Παρασκευή 22 Μαΐου 2020


Η Facebook θα υιοθετήσει μόνιμα το μοντέλο της τηλεργασίας ακόμη και μετά την άρση του lockdown που επιβλήθηκε εξαιτίας τη επιδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής της Μαρκ Ζάκερμπεργκ, επιταχύνοντας την αποκέντρωση της εταιρείας από τη Σίλικον Βάλεϊ.
Ο Ζάκερμπεργκ εξήγησε ότι ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως θα αρχίσει “ επιθετικά τις προσλήψεις για τηλεργασία” τον Ιούλιο και αναμένει τα επόμενα 5 με 10 χρόνια περίπου οι μισοί του υπάλληλοι να εργάζονται μακριά από τα γραφεία της Facebook .
Η εταιρεία θα υιοθετήσει μια “ πιο μετρημένη προσέγγιση” με τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους βάσει της εργασίας και της προηγούμενης αποδοτικότητάς τους και όρισε την 1η Ιανουαρίου 2021 ως καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσουν οι εργαζόμενοι τη νέα τους έδρα.
Η Facebook είναι η πρώτη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα προς την τηλεργασία και προσπαθεί να αναδιαμορφώσει την εργασιακή κουλτούρα στην εποχή μετά τον κορονοϊό.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα το Twitter και η εταιρεία πληρωμών Square, με επικεφαλής τον Τζακ Ντόρσι, ανακοίνωσαν ότι επιτρέπουν την τηλεργασία επ’ αόριστον.
Όμως η Facebook, μια πολύ μεγαλύτερη εταιρεία με σχεδόν 50.000 εργαζόμενους, πήγε ένα βήμα παρακάτω παρουσιάζοντας μια νέα δομή για την τηλεργασία. Η απόφασή της αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, όπου η γρήγορη ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα έχει προκαλέσει προβλήματα στις περιφερειακές υποδομές.
Η Facebook, που έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει τα σχέδιά της να προσλάβει 10.000 μηναχικούς και εργαζόμενους παραγωγής φέτος, θα χτίσει και νέα “ hubs” στην Ατλάντα, το Ντάλας και το Ντένβερ, όπου οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι θα μπορούν να συναντώνται όταν χρειάζεται.
Ο Ζάκερμπεργκ τόνισε όμως ότι η εταιρεία θα διατηρήσει όλα της τα γραφεία, ενώ επεσήμανε ότι οι ιδιαίτερα υψηλοί μισθοί που δίνονται στους εργαζόμενους στη Σίλικον Βάλεϊ δεν θα ισχύουν και σε άλλες περιοχές, αλλά θα διαμορφώνονται ανάλογα με το κόστος διαβίωσης.
Εσωτερικές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι περίπου το 60% των εργαζόμενων στο Facebook θα προτιμούσαν να έχουν μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στην εργασία, συνδυάζοντας την τηλεργασία με την εργασία από το γραφείο, εξήγησε ο Ζάκερμπεργκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άγνωστοι παρεισέφρησαν στο σύστημα με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη την Τετάρτη και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης το…ιταλικό αντάρτικο τραγούδι «Bella Ciao».
Η τοπική διεύθυνση της Ντιγιανέτ, της τουρκικής Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων, επιβεβαίωσε το περιστατικό με ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στον λογαριασμό της στο Twitter και ανακοίνωσε πως άρχισε εσωτερική έρευνα ενώ κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία.
Η εισαγγελία της Σμύρνης άρχισε έρευνα για το επεισόδιο αυτό, καθώς και σε βάρος χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως υπόπτων για «δυσφήμηση θρησκευτικών αξιών» επειδή το χειροκρότησαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η Σμύρνη, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αποτελεί προπύργιο των υποστηρικτών του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους, καθώς και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), το κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης το οποίο ιδρύθηκε από τον «πατέρα» της σύγχρονης Τουρκίας, τον Μουσταφά Κεμάλ.
Ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του AKP, του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, «καταδίκασε έντονα» αυτή την πειρατεία υπογραμμίζοντας στο Twitter πως «οι δράστες αυτής της απεχθούς πράξης θα βρεθούν».
Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης καταδίκασαν επίσης αυτή την πειρατεία, χαρακτηρίζοντάς την «σκάνδαλο» και «ποταπή επίθεση εναντίον των τζαμιών».
Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια του ραμαζανιού, του ιερού μήνα νηστείας των μουσουλμάνων, και ενώ τα τζαμιά ήταν κλειστά επί δύο μήνες για να περιορισθεί η διάδοση του κορονοϊού στην Τουρκία.

