Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αν το καθημερινό σας διαιτολόγιο αποτελείται από χάμπουργκερ, πατάτες τηγανητές, γλυκά, σοκολάτες και κάθε είδους λιπαρά που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν πρέπει να...
αναρωτιέστε για ποιο λόγο δε μπορείτε να ελέγξετε το βάρος σας.

Σύμφωνα με μια αυστραλιανή έρευνα, το junk food όχι μόνο παχαίνει, αλλά «σκοτώνει» και οποιαδήποτε επιθυμία για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους μπορεί να εξηγούν πώς η υπερβολική κατανάλωση μη υγιεινών τροφίμων μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά ενός ατόμου, να μειώσει τον αυτοέλεγχό του και να οδηγήσει στην υπερφαγία και την παχυσαρκία.

Η καθηγήτρια Margaret Morris δήλωσε στη Daily Mail: «Το ενδιαφέρον με αυτά τα ευρήματα είναι, ότι αν το ίδιο συμβεί στους ανθρώπους, η κατανάλωση junk food μπορεί να επηρεάζει τις αποκρίσεις στα σήματα που σχετίζονται με τις ανταμοιβές των τροφίμων».

Η ομάδα των ερευνητών δίδαξε νεαρά, αρσενικά ποντίκια να συνδέουν το καθένα από δύο διαφορετικά ηχητικά ερεθίσματα με ζαχαρούχο νερό, που είχε γεύση κεράσι και σταφύλι.

Οι αρουραίοι που τρέφονταν με υγιεινή διατροφή είχαν σταματήσει να ανταποκρίνονται σε ερεθίσματα που συνδέονταν με τη γεύση, που είχαν καταναλώσει σε υπερβολικό βαθμό.

Αυτός ο έμφυτος μηχανισμός, διαδεδομένος στα ζώα, προστατεύει από την υπερκατανάλωση τροφής και βοηθά στην προώθηση μια υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μετά από δύο εβδομάδες, τα ποντίκια είχαν αυξήσει το βάρος τους κατά 10% και ότι άρχισαν να μην ενδιαφέρονται για τις υγιεινές επιλογές.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρόχειρο φαγητό προκαλεί μόνιμες αλλαγές στα τμήματα του κυκλώματος ανταμοιβής του εγκεφάλου των αρουραίων, συμπεριλαμβανομένου του προμετωπιαίου φλοιού, μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη λήψη αποφάσεων.

Τα συμπεράσματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Psychology.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο 21χρονος Benjamin Klinger θα περάσει τα επόμενα 56 χρόνια της ζωής του στη φυλακή, για τη φριχτή δολοφονία της 17χρονης κοπέλας του 
 
Ο Klinger από την Πενσυβάνια των ΗΠΑ, συνελήφθη το 2012 όταν η τότε κοπέλα του βρέθηκε νεκρή σε τροχαίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με τις αρχές ο νεαρός προκάλεσε το τροχαίο για να σκοτώσει την Heller. Ωστόσο το σχέδιό του απέτυχε και τελικά, όπως αποκαλύφθηκε, ο Klinger αμέσως μετά τη σύγκρουση κάθισε πάνω της, έως ότου εκείνη να πεθάνει από ασφυξία.

Αυτόπτης μάρτυρας που πέρασε από το σημείο είδε τον άνδρα να κάθεται πάνω στην κοπέλα.

Ο Klinger παραδέχθηκε την ενοχή του.

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/490544/friki-meta-to-trohaio-ekatse-pano-tis-gia-na-tin-skotosei

Φουντώνει η φημολογία περί παρουσίασης των Windows 9 μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα από τη Microsoft: όπως αναφέρει το The Verge και άλλες ιστοσελίδες του ειδικού Τύπου, η Microsoft China σε ανάρτησή της στο κινεζικό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης Weibo έγραψε ότι  «το νεότερο λειτουργικό της Microsoft, Windows 9, έρχεται σύντομα, νομίζετε ότι  το μενού έναρξης στην κάτω αριστερή γωνία θα επιστρέψει;» - ενώ υπήρχε και ένα logo.

