Δευτέρα 8 Μαΐου 2017


Μπορεί να αισθάνονται… δροσιά από το αεράκι οι περισσότεροι Ελληνες, ωστόσο, θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μίνι καύσωνας με το θερμόμετρο να ανεβαίνει ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Πέμπτη πάνω από τα συνήθη για την εποχή επίπεδα.
Έτσι την Παρασκευή στην Αθήνα το θερμόμετρο θα δείξει 30 βαθμούς και μετά θα πάρει την… ανηφόρα για να φτάσει την Κυριακή στους 35 βαθμούς, μια θερμοκρασία που δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο για την εποχή.
Πιο αναλυτικά, στη χώρα μας την Τρίτη προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τους ανέμους να πνέουν με ένταση 6-7 μποφόρ στα ανατολικά και νότια πελάγη.
Την Τετάρτη οι βροχές θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά της χώρας και θα εξασθενήσουν, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ.
Την Πέμπτη δεν προβλέπονται βροχές, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός με αραιές κατά περιόδους νεφώσεις. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, νοτιοδυτικούς και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά.

Το συνηθίζει και το έκανε για ακόμη φορά. Ο λόγος φυσικά για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη που πριν από τη συνάντηση των δημάρχων της Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για τον δημόσιο φορέα αστικών συγκοινωνιών στην πόλη.
Η κούραση του δημάρχου ήταν εμφανής και έτσι αποφάσισε να ξαπλώσει λίγο σε έναν από τους καναπέδες της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο κ. Μπουτάρης παραδίδεται στην αγκαλιά του Μορφέα εν μέσω επίσημης εκδήλωσης με αποτέλεσμα να κάνει θραύση στο διαδίκτυο…
boutaris

