Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Στα 400 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (συγκεκριμένα στις θέσεις 301 - 350) συγκαταλέγεται το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια κατάταξη της βρετανικής εφημερίδας Τhe Times (Times Higher Education World University Rankings 2014 - 2015).

Η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει μόνο αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια. Καλύτερο στον κόσμο -για τέταρτη συνεχή χρονιά- αναδεικνύεται το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και ακολουθούν κατά σειρά τα πανεπιστήμια: Χάρβαρντ, Οξφόρδης, Στάνφορντ, Κέμπριτζ, ΜΙΤ, Πρίνστον, Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, Imperial Λονδίνου, Γέιλ και Σικάγο.

Το καλύτερο πανεπιστήμιο στην ηπειρωτική Ευρώπη είναι το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης (γνωστό ως ΕΤΗ) στη θέση 13.

Η Τουρκία αντιπροσωπεύεται με έξι πανεπιστήμια ανάμεσα στα 400 καλύτερα και το Ισραήλ με τρία, ενώ καμία γειτονική βαλκανική χώρα δεν έχει παρουσία. Από δυτικοευρωπαϊκής πλευράς στα 400 καλύτερα περιλαμβάνονται 45 βρετανικά, 28 γερμανικά, 17 ιταλικά, 13 ολλανδικά, 11 γαλλικά, δέκα σουηδικά και οκτώ ελβετικά.

Η Ασία συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και έξι ασιατικά πανεπιστήμια (από Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Κίνα και Ν. Κορέα) βρίσκονται στα κορυφαία 50 και 24 στα καλύτερα 200. Από την άλλη, η αναμφισβήτητη υπεροχή των ΗΠΑ σταδιακά μειώνεται, έστω και οριακά.

Η κατάταξη «Times Higher Education World University» δημοσιεύεται κάθε χρόνο και θεωρείται, μαζί με τις αντίστοιχες κατατάξεις της QS (World University Ranking) και της Σαγκάης (Academic Ranking of World Universities-ARWU), μία από αυτές με το μεγαλύτερο κύρος και διεθνή επιρροή.

Η κατάταξη βασίζεται σε τέσσερα βασικά κριτήρια: την ποιότητα διδασκαλίας, το επίπεδο έρευνας, την μεταφορά γνώσης εκτός πανεπιστημίου και το βαθμό διεθνοποίησης των σπουδών. Υπενθυμίζεται ότι, στην κατάταξη της QS που δόθηκε στη δημοσιότητα προ εβδομάδων, πρώτο ελληνικό ΑΕΙ για το 2014 κατατάχθηκε διεθνώς το ΕΜΠ (στις θέσεις 441 - 450) και δεύτερο το Πανεπιστήμιο Κρήτης (στις θέσεις 451 - 460).

Στην κινεζική κατάταξη ARWU για το 2013 δύο ελληνικά πανεπιστήμια, της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, ήταν ανάμεσα στα 500 καλύτερα (στις θέσεις 301 - 400).
tanea.gr
Η γυναίκα από το Οχάιο των  ΗΠΑ, έγινε έξαλλη όταν αντίκρισε το μωρό της... 
 
 Μία 36χρονη γυναίκα αποφάσισε να κάνει μήνυση στην τράπεζα σπέρματος στην οποία απευθύνθηκε όταν ο σύντροφος της δεν μπόρεσε να τεκνοποιήσει.

Η ίδια είχε ζητήσει σπέρμα λευκού δότη αλλά οι υπάλληλοι της τράπεζας προφανώς υπέπεσαν σε σφάλμα και της δόθηκε το λάθος φιαλίδιο.

Αν και εκείνη είχε επιλέξει το φιαλίδιο του δότη με τον αριθμό 380 για να αποκτήσει παιδί, οι γιατροί έλαβαν στα χέρια τους το φιαλίδιο με τον αριθμό 330 που ανήκε σε μαύρο δότη.

Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι φυσικά αγαπάει πολύ το μωρό αλλά θεωρεί ότι καθημερινά θα ζει με το φόβο, την αγωνία και την αβεβαιότητα για το μέλλον της.

Οι ιδιοκτήτες της κλινικής της πρότειναν να... μετακομίσει από την περιοχή στην οποία μένει γιατί είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις φυλετικές διακρίσεις της και καθημερινά γίνονται επεισόδια με ανθρώπους διαφορετικού χρώματος.

http://www.newsbomb.gr
Πέντε γκρι περιστέρια. Τρία από αυτά κρατούν από ένα πλακάτ: «Πήγαινε πίσω στην Αφρική», «Δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι μετανάστες», «Μακριά από τα σκουλήκια μας». Αποδέκτης των μηνυμάτων είναι ένα πολύχρωμο χελιδόνι  -το πιο γνωστό μεταναστευτικό πουλί- το οποίο στέκεται μονάχο του, ακριβώς μπροστά από τα περιστέρια.

Ο Μπάνκσι ξαναχτύπησε. Μόνο που το δημοτικό συμβούλιο του Εσεξ, όπου ο βρετανός «γνωστός - άγνωστος» καλλιτέχνης επέλεξε να παρουσιάσει τη νέα του δημιουργία, καθάρισε τον τοίχο από το γκράφιτι, διότι περιλάμβανε «προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια».

Ο διάσημος καλλιτέχνης, του οποίου ωστόσο η πραγματική ταυτότητα παραμένει μυστήριο, φιλοτέχνησε το έργο του σε τοίχο του Κλάκτον Ον Σι, στην ανατολική Αγγλία, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές για τη συμπλήρωση της θέσης που άφησε κενή ο Συντηρητικός βουλευτής Ντάγκλας Κάρσγουελ. Πριν από λίγες μέρες, ο Κάρσγουέλ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τους Τόρις για να ενταχθεί στις τάξεις των ευρωσκεπτικιστών ξενόφοβων του Νάιτζελ Φάρατζ (Ukip).

Σύμφωνα με τον Νάιτζελ Μπράουν, υπεύθυνο επικοινωνίας της περιφέρειας Τέντρινγκ, πολίτες παραπονέθηκαν για τα «προσβλητικά σχόλια» που εν μια νυκτί έκαναν την εμφάνισή τους σε παραθαλάσσιο κτίριο. Αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου συμφώνησαν με τις καταγγελίες των πολιτών και εντός 48 ωρών τα περιστέρια και το χελιδόνι του Μπάνκσι «είχαν πετάξει».

Με ανακοίνωσή τους στη συνέχεια, οι δημοτικές Αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι το γκράφιτι έφερε την υπογραφή του Μπάνκσι. Και τόνισαν ότι ένα αυθεντικό, «κατάλληλο» έργο του καλλιτέχνη είναι πάντα ευπρόσδεκτο στους παραλιακούς δρόμους του Κλάκτον Ον Σι. Εκπρόσωπος του καλλιτέχνη από την πλευρά του προτίμησε να αφήσει ασχολίαστη την αντίδραση του δήμου.

