Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η πράξη μιας κτηνιάτρου που όχι μόνο σκότωσε με τόξο μία γάτα αλλά πόσταρε τη φωτογραφία με το νεκρό ζώο στο Facebook.

Η Κρίστεν Λίντσι από το Μπρέναμ του Τέξας εμφανιζόταν να κρατά με περηφάνια τη νεκρή γάτα που εξακολουθούσε να έχει το τόξο ακόμα στο κεφάλι της. Τη φωτογραφία συνόδευε το σχόλιο «Ο πρώτος μου φόνος με τόξο. Η μόνη καλή αγριόγατα είναι αυτή με ένα βέλος στο κεφάλι! Δέχομαι ευχαρίστως βραβείο κτηνιάτρου της χρονιάς».

Αμέσως μόλις οι χρήστες του facebook αντίκρυσαν το θέαμα, κατέκλυσαν τη σελίδα της με οργισμένα μηνύματα.

Η 31χρονη απομακρύνθηκε από τη θέση της στην κλινική ζώων της Ουάσινγκτον.

Αλλά προτού μάθει πως είχε απολυθεί, είχε προτρέξει να διαψεύσει τις φήμες λέγοντας «και όχι, δεν έχασα τη δουλειά μου. Σα να θέλει κάποιος να με ξεφορτωθεί. Είμαι απίθανη»
Αντρέι Τσικατίλο: Ποιος ήταν ο πραγματικός «χασάπης του Ροστόφ»
Ακρωτηρίαζε γενετικά όργανα, δολοφόνησε πάνω από 50 ανθρώπους, αντλούσε ηδονή από τις κραυγές των θυμάτων, και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στη σεξουαλική ζωή του. Ο Αντρέι Τσικατίλο, ή αλλιώς «Χασάπης του Ροστόφ», ήταν ο άνθρωπος που μαχαίρωνε δίχως έλεος δεκάδες άτομα στη Σοβιετική Ένωση.

Η ζωή του επικίνδυνου κακοποιού έρχεται ξανά στο φως μέσα από την ταινία «Child 44» του Ντανιέλ Εσπινόζα.

Τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, η σεξουαλική ανικανότητά του και οι απορρίψεις, ήταν για πολλούς οι βασικές αιτίες της βάναυσης συμπεριφοράς του Αντρέι Τσικατίλο που δολοφόνησε 53 ανθρώπους μέσα σε 12 χρόνια, από το 1978 μέχρι το 1990. Η εγκληματική δράση του έλαβε χώρα σε αρκετές περιοχές της Ρωσίας, στην Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν.

Οι ηλικίες των θυμάτων του κυμαίνονταν από 9 μέχρι 45 ετών, με τα πιο ευάλωτα άτομα να είναι στην προτίμησή του. Εξαιτίας του κόμπλεξ κατωτερότητας που έτρεφε, συχνά επέλεγε να ασελγεί σε βάρος μαθητών, με την πεποίθηση ότι είναι τα «εύκολα θύματα».

To πρώτο θύμα και η τσιχλόφουσκα

Πρώτο του θύμα ήταν ένα εννιάχρονο κορίτσι το Δεκέμβριο του 1978. Ο Τσικατίλο παραπλάνησε τη Γιελένα Ζακοτνόβα με το «δόλωμα» της τσιχλόφουσκας. Το είδος αυτό για τη Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του ’70 ήταν μια σπάνια απόλαυση, οπότε η Γιελένα ενθουσιάστηκε, ακολούθησε τον Τσικατίλο και βρήκε μοιραίο τέλος. Την οδήγησε στο σπίτι που είχε αγοράσει κρυφά από την οικογένειά του. Απέτυχε να την κακοποιήσει σεξουαλικά και τη μαχαίρωσε στα γενετικά της όργανα. Το πτώμα της, το οποίο πέταξε σε έναν ποταμό, βρέθηκε μετά από δύο ημέρες, ο Τσικατίλο όμως δεν συνελήφθη, και για πάνω από δέκα χρόνια δρούσε ανενόχλητος.

Αντλούσε ηδονή από τις κραυγές που έβγαζαν τα θύματά του λίγο πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή. Ακρωτηρίαζε τα γενετικά τους όργανα, έκοβε στήθη, μήτρες και μαχαίρωνε χωρίς έλεος. Εξαιτίας των περιορισμών στα μέσα ενημέρωσης και του φόβου του καθεστώτος για αποκάλυψη εγκλημάτων, η ώρα της σύλληψης άργησε να έρθει. Οι φήμες οργίαζαν και οι άσχετοι ύποπτοι ήταν το μόνο απτό αποτέλεσμα.

Ο Τσικατίλο είχε ένοχο παρελθόν και πριν από τους φόνους του. Οι Αρχές δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στην παρενόχληση σε βάρος των μαθητών του, όσο ο ίδιος ήταν καθηγητής φιλολογίας. Δεν έχαιρε της εκτίμησης των μαθητών του, αφού δεν του έδιναν την απαραίτητη προσοχή και μάλιστα κάπνιζαν στην τάξη. Αυτό ήταν ένα ακόμα πλήγμα για τον Τσικατίλο, ο οποίος περνούσε και από τους ανήλικες απαρατήρητος.

