Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Θύμα απαγωγής έπεσε τη Δευτέρα (23/2)  μία Αμερικανίδα ιεραπόστολος στη Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε στον ιστότοπό της η Free Methodist Church.

«Νωρίς σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε ότι η αιδεσιμότατη Φίλις Σόρτορ, ιεραπόστολός μας στη Νιγηρία, απήχθη από το κτιριακό συγκρότημα Hope Academy στο Εμιουόρο της πολιτείας Κόγκι στη Νιγηρία από πολλά πρόσωπα», ανέφερε η εκκλησία.

«Απήχθη περίπου στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Κόγκι Σόλα Κόλινς Αντεμπάγιο, σημειώνοντας πως το κίνητρο της απαγωγής είναι τα λύτρα.

Οι απαγωγείς «είναι άγνωστοι ένοπλοι», που ήρθαν «στο σχολείο» όπου εργάζεται η γυναίκα «πυροβολώντας σποραδικά για να αναγκάσουν τους ανθρώπους να τραπούν σε φυγή, προτού πάρουν (την Αμερικανίδα) στη ζούγκλα», κατέληξε η Αντεμπάγιο.
Την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του δίνει ο τραγουδιστής των Iron Maιden, Μπρους Ντίκινσον, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το θρυλικό συγκρότημα στην ιστοσελίδα του, πάσχει από καρκίνο στη γλώσσα.

«Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο τραγουδιστής των Maiden, Μπρους Ντίκινσον, επισκέφθηκε τον γιατρό του για ένα τυπικό τσεκ απ. Αυτό οδήγησε σε εξετάσεις και βιοψίες, οι οποίες αποκάλυψαν έναν μικρό καρκινικό όγκο στο πίσω μέρος της γλώσσας του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συγκροτήματος, όπου προστίθεται ότι ο Ντίκινσον ολοκλήρωσε την Τετάρτη μία θεραπεία χημειοθεραπειών διάρκειας επτά εβδομάδων.

Ευτυχώς, ο καρκίνος εντοπίστηκε σε αρχικό στάδιο, κι έτσι η ιατρική ομάδα του Ντίκινσον αναμένει ο τραγουδιστής των Iron Maiden να έχει γίνει καλά μέχρι τα τέλη Μαΐου, ενώ θα χρειαστούν κάποιοι μήνες ακόμα για να μπορέσει να αναρρώσει πλήρως.

«Ο Μπρους είναι πολύ καλά, δεδομένων των συνθηκών, και ολόκληρη η ομάδα είναι πολύ θετική», καταλήγει η ανακοίνωση.

http://thesout.gr
Το Φεβρουάριο του 2015, η Αθήνα θα δει το χορό... διαφορετικά! Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access, που θα διεξαχθεί στη Στέγη ως «κορύφωση» του ευρωπαϊκού προγράμματος Unlimited Access, αποτελεί το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που γίνεται στην Ελλάδα για ανθρώπους με αναπηρία και χωρίς αναπηρία. Ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στη Στέγη, με ένα μήνυμα: Πάνω στη σκηνή του χορού είμαστε όλοι ίδιοι!

Το 2012, με αφορμή το Unlimited Festival που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο, τέσσερις φορείς –British Council, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Vo’ Arte (Πορτογαλία) και Croatian Institute for Movement and Dance (Κροατία)– ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα, το Unlimited Access. Βασικοί στόχοι του ήταν η δημιουργία και η προβολή παραστάσεων χορού για ανθρώπους με αναπηρία και η αναθεώρηση του τρόπου αντιμετώπισής τους στο χώρο του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Στέγη πραγματοποίησε τα δύο τελευταία χρόνια μια σειρά εργαστηρίων σύγχρονου χορού, στα οποία συμμετείχαν άνθρωποι με διαφορετικές αναπηρίες, αλλά και χωρίς αναπηρία, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Οι μεικτές ομάδες που δημιουργήθηκαν, «δούλεψαν» με το σώμα, πειραματίστηκαν με την κίνηση και εμπνεύστηκαν τη δική τους παράσταση, με στόχο το Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access στην Αθήνα, με το οποίο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με χορογραφίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες στο σύνολό τους, που θα αποδείξουν εμπράκτως ότι ο χορός είναι για όλους!

