό (ή και το καινούργιο) router. Ένα ανοιγμένο κουτάκι μπίρας στην κεραία του router μπορεί να κάνει τη διαφορά.

3. Χακέψτε το router σας για καλύτερο σήμα
(Προχωρήστε με δική σας ευθύνη στο παρακάτω βήμα)
Αντικαθιστώντας το firmware του router σας με το DD-WRT (το link παρέχει συμβουλές για το πώς), μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα απλό rοuter σε... πύραυλο, αφού εκτός από αυξημένες δυνατότητες ασφαλείας, μπορείτε να ενισχύσετε εσωτερικά το σήμα εκπομπής της κεραίας του router σας (με ρέγουλα – 70 mW είναι υπεραρκετά). Έτσι θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Wi-Fi του σπιτιού σας από πολύ μεγαλύτερη απόσταση!

2. Μετατρέψτε ένα παλιό router σε ενισχυτή σήματος
Κι όμως, γίνεται. Η αγορά και εγκατάσταση ενός ενισχυτή σήματος είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά ενός ακόμα hardware, το προηγούμενο βήμα, δηλαδή η αντικατάσταση του firmware με το DD-WRT, θα σας επιτρέψει να κάνετε ένα παλιό router σε Φρανκενστάιν – ενισχυτή σήματος. Μπορεί να μην αυξήσει την ταχύτητα, αλλά σίγουρα θα επεκτείνει την ακτίνα δράσης του.

1. Προγραμματίστε το router για τακτικά reboot
Απλή κι αποτελεσματική λύση, που μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα (από το κουμπί on/off του router) σε τακτά χρονικά διαστήματα ή μέσω ενός απλού χρονοδιακόπτη πρίζας, σε περίπτωση που έχετε εγκαταστήσει το router σε κάποια... δύσβατη περιοχή του σπιτιού. Πολλές φορές ένα απλό restart μπορεί να λύσει τα πιο πολύπλοκα προβλήματα.

http://www.seleo.gr 
Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας που ευαγγελίζεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν διασφαλίζει, όπως φαίνεται, την αποσύνδεσή του από τις απολύσεις.
Η ένταξη των υπαλλήλων στο μηχανισμό θα έχει τόσο προαιρετικό, όσο και υποχρεωτικό χαρακτήρα. Επομένως, όσοι υπάλληλοι σε μελλοντική αξιολόγηση δομών κριθούν «πλεονάζοντες», κινδυνεύουν να τεθούν αναγκαστικά σε μια διαδικασία υποχρεωτικής μετακίνησης σε άλλη θέση εντός δημοσίου. Διαδικασία η οποία εγκυμονεί τον κίνδυνο της απόλυσης.
Το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε στο Κοινοβούλιο, περιέχει ρύθμιση η οποία προσθέτει σε ισχύουσα διάταξη του νόμου 4093/2012, εδάφιο το οποίο ορίζει ότι υπάλληλοι που δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους στο πλαίσιο της υποχρεωτικής μετάταξης, δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για εκούσια μετάταξή τους και παραμένουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τη λήξη του καθεστώτος διαθεσιμότητας.
Αυτό όσον αφορά μόνιμους υπαλλήλους. Τους εργαζόμενους σε ΝΠΙΔ η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να τους απομακρύνει από τη θέση τους ακαριαία, χωρίς να ενταχθούν προηγουμένως σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ανάλογες διατάξεις τίθενται σε εφαρμογή σε περίπτωση που ο υπάλληλος αρνηθεί την υποχρεωτική μετάταξή του.
Μάλιστα, είναι ορατός ο κίνδυνος ένταξης στο μόνιμο μηχανισμό και για όσους υπαλλήλους βαθμολογηθούν με «κάτω από τη βάση», στο πλαίσιο του νέου συστήματος αξιολόγησης υπαλλήλων.
aftodioikisi.gr
«Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς) γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις,υποστήριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό».

Ποιες είναι οι εκδοχές της άρσης μονιμότητας

Η ήπια εκδοχή είναι να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο. Ούτως ή άλλως, θυμίζω κάτι που έχουμε αμελήσει: ότι από τον υφιστάμενο Κώδικα και τη νομοθεσία προβλέπεται διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο. Δεν εφαρμόζεται, όμως, ποτέ. Κι ένα πρώτο βήμα θα ήταν να την εφαρμόσουμε και αν σ' αυτήν τη διετία εντοπίσουμε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Δημοσίου, αυτοί να μην αποκτούν το καθεστώς του μόνιμου δημόσιου υπάλληλου».