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο πρώην σταρ του NBA και προσωπικός φίλος του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Ντένις Ρόντμαν.
Συγκεκριμένα, όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Good Morning Britain» του Πιρς Μόργκαν, δήλωσε ότι: Έχω επικοινωνία με τη Βόρεια Κορέα και το μόνο που θα πω είναι το εξής: Αν βλέπετε την αδελφή του στην τηλεόραση να διοικεί τη χώρα τότε ξέρετε πως κάτι δεν πάει καλά. Μόνο αυτό θα πω. Και κάτι ακόμα Πιρς. Θυμάστε όταν πήγε στη Νότια Κορέα πριν πάει εκείνος; Θυμάστε εκείνη τη μέρα; Πήγε εκείνη πρώτα και μετά εκείνος; Οπότε δεν θα πω που είναι και αν είναι εδώ ή εκεί. Αλλά αν βλέπετε την αδελφή του να διοικεί τη χώρα, επειδή είναι η επόμενη στη σειρά της διαδοχής, είναι η επόμενη, οκ»..
Ο Ρόντμαν είχε επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα το 2013 και έκτοτε είναι στενός φίλος με τον ηγέτη της χώρας.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε εμφανιστεί στην τελετή για τα γενέθλια του παππού του στις 15 Απριλίου, κάτι που πυροδότησε τις φήμες για την υγεία του, με κάποιες να κάνουν λόγο ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση ή ότι ήταν νεκρός.




Μας χαρίζουν ενέργεια ανάμεσα στα γεύματα και αν είναι ισορροπημένα και προσεγμένα, μας κρατούν μακριά από το τσιμπολόγημα και από τις ανθυγιεινές επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κι αν έχετε βαρεθεί το κλασικό τοστ, ιδού μερικές ιδέες που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε για το επόμενό σας σνακ.

Γιαούρτι παρφέ
Σίγουρα μπορείτε να καταναλώσετε σκέτο το γιαούρτι σας, αν το απολαμβάνετε έτσι. Αν θέλετε, όμως, να του δώσετε ενδιαφέρον, αναμείξτε ένα φλιτζάνι κατσικίσιο γιαούρτι με μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες και 1 κουταλιά της σούπας γκρανόλα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και τσιπς μαύρης σοκολάτας, μέλι, ξηρούς καρπούς ή σπόρους.


Λαχανικά και χούμους
Αντί να συνοδέψετε το αγαπημένο σας ανατολίτικο χούμους με κράκερ, προτιμήστε στικ λαχανικών, όπως καρότο, πιπεριά και αγγούρι. Θα το απολαύσετε αλλιώς και θα προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες με λιγότερες θερμίδες στο σνακ σας.

Smoothies
Οι επιλογές είναι άπειρες, όσες και οι συνδυασμοί φρούτων και λαχανικών. Δείτε τι επιλογές έχετε στο ψυγείο σας και χτυπήστε φρούτα ή/και λαχανικά με φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη ή γιαούρτι. Για γλυκύτητα, προσθέστε λίγο μέλι, για πρωτεΐνη κάποιο φυτικό βούτυρο, όπως επίσς και ξηρούς καρπούς και σπόρους και χτυπήστε τα όλα μαζί. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη μαύρη σοκολάτα, είτε ως γαρνιτούρα, είτε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ενταμάμε
Πρόκειται για φασόλια σόγιας, τα οποία συνδυάζονται με χοντρό αλάτι και αποτελούν ένα γευστικό και χορταστικό σνακ, πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.


Τοστ με αυγό και αβοκάντο
Αν και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα γεύμα από μόνο του, το τοστ με αβοκάντο και αυγό είναι μια καλή επιλογή και για σνακ, πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Φροντίστε το αβοκάντο σας να είναι ώριμο, για να δώσει κρεμώδη αίσθηση στο σάντουιτς και το ψωμάκι σας ολικής άλεσης για έξτρα φυτικές ίνες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο αυγό και είστε έτοιμοι!


