Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

"Θα δείτε μέσα στις επόμενες ημέρες ένα σχέδιο δράσης για την παραχώρηση μεγαλύτερων εξουσιών στη Σκωτία, περισσότερης αυτονομίας στη φορολογία, σε θέματα δαπανών, περισσότερη εξουσία στο σύστημα πρόνοιας" είπε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ. 
 
Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες τα σχέδιά της για την παραχώρηση επιπρόσθετης αυτονομίας στη Σκωτία σε φορολογικά, δημοσιονομικά και προνοιακά θέματα εφόσον οι Σκωτσέζοι απορρίψουν την πρόταση για ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Οι δηλώσεις του Όσμπορν έγιναν στην τηλεόραση του BBC αφού έγινε γνωστό ότι μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Τάιμς δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας, 11 ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα.

"Θα δείτε μέσα στις επόμενες ημέρες ένα σχέδιο δράσης για την παραχώρηση μεγαλύτερων εξουσιών στη Σκωτία, περισσότερης αυτονομίας στη φορολογία, σε θέματα δαπανών, περισσότερη (...) εξουσία στο σύστημα πρόνοιας (...) που θα τεθεί σε ισχύ εάν επικρατήσει το Όχι στο δημοψήφισμα" είπε ο υπουργός.

Ο Όσμπορν σημείωσε ότι για το σχέδιο αυτό έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη και των τριών μεγάλων κομμάτων στο βρετανικό κοινοβούλιο.

http://www.newsbomb.gr
Επτά Αφγανοί καταδικάστηκαν χθες σε θάνατο για τον ομαδικό βιασμό τεσσάρων γυναικών, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον τους.

Οι επτά κατηγορούμενοι, που ήταν όλοι τους παρόντες στο δικαστήριο, κρίθηκαν ένοχοι για την απαγωγή και τον βιασμό των γυναικών οι οποίες επέστρεφαν από την Καμπούλ μετά από ένα γάμο στην επαρχία.

Η δίκη μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση του Αφγανιστάν.

http://www.4news.gr 
ΕΝΑΣ παππούς 90 χρονών πάει στο γιατρό για γενικό τσεκάπ.
- Πως αισθάνεστε;
- Ποτέ δεν ένιωσα καλύτερα. Είμαι παντρεμένος με μια 25χρονη, με την οποία
περνάω θαυμάσια, και μάλιστα είναι και έγκυος.
Μου ετοιμάζει παιδί...
Ο γιατρός τον κοιτάει για λίγα δευτερόλεπτα σκεπτικός.
- Να σας πω μια ιστορία... Ήταν ένας φίλος μου κυνηγός, ο οποίος καθώς.....

έφευγε αφηρημένος από το σπίτι του μια μέρα, αντί
να πάρει το όπλο του, πήρε κατά λάθος την ομπρέλα.
Αφού περπατούσε για κάμποση ώρα στο δάσος, είδε μπροστά του ξαφνικά μια
άγρια αρκούδα. Σηκώνει λοιπόν την ομπρέλα του
και κάνει να πυροβολήσει και τσαφ, να σου η αρκούδα ..... πέφτει κάτω
νεκρή. Τέζα.
- Αποκλείεται, φωνάζει ο παππούς, κάποιος άλλος θα την πυροβόλησε.
- Α γεια σου !!!

http://simantra.blogspot.gr/2014/09/blog-post_985.html

Το ποτό πέρασε τρία χρόνια ωριμάζοντας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Η εταιρεία Ardbeg Distillery ετοιμάζεται να δοκιμάσει ένα ποτό που είναι κυριολεκτικά έξω από αυτόν τον κόσμο – το πρώτο ουίσκι που ωρίμασε στο Διάστημα.

Το ποτό πέρασε τρία χρόνια ωριμάζοντας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ αναμένεται να προσγειωθεί σε στέρεο έδαφος στο Καζακστάν στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν επιστρέψει και ανοιχτεί στο Χιούστον. Το έργο αποτελεί μέρος ενός πειράματος για να μελετηθεί η επίδραση της βαρύτητας στην ωρίμανση του αλκοόλ.