Τα περιστέρια στον τοίχο του Κλάκτον είναι το δεύτερο έργο του Μπάνκσι αυτήν την εβδομάδα. Την Τρίτη, μία μεγάλη σε ηλικία γυναίκα, με ακουστικά, τα χέρια πιασμένα πίσω από την πλάτη και το κεφάλι σκυμμένο πάνω από ένα κενό βάθρο σε κίονα κορινθιακού ρυθμού, κόσμησε τοίχο του Φόλκστον, στο Κεντ – μία ακόμη βρετανική πόλη, όπου το μεταναστευτικό βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας.
tanea.gr
Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα βιολογικό μηχανισμό που μπορεί να πυροδοτήσει απειλητική για τη ζωή κρίση άσθματος, σε ανθρώπους που έχουν κρυολογήσει. Η ανακάλυψη, που εξηγεί γιατί το άσθμα χειροτερεύει όταν κανείς κρυολογεί, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών φαρμάκων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους Νάθαν Μπάρτλετ και Σεμπάστιαν Τζόνστον του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», βρήκαν ότι ένα μικρό μόριο κυτοκίνης (η ιντερλευκίνη-25 ή IL-25) φαίνεται να παίζει κεντρικό ρόλο στις συνέπειες, τις οποίες μπορεί να έχουν οι ιοί που προκαλούν κρυολόγημα στους ανθρώπους με άσθμα.

Περίπου 235 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από άσθμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και η πάθηση είναι η πιο συνηθισμένη χρόνια νόσος στα παιδιά. Οι ιοί που προκαλούν λοίμωξη στους βρόγχους των πνευμόνων, αποτελούν την πιο κοινή αιτία ασθματικών κρίσεων (το 80 - 90% των περιπτώσεων). Συνήθως πρόκειται για ρινο-ιούς, οι οποίοι επίσης ευθύνονται για το απλό κρυολόγημα.

Αν και τα συμπτώματα που προκαλούν οι ρινο-ιοί, συνήθως είναι ήπια για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι επίσης δυνατό να πλήξουν τους πνεύμονες και, σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν αναπνευστικά προβλήματα όπως άσθμα, υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσουν σοβαρή κρίση, που μπορεί να καταλήξει σε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Κάθε χειμώνα, σε όλο τον κόσμο, γίνονται εκατομμύρια εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας γι' αυτό το λόγο και μέχρι σήμερα οι γιατροί βρίσκονταν στο σκοτάδι, γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι τα επιθηλιακά κύτταρα στην επιφάνεια των αεραγωγών των πνευμόνων των ασθματικών -αντίθετα με τα αντίστοιχα κύτταρα των υγιών ανθρώπων- είναι πιο επιρρεπή στο να παράγουν το μόριο IL-25, όταν στο σώμα έχει εισδύσει ένας ρινο-ιός. Η λοίμωξη από κάποιον τέτοιο ιό οδηγεί στην ενεργοποίηση του εν λόγω μορίου, όπως έδειξαν πειράματα σε ποντίκια και ανθρώπους.

Το μόριο αυτό, με τη σειρά του, φαίνεται να δίνει το έναυσμα για μια αλυσίδα γεγονότων, με αποτέλεσμα την φλεγμονή των πνευμόνων, την παραγωγή μεγάλης ποσότητας βλέννας και την κρίση άσθματος.

Η ανακάλυψη μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη ενός φαρμάκου που θα στοχεύει στο συγκεκριμένο μόριο και θα μπλοκάρει τη δράση του, έτσι ώστε να σταματά στο ξεκίνημα τυχόν σοβαρές κρίσεις.

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Τζόνστον, τα υπάρχοντα εισπνεόμενα φάρμακα με στεροειδή είναι μεν πολύ αποτελεσματικά για τον έλεγχο των συνηθισμένων συμπτωμάτων του άσθματος, όμως αν κάποιος ασθενής έχει κρυολογήσει και πάθει ασθματική κρίση, είναι πιθανό τα φάρμακα αυτά να επιδεινώσουν τα συμπτώματά του και να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Σε ένα συνοδευτικό άρθρο στο ίδιο ιατρικό περιοδικό, δύο έλληνες επιστήμονες, ο ανοσολόγος Ευάγγελος Ανδρεάκος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και ο καθηγητής αλλεργιολογίας Νίκος Παπαδόπουλος των πανεπιστημίων Αθηνών και Μάντσεστερ, υπογραμμίζουν τη σημασία της ανακάλυψης, χαρακτηρίζοντας το μόριο IL-25 τον έως τώρα «χαμένο κρίκο» που εξηγεί τη σχέση αλλεργίας, ιογενούς λοίμωξης και άσθματος. Όπως επισημαίνουν, το επόμενο βήμα θα είναι η διεξαγωγή μεγάλων κλινικών δοκιμών κατά της IL-25 σε ανθρώπους.

http://www.enikos.gr 
Την επόμενη φορά που θα κάνετε μια ομελέτα, μην πετάξετε τα τσόφλια, έχουν πολλές χρήσεις, όπως και τα ίδια τα αυγά…
Βάλτε τα στο πρόσωπό σας
Για να επαναφέρετε τη νεανική λάμψη στο δέρμα σας, κονιορτοποιείστε καθαρά, αποξηραμένα τσόφλια αβγών με γουδί και γουδοχέρι. Αναμίξτε τη σκόνη με λίγο ασπράδι αυγού και απλώστε στο δέρμα σας. Αφήνουμε το μείγμα να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλένουμε.
Καθαρίστε το σπίτι σας
Τα τσόφλια των αυγών κάνουν ένα θαυμάσιο (και μη τοξικό!) λειαντικό για τον καθαρισμό της κατσαρόλας και των τηγανιών. Ανακατέψτε τα με λίγο νερό και σαπούνι για ένα ισχυρό καθαριστικό.
Γλυκάνετε τον καφέ σας
Προσθέστε μερικά τριμμένα τσόφλια αυγών στους σπόρους του καφέ πριν την άλεση τους για να γίνει λιγότερο πικρός. Όταν τελειώσετε, πετάξτε τους σπόρους και τα τσόφλια!
aftodioikisi.gr
Μια κύρια επισκέπτεται τον γιατρό της καθώς ενδιαφέρεται να κάνει λίφτινγκ στο πρόσωπο " Λοιπόν ," λέει ο γιατρός , " μπορώ να σας κανό το λίφτινγκ , αλλά θα πρέπει να με επισκεφτείτε πάλι σε έξι μήνες για παρακολούθηση . "
"Α , όχι ." απαντάει η κύρια . " Θέλω να κάνω την επέμβαση μια και έξω . Δεν θέλω να ξαναέρθω .

