Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018


Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εγκωμίασε την Πέμπτη την αποτελεσματικότητα που έχει, σύμφωνα με τον ίδιο, η επιβολή της θανατικής ποινής σε διακινητές ναρκωτικών, σημειώνοντας ότι οι χώρες που καταφεύγουν σε αυτό το μέτρο εξασφαλίζουν απτά οφέλη.
«Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών κάνουν στ’ αλήθεια μεγάλη ζημιά», υπογράμμισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κρίση των οπιοειδών, η οποία συνεχίζει να στοιχίζει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.
«Ορισμένες χώρες επιβάλλουν μια ποινή πολύ, πολύ σκληρή, την εσχάτη των ποινών (…) και παρεμπιπτόντως, έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα με τα ναρκωτικά απ’ ό,τι εμείς», συνέχισε.
Ο αμερικανός πρόεδρος στο παρελθόν έχει επαινέσει τον ομόλογό του των Φιλιππίνων, τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε για τον «πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών» που έχει εξαπολύσει, τον οποίο καταγγέλλουν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Χρειαζόμαστε δύναμη απέναντι στους λαθρέμπορους ναρκωτικών (…). Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί στις ποινές» που επιβάλλονται, τόνισε ο Τραμπ.
«Αν σκοτώσεις κάποιον, σε καταδικάζουν σε ισόβια, σε καταδικάζουν στην ποινή του θανάτου. Αυτοί οι τύποι μπορεί να σκοτώνουν 2.000, 3.000 ανθρώπους, και δεν τους συμβαίνει τίποτα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Για κάποιους... ένα ταξίδι στο Μπαλί κοστίζει κάτι λιγότερο από ένα ευρώ!
Ενα ευρώ δίνουμε συνήθως για να πάρουμε μια σοκολάτα ή δύο μπουκαλάκια νερό, ενώ όλοι ξέρουμε ότι δεν φτάνει ούτε για ένα εισιτήριο στο μετρό της Αθήνας. Κι όμως, για κάποιους, ένα ευρώ και ακόμα λιγότερο, κοστίζει ένα ταξίδι για διακοπές στο εξωτικό Μπαλί.
Για να ακριβολογούμε όμως, το κόστος αυτό υπολογίζεται.. τηρουμένων των αναλογιών. Τι εννοούμε: το κόστος του ταξιδιού αυτού ισοδυναμεί με την αγορά μιας σοκολάτας, όχι για όλους, αλλά για τους δισεκατομμυριούχους.
Ας δούμε όμως με τι ακριβώς ισοδυναμούν κι άλλες δαπάνες που κάνουν οι σούπερ πλούσιοι, δαπάνες που για εμάς αποτελούν μόνο ανάγνωσμα σε κάποιο lifestyle περιοδικό...
Όπως σημειώνει το ΒusinessInsider, για έναν δισεκατομμυριούχο οι σπουδές ενός χρόνου στο Χάρβαρντ είναι σαν να ξοδεύουν 46 δολάρια. Για ένα γεύμα στο διάσημο εστιατόριο της Νέας Υόρκης Masa που κοστίζει στην πραγματικότητα 1.109 δολάρια για δύο άτομα, είναι σαν να χαλάει  88 σεντς, για μια εβδομάδα στο ξενοδοχείο Bellagio στο Λας Βέγκας που κοστίζει 3.360 δολάρια, είναι σαν να ξοδεύει 2,48 δολάρια, η δαπάνη για τα ετήσια ψώνια για το σπίτι που για τον μέσο άνθρωπο ανέρχεται σε 7.203 δολ. για τον δισεκατομμυριούχο είναι σαν να χαλάει 5,32 δολάρια
Για το τέλος, να σημειωθεί ότι ένας δισεκατομμυριούχος μπορεί να ξοδέψει και 80 εκατ. δολ. τον χρόνο χωρίς να.. πονέσει η τσέπη του, την ώρα που ο μέσος Αμερικανός κερδίζει λιγότερα από 60.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ η αξία του ενός δολαρίου για τον μέσο πολίτη αντιστοιχεί σε 1.355 δολάρια για έναν τυπικό μεγιστάνα. Αυτή τη στιγμή, στον πλανήτη υπάρχουν περίπου 2.000 δισεκατομμυριούχοι με μέση περιουσία τα 2 δισ. δολ., ενώ για να αγοράσει ένα μοντέλο X P100D της Tesla που κοστίζει 140.000 δολάρια, είναι σαν να ξοδεύει μόλις 103,32 δολάρια...
Δείτε όλη τη λίστα:
bali1
bali2
Οι top τουριστικές ατραξιόν κάθε χώρας - Κάποιες θα σας εκπλήξουν...
Όλοι έχουμε μια... λίστα με μέρη του κόσμου που θέλουμε να επισκεφτούμε. Οι περισσότεροι από εμάς, ωστόσο, συμβουλεύονται το TripAdvisor για να δουν τι εμπειρίες και των υπόλοιπων τουριστών και ταξιδιωτών.
Το Vouchercloud συγκέντρωσε όλες τις τουριστικές ατραξιόν του κόσμου, ή τουλάχιστον τις top τουριστικές ατραξιόν, κάθε χώρας, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των χρηστών του TripAdvisor και τις παρουσιάζει σε έναν χάρτη.
toor.png
top_att.png
europe_top_attr.png
Στην Ελλάδα top ατραξιόν θεωρείται η Ακρόπολη, ωστόσο, σε άλλες χώρες, τα αποτελέσματα ξαφνιάζουν! Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, top ατραξιόν δεν θεωρείται το Παλάτι του Μπάκινγκαμ αλλά το τουρ στο... studio του Χάρι Πότερ!