Φρουτοσαλάτα
Κόψτε φρούτα εποχής που σας αρέσουν, βάλτε τα σε ένα μπολ, περιχύστε λίγο μέλι και σπόρους και απολαύστε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες στο φουλ.

Φράουλες με σοκολάτα
Μπορείτε να τις απολαύσετε και με μέλι. Αλλά αν έχετε περισσότερη διάθεση και μεράκι, λιώστε λίγη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί, βουτήξτε τες στη σοκολάτα, απλώστε τες στη λαδόκολλα και βάλτε στο ψυγείο. Μόλις η σοκολάτα στερεοποιηθεί, μπορείτε να τις απολαύσετε σαν επιδόρπιο.


Αμύγδαλα με σοκολάτα
Φτιάξτε τα δικά σας «βραχάκια», λιώνοντας μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι έπειτα προσθέτοντας κομμάτια από καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύοντας ώστε να χαθούν μέσα στη σοκολάτα. Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίξτε κουταλιές από το μείγμα σας. Τοποθετήστε στο ψυγείο και μόλις παγώσουν θα έχετε τα δικά σας «βραχάκια».

Σαλάτα
Κόψτε λαχανικά της αρεσκείας σας, προσθέστε ελαιόλαδο, λίγο αλάτι ή δημιουργήστε το δικό σας υγιεινό ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, ξίδι, μέλι και μουστάρδα και απολαύστε τα λαχανικά σας, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Trail mix
Μπλέξτε μαζί δημητριακά, νιφάδες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, σπόρους και φάτε τα σκέτα ή αναμείξτε με λίγο μέλι.