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

26 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2015 Κεντρική Σκηνή & Μικρή Σκηνή

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Γάιδαρος... επί τρία ο οδηγός του οχήματος της φωτογραφίας, ο οποίος δεν ήξερε πού να πρωτοπαρκάρει το αυτοκίνητό του, στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου City Gate και είπε να πιάσει τρεις θέσεις στάθμευσης για να είναι άνετος. Λεπτομέρεια φαίνεται ότι ήταν για τον ίδιο το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες θέσεις προορίζονταν για οδηγούς με κινητικά προβλήματα, εξου και το ειδικό σήμα. Δείτε τη φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στη σελίδα "Θεσσαλονίκη- Τα στραβά και τα ανάποδα της πόλης".

http://www.thestival.gr 
Μπαίνει η σύζυγος στην κουζίνα και βλέπει τον άντρα της να κρατάει μια μυγοσκοτώστρα...
- Τί κάνεις εκεί;
- Σκοτώνω μύγες...
- Είχες καμιά επιτυχία;


- Βεβαίως! Τρεις αρσενικές και δύο θηλυκές!
- Καλά, και πώς τις ξεχωρίζεις;
- Οι τρεις ήταν πάνω στο ποτήρι της μπύρας μου, ενώ οι άλλες δύο πάνω στο τηλέφωνο...








Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών για ενηλίκους διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων» (Ο.ΔΙ.Κ.), τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2015, στους χώρους των Περιφερειακών Βιβλιοθηκών.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ. με συντονιστή τον εθελοντή Γιώργο Φουρνιτζή (Πιστοποιημένο εκπαιδευτή από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης- ERC) χωρίς οικονομική επιβάρυνση, είναι απαραίτητη η προεγγραφή, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις παρακάτω Περιφερειακές βιβλιοθήκες:

• Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη (Κασσάνδρου 17-19)
• Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3 και Στεφάνου Νούκα)
• Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γιώργος Ιωάννου» (Πυλαίας 59)
• Βιβλιοθήκη Τριανδρίας «Ιωάννης Διαμαντή Διαμαντής» (Αμοργού 29)
• Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως (Κωνσταντινουπόλεως 45) και
• Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας «Κληροδότημα Στ. Νικολαΐδη» (Γρ. Λαμπράκη 187)
Η θεματολογία περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

• Πρώτες Βοήθειες
• Οξύ Έμφραγμα Μυοκαρδίου
• Καρδιακή Ανακοπή
• Αλυσίδα Επιβίωσης
• Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
• Εγκεφαλικό
• Σακχαρώδης Διαβήτης
• Επιληψία
• Πνιγμονή
• Λιποθυμία

Το αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

http://www.seleo.gr 
Λόγω του σουσαμιού αλλά και των ξηρών καρπών που συνήθως περιέχει, ο χαλβάς βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υψηλής διατροφικής αξίας τροφών. Γι΄ αυτό και συγκαταλέγεται στις βασικές τροφές της σαρακοστής!

Που βοηθά η κατανάλωση του;

#1 Στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος αφού περιέχει πολυακόρεστα και.....
μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

#2 Στο μεταβολισμό λόγω των συνενζύμων και των βιταμινών που περιέχει.

#3 Στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος λόγω των βιταμινών Β1, Β2 και νιασίνης.

#4 Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη διατήρηση της οστικής μάζας επειδή περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο.

#5 Λόγω του σεληνίου και της βιταμίνης Ε, θεωρείται μια από τις πιο αντιοξειδωτικές τροφές κατά του καρκίνου.

Και από θερμίδες;
Οι θερμίδες που αποδίδει ο χαλβάς εμπορίου υπολογίζονται από 350-450 ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα ανά 100 γραμμάρια.

http://simantra.blogspot.gr 

Tα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας είναι το μεγαλύτερο θαύμα της σημερινής εποχής και βοηθούν στην ψυχαγωγία, στη μείωση του άγχους και στην πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες.
Η κατάχρησή τους όμως, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα και την αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων.