H δημοσίευση διεγράφη γρήγορα, ωστόσο έριξε «λάδι στη φωτιά» των φημολογιών περί παρουσίασης του νέου λειτουργικού – ή τουλάχιστον, κάποιων βασικών χαρακτηριστικών του- στις 30 Σεπτεμβρίου. Σε δημοσίευμά του κατά τα τέλη του Αυγούστου, το The Verge, επικαλούμενο πηγές πληροφορημένες για τα σχέδια της Microsoft, ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδιάζει συνέντευξη Τύπου για τη συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία θα γίνουν γνωστές λεπτομέρειες περί επερχόμενων αλλαγών στα Windows, στο πλαίσιο κυκλοφορίας υπό την κωδική ονομασία «Threshold».

«Η ημερομηνία ενδεχομένως να αλλάξει, αλλά η έκδοση Threshold των Windows είναι σε ανάπτυξη και η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μία preview έκδοση που πιθανώς θα ονομάζεται Windows 9 για τους developers στις 30 Σεπτεμβρίου ή λίγο μετά» αναφερόταν στο δημοσίευμα.

http://www.naftemporiki.gr
Ένα τραγικό λάθος προκάλεσε απίστευτη ταλαιπωρία στα μέλη δύο οικογενειών στη Σκάλα και τη Σπάρτη. Τα γραφεία τελετών μπέρδεψαν τις σορούς της κάθε μιας, ηλικιωμένοι και οι δύο, και μετέφεραν στην εκκλησία διαφορετικό νεκρό για την νεκρώσιμο ακολουθία.

Όλα ξεκίνησαν όταν η οικογένεια και οι φίλοι τού ενός εκ των εκλιπόντων συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της Σκάλας, για την ακολουθία και περίμεναν τον νεκρό τους. Όταν έφτασε το γραφείο τελετών κι άνοιξαν το φέρετρο είδαν ότι δεν ήταν μέσα ο δικός τους άνθρωπος, αλλά ένας άγνωστος. Αρχικά επικράτησε αναστάτωση και στην συνέχεια ξεκίνησαν για τη Σπάρτη, όπου πληροφορήθηκαν ότι σε κεντρικό ναό της πόλης γινόταν άλλη κηδεία. Φτάνοντας εκεί και ανοίγοντας το φέρετρο, που δεν είχαν ανοίξει οι συγγενείς τού εκεί εκλιπόντος, διαπιστώθηκε το λάθος.

Ακολούθως και με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε η κηδεία στην Σπάρτη, ενώ στην Σκάλα η κηδεία αποφασίστηκε από την οικογένεια να γίνει την επόμενη ημέρα.

http://www.enikos.gr/society/260475,Tragiko_la8os_apo_grafeio_teletwn-Mperde.html 
Το σταρένιο ή τροπικό μαύρισμα που αποκτήσατε με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, είναι κρίμα να φαίνεται «θαμπό» τις πρώτες μέρες που γυρίσατε από τις διακοπές σας.
 

Το μαύρισμα χάνεται πιο γρήγορα αν έχει αποκτηθεί και πιο γρήγορα, ενώ αν το αποκτήσατε σταδιακά, τότε θα δείτε να το διατηρείται μέχρι και ένα μήνα μετά το τέλος των διακοπών.

Υπάρχουν 9 τρόποι για να διατηρήσετε το μαύρισμά σας όσο γίνεται πιο πολύ:

Κάντε ντους με κρύο νερό
Το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα και έτσι ξεκινάει πιο γρήγορα η διαδικασία της απολέπισης.

Καταναλώστε περισσότερα βερίκοκα και καρότα
Ενισχύστε τη διατροφή σας με τροφές που είναι πλούσιες σε β-καροτένια, τα οποία παρατείνουν τη δράση της μελανίνης. Τέτοιες τροφές είναι οι γλυκοπατάτες, τα βερίκοκα, το μάνγκο και τα καρότα.

Αγαπήστε τη βιταμίνη Α
Ενσωματώστε τροφές με βιταμίνη Α στη διατροφή σας. Το αυγό, το βοδινό κρέας, το σπανάκι, το πεπόνι, ο μαιντανός αλλά και το γάλα, έχουν υψηλές δόσεις βιταμίνης Α.

Ενυδάτωση
Το μαυρισμένο δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση. Όσο περισσότερο ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο υγιές φαίνεται το μαύρισμα.

