Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο Φαμπιέν Κουστό, εγγονός του διάσημου Γάλλου ωκεανογράφου Ζαν-Ζακ Κουστό, κατάφερε, στο πλαίσιο της τελευταίας επιστημονικής αποστολής του, να σπάσει το ρεκόρ παραμονής κάτω από το νερό, μένοντας 31 συνεχόμενες μέρες, μία περισσότερη από τον παππού του στη δεκαετία του ΄60.

Το σύγχρονο επιστημονικό εργαστήριο του νεότερου Κουστό, που είναι κι αυτός ωκεανογράφος, βρίσκεται σε βάθος περίπου 20 μέτρων κοντά στις ακτές της Φλόριντα των ΗΠΑ και ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική «Γκάρντιαν». Πρόκειται για ένα υποβρύχιο σκάφος 81 τόνων με μέγεθος περίπου ενός λεωφορείου, εξοπλισμένο με έξι κλίνες, ζεστό νερό, μίνι-κουζίνα, κλιματισμό και υπολογιστές.

«Είναι εκπληκτικό πόσο νιώθαμε σαν το σπίτι μας. Βέβαια, μπορώ να φανταστώ ότι σε κάποιον που δεν του αρέσουν οι στενοί χώροι, θα του ήταν πιο δύσκολο», δήλωσε ο 46χρονος Φαμπιέν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η λεγόμενη «Αποστολή 31» και το νέο ρεκόρ της θα ευαισθητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους, δίνοντας έτσι νέα ώθηση στην προστασία των ωκεανών, κάτι στο οποίο ο παππούς του υπήρξε πρωτοπόρος.

Στη διάρκεια των 31 ημερών κάτω από το νερό, ο Κουστό και οι συνεργάτες του, εκτός από τις παρατηρήσεις των ψαριών από τα παράθυρα του εργαστηρίου τους, βγήκαν πολλές φορές από το σκάφος τους για να κάνουν πειράματα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι τουλάχιστον δέκα επιστημονικές εργασίες, σχετικές με τη θαλάσσια βιολογία, την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση των θαλασσών, θα προκύψουν από την 31ήμερη υποθαλάσσια παραμονή τους.

Η αποσυμπίεση του πληρώματος, μόλις αναδύθηκε από το νερό, ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία που κράτησε σχεδόν 16 ώρες, στη διάρκεια των οποίων ο Φαμπιέν Κουστό και οι σύντροφοί του είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Κόσμος χωρίς Ήλιο», που είχε γυρίσει το 1964 ο Ζαν-Ζακ Κουστό (πέθανε το 1997) για τη δική του 30ήμερη παραμονή κάτω από την επιφάνεια της Ερυθράς Θάλασσας και το οποίο είχε βραβευτεί με «Όσκαρ».

http://www.enikos.gr 
Χρηματοοικονομικά θέλει να σπουδάσει η, όπως όλα δείχνουν, «πρώτη των πρώτων» στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Η Κατερίνα Μισθού από τη Ρόδο θα ταξιδέψει τον Σεπτέμβριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την ιστορική ΑΣΟΕΕ, κάνοντας ένα δώρο αριστείας στο πανεπιστήμιο που γιορτάζει φέτος τα 100 του χρόνια.

Συγκέντρωσε 19.848 μόρια στο 5ο επιστημονικό πεδίο και 19.827 μόρια στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο.

Οι βαθμοί της; Τρία 20άρια (σε Μαθηματικά κατεύθυνσης και γενικής παιδείας, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων), 19,7 στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, 19,5 στη Φυσική κατεύθυνσης και 18,9 στη Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας.

«Θέλω να ασχοληθώ με τα οικονομικά διότι μπορώ να ακολουθήσω κατόπιν κάποια ειδίκευση στα τουριστικά», ανέφερε η Κατερίνα, η οποία δείχνει επηρεασμένη από τα επαγγέλματα των γονιών της (ο μπαμπάς είναι διευθυντής ξενοδοχείου, η μητέρα εργάζεται σε ΔΟΥ).

«Ηταν βέβαια κοπιαστική η φετινή χρονιά, όμως νομίζω ότι η επιτυχία στηρίζεται στις σωστές βάσεις, από το Δημοτικό ακόμη. Διάβαζα πάντα συστηματικά χωρίς να αφήνω κενά», πρόσθεσε στην «Κ».