Το ουίσκι τοποθετήθηκε σε ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος τον Οκτώβριο του 2011, ενώ η φιάλη που το περιέχει σχεδιάστηκε ειδικά για την αποστολή.

Όταν το φιαλίδιο επιστρέψει, το αλκοόλ δεν θα καταναλωθεί αμέσως αλλά θα πρέπει να ελεγχθεί πρώτα από τους επιστήμονες. «Αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, αλλά ένα τεράστιο άλμα για το ουίσκι» δήλωσε ο Δρ Bill Lumsden, διευθυντής της Ardbeg.

http://www.thestival.gr
Ακόμα ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το ευρώ, στο οποίο συμμετείχαν λόμπι από τις ΗΠΑ και ντόπιοι παράγοντες ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή Δ. Φούκα και περιλαμβάνει πολλά στοιχεία γι αυτή την μυστηριώδη υπόθεση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, στο σχέδιο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εμπλέκονταν ένας λατινοαμερικάνος ιδιοκτήτης ορυχείου που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα.

Στην δικογραφία υπάρχουν στοιχεία και για την δράση πρακτόρων που βρίσκονται στις παρυφές τουλάχιστον τριών χωρών. Το συγκεκριμένο σχέδιο έφερε τον τίτλο «Ασημένια Δραχμή» και περιελάμβανε την εκτύπωση χαρτονομισμάτων δραχμής αλλά και παραγωγής «καλύμματος» του νομίσματος σε ασήμι, την οποία θα αναλάμβανε ο εμπλεκόμενος επιχειρηματίας, αλλά και ντόπιοι παράγοντες που θα εισέπρατταν, αν υλοποιούνταν το σχέδιο, εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, το σχέδιο φαίνεται να είχε εξυφανθεί μετά τις εκλογές του 2012 ενώ για το πρωτοφανές δικαστικό εύρημα έχει ενημερωθεί και το Μέγαρο Μαξίμου. Οι δικαστές έχουν μείνει άφωνοι από τη υπόθεση και το πώς δρούσαν οι λομπιστές και τα άτομα που είχαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες. Μεταξύ αυτών και εμπλεκόμενος ο οποίος χάρασσε προσωπική γραμμή εξωτερικής πολιτικής σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα.

http://www.seleo.gr
Και να που ήρθε η ώρα να σμίξουμε γι΄ άλλη μια φορά. Αυτοί που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο. Αυτοί που πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες.
Στον πολύχρονο αγώνα ενάντια στις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες, συναντηθήκαμε με τόσους πολλούς ανθρώπους, συλλογικότητες, κοινωνικά κινήματα. Ο καθένας με τα δικά του προβλήματα κι αγώνες. Ο καθένας με τη δική του ιδεολογία και θεώρηση των πραγμάτων. Συνειδητοποιήσαμε όμως πως, στην ουσία του, το πρόβλημα είναι κοινό: Η βάναυση εκμετάλλευση των ανθρώπων και της....
φύσης, από λίγους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και η εξουσία.
Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Διεκδικούμε το δικαίωμα να υπάρχουμε και να αυτοπροσδιοριζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για ένα υγιές φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Αρνούμαστε να είμαστε... γρανάζια μιας μηχανής που παράγει χρήμα για λίγους και καταστροφή για τους υπόλοιπους. Είμαστε εδώ για να υπάρξει αύριο για τα παιδιά όλων των ειδών της φύσης.

“Δεν υπάρχει άλλος δρόμος”, μας λένε. “Το δρόμο τον φτιάχνουμε εμείς”, τους απαντάμε. Με αγώνες, λόγια, μουσικές, εικόνες.
Στις 27 του Σεπτέμβρη, κάνουμε ένα ακόμη βήμα στο δρόμο που ξεκινήσαμε. Με συνοδοιπόρους όλους αυτούς που θα βρεθούν κοντά μας, κι όλους εκείνους που θα ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας από μακρυά. “Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.”