Απολέπιση
Κάντε ήπια απολέπιση με απαλές κυκλικές κινήσεις, μία φορά την εβδομάδα, για να ανανεώσετε την επιδερμίδα

Αποφύγετε την αποτρίχωση με κερί ή ταινίες
Αποφύγετε τη συχνή αποτρίχωση με κερί, καθώς με αυτό τον τρόπο αφαιρούνται τα «μαυρισμένα» κύτταρα από την επιδερμίδα.

Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό
Το νερό παρατείνει τη ζωή των κυττάρων του δέρματος και κάνει την επιδερμίδα πιο λεία.

Φορέστε λευκά ρούχα
Τα λευκά ρούχα δείχνουν ακόμα πιο μαυρισμένο το δέρμα λόγω της αντίθεσης.

Λιπ γκλος στα χείλη
Ένα ροζ lip gloss θα αναδείξει το μαύρισμα του προσώπου σας, ακόμα και αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κανένα άλλο προϊόν μακιγιάζ.
 
Ο Γάλλος πρώην διεθνής μέσος του Λεβαδειακού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SoFoot.com, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο περιστατικά που φέρεται να έζησε από τη θητεία του στη Βοιωτία και καταφέρεται εναντίον της πρώην ομάδας του και παραγόντων της.

Μόνο δύο ομάδες στην Ελλάδα, τα γήπεδα όλα άδεια

"Πήγα στην Ελλάδα, παρασυρόμενος μετά τη θετική εμπειρία που είχε ο Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό και είπα στον εαυτό μου μου, γιατί να μη δοκιμάσω και εγώ αυτή την περιπέτεια. Αλλά δεν είχα την ίδια επιτυχία, όπως αυτός.  Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι αρκετά χαμηλό. Υπάρχουν μόνο δύο μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και οι οποίες είναι αληθινά πολύ μακριά από τις υπόλοιπες.  Όλοι οι υπόλοιποι είναι στο ίδιο επίπεδο. Επίσης, η Ελλάδα είναι γνωστή για τους οπαδούς της. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε σε επίπεδο ρατσισμού, ούτε σε κάτι άλλο. Να είμαι ειλικρινής, όταν έπαιζα στην ομάδα μου δεν είχαμε ποτέ φιλάθλους στο γήπεδο. Τα γήπεδα ήταν σχεδόν άδεια."

Παντού διαφθορά. Ένας βαθμός εκτός έδρας, αλλά 9η θέση

"Τα πάντα είναι διεφθαρμένα. Υπήρχαν τεράστια προβλήματα και στο Λεβαδειακό. Για να σας δώσω μια ιδέα, από τα 18 εκτός έδρας παιχνίδια της περυσινής χρονιάς πήραμε ένα βαθμό, ωστόσο τερματίσαμε στην ένατη θέση. Εγώ, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Σε ποιο άλλο πρωτάθλημα το έχετε δει; Μια ομάδα που έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα εκτός έδρας, να τερματίζει πάνω από το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. "

Η UEFA  δεν έχει πάρει χαμπάρι

"Είναι απίθανο. Παίζονται πολλά σε επίπεδο συναντήσεων. Παιχνίδια αγοράζονται για λόγους στοιχηματικούς. Η UEFA  δεν προσέχει τι γίνεται στην Ελλάδα.  Τα παιχνίδια δε μεταδίδονται σε άλλη χώρα, άντε στην Τουρκία. Δεν ενδιαφέρεται κανείς. Η UEFA επίσης δεν ενδιαφέρεται, είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Συμπαίκτες μου έχουν στείλει επιστολές στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά ok... δεν έγινε τίποτα.
Τα παιχνίδια συναλλάσσονται, αλλά και τα συμβόλαια επίσης. Πολλά συμβόλαια είναι μαύρα, και όταν πηγαίνεις στους αρμόδιους θεσμούς να πάρεις τα δεδουλευμένα σου λένε δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο. Μετά παίρνεις το 1/3 αυτών και προσπαθούν σε απομονώσουν και να σε εξαντλήσουν το ταχύτερο δυνατό. "

 