Στη γάτα μας μπορεί να αρέσει να πλατσουρίζει το μπολ ή να πίνει νερό κατευθείαν από τη βρύση ή να το «χαζεύει», αλλά έχει λόγους που δεν θα κάνει μια βουτιά και θα αντισταθεί σε ένα μπάνιο.Οι γάτες έχουν αναπτύξει μια φήμη ότι φοβούνται το νερό, αλλά τι πραγματικά τις κάνει να το μισούν; Το ερώτημα βάζει το Mother Nature Network, το οποίο επιχειρεί μέσα από έρευνες και ειδικούς στη συμπεριφορά κατοικίδιων να εξηγήσει γιατί οι γάτες απεχθάνονται το κολύμπι και έχουν αναπτύξει μια περίπλοκη σχέση με το H2O.
cat-water1
Οπως επισημαίνει, υπάρχουν ορισμένες φυλές που πάνε για μια περιστασιακή βουτιά και αναφέρει τη γάτα Βαν της Τουρκίας, η οποία αποκαλείται και «γάτα κολυμβητής». Ομως, ο μέσος όρος των γατών δεν έχει κανένα συμφέρον να κάνει μπάνιο, γράφει η ιστοσελίδα, καθώς υπάρχει μια σειρά από λόγους.
Ο πρώτος λόγος σχετίζεται με την εξέλιξη του είδους. Οι άγριες γάτες σε ζεστά κλίματα μπορεί να απολαύσουν μια περιστασιακή βουτιά για να δροσιστούν, ωστόσο οι κατοικίδιες δεν θεωρούν το μπάνιο απαραίτητο για την επιβίωσή τους.
cat-water2
Οι γάτες παρότι ζουν με τον άνθρωπο για χιλιάδες χρόνια, εξακολουθούν να διατηρούν τα ίδια ένστικτα με τους προγόνους τους και είναι μόνο «ημι-εξημερωμένα», σύμφωνα με μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών. Αυτό σημαίνει ότι οι γάτες βρίσκονται πάντα στην επιφυλακή για ενδεχόμενο κίνδυνο και θέλουν να παραμένουν σε καλή κατάσταση για κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί να δώσουν μάχη ή απλώς να σηκωθούν και να φύγουν. Μια υγρή γούνα θέτει σε κίνδυνο την ευελιξία τους και τις καθιστούν ευάλωτες σε επιθέσεις.
Ένας άλλος λόγος που οι γάτες μπορεί να μην ενδιαφέρονται για το νερό είναι είτε γιατί έχουν αρνητικές εμπειρίες είτε δεν έχουν αποκτήσει εμπειρία μ΄ αυτό. Ακόμη, μπορεί να αποφεύγουν το νερό, γιατί είναι πλάσματα που τους αρέσει η συνήθεια και δεν απολαμβάνουν τις εκπλήξεις. Αν αναγκάσει κάποιος μια γάτα να μπει στο νερό, κατά πάσα πιθανότητα θα απαντήσει με επίθεση αλλά και θα είναι επιφυλακτική μαζί του.
cat-water3
Επιπλέον, το βρέξιμο τις στενοχωρεί και είναι δυσάρεστο για αυτές και για διάφορους άλλους λόγους: Ξοδεύουν σχεδόν το ήμισυ του χρόνου τους στην καθαριότητα. Επίσης, φέρουν πολλούς αδένες μυρωδιάς που παράγουν φερομόνες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία τους. Ετσι, ένα μπάνιο με αρωματικά, τις επηρεάζει. Ακόμη, μία υγρή γούνα τις κάνει να κρυώνουν, να νιώθουν άβολα αλλά και να δυσκολεύονται να κινηθούν.
Ομως, θα παρατηρήσετε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που θα κοιτάξουν με προσοχή το τρεχούμενο νερό στον νιπτήρα ή στην μπανιέρα. Σίγουρα, δεν ετοιμάζονται να κολυμπήσουν. Απλώς για τους γούνινους φίλους μας, το ενδιαφέρον δεν έχει το νερό αλλά το πώς κινείται, γιατί θεωρούν ότι κάπου εκεί μέσα βρίσκεται κάποιο θήραμα, για να το τσακίσουν!
πηγή: econews.gr
Στη Βενετία απαγορεύτηκε δια νόμου το σουβλάκι
Ακούγεται σα φάρσα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Οι αρχές της Βενετίας απαγόρευσαν δια νόμου το άνοιγμα νέων σουβλατζίδικων, κεμπαπτζίδικων και γενικότερα καταστημάτων έτοιμου φαγητού, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει η πόλη τον γραφικό της χαρακτήρα.
Ο νόμος πέρασε την Πέμπτη και περιορίζει ακόμα και τις πιτσαρίες που πωλούν πίτσες με το κομμάτι.
«Θέλουμε να βάλουμε φρένο στις δραστηριότητες εκείνες που δεν είναι σύμφωνες με τη διατήρηση και ανάπτυξη της πολιτιστικής παράδοσης της Βενετίας», δήλωσε η επικεφαλής της τουριστικής υπηρεσίας της ιταλικής πόλης, Πάολα Μαρ.
Η Μαρ εξήγησε ότι θα σχεδιαστούν χώροι πικ-νικ για να αποφεύγεται η κατανάλωση φαγητού στα τουριστικά χοτ-σποτ, τα οποία συχνά γεμίζουν από τα σκουπίδια των τουριστών.
Η Βενετία δεν είναι η πρώτη ιταλική πόλη που προβαίνει σε τέτοιου είδους μέτρα, με τη Βερόνα να έχει ήδη απαγορεύσει τα κεμπαμπτζίδικα και τη Φλωρεντία να προσπαθεί να επιβάλει στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου να σερβίρουν κατά 70% τοπικά προϊόντα και συνταγές.