Ιερισσός
Σάββατο, 27 Σεπτέμβρη 2014, ώρα 19.00
Συναυλία με
τον Γιάννη Αγγελάκα,
τον Αλκίνοο Ιωαννίδη,
τον Σωκράτη Μάλαμα,
τον Θανάση Παπακωνσταντίνου & την Ματούλα Ζαμάνη,
τον Παύλο Παυλίδη & τους B-MOVIES,
και τους εκλεκτούς μουσικούς τους
Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού





Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Coordinating Committee of Associations of Stageira-Akanthos against gold mining






http://simantra.blogspot.gr
Από τις 7.000 διαφορετικές γλώσσες που έχουν αναγνωριστεί σε όλο τον πλανήτη, πολλές κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα λόγω της οικονομικής ανάπτυξης, υποστηρίζει διεθνής ομάδα ερευνητών. Εν μέσω της παγκοσμιοποίησης, μια γλώσσα εκτιμάται ότι εξαφανίζεται κάθε δύο εβδομάδες.

Η μελέτη

Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν για μειονοτικές γλώσσες όπως η έγιακ στην Αλάσκα, της οποίας ο τελευταίος ομιλητής πέθανε το 2008, ή τα ουμπίκ στην Τουρκία, που εξαφανίστηκαν οριστικά το 1992, λέει η Τατσούγια Αμάνο του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, πρώτη συγγραφέας της δημοσίευσης στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B».

Η Αμάνο είναι ζωολόγος που μελετά την εξαφάνιση ειδών σε παγκόσμιο επίπεδο, και είχε την περιέργεια να μάθει αν οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιεί στο ερευνητικό πεδίο της μπορούν να εφαρμοστούν και στη γλωσσολογία.

Η ομάδα της Αμάνο αξιοποίησε δεδομένα από το Ethnologue, την πληρέστερη βάση δεδομένων για τις αναγνωρισμένες γλώσσες όλου του κόσμου, και εξέτασε πιθανούς συσχετισμούς ανάμεσα στην απώλεια γλωσσών και διάφορους παράγοντες όπως η γεωγραφία κάθε περιοχής και το ακαθάριστο εθνικό προϊόν κάθε χώρας.

Από όλες τις παραμέτρους που εξετάστηκαν, η οικονομική ανάπτυξη παρουσίαζε τη στενότερη σχέση με την απώλεια γλωσσών.

Το φαινόμενο αφορά όλο τον κόσμο, φαίνεται όμως ότι είναι εντονότερο στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και ορισμένες αναπτυσσόμενες περιοχές όπως η περιοχή των Ιμαλαΐων.

Η μελέτη δεν εξέτασε το μηχανισμό μέσω του οποίου η ανάπτυξη επηρεάζει την πολυφωνία, ωστόσο η Δρ Αμάνο έχει μια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει: «Καθώς οι οικονομίες αναπτύσσονται, η πολιτική και εκπαιδευτική σφαίρα συχνά καταλήγουν να κυριαρχούνται από μία μόνο γλώσσα. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να υιοθετήσουν την κυρίαρχη γλώσσα, αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν στο περιθώριο από οικονομική και πολιτική άποψη».

Για παράδειγμα, οικονομικοί λόγοι ανάγκασαν τους ιθαγενείς της Αμερικής να εγκαταλείψουν τις μητρικές τους γλώσσες για χάρη των αγγλικών, ενώ για τον ίδιο λόγο εκατομμύρια Κινέζοι αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν τη διάλεκτο των μανδαρίνων.