Πολλά από τα θύματά του τα γνώριζε σε σταθμούς, μια που οι μετακινήσεις από πόλη σε πόλη ήταν συχνές στη σκοτεινή πραγματικότητα του Τσικατίλο. Η εικόνα που έβγαζε προς τα έξω απείχε πολύ από την κατάσταση που βίωνε μέσα του. Έδινε την εντύπωση ενός ανθρώπου με ομαλή ζωή. Καθηγητής, οικογενειάρχης και πιστό μέλος του κομμουνιστικού κόμματος.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Τα παιδικά του, όμως, χρόνια ήταν ταραχώδη και συνοδεύονταν από αρκετές δυσάρεστες αναμνήσεις. Γεννήθηκε το 1936 στην Ουκρανία, ήρθε αντιμέτωπος με αδυσώπητες συνθήκες  φτώχειας, ναζισμού και κανιβαλισμού. Τα σημάδια της βίας είχαν αφήσει φανερά το στίγμα τους στη ψυχολογία του Τσικατίλο. Λέγεται ότι γερμανοί στρατιώτες βίασαν τη μητέρα του μπροστά στα μάτια του.

Εκείνο όμως που έδωσε «γροθιά» στη ψυχολογία του, του κόλλησε την ταμπέλα του δειλού και άνοιξε ένα κύκλο σχολικού bullying, ήταν η εκούσια παράδοση του πατέρα του στους Γερμανούς. Ο Τσικατίλο δέχτηκε επιθέσεις για την κίνηση του πατέρα του, ήρθε όμως αντιμέτωπος με άλλο ένα σκληρό συμβάν, όταν η μητέρα του του είπε ότι ο αδερφός του είχε πέσει θύμα κανιβαλισμού.

Ντροπαλός από φύση, η μοναδική σεξουαλική εμπειρία που είχε ως έφηβος ήταν όταν κατά τη διάρκεια πάλης με ένα κορίτσι εκσπερμάτισε αμέσως επάνω της. Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε ένα ακόμη τραύμα για τον Τσικατίλο, αφού έγινε αποδέκτης προσβλητικών πειραγμάτων από συμμαθητές του.

Η αποτυχία του να περάσει στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας επηρέασε ακόμη περισσότερο την ήδη ταραγμένη ψυχολογία του.

Στην πορεία παντρεύτηκε, όμως, μία φίλη της αδερφής του. Ο γάμος τους όμως ήταν προβληματικός, καθώς η σύζυγός του καταλάβει γρήγορα το σεξουαλικό του πρόβλημα. Κατάφεραν ωστόσο να κανούν μαζί παιδιά.

Η σύλληψη

Μετά από τραυματικές εμπειρίες και δολοφονίες, ο Τσικατίλο συνελήφθη για πρώτη φορά στις 6 Νοεμβρίου 1990, όταν αστυνομικός παρατήρησε έναν άνδρα με παπούτσια που είχαν κηλίδες αίματος. Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε η δίκη του. Οι γονείς των θυμάτων ήταν συντετριμμένοι και εξοργισμένοι, ενώ ο Τσικατίλο υιοθετούσε τη συμπεριφορά φρενοβλαβή στο δικαστήριο.

Έβγαζε τα ρούχα του, φώναζε, έχανε τον έλεγχο, εξαπέλυε μύδρους ενάντια στην οικογένειά του και στο κομμουνιστικό καθεστώς. Συνέδεε μάλιστα την εγκληματική του συμπεριφορά με τα βιώματα και την πολιτική του Στάλιν. Πολλοί ήταν όμως εκείνοι που ισχυρίζονταν ότι όλα αυτά ήταν θέατρο και πως ο Τσικατίλο προσπαθούσε να «γλιτώσει» με τρέλα.

Ήταν δύσκολο να λύσει κανείς το γρίφο και να καταλάβει εάν οι πράξεις του ήταν απόρροια τρέλας ή έγιναν συνειδητά.

Ο αμερικανός καθηγητής εγκληματολογίας, Τζακ Λέβιν, είχε υποστηρίξει ότι ήταν περισσότερο κακός παρά τρελός.

Σύμφωνα, πάντως, με τον συνταγματάρχη Βίκτορ Μπουράκοφ που είχε ερευνήσει την υπόθεση, ο Τσικατίλο ήταν πολύ άρρωστος, δεν είχε επίγνωση του τι έκανε.

