Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

mother-kid-laptop
Σύμφωνα με έκθεση της Kaspersky Lab, τα παιδιά και οι ανήλικοι ανά τον κόσμο περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας εργαλεία επικοινωνίας, όπως κοινωνικά δίκτυα, email, εργαλεία chat κ.ά.
Τα gaming portals (11%) και οι ιστοσελίδες που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες και καπνικά προϊόντα (9%) ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, η ίδια έκθεση δείχνει ότι υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές στα ενδιαφέροντα των παιδιών ανά χώρα.
Η έκθεση καλύπτει ένα διάστημα 12 μηνών και δείχνει ανώνυμα στατιστικά στοιχεία, που προέρχονται από τις λύσεις ασφάλειας της Kaspersky Lab για Windows PC και Mac, στις οποίες είναι ενεργοποιημένη η μονάδα Γονικού Ελέγχου. Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση παρουσιάζει το ποσοστό των επισκέψεων ή τις απόπειρες επισκέψεων σε ιστοσελίδες με δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο, που εμπίπτουν σε μία από τις 14 προκαθορισμένες κατηγορίες.
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, τα παιδιά μείωσαν τις επισκέψεις τους σε μέσα επικοινωνίας και ιστοσελίδες με θέματα για ενήλικες. Η τάση αυτή μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι τα παιδιά μετακινούν τις πιο «ευαίσθητες» δραστηριότητές τους σε φορητές συσκευές, οι οποίες δεν καλύπτονται από την έκθεση.
Τα στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανηλίκων επισκέπτεται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (67%). Το 10% των παιδιών στην Ελλάδα επισκέπτεται ιστότοπους με online παιχνίδια, ενώ το 8% ιστοσελίδες με αναφορά σε ναρκωτικές ουσίες. Σε μικρότερο ποσοστό, χρησιμοποιούν email (3%), επισκέπτονται ιστοσελίδες με παράνομο λογισμικό (3%), ηλεκτρονικά καταστήματα (2%) και ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου (2%).
Η κατηγορία «διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας» ήταν πιο δημοφιλής στο Μεξικό (86%), τη Ρωσία, τη Βραζιλία και την Ιταλία (σε όλες λίγο περισσότερο από 70%). Τα παιδιά που χρησιμοποιούσαν λιγότερο τα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν στην Κίνα (30%), τη Γερμανία (31% ) και το Ηνωμένο Βασίλειο (32%).
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι όσο λιγότερο δημοφιλής ήταν αυτή η κατηγορία σε μια χώρα, τόσο πιο δημοφιλής ήταν η κατηγορία «ηλεκτρονικά παιχνίδια». Τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο (28%), τη Γερμανία (26%) και την Αυστραλία (21%) είναι πιο πιθανό να παίξουν online, ενώ τα παιδιά από το Μεξικό (4%), την Ιταλία (6%) και την Ιαπωνία (7%) το κάνουν λιγότερο συχνά.
Αναφορικά με την παρακολούθηση βίντεο, την ακρόαση μουσικής και το «κατέβασμα» λογισμικού, τα παιδιά στην Ιαπωνία έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα παγκοσμίως (12% του συνόλου των ειδοποιήσεων στις μονάδες Γονικού Ελέγχου της Kaspersky Lab). Επίσης, οι ανήλικοι Ιάπωνες είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν αγορές online (17%), κάτι που ισχύει και για τους ανηλίκους στην Κίνα (20%).
Η κατηγορία «αλκοόλ, καπνικά προϊόντα και ναρκωτικές ουσίες» συγκέντρωσε τις περισσότερες ειδοποιήσεις στη Γερμανία (23%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (25%). Από την άλλη, οι ιστότοποι της κατηγορίας «περιεχόμενο για ενήλικες» συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των ανηλίκων στην Κίνα (23%) και την Ιαπωνία (5%). Η συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η λιγότερο ενδιαφέρουσα για τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ (λιγότερο από 1% και στις δύο χώρες).
pestaola.gr