Οι πιο δημοφιλείς ατραξιόν πάντως αφορούν σε... θαύματα της φύσης (76), 54 ατραξιόν είναι ιστορικά μνημεία, 38 είναι παραδοσιακές τουριστικές ατραξιόν και οι 29 σχετίζονται με τη θρησκεία.
map_tourist_draus.png
O πιο διάσημος κροκόδειλος του κόσμου δίνει τη θέση του σε είδη προς εξαφάνιση. Το σήμα κατατεθέν της γαλλικής εταιρείας Lacoste προωθεί μία νέα σειρά περιορισμένης έκδοσης με δέκα είδη του ζωικού βασιλείου που κινδυνεύουν με εξαφάνιση: ανάμεσά τους ο τίγρης της Σουμάτρα, ο παπαγάλος Κακάπο και ο ρινόκερος της Καλιφόρνια.
Στο πλαίσιο του προγράμματος της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης «IUCN», υπό τον τίτλο: «Σώστε το είδος μας», η εταιρεία θα παρουσιάσει στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού τα γνωστά λευκά μπλουζάκια της, αντικαθιστώντας το σήμα του κροκόδειλου με σπάνια ερπετά, πτηνά και θηλαστικά που αποτελούν είδη προς εξαφάνιση.
Ο αριθμός παραγωγής της κάθε μπλούζας θα αντιστοιχεί στο υπόλοιπο μέγεθος του πληθυσμού των σπάνιων ζώων που απομένουν στη φύση, σύμφωνα πάντα με της εκτιμήσεις των ειδικών της διεθνούς ένωσης.
Με αυτόν τον τρόπο, η γαλλική εταιρεία ένδυσης Lacoste μέσω μιας προσέγγισης ανοιχτής εταιρικής σχέσης με τους πελάτες της καλεί στην υποστήριξη του εγχειρήματος από όλους τους τομείς της κοινωνίας των πολιτών.
Τέλος, υπογραμμίζεται πως, η εκστρατεία της Lacoste ενθαρρύνει τους πελάτες της να συμμετέχουν στην αρωγή κατά της εξαφάνισης των συγκεκριμένων ειδών, αγοράζοντας τις μπλούζες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της.
Μόνο που οι μπλούζες της είναι για γερά βαλάντια, καθώς πωλούνται έναντι 150 ευρώ η μία.

Το διάσημο αγαλματίδιο της γυμνής Αφροδίτης του Βίλλεντορφ, ηλικίας 30.000 ετών, λογοκρίθηκε από το Facebook.
Ωστόσο, όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα της DW, μετά την επισήμανση του περίφημου ειδωλίου ως «επικίνδυνα πορνογραφικού», η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το «λάθος» της.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εκπρόσωπος του Facebook ζήτησε σήμερα, Πέμπτη 1η Μαρτίου, συγγνώμη για τη λογοκρισία στην οποία προχώρησε η εταιρεία σε ανάρτηση εικόνας του αγαλματιδίου, ύψους 11 εκ., γνωστού ως Αφροδίτης του Βίλλεντορφ (Venus of Willendorf).
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο όταν η Laura Ghianda, Ιταλίδα ακτιβίστρια τέχνης ανάρτησε μια φωτογραφία του έργου στο Facebook, που έγινε viral, με την εταιρεία να προχωρά στη λογοκρισία της. Η Ghianda, αγανακτισμένη, έστελνε μηνύματα ότι «ο πόλεμος εναντίον του πολιτισμού και της σύγχρονης διανόησης δεν θα γινόταν ανεκτός».
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, όπου εκτίθεται το ειδώλιο, εξέφρασε χτες Τετάρτη την αγανάκτησή του, τονίζοντας ότι το Facebook δεν θα έπρεπε να απαγορεύσει ένα τέτοιο αρχαίο αντικείμενο λόγω «γυμνότητας», όπως και κανένα άλλο έργο τέχνης. «Δεν υπήρξε ποτέ καταγγελία από τους επισκέπτες σχετικά με τη γυμνότητα του αγαλματιδίου», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Christian Köberl στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, αναφέρει το δημοσίευμα.
Το αγαλματίδιο, σαφώς ένα σύμβολο γονιμότητας, ανακαλύφθηκε στο αυστριακό χωριό Βίλλεντορφ -από όπου και η ονομασία του- στις αρχές του 20ού αιώνα. Το έργο, ίσως το πιο χαρακτηριστικό έκθεμα του μουσείου, αποτελεί την πιο γνωστή προϊστορική απεικόνιση γυναίκας παγκοσμίως.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Facebook, είναι πολιτική της εταιρίας να μην επιτρέπει απεικονίσεις γυμνού, ακόμα και όταν αυτό υπονοείται. «Εντούτοις, κάνουμε μια εξαίρεση για αγάλματα, γι’ αυτό και η ανάρτηση θα έπρεπε να είχε γίνει αποδεκτή», δήλωσε στο AFP.
Το Facebook έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί για την απαγόρευση συγκεκριμένων αναρτήσεων, την ίδια στιγμή που επιτρέπει τη δημοσίευση άλλων, πιο αμφιλεγόμενων.
Γαλλικό δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει στις 15 Μαρτίου σχετικά με μια περίπτωση χρήστη του Facebook, ο λογαριασμός του οποίου έκλεισε μετά την ανάρτηση του πίνακα του ζωγράφου του 19ου αιώνα, Γκυστάβ Κουρμπέ., «Η Προέλευση του Κόσμου» («L’Origine du monde»), επειδή απεικονίζει ένα γυναικείο αιδοίο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!