Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί τα Rolex είναι τόσο ακριβά;
Τα φορούν εκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο και έχουν γίνει συνώνυμο της χλιδής και του πλούτου. Ο λόγος για τα πανάκριβα ρολόγια Rolex. Αν και λίγοι μπορούμε να τα αποκτήσουμε, όλοι τα γνωρίζουμε. Ξέρουμε όμως γιατί είναι τόσο ακριβά;
Μάλιστα, πέρυσι, ένα vintage Rolex Daytona που φορούσε ο Πολ Νιούμαν πωλήθηκε σε δημοπρασία για 17,8 εκατομμύρια δολάρια.
Υπάρχει μάλιστα μια φήμη που αναφέρει πως ένα Rolex προτού φύγει για πώληση από το εργοστάσιο, θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιμο από απόσταση 6 μέτρων.
Η Κάρα Μπάρετ, συντάκτρια στο περιοδικό που ειδικεύεται στα ρολόγια Hodinkee, εξηγεί γιατί τα Rolex είναι τόσο ακριβά.

11272876_810323152391011_242734372_n.jpg
Όπως λέει η ίδια: «Το Rolex είναι μία από τις λίγες μάρκες, αν όχι η μόνη μάρκα που έχει μια πολύ συγκεκριμένη αισθητική. Είναι σπορ και είναι ρολόγια εργαλεία, είναι στο DNA τους».
Και συνεχίζει: «Στη δεκαετία του '50 κυκλοφόρησαν τα Submariner, Explorer, Milgauss και το GMT και ήταν όλα τους ρολόγια που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία. Κι έτσι είναι ακόμη και σήμερα. Είναι ένα είδος που αργότερα εξελίχθηκε σε ένα εμπορικό σήμα πολυτελείας και που τώρα είναι διάσημα γι' αυτό. Επομένως, το ενδιαφέρον με αυτά είναι πως ενώ αρχικά σχεδιάστηκαν ως εργαλεία, μετατράπηκαν τελικά σε πολυτέλεια.
Για παράδειγμα το Submariner κοστίζει 8.000 δολάρια. Το Oyster Perpetual κάνει 5.000 δολάρια. Και οι ιδιότητες για τις οποίες υπερηφανεύονται είναι πως είναι αυτο-ρυθμιζόμενα, αδιάβροχα και ακριβείας. Και πραγματικά εστιάζουν στην ποιότητα».
Αυτό που ίσως πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε είναι πως χρειάζεται περίπου ένας χρόνος για να γίνει ένα Rolex. «Περνούν από εκτεταμένες δοκιμές. Η ακρίβεια, το χρονόμετρο, ο συγχρονισμός όλα σχετίζονται με τον σωστό χρόνο, με το να διατηρούν το σωστό χρόνο. Μπορεί επίσης, οποιοσδήποτε διαθέτει ένα Rolex να το στείλει, ανά πάσα στιγμή, στην εταιρεία για να το επιδιορθώσουν, καθώς διαθέτει ένα εξαιρετικό τμήμα service. Επίσης, το κούμπωμα ανοίγει και κλείνει περίπου χίλιες φορές προτού αποσταλεί σε κάποιο κατάστημα προς πώληση, ώστε να ξέρετε ότι όταν το αποκτήσετε, δεν πρόκειται να σπάσει. Το σημαντικότερο είναι πως αγοράζετε ένα Rolex τώρα και θα σας κρατήσει για 20 χρόνια αν το φροντίσετε. Και θα κρατήσει 100 χρόνια αν το φροντίσετε πραγματικά. Αυτός είναι τελικά και ο λόγος που είναι τόσο ακριβά. Γιατί αγοράζετε κάτι που θα κρατήσει μια ζωή. Και κάτι που θα μπορέσετε να δωρίσετε στις επόμενες γενιές» αποκαλύπτει η Κάρα Μπάρετ.