Σωματοφύλακες και τρόμος στα αποδυτήρια

Και ο πρόεδρος της ομάδας μου, δε νοιαζόταν γι΄αυτά.  Νομίζω τιμωρήθηκε για τρία χρόνια για συναλλαγή παιχνιδιών, δε ξέρω καν αν μπήκε φυλακή καθόλου. Έχει σωματοφύλακες, πιστεύετε είναι σοβαρά πράγματα αυτά ; Δηλαδή ο πρόεδρος της Λυών έχει σωματοφύλακες όταν περπατά;  Μερικές φορές οπλοφορεί. Κάνει συναντήσεις έναν με έναν με τους ποδοσφαιριστές. Όλοι στα αποδυτήρια  τρέμαμε να του μιλήσουμε.
Όσον αφορά τους μισθούς, αποφασίζει πάντα ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος. Ο σύλλογος λειτουργεί σα μαφία. Δε θέλω βεντέτα, απλά να στείλω ένα σημάδι κινδύνου. Στο τέλος κουράστηκα, δεν πήρα όλα τα χρήματα, ήθελα μόνο να φύγω από τη χώρα.
Εγώ επειδή έχω αγωνιστεί στην εθνική Γαλλίας, ήμουν λίγο πιο άνετος. Συμπαίκτες έπαιρναν για τα Χριστούγεννα μόνο 100 ευρώ. 100 ευρώ για τρεις μήνες. Άλλοι αναγκάστηκαν να σπάσουν το συμβόλαιό τους και να μην παίζουν. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι μαφία. Πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, απειλήθηκαν. Και εμένα με απείλησε πολλές φορές προσωπικά. Απειλές θανάτου."

"Πάρε κόκκινη στο επόμενο παιχνίδι"

"Πριν από ένα παιχνίδι, δέχτηκα κόσμο στο σπίτι μου και γείτονες μου ζητούσαν να πάρω κόκκινη κάρτα επειδή το είχαν ποντάρει στο στοίχημα  και μου υποσχέθηκαν να μου έδιναν μέρος από τα κέρδη. Την επόμενη ημέρα με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος να μου πει εάν δέχτηκα την πρόταση.
Του είπα ότι εγώ είμαι άνθρωπος νομοταγής , δεν κάνω τέτοια και εάν ήθελε ένα παιχνίδι να είναι διεφθαρμένο, θα μπορούσε να ρθει να μου ζητήσει να εγκαταλείψω την ομάδα. Μου είπε: "Δε θα πας πουθενά. Θα σε σκοτώσω μαζί τα παιδιά σου και τη γυναίκα σου. Δε θα ξαναδείς την οικογένειά σου." Ακόμη και η Αφρική είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα. Συνάντησα πολλούς ανθρώπους που ήταν συζητήσεις με ομάδες από την Ελλάδα. Προσπαθώ να τους προειδοποιήσω.
Έλυσα το συμβόλαιό μου χάρη σε ένα καταπληκτικό δικηγόρο. Θέλω να πω σε όλα τα νέα παιδιά να μην παίξουν εκεί."
sport24.gr
Mια φορά και έναν καιρό... και το ταξίδι ξεκινά!
Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμμ; τους συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους; Κοκκινοσκουφίτσα, Ωραία Κοιμωμένη, Χιονάτη, Χάνσελ και Γκρέτελ και πολλά πολλά άλλα. Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο, ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση που μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμ και τους ήρωες τους, προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των παραμυθιών τους και να μπουν σ' αυτόν.

Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια διαδραστική παράσταση μέσα στο νερό με αληθινές λίμνες, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μουσικές. Η αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της γενναιοδωρίας, της πίστης στον εαυτό μας , μέσα από τη σύγκρουση καλού και κακού και με όπλο την εξυπνάδα ενάντια στην δύναμη ,είναι μερικά από τα διδακτικά μηνύματα των παλιών αυτών λαϊκών παραμυθιών της «γιαγιάς».