Από το γεωλογικό ιστορικό της Γης γνωρίζουμε πως η ζωή εμφανίστηκε σχετικά γρήγορα, μόλις το περιβάλλον του πλανήτη μας ήταν αρκετά σταθερό για να την υποστηρίξει. Επίσης, είναι γνωστό πως ο πρώτος πολυκύτταρος οργανισμός, που εξελίχθηκε οδηγώντας στον σημερινό πολιτισμό, χρειάστηκε πολύ περισσότερο για να εμφανιστεί- περίπου 4 δισ. χρόνια. Ωστόσο, είναι άγνωστο ακόμα το πώς εμφανίστηκε η ζωή και το τι μπορεί αυτό να συμβαίνει για τη ζωή αλλού στο σύμπαν.
Σε νέο επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Proceeding of the National Academy of Sciences ο Ντέιβιντ Κίπινγκ, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αστρονομίας του Columbia University in the City of New York, επιδεικνύει πώς μια ανάλυση με μια στατιστική τεχνική (Bayesian inference- Μπαγεσιανή ερμηνεία) θα μπορούσε να ρίξει φως στο πώς πολύπλοκη εξωγήινη ζωή μπορεί να έχει εξελιχθεί σε άλλους πλανήτες.
«Η ταχεία εμφάνιση ζωής και η βραδεία εξέλιξη της ανθρωπότητας, στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος της εξέλιξης, σίγουρα δείχνουν πράγματα» είπε ο Κίπινγκ. «Αλλά σε αυτή τη μελέτη είναι δυνατόν να ποσοτικοποιήσουμε τι μας λένε τα γεγονότα».
Για την ανάλυσή του ο Κίπινγκ χρησιμοποίησε τη χρονολόγηση των παλαιότερων ιχνών ζωής και της εξέλιξης της ανθρωπότητας. Το ερώτημα ήταν πόσο συχνά θα μπορούσαμε να αναμένουμε την επανεμφάνιση της ζωής και της νοημοσύνης εάν η ιστορία της Γης επαναλαμβανόταν.
Ο Κίπινγκ πλαισίωσε το πρόβλημα από πλευράς τεσσάρων πιθανών απαντήσεων: Η ζωή είναι κοινή και συχνά αναπτύσσει νοημοσύνη, η ζωή είναι σπάνια μα συχνά αναπτύσσει νοημοσύνη, η ζωή είναι κοινή και σπάνια αναπτύσσει νοημοσύνη και η ζωή είναι σπάνια και σπάνια αναπτύσσει νοημοσύνη.
Η εν λόγω μέθοδος Μπαγεσιανής ερμηνείας – η οποία χρησιμοποιείται για την ενημέρωση/ ανανέωση της πιθανότητας μιας υπόθεσης καθώς καθίστανται διαθέσιμα στοιχεία ή νέες πληροφορίες- υποδηλώνει προηγούμενες πεποιθήσεις για το σύστημα το μοντέλο του οποίου έχουμε, και οι οποίες στη συνέχεια συνδυάζονται με δεδομένα για να παρουσιαστούν πιθανότητες αποτελεσμάτων.
«Η τεχνική είναι σαν να στοιχηματίζεις» είπε ο Κίπινγκ. «Ενθαρρύνει τις επανειλημμένες δοκιμές νέων στοιχείων έναντι της θέση σου, στην ουσία ένας θετικός κύκλος feedback για να εξελίσσεις τις εκτιμήσεις σου ως προς το ενδεχόμενο ενός γεγονότος».
Για αυτές τις τέσσερις υποθέσεις, ο Κίπινγκ χρησιμοποίησε Μπαγεσιανές μαθηματικές φόρμουλες για τις συγκρίνει μεταξύ τους. Όπως σημείωσε τα σενάρια όπου η ζωή είναι κοινό φαινόμενο είναι τουλάχιστον εννιά φορές πιθανότερα από αυτά όπου είναι σπάνιο.
Η ανάλυση βασίζεται σε στοιχεία πως η ζωή εμφανίστηκε μέσα σε 300 εκατομμύρια χρόνια από τον σχηματισμό των ωκεανών της Γης. Ο Κίπινγκ τονίζει πως η αναλογία είναι τουλάχιστον 9:1 ή υψηλότερη, ανάλογα με την πραγματική τιμή του πόσο συχνά αναπτύσσεται νοημοσύνη.
Το συμπέρασμά του είναι πως αν οι πλανήτες με συνθήκες και εξελικτικά χρονοδιαγράμματα παρόμοια με αυτά της Γης είναι κοινοί, τότε δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να εμφανιστεί ζωή και εκεί. Και ποιες θα ήταν οι πιθανότητες αυτά τα είδη να είναι πολύπλοκα, διαφοροποιημένα και νοήμονα; Εδώ η εκτίμηση είναι διαφορετική, με 3:2 πιθανότητες η νοημοσύνη να είναι σπάνια. Αυτό προκύπτει από τη σχετικά αργή εμφάνιση της ανθρωπότητας στο χρονικό διάστημα που η Γη ήταν/ είναι κατοικήσιμη, υποδεικνύοντας πως η ανάπτυξή της δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε εξασφαλισμένη διαδικασία. «Αν ξαναπαίζαμε την ιστορία της Γης, η εμφάνιση της νοημοσύνης στην πραγματικότητα είναι κάπως μη πιθανή» όπως είπε σχετικά.
Ο ίδιος υποδεικνύει πως οι πιθανότητες στη μελέτη δεν είναι συντριπτικές- αρκετά κοντά στο 50:50- και τα ευρήματα αυτά θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται απλά ως ένα ελαφρύ κίνητρο προς την κατεύθυνση μιας υπόθεσης.
«Η ανάλυση δεν μπορεί να παρέχει βεβαιότητες ή εγγυήσεις, μόνο στατιστικές πιθανότητες με βάση αυτό που συνέβη εδώ στη Γη» είπε ο Κίπινγκ. «Ωστόσο είναι ενθαρρυντικό το ότι η πιθανότητα ενός σύμπαντος γεμάτου ζωή φαίνεται το καλύτεροι στοίχημα. Η αναζήτηση νοήμονος ζωής σε κόσμους πέρα από τη Γη σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να αποθαρρύνεται».