Σίγουρα έχετε δει τέτοια άτομα που ενώ κάθονται μαζί σας στο τραπέζι και θα έπρεπε να επικοινωνούν με το βλέμμα και τα λόγια τους μαζί σας, είναι χωμένοι στην οθόνη του κινητού ή του tablet, απορρίπτοντας την εμπειρία και τη χαρά που θα έπρεπε να βιώνουν και να απολαμβάνουν με την παρέα σας.

Αν σας έχει κουράσει η συνεύρεση με ανθρώπους που δεν έχουν τίποτε να πουν μεταξύ τους, εκτός από το να κάνει like ο ένας στο προφίλ του άλλου, αν αναπολείτε την τελευταία φορά που καθίσατε κάπου για να ξεκουραστείτε και να ηρεμήσετε χωρίς να σας ενοχλεί ο ήχος της φορητής συσκευής σας, υπάρχει λύση.

Η Digital Detox Holidays έρχεται να προσφέρει προτάσεις για προορισμούς σε όλο τον κόσμο όπου το Wi-Fi και το σήμα για τα κινητά τηλέφωνα….δεν υπάρχουν!

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους αναζητούν κάτι το διαφορετικό και παράλληλα μια μοναδική ευκαιρία για αποτοξίνωση από οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία και τον διαδικτυακό μικρόκοσμό μας.
Οι μαγευτικοί προορισμοί θα σας χαρίσουν τις στιγμές ηρεμίας που τόσο πολύ έχετε ανάγκη, θα σας αποσυνδέσουν από τη σύγχρονη πραγματικότητα και θα βοηθήσουν να έρθετε σε επαφή με μια άλλη πτυχή του εαυτού σας που είχατε ξεχάσει ότι υπάρχει...

Αφήνουμε στην άκρη το στρες και τα «έξυπνα» κινητά και πάμε να γεμίσουμε τις «δικές» μας μπαταρίες σε μέρη όπως:
1. Red Mountain Resort - Γιούτα, ΗΠΑ
2. Lake Placid Lodge στην περιοχή Adirondacks στις ΗΠΑ
3. Lifehouse Spa - Έσσεξ, Αγγλία
4. Teton Lodge - Jackson Hole, ΗΠΑ
5. Via Yoga – Μεξικό
6. Kimpton Monaco –Σικάγο, ΗΠΑ
7. Echo Valley Ranch & Spa – British Columbia, Καναδάς
8. Serra Cafema – Ναμίμπια
9. Uma Paro – Μπουτάν
10. Petit St Vincent – Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
11. Wadi Rum Desert Camp – Ιορδανία
Περισσότερα στο www.digitaldetoxholidays.com
Ξεκινά την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ "Ακαδημία Πληροφορικής" για δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες.

Πιο αναλυτικά ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas ανέπτυξε αυτό το πρόγραμμα ,το οποίο όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Όσοι άνεργοι ενδιαφέρονται θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της Διαδυκτιακής πύλης του ΟΑΕΔ. Στα τέλη κάθε μήνα οι αιτούμενοι θα παραλαμβάνουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, κατάλληλους κωδικούς ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες:

1. Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.

2. Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:
a. Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.
b. Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.
c. Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.
Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

http://www.fpress.gr


Ένα από τα μέλη του καναδικού συγκροτήματος της ροκ Arcade Fire, ο Γουίλ Μπάτλερ, έγραψε ένα τραγούδι υποστήριξης στην Ελλάδα. Ο Μπάτλερ έγραψε το τραγούδι με τίτλο «Clean Monday», το οποίο αναφέρεται στην ημέρα κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση επρόκειτο να παρουσιάσει τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει στους θεσμούς.

Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ζήτησε από τον Καναδό μουσικό να γράφει κάθε ημέρα αυτή την εβδομάδα ένα τραγούδι εμπνευσμένο από κάποιο άρθρο της. Το πρώτο αφορούσε την ελληνική κρίση.