Ένας ολόκληρος κόσμος που βγαίνει από τα παραμύθια-λογοτεχνήματα των δύο παραμυθάδων και δεν έχει πάψει εδώ και δύο αιώνες να φωλιάζει στην καρδιά παιδιών και ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και ενθαρρύνοντας τους να πιστέψουν στις αξίες της ζωής και να χτίσουν τη δική τους προσωπικότητα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο αγαπημένος ηθοποιός Φώτης Σπύρος, ο οποίος και πρωταγωνιστεί.
Μια καταπληκτική κωμωδία που έχει μαγέψει το κοινό και θα σας μείνει αξέχαστη.
Μια θεατρική παράσταση , για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .
Κείμενο - Σκηνοθεσία : Φώτης Σπύρος
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ηλίας Μπαγεώργος
Σχεδιασμός Σκηνικών - Κοστουμιών : Βαλεντίνος Βαλάσης
Κοστούμια : Ελένη Ψύρρα
Φωτισμοί : Τρύφων Κεχαγιάς
Ηχοληψία: Γιάννης Κυρατζής
Επιμέλεια σκηνικών: Ανδρέας Κουλμπερτίεβ

Παίζουν : Φώτης Σπύρος, Θεοδοσία Δαμδούμη, Χρήστος Kορδελάς, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασιλική Συρανίδου.

Η θεατρική παράσταση ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜM θα βρίσκεται για μία μοναδική παράσταση στη Θεσσαλονίκη στο ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΣ (Λεωφ. Στρατού Δίπλα στο Βελλίδειο) τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου:10€, Παιδικό 8€
Οικογενειακό 3 ατόμων και άνω: 8€ ανά άτομο
Άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικά : 8€

Πληροφορίες στο 6987 089 778 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30μ.μ. -10:00μ.μ.

http://www.thestival.gr
Ξεκλείδωσαν οι πίνακες των αναπληρωτών αλλά η μοριοδότηση θα προσμετρείται από το 2012.
Ξεκλείδωσαν και με τον νόμο οι πίνακες των αναπληρωτών και μάλιστα με μόριοδότηση από το 2012, με εκτίμηση ότι θα ευνοηθούν από την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες τουλάχιστον 20.000 αναπληρωτές, ενώ δυνητικά μιλάμε για 75.000-80.000 εκπαιδευτικούς που κάνουν αίτηση για πρόσληψη.
Η τροποποίηση που πέρασε την τελευταία στιγμή ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος κινείται στ ίδιο μήκος κύματος με την πρόθεσή του για διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ στις αρχές του επόμενου χρόνου, δίνοντας το πράσινο φως για διορισμό και στους αναπληρωτές.
Η εν λόγω ρύθμιση είναι μια ανάσα για όσους είδαν τους πίνακες να «κλειδώνουν» το 2010, με την προϋπόθεση ενός διαγωνισμού ΑΣΕΠ που δεν έγινε ποτέ, αν και το πάγιο αίτημα δασκάλων και καθηγητών είναι να προσμετρηθούν και τα τέσσερα χρόνια.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Προσλήψεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου


Aπεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3K/2014 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων σαράντα (540) θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.).

Οι θέσεις αφορούν υπερησίες του ΔΕΔΔΗΕ σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στην Αττική, στην Κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά. Ο φορέας αναζητά συγκεκριμένα:

100 διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς,
90 Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και
283 Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων και Υποσταθμών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων αποτελεί η εμπειρία αλλά και η εντοπιότητα για τις θέσεις στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές. Συγκεκριμένα, οι 120 απο τις θέσεις ΠΕ, οι 68 από τις ΤΕ και οι 198 από τις ΔΕ έχουν ως κριτήριο την εμπειρία.

Από το σύνολο των θέσεων, οι 118 θα καλυφθούν από πολύτεκνους, τρίτεκνους και παιδιά αυτών, παλιννοστούντες Ποντίους και γενικά ομογενείς.

Aναλυτική, οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στον παρακάτω σύνδεσμο

 
dtypos.blogspot.gr
Tα έξι πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε κλιματιστικά.

1. Προσέχουμε επάνω στο προϊόν να υπάρχει η σήμανση CE, με την οποία ο κατασκευαστής του δηλώνει ότι αυτό έχει παραχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφάλειας των ευρωπαϊκών προτύπων.

2. Ελέγχουμε αν υπάρχει πινακίδα πάνω στο προϊόν που να φέρει τα στοιχεία του κατασκευαστή (επωνυμία τουλάχιστον), τον τύπο του προϊόντος, τα τεχνικά χαρακτηριστικά λειτουργίας του όπως τάση, ισχύ, τύπο ρεύματος τροφοδοσίας.