Ποιοι είναι οι νέοι στόχοι του Δημοσίου

«Βάλαμε τέλος στον ποσοτικό στόχο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και δώσαμε, με τη δική μας σειρά, πολύ μεγάλη έμφαση σε διαρθρωτικές και ποιοτικές αλλαγές στο Δημόσιο. Βάλαμε εμείς την ατζέντα και μπήκαμε εμείς οι ίδιοι σε ποιοτικούς στόχους, όπως ένα καινούργιο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων ή επιλογής προϊσταμένων και καινούργιες οργανωτικές δομές στο Δημόσιο. Αυτοί είναι πλέον καινούργιοι, εθνικοί στόχοι. Εμείς τους θέτουμε. Διατυπώνονται στα κείμενα της συμφωνίας με τους πιστωτές, αλλά είναι εθνικοί στόχοι, δικοί μας. Δεν είναι τα προαπαιτούμενα και οι ποσοτικοί στόχοι του παρελθόντος που έθεταν οι δανειστές και σύμφωνα με αυτούς θα οριζόταν ένας αριθμός υπαλλήλων που θα έμπαιναν σε διαθεσιμότητα ή θα απολύονταν».

Ολοκληρώθηκε η κινητικότητα για 25.000 δημοσίους υπαλλήλους

Την ολοκλήρωση του προγράμματος της κινητικότητας που αφορά σε 25.000 δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε, ότι «με συστηματική προσπάθεια και μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ολοκληρώσαμε την ένταξη 25.000 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας. Η διαδικασία αυτή ήταν εξαιρετικά περίπλοκη: Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των δομών, θεσπίστηκαν κριτήρια, προετοιμάστηκαν 26 κοινές υπουργικές αποφάσεις και έγιναν επτά συνεδριάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, που επικύρωσε τις σχετικές εισηγήσεις».

Επίσης, σημείωσε, ότι το πρόγραμμα κινητικότητας αξιοποιήθηκε για την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, ενισχύοντας την ΕΛΑΣ, τα σωφρονιστικά καταστήματα, υπηρεσίες αλλοδαπών και δίωξης παραεμπορίου.

Η ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας-κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων, σηματοδοτεί και το τέλος της σύνδεσης της κινητικότητας με τις απολύσεις. «Απ' εδώ και στο εξής προχωράμε στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, πλήρως αποσυνδεδεμένου από ποσοτικούς στόχους, μείωση μισθού και ενδεχόμενη απόλυση. Ενός συστήματος που θα "παντρεύει" τα προσόντα των υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης», τόνισε ο υπουργός.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε, ότι «ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο και εν πολλοίς αναξιοκρατικό σύστημα των μετατάξεων και αποσπάσεων. Δημιουργούμε μια εσωτερική αγορά εργασίας, μέσα στην οποία θα προκύπτουν μετά από αξιολόγηση δομών κενές θέσεις και θα καλύπτονται από δημοσίους υπαλλήλους με τα απαιτούμενα προσόντα σε πλεονάζουσες θέσεις».
Η κατάθλιψη στις μέρες μας έχει μετατραπεί σε «μάστιγα», χτυπώντας πλέον ακόμη και μικρά παιδιά.

Ο σημερινός τρόπος ζωής και τα συνεχή προβλήματα που τον συνοδεύουν, απομακρύνει το άτομο από δραστηριότητες που το ευχαριστούν, ενώ η έλλειψη κινήτρων επιτείνει, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το πρόβλημα.

Τα καταθλιπτικά συμπτώματα ποικίλλουν από άτομο σε άτομο και φυσικά μπορεί να εκδηλώνονται με ήπια ή σοβαρή μορφή.

Δείτε ποιες είναι οι 10 βασικές ενδείξεις που υποδεικνύουν καταθλιπτικές τάσεις:

1. Υπερβολικός ύπνος ή αϋπνία

2. Έλλειψη φόβου απέναντι στο θάνατο και τάσεις αυτοκτονίας

3. Κακή διατροφή

4. Απώλεια ενδιαφέροντος για τη ζωή

5. Μειωμένα επίπεδα ενέργειας

6. Επίμονη θλίψη

7. Αίσθημα απελπισίας

8. Συχνό κλάμα

9. Δυσκολία συγκέντρωσης και λήψης αποφάσεων

10. Επίμονος σωματικός πόνος που δεν αντιμετωπίζεται με τα φάρμακα

 Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέουμε την έννοια της στενοχώριας με την κατάθλιψη.

http://www.onmed.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!