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που μπορεί να απολαύσει κάποιος τα θαύματα της φύσης, την άγρια ζωή και να βρεθεί σε τοπία που έβλεπε πάντα στα ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης, με το όνειρο να τα δει κάποτε κι από κοντά. Τα παρακάτω μέρη ενδείκνυνται ακριβώς γι’ αυτό.
Λίμνη Iseo, Ιταλία, για περπάτημα πάνω στο νερό
Ο καλλιτέχνης Christo, διάσημος για τα περιβαλλοντικά έργα τέχνης του, πρόκειται να καινοτομήσει άλλη μια φορά, παρουσιάζοντας ένα μεγάλο έργο στην Ιταλία. Για 16 ημέρες, από τις 18 Ιουνίου, ένα κίτρινο, λαμπερό μονοπάτι θα ενώσει τα 2 νησιά στο κέντρο της λίμνης Iseo, με την ενδοχώρα. Το φανταχτερό μονοπάτι θα έχει μήκος 3 χιλιομέτρων, πλάτος 16 μέτρων και ύψος 50 εκατοστών και θα συγκρατείται στη θέση του από άγκυρες στον πάτο της λίμνης. Πρόκειται να περνάει τους δρόμους του Sulzano στην ενδοχώρα, να περνά απέναντι στο νησί Monte κι έπειτα να διακλαδώνεται στο μικρό νησάκι του San Paolo. Το θέαμα θα φαντάζειι ακόμη πιο όμορφο από τα βουνά που περιβάλλουν τη λίμνη, η εμπειρία, όμως, θα απογειωθεί για όσους πατήσουν στο νερό, οι οποίοι θα νιώσουν σαν να περπατούν σε στρώμα νερού.