3. Εξετάζουμε αν το προϊόν συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης και προφύλαξης στα ελληνικά και συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας .

4. Όσον αφορά τα κλιματιστικά, αυτά θα πρέπει να φέρουν ετικέτα ενεργειακής σήμανσης, η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ενέργεια που καταναλώνει η συσκευή, τη γενική κατάταξή της με βάση την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ σε κλίμακα από το Α (πλέον ενεργειακά αποδοτική τάξη) έως το G (λιγότερο ενεργειακά αποδοτική). Θυμόμαστε πάντα ότι μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικούς τύπους συσκευών πριν την τελική επιλογή αγοράς, χρησιμοποιώντας την κλίμακα από το Α έως το G.

5. Φροντίζουμε να εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση του κλιματιστικού μας.

6. Ειδικότερα για τους ανεμιστήρες, προσέχουμε ώστε το πλέγμα τους να είναι αρκετά πυκνό ώστε να μην επιτρέπει την εισχώρηση ενός μεσαίου μεγέθους δακτύλου, προς αποφυγή τυχόν τραυματισμού των μικρών παιδιών.

Προσλήψεις στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Πρόκειται για 540 θέσεις στη ΔΕΗ και 625 θέσεις τα ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού. Παράλληλα στην τελευταία λίστα των προκηρύξεων πλήρωσης θέσεων σε Δημόσιους Φορείς περιλαμβάνονται και 136 αναγγελίες για εκατοντάδες θέσεις – κυρίως προσωρινής – εργασίας.
Την Τετάρτη εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3K/2014 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων σαράντα θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.).
Δείτε την κατανομή των θέσεων εδώ.
Σύμφωνα με την Ημερησία, σε εξέλιξη βρίσκεται και η προκήρυξη 625 θέσεων κατάρτισης στα ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν έως 15 Σεπτεμβρίου. Η σχετική προκήρυξη αφορά την εισαγωγή στα 8 ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού που λειτουργούν σε: Αλεξανδρούπολη, Ανάβυσσο Αττικής, Άργος, Γαλαξίδι, Ηράκλειο Κρήτης, Πειραιά Θεσσαλονίκης, Κέρκυρα και Ρόδο. Η φοίτηση είναι 5 εξάμηνα, 4 θεωρητικά και 1 πρακτική άσκηση.
Οι τρεις ειδικότητες για τις οποίες προκηρύσσονται θέσεις είναι οι εξής: «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (σεφ)» (275), «Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής» (75) και «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» (275).
Δείτε τη λίστα με τις 136 αναγγελίες από νοσοκομεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ, υπουργεία και δήμους εδώ.
aftodioikisi.gr
Μια ακόμη σοκαριστική αποκάλυψη για την εγκληματική αμέλεια του πληρώματος του πλοίου Sewol, που... ναυάγησε τον περασμένο Απρίλιο στη χειρότερη ναυτική τραγωδία της Νότιας Κορέας εδώ και 44 χρόνια, έρχεται στο φως.

Την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί μαθητές λυκείου που βρίσκονταν στο πλοίο γιατί πήγαιναν εκδρομή, προσπαθούσαν να σωθούν, μέλη του πληρώματος όχι μόνο δεν προσπαθούσαν να τους σώσουν, αλλά κάθονταν και έπιναν μπύρες περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν για να τους απεγκλωβίσουν!

Το αποκάλυψε ένα από τα συγκεκριμένα άτομα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης για την πολύνεκρη τραγωδία που βύθισε στο πένθος τη Νότια Κορέα.

Πρόκειται για μηχανικό του πλοίου, που παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι ο ίδιος κι ένας συνάδελφός του έπιναν μπύρα σε χώρο υποδοχής ενώ περίμεναν να διασωθούν από την ακτοφυλακή αφού το πλοίο τους άρχισε να παίρνει κλίση!

"Ήπιαμε μια γουλιά για να ηρεμήσουμε", είπε σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ο μηχανικός, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για αμέλεια, καταθέτοντας στο δικαστήριο της Γκουανγκζού, πόλης που βρίσκεται κοντά στον τόπο του ναυαγίου.