Rolex.jpg
Κανείς δεν ξέρει πόσα Rolex παράγονται ετησίως, κανείς δεν ξέρει πόσα Rolex παράγονται ανά μοντέλο. Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένα, όπως το Rainbow Daytona που κυκλοφόρησε φέτος, που φημολογείται ότι έχει βγει σε πολύ μικρές ποσότητες. «Δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ ποιος είναι ακριβώς ο αριθμός τους, αλλά ξέρεις πως δεν είναι πολλά» λέει η Μπάρετ. «Και είναι δύσκολο να τα αποκτήσεις».
Τέλος, ένα από τα καλύτερα πράγματα όσον αφορά στα Rolex είναι ότι μπορεί οποιοσδήποτε να φορέσει ένα από αυτά. Είναι unisex και μια γυναίκα μπορεί να φορέσει ένα ανδρικό Rolex χωρίς κανείς να το καταλάβει, όπως και το αντίθετο.


Μόλις το 0,34% των Ελλήνων συμμετείχε στη διαβούλευση για την αλλαγή ώρας στην ΕΕ, με  το 56% να δηλώνει πως επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλαγή ώρας και το 44% να καταργηθεί.
Στη διαβούλευση συμμετείχαν όλα τα κράτη με τη Γερμανία να σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής: 3,79% του πληθυσμού. Ψηλά βρέθηκε και η Αυστρία με 2,94% ενώ ακολουθεί το Λουξεμβούργο με 1,78%.
Συντριπτικά οι Γερμανοί ψήφισαν να εγκαταλειφθεί το μοτίβο αλλαγής ώρας με ποσοστό που φτάνει στο 84%. Ρεκόρ αρνητικών ψήφων υυπήρξε στις βορειότερες χώρες όπως τη Φινλανδία και την Εσθονία.
Χθες ο πρόεδρός της Κομισιόν  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει να καταργηθεί η χειμερινή ώρα στην ΕΕ, έπειτα από διαβούλευση με πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες. Η τελική απόφαση ωστόσο θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης μόνιμα της θερινής ώρας από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο άγριος καυγάς που ξέσπασε ανάμεσα σε γείτονες σε συνοικία του Μπάρνσλεϊ λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με αλυσοπρίονο σε γυναίκα.
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο δρόμο της γειτονιάς με δυο ζευγάρια να έρχονται στα χέρια, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών τους, αλλά και των γειτόνων που προσπάθησαν να παρέμβουν και να βάλουν ένα τέλος στο επεισόδιο.
Η Jessica Appleby, εκ των πρωταγωνιστών του καυγά, ισχυρίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν οι γείτονες απείλησαν τον γιο της, Archie. «Εδώ και δύο χρόνια ζούσα με το φόβο. Απειλούσαν τον Archie. Το μόνο που άκουγες ήταν αυτούς να φωνάζουν ουρλιάζοντας στον Archie. Ήμουν έτοιμη να εκραγώ. Δεν φοβάμαι κανέναν και τίποτα», ανέφερε μεταξύ άλλων η 28χρονη μητέρα.
Ο άνδρας που της επιτέθηκε με το αλυσοπρίονο στην αυλή του σπιτιού της είναι ο Stewart Palmer, ο οποίος όπως ανακοίνωσε η αστυνομία βρίσκεται από τις 20 Ιουλίου στη φυλακή εκτίοντας ποινή κάθειρξης 24 μηνών καθώς κρίθηκε ένοχος για συμπλοκή, επίθεση με όπλο και καταστροφή περιουσίας.
Πριν φτάσει σε αυτό το σημείο είχε ανταλλάξει γροθιές και κλωτσιές με τον σύντροφο της Appleby, η οποία με τη σειρά της έπαιξε ξύλο με τη σύζυγο του Palmer μέσα στη μέση του δρόμου!
Το περιστατικό, που έληξε χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς σοβαρά, κατέγραψαν με τα κινητά τους γείτονες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!