Κατηγορήθηκε για 53 φόνους, ενώ στάθηκε αδύνατη η στοιχειοθέτηση της ανάμειξής του σε άλλες 56 δολοφονίες. Εκτελέστηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1994 με μία σφαίρα στο κεφάλι.


in.gr
Σε κατάσταση απελπισίας είναι οι γονείς ενός κοριτσιού 2 ετών που πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο… Έχουν παγώσει το άψυχο σώμα της, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή μπορεί να επανέλθει στη ζωή ,χάρη στην πρόοδο που θα έχει κάνει η επιστήμη.
 
Ο λόγος για την Matheryn Naovaratpong από την Ταϊλάνδη, η οποία θεωρείται πως είναι το νεαρότερο άτομο, που έχει ποτέ καταψυχθεί. Η πανέμορφη μικρούλα, διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου τον προηγούμενο Απρίλιο, αφότου δεν μπόρεσε να ξυπνήσει ένα πρωί.
  
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μπανγκόκ και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε, έδειξαν πως έχει έναν όγκο 11 εκατοστών στο αριστερό μέρος του εγκεφάλου της.
 
Οι γιατροί είπαν στους γονείς της πως έχει μια σπάνια μορφή καρκίνου στο κεφάλι που πλήττει μικρές ηλικίες. Η κατάσταση της μικρής γρήγορα, χειροτέρεψε αφού έπεσε σε κώμα.
 
Μετά από μήνες εντατικής θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων 12 χειρουργείων στο κεφάλι, 20 χημιοθεραπειών και 20 ραδιοθεραπειών, οι γιατροί κατέληξαν στο ότι δεν έμεναν και πολλά πια για να κάνουν.
 
Η Matheryn, πέθανε τελικά στις 8 Ιανουαρίου αφού οι γονείς της, αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν το μηχάνημα υποστήριξης. Μέχρι τη στιγμή που πέθανε είχε «χάσει» το 80% της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου της, με αποτέλεσμα να είναι παράλυτη η δεξιά πλευρά του σώματός της.
Οι γονείς της μικρής όμως, ευελπιστώντας πως η επιστήμη θα προχωρήσει και κάποια στιγμή μπορεί να την επαναφέρει στη ζωή, κατέψυξαν το μυαλό και το άψυχο κορμί της.
 
High there: Ένας ιστότοπος για τους λάτρεις της κάνναβης
Έχει χαρακτηριστεί ως το «Tinder για τους χρήστες μαριχουάνας» και ήδη έχει γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο λόγος για την εφαρμογή «High There!», η επίσημη περιγραφή της οποίας είναι «το πρώτο παγκόσμιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για όσους λατρεύουν την κάνναβη», αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.
Το δίκτυο αυτό έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζονται στο διαδίκτυο, να κάνουν νέες φιλίες και να δημιουργούν δεσμούς χωρίς να δέχονται κριτική για τις απόψεις και τις πράξεις τους.
Η εφαρμογή εγκαινιάστηκε πριν από δύο μήνες και μπορούσαν να την κατεβάσουν μόνο οι χρήστες που βρίσκονταν σε πολιτείες των ΗΠΑ που είχαν νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης. Ωστόσο, τώρα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε όλον τον κόσμο μέσα από το App Store και το Google Play, καθώς πήρε την έγκριση για να… επεκτείνει την εμβέλειά της.
Η εφαρμογή έγινε γρήγορα διάσημη στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια και το Κολοράντο με 41.000 χρήστες τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της, ενώ αναμένεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Αγγλία και την Αυστραλία, γράφει το περιοδικό Forbes.
news.gr
Το να χάσει κανείς τη δουλειά του έχει ένα επιπλέον κόστος σε περίπτωση που ζείτε στη Λευκορωσία. Οι πολίτες της χώρας είναι πλέον αναγκασμένοι να καταβάλουν χρηματική ποινή στην περίπτωση που μένουν χωρίς δουλειά για παρατεταμένη χρονική περίοδο. Ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, υπέγραψε το σχετικό διάταγμα τον προηγούμενο μήνα, το οποίο πέραν του χρηματικού προστίμου προβλέπει και προσωρινή κράτηση.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, όσοι δεν έχουν εργαστεί για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών -και ως εκ τούτου δεν έχουν πληρώσει του απαραίτητους φόρους- υποχρεούνται να αποδίδουν στην κυβέρνηση το ποσό των 252 δολαρίων. Όσοι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το ποσό αυτό, θα κρατούνται προσωρινά ή θα προσφέρουν κοινωνική υπηρεσία. Όπως σχολιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η απόφαση αυτή θυμίζει πολύ την τακτική της Σοβιετικής Ένωσης, κατά την οποία ποινικοποιήθηκε η μη συμβολή στην οικονομική ζωή.

Το διάταγμα αναφέρει πως έχει ως στόχο να «ωθήσει τους αρτιμελείς πολίτες να συμμετέχουν σε εργασιακές δραστηριότητες και να εκπληρώνουν τη συνταγματική υποχρέωσή τους να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση των κρατικών δαπανών». Κάποιες κατηγορίες, όπως οι ανήλικοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι ηλικιωμένοι απαλλάσσονται από το νόμο.

