Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017


Κανένα πτυχίο δεν εξασφαλίζει από μόνο του την επαγγελματική ή οικονομική επιτυχία, υπάρχουν όμως πανεπιστήμια που παρέχουν στους φοιτητές τους όλα τα απαραίτητα εφόδια για να χτίσουν μία οικονομική αυτοκρατορία. Κάποια, μάλιστα, «παράγουν» μέχρι και δισεκατομμυριούχους και στην κορυφή όλων βρίσκεται το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Times Higher Education, το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ απαριθμεί 35 δισεκατομμυριούχους στους αποφοίτους του, των οποίων η περιουσία ανέρχεται συνολικά στα 309 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το Χάρβαρντ έχει, μάλιστα, τριπλάσιο αριθμό δισεκατομμυριούχων αποφοίτων σε σχέση με το δεύτερο στη σχετική λίστα πανεπιστήμιο, αυτό της Κολούμπια. Μεταξύ των δισεκατομμυριούχων του Χάρβαρντ είναι και ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, οι οποίοι βέβαια εγκατέλειψαν τις σπουδές τους χωρίς να πάρουν πτυχίο.
Ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους που πήραν πτυχίο από το Χάρβαρντ ξεχωρίζει ο Μάικλ Μπλούμπεργκ που είναι και ο πλουσιότερος όλων, με περιουσία 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Δείτε τη λίστα με τα πανεπιστήμια που απαριθμούν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους αποφοίτους:
panepistimia disekatommyriouxoi
Αυτή η γυναίκα πλήρωσε €10.000 για να παντρευτεί… τον εαυτό της!
Μια 40χρονη Ιταλίδα θέτει νέα δεδομένα στην υπόθεση «γάμος», καθώς ξεπέρασε όλες τις προηγούμενες... συνηθισμένες καταστάσεις, αφού παντρεύτηκε τον... εαυτό της, σε μία τελετή που κόστισε 10.000 ευρώ!
Η Λάουρα Μέσι πέρασε δια πυρός και σιδήρου σε προσωπικό επίπεδο, πριν καταλήξει στην υλοποίηση της πρωτοποριακής αυτής ιδέας. Προερχόταν από μία σχέση διάρκειας 12 ετών. Ακολούθησαν δύο χρόνια που έμεινε μόνη της, πριν καταλήξει να περάσει βέρες στον... εαυτό της!
Italian Woman Marries Herself 22045817 281011049050993 4682031968555918138 n
«Αν παρουσιαστεί ένας άνδρας που θα μου αποδείξει ότι μπορούμε να ζήσουμε μαζί, δεν θα πω όχι. Όμως η ευτυχία μου δεν εξαρτάται από έναν άνδρα», τόνισε χαρακτηριστικά η 40χρονη Ιταλίδα, η οποία είναι γυμνάστρια και διαθέτει μία αξιόλογη εξωτερική εμφάνιση.
«Είπα στους συγγενείς και τους φίλους ότι αν δεν βρω τον άνθρωπο που θα συμπορευτούμε στη ζωή πριν κλείσω τα 40, τότε θα παντρευτώ τον εαυτό μου. Αυτό έκανα...», πρόσθεσε η Λάουρα, η οποία μάλιστα ακολούθησε όλο το... εθιμοτυπικό, κόβοντας και τούρτα.

Ο γάμος της 40χρονης Ιταλίδας αποτέλεσε την αφορμή για την αναπαραγωγή ιδιαίτερων όρων, όπως Self-marriage και sologamy, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην Αυστραλία, στην Ολλανδία και στη Βρετανία, από μοναχικούς ανθρώπους.