Η μαρτυρία προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από τις οικογένειες μερικών θυμάτων, που βρίσκονταν στο δικαστήριο, αναφέρει η εφημερίδα "Τσόσουν Ίλμπο", με έναν συγγενή θύματος να ρωτάει: "Θα ήθελες μια μπύρα και τώρα;"

Τα 15 μέλη του πληρώματος που δικάζονται, περιλαμβανομένου του πλοιάρχου Λι Τζουν-σέοκ, 68 ετών, έχουν δηλώσει πως πίστευαν ότι η εκκένωση του πλοίου από τους επιβάτες ήταν δουλειά της ακτοφυλακής.

Όταν κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, ο πλοίαρχος του πλοίου, ο οποίος δικάζεται για ανθρωποκτονία μαζί με τρία μέλη του πληρώματος, υποστήριξε πως δεν έκανε τους ελέγχους ασφαλείας πριν από τον απόπλου του πλοίου επειδή απλώς ακολούθησε την καθιερωμένη πρακτική.

Βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος να διαφεύγουν από το ναυαγισμένο πλοίο προκάλεσαν οργή σε όλη τη Νότια Κορέα, καθώς προηγουμένως είχαν δώσει εντολή στους επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαθητές, να παραμείνουν στις καμπίνες τους ενώ το πλοίο βυθιζόταν. Από τα παιδιά, λίγα δεν υπάκουσαν στην εντολή και σώθηκαν.

Από τους 476 επιβαίνοντες, επιβάτες και μέλη του πληρώματος, 339 ήταν παιδιά και δάσκαλοι από ένα σχολείο της Σεούλ. Μόνο 172 άνθρωποι διασώθηκαν και οι υπόλοιποι θεωρείται πως πνίγηκαν στην καταστροφή της 16ης Απριλίου. Μεταξύ των νεκρών και των αγνοουμένων περιλαμβάνονται 250 μαθητές.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 34χρονο που τον περασμένο Μάρτιο σκότωσε 22χρονο στην περιοχή της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή για το φονικό φέρεται να ήταν μία “παραγγελιά” στη διάρκεια ενός πάρτι που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 34χρονος, που -μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή- επέλεγε τη μουσική στην εκδήλωση, αρνήθηκε να “παίξει” τραγούδι που του ζήτησε ο άτυχος νέος, με συνέπεια να ακολουθήσει μεταξύ τους διαπληκτισμός.
Το επεισόδιο έληξε εκείνο το βράδυ χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων, αλλά σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα θύτης και θύμα συναντήθηκαν τυχαία στο δρόμο.
Όπως απολογήθηκε ο κατηγορούμενος, ο 22χρονος άρχισε να τον χτυπάει, με συνέπεια ο ίδιος να χρησιμοποιήσει για «λόγους άμυνας» ένα στιλέτο που είχε πάνω του, με το οποίο τελικά κατάφερε δύο θανατηφόρα χτυπήματα στο νεαρό άνδρα.
Ο ίδιος, απολογούμενος, υποστήριξε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και την ημέρα του φονικού είχε καταναλώσει ναρκωτικά χάπια και αλκοόλ.
«Έκανα ό,τι έκανα και θα το πληρώσω. Είμαι απελπισμένος. Δεν ζητάω να πέσω στα “μαλακά’, αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω» είπε.
Πηγή: Ημερησία

Λιγότερες από 20 ημέρες απομένουν ακόμη για το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς, τη μεγαλύτερη φετινή συναυλία της Αθήνας, την παρθενική εμφάνιση στην Ελλάδα μιας διάσημης super star, της μοναδικής Lady Gaga.