Οι αποχρώσεις που αφήνει ο ήλιος του μεσονυχτίου στο Ιλούλισσατ
Γροιλανδία, για χαλάρωση στον ήλιο του μεσονυχτίου
Στην κεντρική Γροιλανδία, ο ήλιος ανατέλλει στο τέλος Μαΐου και μένει στον ουρανό μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ο ήλιος του μεσονυχτίου είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φαινόμενο, με τον ήλιο να λάμπει σε χαμηλά επίπεδα και το τοπίο να παίρνει μια αιθέρια και εξωπραγματική χροιά, όπου τα παγόβουνα «λούζονται» σε ροζ αποχρώσεις και τα φιορδ ζεσταίνονται από τις ήπιες καλοκαιρινές ημέρες. Στο Ιλούλισσατ μπορεί κάποιος να περάσει ανάμεσα από τεράστια παγόβουνα σε ένα μεταμεσονύκτιο ταξίδι με καραβάκι, όπου ο ήλιος φωτίζει ακόμη και όταν η μηχανή σβήσει, η ηρεμία και η ησυχία του τόπου, παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι ντόπιοι περιμένουν πώς και πώς αυτή την εποχή, μετά τους χειμερινούς σκοτεινούς μήνες και τα ψαροκάικα μένουν έξω μέχρι αργά, ενώ τα παιδιά παίζουν στους δρόμους. Οι δραστηριότητες βρίσκονται στο απόγειο τους στην εθνική τους γιορτή στις 21 Ιουνίου, τη μεγαλύτερη η μέρα του χρόνου. Τότε είναι που τα χωριά και οι πόλεις της χώρας γιορτάζουν με παραδοσιακή μουσική, σημαίες και λόγους.
Γορίλες... λιάζονται στο Εθνικό Πάρκο
Εθνικό Πάρκο Volcanoes, Ρουάντα, για... παρέα με τους γορίλες
Οι γορίλες στην ομίχλη μπορεί να είναι αινιγματικοί, τίποτα, όμως, δεν μπορεί να φτάσει το μεγαλείο της ηλιαχτίδας που περνά μέσα από τα δέντρα, στα βάθη του αφρικανικού τροπικού δάσους και φωτίζει μια οικογένεια από γορίλες. Η κατοικία τους είναι οι απότομες πλαγιές των τροπικών ηφαιστείων στη Ρουάντα, κάτι που σημαίνει ότι την περίοδο με τις πολλές βροχές είναι δύσκολο να φτάσει κάποιος –γι’ αυτό και ο Ιούνιος είναι ιδανικός μήνας, αφού οι βροχές στο Εθνικό Πάρκο μειώνονται κατά το 1/10 σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Με άλλα λόγια, τώρα έχει κάποιος καλύτερη πιθανότητα να απολαύσει τη φύση, να δει τους γορίλες και να βγάλει υπέροχες φωτογραφίες. Όποιος τους έχει συναντήσει, μιλά για μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες επαφής με την άγρια φύση.
WWW.WIKIPEDIA.ORG
Συγκεντρωμένοι sadhus για το φεστιβάλ
Assam, για να γνωρίσετε την ταντρική πλευρά της Ινδίας
Τον Ιούνιο καταφτάνουν και οι μουσώνες στην Ινδία, καθιστώντας την off-season για τους τουρίστες. Τότε, όμως, είναι που συμβαίνει ένα από τα πιο συγκλονιστικά φεστιβάλ της, μακριά από τα τουριστικά σποτ της βορειοανατολικής χώρας. Το Assam αποτελεί μια περιοχή φυτειών και ζούγκλας, η οποία φιλοξενεί τους τελευταίους ινδικούς ρινόκερους και τις τελευταίες τίγρεις του πλανήτη. Τον Ιούνιο, όμως, η προσοχή όλων στρέφεται στην πρωτεύουσα του Assam, την Guwahati, για το φεστιβάλ Ambubachi Mela. Ο ναός Kamakhya αποτελεί το σημείο όπου έπεσαν τα γεννητικά όργανα της θεάς Sati, όταν το σώμα της τυλίχτηκε στις φλόγες. Για τη θεά αυτή πραγματοποιούνται θυσίες κατά τη διάρκεια όλης της χρονιά, με τους εορτασμούς να κορυφώνονται κατά το Ambubachi Mela, όταν ο ναός γεμίζει με χιλιάδες πιστούς sadhus (ασκητές), οι οποίοι πραγματοποιούν ταντρικές τελετουργίες για να γιορτάσουν τον… εμμηνορροϊκό κύκλο της θεάς της γονιμότητας. Σε μια καλή χρονιά, οι επισκέπτες που φτάνουν για το φεστιβάλ στην περιοχή, μπορεί να είναι πάνω από 1 εκατομμύριο!
clickatlife.gr
Στη Μαλακάσα χτυπά πάλι η καρδιά του ροκ: Ξεκινά το Rockwave Festival
Στο TerraVibe χτυπά και πάλι από σήμερα η καρδιά του ροκ, με το Rockwave Festival να υποδέχεται στις δύο σκηνές του στη Μαλακάσα εννέα συγκροτήματα της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Μοιρασμένο σε δύο μέρες (6/6 και 19/7), το δημοφιλές μουσικό φεστιβάλ που «κλείνει» φέτος 21 χρόνια ξεκινά με τους The Last Shadow Puppets στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα.
Παράλληλα, στο Vibe Stage θα ανέβουν οι Dropkick Murphys που συνδύαζουν την κέλτικη λαϊκή μουσική παράδοση με το καθαρό ροκ και οι Νορβηγοί εκπρόσωποι της death punk σκηνής Τurbonegro που επίσης έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ακόμα, στο line-up της πρώτης ημέρας θα δούμε τους Suede που επιστρέφουν στην Ελλάδα με το ολοκαίνουριο album «Night Thoughts» και τους 'Αγγλους The Subways. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι The Callas με το καινούργιο τους άλμπουμ «Half Kiss Half Pain», καθώς και οι Despite Everything, Wish Upon A Star και η νεοψυδελελική μπάντα των Whereswilder.
Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης (19 Ιουλίου), η Lana Del Rey επιστρέφει ως headliner δίνοντας άρωμα γυναίκας στο φεστιβάλ. Η μελαγχολική τραγουδοποιός, η οποία συστήθηκε στον περισσότερο κόσμο, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και ένα στεφάνι πλεγμένο με λουλούδια, τραγουδώντας μας πως γεννήθηκε για να πεθάνει (video clip του «Born to Die»), έρχεται στην Αθήνα για δεύτερη φορά με το τελευταίο της άλμπουμ «Honeymoon». Μαζί της θα δούμε τους Allah-Las που φιλοδοξούν να φέρουν στην Αθήνα τους garage pop και ψυχεδελικούς ήχους της Καλιφόρνιας και την Αυστραλή ερμηνεύτρια Lisa Mitchell.
news.gr
Στους 20 σπουδαιότερους παίκτες των Euro ο Χαριστέας
Στη χώρα μας έχει ακούσει διάφορα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν έχει αναγνωριστεί όσο θα έπρεπε η συνεισφορά του στην Εθνική.
Η καθοριστική παρουσία του όμως στο έπος της Πορτογαλίας καθιστά τον Άγγελο Χαριστέα μια από τις μορφές των Euro. Κι αυτό το αναγνώρισε η «Equipe», συμπεριλαμβάνοντάς τον στους 100 σπουδαιότερους παίκτες των διοργανώσεων και τον κατατάσσοντάς τον μάλιστα στη 19η θέση!

Κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον Χαριστέα, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημοσίως μέσω του Facebook γι' αυτή την τιμή:
«Ευχαριστώ την εφημερίδα l' Equipe για την διάκριση. Το να αναγνωρίζει η κορυφαία αθλητική γαλλική εφημερίδα και να με κατατάσσει στους πρώτους 20 στην ιστορία του Εuro με κάνει πολύ χαρούμενο.
Μόνο που ακούγεται η Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο θετικά προς την Ευρώπη με κάνει περήφανο μια που έχουμε καταφέρει να ακούγεται μόνο για αρνητικά τα τελευταία χρόνια και δεν μιλάω για αθλητικούς λόγους».
Πηγή: sport-fm.gr




Σοκάρουν οι εικόνες δημόσιου μαστιγώματος και εξευτελισμού ενός άντρα που κατηγορείται πως έκανε σεξ με παντρεμένη γυναίκα.


Ο άντρας που είχε κατηγορηθεί για μοιχεία, σύμφωνα με νιγηριανά μέσα ενημέρωσης, μαστιγώθηκε δημόσια για να αποτρέψει όσους σκέφτονται τη μοιχεία.

Τον έβαλαν να ξαπλώσει σε ένα παγκάκι μπρούμυτα και άρχισαν να τον μαστιγώνουν με κλαδιά. Δεν είναι σαφές που έχει γίνει το περιστατικό, με τις αρχές της Νιγηρίας να ισχυρίζονται πως έγινε στην Γκάνα επειδή η γλώσσα που ακούγεται στο βίντεο θα μπορούσε να είναι η Twi.

Πηγή: Metro

Για χρόνια πιστεύαμε ότι η μπλε άκρη της γομολάστιχας ήταν για να σβήνει τα λάθη που κάναμε όταν γράφαμε με στυλό και άλλη άκρη της, η καφέ, αντίστοιχα χρησιμοποιούταν για τα γραπτά με μολύβι.
Σωστά; Λάθος.
Μα πως, θα διερωτηθεί κάποιος, αφού με αυτόν τον τρόπο τα γράμματα που ήταν γραμμένα με στυλό έσβηναν γρήγορα και καλά.
Ναι, αλλά το χαρτί τριβόταν και γινόταν τραχύ ενώ ορισμένες φορές σχιζόταν κιόλας (αυτά, για όσους θυμούνται πριν από την εμφάνιση του ασβεστόμορφου υγρού, του blanco).
Η σωστή χρήση της γομολάστιχας έχει ως εξής.
Η μπλε άκρη της σίγουρα δεν είναι για να σβήνουμε το στυλό. Η χρησιμότητά της είναι για να σβήνει τα όποια λάθη από μολύβι που έχουν γίνει όταν γράφουμε επάνω σε σκληρό χαρτί. Αντίθετα η καφέ άκρη χρησιμεύει για να σβήνει μολύβι σε πιο λεπτό τύπο χαρτιού.

