Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017


Πετσέτες, σεντόνια, ρούχα, εσώρουχα, ρούχα γυμναστηρίου… Ανάλογα με το είδος του και τη χρήση του, κάθε ύφασμα πρέπει να πλένεται με διαφορετική συχνότητα και σε διαφορετική θερμοκρασία για να εξασφαλίσουμε ότι είναι μυρωδάτο αλλά και απαλλαγμένο από μικρόβια.
Τι ισχύει όμως για τις πιτζάμες μας, τις οποίες φοράμε –ιδανικά– περίπου το ένα τρίτο της ημέρας μας;
«Όλοι κουβαλάμε επάνω μας μικροοργανισμούς που είναι ενδεχομένως επικίνδυνοι για την υγεία μας εάν μεταφερθούν στο λάθος σημείο αλλά και επικίνδυνοι για τους άλλους αν μεταφερθούν σε αυτούς» αναφέρει η Σάλι Μπλούμφιλντ, πρόεδρος του Διεθνούς Επιστημονικού Φόρουμ Οικιακής Υγιεινής (IFH), σύμφωνα με τη βρετανική Guardian. «Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που βάζουμε πλυντήριο, επειδή δεν θέλουμε αυτοί οι μικροοργανισμοί να μεταφερθούν σε άλλους».
Τέτοιοι μικροοργανισμοί είναι για παράδειγμα τα βακτήρια του δέρματος, όπως ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, ο οποίος αποτελεί συχνή αιτία δερματικών λοιμώξεων. Επίσης, άλλοι πιθανώς επικίνδυνοι μικροοργανισμοί είναι οι μύκητες που προκαλούν το λεγόμενο «πόδι του αθλητή», το κολοβακτήριο εσερίχια κόλι που προκαλεί γαστρεντερικές ενοχλήσεις, καθώς και οι μύκητες που προκαλούν τις άφθες.
Όπως επισημαίνει η Μπλούμφιλντ, ένας παράγοντας-κλειδί για το πόσο συχνά πρέπει να πλένονται τα ρούχα, οι πετσέτες και οτιδήποτε άλλο μέσα στο σπίτι είναι το πόσα άτομα ζουν σε αυτό το σπίτι και το αν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Για παράδειγμα, αν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά ή κάποιος από την οικογένεια είναι άρρωστος, τότε είναι πιο ευάλωτος στα μικρόβια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας και επομένως το πλύσιμο πρέπει να είναι πιο συχνό.
Συγκεκριμένα για τις πιτζάμες, η ειδικός αναφέρει ότι το πλύσιμο μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό. Η θερμοκρασία που συνιστά είναι οι 40 ή 60 βαθμοί, κατά προτίμηση με απορρυπαντικό που περιέχει ενεργό οξυγόνο, ώστε να απομακρύνονται όσο το δυνατόν περισσότεροι μικροοργανισμοί.
Τέλος, επισημαίνει ότι δεν πρέπει να «φορτώνουμε» υπερβολικά το πλυντήριο, καθώς το πλύσιμο δεν θα είναι αποτελεσματικό κι έτσι τα μικρόβια θα μεταφερθούν από το ένα ρούχο στο άλλο.
πηγή: onmed.gr
Γιατί τρώμε ενώ δεν πεινάμε;
Συμβαίνει σε όλους. Ενώ δεν πεινάμε στην πραγματικότητα, κάνουμε επιδρομή στο ψυγείο, ή παραγγέλνουμε έτοιμο φαγητό. Θερμίδες που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει καταλήγουν στο κορμί μας, δημιουργώντας μας ενοχές και προβλήματα με το βάρος μας.
Στην υπηρεσία του πελάτη, οι ψυχολόγοι βρήκαν γιατί τρώμε, ενώ δεν αισθανθήκαμε πείνα. Οι λόγοι είναι οι εξής:
  • Έχουμε συνδέσει την διασκέδαση με το φαγητό.
  • Θεωρούμε επιβράβευση για την εργασία μας, το φαγητό. Ακόμα περισσότερο όταν το μαγειρεύει κάποιος άλλος για μας.
  • Το φαγητό μας αποσπά την προσοχή από τα προβλήματα και τις σκέψεις μας.
  • Υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που τρώνε για να εκδικηθούν τον ευατό τους, για την αναβλητικότητά τους και τον τρόπο ζωής τους.

