Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Μπορεί να είναι στη «δύση» της ζωής του όμως δεν το βάζει κάτω.

«Είμαι 80 χρονών; Δεν το πιστεύω! Καλέ αισθάνομαι πάρα πολύ νέος. Τρώω καλά, κοιμάμαι καλά έχω καλά γονίδια» δήλωσε ο Woody Allen, στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Καννών.

«Ο πατέρας μου πέθανε στα 100 το ίδιο και η μητέρα μου. Δεν αισθάνομαι γέρος. Αισθάνομαι νέος. Είμαι σίγουρος ότι μια μέρα θα ξυπνήσω το πρωί και θα πάθω εγκεφαλικό. Θα γίνω ένας γέρος σε αναπηρική καρέκλα και θα λέτε «τον θυμάσαι αυτόν; Κάποτε ήταν ο Woody Allen. Μέχρι τότε θα γυρίζω ταινίες», είπε ο ίδιος.

http://www.thestival.gr

Η PETA Asia σε συνεργασία με την Ogilvy & Mather Advertising Bangkok αποφάσισαν να...
σοκάρουν το κοινό, σχεδιάζοντας ένα πολύ σκληρό κόλπο, ανοίγοντας ένα ψεύτικο pop-up κατάστημα στην Μπανγκόκ σε ένα από τα πιο γνωστά εμπορικά κέντρα.

Η κίνηση αυτή είχε ως στόχο τόσο να προκαλέσει όσο και να εγείρει ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της κακοποίησης των ζώων.

Εκεί εκτίθενται τσάντες, οι οποίες στο εσωτερικό τους περιέχουν τεχνητή σάρκα, αίμα, ενώ μία τσάντα περιέχει ακόμα και μία καρδιά που χτυπά!

Οι ανυποψίαστες πελάτισσες έρχονται αντιμέτωπες με το ζήτημα με έναν σκληρό τρόπο.

Εσείς γνωρίζατε ότι πίσω από μία δερμάτινη τσάντα κρύβονται τουλάχιστον τέσσερα φίδια; Ή ότι κάθε χρόνο στην Νοτιοανατολική Ασία, 44,000 πύθωνες πιάνονται με στόχο να γίνουν κάποιο δερμάτινο αξεσουάρ;

Όλοι γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από μία τσάντα, αλλά δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε στην πραγματικότητα, μέχρι να έρθουμε πραγματικά αντιμέτωποι με το γεγονός.

Η κίνηση αυτή είχε ως στόχο τόσο να προκαλέσει όσο και να εγείρει ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της κακοποίησης των ζώων.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Η υγεία του προστάτη καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από τις σεξουαλικές συνήθειες του άντρα, διαπίστωσαν ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Οι ερευνητές εξέτασαν πώς η συχνότητα εκσπερμάτισης σε μηνιαία βάση επηρεάζει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη σε διάστημα 18 ετών.

Τα στοιχεία υπέδειξαν ότι οι άντρες ηλικίας 20-29 ετών που εκσπερμάτιζαν 21 ή και περισσότερες φορές κάθε μήνα είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωσθούν αργότερα με καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με όσους εκσπερμάτιζαν 4 έως 7 φορές το μήνα.

Μάλιστα, τα οφέλη της συχνής εκσπερμάτισης φάνηκε να επεκτείνονται και στους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας: όσοι άντρες 40-49 ετών εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα υπολογίστηκε ότι είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στον προστάτη.


Ο συχνός «καθαρισμός» του προστάτη μέσω της εκσπερμάτισης μειώνει ενδεχομένως τις πιθανότητες να εκδηλωθούν στον αδένα λοιμώξεις που προωθούν την ανάπτυξη του καρκίνου, δηλώνει η Τζένιφερ Ράιντερ, μία εκ των συντακτών της μελέτης, σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση European Urology.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σχέση εκσπερμάτισης και καρκίνου του προστάτη είναι δοσο-εξαρτώμενη, δηλαδή ο κίνδυνος μειώνεται σταθερά όσο αυξάνεται η συχνότητα εκσπερμάτισης σε μηνιαία βάση.

Να σημειωθεί ότι το «μέσο» επίτευξης της εκσπερμάτισης δεν επηρεάζει τα οφέλη για τον προστάτη, δηλαδή οι άντρες μπορούν να προστατεύσουν τον προστάτη τους είτε με το σεξ με τη σύντροφό τους είτε με την αυτοϊκανοποίηση.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!