Στο μήνυμά του που σχολιάζει το τραγούδι «Clean Monday», ο Μπάτλερ αναφέρει:

«Υποστηρίζω την Ελλάδα. Εννοώ, σε γενικές γραμμές, ποιος στον διάβολο δεν υποστηρίζει την Ελλάδα; Ακόμη κι αν είσαι υπέρ - δεξιός ή υπέρ - Γερμανός ή υπέρ - καπιταλιστής, μάλλον δεν θες η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και να χρεοκοπήσει.
Αλλά πέρα από αυτό, μου αρέσει που πρόκειται για μια νεαρή κυβέρνηση. Μου αρέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός Οικονομικών. Σε κάποιο βαθμό έχω πειστεί από τον τρόπο που τον παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης (...) ότι μπορεί, ίσως, να είναι αρκετά τρελός ώστε να διαχειριστεί υπεύθυνα την ελληνική οικονομική κατάσταση;

Διάβαζα την απευθείας κάλυψη του Guardian για τις προτάσεις της Ελλάδας για το πώς θα αποπληρώσει τα χρέη της, όταν εμφανίστηκε μια μικρή ειδοποίηση που εξηγούσε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι κλειστό σήμερα γιατί είναι Καθαρά Δευτέρα. Ήταν μια φοβερή - αστεία (ίσως μάλλον λίγο διασκεδαστική) σύμπτωση κατά τη γνώμη μου που οι Έλληνες υπουργοί αγωνίζονταν και προσπαθούσαν να αποφύγουν την αυστηρή λιτότητα την ημέρα που ξεκινά η νηστεία.  Θα είναι ένας μακρύς χειμώνας και μια μακρά άνοιξη και ίσως ένα πραγματικά μακρύ καλοκαίρι για την Ελλάδα. Αλλά ελπίζω».

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Γουίλ Μπάτλερ,  με τίτλο «Policy»,  θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου.

naftemporiki.gr
Νέο HONDA HR-V: Ένα... τολμηρό coupé
Το νέο Honda HR-V φτάνει στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2015, προσφέροντας μία ακόμα πρόταση στην κατηγορία crossover, με δυναμικό στυλ, ευελιξία MPV, προηγμένη, δυναμική συμπεριφορά και επιδόσεις με οικονομία. Το HR-V δηλώνει αυτοπεποίθηση «παντρεύοντας» τις ανάγλυφες γραμμές ενός coupé με το σκληροτράχηλο και στιβαρό χαρακτήρα ενός ισχυρού SUV.
Στο εσωτερικό, προσφέρει στους επιβάτες κορυφαίους χώρους και υψηλά επίπεδα ευελιξίας. Μαλακά υλικά υψηλής ποιότητας και προηγμένη σχεδίαση χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του HR-V, όπου οι σχεδιαστές κατάφεραν να συνδυάζουν τους πλούσιους χώρους με ένα σπορ, οδηγοκεντρικό cockpit.
Το νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Honda Connect, βασισμένο σε εφαρμογή, λειτουργεί μέσω μιας οθόνης αφής 7’’ στο κέντρο του ταμπλό, και παρέχει πρόσβαση σε internet browsing, ειδήσεις, δελτία κυκλοφορίας και πρόγνωση καιρού σε πραγματικό χρόνο και υπηρεσία music streaming.
Από την πρώτη ημέρα παρουσίας του, το HR-V θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες υψηλής απόκρισης και απόδοσης 1.6 i-DTEC (120 PS) diesel ή 1.5 i-VTEC (130 PS) βενζίνης, και οι δύο της σειράς Earth Dreams Technology της Honda.
Το πακέτο Advanced Driver Assist System, που χρησιμοποιεί κάμερα και ραντάρ μεσαίας εμβέλειας, ενσωματώνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας, μερικές από τις οποίες είναι νέες στην κατηγορία crossover.
Το νέο HR-V διαθέτει κορυφαίο εσωτερικό χώρο, όχι μόνο πλούσιο αλλά και εξαιρετικά ευπροσάρμοστο, προσφέροντας τα χαρακτηριστικά ενός MPV για πρώτη φορά στην κατηγορία crossover.
Βάση για το ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό του HR-V αποτελεί η παγκόσμια πλατφόρμα Β της Honda που ενσωματώνει καινοτόμες λύσεις διαμόρφωσης χώρων. Για παράδειγμα, ένα χαμηλότερου προφίλ ρεζερβουάρ καυσίμου που είναι εγκατεστημένο κάτω από τα εμπρός καθίσματα απελευθερώνει τον υποδαπέδιο χώρο κάτω από τα πίσω καθίσματα, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί το σύστημα Magic Seats της Honda.