 
Στην Ισλανδία υπάρχει ένα 24ωρο reality μόνο με... γάτες!
Τα reality show έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης τηλεόρασης. Είτε πρόκειται για την ανάδειξη τραγουδιστών, είτε για την επιβίωση σε κάποιο νησί της Καραϊβικής, το κοινό διψάει για δράμα, θρίαμβο και συναισθηματισμούς. Και οι παραγωγοί τους τα δίνουν απλόχερα...
Είδατε τι έγινε με το Survivor. Ή τι γίνεται με The Voice, το Dancing with the Stars ή και ακόμα με reality της αμερικανικής τηλεόρασης. Το κοινό ταυτίζεται με κάποιον συμμετέχοντα και τα υπόλοιπα είναι θέμα ανταγωνισμού.
Όμως αν υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά σας που βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια reality, τότε αυτό που σκέφτηκαν οι Ισλανδοί, μπορεί να σας αρέσει. Έστω και για λίγο. Όσοι το παρακολουθούν λένε πως είναι εθιστικό και πάνω απ’ όλα αξιολάτρευτο.
Οι Ισλανδοί παραγωγοί λοιπόν σκέφτηκαν ένα πρόγραμμα για να βοηθήσουν τα αδέσποτα γατιά. Και δημιούργησαν ένα reality που είναι στον αέρα διαδικτυακά 24 ώρες την ημέρα και οι τηλεθεατές μπορούν να δουν τις γατούλες, την συμβίωσή τους και την προσπάθεια για επικοινωνία μεταξύ τους. Και μαντέψτε πως το λένε. «Keeping up with the Kattarshians»...
Η Inga Lind Karlsdóttir είναι η παραγωγός που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες. Σε συνέντευξή της δήλωσε πως «υπήρχαν πολλά προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν πριν η εκπομπή βγει στον αέρα. Έπρεπε να πάρουμε άδειες από την Εταιρεία Προστασίας Γατών και την κυβέρνηση. Όταν τα καταφέραμε, στήσαμε το σκηνικό, τα έπιπλα και τις κάμερες, έχοντας πάντα την σωστή θερμοκρασία».
Το σπίτι είναι ονειρικό για τις γάτες που συμμετέχουν, γεμάτο με παιχνίδια και πολλά μέρη για έναν ήσυχο υπνάκο. Οι 6 γάτες που συμμετέχουν μέχρι στιγμής είναι οι Halldór Laxness, Ragga Gísla, Fanndís Friðriks, Snotra, Gæi και Ilmur που είναι η μαμά. Και κάθε γατάκι έχει την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.
Η Inga δεν αποκλείει ένα παρόμοιο reality με κουτάβια, αλλά παραδέχεται πως οι σκύλοι είναι πολλοί διαφορετικοί απ’ ότι οι γάτες και η δημιουργία του σωστού περιβάλλοντος θα ήταν ίσως πιο δύσκολη. Μέχρι τότε, οι cat lovers μπορούν να δουν τις «περιπέτειες» των 6 αξιολάτρευτών γατιών, όποια ώρα της ημέρας επιθυμούν.

 
Χανιά: Πως είναι το εσωτερικό αυτής της θαλαμηγού των 300 εκ. δολαρίων
Μια από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες θαλαμηγούς του κόσμου έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Πρόκειται για τη θαλαμηγό Al Mirqab, που ανήκει στο μέλος της βασιλικής οικογένειας και πρωθυπουργό του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, ο οποίος έχει προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα θαύματα της ναυπηγικής και θεωρείται το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ! Διαθέτει δυο πισίνες, ελικοδρόμιο, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου, 12 σουίτες και κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια. Για τους γκουρού της αγοράς σκαφών, αυτή τη στιγμή είναι το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Ναυπηγήθηκε το 2008 στο Wewelsfleth της Γερμανίας ενώ χαρακτηρίστηκε ως το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πολυτελές γιοτ έχει και δική του σελίδα στο Wikipedia.Ο ιδιοκτήτης θέλησε το εσωτερικό του σκάφους του να θυμίζει κάτι από το σπίτι του στο Κατάρ. Έτσι στο εσωτερικό του Al Mirqab οι επισκέπτες μπορούν να διακρίνουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα και μπρούτζινες χειρολαβές, ενώ τους τοίχους κοσμούν πίνακες διάσημων ζωγράφων μεταξύ των οποίων έργα των Βαν Γκογκ και Πικάσο.
Κάθε κρεβατοκάμαρα διαθέτει δικό της μπάνιο, ενώ οι περισσότερες από τις δώδεκα σουίτες διαθέτουν και δικό τους μπαλκόνι στο κατάστρωμα του σκάφους. Το 133 μέτρων σκάφος ταξιδεύει πολύ συχνά στις ελληνικές θάλασσες, ενώ αυτή τη φορά έδεσε στα ανοιχτά του Ενετικού Λιμανιού.
Η θαλαμηγός διαθέτει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν τις βασιλικές ανάγκες. Είναι εξοπλισμένη με δυο πριβέ σουίτες για τους ιδιοκτήτες, άλλες 10 σουίτες για καλεσμένους ενώ υπάρχουν και πολυτελή δωμάτια για το πλήρωμα.
Συνολικά η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 24 άτομα, ενώ έχει και 55μελες πλήρωμα. Επίσης, διαθέτει γραφείο με πλούσιο εξοπλισμό και αίθουσα συνεδριάσεων για τις συναντήσεις του σεϊχη.
Παράλληλα, οι καλεσμένοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός από τις πισίνες και το τζαγκούζι ιδιωτικό σινεμά, ενώ έχουν και να επιλέξουν από μια πληθώρα θαλάσσιων παιχνιδιών όπως τα περίφημα τζετ σκι ή τα windsurfs. Όσον αφορά την ασφάλεια του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει και γερμανικό αντιπυραυλικό σύστημα και ειδικά ραντάρ.