Η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε να καταργηθεί η σχετική νομοθεσία στη Λευκορωσία και να εξαλειφθεί η πρακτική της «καταναγκαστικής εργασίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

http://www.enikos.gr 
Η Τσίλα πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές στην ζωή της και μάλιστα αποκάλυψε πως έχει κάνει τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας.

Η όμορφη tv persona η οποία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο μέσα από την εκπομπή της Αννίτας Πάνια, μίλησε στο περιοδικό Yes.

-Πέρασες δύσκολα λόγω της εξωτερικής σου εμφάνισης;

«Πήγα να σκοτώσω τον εαυτό μου τέσσερις φορές, αλλά δεν έπιασε. Έκοψα τις φλέβες μου, έκανα ένεση με αέρα και τις άλλες δύο φορές πήρα χάπια. Σώθηκα χάρη στο φύλακα άγγελό μου. Είχα πάρει πολλά ηρεμιστικά, και ενώ βρισκόμουν σε κώμα όταν με κάλεσε ο ξάδελφός μου και του είπα ότι σκότωσα τον εαυτό μου, φώναξε το ασθενοφόρο και με έσωσαν.»

-Γιατί θέλησες να πεθάνεις;

«Διότι είχα συνέχεια ανθρώπους στο δρόμο μου που με έβλεπαν σαν ένα κομμάτι κρέας. Όταν έκανα την πρώτη απόπειρα, θυμάμαι, επειδή δεν είχα καλή σχέση με τους γονείς μου, είχα πάει σε ένα οικογενειακό μας φίλο να του ζητήσω μια χάρη. Τον παρακάλεσα μιας που δεν είχα λεφτά να φέρω τα ρούχα μου στο σπίτι του για να τα πλύνω και εκείνος μου είπε ότι πρέπει πρώτα να περάσω από το κρεβάτι του. Μετά αποφάσισα να τιμωρώ τους άντρες.»

http://thesout.gr


Ψάρια από το ιαπωνικό τσουνάμι καταφθάνουν στην Αμερική
Το ταξίδι του Νέμο του ψαριού-κλόουν θα έμοιαζε με απλή βόλτα συγκριτικά με αυτήν την υπερωκεάνια περιπέτεια: ψάρια των ιαπωνικών νερών βρέθηκαν στα συντρίμμια μιας βάρκας που πιθανότατα παρασύρθηκε από το τσουνάμι του 2011 και εντοπίστηκε έξω από τις ακτές του Όρεγκον στις δυτικές ΗΠΑ.

Τα ασιατικά ψάρια βρέθηκαν από ερασιτέχνη ψαρά σε ένα μεγάλο κομμάτι αλιευτικού σκάφους των 15 μέτρων που εντοπίστηκε τρία μίλια από τις ακτές. Ήταν 21 μαγιάτικα της Αυστραλίας (Seriola lalandi aureovitta) και ένας ασιατικός οπλέγναθος (Oplegnathus fasciatus), όπως διαπίστωσε η Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Ζωής του Όρεγκον.

Δεδομένου ότι τα τοπικά οικοσυστήματα θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τα ξένα είδη και τα παράσιτα που ενδεχομένως αυτά μεταφέρουν, τα ψάρια τέθηκαν σε καραντίνα στο Ενυδρείο του Όρεγκον και εκτίθενται στους επισκέπτες.


Τα ασιατικά ψάρια βρέθηκαν στην πλώρη αυτού του αλιευτικού, το οποίο πιθανότατα προέρχεται από την Ιαπωνία (Πηγή: AP)
«Πιθανότατα δεν είναι επικίνδυνα [για τα οικοσυστήματα του Όρεγκον]. Είναι ψάρια των θερμών νερών, οπότε δεν μπορούν να αναπαραχθούν στα ψυχρά νερά του Βόρειου Ατλαντικού» διαβεβαίωσε ο Τζον Τσάπμαν, ειδικός στα εισβάλλοντα είδη στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Επισήμανε μάλιστα ότι στα τέσσερα χρόνια που έχουν περάσει από το τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία το 2011 έχουν βρεθεί στα νερά του Όρεγκον περίπου 300 θαλάσσια είδη που έφτασαν μέσα ή πάνω σε επιπλέοντα συντρίμμια.

Μόλις τον περασμένο μήνα, ένας ασιατικός οπλέγναθος βρέθηκε σε παγίδα για καβούρια έξω από το Όρεγκον. Και το 2013, οι ιολόγοι βρήκαν πέντε ψάρια του ίδιου είδους σε ένα ιαπωνικό σκάφος των 20 μέτρων που έφτασε στη νοτιοδυτική Ουάσινγκτον.