Καθένα από τα διαιρούμενα 60:40 πίσω καθίσματα Magic Seats προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες διαμόρφωσης, μεγιστοποιώντας έτσι την ευελιξία του ευρύχωρου εσωτερικού. Στο ‘Utility’ mode, η πλάτη των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνεται προς τα εμπρός ενώ η βάση του καθίσματος κατεβαίνει για τη δημιουργία μιας μεγάλης, επίπεδης επιφάνειας πατώματος. Στο ‘Tall’ mode, η βάση των πίσω καθισμάτων κλειδώνει σε κάθετη θέση απελευθερώνοντας χώρο από το πάτωμα μέχρι την οροφή. Στο ‘Long’ mode οι πλάτες των εμπρός και πίσω καθισμάτων αναδιπλώνονται σε οριζόντια θέση.
Αφού καθίσουν, όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν μεγάλη ευρυχωρία στην περιοχή των ποδιών, των ώμων και της κεφαλής, επιπέδου που συνήθως συναντάμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.
Και ο χώρος αποσκευών είναι εντυπωσιακός με 453 λτ όταν τα πίσω καθίσματα χρησιμοποιούνται και 1026 λτ μέχρι τη γραμμή των παραθύρων με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Το φαρδύ άνοιγμα της πίσω πόρτας και το χαμηλό ύψος φόρτωσης μεταφράζονται σε εύκολη πρόσβαση και ευρυχωρία του χώρου αποσκευών.
Ανανεωμένη και προηγμένη είναι η σχεδίαση του εσωτερικού με υλικά υψηλής ποιότητας, πανοραμική ηλιοροφή και εξελιγμένο νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας.
Στην καμπίνα των επιβατών, οι σχεδιαστές επεδίωξαν να παντρέψουν διαφορετικές απαιτήσεις όπως ευρυχωρία, αξιοπιστία και το cockpit ενός στιβαρού, σπορ coupé.
Η χρήση μαλακών επιφανειών υψηλής ποιότητας, που αναδεικνύονται με διακριτικές πινελιές βουρτσισμένου χρωμίου δημιουργούν ένα premium περιβάλλον, ενώ στη συμπαγή σχεδίαση του ταμπλό κυριαρχούν κάποιες πολυτελείς λεπτομέρειες όπως piano-black panel που δίνει έμφαση στον προηγμένο χαρακτήρα.

