Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Πέντε παζλ που «δοκιμάζουν» την προσοχή σας
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η επίλυση παζλ, αινιγμάτων και γρίφων κάνει τον εγκέφαλό σας νεότερο και πιο δυνατό.
Το Bright Side, επέλεξε μερικά παζλ για να τεστάρει ο κάθε ενδιαφερόμενος την προσοχή του στη λεπτομέρεια και πόσο έχει εξασκήσει την ικανότητα της παρατήρησης.
Ιδου:
Βρείτε τη γάτα που διαφέρει
o.jpg
Μπορείτε να βρείτε ποια εικόνα είναι διαφορετική;
34.jpg
Βρείτε την περίεργη εικόνα
per.jpg
Όλες οι εικόνες είναι οι ίδιες εκτός από μία
arga.jpg
Ποια αγελάδα ξεχωρίζει;
agela.jpg

Την αντιστρόφως ανάλογη σχέση σχέση ανάμεσα στη θερμοκρασία και στις επιδόσεις των μαθητών, επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία στις τάξεις, τόσο χειρότερες είναι οι βαθμοί των μαθητών στις εξετάσεις.
Με δεδομένο ότι η κλιματική αλλαγή θα ανεβάσει το θερμόμετρο τα επόμενα χρόνια, αυτό θα έχει επίπτωση στους μαθητές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι ανέφεραν ότι μια λύση είναι η τοποθέτηση περισσότερων κλιματιστικών στα σχολεία και στα σπίτια για να μπορούν να συγκεντρωθούν καλύτερα οι μαθητές.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ, Καλιφόρνια-Λος ‘Αντζελες (UCLA) και Τζόρτζια, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τζόσουα Γκούντμαν της Σχολής Διακυβέρνησης Κένεντι του Χάρβαρντ, σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν τις επιδόσεις περίπου δέκα εκατομμυρίων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διάστημα 13 ετών.
Διαπιστώθηκε ότι, όταν οι μαθητές δίνουν εξετάσεις σε περίοδο καύσωνα, οι επιδόσεις τους πέφτουν κατά μέσο όρο (μολονότι μεμονωμένοι μαθητές μπορεί να μην επηρεασθούν). Όταν αντίθετα ο καιρός ψυχραίνει, οι βαθμοί ανεβαίνουν.
Η μελέτη με τίτλο «Ζέστη και Μάθηση» υπολογίζει ότι για κάθε άνοδο της μέσης θερμοκρασίας κατά 0,55 βαθμούς Κελσίου υπάρχει μια πτώση της τάξης του 1% στις επιδόσεις. Η αρνητική επίπτωση αρχίζει να γίνεται αισθητή, όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 21 βαθμούς Κελσίου. Η πτώση στην απόδοση των μαθητών είναι μεγαλύτερη μετά τους 32 βαθμούς Κελσίου και ακόμη πιο ορατή μετά τους 38 βαθμούς.
Η επίπτωση της ζέστης είναι μεγαλύτερη στα παιδιά από φτωχές οικογένειες, πιθανώς επειδή στο σπίτι τους δεν έχουν κλιματιστικό. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι αν σημαντικές εξετάσεις (π.χ. για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια) συμπέσουν με κύμα καύσωνα, οι μαθητές από πλουσιότερες οικογένειες έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα.
Η μελέτη εν μέρει εξηγεί γιατί οι μαθητές από βόρεια και ψυχρότερα κλίματα συνήθως εμφανίζουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις σε σχέση με μαθητές από ζεστές νότιες χώρες (π.χ. στα τεστ Pisa του ΟΟΣΑ).

Ανησυχία στους απανταχού θαυμαστές του σκόρπισαν οι πρόσφατες φωτογραφίες του Τζόνι Ντεπ σε ξενοδοχείο της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία.

Ο 54χρονος Αμερικανός ηθοποιός, που πόζαρε με θαυμάστριές του, εμφανίζεται αγνώριστος! Είναι εμφανώς αδυνατισμένος και χλωμός, με αποτέλεσμα η εμφάνισή του να έχει πυροδοτήσει καταιγισμό σχολίων στα social media σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.



«Να με πάρει, είναι αυτός ο Τζόνι Ντεπ;», έγραψε ένας χρήστης στο twitter. «Νομίζω ότι ο ήρωας μου είναι άρρωστος», σχολίασε μία νεαρή κοπέλα.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την περασμένη εβδομάδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αγίας Πετρούπολης, όπου ο Τζόνι Ντεπ εμφανίστηκε μαζί με το συγκρότημά του, τους Hollywood Vampires.



ΠΗΓΗ: ant1news.gr

«Δεν μπορούν πια να κρυφτούν πουθενά», αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η Σκάρλετ Γιόχανσον από τα κινήματα #MeToo και Time’s Up. «Είναι σοκαριστικό να βλέπει κανείς τα αποτελέσματα όλων αυτών. Είναι ακόμη όλα καινούργια», τονίζει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της από τη Νέα Υόρκη η διάσημη ηθοποιός εμφανίζεται πεπεισμένη για την επιτυχία και την αλλαγή που θα φέρουν τα κινήματα αυτά κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά τις αποκαλύψεις για τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Είναι εντυπωσιακό», σχολιάζει η Γιόχανσον. «Είμαι στη βιομηχανία του κινηματογράφου εδώ και τόσο καιρό και αυτές οι συζητήσεις είναι πραγματικά σημαντικές και επαναστατικές».