O προσωπικός χαιρετισμός της προς την χώρα μας και το ελληνικό κοινό, δίνει το σύνθημα για την τελική ευθεία: «Γεια σου Ελλάδα! Είμαι η Lady Gaga και ανυπομονώ να έρθω με το ARTPOP ball στην Αθήνα, στις 19 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ!».
Τα περίφημα Golden Standing εξαντλήθηκαν και πλέον η συγκεκριμένη ζώνη είναι sold out και κατακόκκινη στο σχετικό site προπώλησης, ενώ και τα VIP ακολουθούν πολύ σύντομα, όπως σαφώς διαφαίνεται.
Στην δημοσιότητα δόθηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες από την σκηνή που θα στηθεί καθώς και ένα βίντεο με τον χαιρετισμό της super star.
news.gr
Το αήττητο της Εθνικής Ανδρών στον Β' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας καλά κρατεί. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε άνετα 76-65 της Κροατίας, για την 4η αγωνιστική, έκανε το «4 στα 4» με επίδειξη δύναμης και αύριο παίζει για την κορυφή απέναντι στην Αργεντινή (23:00).  
Πρώτοι σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν οι Καϊμακόγλου και Παπανικολάου με 14 πόντους, με τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ και το Νίκο Ζήση να μοιράζει 10 ασίστ!
Στον αντίποδα, οι Κροάτες με 2 νίκες - 2 ήττες, αύριο τα παίζουν όλα για όλα απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-23, 51-39, 76-65 
Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 13 (10 ριμπ.), Ζήσης 3 (1τρ., 10 ασ.), Βασιλειάδης 3 (1), Καλάθης 9 (1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 14, Σλούκας 4, Καϊμακόγλου 14 (2), Αντετοκούνμπο 2, Βουγιούκας 6, Πρίντεζης 8.

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 9, Λαφαγέτ 8 (1), Μπογκντάνοβιτς 20 (3), Σάριτς 10 (1), Ρούντεζ 6 (2), Ούκιτς 6 (1), Σιμόν 6, Μάρκοτα, Ζόριτς.
Μία νέα γαλλική επιστημονική έρευνα προειδοποιεί ότι μία ευρέως διαδεδομένη κατηγορία ποτών, που σίγουρα γνωρίζετε, μπορεί να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα, κυρίως λόγω της αυξημένης ποσότητας καφεΐνης που περιέχουν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μιλού-Ντανιέλ Ντρισί του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας και Ιατρικής Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νίκαιας, μελέτησαν στοιχεία της εποπτικής γαλλικής Αρχής (ANSES) για την ασφάλεια των τροφίμων και ποτών.

Κατά την έρευνά τους επικεντρώθηκαν στα ενεργειακά ποτά, διαπιστώνοντας ότι το 96% εξ αυτών περιέχουν καφεΐνη.

Ένα μέσο ποτό των 0,25 λίτρων μπορεί να περιέχει τόση καφεΐνη, όσο δύο καφέδες εσπρέσο. Επιπλέον, το 52% των ενεργειακών ποτών περιέχουν ταυρίνη, ενώ τα δύο τρίτα έχουν και βιταμίνες.

Όπως ανακοινώθηκε στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Βαρκελώνη, το «σύνδρομο της καφεΐνης» είναι το συχνότερο πρόβλημα, τα συμπτώματα του οποίου περιλαμβάνουν ταχυκαρδία, τρέμουλο, άγχος και πονοκέφαλο.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, που σχετίζονται με την κατανάλωση πολλών ενεργειακών ποτών, έχουν αναφερθεί εμφράγματα του μυοκαρδίου και θάνατοι ανεξήγητης αιτιολογίας.

«Τα αποκαλούμενα ενεργειακά ποτά είναι δημοφιλή στα κλαμπ και στη διάρκεια της σωματικής άσκησης, με τους ανθρώπους να τα καταναλώνουν το ένα μετά το άλλο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα, όπως στηθάγχη, καρδιακή αρρυθμία, ακόμη και ξαφνικό θάνατο», ανέφερε ο δρ Ντρισί.

Τέλος, υπογράμμισε ότι άτομα με καρδιακά προβλήματα πρέπει να έχουν επίγνωση για τον δυνητικό κίνδυνο από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφεΐνης, η οποία, ως διεγερτική ουσία, μπορεί να επιδεινώσει καταστάσεις όπως οι αρρυθμίες και η στηθάγχη - με πιθανές μοιραίες συνέπειες.

«Το ευρύ κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι τα λεγόμενα ενεργειακά ποτά δεν έχουν απολύτως καμία θέση στη διάρκεια της σωματικής άσκησης ή μετά από αυτήν, σε σχέση με άλλα ποτά σχεδιασμένα ειδικά γι' αυτό το λόγο», τόνισε.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!