Ετσι, πλέον θα κάνει διακοπές και μετά ονειρεύεται το ταξίδι στην Αθήνα. Γιατί εκτός από τις σπουδές της στο ΟΠΑ, η Κατερίνα θέλει να ασχοληθεί με τον χορό και το πιάνο.

http://www.enikos.gr 
Ένας άντρας έκανε τη συνηθισμένη του βόλτα περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας λέγοντας την προσευχή του. Ξαφνικά λέει δυνατά:…
- Θεέ μου σε παρακαλώ, άσε με να σου κάνω μια ευχή! Και τότε μονομιάς, οι ουρανοί σκοτεινιάζουν, σύννεφα απλώνονται από πάνω του και η φωνή του Θεού από το υπερπέραν ακούγεται να λέει:
- Επειδή ανέκαθεν προσπαθούσες και ήσουν πιστός σε Εμένα με κάθε τρόπο, θα σου δώσω την ευκαιρία να κάνεις την ευχή σου.
Κι ο τύπος λέει:
- Θέλω να φτιάξεις μια γέφυρα μέχρι την Κρήτη, έτσι ώστε να πηγαίνω με το αμάξι μου όποια ώρα θελήσω.
Ο Κύριος του απαντάει:
- Το αίτημα σου είναι καθαρά τεχνοκρατικό. Φαντάσου τις δαπάνες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Τα χιλιάδες στηρίγματα που θα χρειάζονταν και θα έφταναν τα βάθη του Αιγαίου! Το τσιμέντο και το ατσάλι που θα χρειαζόταν! Μπορώ να το κάνω αλλά μου είναι δύσκολο να εκπληρώσω την επιθυμία σου για ένα ζήτημα τόσο πεζό. Μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο; Μια ευχή που θα με τιμούσε και θα με δόξαζε.
Ο άντρας σκεφτόταν για πολύ, πολύ ώρα. Τελικά λέει:
- Θεέ μου, εύχομαι να μπορούσα να καταλάβω τις γυναίκες. Θέλω να ξέρω πώς νοιώθουν μέσα τους, τι έχουν στο μυαλό τους όταν δε μιλούν, γιατί κλαίνε, τι εννοούν όταν λένε «όχι» και πώς μπορώ να κάνω μια γυναίκα αληθινά ευτυχισμένη.
Μετά από λίγα λεπτά σκέψης ο θεός του λέει:
- Θέλεις δύο λωρίδες ή τέσσερις σε εκείνη τη γέφυρα;
Πικάντικες λεπτομέρειες για το παρασκήνιο των γυρισμάτων της δημοφιλούς ταινίας The Notebook δέκα χρόνια μετά την προβολή της στους κινηματογράφους, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Αν και οι πρωταγωνιστές, Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, έπαιζαν τους εραστές στην ταινία και μετά ήταν ζευγάρι για περίπου δύο χρόνια, ο σκηνοθέτης Νικ Κασσαβέτης αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τσακώνονταν συνεχώς.

Σε συνέντευξή του στο VH1, ο Νικ Κασσαβέτης περιγράφει ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, μεταφέροντας τι του είπε ο Ράιαν Γκόσλινγκ: "Μπορείς την (ΜακΆνταμς) πάρεις από εδώ και να φέρεις μια άλλη ηθοποιό;" Ο ίδιος όπως λέει απόρησε όμως ο σταρ του Χόλιγουντ συνέχισε:  εν μπορώ. Δεν μπορώ να το κάνω μαζί της". 

Ο σκηνοθέτης εξηγεί και πως συνέβαλε στο να τα βρει το ζευγάρι: "Πήγαμε σε ένα δωμάτιο με έναν παραγωγό. Άρχισαν να ουρλιάζει και να φωνάζει ο ένας στον άλλο".  Βγήκα έξω από το δωμάτιο. Τότε κάπνιζα. Κάπνισα λοιπόν ένα τσιγάρο και βγήκαν όλοι έξω λέγοντας 'Εντάξει, ας το κάνουμε'.
 
Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα πράγματα έγιναν καλύτερα και τα γυρίσματα μπορεί να μην κύλησαν τελείως ομαλά, αλλά τουλάχιστον κύλησαν πιο ομαλά...

Οι Γκόσλινγκ και ΜακΆνταμς ήταν ζευγάρι από το 2005 έως το 2007 , ενώ υπήρξε μια σύντομη επανασύνδεση το 2008.