Σε ηλικία 33 ετών η Γιόχανσον έχει πείρα μεγαλύτερη των 20 ετών στον κινηματογράφο και είναι μία από τις λίγες ηθοποιούς η αμοιβή των οποίων είναι αντίστοιχη με αυτή των ανδρών συμπρωταγωνιστών τους.

Γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, υπερασπίστηκε την Planned Parenthood, την αμερικανική οργάνωση που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στις γυναίκες εναντίον της οποίας έχουν καταφερθεί οι συντηρητικοί και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επειδή εκεί γίνονται εκτρώσεις.

Η Γιόχανσον συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2012, ενώ ήταν μια από τις προσωπικότητες που συμμετείχαν στην Πορεία των Γυναικών κατά του Τραμπ μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο του 2017.

Μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, που γεννήθηκε το 2014, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μουσική.

Έπειτα από μια πρώτη συνεργασία με τον συνθέτη και τραγουδιστή Πιτ Γιορν το 2009, κυκλοφόρησαν την Παρασκευή ένα νέο άλμπουμ με τίτλο “Apart”, με τη Γιόχανσον να τραγουδά πέντε τραγούδια, τα οποία ηχογράφησε μόλις σε ένα απόγευμα.

Για εκείνη η μουσική είναι ένας άλλος τρόπος να εκφράζεται: «Από εκεί προέρχεται ουσιαστικά», εξηγεί δείχνοντας το στομάχι της. «Και καμιά φορά από εκεί», προσθέτει δείχνοντας την καρδιά της.

Σε όσους πιστεύουν ότι το Χόλιγουντ αλλάζει με πολύ αργούς ρυθμούς, η Γιόχανσον συμβουλεύει να κάνουν υπομονή.

«Είναι μια μακρά διαδικασία και πρέπει να κοιτάμε τον τελικό στόχο: πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, επίμονοι και αποφασισμένοι και να συνεχίζουμε να προχωρούμε», τονίζει.

«Στον κινηματογράφο γίνονται σήμερα συζητήσεις για σχέδια και για τη σημασία της διαφορετικότητας (…) Πριν δέκα χρόνια κανείς δεν μιλούσε για αυτό», εξηγεί.

Αν και είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του #MeToo, η Γιόχανσον έχει δεχθεί επικρίσεις επειδή δεν αποκήρυξε τον Γούντι Άλεν, η θετή κόρη του οποίου τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση.

Εξάλλου η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν δίστασε τον Μάιο να εμφανιστεί στη μεγάλη γιορτή της μόδας στο Met Gala φορώντας μια δημιουργία του οίκου Marchesa, συνιδρύτρια του οποίου είναι η Τζορτζίνα Τσάπμαν, πρώην σύζυγος του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Κατά τη γνώμη μου είναι πραγματικά απάνθρωποι να θεωρούμε υπεύθυνο κάποιον για τις πράξεις του συντρόφου του», εξηγεί. «Μου φαίνεται απολύτως άδικο».

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ένας 29χρονος άστεγος, που ζητιανεύει παίζοντας κιθάρα στους δρόμους του Νιου Τζέρσεϊ, είναι γιος του πολυεκατομμυριούχου τραγουδιστή Τομ Τζόουνς.

Παρά το γεγονός ότι η περιουσία του πατέρα του ανέρχεται σε 177 εκατ. ευρώ, ο Τζόναθαν βασίζεται καθημερινά στον οβολό των περαστικών προκειμένου να κερδίσει λίγα χρήματα για να αγοράσει ένα πιάτο φαγητό.

Σε ένα χαρτόνι, που έχει τοποθετήσει στη θήκη της κιθάρας του, έχει γράψει τη φράση «Χρειάζομαι χρήματα, σας παρακαλώ βοηθήστε με».

Ο Τζόναθαν Μπέρκερι είναι καρπός του ολιγοήμερου δεσμού που είχε η μητέρα του, Κάθριν, με τον διάσημο Ουαλό τραγουδιστή.

Ήταν Οκτώβριος του 1987 όταν το 24χρονο μοντέλο σαγηνεύθηκε από τη γοητεία του «Mr. Sex Bomb».

Ο Τομ Τζόουνς, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ant1news.gr, είχε αρνηθεί πως ήταν ο βιολογικός πατέρας του Τζόναθαν, αλλά το τεστ DNA το επιβεβαίωσε.

Κατόπιν δικαστικής εντολής, κατέβαλλε κάθε μήνα 1.900 ευρώ ως διατροφή μέχρι το παιδί να ενηλικιωθεί. Πέραν τούτου, όμως, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον γιο του.

«Δεν έλαβα ποτέ μία κάρτα για τα γενέθλιά μου ή για τα Χριστούγεννα. Μεγάλωσα βλέποντας φωτογραφίες του πατέρα μου. Αλλά τα τηλεφωνήματα και τα e-mails που του έστελνα, έμεναν αναπάντητα. Δεν ήθελε ποτέ να έχει σχέσεις μαζί μου», λέει ο Τζόναθαν, στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail, ο Τζόναθαν Μπέρκερι τραγουδάει μία από τις μεγάλες επιτυχίες του πατέρα του, το περίφημο «Delilah»…

«Δεν γνώρισα ποτέ την πατρική στοργή», λέει ο 29χρονος άστεγος. Όταν ρωτήθηκε εάν θέλει κάτι να ζητήσει από τον διάσημο πατέρα του, απάντησε: «Δεν θέλω τίποτα από τον πατέρα μου, ζητούσα μόνο την αγάπη του».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!