Ένα από τα ψάρια αυτά έγινε δεκτό από το Ενυδρείο του Σιάτλ, τα υπόλοιπα όμως υποβλήθηκαν σε ευθανασία για το φόβο διασποράς παρασίτων και ασθενειών.
in.gr
Την απάντηση δίνει η ανθρωπολόγος βιολόγος-ανθρωπολόγος Έλεν Φίσερ
Η βιολόγος-ανθρωπολόγος, Έλεν Φίσερ, δίνει μία πολύ απλή απάντηση του πώς είναι να είναι κανείς ερωτευμένος με κάποιον.

Με απλά λόγια, λέει, αυτό το άτομο γίνεται το κέντρο του κόσμου. Έχετε μία ακαταμάχητη επιθυμία να είστε συνεχώς με αυτό το άτομο, όχι μόνο σεξουαλικά, αλλά και αισθηματικά.

Είναι εμμονή, λέει η κ. Φίσερ, εξηγώντας ταυτόχρονα γιατί απατάμε.

Όπως λέει, η Βιολογία είναι λιγότερο ρομαντική. Ο έρωτας είναι αυξημένη δραστηριότητα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, όπως άλλωστε έχει φανεί και σε πειράματα που έχουν γίνει σε ερωτευμένους ανθρώπους.

Στην ερώτηση λοιπόν τι κάνει τους ανθρώπους να απαντάνε, παρότι αγαπάνε κάποιον, είναι ότι το πρόβλημα με τον έρωτα είναι ότι δεν είναι η αποκλειστική δραστηριότητα του εγκεφάλου.

Υπάρχει η σεξουαλική παρόρμηση, όπως και το συναίσθημα ενός ανθρώπου που έχει να κάνει με τη δέσμευση και την επιθυμία να περάσει τη ζωή του με έναν άλλον άνθρωπο και να κάνει παιδιά μαζί του.

Ωστόσο, πρόκειται για τρεις διαφορετικές λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου -τον έρωτα, τη σεξουαλική παρόρμηση και τη δέσμευση- οι οποίες δε συνδέονται πάντα μεταξύ τους.

Οπότε, όπως εξηγεί η Έλεν Φίσερ, είναι δυνατό ένας άνθρωπος να αισθάνεται βαθιά δέσμευση με το σύντροφό του και ταυτόχρονα να αγαπά έναν άλλον ή να αισθάνεται σεξουαλική έλξη για κάποιον άνθρωπο.

«Με λίγα λόγια, είναι δυνατό να αγαπάτε περισσότερους από έναν ανθρώπους ταυτόχρονα», δήλωσε η κ. Φίσερ.

Και γι’ αυτό το λόγο, όπως εξηγεί, κάποιοι άνθρωποι απατούν τους συντρόφους τους.

Οι διαφορετικές λειτουργίες του εγκεφάλους, προσθέτει είναι επίσης ο λόγος που μπορεί να ξαπλώνετε το βράδυ στο κρεβάτι σας και να αισθάνεστε τη δέσμευση και την αγάπη με το σύντροφό σας, αλλά ταυτόχρονα να σκέφτεστε ερωτικά και κάποιον άλλον.

http://www.4news.gr 

Οι φήμες για πιθανή εξαγορά της Cyanogen από τη Microsoft δεν επαληθεύτηκαν, παρόλα αυτά, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι ήλθαν σε συμφωνία για στρατηγική συνεργασία που θα φέρει ενσωμάτωση πολλών δημοφιλών υπηρεσιών της Microsoft στο λειτουργικό σύστημα της Cyanogen!

Η συμφωνία περιλαμβάνει την ενσωμάτωση και τη διανομή εφαρμογών και υπηρεσιών της Microsoft σε πληθώρα κύριων κατηγοριών, όπως παραγωγικότητα (productivity), messaging, εργαλεία και υπηρεσίες cloud.

Σύμφωνα με τον CEO της Cyanogen, Kirt McMaster:

“Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Cyanogen και δημοφιλείς υπηρεσίες της Microsoft για να φέραν εις πέρας τις εργασίες τους στις φορητές συσκευές τους.

Αυτή η συνεργασία θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσφέρουμε ενσωματωμένες τις υπηρεσίες αυτές στους mobile χρήστες”.

Η Peggy Johnson, αντιπρόεδρος της Microsoft, συμπλήρωσε:

“Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τα εργαλεία μας προσβάσιμα σε όλο τον κόσμο και να τους βοηθήσουμε να τα χρησιμοποιούν σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Αυτή η συνεργασία αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε παγκόσμιου βεληνεκούς υπηρεσίες παραγωγικότητας και επικοινωνίας για το Windows OS, και είμαστε ενθουσιασμένοι που οι χρήστες του Cyanogen θα μπορούν πολύ σύντομα να έχουν πρόσβαση σε αυτές στο ίδιο επίπεδο”.