Καθώς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας και οι εργαζόμενοι προσαρμόζονται στα νέα επαγγελματικά τους περιβάλλοντα, που μπορεί να είναι ακόμα και τα σαλόνια τους, υπάρχει πιθανότητα να θολώσουν τα όρια ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής.
Στην πραγματικότητα, οι μισοί (51%) εκείνων που εργάζονται από το σπίτι και άρχισαν να παρακολουθούν περισσότερο πορνογραφικό περιεχόμενο παραδέχονται ότι το έκαναν στις ίδιες συσκευές που χρησιμοποιούν για εργασιακούς σκοπούς. Αυτό είναι μόνο ένα από τα βασικά ευρήματα της έκθεσης της Kaspersky «Πως ο COVID-19 άλλαξε τον τρόπο που εργαζόμαστε».
Η νέα «κανονικότητα» που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πλέον αρχίζει να επηρεάζει την ισορροπία μεταξύ ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής. Σχεδόν ένας στους τρεις (31%) εργαζομένους δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας του σε σύγκριση με το παρελθόν. Ωστόσο, το 46% δήλωσε ότι έχει αυξήσει τον χρόνο που αφιερώνει σε προσωπικές δραστηριότητες. Αυτή η συγκεκριμένη αλλαγή μπορεί να έχει προκύψει επειδή οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται πλέον να μετακινούνται ή να ταξιδεύουν.
Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι έχει γίνει πιο δύσκολο για τους εργαζομένους να διαχωρίζουν τις επαγγελματικές από τις προσωπικές δραστηριότητες, ειδικά όταν πρόκειται για το κομμάτι της πληροφορικής. Ανησυχητικά για τις επιχειρήσεις, το 51% των εργαζομένων που παραδέχονται ότι έχουν αρχίσει να παρακολουθούν περισσότερο πορνογραφικό περιεχόμενο από τότε που εργάζονται από το σπίτι, δηλώνουν ότι το κάνουν σε συσκευές που χρησιμοποιούν για εργασιακούς σκοπούς. Σχεδόν το ένα πέμπτο (18%) των εργαζομένων το κάνει ακόμη και σε συσκευές που τους παρέχονται από τους εργοδότες τους, ενώ το 33% παραδέχεται ότι παρακολουθεί πορνογραφικό περιεχόμενο σε προσωπικές του συσκευές που χρησιμοποιεί επίσης για εργασιακούς σκοπούς.
Επιπλέον, το 55% των εργαζομένων δηλώνουν ότι διαβάζουν περισσότερο ειδησεογραφικές ιστοσελίδες από ό, τι πριν την έναρξη της τηλεργασίας. Αν και αυτό είναι κατανοητό επειδή οι άνθρωποι θέλουν να είναι ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις του κορωνοϊού, το 60% αυτής της δραστηριότητας γίνεται σε συσκευές που χρησιμοποιούνται για εργασία. Αυτό μπορεί, ωστόσο, να οδηγήσει σε «μολύνσεις» από κακόβουλο λογισμικό αν οι υπάλληλοι δεν δώσουν προσοχή στις πηγές και τους ιστότοπους που επισκέπτονται.
Οι εργαζόμενοι αναπτύσσουν επίσης τη συνήθεια να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους υπηρεσίες για επαγγελματικούς σκοπούς - αυξάνοντας τους πιθανούς κινδύνους για shadow IT, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης ευαίσθητων πληροφοριών. Για παράδειγμα, το 42% των υπαλλήλων χρησιμοποιούν προσωπικούς λογαριασμούς email για θέματα που σχετίζονται με την εργασία και το 49% παραδέχεται ότι η χρήση τους έχει αυξηθεί όταν εργάζονται από το σπίτι. Το 38% χρησιμοποιεί προσωπικούς messengers που δεν έχουν εγκριθεί από τα τμήματα πληροφορικής τους, με το 60% αυτών να το κάνουν πιο συχνά στις νέες αυτές συνθήκες.
Για να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις κάνουν ό, τι μπορούν για να διατηρήσουν τους υπαλλήλους και τα εταιρικά τους δεδομένα ασφαλή, η Kaspersky συνιστά στους εργοδότες τα ακόλουθα μέτρα:
  • Προγραμματίστε βασική εκπαίδευση ευαισθητοποίησης για τους υπαλλήλους σας. Αυτό μπορεί να γίνει διαδικτυακά και να καλύπτει βασικές πρακτικές, όπως διαχείριση λογαριασμού και κωδικών πρόσβασης, ασφάλεια email, ασφάλεια τερματικού σημείου.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές, το λογισμικό, οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες ενημερώνονται με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα.
  • Εγκαταστήστε αποδεδειγμένο λογισμικό προστασίας, σε όλα τα τερματικά σημεία, συμπεριλαμβανομένων των φορητών συσκευών και ενεργοποιήστε τα τείχη προστασίας. Οποιαδήποτε λύση χρησιμοποιείτε θα πρέπει να περιλαμβάνει προστασία από διαδικτυακές απειλές ιστού και email phishing.
Για εργαζόμενους και οικιακούς χρήστες που πρέπει να εργαστούν από τις προσωπικές τους συσκευές, η Kaspersky συμβουλεύει:
  • Χρησιμοποιείστε μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας για ολοκληρωμένη προστασία από ένα ευρύ φάσμα απειλών.
  • «Κατεβάστε» εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο αυστηρά μόνο από αξιόπιστες πηγές.