Επανάσταση στη θεραπεία των καρκίνων του πνεύμονα και του δέρματος αναμένεται να φέρει η αποκρυπτογράφηση των γονιδίων τους, η οποία ολοκληρώθηκε.

Οι γονιδιωματικοί χάρτες όχι μόνο ανοίγουν το δρόμο για πιο έγκαιρο εντοπισμό όγκων μέσω εξέτασης αίματος, αλλά προσφέρουν και νέους στόχους για ανάπτυξη φαρμάκων, ανακοίνωσε η ερευνητική ομάδα του ερευνητικού μη κερδοσκοπικού φορέα της Βρετανίας «Wellcome Trust».

Επιστήμονες από διάφορες χώρες εργάζονται ώστε να ετοιμάσουν τον κατάλογο όλων των γονιδίων που εμφανίζουν βλάβη σε πολλά είδη καρκίνου.

Η Βρετανία έχει εστιάσει στον καρκίνο του μαστού, η Ιαπωνία του ήπατος και η Ινδία του στόματος.

Η Κίνα μελετά τον καρκίνο του στομάχου και οι ΗΠΑ του εγκεφάλου, των ωοθηκών και του παγκρέατος.

Επιστήμονες από τη Διεθνή Ένωση Γονιδιώματος του Καρκίνου (International Cancer Genome Consortium), που δραστηριοποιείται σε 10 χώρες, δήλωσαν ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 5 χρόνια και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να ολοκληρωθεί η γιγαντιαία αυτή έρευνα.

Ο Καθηγητής και υποδιευθυντής του Wellcome Trust Μάικλ Στράτον, δήλωσε ότι οι κατάλογοι αυτοί πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε σχετικά κάθε είδους καρκίνο.

Πρόσθεσε ότι εντοπίζοντας όλα τα γονίδια του καρκίνου θα μπορούν οι επιστήμονες να αναπτύξουν νέα φάρμακα που θα στοχεύουν σε συγκεκριμένα γονίδια που φέρουν μεταλλάξεις και θα φανεί ποιοι ασθενείς πρόκειται να ωφεληθούν από αυτές τις νέες θεραπείες.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον κώδικα του DNA για το μελάνωμα ο οποίος περιείχε περισσότερα από 30.000 λάθη, που προκαλούνται σχεδόν αποκλειστικά από τη μεγάλη έκθεση στον ήλιο.

Ο κώδικας DNA του καρκίνου του πνεύμονα εμφάνιζε περισσότερα από 23.000 λάθη, που σε μεγάλο βαθμό οφείλονταν στην έκθεση στον καπνό.

Από αυτό το εύρημα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ένας μέσος καπνιστής αποκτά μια νέα μετάλλαξη για κάθε 15 τσιγάρα που καπνίζει.

Αν και πολλές από αυτές τις μεταλλάξεις θα είναι αβλαβείς ορισμένες θα προκαλέσουν καρκίνο.

Ο ερευνητής του Wellcome Trust, δρ Πίτερ Γκάμπελ, που πραγματοποίησε την έρευνα, δήλωσε ότι είναι σαν να παίζει κάποιος ρώσικη ρουλέτα.

Εξήγησε ότι τις περισσότερες φορές οι μεταλλάξεις εμφανίζονται σε αθώες περιοχές του γονιδιώματος, αλλά ορισμένες θα στοχεύσουν τους σωστούς στόχους για τον καρκίνο.

Διακόπτοντας το κάπνισμα, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου σε φυσιολογικά πλαίσια με το πέρασμα του χρόνου, δήλωσε. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι τα κύτταρα του πνεύμονα που περιέχουν μεταλλάξεις αντικαθίστανται τελικά με νέα που δεν έχουν γενετικά λάθη.


Μελετώντας τους καταλόγους γονιδίων του καρκίνου με λεπτομέρεια, οι επιστήμονες εξήγησαν ότι θα καταστεί ενδεχομένως δυνατό να ανακαλύψουν ακριβώς ποιοι παράγοντας του τρόπου ζωής και του περιβάλλοντος προκαλούν την εμφάνιση των διαφόρων όγκων.

Ειδικοί στον καρκίνο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα ευρήματα.