 
Αποκαλύψεις για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Κρατάει παγωμένους τον πατέρα και τον παππού του
Μπορεί για τον υπόλοιπο κόσμο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να είναι επικίνδυνος, όμως για τον μπασκετμπολίστα Ντένις Ρόντμαν είναι ένας απλός άνθρωπος «ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άλλος», που «δεν θέλει να βομβαρδίσει κανέναν».
Σε συνέντευξη που έδωσε υποστηρίζει ότι ο θερμόαιμος ηγέτης αγαπάει τις ΗΠΑ πάρα πολύ και ακούει με τις ώρες τα θεματικά τραγούδια του «Ρόκι» και του «Ντάλας».
Ο Ρόντμαν έχει επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα από το 2013 μέχρι σήμερα έξι φορές και έχει έρθει κοντά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως εξηγεί στο περιοδικό DuJour «όταν είναι με τους ανθρώπους του, είναι ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άλλος».
«Κάνει αστεία και του αρέσει να παίζει μπάσκετ, πινγκ πονγκ, να κολυμπάει. Αγαπάει την αμερικάνικη μουσική της δεκαετίας του 1980. Κάνει καραόκε... Έχει το συγκρότημα με τα 13 κορίτσια που παίζουν βιολί... Αγαπάει τους Doors και τον Τζίμι Χέντριξ... Όταν πήγα για πρώτη φορά, η μπάντα έπαιξε για τέσσερις ώρες μόνο δύο τραγούδια: τα σάουντρακ του Ρόκι και του Ντάλας», λέει ο καλαθοσφαιριστής.
Και προσθέτει: «Όταν πήγα για πρώτη φορά εκεί ήταν έτσι... κομουνιστικό. Στεγνό και θλιβερό... Όπως στο «The Walking Dead». Αλλά την τρίτη φορά που πήγα στην Πιονγκγιάνγκ άλλαξαν πολλά... Χτίζει όλα αυτά τα νέα συγκροτήματα και τα ξενοδοχεία. Δημιούργησε το μεγαλύτερο πάρκο νερού στον κόσμο, ένα χιονοδρομικό κέντρο και μία μεγάλη αίθουσα μπόουλινγκ».
Είπε ακόμα ότι συγκλονίστηκε όταν επισκέφτηκε και είδε τα «καταψυγμένα» σώματα του παππού και του πατέρα του Κιμ Γιονγκ, που φυλάσσονται σε ένα μαυσωλείο.
«Ο παππούς είναι στη μέση του δωματίου... και είναι παγωμένος. Αυτή είναι μία αληθινή ιστορία. Καθημερινά το επισκέπτονται 150 χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να είναι ντυμένοι στα μαύρα. Τους βλέπεις να κλαίνε όλον τον χρόνο», είπε ο Ρόντμαν.
Αναφερόμενος στα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας ο 55χρονος πρώην μπασκετμπολίστας είπε ότι «ο λόγος για τον οποίο έχει πυρηνικές βόμβες», όπως λέει, «είναι επειδή ξέρει ότι οι Αμερικανοί μπορεί να επέμβουν». Λέει ακόμα ότι: «Δεν θέλω να βομβαρδίσω κανέναν. Αλλά έχουμε πυρηνικά όπλα επειδή είμαστε μία τόσο μικρή χώρα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Θέλουν απλώς οι Αμερικανοί και η κυβέρνησή τους να ξέρουν ότι δεν μισούν τους Αμερικανούς. Θέλουν να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ».

 

Ερευνητές στη Σουηδία ανακοίνωσαν ότι κατασκεύασαν την πιο γρήγορη κάμερα στον κόσμο, η οποία μπορεί να τραβήξει πέντε τρισεκατομμύρια εικόνες ανά δευτερόλεπτο ή μία εικόνα ανά 0,2 τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.

Οι ταχύτερες κάμερες σήμερα τραβάνε έως 100.000 εικόνες το δευτερόλεπτο, τη μία μετά την άλλη. Αντί για μία εικόνα τη φορά, η νέα κάμερα τραβά πολλαπλές εικόνες ταυτόχρονα και χρησιμοποιεί έναν ειδικό αλγόριθμο για να τις βάλει στη σειρά σε μορφή βίντεο.

Η νέα κάμερα προορίζεται για επιστημονικούς κυρίως σκοπούς, με στόχο να παρατηρήσει τρομερά γρήγορες φυσικές, χημικές, βιολογικές κ.ά. διαδικασίες. Στο μέλλον θα μπορούσε να έχει επίσης βιομηχανικές και άλλες εφαρμογές.

Ήδη οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την κάμερα για να παρακολουθήσουν φωτόνια που ταξιδεύουν μια απόσταση όσο το πλάτος ενός φύλλου χαρτιού, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου (picosecond).

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της πόλης Λουντ, με επικεφαλής τον Ελίας Κρίστενσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Light: Science & Applications", ονόμασαν τη νέα τεχνολογία FRAME (Frequency Recognition Algorithm for Multiple Exposures).