Απέναντι στον οδηγό βρίσκεται ένας πίνακας με τρία όργανα, πλαισιωμένα από φωτεινούς δακτυλίους που προάγουν την αίσθηση της ποιότητας. Η λειτουργία ECO Assist αλλάζει το χρώμα του φόντου στο ταχύμετρο από λευκό μέχρι πράσινο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενημερώνοντας τον οδηγό για την κατανάλωση καυσίμου.
Η έκδοση Executive προσφέρει επίσης μία ανακλινόμενη / συρόμενη πανοραμική ηλιοροφή που ανοίγει με ένα άγγιγμα. Το συρόμενο σκιάδιο που ανοίγει αυτόματα με την οροφή μπορεί να κλείνει με το χέρι για προστασία από τον ήλιο.
Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μία οθόνη αφής 7’’ Honda Connect που τοποθετείται στις Sport και Executive εκδόσεις προσφέροντας προηγμένη συνδεσιμότητα και ενημέρωση/ψυχαγωγία. Μία οθόνη 5’’ διατίθεται στην έκδοση Comfort.
Η οθόνη που χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android 4.0.4, χρησιμοποιεί τις οικείες λειτουργίες αφής ενός smartphone. Το Honda Connect παρέχει ταχεία και εύκολη πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες όπως web browsing, δελτία κυκλοφορίας, ειδήσεις και πρόγνωση καιρού σε πραγματικό χρόνο, social media και ιντερνετικούς σταθμούς μουσικής. Μπορούν να εγκατασταθούν και άλλες εφαρμογές από το ειδικά σχεδιασμένο Honda App Centre που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εξατομικεύουν την προσωπική τους εμπειρία ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, ενώ διατίθεται επίσης ενσωματωμένη πλοήγηση Garmin Navigation.
Η οθόνη αφής προβάλλει επίσης πληροφορίες του οχήματος, όπως χιλιομετρητή, οικονομία καυσίμου και χρόνο ταξιδιού.
Επιπλέον, το Honda Connect συγχρονίζεται με smartphones και λοιπές συσκευές πολυμέσων μέσω MirrorLink, WiFi, Bluetooth, HDMI και USB.
Όπως όλα τα νέα μοντέλα Honda που πωλούνται στην Ευρώπη, το HR-V εφοδιάζεται με πολυάριθμες premium τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.
Ολοκληρωμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας συνδυάζουν δεδομένα από αισθητήρες ραντάρ και κάμερες τοποθετημένες μπροστά και πίσω. Πέραν του βασικού (entry) μοντέλου, όλες οι άλλες εκδόσεις θα εφοδιάζονται με το Advanced Driver Assist System της Honda. Ηοικογένειατεχνολογιώνασφάλειαςπεριλαμβάνει Intelligent Speed Assist, City Brake Active Assist, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition system, και High-beam Support System.
Επιπλέον το σύστημα City-Brake Active θα τοποθετείται στάνταρ στο HR-V.
Πέρα από το ολοκληρωμένο σύστημα αερόσακων μπροστά και στην οροφή, η τεχνολογία δομής αμαξώματος Advanced Compatibility Engineering (ACE) αποτελεί το υπόβαθρο της παθητικής ασφάλειας. Ένα δίκτυο συνδεμένων δομικών χαρακτηριστικών κατανέμει την ενέργεια κρούσης ομοιόμορφα στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, μειώνοντας τις δυνάμεις που μεταφέρονται στην καμπίνα και αυξάνοντας την προστασία των επιβατών σε εμπρόσθιες συγκρούσεις. Η δομή ACE ελαχιστοποιεί επίσης το ενδεχόμενο να εισχωρήσει κάτω ή πάνω από άλλο όχημα – συνηθισμένο φαινόμενο σε μετωπικές ή πλαγιομετωπικές συγκρούσεις με μεγαλύτερο ή μικρότερο όχημα.
Το HR-V διατίθεται στην Ευρώπη μόνο με κίνηση στους εμπρός τροχούς FWD και με μία σειρά αποδοτικών, άμεσης απόκρισης κινητήρων βενζίνης 1.5 i-VTEC 130 PS και diesel 1.6 i-DTEC 120 PS. Και οι δύο συνδυάζονται με ένα αθόρυβο και ομαλό 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο βενζινοκινητήρας 1.5 i-VTEC διατίθεται και με ένα αυτόματο CVT με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι (paddles) σε μερικές εκδόσεις.