Το Ίδρυμα για την Έρευνα του Καρκίνου, στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που αποκτάμε την ακολουθία ολόκληρου γονιδιώματος καρκίνου και πιθανόν θα επακολουθήσει παρόμοια κατανόηση άλλων γονιδιωμάτων καρκίνου».

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

Πηγή: tanea.gr

Δυο από τις πλέον αγαπημένες (και οσκαρούχες) ηθοποιούς της Αμερικής, βρίσκονται σε συζητήσεις για να οργανώσουν...το τέλειο έγκλημα.

Η τάση του Χόλιγουντ να στρέφεται όλο και συχνότερα σε γυναικοκρατούμενες παραγωγές, ανατρέποντας ακόμη και τα πρωτότυπα κόνσεπτ ταινιών όπως συμβαίνει στην περίπτωση των νέων «Ghostbusters», έχει πλέον ένα νέο ηχηρό παράδειγμα να την επιβεβαιώσει.

Ο λόγος για την καινούργια «Συμμορία των 11», η οποία αναμένεται να επιστρέψει εκ νέου στο σινεμά, στελεχωμένη αυτή τη φορά ωστόσο με ένα αμιγώς γυναικείο καστ, στο οποίο θα φιγουράρει πρώτη και καλύτερη η βραβευμένη με Όσκαρ Σάντρα Μπούλοκ («Μια Σχέση Στοργής», «Gravity»).

Η πρωτότυπη ταινία του 1960 («Ocean’s 11»), είχε φέρει τους Φρανκ Σινάτρα (στο ρόλο του Ντάνι Όσιαν), Ντιν Μάρτιν, Πίτερ Λόφορντ, Τζόι Μπίσοπ και Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ μπροστά στην πρόκληση μιας αδιανόητης ληστείας, παραμονή πρωτοχρονιάς.

Στο ίδιο ανδροκρατούμενο μοτίβο, το εξαιρετικά επιτυχημένο και στιλάτο ριμέικ του Στίβεν Σόντερμπεργκ ένωσε γύρω από τον Τζορτζ Κλούνεϊ ένα all-star-cast αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τους Μπραντ Πιτ και Ματ Ντέιμον, με στόχο μία μυθική ληστεία σε τρία καζίνο του Λας Βέγκας, ταυτόχρονα.

Ακολούθησαν δύο συνέχειες, όχι εξίσου καλοδεχούμενες, στις οποίες παρά τη χαρακτηριστική παρουσία πρωταγωνιστριών όπως η Τζούλια Ρόμπερτς και η Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς, οι άρρενες χαρακτήρες διατηρούσαν τη μερίδα του λέοντος στην πλοκή.

Όμως όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα γύρω από αυτό το επικερδές κινηματογραφικό franchise πρόκειται να αλλάξουν ριζικά.

Η ταινία φημολογείται πως θα είναι μία χαλαρή συνέχεια των προηγούμενων, με τη Σάντρα να υποδύεται την αδελφή του Ντάνι Όσεαν (Κλούνεϊ) και την Κέιτ Μπλάνσετ να αναλαμβάνει έναν χαρακτήρα-εφάμιλλο εκείνου του Μπραντ Πιτ στη «Συμμορία».

Εκείνα που μπορούμε να πούμε ωστόσο με βεβαιότητα είναι πως οι γυναικείοι χαρακτήρες θα αναλάβουν τα ηνία της δράσης, πως ο άλλοτε πρωταγωνιστής της σειράς, Τζορτζ Κλούνεϊ, θα αναλάβει χρέη παραγωγού, καθώς επίσης ο Γκάρι Ρος των πρώτων «Αγώνων Πείνας» θα είναι εκείνος που θα καθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα.

Φήμες που ήθελαν την Τζένιφερ Λόρενς να προστίθεται στο καστ, τελικά δεν επιβεβαιώνονται λόγω του φορτωμένου προγράμματος της δημοφιλέστατης νεαρής ηθοποιού.