Ήδη μια γερμανική εταιρεία αναπτύσσει τη νέα τεχνολογία και αναμένεται σε περίπου δύο χρόνια να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα.
Survivor: Πότε τελειώνει το παιχνίδι
Όπως είχε αναφέρει το news.gr, η Ρόδος είναι το νησί στο οποίο θα γίνει ο μεγάλος τελικός του δημοφιλούς παιχνιδιού επιβίωσης του ΣΚΑΪ.
Κατά καιρούς είχαν ακουστεί αρκετά σενάρια, όπως το να πραγματοποιηθεί ο τελικός στον Άγιο Δομήνικο κάτι που αποκλείστηκε αρκετά γρήγορα ως ενδεχόμενο.
Επίσης ακούστηκε το σενάριο να γίνει στην Πύλο, αλλά και αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνθηκε στη συνέχεια.
Όπως πληροφορείται το news.gr η Ρόδος και συγκεκριμένα η παλιά πόλη του νησιού, είναι το καταλληλότερο μέρος για να γίνει ο μεγάλος τελικός του δημοφιλούς παιχνιδιού στις 26 Ιουνίου.
Η λίστα απαιτήσεων του Μπίμπερ για την πρώτη του συναυλία στην Ινδία
Ο τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ προετοιμάζεται για την πρώτη του συναυλία στην Ινδία, στην πόλη Μουμπάι στις 10 Μαϊου. Ενόψει του πολυαναμενόμενου σόου οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ένας από τους διοργανωτές, ο δημοσιογράφος Arjun S Ravi υποστηρίζει ότι έλαβε λίστα των αιτημάτων του Καναδού σταρ.
Αρωματικά στικ, μωβ γαρύφαλλα και ειδικό μενού
Στη λίστα που κυκλοφόρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να συμπεριλαμβάνεται μία «ινδική κασετίνα γιόγκα γεμάτη αιθέρια έλαια και στικ θυμιάματος», βιβλία για τις αρχές των τσάκρα και τις ασάνες διάφορα είδη τροφίμων από «Haribo» έως λαχανικά εποχής με ραντς σως, παγωμένα φρούτα, βιολογικές μπανάνες και σταφύλια.
Στη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής του, ειδικοί στη γαστρονομία απ’ όλη τη χώρα θα επιβλέπουν τα gourmet γεύματα του Μπίμπερ, που θα μετονομαστούν και θα έχουν τους τίτλους τραγουδιών του.
Στα παρασκήνια θα υπάρχουν λευκό ψωμί σε φέτες, τσιπς πατάτας, τσίχλες με γεύση μέντα και καρπούζι, ποπ κορν με λευκό τσένταρ, μαύρη σοκολάτα Ghiradelli με θαλασσινό αλάτι, αμύγδαλα, αποξηραμένα φρούτα, φιστίκια και δημητριακά ολικής άλεσης.
Τα σνακ επίσης θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια πιατέλα από βιολογική γαλοπούλα, μαρούλι, τυρί colby και provolone, μαύρες ελιές, καθώς και πράσινες πιπεριές και μπανάνες.
Ο Μπίμπερ και η ομάδα του θα διαμείνουν σε δύο πέντε αστέρων ξενοδοχεία, στα οποία για λόγους ασφαλείας δεν θα μένουν άλλοι πελάτες, σε δωμάτια με την καλύτερη θέα, στο πιο ήσυχο μέρος με μόνο king-size κρεβάτια και γυμναστήριο που λειτουργεί όλο το 24ωρο.
Η σουίτα στην οποία θα μείνει ο τραγουδιστής θα διακοσμηθεί ειδικά και επιθυμεί γαρύφαλλα στο αγαπημένο του χρώμα, το μοβ – όχι κρίνα, τα οποία απαγορεύονται αυστηρά.
«Σε δέκα κοντέινερ θα μεταφερθούν αεροπορικώς ένα τραπέζι πινγκ πονγκ, PlayStation, IO HAWK, καναπέδες, πλυντήριο ρούχων, ψυγείο, ταπετσαρία, ντουλάπα, κρεβάτι μασάζ που θα χρησιμοποιηθούν στα παρασκήνια» αναφέρει το δελτίο Τύπου με τη λίστα των αιτημάτων του Καναδού τραγουδιστή.
Όσον αφορά τα οχήματα παρουσιάζεται να ζήτησε 10 πολυτελή sedans και δύο λεωφορεία Volvo για τη συνοδεία του που αριθμεί 120 άτομα και μία Rolls Royce για τον ίδιο.
Στην ατελείωτη λίστα, που έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος, ο Τζάστιν Μπίμπερ φέρεται σε αντίθεση με άλλους διεθνείς καλλιτέχνες, να μην πηγαίνει οδικώς στο στάδιο για τη συναυλία. Αντ’ αυτού, θα φθάσει με ελικόπτερο. Οι διοργανωτές θα του διαθέσουν επίσης ένα ιδιωτικό τζετ και ένα άλλο ελικόπτερο, αν χρειαστεί να ταξιδέψει εντός της χώρας.
Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τα έσοδα από την παγκόσμια περιοδεία του Τζάστιν Μπίμπερ, Purpose World Tour ανέρχονται σε 200 εκ. δολ. Σύμφωνα με υπολογισμούς που δημοσιεύθηκαν στο Billboard, έχουν πουληθεί περισσότερα από 2,2 εκ. εισιτήρια σε 122 σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας του.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!