"
Ο γιατρός το σκέφτεται για λίγο , και της προτείνει : " Υπάρχει μια νέα μέθοδος , σύμφωνα με την οποία τοποθετείτε μια βίδα στο κεφάλι σας . Έτσι , όποτε εμφανίζονται ρυτίδες , απλός γυρίζετε λίγο την βίδα , η οποία τραβάει πάλι την επιδερμίδα και οι ρυτίδες εξαφανίζονται . :
" Αυτό είναι ! " απαντάει η κύρια . " Ας το κάνουμε έτσι . "
Μετά από έξι μήνες η κύρια ξαναπηγαίνει στο γιατρό . " Πως πάει η μέθοδος ; "
ρωτάει ο γιατρός .
" Χαλιά ! " απαντάει η κύρια . " Ήταν η χειρότερη επιλογή που έκανα ποτέ . "
" Ποιο είναι το πρόβλημα ; " ρωτάει ο γιατρός .
" Μα κοίταξε τις σακουλές κάτω από τα μάτια μου ! " Ούρλιαξε η κύρια .
" Κύρια μου " απαντάει ο γιατρός , " αυτά δεν είναι σακουλές , είναι τα στήθη σας . Και αν δεν αφήσετε ήσυχη την βίδα , θα αποκτήσετε και μούσι !

Στις 9 Οκτωβρίου του 2014, οπότε και θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα σην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, ολοκληρώνεται η διαδικασία για την κινητικότητα προσωπικού δημοτικής αστυνομίας.

Όπως σημειώνεται από το ΑΣΕΠ και όπως μεταδίδει το kathimerini.gr,, «οι συμμετέχοντες στην Ανακοίνωση 5/2013, οι οποίοι βάσει των οριστικών αποτελεσμάτων αυτής, δεν συμπεριλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα διάθεσης, προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 40 του Ν.4250/2014 (διαθεσιμότητα) θα πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στην Ανακοίνωση 15/2014».

http://www.thestival.gr
Κρίση τέχνας κατεργάζεται! Κούκλες βιτρίνας που κλείνουν το μάτι, χαμογελούν, και κουνούν το κεφάλι αλληλεπιδρώντας με τους περαστικούς, θα αντικαταστήσουν σύντομα τις παραδοσιακές άψυχες κούκλες στις βιτρίνες των καταστημάτων.  Μια γαλλική start-up, η Syntheligence, εξέλιξε τη ρομποτική κούκλα V-John –σύντομα θα ακολουθήσει και η V-Mary- η οποία, χάρη στην τεχνητή της νοημοσύνη, υπόσχεται να προσελκύσει περισσότερο το βλέμμα των περαστικών στις βιτρίνες και φυσικά στα ρούχα, αξεσουάρ, γυαλιά, κοσμήματα, ρολόγια που θα φορά. Η νέα έξυπνη κούκλα αναμένεται να δοκιμαστεί εντός του 2014 πειραματικά, με την προοπτική να καταλάβει μια θέση στις προθήκες των καταστημάτων από το 2015.
Η γαλαρία σώζει. Τουλάχιστον έτσι λένε τα στατιστικά στοιχεία: Οσο πιο πίσω επιλέγετε να καθίσετε σε ένα αεροσκάφος, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να επιβιώσετε σε περίπτωση μιας συντριβής.
Οι επιβάτες κοντά στην ουρά του αεροπλάνου έχουν περίπου 40% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από εκείνους στις πρώτες σειρές μπροστά.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας αποκλειστικής μελέτης που εξέτασε κάθε συντριβή εμπορικών αεροσκαφών στις Ηνωμένες Πολιτείες, από το 1971, που είχε και νεκρούς και επιζώντες.

Στα 11 από τα 20 ατυχήματα, οι επιβάτες που κάθονταν πίσω είχαν καλύτερη μοίρα με τους υπόλοιπους, αναφέρει η μελέτη.

Για παράδειγμα, τόσο στο ατύχημα της Air Florida το 1982 στην Ουάσιγκτον, όσο και η συντριβή αεροσκάφους το 1972 στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, μια χούφτα επιζώντες κάθονταν όλοι στις τελευταίες σειρές.

Και όταν ένα United DC-8 ξέμεινε από καύσιμα κοντά στο Portland, του Όρεγκον το 1978, οι επτά επιβάτες, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κάθονταν στις πρώτες τέσσερις σειρές.

Δείτε στο παρακάτω διάγραμμα τα ποσοστά επιβίωσης ανάλογα με τη θέση στο αεροσκάφος:





http://ksipnistere.blogspot.gr

Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Ελβετία για υποβοηθούμενη αυτοκτονία  έχει διπλασιαστεί μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια, προκαλώντας έντονες συζητήσεις στον ιατρικό κόσμο.
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Medical Ethicsαναφέρει ότι οι «τουρίστες» αυτοί, που προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι κυρίως άτομα με νευρολογικές παθήσεις, όπως παράλυση, νόσο των κινητικών νευρώνων, Πάρκινσον και σκλήρυνση κατά πλάκας.
Έρευνα που έγινε στις βάσεις δεδομένων του Ινστιτούτου της Νομικής Ιατρικής στη Ζυρίχη για τα έτη 2008-2012 απεκάλυψε έξι οργανώσεις υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ελβετία, εκ των οποίων τέσσερις οι οποίες επιτρέπουν στους υπηκόους και άλλων χωρών να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι 611 άτομα από 31 χώρες είχαν έλθει για το σκοπό αυτό στη χώρα μεταξύ 2008 και 2012. Οι ηλικίες τους κυμαίνονταν από 23 έως 97 έτη, με τον μέσο όρο να είναι 69 έτη. Πάνω από το ήμισυ (58,5%) των  «τουριστών» αυτών ήταν γυναίκες. Εκτός από τη Γερμανία και τη Βρετανία, την Ελβετία ως τόσο αυτοκτονίας προτίμησαν άτομα από τη Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Αυστρία, Καναδά, Ισπανία και Ισραήλ. Περίπου ένας στους τρεις «τουρίστες» είχαν περισσότερες από μία σοβαρή πάθηση, με κύριες τις νευρολογικές παθήσεις, τον καρκίνο και τις ρευματικές παθήσεις.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο του τουρισμού αυτοκτονίας, το οποίο είναι μοναδικό στην Ελβετία, είναι τόσο ραγδαία αυξανόμενο, ώστε να αποτελεί ήδη σοβαρό θέμα συζήτησης μεταξύ νομικών και γιατρών στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία, που αποτελούν και τις κύριες πηγές αυτού του είδους «τουρισμού». Ωστόσο, οι επιστήμονες μέχρι στιγμής τείνουν σε μεγάλο ποσοστό να δείχνουν κατανόηση για την απόφαση ατόμων με σοβαρές και ιδιαίτερα επώδυνες παθήσεις να μην επιθυμούν την παράταση της ζωής τους, ωστόσο θεωρούν ότι αυτή η απόφαση θα πρέπει να διέπεται από αρχές ιατρικής, νομικής δεοντολογίας και ηθικής.
naftemporiki.gr
Βάζει την υπογραφή του σε πολυτελή ποδήλατα, γράφει βιβλία, δημιουργεί ταινίες και φτιάχνει παιχνίδια. Και τώρα τελευταία, μονοπωλεί το χώρο των social media, ως ο άνθρωπος που μπορεί να γίνει ο νέος Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Πολ Μπάντνιτζ λέει ότι δεν είναι σκοπός του να συναγωνιστεί το Facebook. Κι όμως, το Ello, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε κερδίζει πάνω από 30.000 νέους συνδρομητές κάθε ώρα.

