Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019


Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον εαυτό του σήμερα έναντι των κατηγοριών περί ρατσισμού που διατυπώνονται σε βάρος του, στον απόηχο των επιθέσεων των τελευταίων ημερών που έχει εξαπολύσει εναντίον ενός μαύρου βουλευτή και της πόλης του, της Βαλτιμόρης.
«Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, από τους κήπους του Λευκού Οίκου.
«Κανένας άλλος πρόεδρος δεν έχει κάνει τόσα όσα εγώ για τους Αφρο-Αμερικάνους» υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικάνος, προσθέτοντας ότι τα ποσοστά ανεργίας στους μαύρους «δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο χαμηλά στην ιστορία» των ΗΠΑ.
Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του βουλευτή των Δημοκρατικών Ελάιτζα Κάμινγκς, περιγράφοντας την πόλη του ως «αηδιαστικό μέρος που έχει κατακλυστεί από αρουραίους» και «μια περιοχή πολύ επικίνδυνη και βρώμικη», όπου «κανένα ανθρώπινο ον δεν θα ήθελε να ζήσει εκεί».
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι έλαβε πολλά μηνύματα από την «αφροαμερικανική κοινότητα» για να τον «ευχαριστήσουν για την εμπλοκή (του)» στο θέμα και να τον συγχαρούν που «κάποιος είπε εν τέλει την αλήθεια».
Στα μέσα Ιουλίου, ο μεγιστάνας είχε διαβεβαιώσει επίσης ότι δεν υπάρχει πάνω του «ούτε ίχνος ρατσισμού», αφού είχε καλέσει τέσσερις Δημοκρατικές βουλευτίνες, που προέρχονται από εθνικές μειονότητες, να «επιστρέψουν» στις χώρες καταγωγής τους.

Σήμερα, Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι νέες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων sms από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 112 εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.
Συγκεκριμένα στις 12:00 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θα βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση λειτουργίας του συστήματος αποστολής sms σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο λόγος για αποστολή sms προς τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών που θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια της άσκησης στο νησί της Σύρου.
Σε ό,τι αφορά τις δοκιμές θα πραγματοποιηθούν εκπομπές-μηνύματα της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS. Οι εκπομπές Cell Broadcast θα ληφθούν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη. Σημειώνεται ότι οι πρώτες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων έγιναν στις 12 Ιουλίου.
Τα μηνύματα SMS που θα λάβουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου στα κινητά τους, σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, θα έχουν την εξής μορφή:
«ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ ΩΩ:ΛΛ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ».

Tον ερχόμενο Δεκέμβριο συμπληρώνονται 6 χρόνια από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις όταν έκανε σκι και έκτοτε τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Έτσι, κάθε δήλωση που γίνεται από ανθρώπους που μπορεί να γνωρίζουν κάτι παραπάνω γίνεται αμέσως viral.
Ο τελευταίος που μίλησε ήταν ο Ζαν Τοντ και τα λόγια του στο «Radio Monte» έκαναν τους θαυμαστές του Γερμανού να χαμογελάσουν.
Πριν από πολλούς μήνες είχαν βγει δημοσιεύματα που ήθελαν το αφεντικό της F1 να παρακολουθεί αγώνες με τον Μίκαελ Σουμάχερ κάτι που επιβεβαίωσε: “Πάντα είμαι προσεκτικός σε αυτά που λέω, αλλά είναι αλήθεια. Παρακολουθήσαμε τον αγώνα μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ στο σπίτι του στην Ελβετία. Ο Μίκαελ βρίσκεται στα καλύτερα χέρια και τον φροντίζουν καλά στο σπίτι του. Δεν τα παρατάει συνεχίζει να μάχεται. Το ίδιο πράττει και η οικογένεια του. Η φιλία μας δεν μπορεί να είναι η ίδια με το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει γιατί η επικοινωνία μας δεν γίνεται να είναι η ίδια όπως παλιά».
Για το γεγονός ότι τα νέα για την πορεία της αποθεραπείας του βγαίνουν με το σταγονόμετρο είπε: «Είναι κάτι ιδιωτικό. Τον φροντίζουν. Ζει με την οικογένεια του στο σπίτι τους ανάμεσα στη Λοζάνη και τη Γενεύη».
Πηγή: Sport24.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!