Και οι δύο κινητήρες είναι της σειράς Earth Dreams Technology της Honda, που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν άμεση απόκριση και υψηλή απόδοση, ενώ πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6.
Το HR-V είναι σκόπιμα σχεδιασμένο για να προσφέρει εμπειρία μοντέλου sedan, κάτι που επιτυγχάνεται λόγω του χαμηλού κέντρου βάρους και της ελαφριάς, εξαιρετικά άκαμπτης δομής του αμαξώματος. Η ακαμψία οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το 27% της δομής του αμαξώματος αποτελείται από ατσάλι υψηλής αντοχής. Αυτή η στιβαρότητα δημιουργεί μία αίσθηση ασφάλειας κατά την οδήγηση με ελάχιστες κλίσεις του αμαξώματος. Αποτέλεσμα είναι μία εξαιρετική οδική συμπεριφορά, που κανει το HR-V ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στην κατηγορία crossover για σπορ οδήγηση.
Το HR-V διαθέτει υψηλού επιπέδου αεροδυναμικά χαρακτηριστικά στην κατηγορία των crossover, κάτι που ευνοεί όχι μόνο την απόδοση καυσίμου αλλά και την απουσία θορύβων στην ποιοτική καμπίνα. Για ελαχιστοποίηση των θορύβων από το δρόμο, χρησιμοποιεί ένα αποτελεσματικό πακέτο ηχομόνωσης. Η απορρόφηση θορύβων στο εσωτερικό των εμπρός και πίσω θόλων των τροχών, τη μοκέτα του πατώματος και το υποδαπέδιο κάλυμμα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ποιοτικής και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας στην καμπίνα.
news.gr
Χρυσά Βατόμουρα: Αντι-βραβεία για Κάμερον Ντίαζ και Μέγκαν Φοξ
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μία μέρα πριν την τελετή απονομής των πολυπόθητων βραβείων Όσκαρ, απονεμήθηκαν τα... διόλου πολυπόθητα Χρυσά Βατόμουρα, για τις χειρότερες ερμηνείες και ταινίες της χρονιάς.
Η ταινία που "σάρωσε" τα Χρυσά Βατόμουρα φέτος ήταν η κωμωδία Saving Christmas του Κερκ Κάμερον, η οποία απέσπασε τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτά της χειρότερης ταινίας, του χειρότερου Α' Ανδρικού Ρόλου και του χειρότερου σεναρίου.
Από τα αντι-βραβεία δε γλίτωσε και η Κάμερον Ντίαζ, που "τιμήθηκε" με το βραβείο χειρότερης Α' Γυναικείας Ερμηνείας για τους ρόλους της στις ταινίες Sex Tape και The Other Woman, όπως και η Μέγκαν Φοξ, για το χειρότερο Β' Γυναικείο Ρόλο στα "Χελωνονιντζάκια".
Κι όμως, μέσα στα βραβεία που απονεμήθηκαν φέτος υπήρχε και ένα που ήταν για... καλό. Ήταν το Βραβείο Επανόρθωσης που απέσπασε ο Μπεν Άφλεκ, ο οποίος το 2003 είχε αποσπάσει το Χρυσό Βατόμουρο για το (επιεικώς απαράδεκτο) Gigli, όμως στην περυσινή απονομή των βραβείων Όσκαρ το Argo, του οποίου υπήρξε παραγωγός, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής, κέρδισε τρία Όσκαρ.
Αναλυτικά η λίστα των βραβείων:
Χειρότερη Ταινία: Saving Christmas
Χειρότερη Α' Ανδρική Ερμηνεία: Κερκ Κάμερον, Saving Christmas
Χειρότερη Α' Γυναικεία Ερμηνεία: Κάμερον Ντίαζ, The Other Woman και Sex Tape
Χειρότερη Β' Ανδρική Ερμηνεία: Κέλσι Γκράμερ, Expendables 3, Legends of Oz, Think Like a Man Too και Transformers: Age of Extinction
Χειρότερη Β' Γυναικεία Ερμηνεία: Μέγκαν Φοξ, "Χελωνονιντζάκια"
Χειρότερο Ζευγάρι: Ο Κερκ Κάμερον και ο Εαυτός του, Saving Christmas
Χειρότερο Prequel, Sequel, Remake: Annie
Χειρότερος Σκηνοθέτης: Μάικλ Μπέι, Transformers: Age of Extinction
Χειρότερο Σενάριο: Saving Christmas
Βραβείο Επανόρθωσης: Μπεν Άφλεκ.