Ο 47χρονος είναι σίγουρα πολυσχιδής προσωπικότητα. Ιδιοκτήτης καταστήματος ποδηλάτων στο Βερμόντ, το οποίο φέρει το επίθετό του. Συγγραφέας, φωτογράφος και κινηματογραφιστής και ιδιοκτήτης του Kidrobot, μίας εταιρείας που φτιάχνει παιχνίδια, ρούχα και αξεσουάρ. Στο εκτενές βιογραφικό του έχει προσθέσει πλέον και το Ello, του οποίου είναι συνιδρυτής και αποτελεί ένα τύπο αντι-facebook, καθώς δεν έχει διαφημίσεις, δεν πουλά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε τρίτους, ενώ η εγγραφή σε αυτό γίνεται μόνο με πρόσκληση.

Ο πατέρας του ήταν πυρηνικός φυσικός και η μητέρα του κοινωνική λειτουργός, αλλά ήταν ο παππούς του εκείνος που είχε… διαγνώσει- ως γιατρός μίας μικρής πόλης- από νωρίς την ιδιαιτερότητα του Μπάντνιτζ. «Ελεγε ότι μου λείπει το γονίδιο που προειδοποιεί ότι πρόκειται να πάρεις κάποιο μεγάλο ρίσκο και ότι η ζωή μου ήταν ηλίθια και επικίνδυνη», γράφει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του.

Εχοντας σπουδάσει στο Γέιλ, μόλις αποφοίτησε το 1990 άρχισε να δουλεύει αμέσως σε δύο ταινίες, το «93 Million Miles from the Sun» και το «Ultraviolet», με αμφότερα να αποσπούν βραβεία στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου. Αυτό ήταν μόνο η αρχή όμως, αφού διαρκώς ο Μπάντνιτζ έβρισκε νέα ενδιαφέροντα, τα οποία προσέθετε στην επαγγελματική του δραστηριότητα.

Πλέον μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Μπέρλινγτον- όπου είναι το κατάστημα ποδηλάτων αλλά και η έδρα του Ello- και τη Νέα Υόρκη. Κάποτε είχε ορκιστεί ότι δεν θα ξανακουμπήσει υπολογιστή. Ηταν η εποχή που βρισκόταν στο Κολέγιο και είχε αφήσει πίσω του την εποχή που ως πιτσιρικάς έφτιαχνε video game για το θρυλικό πλέον υπολογιστή Commodore 64. Ευτυχώς, για τον κόσμο των social media, αθέτησε την υπόσχεσή του.

http://www.4news.gr 
Παρελθόν από την Ferrari αναμένεται να αποτελέσει ο Φερνάντο Αλόνσο στο τέλος του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1.

Σύμφωνα με ισπανικό Μέσο Ενημέρωσης ο πιλότος και η ηγεσία της ιταλικής ομάδας δεν θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία τους και στο νέο πρωτάθλημα και να τη διακόψουν νωρίτερα.

Έτσι, μετά από συζητήσεις, έχουν έρθει σε συμφωνία για την κοινή συναινέσει διακοπή της συνεργασίας τους.

Ο Ισπανός πιλότος φέρεται ήδη να έχει στα χέρια του καλές προτάσεις από άλλες ομάδες για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Η καλύτερη από όλες φέρεται να είναι αυτή της Μακ Λάρεν η οποία προσφέρει 35 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, τα διπλά από αυτά που λαμβάνει.
Πηγή: sport-fm.gr

Τη δημιουργία τζιν που θα έχουν… μεγαλύτερες τσέπες εξετάζουν αρκετές γνωστές μάρκες ρούχων, με αφορμή την εξέλιξη της τεχνολογίας και την κατασκευή όλο και μεγαλύτερων «έξυπνων» τηλεφώνων.
Με οθόνη μεγέθους 5,5 ιντσών, το iPhone 6 Plus θεωρείται αρκετά μεγάλο, σε σύγκριση με άλλα «smartphones», ενώ και άλλες εταιρείες, όπως η Samsung, έχουν λανσάρει αντίστοιχα μοντέλα, με αποτέλεσμα οι συσκευές να μην χωρούν στις τσέπες των καταναλωτών, ή και να… λυγίζουν.
Αντιλαμβανόμενες τις νέες ανάγκες των πελατών, εταιρείες ρούχων δηλώνουν έτοιμες να φέρουν στη μόδα τζιν με μεγαλύτερες μπροστινές τσέπες, τα οποία θα είναι περισσότερο λειτουργικά.
Ήδη μάλιστα ορισμένες μάρκες, όπως η ιαπωνική «Uniqlo», εξετάζουν τρόπους για να κάνουν τα τζιν τους περισσότερο «συμβατά» με τις τεχνολογικές εξελίξεις.
Κι άλλες φίρμες, όμως, μεταξύ των οποίων οι «Levi’s» και «Lee Jeans» όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Mashable», μέσω επίσημων εκπροσώπων τους, επισημαίνουν ότι λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι οι συσκευές πλέον έχουν αποκτήσει μεγαλύτερο μέγεθος.
«Χωρίς να εστιάζουμε συγκεκριμένα στο iPhone 6, σκοπός μας είναι η παραγωγή προϊόντων που κάνουν ευκολότερη τη ζωή του καταναλωτή» υποστηρίζει ο επικεφαλής σχεδιασμού της «Levi’s», Τζόναθαν Τσιούνγκ, με την σχεδιάστρια της «Lee Jeans» Ουίτνει Νέρι να δηλώνει: «Αρχίσαμε να συζητάμε για το μέγεθος της τσέπης μόλις παρουσιάστηκε το iPhone 6 Plus. Προσπαθούμε να σχεδιάζουν ρούχα που κολακεύουν τον καταναλωτή, αλλά πάντα σκεφτόμαστε και πώς θα τον διευκολύνουμε στην καθημερινή του ζωή».
naftemporiki.gr
Νέα ρύθμιση που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή αναμένεται να οδηγήσει σε...
κατάργηση των τυχερών παιγνίων που διεξάγονται στα τηλεοπτικά κανάλια, κυρίως κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του τηλεθεατή.

