Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016


Τα εγκλήματα μίσους που αναφέρθηκαν μέσω Διαδικτύου στις αστυνομικές αρχές της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων επιθέσεων, αυξήθηκαν κατά 500% μέσα σε μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε σήμερα μια υψηλόβαθμη αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους που καταγγέλθηκαν στις αρχές μέσω της διαδικτυακής πύλης της –ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει μια καταγγελία στη Βρετανία– έφτασε τα 331 μετά το δημοψήφισμα ενώ κατά μέσο όρο τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν μόνο 63, σύμφωνα με την Σάρα Θόρντον, την πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Αστυνομικών Διευθυντών.

Η αύξηση αυτή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, περί υβριστικής ή προσβλητικής μεταχείρισης των μουσουλμάνων και των Ανατολικοευρωπαίων μεταναστών μετά το δημοψήφισμα.

"Είμαι σοκαρισμένη και αηδιασμένη με ορισμένα από τα κρούσματα ρατσιστικής ή αντιμεταναστευτικής συμπεριφοράς που καταγγέλθηκαν αυτήν την εβδομάδα" ανέφερε η Θόρντον στην ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

"Μετανάστες ανέφεραν λεκτική κακοποίηση, αρνητικά σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων και ξενοφοβικών σχολίων, αντιμεταναστευτικά φυλλάδια και, σε περιορισμένο αριθμό, επιθέσεις", εξήγησε.

Η Θόρντον είπε ότι θα ζητηθεί από όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Βρετανίας να υποβάλλουν εβδομαδιαία στοιχεία για τέτοιου είδους εγκλήματα, ώστε να υπάρξει μια σαφής εικόνα του μεγέθους του προβλήματος.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ότι θα καταστείλει τα εγκλήματα μίσους αφού πολλοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για τα επεισόδια που έχουν καταγγελθεί στις περιφέρειές τους.

Το θέμα τέθηκε επίσης στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί οι φήμες να υποστηρίζουν πως αιτία για το διαζύγιο του Νίκολας Κέιτζ και της Άλις Κιμ μετά από 12 χρόνια γάμου και ένα παιδί να είναι η απιστία της 32χρονου συζύγου του διάσημου σταρ, ωστόσο τα ντοκουμέντα που είδαν το «φως» της δημοσιότητας δείχνουν τον 52χρονο ηθοποιό με άλλη!

Ο φωτογραφικός φακός τον «τσάκωσε» σε πολύ τρυφερά ενσταντανέ σε sushi restaurant στο Λος Άντζελες με νεαρή μυστηριώδη γυναίκα, η οποία φορούσε ένα γιαπωνέζικο κιμονό και λευκές κάλτσες με… σαγιονάρες!

Όπως βλέπετε και στις φωτο που δημοσίευσε η Daily Mail, οι δυο τους αντάλλασσαν φιλιά και αγκαλιές με τα χάδια μεταξύ τους να περισσεύουν.

Ο Νίκολας Κέιτζ γνώρισε την Άλις Κιμ, το 2004, όταν εκείνη ήταν 19 χρόνων. Η γνωριμία τους έγινε σε ένα εστιατόριο στο Λος Άντζελες, όπου εκείνη εργαζόταν ως σερβιτόρα. Δύο μήνες μετά τη γνωριμία τους αρραβωνιάστηκαν και λίγο αργότερα παντρεύτηκαν σε ιδιωτικό ράντσο στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Radar Online», ένας συνεργάτης του χολιγουντιανού σταρ αποφάσισε να του ανοίξει τα μάτια και να του αποκαλύψει πως η 32χρονη σύζυγό του τον απατούσε όσο εκείνος βρισκόταν στη Γαλλία για το Φεστιβάλ των Καννών.



ΠΗΓΗ: star.gr

Η τρύπα στην στιβάδα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική έχει αρχίσει να συρρικνώνεται, αποτελώντας μια θετική είδηση δεκαετίες μετά από μια διεθνή συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση συγκεκριμένων ρυπογόνων ουσιών, είπαν επιστήμονες χθες σε έκθεσή τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, η τρύπα του όζοντος έχει συρρικνωθεί κατά 4 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα - μια περιοχή σε μέγεθος περίπου όσο η Ινδία - από το 2000.

"Είναι μεγάλη έκπληξη", είπε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας σύνταξης της έκθεσης Σούζαν Σόλομον, ειδική στην ατμοσφαιρική χημεία στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) , σε συνέντευξή της στο περιοδικό Science. "Δεν περίμενα να γίνει τόσο νωρίς", πρόσθεσε.

Η έκθεση απέδωσε την αποκατάσταση της στιβάδας του όζοντος στη "συνεχιζόμενη μείωση της ατμοσφαιρικής χλωρίνης η οποία προέρχεται από χλωροφθοράνθρακες (CFCs)", ή χημικές ουσίες οι οποίες εκλύονταν κάποτε από στεγνοκαθαριστήρια, ψυγεία, σπρέι μαλλίων, και άλλα αερολύματα.

