Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015


Η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος έχει διεισδύσει αποφασιστικά σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας προσφέροντάς μας ανέσεις και ευκολίες που λίγα χρόνια πριν δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε!

Κι αν ο Αϊνστάιν εξέφραζε επιφυλάξεις για το ρόλο της τεχνολογίας στη ζωή μας και έτρεμε τη στιγμή που η τεχνολογία θα αντικαθιστούσε την ανθρώπινη επικοινωνία, πολλοί είναι αυτοί που χωρίς ενδοιασμούς απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων, επιλεγμένα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη, όπως και εμείς στο pegasussuitesαλλά και στη Μύκονο, την Κρήτη και σε όλα τα ελληνικά νησιά είμαστε εν αναμονή αποτελεσμάτων τεστ μιας καινοτόμου εφαρμογής που υπόσχεται την εξοικονόμηση χρόνου, κόπου, αλλά και οικονομικών πόρων όχι μόνο για τους επισκέπτες, αλλά και για τους επιχειρηματίες.

Το τεστ πραγματοποιούν μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως η Hilton hotels και η Starwood hotels, με μια πρωτοποριακή εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο smartphone ή το tablet καταργούν το check in διευκολύνοντας σημαντικά τους επισκέπτες.

Με τη χρήση της νέα εφαρμογής οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση και να επιλέξουν το δωμάτιο της αρεσκείας τους χρησιμοποιώντας κατόψεις των χώρων του ξενοδοχείου που παρέχονται από την εφαρμογή στο κινητό τους.

Την προηγούμενη μέρα από την άφιξη τους στο ξενοδοχείο, αφού έχουν ήδη κάνει κράτηση, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τρόπο πρόσβασης στο δωμάτιό τους μέσα από το smartphone ή το tablet τους.

Μπορούν να επιλέξουν την πρόσβαση χωρίς κλειδιά, ώστε να εισέρχονται στο δωμάτιό τους με μια απλή κίνηση!

Ο όμιλος Starwood, στον οποίο ανήκουν οι “αλυσίδες” Westin, Sheraton και «W», έχει ήδη προχωρήσει στην εγκατάσταση της πρωτοφανούς αυτής εφαρμογής στις ξενοδοχειακές μονάδες της κυριότητάς του.

Έχει ήδη αναβαθμίσει τα συστήματά του παρέχοντας τη δυνατότητα χρήσης της εισόδου χωρίς κλειδί σε 30.000 περίπου δωμάτια σε 150 ξενοδοχεία του ομίλου.

Στις ξενοδοχειακές μονάδες του Λος Άντζελες, της Νέας Υόρκης, του Χονγκ Κονγκ και του Πεκίνο το σύστημα λειτουργεί ήδη προσφέροντας πρωτοποριακές υπηρεσίες διαμονής.

Το Hilton, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου, από τις αρχές του έτους έχει προγραμματίσει την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος, ενώ στις προθέσεις του είναι να εντάξει στο νέο σύστημα γύρω στα 600.000 δωμάτια στα ξενοδοχεία του σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες προερχόμενες από την ίδια πηγή αναφέρουν επίσης πως το σύστημα αυτό θα έχει εφαρμοστεί στην πλειοψηφία των δωματίων όλων των brands του ομίλου (όπως DoubleTree, Embassy Suites, Hampton Inn και Waldorf Astoria) μέχρι το τέλος του 2016 παρέχοντας στους χρήστες της εφαρμογής τη δυνατότητα να μην μεταβαίνουν στο front desk κατά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο.

Ο εξοπλισμός συνεδριακών χώρων, γυμναστηρίων και prive ανελκυστήρων με τη νέα μέθοδο και η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτούς όχι μόνο των ενοίκων, αλλά και των επισκεπτών αποτελεί άμεση προτεραιότητα των ξενοδοχειακών ομίλων.

Επιφυλάξεις διατυπώνονται, ωστόσο, σχετικά με την ασφάλεια που παρέχει στον επισκέπτη το νέο σύστημα πρόσβασης κατά τη διαμονή του στο ξενοδοχείο.

Οι αμφιβολίες αυτές αποδεικνύονται όμως ανίσχυρες στην πράξη, καθώς οι μαγνητικές κάρτες δε φαίνεται να παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Από την άλλοι ειδικοί αναλυτές τονίζουν τα πλεονεκτήματα της επαναστατικής εφαρμογής που αποδεικνύεται ιδιαίτερα επωφελής τόσο για τους επιχειρηματίες, όσο και για τους επισκέπτες.

Πρόκειται για μια win win συνθήκη που συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό των εξόδων της επιχείρησης μειώνοντας το προσωπικό που βρίσκεται στην υποδοχή.

Πολλαπλά είναι τα οφέλη και για τον επισκέπτη που συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία της κράτησης δωματίου αισθάνεται μεγαλύτερη ικανοποίηση, αποφεύγει την ταλαιπωρία της αναμονής κατά το check-in hotel και επωφελείται σημαντικά από την περιστολή του προσωπικού και τη συγκράτηση των τιμών.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Όταν το πάτωμα του σαλονιού τρίζει ή οι ξύλινες σανίδες στο δάπεδο «βουλιάζουν» ξαφνικά καλό θα ήταν να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο σημείο και...
να μην σκεφτείτε αμέσως ότι πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος ή αμέλεια του… πατωματζή! Σχεδόν για τρεις δεκαετίες ένας Βρετανός συνταξιούχος με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, μέχρι που ανακάλυψαν πρόσφατα ότι κάθονται επάνω σε ένα… μεσαιωνικό πηγάδι του 16ου αιώνα, βάθους 10 μέτρων.