Ένας Ούγγρος δήμαρχος αποφάσισε να νοικιάσει… ολόκληρο το χωριό και να παραχωρήσει προσωρινά ακόμη και το αξίωμά του σε όποιον το επιθυμεί, με την ελπίδα ότι η πόλη του θα μπει επιτέλους στον χάρτη και θα αποκτήσει κάποια έσοδα.
Έναντι 210.000 φιορινιών (περίπου 700 ευρώ) ημερησίως, οι “ενοικιαστές” θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις εγκαταστάσεις του γραφικού αλλά σχεδόν έρημου από κατοίκους χωριού Μέγκιερ. Στο χωριό, που απέχει 180 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης, ζουν σήμερα μόνο 18 άνθρωποι.
Σύμφωνα με την αγγελία που ανάρτησε ο δήμαρχος στο διαδίκτυο, οι ενοικιαστές θα έχουν στη διάθεσή τους και τους τέσσερις δρόμους του χωριού —οι δύο είναι ασφαλτοστρωμένοι— το γραφείο του δημάρχου, το πολιτιστικό κέντρο, τη στάση του λεωφορείου και επτά επιπλωμένα σπίτια “σε χωριάτικο στυλ”.
“Με βάση τον νόμο που εισήγαγα, ένας ξένος μπορεί επίσης να γίνει δήμαρχος για ένα Σαββατοκύριακο και να αλλάξει την ονομασία των δρόμων, αν το επιθυμεί”, είπε ο δήμαρχος Κριστόφ Πάγιερ. Οι ενοικιαστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα έξι άλογα, τις δύο αγελάδες, τα τρία πρόβατα, το κοτέτσι και τα κτήματα του αγροτικού συνεταιρισμού.
Ο 42χρονος Πάγιερ, που είναι μηχανικός και κατάγεται από τη Βουδαπέστη, είπε ότι “ερωτεύτηκε” το χωριουδάκι την πρώτη φορά που πέρασε από εκεί, κατά τύχη, πριν από δέκα χρόνια. Έναν χρόνο αργότερα αγόρασε ένα σπίτι στο Μέγκιερ και εξελέγη δήμαρχός του. Στόχος του, όπως είπε, είναι να σώσει το χωριό από τον “αργό θάνατο” καθώς οι νέοι φεύγουν για τη Βουδαπέστη ή για το εξωτερικό μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες αγροτικές κοινότητες της Ουγγαρίας. Μόνο πέντε από τα 20 σπίτια κατοικούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
“Το Μέγκιερ ήταν πάντοτε φτωχό αλλά διατήρησε τη ρουστίκ, γοητευτική ατμόσφαιρά του” είπε ο Πάγιερ εργάζεται στη Βουδαπέστη αλλά επισκέπτεται το χωριό μία φορά την εβδομάδα. “Ελπίζω ότι η αγγελία θα φέρει κάποια χρήματα στο Μέγκιερ αλλά, κυρίως, ότι θα του δώσουν λίγη σημασία”, κατέληξε ο δήμαρχος.
Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο; Ξεχνάτε και έχετε έλλειψη προσοχής; Πονάτε; Εδώ σας έχουμε τρεις υπερτροφές για να «ξεκουραστείτε».
 
Για να αντιμετωπίσετε την κούραση το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενσωματώσετε στη διατροφή σας αυτές τις τροφές και θα ξαναβρείτε την φόρμα σας!

Μέλι: πρόκειται για την πιο θρεπτική τροφή. Είναι παραγωγός ενέργειας και μας βοηθάει να νικήσουμε την κούραση χάρη στην σύνθεσή του που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β και μέταλλα.

Βρώμη: βοηθά τον μεταβολισμό μας και αν την καταναλώνουμε τακτικά τονώνει τον θυρεοειδή και μας δίνει ενέργεια.

Σπιρουλίνα: πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό φύκι που έχει πάρα πολλές αρετές. Μια από αυτές είναι ότι δίνουν ενέργεια στους αθλητές, σε αρρώστους και σε αυτούς που κουράζονται. Αποτελείται από πολλά θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες, μέταλλα και μικροθρεπτικά συστατικά.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!