Δυστυχισμένοι δηλώνουν περισσότεροι παντρεμένοι από ποτέ στις ΗΠΑ
Ακούγεται λογικό, έτσι δεν είναι; Οι άνθρωποι που επιλέγουν να παραμείνουν παντρεμένοι θα πρέπει να είναι πιο ευτυχισμένοι στις σχέσεις τους. Άλλωστε, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι πιο εύκολο να φύγει κανείς από ένα μίζερο γάμο, παρά το ότι οι άνθρωποι τείνουν να περιμένουν περισσότερο πριν κάνουν την καθοριστική κίνηση, ενώ πολλοί απλά δεν παντρεύονται καθόλου.
Παρά ταύτα, ο αριθμός των Αμερικανών που λένε ότι είναι "πολύ χαρούμενοι" στους γάμους τους έχει μειωθεί από 68% στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στο 60%.
Υπάρχουν τέσσερις τύποι ανθρώπων που τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι με την ποιότητα του γάμου τους:
1- Όσοι περνούν περισσότερο χρόνο σε θρησκευτικά κέντρα,
2- Άτομα με ακραίες πολιτικές απόψεις,
3- Εκείνοι που περιγράφουν τον εαυτό τους ως ανώτερη τάξη και
4- Οι άνδρες
unhappy
Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες συμμορίες στον κόσμο (pics) - Κεντρική Εικόνα/Video
Τα κέρδη των μεγαλύτερων συμμοριών – ή εγκληματικών οργανώσεων αν προτιμάτε – είναι δύσκολο να υπολογιστούν με ακρίβεια, καθώς ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς τους είναι ακριβώς αυτό: να κρύβουν τα έσοδά τους. Ενώ και ο όρος «οργανωμένο έγκλημα» είναι αρκετά χαλαρός: μπορεί να περιλαμβάνει από ένα τεράστιο καρτέλ ναρκωτικών μέχρι μια συμμορία που κλέβει αυτοκίνητα από τους δρόμους.
Επιπλέον, η δομή των εγκληματικών οργανώσεων διαφέρει δραματικά ανά τον κόσμο. Κάποιες, όπως η ιαπωνική Γιακούζα, είναι τόσο αυστηρά και ιεραρχικά οργανωμένες, που είναι ευκολότερο για τις αρχές και τους οικονομολόγους να εκτιμήσουν τα έσοδά τους.
Κατά προσέγγιση, οι πέντε πλουσιότερες συμμορίες στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι οι ακόλουθες (κι ας λένε οι Αγγλοσάξονες ««Crime does not pay»...):

1. Solntsevskaya Bratva, έσοδα: 8,5 - 10 δισ. δολάρια. Η μεγαλύτερη αδελφότητα της ρωσικής Μαφίας, με έδρα τη Μόσχα. Η δομή της ρωσικής μαφίας είναι στο άλλο άκρο σε σχέση με εκείνη της Γιάκουζα, με την έννοια ότι είναι άκρως αποκεντρωμένη. Η Solntsevskaya Bratva αποτελείται από 10 ημι-αυτόνομες ομάδες που δρουν σχεδόν ανεξάρτητα. Τα έσοδά τους, ωστόσο, μπαίνουν σε κοινό ταμείο που επιβλέπεται από 12μελές συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται τακτικά σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Τα μέλη της υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 9.000 και η ειδικότητά της είναι το εμπόριο ναρκωτικών και το τράφικινγκ. Γενικά η ρωσική μαφία ασχολείται ιδιαίτερα με τη διακίνηση ηρωίνης που προέρχεται από το Αφγανιστάν.

2. Yamaguchi-gumi, έσοδα: 6,5 - 8 δισ. δολάρια. Μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις του κόσμου και η μεγαλύτερη ομάδα της Γιακούζα, καθώς συγκεντρώνει περίπου το 45% των 86.300 μελών της ιαπωνικής μαφίας. Βασική πηγή εσόδων είναι το εμπόριο ναρκωτικών, ακολουθούμενο από τον τζόγο, τον εκβιασμό και την επίλυση διαφορών. Αλλά και το εμπόριο όπλων, τα ακίνητα και η βιομηχανία του σεξ – κυρίως το τράφικινγκ και η ιντερνετική πορνογραφία – είναι ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους. Εδρεύει στην πόλη Κόμπε αλλά είναι απλωμένη σε όλη την Ιαπωνία, την Ασία και τις ΗΠΑ.

3. Καμόρα, έσοδα: 5 - 6 δισ. δολάρια. Ενώ η ιταλο-αμερικανική μαφία έχει αποδυναμωθεί σημαντικά στις τελευταίες δεκαετίες, η μαφία στην Ιταλία παραμένει κραταιά και πλούσια. Πέντε μεγάλες οργανώσεις «κάνουν» παιχνίδι στη χώρα. Η Κόζα Νόστρα με έδρα τη Σικελία, η Ντραγκέτα με έδρα την Καλαβρία και η Καμόρα με έδρα τη Νάπολη είναι οι παλαιότερες και ισχυρότερες. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Σάκρα Κορόνα Ουνίτα από την Απουλία και η Στίντα από τη Σικελία. Η Καμόρα, που ξεκίνησε τον 19ο αιώνα ως συμμορία φυλακής, είναι η πλουσιότερη ανάμεσά τους. Όπλα, ναρκωτικά, τράφικινγκ, λαθρεμπόριο, τζόγος, εκβιασμός είναι οι βασικές δραστηριότητές της.