Σύμφωνα με την αρμόδια εποπτική αρχή, τα τηλεοπτικά τυχερά παιχνίδια εξαπατούν τον τηλεθεατή, τόσο διατηρώντας τον σε αναμονή τηλεφωνικών γραμμών υψηλής χρέωσης, αλλά και με άλλους τρόπους.

Οπως γράφει η Καθημερινή η κυβέρνηση προωθεί ολοσχερή κατάργηση του άρθρου 53 του νόμου 4002/2011, στο οποίο ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τυχερών παιγνίων από τηλεοπτικά μέσα. Αυτό πρακτικά θα σημάνει την απουσία πλαισίου υλοποίησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι αξιολόγηση των τυχερών παιγνίων που διεξάγονται μέσω τηλεοπτικών μέσων είναι άκρως δυσφημιστική για τα τηλεοπτικά μέσα.

Η αξιολόγηση έγινε από την Επιτροπή Ελέγχου & Εποπτείας των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και έδειξε ότι ορισμένα μέσα εξαπατούσαν συστηματικά τον ενδιαφερόμενο τηλεθεατή, τόσο διατηρώντας τον σε αναμονή τηλεφωνικών γραμμών υψηλής χρέωσης, αλλά και με άλλους τρόπους. Αξιοσημείωτο ακόμη είναι ότι κάποια τηλεοπτικά μέσα σταμάτησαν την προβολή των συγκεκριμένων παιγνίων, καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν ζημιογόνος, χωρίς το... «γδύσιμο» του τηλεθεατή.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Τον Ιούλιο έψαχνε για νυφικά και τώρα φοράνε δαχτυλίδι!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Lady Gaga και Taylor Kinney, αποφάσισαν να παντρευτούν έπειτα από τρία χρόνια σχέσης.

Οι φήμες φούντωσαν όταν η συμπρωταγωνίστρια του Taylor Kinney στη σειρά «Chicago Fire», Sophia Bush, ανήρτησε μία φωτογραφία στο Instagram της, όπου ενώ εκείνος την κρατά αγκαλιά, στο χέρι του φαίνεται ολοκάθαρα ένα δαχτυλίδι, σαν βέρα.



Η ηθοποιός υπονόησε πως ο 33χρονος συμπρωταγωνιστής της έχει παντρευτεί τη Lady Gaga.

Η Bush, είπε στους followers της, πως το δαχτυλίδι που φορά στο αριστερό του χέρι ο Kinney, είναι το «προσωπικό» του δαχτυλίδι, επισημαίνοντας πως δεν το φοράει για τη σειρά, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικό!
real.gr
Η Google αποφάσισε να γίνει περισσότερο γενναιόδωρη, προσφέροντας περισσότερα χρήματα και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα σε όσους βρίσκους bugs στον Google Chrome.

Η αμοιβή σε όσους έβρισκαν και έλυναν τα bugs του Google Chrome, ήταν μεταξύ 500-5000 δολαρίων με την Google να αυξάνει την τιμή μέχρι τα 15 χλιάδες δολάρια, ενώ σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει πολύ περισσότερο.

Η Google αυξάνει την αμοιβή επειδή θεωρεί ότι ο Chrome έχει γίνει ένας αρκετά σταθερός browser και πλέον επικεντρώνεται σε κενά ασφαλείας που είναι δύσκολο να εντοπισθούν και στα διάφορα exploits, κάνοντας έτσι δυσκολότερο το έργο των developers.

Παράλληλα η εταιρία θέλει να αναδείξει το έργο των developers συγκεντρώνοντας τα ονόματα τους μαζί με το bug που διόρθωσαν στη Hall of Fame λίστα.

Τέλος η Google ανακοίνωσε ότι μεμονωμένοι developers διόρθωσαν περισσότερα από 700 bugs με την εταιρία να τους έχει πληρώσει συνολικά 1,25 εκ. δολάρια.

Πηγή: e-pcmag.gr
Περίπου 150  διατάξεις που αφορούν σε μεταθέσεις και μετατάξεις και εφαρμόζονται σχεδόν σε κάθε υπουργείο και υπηρεσία καταργούνται στο Δημόσιο. Το νέο σύστημα γίνεται ενιαίο και υποχρεωτικό για όλους.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση το νέο σύστημα που προωθείται θα γίνονται εξετάσεις δύο φορές τον χρόνο., τον Σεπτέμβριο και τον Φεβρουάριο. Σε αυτές τις εξετάσεις θα είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν μέρος όλοι όσοι επιθυμούν είτε να πάρουν μετάθεση είτε μετάταξη σε άλλη υπηρεσία. Επομένως, δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος μετάθεσης και έτσι  θα κοπούν με το «μαχαίρι» τα ρουσφέτια.
Εκτός από τις εξετάσεις θα γίνεται και αξιολόγηση των προσόντων των υπαλλήλων, ώστε να κατατάσσονται σε κατηγορίες, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών.
Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά στο τι γίνεται στην περίπτωση που στις εξετάσεις υπάρξουν περισσότεροι επιτυχόντες από τις ανάγκες για την ίδια υπηρεσία ή την ίδια θέση. Το πιο πιθανό είναι να δίνεται λύση μέσω ΑΣΕΠ, το οποίο θα κρίνει τα προσόντα των υπαλλήλων σε τελική φάση.
Όλη αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με τη διαρκή αξιολόγηση των υπαλλήλων αλλάζουν ριζικά τον χάρτη του Δημοσίου σε ό,τι έχει να κάνει με τις εσωτερικές μετακινήσεις του προσωπικού.
Από την πλευρά του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει ότι οι εξετάσεις αυτές δεν συνδέονται με απολύσεις, ούτε έχουν να κάνουν με τη διαθεσιμότητα, καθώς  η συμμετοχή είναι απόλυτα εθελοντική και σε περίπτωση αποτυχίας απλώς ο υπάλληλος επιστρέφει στην προηγούμενη θέση όπου υπηρετούσε.
Πρώτη φορά γονείς έγιναν ο Άστον Κούτσερ και η Μίλα Κούνις, καθώς η ηθοποιός έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Η 31χρονη σταρ γέννησε στο αγαπημένο μαιευτήριο των celebrities, το «Cedars-Sinai» του Λος Άντζελες, στο οποίο την μετέφερε ο 36χρονος αρραβωνιαστικός της.

Οι δύο ηθοποιοί, που περίμεναν από μέρα σε μέρα τον πελαργό, έκαναν την τελευταία κοινή εμφάνισή τους το περασμένο Σάββατο, οπότε κι απαθανατίστηκαν σε πάρκο με τους σκύλους τους, ενώ έχουν ήδη ετοιμάσει το παιδικό δωμάτιο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Big» με τον Tom Hanks και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μια τσουλήθρα, τέσσερα ζώα σε φυσικό μέγεθος, ένα παιδικό τζιπ και ένα ρομπότ C-3PO από το «Star Wars»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι θα ονομάσει κορούλα του Φιν, όνομα το οποίο είναι από τα πιο διαδεδομένα στις ΗΠΑ για... αγοράκια, αλλά και προέρχεται από την μητέρα του Άστον, Φίνεγκαν.

Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις έγιναν ζευγάρι την Άνοιξη του 2011, μετά τον χωρισμό του ηθοποιού από την Ντέμι Μουρ. Τον περασμένο Φεβρουάριο αρραβωνιάστηκαν, ενώ, αν και προσπάθησαν να κρατήσουν κρυφή την εγκυμοσύνη, η Μίλα επιβεβαίωσε τις φήμες, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, τον Μάιο.

http://www.thestival.gr 
Εάν υποφέρεις από αυπνία, είναι πιθανό ότι:
  • · Δυσκολεύεσαι ν’αποκοιμηθείς παρά την κούραση που νιώθεις
  • · Δυσκολεύεσαι να ξανακοιμηθείς εάν για κάποιο λόγο ξυπνήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • · Ξυπνάς συχνά μέσα στη νύχτα
  • · Ξυπνάς νωρίτερα απ’ότι θα ήθελες το πρωί και παρόλο που δεν έχεις ξεκουραστεί, δεν μπορείς να ξανακοιμηθείς
  • · Ο ύπνος σου δε σε ξεκουράζει και την επόμενη μέρα νιώθεις εξουθένωση και υπνηλία
    • · Βασίζεσαι σε υπνωτικά ή αγχολυτικά χάπια για να κοιμηθείς
 Αιτίες αυπνίας
Η αυπνία μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια, άλλα οργανικά κι άλλα ψυχολογικά. Επειδή όπως προαναφέραμε, η αυπνία αποτελεί σύμπτωμα κάποιου άλλου προβλήματος, είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε ποιό είναι αυτό το πρόβλημα, έτσι ώστε ν’αντιμετωπίσουμε την αυπνία αποτελεσματικότερα.
Συγκεκριμένα η αυπνία μπορεί να οφείλεται