 
Αυτή είναι η νέα γεύση σοκολάτας με ροζ χρώμα!
Γάλακτος, μαύρη, λευκή. Αυτά είναι εδώ και 80 χρόνια τα τρία βασικά είδη σοκολάτας που απολαμβάνουμε, άσχετα από τις διάφορες προσμίξεις και παραλλαγές που μας έχουν «κερδίσει» ή έχουμε απορρίψει στο πέρασμα των χρόνων.
Μήπως όμως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό;
Ελβετοί επιστήμονες για λογαριασμό της εταιρεία Barry Callebaut που αποτελεί κολοσσό στη βιομηχανία της σοκολάτας, χρησιμοποίησαν κόκκινους κόκκους κακάο και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια γλυκιά πανδαισία- όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται. Ακριβώς δε εξαιτίας αυτών των κόκκινων κόκκων βέβαια, η σοκολάτα θα φέρει την ονομασία «Ruby»- ενώ είναι και ένας καλός τρόπος για να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες σοκολάτες που με προσθήκες φρούτων και χημικών ουσιών έχουν επίσης ροζ χρώμα.
Η εταιρεία, που προχώρησε σε επίσημη παρουσιάζει, υποστηρίζει πως η σοκολάτα της έχει ελαφριά, κρεμώδη υφή και αποτελεί μια νέα αισθητική απόλαυση, μια νέα γευστική εμπειρία που δεν μοιάζει με τα όσα έχουν να προσφέρουν τα τρία βασικά είδη σοκολάτα αφού δεν είναι ούτε πικρή, ούτε, γλυκιά, ούτε και γαλακτώδης αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σημειώνεται πως η νέα «κόκκινη σοκολάτα» οφείλει το ροζ χρώμα της αποκλειστικά στους κόκκους κακάο που χρησιμοποιούνται και στην ειδική επεξεργασία που γίνεται και όχι σε χρωστικές ενώ φυσική είναι και η γεύση της αφού δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποικιλίες μούρων ή άλλων φρούτων.
Σύμφωνα δε με την εταιρεία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη σε διάφορες αγορές φαίνεται πως η «κόκκινη σοκολάτα» ικανοποίησε την ανάγκη των καταναλωτών- κυρίως της γενιάς των Millenials- για κάτι νέο και διαφορετικό αλλά διαπιστώθηκε πως υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του νέου προϊόντος μεταξύ καταναλωτών με διαφορετική οικονομική δυνατότητα.

Την καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, και των Επιδομάτων Αδείας των ετών 2015 και 2014 κέρδισαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, 280 εργαζόμενοι του δήμου Αιγάλεω.
Ακόμη δεν είναι γνωστό το σκεπτικό της υπ’ αριθμόν 1093/24-08-2017 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, καθώς δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί.
Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, δεν είναι η πρώτη απόφαση δικαστηρίου που δικαιώνει εργαζόμενους για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού, καθώς είχαν προηγηθεί αυτές τμήματος του ΣτΕ αλλά και των Ειρηνοδικείων Αθηνών, Καλαμάτας, Πάτρας, Κεφαλονιάς και Λαμίας
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας όσο και αυτή του Ειρηνοδικείο Λαμίας, επικαλούμενες το άρθρο 106 του Συντάγματος, χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν 4093/2012 με το οποίο εγκρίθηκαν οι συγκεκριμένες περικοπές τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Επομένως, δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση, από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας, . να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων – κυρίως στο πεδίο της εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων – προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία (βλ. ΟλΣτΕ 1286/2012), ούτε, κατά μείζονα λόγο, η επισώρευση νέων επιβαρύνσεων σε βάρος των ίδιων κατηγοριών πολιτών (λ.χ. διαδοχικές μειώσεις αποδοχών ή συντάξεων), εάν τα προηγούμενα αποδείχθηκαν απρόσφορα και εφόσον με τα νέα μέτρα οι ίδιες κατηγορίες πολιτών υφίστανται υπέρμετρη απώλεια του προηγουμένως διαθέσιμου εισοδήματος τους».
Μάλιστα, μετά την ψήφιση σχετικής ρύθμισης από την Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, τα χρήματα μπορούν να είναι άμεσα καταβλητέα, καθώς δίνεται η δυνατότητα στις δημοτικές Αρχές να παραιτηθούν από την άσκηση ενδίκων μέσων και άρα να μην προσφύγουν σε ανώτερο βαθμό.
aftodioikisi.gr