Πολλές ακόμα γλώσσες είναι αναπόφευκτο να εξαφανιστούν, σύμφωνα όμως με τη Δρ Αμάνο υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι επιτυχημένες προσπάθειες της Βρετανίας να διατηρήσει τη γλώσσα της Ουαλίας.

http://www.o-klooun.com

Είναι ίσως η μοναδική κατοικία που μένει ανέπαφη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να θυμίζει το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας. Δίπλα στη λίμνη, μέσα σε μία τεράστια κατάφυτη έκταση μόλις 45 λεπτά από το Βερολίνο, η βίλα που χρησιμοποιούσε ο Γιόζεφ Γκέμπελς σαν μυστική φωλιά για να στεγάζει τις αμέτρητες ερωτικές περιπέτειές του, αλλά και ως καταφύγιο για να οργανώνει τη δημαγωγική εκστρατεία του κατά των Εβραίων, παραμένει κενή. Επειτα από δύο αποτυχημένες απόπειρες μετά την επανένωση της Γερμανίας τη δεκαετία του ’90 και τους φόβους μήπως περάσει ξανά σε χέρια νεοναζί, το Βερολίνο ελπίζει ότι βρήκε τελικά τον κατάλληλο επενδυτή.

Η ανέγερση του πολυτελούς κτιριακού συγκροτήματος με τα 70 δωμάτια ολοκληρώθηκε το 1939. Ηταν το δώρο του Χίτλερ προς τον πολύτιμο υπουργό Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας. Εξήντα εννέα χρόνια όμως αφότου ο Γκέμπελς και η γυναίκα του δηλητηρίασαν τα έξι παιδιά τους και έπειτα αυτοκτόνησαν στο κήπο της Καγκελαρίας (ακριβώς πώς παραμένει ακόμη ασαφές), το μαύρο παρελθόν της έπαυλης Haus am Bogensee φαίνεται πως αποθάρρυνε οποιονδήποτε να την αγοράσει.



Κάπως έτσι, η βίλα του Γκέμπελς έγινε η βίλα της ντροπής που ανέλαβε να συντηρεί με αρκετά μεγάλο κόστος ο δήμος του Βερολίνου. Εκπρόσωποι του δήμου ωστόσο έχουν λόγους να ελπίζουν ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, σπα ή οικοτροφείο. «Στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί όλη η έκταση», τόνισε στην Independent εκπρόσωπος του δήμου, σημειώνοντας ότι δεν είναι καθόλου εύκολο.

Μία επίσκεψη στον προσωπικό παράδεισο του Γκέμπελς μοιάζει περισσότερο με εκδρομή στη σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας. Η έπαυλη Haus am Bogensee βρίσκεται επί της οδού Νικολάι Οστρόφσκι (προς τιμήν του σοβιετικού συγγραφέα), στο κέντρο ενός πάρκου που θυμίζει τα κτιριακά συγκροτήματα της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας. Το 1945 χρησιμοποιήθηκε ως χώρος εκπαίδευσης της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Σήμερα, υπάρχουν ακόμη τα ερείπια ενός υπόγειου καταφύγιου και μίας κινηματογραφικής αίθουσας, ενώ σε άριστη σχεδόν κατάσταση βρίσκεται η αίθουσα δεξιώσεων με ανοιχτό τζάκι, δρύινη επένδυση οροφής και παράθυρα γαλλικού τύπου που βλέπουν σε μεγάλη βεράντα. «Ενα μέρος ειδυλλιακής μοναξιάς», όπως φέρεται να περιέγραφε ο ίδιος ο Γκέμπελς το Haus am Bogensee.

tanea.gr
Σε 13 δήμους όλης της χώρας ξεκινά πιλοτικά για ένα εξάμηνο η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ενώ υπολογίζεται πως το μέτρο θα επεκταθεί στο σύνολο του πληθυσμού μέσα στο 2015. 

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», οι δήμοι είναι Δράμα, Έδεσσα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Χαλκίδα, Καλλιθέα, Δήμος Μαλεβιζίου, Τρίπολη, Σύρος, Σάμος είναι δήμοι όπου ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος, το κονδύλι του οποίου φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, σε πλήρη εφαρμογή αναμένεται να ωφεληθούν από τη συγκεκριμένη παροχή 700.000 άτομα, από συνολικά 850 εκατ.-1 δισεκατομμύριο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στις 17 Σεπτεμβρίου, από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Χρήστο Χάλαρη, παρουσία δημάρχων, εκπροσώπων της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και άλλων φορέων. Μεταξύ άλλων, η απόφαση του κ. Βρούτση καθορίζει το ποσό που θα παρέχεται στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για την παροχή του. Ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση γίνεται για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, που θα καλυφθούν.

Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι άτομα και οικογένειες που διαμένουν στους δήμους πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου τουλάχιστον για τα δύο τελευταία έτη. Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται πως οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής:

Περιουσιακά κριτήρια: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ' άτομο. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευμένο ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε προστατευμένο ανήλικο. Το ανώτερο όριο είναι 200.000 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία (αυτοκίνητα, δίκυκλα) να μην υπερβαίνει σε αντικειμενική δαπάνη -στο σύνολό της- το ποσό των 6.000 ευρώ. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις από άτομα που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκάφη αναψυχής ΙΧ, αεροσκάφη, ελικόπτερα ΙΧ, ανεμόπτερα και πισίνες. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων στα πιστωτικά ιδρύματα και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολόγων να μην υπερβαίνει το διπλάσιο του εισοδήματος που αναλογεί με βάση τη ρύθμιση.

Εισοδηματικά κριτήρια: Μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες χωρίς άλλα εισοδήματα παίρνουν το σύνολο του ποσού. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις λαμβάνεται υπόψη η διαφορά του «πραγματικού εισοδήματος» από το όριο που έχει τεθεί με την απόφαση. Ως «πραγματικό εισόδημα» θεωρείται το συνολικό καθαρό εισόδημα των τελευταίων 12 μηνών – μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν.3986/11- συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, καθώς και το εισόδημα που ανταλλάσσεται από τον φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο. Στο συνολικό πραγματικό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται: αντικειμενική δαπάνη και τεκμήρια διαβίωσης, το 20% από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή εργόσημο καθώς και τα ποσά από πηγές κατάρτισης, η διατροφή που καταβάλλεται στο ανήλικο τέκνο καθώς και το εξωιδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος.
Για παράδειγμα ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί έχει ετήσιο πραγματικό εισόδημα 1.200 ευρώ (το ποσό προσδιορίζεται με βάση όσα ήδη αναφέρθηκαν). Το πραγματικό εισόδημα θα αφαιρεθεί από το αρχικό ποσό της επιδότησης (δηλαδή 4.200 μείον 1.200) και η οικογένεια θα πάρει 3.000 ευρώ τον χρόνο.

http://www.fpress.gr
Τη συντριβή από τη Σερβία με σκορ 72-90 γνώρισε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στη φάση των 16 του Μουντομπάσκετ, αποχαιρετώντας πρόωρα τη διοργάνωση, σε ένα παιχνίδι όπου όλα πήγαν στραβά.

Οι Σέρβοι είχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, καταφέρνοντας να διασπάσουν την άψογη, μέχρι πριν το σημερινό παιχνίδι, ελληνική άμυνα, ενώ ήταν πολύ δυνατοί και στην άμυνα, με αποτέλεσμα η εθνική μας ομάδα να μη βρίσκει το εύκολο σουτ και να δυσκολεύεται πολύ στο σκοράρισμα.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στην καταστροφική τρίτη περίοδο, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη διατηρούσαν την επαφή με το σκορ, ενώ για λίγο είχαν πάρει και το προβάδισμα. Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο οι κακές επιθετικές επιλογές και το συνεχές σφυροκόπημα των Σέρβων στο ελληνικό καλάθι έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, αποδιοργανώνοντας την εθνική μας, που στην τέταρτη περίοδο ήταν ακόμα χειρότερη, παραδίδοντας ουσιαστικά τα όπλα.