4. Ντραγκέτα, έσοδα: 4,5 – 5 δισ. δολάρια. Με έδρα την Καλαβρία, είναι η δεύτερη πλουσιότερη συμμορία της Ιταλίας μετά την Καμόρα. Ενώ συμπίπτουν σε πολλές από τις δραστηριότητές τους, αυτό που ξεχωρίζει την Ντραγκέτα είναι οι δεσμοί της με τους Λατινοαμερικάνους εμπόρους κοκαΐνης. Ελέγχει μεγάλο ποσοστό των ναρκωτικών που περνούν τον Ατλαντικό προς την Ευρώπη, ενώ επεκτείνει τη δράση της και στις ΗΠΑ. Στη φωτογραφία ένα από τα αφεντικά της, ο Σαλβατόρε Κολούτσιο.

5. Καρτέλ Σιναλόα, έσοδα: 3 - 4 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, που μεσολαβεί ανάμεσα στην παραγωγή της Νότιας Αμερικής και την ακόρεστη κατανάλωση της Βόρειας. Λειτουργεί περισσότερο σαν μια συνομοσπονδία ομάδων που συνδέονται με δεσμούς αίματος, λόγω συγγένειας ή γάμων. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους αρχηγούς της εκάστοτε ομάδας, που δεν χρειάζεται να λογοδοτήσουν σε έναν ανώτερο αρχηγό, ωστόσο πάντα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους. Αυτό που κάνει την οργάνωση τόσο επιτυχημένη είναι η ευελιξία της, καθώς παρά τις απώλειες που παρ' όλες τις απώλειες που έχει τα τελευταία χρόνια – πιο πρόσφατη ο περίφημος «Ελ Τσάπο», Χοακίν Γκουσμάν (φωτογραφία), που στις αρχές του έτους εκδόθηκε στις ΗΠΑ – συνεχίζει ακάθεκτη το εγκληματικό της έργο.

Ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνει κατ’ επάγγελμα μπλόγκερ, είναι τα άτομα που καταγράφουν τις σκέψεις και τις εμπειρίες σε έναν δικό τους διαδικτυακό χώρο, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Fashion blogger, food blogger, travel blogger κάνουν την παρουσία τους όλο και πιο ευδιάκριτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναγκάζουν όλους μας να αναρωτιόμαστε: από πού βγάζουν λεφτά;
Καταρχάς, μόλις ένας μπλόγκερ αποκτήσει έναν ικανοποιητικό αριθμό αναγνωστών ή ακολούθων στα social media μπαίνει στο στόχαστρο εταιρειών που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και είναι διατεθειμένες να πληρώσουν αδρά για αυτό.
Παρόλα αυτά, το blogging δεν αποτελεί πάντα μία κερδοφόρα επιλογή. Για αυτό, άλλωστε, πολλοί το έχουν ως χόμπι ή ως παράλληλη δραστηριότητα.
Έρευνα του 2015 κατέδειξε πως μόλις το 11% των μπλόγκερ λαμβάνει περισσότερα από 30.000 δολάρια τον χρόνο.
Ένας ακόμη τρόπος να βγάλει χρήματα κάποιος μπλόγκερ είναι μέσω της τοποθέτησης χορηγούμενου περιεχομένου στο μπλογκ ή στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να βγάζουν από 25 έως 1.000 δολάρια ανά χορηγούμενη ανάρτηση. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι μπλόγκερ που βγάζουν χρήματα μέσω της παρουσίας τους σε σεμινάρια.
Για τους μπλόγκερ που έχουν πολύ μεγάλο κοινό, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα γιατί μπορούν να λανσάρουν δικές τους σειρές προϊόντων, από βιβλία και μπλούζες μέχρι δίσκους και έργα τέχνης.
Παράλληλα, οι δημοφιλείς μπλόγκερ απολαμβάνουν προνόμια όπως τα δωρεάν ταξίδια που διοργανώνουν κατά καιρούς οι εταιρείες για δημοσιογράφους και εργαζόμενους στον χώρο του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων.
Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, πληρώνονται για να παραστούν σε αυτά τα ταξίδια και να μοιραστούν με το κοινό τους την εμπειρία τους. Εκτιμάται πως λαμβάνουν από 2.000 – 10.000 δολάρια για κάθε τέτοιο ταξίδι.
Οι μπλόγκερ μπορούν, επίσης, να βγάλουν χρήματα ακόμη και στην περίπτωση που θα παραθέσουν στο μπλογκ τους ή σε ανάρτησή τους στα social media ενεργό σύνδεσμο (λινκ) για την αγορά ενός προϊόντος. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να βγάλουν από 100 έως 7.000 δολάρια τον μήνα.
Όπως φαίνεται, το δυσκολότερο κομμάτι για ένα μπλόγκερ είναι να «χτίσει» ένα κοινό που θα κάνει τις εταιρείες να τον προσέξουν.
Υπολογίζεται πως χρειάζεται περίπου ένας χρόνος για να αποκτήσει ένας μπλόγκερ κοινό που θα του επιτρέψει να βγάζει ένα αξιοπρεπές εισόδημα από το blogging.
Πηγή: enikonomia.gr