      •  Σε φάρμακα τα οποία λαμβάνεις και έχουν αυτή την παρενέργεια (αντικαταθλιπτικά, παυσίπονα που περιέχουν καφείνη, κορτικοστεροειδή, κάποια αντιυπερτασικά ).
      •  Σε κάποιες παθήσεις όπως υπερθυροειδισμό, νόσο του Πάρκινσον, άσθμα, νεφρική ανεπάρκεια
      •  Σε ακατάλληλες συνθήκες του περιβάλλοντος (όπως θόρυβος, άβολο περιβάλλον)
      •  Σε στρες που μπορεί να απορρέει από την προσωπική ή επαγγελματική ζωή
      •  Σε άγχος ή υπερβολική ανησυχία
      •  Σε μια πρόσφατη τραυματική εμπειρία
      •  Σε κατάθλιψη
      • Το στρες, το άγχος  είναι από τις πιο κοινές και συνηθισμένες αιτίες αυπνίας. Όμως, η αυπνία συνήθως χειροτερεύει τα συμπτώματα αυτών των διαταραχών, γι’αυτό , αν η αυπνία έχει ψυχολογικά αίτια είναι σκόπιμο να αναζητηθεί θεραπεία. Το πιθανότερο πάντως είναι, πώς εάν δεν υπάρχουν οργανικά η περιβαντολλογικά αίτια, τότε η αυπνία οφείλεται σε ψυχογενείς αιτίες.
Αντιμετώπιση με Eνσυνειδητότητα (Mindfulness)
Εάν υποφέρεις από αυπνίες και νομίζεις ότι το στρες, η διάθεση σου ή γενικότερη ψυχολογική σου κατάσταση έχει να κάνει με αυτό, θα ήταν ωφέλιμο να καταφέρεις να αποστασιοποιηθείς από τις σκέψεις σου. Οι σκέψεις μας σχετίζονται με τα συναισθήματα μας καθώς και τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα μας. Συχνά, δεν συνειδητοποιούμε αμέσως ποιές σκέψεις μπορεί να μας προκαλούν άγχος . Αυτό συμβαίνει διότι οι αρνητικές σκέψεις έχουν έναν αυτόματο χαρακτήρα και είναι πιο εύκολο για μας ν’αναγνωρίσουμε πως αισθανόμαστε ή να καταλάβουμε την ένταση και το σφίξιμο στο σώμα μας. Άλλες φορές, οι σκέψεις είναι πιο εμφανείς και νιώθουμε το μυαλό μας να «τρέχει» χωρίς σταματημό αφού πέσουμε στο κρεββάτι 
Η πρακτική της Ενσυνειδητότητας, σύμφωνα με πολλές έρευνες, βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων, όπως το στρες. Τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι εξίσου αποτελεσματική στη θεραπεία της αυπνίας.
Για να εξασκήσεις Ενσυνειδητότητα πριν τον ύπνο,
    1. Φέρε όλη σου την προσοχή στην πράξη της αναπνοής. Άρχισε να προσέχεις την αναπνοή σου καθώς εισέρχεται από τη μύτη σου, ταξιδεύει στους πνεύμονες σου, κάνει το στήθος και την κοιλιά σου να φουσκώνουν και καθώς εξέρχεται από τη μύτη σου, χαλαρώνοντας το στήθος και την κοιλιά σου. Μην προσπαθείς ν’αλλάξεις τίποτα στον τρόπο που αναπνέεις. Εάν παρατηρείς, ότι εισβάλλουν σκέψεις που αποσπούν την προσοχή σου από την αναπνοή, παρατήρησε τις, αναγνώρισε τις και άφησε τις να υπάρχουν, επαναφέροντας ευγενικά την προσοχή σου στην αναπνοή.
    2. Παρατήρησε τις αισθήσεις που νιώθεις στο σώμα σου. Άρχισε από τα πόδια σου και προχώρησε σταδιακά προς το κεφάλι, σκανάροντας το σώμα για οποιαδήποτε δυσάρεστη ή άλλη αίσθηση. Εάν παρατηρήσεις κάποια ένταση, στείλε νοερά την αναπνοή σου στο σημείο αυτό για να το φροντίσεις και να το «ελαφρύνεις» . Δοκίμασε να δείς κάθε εμπειρία ή αίσθηση στο σώμα σου, με τρόπο μη κριτικό. Συχνά η κριτική που υποβάλλουμε στην εμπειρία μας, π.χ «πάλι νιώθω ένταση, δεν πρόκειται να κοιμηθώ», ή «γιατί με πονούν τα πόδια μου;», αυξάνει την ένταση και τον εκνευρισμό μας  χωρίς να μας βοηθά. Αντίθετα στείλε την αγάπη και την κατανόηση στο σώμα σου και την εμπειρία σου.
    3. Δοκίμασε να αποστασιοποιηθείς από τις σκέψεις σου. Το μυαλό του ανθρώπου δε σταματά να σκέφτεται ποτέ, όμως μπορείς να μάθεις να έχεις απόσταση από τις σκέψεις σου έτσι ώστε να μην αποτελούν το επίκεντρο της εμπειρίας σου. Για να εξασκήσεις το μυαλό σου σε αυτή την απόσταση , όταν παρατηρείς ότι οι σκέψεις σου δε σε αφήνουν  να ησυχάσεις πριν από τον ύπνο, θα μπορούσες να πείς στον εαυτό σου: «Αυτό είναι μία σκέψη και οι σκέψεις δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα γι’αυτή τη σκέψη. Θα την αφήσω ήσυχη. Δεν θα προσπαθήσω να ελέγξω ή ν’αποφύγω αυτή τη σκέψη. Δε θα ανησυχήσω γι’αυτή.Δεν χρειάζεται ν’αντιδράσω με κανέναν τρόπο». Ίσως θα βοηθούσε να δείς τις σκέψεις σου σα σύννεφα στον ουρανό. Τα σύννεφα έρχονται και φεύγουν και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό. Είναι μέρη ενός αυτορρυθμιζόμενου συστήματος και δεν είναι δυνατό ή απαραίτητο να τα σταματήσουμε ή να τα διώξουμε. Ακόμα κι αν μπορούσαμε αυτό θα κατέστρεφε την ισορροπία της φύσης. Πρέπει να τα αφήσουμε στο χώρο τους και να τα βλέπουμε παθητικά, καθώς αλλάζουν και κινούνται ανεξάρτητα από εμάς και τις πράξεις μας.
AdTech Ad
boro.gr
Ο δημιουργός αυτού του τεστ υποστηρίζει ότι μπορεί να μαντέψει το επάγγελμά σου. Αν θέλεις να επιβεβαιώσεις αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, δεν έχεις παρά να κάνεις το τεστ εδώ.
aftodioikisi.gr
Η ευκολία με την οποία περνάς από τη Χίο στην Τουρκία θα είναι πάντα πηγή διασκέδασης για μένα. Το καραβάκι ξεκινάει νωρίς το πρωί και σε επιστρέφει νωρίς το βράδυ έτσι ώστε να μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη ημέρα «απέναντι» χωρίς την υποχρέωση της διανυκτέρευσης. Επιπλέον, το αντίτιμο είναι περισσότερο από προσιτό: 15 ευρώ και οι δύο διαδρομές.
Εχοντας λοιπόν ένα σχεδόν πλήρες 10ωρο στη διάθεσή σου, οι επιλογές για το πώς θα το σπαταλήσεις πολλαπλασιάζονται. Κι αν υποθέσουμε ότι έχεις ξεμπερδέψει με τον πρωταρχικό και αυτονόητο προορισμό (Σμύρνη) και η διάθεση για εξερεύνηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στο τραπέζι βρίσκονται μια σειρά από δελεαστικές προτάσεις μικρού και μεσαίου ρίσκου: τα Αλάτσατα είναι με διαφορά η πιο ασφαλής επιλογή, με την έννοια ότι η πραγματικότητα ξεπερνάει τις προσδοκίες.
Κι αυτό είναι μια σχετικά πρόσφατη «είδηση», από την άποψη ότι η εκτόξευση του παλιού ελληνικού χωριού στον αφρό της πλέον κοσμοπολίτικης εκδοχής των πιο βόρειων μικρασιατικών ακτών βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 10 χρόνια.
Προσοχή στη συνεννόηση
Η έννοια του «ρίσκου» για την οποία μιλήσαμε νωρίτερα έχει να κάνει με δύο διαφορετικά πράγματα. Πρώτον, με την καλή τύχη. Η Τουρκία διαθέτει ένα άριστο δίκτυο υπεραστικών λεωφορείων που καλύπτει κάθε προορισμό. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα ας πούμε λιγότερο καλά νέα είναι ότι η συχνά περιορισμένη γνώση των αγγλικών μπορεί να σας βάλει προσωρινά σε μπελάδες. Ομως, τίποτα πραγματικά δύσκολο. Οταν, λοιπόν, φτάσετε στον Τσεσμέ και περπατήσετε τα περίπου 1.500 μέτρα μέχρι τον σταθμό των λεωφορείων, φροντίστε να είστε απολύτως ξεκάθαροι ως προς τον ακριβή προορισμό σας. Για τα Αλάτσατα (Alacati), προσδιορίστε στον οδηγό ή στον εισπράκτορα (πληρώνετε μέσα στο λεωφορείο) ότι θέλετε να κατεβείτε στο κέντρο (sehir merkezi). Κι αυτό γιατί περιμετρικά του αναδυόμενου τουριστικού προορισμού έχουν αναπτυχθεί μια σειρά από παραθεριστικοί οικισμοί που μπορεί να σας αποπροσανατολίσουν. Εκτός κι αν θέλετε να κολυμπήσετε, όσο το επιτρέπει ο καιρός. Σε αυτήν την περίπτωση, αγνοήστε τον κατασκευαστικό πυρετό που απευθύνεται σε ευκατάστατους παραθεριστές από τη Σμύρνη και κυρίως από την Κωνσταντινούπολη και τραβήξτε για το θέρετρο της Ilica. Ούτως ή άλλως, απέχει από τα Αλάτσατα λίγα λεπτά της ώρας. Η ευρύτερη περιοχή του Τσεσμέ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ευρύτερης αναπτυξιακής προσπάθειες της τουριστικής βιομηχανίας της Τουρκίας και τα παραθεριστικά συγκροτήματα χτίζονται το ένα μετά το άλλο.
Φτάνοντας στα Αλάτσατα, 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τσεσμέ και 70 χλμ. νοτιοανατολικά της Σμύρνης, δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Η πρώτη εικόνα είναι τρεις ανακατασκευασμένοι ανεμόμυλοι σε ένα μικρό ύψωμα δυτικά της «πλατείας» που λειτουργεί ως προπομπός για τον κυρίως οικισμό με τα καλντερίμια. Αμέσως το τοπίο αποκτά ένα έμβλημα, ένα σημείο αναφοράς, πολύ «αιγαιοπελαγίτικο».Ομως, η πραγματική έκπληξη κρύβεται στα δρομάκια του παλιού ελληνικού χωριού που τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα αριθμούσε 18.000 κατοίκους, στη συντριπτική τους πλειονότητα Ελληνες.
Αλλη ατμόσφαιρα
Η ατμόσφαιρα αλλάζει αμέσως: τα παλιά ελληνικά σπίτια με τα φρέσκα τους χρώματα, τις περιποιημένες αυλές (όταν υπάρχουν) και κυρίως τις καλοφτιαγμένες επιχειρήσεις που φιλοξενούν σε αυτόν τον δεύτερο κύκλο ζωής τους (όμορφα καφέ, εστιατόρια, μπιστρό, μπουτίκ ξενοδοχεία, μαγαζάκια με αναμνηστικά, είδη δώρων κ.λπ.) χαρίζουν ένα σχεδόν νησιωτικό τόνο. Η δουλειά που έχει γίνει στα σπίτια είναι αξιόλογη, καθώς δεν μιλάμε για έναν μικρό αριθμό κτισμάτων, ούτε για κάτι εύκολο ή αυτονόητο. Οι νέες όψεις αποπνέουν σεβασμό και αγάπη.
Αυτήν την αίσθηση έχεις αντικρίζοντας και τον επιβλητικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που λειτουργεί από το 1938 ως μουσουλμανικό τέμενος. Τρίκλιτη βασιλική μεγάλων διαστάσεων, με υπερυψωμένο το κεντρικό τμήμα της στέγης και πολλά παράθυρα, αποτελεί σημαντικό έργο του Στράτου Καλονάρη. Η πρόσφατη αναστήλωση αποκάλυψε σχεδόν όλες τις εικόνες στο ανώτερο τμήμα του τέμπλου.
Στα Αλάτσατα μπορεί κανείς να ξοδέψει μια ολόκληρη ημέρα, τουλάχιστον. Περιπλανηθείτε στα σοκάκια, πιείτε τον καφέ σας, χαζέψτε τα ζευγάρια των μελλόνυμφων που έρχονται εδώ για τις αναμνηστικές φωτογραφίες του γάμου τους. Ολα είναι «πολύ» Ελλάδα.
Πηγή: Καθημερινή
Τα τρία χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, με μία μεγάλη συναυλία με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη και Γιάννη Χαρούλη που θα δοθεί στις 7 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