Η ιδέα για την ταινία πρέπει να είχε πέσει τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2014, με πρωτεργάτες τον (μακαρίτη πια) βετεράνο παραγωγό Τζέρι Γουάιντραουμπ, τον Σόντερμπεργκ και τον Κλούνεϊ.

Ο θάνατος του πρώτου τον περασμένο Ιούλιο δεν ανέτρεψε τα αρχικά σχέδια που στο μεταξύ προχώρησαν σημαντικά, με τον Σόντερμπεργκ να προκρίνει για διάδοχό του τον φίλο και συνεργάτη του Ρος, και τον Κλούνεϊ να ρίχνει στο τραπέζι το όνομα της Μπούλοκ.

Αυτή δε θα είναι φυσικά η πρώτη φορά που οι Μπούλοκ και Κλούνεϊ ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Οι συμπρωταγωνιστές του οσκαρικού «Gravity» διατηρούν άριστες σχέσεις, ενώ έχει ενδιαφέρον πως ο ρόλος που η Αμερικανίδα ηθοποιός ερμηνεύει στο περσινό «Our Brand Is Crisis» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, είχε αρχικά γραφτεί για τον Κλούνεϊ.

Έτσι, στη νέα «Συμμορία των 11» δε θα είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να διαμορφώσει στα δικά της μέτρα έναν χαρακτήρα κομμένο και ραμμένο για τον δις βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό/σκηνοθέτη/σεναριογράφο/παραγωγό.

ΠΗΓΗ: cinemag.gr

Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, που για εκαντοντάδες χιλιάδες πολίτες φέτος θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, σε συνάρτηση με προηγούμενα χρόνια.
Τα φετινά εκκαθαριστικά θα είναι «φουσκωμένα» κυρίως για αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίεςαλλά και όσους μισθωτούς θα δηλώσουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 30.000 ευρώ. Συγκεκριμένα επιβαρύνονται:
  • Μισθωτοί – Εισφορά αλληλεγγύης: Τα φυσικά πρόσωπα που το 2015 απέκτησαν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες: Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% σε 75%, ενώ για τα εισοδήματα του 2016 (δηλώσεις 2017) έχει ψηφιστεί ήδη η αύξησή της στο 100%. Στους φορολογούμενους που θα επιβαρυνθούν περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με «μπλοκάκια».
  • Αγρότες: Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα πληρώσουν φέτος με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα είναι αυξημένη από το 55% στο 75%.
Υπενθυμίζουμε ότι με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, θα μπορεί να πληρωθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, για όσους φορολογούμενος προκύψει χρεωστική φορολογική δήλωση για το 2016.

Πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να βγουν σε σύνταξη πριν από τα 62 έτη και κυρίως να αποφύγουν την παραμονή τους στην εργασία ως τα 67 για να εξασφαλίσουν πλήρη σύνταξη.
Γυναίκες που ασφαλίστηκαν πριν το ’93 στο ΙΚΑ και είχαν ανήλικο το 2012, γυναίκες στο ΙΚΑ με 33 έτη το 2012, άνδρες και γυναίκες με ασφάλιση πριν το ’83 και 35 έτη στο ΙΚΑ μέχρι το 2012 και πολλοί άλλοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς περικοπή σύνταξης, με πλήρη δηλαδή, πριν τα 62 έτη.
Δημόσιο: Με 35 έτη και πρόσληψη πριν το 1983
Έτη υπηρεσίας/Ηλικία συνταξιοδότησης
35 ως 18/8/2015            χωρίς όριο
35 ως 31/12/2015          58,6
35 το 2016                    59
35 το 2017                   59,6
35 το 2018                   60
35 το 2019                   60,6
35 το 2020                   61
35 το 2021                  61,6
35 το 2022               62 (με 40 έτη)

Με 37 έτη και πρόσληψη μετά το 1983 (25 έτη ως το 2010)
Έτη υπηρεσίας/Ηλικία συνταξιοδότησης
37 ως 18/8/2015            χωρίς όριο
37 ως 31/12/2015          55,11
37 το 2016                   56,9
37 το 2017                   57,8
37 το 2018                   58,6
37 το 2019               59,5
37 το 2020               60.3
37 το 2021               61,2
37 το 2022           62 (με 40 έτη)