Σε “δήμιο” της Εθνικής αναδείχθηκε ο Μπογκντάνοβιτς, με 21 πόντους, ενώ με διψήφιο αριθμό πόντων τελείωσαν το παιχνίδι και οι Κρίστιτς (10), Ραντούλιτσα (15), Κάλινιτς (12) και Τεόντοσιτς (13). Αντίθετα, για την εθνική μας ομάδα μόνο οι Ζήσης (12), Πρίντεζης (12) και Καλάθης (14) ξεπέρασαν τους 10 πόντους.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα... επέλεξε την πλέον ακατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσει τη χειρότερή του εμφάνιση στα γήπεδα της Ισπανίας, και η πρώτη ήττα ήταν και η τελευταία, καθώς οι Σέρβοι ήταν αυτοί που πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ.

Η Σερβία θα μάθει απόψε τον αντίπαλό της στη συνέχεια της διοργάνωσης, που θα είναι η Βραζιλία ή η Αργεντινή.
news.gr
Με το... αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς στο ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της ηττήθηκε μέσα στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη από τη Ρουμανία με σκορ 0-1.

Το γκολ της Ρουμανίας, που έμελλε να είναι και το μοναδικό της αναμέτρησης, πέτυχε στο 10ο λεπτό ο Μάρικα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Χολέμπας, ανατρέποντας τον Τσιπρίου μέσα στην περιοχή.

Η ανανεωμένη Εθνική, έχοντας στη σύνθεσή της μεταξύ άλλων τους Μάνταλο και Ταχτσίδη, και με τον Διαμαντάκο να περνάει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο αντί του Σαμαρά, έδειξε ανέτοιμη και δυσκολεύτηκε πολύ να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Ταταρουσάνου, ακόμα και όταν η Ρουμανία έμεινε με παίκτη παραπάνω, στο 53ο λεπτό, λόγω της αποβολής του σκόρερ Μάρικα.

Στο 65' το μακρινό σουτ του Σάμαρη έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 77' ο Ταταρουσάνου μπλόκαρε την κεφαλιά του Κονέ, όμως η μεγάλη φάση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν η κεφαλιά του Τοροσίδη στο 88', μετά από εκτέλεση φάουλ του Κονέ, που σταμάτησε στο δοκάρι.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των διεθνών μας, το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας στους Ρουμάνους μία πολύ σημαντική νίκη, αλλά και μία γλυκιά... εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους από το Μουντιάλ της Βραζιλίας στα μπαράζ από την εθνική μας ομάδα.
news.gr
Αν αντιληφθείτε ξαφνικά ότι κάτι δεν πάει με την καρδιά σας, τότε είναι πιθανό να βρίσκεστε στα πρόθυρα εμφράγματος. Σε αυτή την περίπτωση κάθε δευτερόλεπτο μετράει και μπορεί να αποτελέσει την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου!

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε αν εσείς ή κάποιος άλλος νιώσει μερικά πρώιμα συμπτώματα εμφράγματος είναι να καλέσετε τις Πρώτες Βοήθειες.

Μάθετε ποια είναι τα "κόκκινα" σημάδια που "δείχνουν" έμφραγμα για να έχετε γνώση του τι ακριβώς σας συμβαίνει και πώς πρέπει να αντιδράσετε:

-Αδικαιολόγητη κόπωση
-Αίσθημα ταχυπαλμίας (η αίσθηση ότι η καρδιά σας "χάνει"/παρακάμπτει χτύπους ή χτυπάει πολύ γρήγορα
-Δύσπνοια (δυσκολία στην αναπνοή)
-Πόνος στο στήθος (στηθάγχη)

Πώς ξέρω αν μου συνέβη καρδιακό επεισόδιο;

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει μια καρδιακή προσβολή με βάση διάφορα ευρήματα/αποτελέσματα ιατρικής αξιολόγησης. Αυτά περιλαμβάνουν:

-Πλήρες ιατρικό ιστορικό του ασθενούς
-Σωματική εξέταση
-Ηλεκτροκαρδιογράφημα για να διαπιστώσει τυχόν ανωμαλίες που προκλήθηκαν από βλάβη στην καρδιά
-Εξέταση αίματος για την ανίχνευση μη φυσιολογικών επιπέδων ορισμένων ενζύμων στο αίμα

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!