Από 1/1/2018 «ξεκλειδώνει» η διάταξη του νέου ενιαίου μισθολογίου του δημοσίου, σύμφωνα με την οποία όσοι υπάλληλοι βαθμολογούνται με άριστα σε τρεις συνεχόμενες αξιολογήσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να εξελίσσονται ταχύτερα μισθολογικά, ανεβαίνοντας ένα επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο.
Αυτό προβλέπει το άρθρο 12 του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο, προβλέποντας όμως τον καθορισμό περαιτέρω λεπτομερειών με νεότερη (μη εκδοθείσα ακόμη) κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ταυτόχρονα θα ορίζει ένα ποσοστό μεταξύ 5%-15% του συνολικού αριθμού υπαλλήλων στους οποίους θα χορηγούνται τα οφέλη της μισθολογικής εξέλιξης. Αυτό θα γίνεται το συχνότερο ανά τρία έτη.
Πρόβλεψη υπάρχει και για τους «χαμηλά βαθμολογούμενους» για τους οποίους αναφέρεται ότι ύστερα από τρεις ετήσιες συνεχόμενες αξιολογήσεις, δύναται να αναστέλλεται η αυτόματη μισθολογική εξέλιξη, το μέγιστο για ένα έτος.
Δείτε παρακάτω τι αναφέρει ολόκληρη η διάταξη :
arthro 12 4354-2015 a arthro 12 4354-2015 b
H νύφη τσέπωσε 14.000 για το ταξίδι και άφησε τον γαμπρό να την ψάχνει
Ο Chris Mahone με την Rachel Doran ήταν να παντρευτούν σε λίγο καιρό. Ο 27χρονος άντρας ήθελε να πάει με άλλους 29 φίλους του στην Ίμπιζα να γλεντήσουν σε ένα τελευταίο εργένικο ταξίδι.
Ο αγαπημένη του προσφέρθηκε να οργανώσει το ταξίδι και έτσι έλαβε από κάθε έναν περίπου 500 ευρώ, για τα αεροπορικά εισιτήρια και το ξενοδοχείο. Όταν η μέρα της αναχώρησης έφτασε, οι άντρες που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Λιντς, ήρθαν αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη...
Τα εισιτήρια που τους είχε δώσει η 29χρονη ήταν ψεύτικα, ενώ όταν πήραν τηλέφωνο στο ξενοδοχείο που πίστευαν ότι θα διέμεναν, ενημερώθηκαν πως δεν έχει γίνει καμία τέτοια κράτηση.
Αμέσως προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την Rachel, όμως αυτή δεν απαντούσε και κάπου εκεί κατάλαβαν οτι τους είχε τσεπώσει τα λεφτά και την είχε κάνει. Για μερικούς όλο αυτό ήταν ένα σχέδιο της Rachel να πάρει εκδίκηση από τον σύντροφό της, καθώς πίστευε ότι την απατούσε.
O Chris ζήτησε συγγνώμη από τους φίλους του με το παρακάτω μήνυμα, την ώρα που η 29χρονη αναζητείται ακόμη...

 
Η Kim Kardashian πήγε σε απονομή βραβείων με διαφανές παντελόνι
Η αλήθεια είναι πως είχε καιρό να προκαλέσει με την εμφάνισή της. Ίσως έτσι το σκέφτηκε η Kim Kardashian όταν αποφάσισε να φορέσει ένα εντελώς see-through παντελόνι που έμοιαζε περισσότερο με καλσόν για να εμφανιστεί στα Fashion Media Awards. Πρόκειται για τα βραβεία μόδας που δίνονται στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης.
Η τηλεπερσόνα, που εδώ και λίγες ημέρες λανσάρει νέο λουκ στα μαλλιά της, που είναι βαμμένα σχεδόν ασημί και αρκετά μακριά, συνδύασε το -κατά κάποιο τρόπο- παντελόνι με ένα κοντό δερμάτινο κροπ-τοπ και ένα σακάκι, αναδεικνύοντας τους γυμνασμένους κοιλιακούς της.

Μάλιστα η ίδια ανέβασε στον λογαριασμό της στο Snapchat ένα βίντεο από την εμφάνιση, ενώ αμέσως μετά, για την δεξίωση των βραβείων, άλλαξε σε μία ασημί, στράπλες, στενή τουαλέτα.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!