ΠΗΓΗ: techgear.gr
Τον επόμενο μήνα ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για δύο νέα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης που αφορούν... 23.000 ανέργους 18-29 ετών. Τα νέα προγράμματα είναι πιο «φιλικά» για τους ανέργους, καθώς αυξάνεται κατά 45,6% το ποσό που θα λαμβάνουν. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα γίνονται πιο αυστηροί οι όροι και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των Επιθεωρητών Εργασίας ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο υποκατάστασης μόνιμων θέσεων εργασίας με ασκούμενους άνεργους.

Το πρώτο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε 15.000 ανέργους 18-24 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, κατάρτιση, πιστοποίηση προσόντων και πρακτική άσκησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, του λιανεμπορίου, διεθνούς εμπορίου, Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Οι βασικές αλλαγές στον σχεδιασμό του προγράμματος:

•Ο άνεργος μετά το τέλος του προγράμματος θα λαμβάνει 1.471,60 ευρώ (αντί 799,5 ευρώ με το προηγούμενο πρόγραμμα), ενώ ο πάροχος για κάθε τμήμα κατάρτισης θα λαμβάνει 840 ευρώ (αντί 1.050 ευρώ, μείωση 20%).

•Εισάγεται η πρακτική άσκηση (on the job training) σε επιχειρήσεις συναφής με τα αντικείμενα του ανωτέρω προγράμματος και όχι μόνο κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση της κατάρτισης ανέργων.

•Η θεωρητική κατάρτιση θα γίνεται σε 2 στάδια ώστε να συνδυάζεται η θεωρία με την πρακτική στις επιχειρήσεις.

•Η κατάρτιση θα γίνεται με βάση τα εγκεκριμένα επαγγελματικά περιγράμματα.

•Θα δημιουργηθεί ειδικό μητρώο των επιχειρήσεων των κλάδων που θα ζητούν ανέργους για πρακτική άσκηση (ανά ειδικότητα και περιοχή).

•Οι πάροχοι κατάρτισης (ΚΕΚ) θα εμπλακούν μόνο στην κατάρτιση, η οποία θα γίνει με συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών που θα δημιουργηθούν με βάση τα επαγγελματικά περιγράμματα.

•Οι επιχειρήσεις δεν θα επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους από την ημερομηνία υπογραφής της ένταξής τους στο έργο και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης. Σε περίπτωση που υπάρξει μείωση προσωπικού ένεκα απόλυσης, θα πρέπει η επιχείρηση εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την απόλυση να προβεί σε νέα πρόσληψη, ούτως ώστε να διατηρείται σταθερός ο αριθμός του υφιστάμενου προσωπικού της επιχείρησης. Στον αριθμό του προσωπικού δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των πρακτικά ασκούμενων. Προβλέπεται επίσης εντατικοποίηση των ελέγχων από τον δικαιούχο του Προγράμματος και το ΣΕΠΕ.

•Οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν με την έναρξη του προγράμματος στην «Εργάνη» τους ανέργους που θα απασχολήσουν για πρακτική άσκηση.

Το δεύτερο πρόγραμμα απευθύνεται σε 8.000 ανέργους 25-29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι συνολικού προϋπολογισμού 29.860.000 και αφορά τον τομέα του τουρισμού.

Oι αποδοχές για τους ανέργους -ωφελούμενους διαμορφώνονται ως εξής:

-Ωφελούμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.320 ευρώ μεικτά, 2.180 ευρώ καθαρά.

-Ωφελούμενος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.544 ευρώ μεικτά, 2.390 ευρώ καθαρά.

-Πάροχος (θεωρητική κατάρτιση, συμβουλευτική, υποστήριξη πρακτικής άσκησης, επόπτες, διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών πιστοποίησης): 1.006 ευρώ για τριτοβάθμιους και 1.020 ευρώ για δευτεροβάθμιους