«Τρία χρόνια αγώνας για την αξιοπρέπεια, τη ζωή και τη χαρά. Για να υπερασπιστούμε μαζί την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως στις υπηρεσίες υγείας. Για να μη χαθούν άλλες ζωές» επισημαίνουν οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείο Αλληλεγύης.
Εισιτήρια για την συναυλία, στην οποία θα παίξουν και γνωστές μπάντες κρουστών της Θεσσαλονίκης, προπωλούνται στα βιβλιοπωλεία Ρεντζής και Κεντρί και στα καφέ-μπαρ Σάρωθρον και Manifesto.

http://www.seleo.gr 
Κατώτερος των προσδοκιών εμφανίστηκε στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ, που χωρίς να πιάσει καλή απόδοση ηττήθηκε από την Γκινγκάμπ με 0-2, δεχόμενος και τα δύο γκολ σε διάστημα μόλις τεσσάρων λεπτών.

Σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο (δανεικός από την Νιούκαστλ) Μαρβό, στο 47' με κοντινό σουτ και στο 50' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ. Η Γκινγκάμπ είχε εξάλλου και δοκάρι στο 22', και πάλι με τον Μαρβό.

Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στον γκολκίπερ της Γκινγκάμπ, Λοσλ, που μόνο στο 87' δοκιμάστηκε σοβαρά, στο σουτ του Αθανασιάδη που απέκρουσε με δυσκολία.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Φιορεντίνα “ζευγάρωσε” τις νίκες της κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ, την οποία κέρδισε άνετα στη Λευκορωσία με 3-0. Έτσι, στη βαθμολογία μετά από δύο αγωνιστικές η Φιορεντίνα βρίσκεται στην κορυφή με 6 βαθμούς, Γκινγκάμπ και ΠΑΟΚ ισοβαθμούν στους 3, ενώ κανέναν βαθμό δεν έχει η Ντιναμό Μινσκ.
Συνέχεια στην εκπληκτική φετινή ευρωπαϊκή πορεία του έδωσε απόψε ο Αστέρας Τρίπολης, που με γκολ των Ουσέρο (22΄) και Πάρα (22΄) επιβλήθηκε 2-0 της Παρτιζάν Βελιγραδίου στο «Θ. Κολοκοτρώνης».
Ο Αστέρας σημείωσε την πρώτη νίκη της Ιστορίας του στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και οδηγεί μόνος την κούρσα στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς η Τότεναμ αναδείχθηκε ισόπαλη της Μπεσίκτας (1-1) στο Λονδίνο.
Αντίθετα, ο τραγικός σε όλες τις γραμμές, Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από την Εστορίλ στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.
Η δεύτερη σερί ήττα για το «τριφύλλι» και πρώτη νίκη των Ιβήρων, προήλθε από τα τέρματα των Κλέμπερ (52΄) και Αμάντο (66΄).
Αμερικανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το «Center of Science and Public Interest» (CSPI) καταδεικνύει ότι η κατανάλωση ποπ- κορν σε συνδυασμό με κάποιο αναψυκτικό, θέτει, επί της ουσίας, και όχι καθ' υπερβολή, το σώμα μας σε μία επικίνδυνη και άκρως ανθυγιεινή δοκιμασία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποπ- κορν πολλών κινηματογραφικών αιθουσών και θεάτρων.

Τι διαπιστώθηκε

Όπως διαπιστώθηκε, ένα και μόνο ποπ- κορν μεσαίου μεγέθους και ένα αναψυκτικό περιέχουν 1.200 θερμίδες και κορεσμένο λίπος περισσότερο των 60 γραμμαρίων, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με φυσιολογική κατανάλωση τροφής τριών ημερών.

Ένα και μόνο σνακ, δηλαδή, συγκεντρώνει, επί της ουσίας, όλα τα ανθυγιεινά στοιχεία που περιέχονται σε τρία μεγάλα χάμπουργκερ.

«Ποιος θα περίμενε 1.200 θερμίδες και, επιπλέον, επιβαρυντικό λίπος για την καρδιά τριών ημερών μέσα σε ένα σακουλάκι ποπ- κορν και ένα κουτάκι αναψυκτικού; Το λίπος που περιέχεται στην εν λόγω τροφή είναι ίσο με μια ράβδο βουτύρου και οι θερμίδες ισοδυναμούν με δύο ράβδους βουτύρου», δήλωσε διατροφολόγος του CSPI, υπενθυμίζοντας ότι το κορεσμένο λίπος καταλήξει τελικά στις αρτηρίες, φράσσοντάς τις, κάτι που αποτελεί τον Νο1 παράγοντα για την πρόκληση καρδιοπάθειας.

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τρώει μια πολύ μικρή ποσότητα τροφής άνευ σημασίας, αλλά στην ουσία καταναλώνει μια επιβαρυντική τεράστια ποσότητα», προσθέτει.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τέλος, ότι προσθέτοντας επιπλέον υλικά στα ποπ- κορν μας, αυξάνει τον κίνδυνο, καθώς εκτοξεύει αυτόματα στα ύψη και την ποσότητα του επικίνδυνου κορεσμένου λίπους.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!