Ο Γκόσλινγκ το 2007, σε μια συνέντευξή του, ευχαριστούσε το Θεό που τον αξίωσε να παίξει στην συγκεκριμένη ταινία, γιατί όπως είχε δηλώσει γνώρισε μια από τις μεγάλες αγάπες της ζωής του. Μάλιστα, είχε πει ότι η ιστορία τους ήταν πιο ρομαντική από την ιστορία των πρωταγωνιστών του The Notebook.

http://www.enikos.gr 
Ένα απίστευτο γεγονός εξελίχθη στις ΗΠΑ με μια 35χρονη να πηγαίνει σε fast food για να απολαύσει το φαγητό της και τελικά να σοκάρετε από το... γεύμα 
 
Στο Μέριλαντ μία γυναίκα με τα δύο της παιδιά πήγαν σε ένα φαστ-φουντ για να πάρουν το γεύμα τους, αλλά δεν ήξεραν πως πακέτο θα πάρουν και... μαριχουάνα!

Σύμφωνα με το Reuters, όταν ο σερβιτόρος έφερε την παραγγελία της, είδε πως μαζί υπήρχε μια πράσινη σακούλα με μαριχουάνα, με την 35χρονη Μακφάρλαντ να μην μπορεί να πιστέψει στα μάτια της.

Το περιστατικό ερευνάται από τις αρχές που ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.

Η 35χρονη ανέβασε το περιστατικό και μια φωτογραφία με την επίμαχη σακούλα στον λογαριασμό της στο Facebook.

Σύμφωνα με την πρωταγωνίστρια του συμβάντος, μια εργαζόμενη του εστιατορίου της είπε πως η μαριχουάνα ανήκε σε έναν άλλο εργαζόμενο στο μαγαζί, ο οποίος έχει απολυθεί.

http://www.newsbomb.gr 

Ο Μάριο Ζαρντέλ παραδέχτηκε πως έκανε χρήση κοκαΐνης όσο ακόμη αγωνιζόταν στην Πόρτο και πως ήταν εν γνώσει του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή της ομάδας, οι οποίοι το αρνούνται.

Χρήστης κοκαΐνης όσο καιρό ακόμη αγωνιζόταν στην Πόρτο ήταν ο Μάριο Ζαρντέλ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος επιθετικός. Μάλιστα υποστήριξε πως αυτό το γνώριζαν τόσο ο γιατρός, όσο και ο φυσιοθεραπευτής των «δράκων», οι οποίοι όμως το αρνούνται.

«Είχα αρχίσει όταν ήμουν διακοπές στη Φορταλέσα το 1998, όταν ήμουν στην Πόρτο. Το έκανα επειδή έμπλεξα με κακές παρέες, μετά το τέλος μιας σχέσης. Ήμουν σε κατάθλιψη, μόνος και δεν είχα βοήθεια», δήλωσε ο παλαίμαχος φορ, που είχε αγωνιστεί στην Πόρτο από το 1996 μέχρι το 2000.

«Ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής της Πόρτο το γνώριζαν, γιατί τους το είχα πει. Έκανα εξετάσεις συνέχεια και είχα μείνει ένα μήνα εκτός ομάδας», τόνισε.

Κάτι τέτοιο διαψεύστηκε κατηγορηματικά μέσω του πορτογαλικού Τύπου από τους δύο εμπλεκόμενους. «Τότε κάναμε εξετάσεις ούρων και αν είχε κάνει χρήση κοκαΐνης θα είχε φανεί. Δεν συνέβη ποτέ. Είναι ψέμα», ανέφερε ο γιατρός της Πόρτο, Χοσέ Κάρλος Εστέβες. «Ποτέ δεν είχα διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Αν το ήξερα θα προσπαθούσα να τον βοηθήσω», τόνισε με τη σειρά του ο φυσιοθεραπευτής Ροδόλφο Μόουρα.

http://www.4news.gr 
Το ξύδι θεωρείται δυνατό καθαριστικό μέσα στο σπίτι. Λόγω του ότι είναι, όμως, όξινο δεν είναι ιδανικό για να χρησιμοποιείται παντού. Δες που δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις..

Μαρμάρινους πάγκους
Το οξύ που περιέχεται στο ξύδι μπορεί να καταστρέψει μία φυσική πέτρα. Χρησιμοποίησε για να καθαρίζεις τις μαρμάρινες επιφάνειες απορρυπαντικό για τα πιάτα με λίγο ζεστό νερό. 

Λεκέδες από αυγό 
Αν σου πέσει ένα αυγό στο πάτωμα μη χρησιμοποιήσεις ξύδι για να το καθαρίσεις. Το ξύδι μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το καθάρισμα της επιφάνειας. 

Σίδερο
Το ξύδι μπορεί να καταστρέψει το σίδερό σου. Έτσι, καλό είναι να μην το καθαρίζεις με αυτό. Για να είσαι σίγουρη ότι θα κάνεις σωστή δουλειά ακολούθα τις ακριβείς οδηγίες του κατασκευαστή. 