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Κοιμηθήκατε λίγο πιο αργά απ’ ότι έπρεπε θες το βράδυ; Κακώς, πολύ κακώς!
Ο ύπνος είναι καθοριστικός για τη λειτουργία όλων των επιμέρους συστημάτων του σώματος και κυρίως του εγκεφάλου. Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Ενδοκρινολογικής Εταιρείας καταδεικνύει όμως ότι η επαρκής ξεκούραση είναι καθοριστική και για το μεταβολισμό.
Οι ερευνητές εξέτασαν τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου σε 522 άτομα που είχαν λάβει προσφάτως διάγνωση για διαβήτη τύπου 2. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και καθεμιά από αυτές ακολούθησε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων (διατροφή, άσκηση κ.λπ.). Πριν ξεκινήσει η δοκιμή, οι ερευνητές κατέγραψαν το ύψος, την περίμετρο της μέσης και το βάρος των συμμετεχόντων καθώς και την ευαισθησία του οργανισμού τους στην ινσουλίνη. Όλοι οι συμμετέχοντες διατηρούσαν εβδομαδιαίο ημερολόγιο όπου κατέγραφαν τις ώρες ύπνου τους.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες απολάμβαναν τις λιγότερες ώρες ύπνου είχαν κατά 72% περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσουν κατά πολύ το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος, σε επίπεδο παχυσαρκίας. Έπειτα από έξι μήνες, προέκυψε στατιστικά σημαντική συσχέτιση μεταξύ έλλειψης ύπνου και παχυσαρκίας, καθώς και έλλειψης ύπνου και αυξημένης αντίστασης στην ινσουλίνη.
Σε διάστημα ενός έτους, οι συσχετίσεις που προέκυψαν υπέδειξαν πως για κάθε μισή ώρα χαμένου ύπνου την ημέρα, ο κίνδυνος παχυσαρκίας και αντίστασης στην ινσουλίνη αυξάνεται κατά 17% και 39% αντίστοιχα.
Οι ερευνητές κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η απώλεια ύπνου όχι μόνο είναι σωρευτική αλλά παράλληλα μπορεί μακροπρόθεσμα να επηρεάσει αρνητικά το μεταβολικό ρυθμό.
Πηγή: onmed.gr
Καθόταν ένας παππούς στην αυλή και κοίταζε τον μικρό του εγγονό να παίζει.
Βλέπει τον εγγονό να βγάζει ένα σκουλήκι από την τρύπα, οπότε πηγαίνει στον εγγονό και του λέει:
- Θα σου δώσω πέντε ευρώ αν μπορέσεις να ξαναβάλεις το σκουλήκι μέσα στην τρύπα από όπου το έβγαλες.
Το αγοράκι σκέφτηκε ότι είναι πολύ εύκολο, και έτσι προσπάθησε. Μετά από λίγο κατάλαβε ότι δεν γινόταν τίποτε έτσι. Έτρεξε μέσα πήρε την λακ της γιαγιάς και ψέκασε το σκουλήκι. Το άφησε να στεγνώσει και μετά χωρίς δυσκολία το έχωσε πάλι στην τρύπα.
- Αυτό ήταν πολύ έξυπνο κόλπο, είπε ο παππούς. Πάρε τα 5 σου ευρώ.
Την επόμενη μέρα το αγόρι έπαιζε πάλι, και ο παππούς το πλησιάζει και του δίνει άλλα 5 ευρώ.
- Γιατί είναι αυτά; ρωτάει το αγόρι.
- Και η γιαγιά σου πιστεύει ότι ήταν έξυπνο κόλπο!!!!!!!!!:

Η αυστηρή οργάνωση και πειθαρχία που έχουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους οι Ιάπωνες είναι γνωστή. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που το πιο οργανωμένο αεροδρόμιο στο κόσμο βρίσκεται στην  Ιαπωνία.
Ο λόγος για το  Διεθνές αεροδρόμιο Kanshai, το οποίο  δεν έχει χάσει ούτε μια αποσκευή επιβάτη στα είκοσι και πλέον χρόνια λειτουργίας του.
Τα αεροδρόμια στην Ασία γενικώς είναι από τα πιο καλά στο κόσμο σύμφωνα με τα Παγκόσμια Βραβεία Αεροδρομίων. Μάλιστα το αεροδρόμιο Changi στην Σιγκαπούρη επιλέχθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ως το καλύτερο αεροδρόμιο στο κόσμο.
Η αεροπορική εταιρία συμβούλων Skytrax, με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποίησε μια παγκόσμια έρευνα σε περίπου 550 αεροδρόμια, χρησιμοποιώντας αναφορές από 13 εκατομμύρια επιβάτες. Οι επιβάτες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα αεροδρόμια για 20 διαφορετικές κατηγορίες
Από αυτή τη βαθμολόγηση λοιπόν προέκυψε ότι το αεροδρόμιο Kanshai δεν έχει χάσει καμία αποσκευή, δίνοντας προσοχή και στη παραμικρή λεπτομέρεια.
Αν θέλετε λοιπόν να να είστε σίγουροι ότι η αποσκευή σας θα είναι ασφαλείς και δεν θα ταξιδέψει μακριά σας τότε επιλέξτε το αεροδρόμιο της Ιαπωνίας. Εκτός αν είστε τόσο άτυχος και το εκπληκτικό ρεκόρ τους σταματήσει σε εσάς…
Τα 10 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου
1. Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης
2. Διεθνές αεροδρόμιο Incheon
3. Αεροδρόμιο του Μονάχου
4. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ
5. Διεθνές Αεροδρόμιο του Τόκιο (Χανέντα)
6. Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης
7. Διεθνές Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ιαπωνίας
8. Το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου
9. Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ
10. Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνο
Πηγή: news247.gr
Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του Παναθηναϊκού
Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανθρακικό στο γήπεδο της Κομοτηνής, έδωσε στον Ολυμπιακό τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας και μάλιστα πριν καν ο δεύτερος μπει στο γήπεδο για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.
Με γκολ του Τζάνη στο 91΄, ο Πανθρακικός νίκησε 2-1 τους πράσινους, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι, που πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της παραμονής, είχαν προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ιγκορ, ο Σίλντενφελντ ισοφάρισε στο 55΄, αλλά οι παίκτες του τριφυλλιού έμειναν με δέκα παίκτες από το 59΄, λόγω αποβολής του Μπούρμπου, και τελικά γνώρισαν την ήττα που τους έριξε στην τρίτη θέση της κατάταξης.
Έτσι, μαθηματικά πλέον, ο Ολυμπιακός είναι για 42η φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ελλάδας. Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανθρακικό έφτανε για να κατακτήσουν οι ερυθρόλευκοι τον πέμπτο διαδοχικό τίτλο τους, αφού η διαφορά τους με το τριφύλλι έμεινε στους έντεκα βαθμούς.
Σε μείωση κατά τουλάχιστον 16% στις τιμές φυσικού αερίου για τον τρέχοντα μήνα Απρίλιο, σε σχέση με εκείνες που ίσχυαν τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο του 2015, ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ, εφόσον, όπως επισημαίνει, δεν υπάρξει κάποια απρόσμενη μεταβολή στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μειώσεις οφείλονται στην υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, καθώς η φόρμουλα υπολογισμού της τιμής του αερίου προκύπτει με βάση τις διεθνείς τιμές του αργού του προηγούμενου εξαμήνου.