"Μπορούμε τώρα να πούμε με αυτοπεποίθηση ότι αυτά που έχουμε κάνει έχουν βάλει τον πλανήτη σε τροχιά αποκατάστασης", τόνισε η Σόλομον.

Η συνεργάτις της στην έκθεση Άνια Σμιτ, ακαδημαϊκή ερευνήτρια σε ηφαιστειακές επιπτώσεις στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, συμφώνησε, περιγράφοντας το Πρωτόκολλο του Μοντρεάλ ως "πραγματική ιστορία επιτυχίας που προσέφερε μια λύση σε ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό θέμα".

Η τρύπα στη στιβάδα του όζοντος ανακαλύφθηκε πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950.

Έφτασε μέγεθος-ρεκόρ τον Οκτώβριο του 2015, αλλά η Σόλομον και οι συνάδελφοί της αποφάνθηκαν ότι αυτό μπορούσε να αποδοθεί στην έκρηξη του χιλιανού ηφαιστείου Καλμπούκο την ίδια χρονιά.

Η έκρηξη επιβράδυνε την αποκατάσταση του όζοντος, το οποίο επηρεάζεται από τη χλωρίνη, τη θερμοκρασία και το φως του ήλιου.

Η στιβάδα του όζοντος διανύει έναν σταθερό κύκλο κάθε χρόνο που ξεκινά στο τέλος του Αυγούστου, στο τέλος δηλαδή του σκοτεινού χειμώνα στην Ανταρκτική, και φτάνει το αποκορύφωμα συνήθως τον Οκτώβριο, όταν η τρύπα έχει την μεγαλύτερή της έκταση.

Η γενικότερη τάση αποκατάστασης του όζοντος έγινε εμφανής όταν οι επιστήμονες μελέτησαν τις μετρήσεις από δορυφόρους, επίγεια μηχανήματα και ατμοσφαιρικά μπαλόνια τον Σεπτέμβριο, αντί του Οκτωβρίου.

"Νομίζω ότι όλοι, μεταξύ των και εγώ, είχαμε εστιαστεί υπερβολικά στον Οκτώβριο, γιατί τότε η τρύπα του όζοντος είναι τεράστια", είπε η Σόλομον, "αλλά ο Οκτώβριος είναι και ο μήνας που επηρεάζεται εύκολα και από πολλαπλούς παράγοντες που παρουσιάζουν διακυμάνσεις, όπως ελαφρές μεταβολές στη μετεωρολογία".

Ο Ράιαν Νίλι, μέλος της ερευνητικής ομάδας της έκθεσης και λέκτορας σε ατμοσφαιρική επιστήμη άμεσης παρατήρησης στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, είπε ότι η έκταση της έρευνας επέτρεψε στην ομάδα να "καταμετρήσει τις επί μέρους επιπτώσεις των τεχνητών ρυπογόνων ουσιών, των αλλαγών στη θερμοκρασία και των ανέμων στο μέγεθος και το εύρος της τρύπας του όζοντος στην Ανταρκτική".

"Οι παρατηρήσεις και τα μοντέλα βάσει υπολογιστών συμφωνούν - η αποκατάσταση του όζοντος στην Ανταρκτική έχει αρχίσει", τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Οι Ιταλοί μας πήραν την πρωτιά στην ανευθυνότητα, αλλά τουλάχιστον παραμένουμε πρώτοι στην αγένεια. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Το ότι δεν είμαστε οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου, αρκεί να κάνεις μια βόλτα στους δρόμους μας για να το καταλάβεις. Και τώρα μια πανευρωπαϊκή έρευνα αποκαλύπτει πόσο πάσχουμε και σε ποιους τομείς ακριβώς.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr



- Βράδυ μπήκαν τα χρήματα και ήταν τα μισά!
- Εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί και εργαζόμενοι στο ευρύτερο Δημόσιο έχασαν το μισό μέρισμα
- Χάνουν οριστικά το μέρισμα περισσότεροι από 26.000
- Πέφτει κάτω από τα 23 ευρώ το βοήθημα για χιλιάδες άλλους
- Δείτε τα παραδείγματα

Τριπλή ήταν η ψυχρολουσία που περίμενε στην τράπεζα 284.122 συνταξιούχους του Δημοσίου που όταν είδαν τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους εκτός του ΕΚΑΣ και του επικουρικού, έλειπε και ένα πολύ μεγάλο μέρος του μερίσματος. Δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί κλπ είδαν μειώσεις από 37% ως και 54% στα χρήματα που μπήκαν στην τράπεζα καθώς τα ποσά μειώθηκαν από αυτόν τον μήνα.
Την ίδια ώρα 26.637 άνθρωποι δεν είδαν καθόλου μέρισμα καθώς πλέον δεν το δικαιούνται, ενώ για 19.432 δικαιούχους το μέρισμα που μπήκε δεν ήταν παρά 22,90 ευρώ!
Δεν είναι όμως μόνο το κατώτατο μέρισμα που μειώθηκε, πλέον το μέσο μέρισμα γήρατος είναι στα 88,85 ευρώ, ενώ το μέσο μέρισμα χηρείας είναι στα 33,28 ευρώ, με τα τέκνα να δικαιούνται μετά το θάνατο των γονέων μέρισμα μόλις 17,12 ευρώ.