Διάφοροι λεκέδες
Λεκέδες από γρασίδι, μελάνι, παγωτό και αίμα δε βγαίνουν με σκέτο ξύδι. Τείνουν να κάθονται πολύ γρήγορα στο ύφασμα και δεν ανταποκρίνονται καθόλου στο οξύ. 

Ξύλινα πατώματα

Οι γνώμες διίστανται για τα ξύλινα πατώματα. Άλλοι λένε πως το ξύδι τα καθαρίζει τέλεια και άλλοι το αντίθετο. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς κάποιο καθαριστικό ειδικό για ξύλινα πατώματα ή αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε ξύδι διάλυσέ το πρώτα σε νερό και δοκίμασέ το σε κάποιο μικρό σημείο πριν καταστρέψεις όλο το πάτωμα.  

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε τη Δευτέρα 30/6, η εταιρεία «Έλμα ΑΕΒΕΑ», αποκλειστική αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Mazda, από το 1981.

Αναμένονται οι αποφάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Μάζντα για τον νέο αντιπρόσωπο των ιαπωνικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, ο οποίος θα αναλάβει και τη συντήρηση των αυτοκινήτων της εταιρείας που κυκλοφορούν στη χώρα.

Η ιστορία της Mazda στην Ελλάδα

Η ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ ήταν επι 27 χρόνια ο επίσημος και αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας του εργοστασίου Mazda στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε το 1982, και είχε ένα πανελλήνιο δίκτυο συνεργατών με 68 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Η Γενική Αντιπροσωπεία των προϊόντων Mazda στην Ελλάδα ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα στον όμιλο Εταιρειών της οικογένειας Κορτέση, η οποία είναι γνωστή στο χώρο των αυτοκινήτων από το 1936, όταν ο κ. Ιωάννης Κορτέσης ανέλαβε την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Ford μέσω της εταιρείας ΣΤΑΚΟΡ ΑΒΕΕΑ.

Τώρα, σε πρώτη φάση η Mazda Ευρώπης θα κληθεί να καλύψει τους πελάτες της ΕΛΜΑ σε ότι αφορά στα ανταλλακτικά και τις εγγυήσεις. Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που ρωτάνε τι θα γίνει με την εξυπηρέτησή τους.

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2012, ο όμιλος της ΕΛΜΑ είχε τζίρο 13 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ το 2011, ζημίες 23 εκατ. ευρώ, αρνητικά ίδια κεφάλαια 30 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό 116 εκατ. ευρώ. Τα χρέη της εταιρίας προς το προσωπικό, ανέρχονται στα 5 εκατ. ευρώ.

Τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες και οι επαγγελματίες μηχανικοί

Οπως δήλωσε ο μηχανικός Μαρίνος Πλαφουντζής “τα προβλήματα για τους ιδιοκτήτες και τους επαγγελματίες επισκευαστές είναι μεγάλα καθώς δε θα μπορούν να καλύψουν τις ζημιές. Για να έρθει ένα ανταλλακτικό από το εξωτερικό θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας και το κόστος θα ειναι μεγαλύτερο λόγω των μεταφορικών. Συνιστώ σε όλους ψυχραιμία μέχρι να δούμε τι θα γίνει”.

http://www.4news.gr 
Το καλοκαίρι εντείνονται οι προσπάθειες απώλειας βάρους, όμως η αποτυχία είναι προδιαγεγραμμένη εάν καταλήγουμε να πεινάμε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ευτυχώς, όμως, μπορούμε να ικανοποιήσουμε την πείνα μας χωρίς να καταναλώσουμε επιπλέον θερμίδες, κάνοντας σοφά τις διατροφικές μας επιλογές.

Δείτε τι πρέπει να επιλέξετε για να αποφύγετε τις λιγούρες πρωί και βράδυ.

1. Μήλο
Ένα μήλο περίπου μισή ώρα πριν το προκαθορισμένο γεύμα μας βοηθά να καταναλώσουμε μικρότερη μερίδα φαγητού. Οι φυτικές ίνες και η μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού.

2. Φακές
Τα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της πείνας.

3. Πίκλες
Οι τροφές που περιέχουν τα λεγόμενα λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου (SCFAs), όπως οι πίκλες, διευκολύνουν τη μετάδοση σημάτων μεταξύ στομάχου και εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος «αντιλαμβάνεται» πιο γρήγορα πότε έχουμε χορτάσει και πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε.

4. Καυτερή πιπεριά
Η καψαϊκίνη, το ενεργό συστατικό που δίνει στην καυτερή πιπεριά τη χαρακτηριστική της γεύση, ενισχύει σημαντικά το μεταβολικό ρυθμό και βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της πείνας.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!