ΔΕΚΟ-Τράπεζες:
Μητέρες με 25 έτη και ανήλικο παιδί ως το 2012:

Έτη και ηλικία ασφαλισμένης/Ηλικία συνταξιοδότησης
18/8 ως 31/12 2015 για ηλικία 50,52 και 55               55, 55 και 55,6 μήνες
2016 για ηλικία 50,52 και 55                            56,9 μήνες, 56, 9 μήνες και 58
2017 για ηλικία 50,52 και 55                    58,5 μήνες, 58,5 μήνες και 59,6 μήνες
2018 για ηλικία 50,52 και 55                       60,2 μήνες, 60,2 μήνες και 61
2019 για ηλικία 50,52 και 55                 61,10 μήνες, 61, 10 μήνες και 62,6 μήνες
2020 για ηλικία 50,52 και 55                      63,7 μήνες, 63,7 μήνες και 64
2021 για ηλικία 50,52 και 55                   65,3 μήνες, 65,3 μήνες και 65, 6 μήνες
2022 για ηλικία 50,52 και 55                      67, 67 και 67 έτη

ΙΚΑ:
Με 10.800 ένσημα και 10.500 ως το 2011

Ηλικία και έτος συμπλήρωσης/Ηλικία συνταξιοδότησης
58 ως 18/8/2015            58
58 ως 31/8/2015            58,6
58 το 2016                   59
58 το 2017                  59,6
58 το 2018                  60
58 το 2019                  60,6
58 το 2020                  61
58 το 2021                 61,6
58 το 2022             62 ( με 40 έτη)

Με 11.100 ένσημα (τα 10.500 το 2012)
Ηλικία και έτος συμπλήρωσης/Ηλικία συνταξιοδότησης
59 ως 18/8/2015            59
59 ως 31/8/2015            59,5
59 το 2016                   59,9
59 το 2017                   60,2
59 το 2018                   60,6
59 το 2019                  60,11
59 το 2020                  61,3
59 το 2021                  61,8
59 το 2022          62 (με 40 έτη


Γυναίκες πριν το 1993 με ανήλικο το 2010 και 5.500 ένσημα
Ηλικία και έτος συμπλήρωσης/Ηλικία συνταξιοδότησης
55 ως 18/8/2015            55
55 ως 31/8/2015            56,6
55 το 2016                   58
55 το 2017                  59,6
55 το 2018                  61
55 το 2019                 62,6
55 το 2020                 64
55 το 2021                 65,6
55 το 2022                 67

Γυναίκες πριν το 1993 με ανήλικο το 2011 και 5.500 ένσημα
Ηλικία και έτος συμπλήρωσης/Ηλικία συνταξιοδότησης
57 ως 18/8/2015            57
57 ως 31/8/2015            58,3
57 το 2016                   59,6
57 το 2017                   60,9
57 το 2018                   62
57 το 2019                  63,3
57 το 2020                  64,6
57 το 2021                  65,9
57 το 2022                  67
aftodioikisi.gr

Ο Andrew Shorten, διευθυντής του τμήματος διαχείρισης προϊόντων της Adobe, αποκάλυψε με πρόσφατη δημοσίευσή του στο Twitter, την πρόθεση της εταιρείας να διαθέσει αρκετές εφαρμογές σε μορφή Universal App για Windows 10.

Συγκεκριμένα, το Adobe Experience Design CC αναμένεται να αποκτήσει Universal App έκδοση μέχρι το τέλος του 2016. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να τρέξει όχι μόνο σε συστήματα desktop με Windows 10, αλλά και σε φορητές συσκευές που βασίζονται στη mobile εκδοχή του λειτουργικού συστήματος, χωρίς να περιορίζεται η λειτουργικότητα ή να αλλάζει σημαντικά το interface της εφαρμογής.

Αν και σίγουρα η Microsoft έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, φαίνεται ότι η προσέγγιση των Universal Apps ίσως τελικά την ωφελήσει, αφού όλο και περισσότεροι developers δείχνουν ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα διανομής λογισμικού.

Πηγή: e-pcmag
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!