Ιταλίδα υπερτυχερή κέρδισε μια νεκρή φύση του Πάμπλο Πικάσο, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, σε γαλλική φιλανθρωπική λοταρία που διεξήχθη ηλεκτρονικά και συγκέντρωσε χρήματα για έργα παροχής πόσιμου νερού στην Αφρική.
Η νικήτρια -η οποία δεν αγόρασε τον λαχνό της, αλλά της δόθηκε ως δώρο- θα αποκτήσει μια γεωμετρική σύνθεση του Ισπανού ζωγράφου, λάδι σε καμβά, το μικρό έργο «Nature morte» -αφηρημένης τέχνης του 1921 που δείχνει ένα τραπέζι, ένα κομμάτι εφημερίδας και ένα ποτήρι αψέντι.
Η λαχειοφόρος αγορά, που μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου, συγκέντρωσε 5,1 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 900.000 ευρώ θα διατεθούν στον δισεκατομμυριούχο συλλέκτη του Μονακό Νταβίντ Ναμάντ, που πρόσφερε το έργο. Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν από τη φιλανθρωπική μη κυβερνητική οργάνωση CARE για έργα παροχής πόσιμου νερού σε σχολεία και χωριά στο Καμερούν, τη Μαδαγασκάρη και το Μαρόκο. Ο Ναμάντ έδωσε επίσης 100.000 ευρώ στην CARE.
«Θα άρεσε πολύ στον Πικάσο μια τέτοια πρωτοβουλία, γιατί είχε μεγάλο ενδιαφέρον για ανθρωπιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς», δήλωσε στο Reuters η διοργανώτρια της πώλησης Περί Κοσέν, από τα γραφεία του Οίκου δημοπρασιών έργων τέχνης Christie's στο Παρίσι.
Η ίδια είπε ότι περισσότεροι από 51.000 λαχνοί αξίας 100 ευρώ έκαστος πωλήθηκαν στη λοταρία, η διοργάνωση της οποίας καθυστέρησε λόγω της κρίσης της επιδημίας Covid-19. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από περισσότερες από πέντε χώρες -οι Γάλλοι ήταν οι πιο υποστηρικτικοί με συμμετοχή 29%, ακολούθησαν οι Αμερικανοί (21%) και οι Ελβετοί (19%).
«Αυτή η κρίση του κορωνοϊού κατέστησε σαφές πόσο σημαντικό είναι να πλένεις τα χέρια σου, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με καθαρό νερό», δήλωσε η Κοσέν.
Στην πρώτη διοργάνωση αυτής της λαχειοφόρου αγοράς, το 2013, ένας 25χρονος Αμερικανός κέρδισε ένα σχέδιο του Πικάσο με τίτλο «The Man in the Opera Hat». Η λοταρία είχε συγκεντρώσει 4,8 εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό μιας Οργάνωσης που εργάζεται για την προστασία της αρχαίας πόλης της Τύρου, στον σύγχρονο Λίβανο.
Έπειτα από διάστημα έξι ετών, μεταξύ των δύο πρώτων λοταριών του Πικάσο, οι οργανωτές ελπίζουν σε μια ετήσια διοργάνωση της λοταρίας, τα έσοδα της οποία θα δίνονται σε διαφορετική Οργάνωση κάθε χρόνο.
«Les femmes d'Alger» (Οι γυναίκες του Αλγερίου) του 1955 
Η υψηλότερη τιμή που έχει αποσπάσει ποτέ ένα έργο τέχνης του Πικάσο ήταν τον Μάιο του 2015, όταν ο Οίκος Christie's πούλησε το «Les femmes d'Alger» (Οι γυναίκες του Αλγερίου) του 1955, αντί 179,4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!