Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί δεν πρέπει να μετράτε θερμίδες για να χάσετε βάρος
Πολλοί άνθρωποι στην απόγνωσή τους να χάσουν βάρος, καταφεύγουν σε λανθασμένες τακτικές απώλειας κιλών. Μια εξ αυτών είναι και η μέτρηση θερμίδων.
Δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στις θερμίδες των τροφών που αναγράφονται στις ετικέτες, συνιστούν ορισμένοι Αμερικανοί ειδικοί, αν θέλετε να χάσετε βάρος. Πολλές από τις διατροφικές πληροφορίες στις ετικέτες των τροφίμων βασίζονται σε ξεπερασμένη επιστήμη του 19ου αιώνα, ισχυρίζονται. Είναι λάθος να θεωρείται το ανθρώπινο σώμα ως ένας απλός καυστήρας.
Επιπλέον, ο τρόπος μαγειρέματος και ο μεταβολισμός κάθε ατόμου μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την απορρόφηση των θερμίδων.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν, Αμερικανοί επιστήμονες, διαπίστωσαν ότι από τις 170 θερμίδες που περιέχουν 30 γραμμάρια ωμά αμύγδαλα, ο οργανισμός απορροφά μόνο τις 129.
Αντιθέτως, όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως δημητριακά με ζάχαρη, ο αριθμός των θερμίδων τους συχνά υπερβαίνει τον αναγραφόμενο.
Οι επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βορείου Καρολίνα, τάισαν ποντίκια με ωμές γλυκοπατάτες, διαπιστώνοντας ότι έχαναν βάρος.
Όταν, όμως, τους έδωσαν τις γλυκοπατάτες μαγειρεμένες, τα ζώα πήραν βάρος.
5a54ef053225debc198b5170-1536-768.jpg

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ακόμα και όταν μία ομάδα ανθρώπων φάει το ίδιο φαγητό, η πέψη στον καθένα είναι διαφορετική αναλόγως με τα είδη και την αφθονία των βακτηρίων στο έντερό του.
Οι παχύσαρκοι άνθρωποι μπορεί να διαθέτουν υπεραφθονία ορισμένων εντερικών βακτηρίων, που καθιστούν τον οργανισμό τους πιο αποδοτικό στην απορρόφηση θερμίδων, γράφει στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific American» ο δρ Ρόμπερτ Νταν, από το Τμήμα Βιολογίας του πανεπιστημίου.
«Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πως να κάνουμε τις πιο έξυπνες επιλογές στο σούπερ μάρκετ», σημειώνει.
«Ωστόσο ο απλός υπολογισμός των θερμίδων βάσει των ετικετών των τροφίμων αποτελεί μία υπεραπλουστευμένη προσέγγιση στην υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής - μία προσέγγιση η οποία δεν ωφελεί απαραιτήτως την υγεία».
Όσοι θέλουν να χάσουν βάρος, αντί να διαβάζουν τις θερμίδες καλύτερα είναι να προσπαθούν να τρώνε ωμά ή/και ολικής αλέσεως τρόφιμα, διότι η πέψη τους είναι πιο δύσκολη, συνιστά.
Έτσι, η πέψη ενός σάντουιτς με τυρί από ψωμί ολικής αλέσεως είναι πιο δύσκολη απ' ό,τι ενός άλλου με λευκό ψωμί, με αποτέλεσμα να προσλαμβάνει κάποιος 10% λιγότερες θερμίδες με το πρώτο.
Ο δρ Νταν λέει επίσης ότι οι ετικέτες των τροφίμων επί χρόνια αγνοούσαν το θερμιδικό φορτίο των φυτικών ινών, με συνέπεια να αναγράφουν λιγότερες θερμίδες από τις πραγματικές.
Έτσι, το μέσο μπολ δημητριακών ολικής αλέσεως περιέχει 20 έξτρα θερμίδες, υποστηρίζει.
Αντιθέτως, οι ετικέτες των τροφίμων με πολλές πρωτεΐνες (λ.χ. τυρί) αναγράφουν έως 20% περισσότερες θερμίδες απ' όσες πραγματικά περιέχουν.
Ο Γούντι Άλεν μηνύει την Amazon για αθέτηση της συμφωνίας τους
Ο Γούντι Άλεν μήνυσε την Amazon για αθέτηση του συμβολαίου για τη χρηματοδότηση και διανομή των ταινιών του.
Όπως αναφέρει το CNCB, η μήνυση έρχεται καθώς η Amazon μπαίνει επιθετικά σε δουλειές πρωτότυπου περιεχόμενου σε στούντιο. Η εταιρεία έχει υπογράψει με σταρ της βιομηχανίας για να είναι πρωταγωνιστές, να σκηνοθετήσουν και να συνεργαστούν σε έργα για την υπηρεσία της Amazon Prime Video streaming.
Η αγωγή που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ισχυρίζεται ότι η Αmazon τερμάτισε χωρίς λόγο τη συμφωνία με τον Άλεν. Μια συμφωνία που αφορούσε τη χρηματοδότηση και τη διανομή των μελλοντικών ταινιών του σκηνοθέτη.
Ο Guardian ανέφερε τον περασμένο Αύγουστο ότι η Amazon ακύρωσε την ταινία του Άλεν A Rainy Day in New York με πρωταγωνιστές όπως οι Τζουντ Λο και Σελένα Γκόμεζ.
Σύμφωνα με την αγωγή, ο Άλεν είχε ήδη ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη ταινία δαπανώντας περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια, πριν η Amazon ακυρώσει τη συμφωνία τους.
Τώρα ο ίδιος και οι δικηγόροι του ζητούν το υπόλοιπο των χρημάτων που προβλεπόταν στη συμφωνία, ύψους αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.
Να σημειωθεί ότι η Wall Street Journal αναφέρει ότι το ποσό ανέρχεται σε 68 εκατομμύρια δολάρια.