Οι νέες μειωμένες τιμές θα ισχύσουν για όλους τους πελάτες της ΔΕΠΑ (νοικοκυριά, βιομηχανία, ηλεκτροπαραγωγή) για τις ποσότητες που καταναλώνουν από την 1η Απριλίου 2015 και μετά.

Η ΔΕΠΑ αναφέρει ακόμη ότι από τις αρχές Ιουλίου αναμένεται να υπάρξει και νέα μείωση των τιμών του αερίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου και η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα.

http://www.fpress.gr
Το απόγευμα στις 5 στην αίθουσα της Γερουσίας συνεχίζεται η συζήτηση του ν/σ για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο. H συνεδρίαση θα περιλαμβάνει διάλογο με 19 φορείς: ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, Πανελλήνιο Σωματείο Οργανισμών Βιβλιοθηκών, Σύλλογο Αδιορίστων ΑΣΕΠ του 1998, ΕΝΠΕ,  Σύλλογο Αποφοίτων Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΔΔΑ, Σύλλογο Σπουδαστών Δημόσιας Διοίκησης, Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Σωματείο Εργαζομένων Μουσικών Εκτελεστών Έργων και Οργάνων / Καλλιτεχνικό Προσωπικό σε Μουσικά Σύνολα ΟΤΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΚΕΠ, Σωματείο Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού ΙΔΑΧ Δημοσίου, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), Σύλλογο Απολυμένων Καθαριστριών πρώην ΟΕΚ και ΟΑΕΔ, Σωματείο Πρώην Δημοτικών Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ., Σύλλογο Δημοτικών Αστυνομικών Σχολικών Φυλάκων, Σύλλογο Αδιορίστων Α.Σ.Ε.Π. και ΟΛΜΕ.

http://www.aftodioikisi.gr 
Εάν έχετε την υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά με τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας, τότε πριν επισκεφθείτε κάποιον ειδικό, μπορείτε να κάνετε ένα πολύ απλό «διαγνωστικό» τεστ στο σπίτι σας.

Φυσικά, το τεστ αυτό δεν υποκαθιστά την ιατρική διάγνωση, ωστόσο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ενδεικτικό της κατάστασης που αντιμετωπίζετε.

Για να πραγματοποιήσετε την αυτοεξέταση, θα χρειαστείτε ένα κλασικό υδραργυρικό θερμόμετρο.

Τι πρέπει να κάνετε

Μετρήστε για 10 λεπτά τη θερμοκρασία σας αμέσως μόλις ξυπνήσετε και πριν ακόμα σηκωθείτε από το κρεβάτι.

«Διάγνωση» βάσει θερμοκρασίας

- Εαν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 36,5 ° C και 36,8 ° C, ο θυρεοειδής αδένας λειτουργεί κανονικά.

- Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από 36,5 ° C, τότε ο θυρεοειδής αδένας σας υπολειτουργεί. Τα συμπτώματα που μπορεί να συνοδεύουν αυτή την κατάσταση είναι: κατάθλιψη, έλλειψη ενέργειας, κόπωση, λοιμώξεις, χρόνιες κεφαλαλγίες, έλλειψη συγκέντρωσης και μνήμης, απώλεια μαλλιών.

- Εάν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από 36,8 ° C, τότε ο θυρεοειδής αδένας υπερλειτουργεί ή υπάρχει κάποια μόλυνση στο σώμα.

Για πιο ασφαλή συμπεράσματα, καλό θα είναι να πραγματοποιήσετε τη μέτρηση για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Η μέτρηση σε γυναίκες δεν θα πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια του εμμήνου κύκλου.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι, φυσικά, να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για μία έγκυρη επιστημονική διάγνωση.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!