Ο καφές είναι η πρωινή αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων αλλά σε κάποιες περιπτώσεις κοστίζει ακριβά. Ο λόγος για τις ποικιλίες καφέ που, λόγω παραγωγής κυρίως, κοστίζουν αρκετά πιο ακριβά από μια μέση, συνηθισμένη ποικιλία.
Οι περισσότεροι καφέδες έχουν τέτοιο κόστος γιατί η διαδικασία της συλλογής αλλά και η ποικιλία τους είναι δύσκολη και σπάνια αντίστοιχα. Δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο ακριβούς…

Luwak Coffee (Ινδονησία), 300 – 400 ευρώ το κιλό

f;gboifdj1
Παλιότερα η τιμή του έφτανε ακόμη και τα 500 ευρώ το κιλό ενώ ο ασυνήθιστος τρόπος παραγωγής του είναι αυτός τον βάζει στη λίστα με τους ακριβότερους καφέδες.
Παράγεται από κόκκους καφέ που έχουν πρώτα καταναλωθεί από αγριόγατες της Ινδονησίας και βγαίνουν μετά από το πεπτικό σύστημα των ζώων σε μορφή κοπράνων. Αυτά στη συνέχεια καθαρίζονται και συλλέγονται καταλήγοντας στο ποτήρι όποιου έχει να διαθέσει περίπου 60 ευρώ για να πιει ένα φλιτζάνι.

Hacienda La Esmeralda (Παναμάς), 200 – 250 ευρώ το κιλό

f;gboifdj2
Η συγκεκριμένη ποικιλία καλλιεργείται αποκλειστικά στη μικρή πόλη Boquete του Παναμά κι έχει τόσο μοναδική γεύση, που τον απολαμβάνουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, παρά την αρκετά ακριβή τιμή του.

St. Helena Coffee (Νότιος Ατλαντικός), 150 ευρώ το κιλό

f;gboifdj3
Η δημοφιλία του συγκεκριμένου καφέ οφείλεται στο Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο οποίος τον εκθείαζε και μάλιστα φύτευε και ο ίδιος τους σπόρους του στο νησί St. Helena. Για να τον απολαύσει κανείς θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Molokai Coffee (Χαβάη), 100 ευρώ το κιλό
f;gboifdj4

Το κλίμα και οι καιρικές συνθήκες στη Χαβάη ευνοούν την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας καφέ. Ο καφές Molokai καλλιεργείται σε μια έκταση 500 στρεμμάτων και έχει πολύ χαρακτηριστική γεύση και αντίστοιχα ακριβή τιμή.

Fazenda Santa Ines (Βραζιλία), 90 ευρώ το κιλό

f;gboifdj5
Καλλιεργείται στη Βραζιλία και η παραγωγή του είναι αρκετά εντυπωσιακή, καθώς ακολουθούνται ακόμη παραδοσιακές τεχνικές, χωρίς καμία αυτοματοποιημένη διαδικασία να παρεμβαίνει. Η γεύση του θυμίζει τη γλυκύτητα των μούρων και της καραμέλας.
Πηγή: newsbeast.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!