Που έπεσαν τα μεγάλα τσεκούρια:
Εκπαιδευτικός με 35 έτη από 201 έπεσε 116 ευρώ με μείωση 43%
Υπάλληλος ΔΕ με 39 χρόνια από τα 214 έπεσε στα 108 ευρώ με μείωση 49%
Αστυνομικός με 35 έτη έπεσε από τα 226 ευρώ στα 144 ευρώ με μείωση 37%



Κατηγορία Ποσό ως Μάρτιο 2016 Νέο ποσό μετά τη μείωση Μέρισμα β τριμήνου μετά τη μείωση Μέρισμα β τριμήνου μετά την αναδρομική περικοπή
ΠΕ 207 136 408 193
ΤΕ 177 126 379 228
ΔΕ 174 115 346 168
ΥΕ 155 98 296 125

newsit.gr
Euro 2016: Στα πέναλτι λύγισε η Πορτογαλία την Πολωνία
Στα ημιτελικά του Euro 2016 προκρίθηκε η Πορτογαλία, που επικράτησε της Πολωνίας με 5-3 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια και παράταση 1-1), με τις χαμένες ευκαιρίες του Ρονάλντο στη διάρκεια του αγώνα να μη στοιχίζουν τελικά ακριβά στους Πορτογάλους, οι οποίοι θα βρουν απέναντί τους στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Ουαλία-Βέλγιο.

Οι Πολωνοί αιφνιδίασαν το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Σέντρικ έκανε κακό υπολογισμό, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκροσίτσκι να κάνει κούρσα από τα αριστερά και να στρώσει στον Λεβαντόφσκι, με τον σταρ της Μπάγερν Μονάχου να μην αστοχεί, ανοίγοντας το σκορ.

Οι Πορτογάλοι άργησαν να συνέλθουν από το γρήγορο γκολ, και ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το ημίωρο, φτάνοντας στο γκολ της ισοφάρισης στο 33', όταν ο Ρενάτο Σάντσες δοκίμασε ένα δύσκολο σουτ από μακριά, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, αιφνιδιάζοντας τον Φαμπιάνσκι και καταλήγοντας στα δίχτυα.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1 και στο δεύτερο μέρος πάλεψαν για το γκολ της νίκης, χάνοντας αμφότερες καλές ευκαιρίες.

Οι μεν Πολωνοί έφτασαν κοντά στο γκολ στο 49' με τον Λεβαντόφσκι, του οποίου την κεφαλιά από πολύ καλή θέση μπλόκαρε ο Ρούι Πατρίσιο, και στο 69' με την προβολή του Μίλικ στην οποία και πάλι ο Πορτογάλος γκολκίπερ αντέδρασε σωστά.

Οι δε Πορτογάλοι απείλησαν στο 56' με τον Ρονάλντο να στέλνει την μπάλα από πλάγια θέση στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 64' με τον “κεραυνό” του Σέντρικ έξω από την περιοχή που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνσκι. Στο 81' λίγο έλειψε να σταθούν τυχεροί όταν ο Γεντζέιτσικ έκοψε με προβολή την κάθετη πάσα του Πέπε, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνσκι.

Όμως η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για τους Πορτογάλους στο 86': Ο Μουτίνιο έβγαλε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε θέση βολής μπροστά στον Φαμπιάνσκι, όμως ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης... κλώτσησε αέρα και μαζί κλώτσησε και την ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του την πρόκριση στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Το 1-1 δεν άλλαξε στη συνέχεια του β' ημιχρόνου, κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, η οποία ξεκίνησε και πάλι με άλλη μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που μπροστά στον Φαμπιάνσκι δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μετά τη σέντρα του Ελιζέου.

Με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ματς που είχαν οδηγηθεί στν παράταση και στην φάση των 16, ήταν λογικό η κούραση να βαρύνει τα πόδια των παικτών, που προσπάθησαν αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καλές φάσεις – ίσως μάλιστα το highlight της παράτασης να ήταν ο... εισβολέας που έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο στο 108', προσπαθώντας να πάρει τη φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο, πριν απομακρυνθεί από άνδρες της ασφάλειας.

Αναπόφευκτα το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου μοιραίος παίκτης ήταν για την Πολωνία ο Μπλαστσικόφσκι, καθώς ήταν ο μοναδικός που αστόχησε στη διαδικασία, με τον Ρούι Πατρίσιο να αποκρούει εντυπωσιακά και τον Κουαρέσμα να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι των Πορτογάλων και να τους στέλνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Η σειρά των πέναλτι:

Ρονάλντο 0-1
Λεβαντόφσκι 1-1
Ρενάτο Σάντσες 1-2
Μίλικ 2-2
Ζοάο Μουτίνιο 2-3
Γκλικ 3-3
Νάνι 3-4
Μπλαστσικόφσκι απέκρουσε ο Ρούι Πατρίσιο
Κουαρέσμα 3-5
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!