Φρενίτιδα για τα «μαγικά» ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ, του 2002, με τις δημοπρασίες στο Ebay να εκτοξεύουν την αξία τους πάνω από τα 80.000 ευρώ!
Ύστερα από τη Γερμανία και την Αυστρία, στο «παιχνίδι» μπήκαν τις τελευταίες ημέρες δυναμικά και πωλητές από την Ελλάδα, που διαρκώς καταχωρίζουν δημοπρασίες, με την ελπίδα να… μοσχοπουλήσουν τα κέρματά τους
Η πιο τρανή περίπτωση είναι η δημοπρασία που ξεκίνησε προ ημερών ένας Ελληνας, από την Αθήνα, ο οποίος ζητά το ποσό των 62.400 ευρώ για τα σπάνια -όπως θεωρούνται- νομίσματα του 2002.
Τα χαρακτηριστικά των «χρυσών» κερμάτων του 2002
Οι πωλητές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη σειρά νομισμάτων του 2002 δεν έχει κεντραρισμένο το «2» («πατάει» στα άκρα ο αριθμός) καθώς και ότι ένα από τα αστέρια του ευρώ περιέχει το γράμμα «S».
Σε αυτά τα νομίσματα απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο.
Οι κάτοχοι αυτών των νομισμάτων ισχυρίζονται ότι υπάρχουν λάθη και στα σχέδια καθώς σε κάποια λείπει ένα μάτι από τη φιγούρα, τα γράμματα δείχνουν διπλοτυπωμένα ενώ οι αριθμοί είναι ελαφρώς πιο έντονα διαγραμμένοι.
Πως ξεκίνησε η… φρενίτιδα
Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Berliner Kurier στο οποίο αναφερόταν η περίπτωση μιας δημοπρασίας στο Ebay, στην οποία ο πωλητής ζητούσε το «τρελό» ποσό των 80.000 ευρώ για ένα νόμισμα των 2 ευρώ.
Η ίδια εφημερίδα σημείωνε στο ρεπορτάζ της ότι για το συγκεκριμένο νόμισμα βρέθηκε αγοραστής που προσέφερε 54.000 ευρώ!

Ένα κόκκινο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ που αποκαλύπτει μεγάλο μέρος του στήθους, αποτελεί μια στιλιστική επιλογή που μια γυναίκα θα επέλεγε συνήθως για ένα… καυτό ραντεβού.
Ωστόσο, για την αντισυμβατική Ana Paula da Silva, που εξελέγη πρόσφατα στην Νομοθετική Συνέλευση της πολιτείας Σάντα Καταρίνα στην Βραζιλία, φαίνεται ότι συνιστά ένα απολύτως αποδεκτό σύνολο για να εμφανιστεί την πρώτη της μέρα στο καινούργιο της πόστο, και να ορκιστεί στέλνοντας… αδιάβαστους τους συναδέλφους της.
Η Da Silva, γνωστή ως Paulinha στους φίλους της, είχε υπηρετήσει στο παρελθόν για δύο θητείες ως δήμαρχος και θεωρείται από πολλούς το «ανερχόμενο αστέρι» της τοπικής πολιτικής σκηνής.
Ωστόσο η εμφάνιση της εκρηκτικής πολιτικού στην ορκωμοσία των μελών της Νομοθετικής Συνέλευσης στα τέλη Γενάρη προκάλεσε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον της στα social media. Εκατοντάδες χρήστες σχολίασαν αρνητικά την παρουσία της πολιτικού και τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει σε αυτήν τη σημαντική στιγμή στην καριέρα της. Ανάμεσα στις αναρτήσεις υπήρχαν σχετικά αθώα, πειρακτικά σχόλια που έκαναν λόγο για… άνοδο της θερμοκρασίας στην αίθουσα την ώρα της ορκωμοσίας και ενθουσιώδη υποδοχή της όμορφης Paulina από τους νέους της συναδέλφους.
Δεν έλειψαν όμως και οι ακραίες, σεξιστικές τοποθετήσεις χρηστών που αποκαλούσαν την πολιτικό «πόρνη» και ζητούσαν να παραιτηθεί από τη θέση της, ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος του λαού της Σάντα Καταρίνα.
Αν και για πολλές ημέρες απέφυγε να τοποθετηθεί δημόσια για την «σκανδαλώδη» (κατά ορισμένους) εμφάνισή της, η Da Silva πέρασε τελικά στην αντεπίθεση, απαντώντας στους επικριτές της. Όπως αποκάλυψε, συνεργάτες της έχουν συγκεντρώσει τις πιο ακραίες και προσβλητικές αναρτήσεις στα social media, μερικές από τις οποίες υποκινούν ακόμη και σε βία εναντίον της, ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

«Νόμιζα ότι το κόκκινο χρώμα θα ήταν εκείνο που θα συζητιόταν, όμως τελικά εστίασαν στο ντεκολτέ μου. Ο τρόπος που ντύνομαι είναι δικό μου πρόβλημα. Οι γυναίκες έχουν στήθος, και το δικό μου ήταν πάντοτε μεγάλο. Δεν θα γίνω μια διαφορετική γυναίκα επειδή με εξέλεξε ο λαός ως μέλος της Συνέλευσης», είπε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
Όπως εξήγησε, η παρουσία της στη Νομοθετική Συνέλευση στέλνει ένα μήνυμα. «Οι γυναίκες είναι πια κομμάτι της πολιτικής σκηνής και η κοινωνία πρέπει να το συνηθίσει. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα για να συζητήσουμε με τους συναδέλφους μου».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!