Ο κ. Steer και η σύζυγός του Vanessa από το Πλίμουθ αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τις ξύλινες σανίδες που είχαν υποχωρήσει στο πάτωμα του σαλονιού όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη: ένα σκοτεινό λαγούμι βρισκόταν κάτω από τα πόδια τους! «Έσκαβα λίγο λίγο, πιστεύοντας ότι θα έβρισκα κάποιον θησαυρό στο βάθος. Χρησιμοποιώντας ένα σκοινί και με τη βοήθεια ενός φίλου έφτασα στα 10 μέτρα, όπου και σταμάτησα», περιγράφει ο κ. Steer.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο ίδιος αρχικά, το οικόπεδο που βρίσκεται το σπίτι του ήταν δασικές εκτάσεις μέχρι το 1895, ενώ ένα μεγάλο πηγάδι χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τον Sir Francis Drake για να μεταφέρουν νερό από Dartmoor στο Πλίμουθ. «Έχω κάνει μεγάλη προσωπική έρευνα και θα ήθελα να μάθουμε ποιος ήταν εδώ πριν από εμάς. Έχω ένα κομμάτι της ιστορίας του Πλίμουθ στο σαλόνι μου και αυτό είναι πολύ συναρπαστικό», συμπληρώνει ο συνταξιούχος.




http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Το κέντρο της Αθήνας και η διαχείριση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας (παραεμπόριο, αντικοινωνική στάθμευση, ηχορύπανση, τραπεζοκαθίσματα), ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι οι λύσεις είναι επείγουσες.

Ως λύσεις προτάθηκαν είτε τις αρμοδιότητες να αναλάβουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί στην ΕΛΑΣ, είτε να αποφασιστεί η διενέργεια διαλόγου για νομοθετική ρύθμιση. Στην περίπτωση που αποφασιστεί η δεύτερη λύση, ο δήμαρχος Αθηναίων θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συνομιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να διαμορφωθεί νομοθετική πρόταση.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Αθήνα απολαμβάνει ένα κεκτημένο που δεν πρέπει να χαθεί. Οι λύσεις που θα βρεθούν θα πρέπει να συνδυάζουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη εγγύηση της ασφάλειας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία επαφών με πόλεις που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

http://www.aftodioikisi.gr 
Μπορεί το Facebook να έχει τους δικούς του εργαζόμενους, μερικοί από τους οποίους μάλιστα ασχολούνται αποκλειστικά με την ασφάλεια του, η εταιρεία ωστόσο μέσω του προγράμματος Facebook Bug Bount καλεί χάκερ και ειδικούς από όλον τον κόσμο, να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα και κενά ασφαλείας και να τα αναφέρουν, προσφέροντάς τους μάλιστα αδρά αμοιβή.

Μέσα στο 2014 το Facebook Bug Bounty πλήρωσε 1,3 εκατ. δολάρια σε 321 χάκερ και προγραμματιστές από 65 χώρες για 17.011 κενά ασφαλείας τα οποία αναφέρθηκαν, με τον μέσο όρο αμοιβής να είναι 1.788 δολάρια.

Οι 5 μάλιστα πιο ενεργοί ερευνητές για το 2014 έλαβαν, συνολικά, το ποσό των 256 χιλιάδων δολαρίων.

Συνολικά, από το 2011 το Facebook έχει πληρώσει για την αναφορά κενών ασφαλείας της ιστοσελίδα του πάνω από 3 εκατ. δολάρια.

Όσον αφορά στις χώρες με τις περισσότερες υποβολές στο πρόγραμμα, η Ινδία καταλαμβάνει για μια ακόμα χρονιά την πρώτη θέση με 196 υποβολές, η Αίγυπτος τη δεύτερη θέση με 81 υποβολές, οι ΗΠΑ την τρίτη θέση με 61 υποβολές, το Ηνωμένο Βασίλειο την τέταρτη θέση με 28 υποβολές και οι Φιλιππίνες την πέμπτη θέση με 27 υποβολές.

Άτομα από 65 χώρες συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα.
Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψάχνει για ταλαντούχους δικηγόρους με ειδίκευση στη νομοθεσία της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Λιθουανίας και της Σλοβακίας προκειμένου να εργαστεί στην υπηρεσία έρευνας του Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο, ως μόνιμο προσωπικό.




Για αναλυτικές πληροφορίες πατήστε εδώ

http://www.enikos.gr 
«Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα. Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές», υποστήριζε ο αμερικανός συγγραφέας Mark Twain. Εσείς πώς τα πάτε με τον ύπουλο αυτό εθισμό;

1. Τo τσιγάρο είναι το πιο εμπορεύσιμο προϊόν στον πλανήτη, με περίπου 1 τρισεκατομμύριο να πωλούνται από χώρα σε χώρα κάθε χρόνο. Με παγκόσμιο κέρδος πάνω από 400 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο.

2. Οι Αμερικανοί καπνοπαραγωγοί σήμερα βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος από τις πωλήσεις σε ξένες χώρες παρά στις ΗΠΑ.

3. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη μεγάλη αγορά τσιγάρων στον κόσμο, όπου το ποσοστό των γυναικών που καπνίζουν τσιγάρα (22%) πλησιάζει αυτό των ανδρών (35%). Η Ευρώπη έχει μια ελαφρώς μεγαλύτερη διαφορά (46% των ανδρών καπνίζουν και 26% των γυναικών), ενώ οι υπόλοιπες περιοχές ξεφεύγουν περισσότερο. Συγκεκριμένα: στην Αφρική καπνίζει το 29% των ανδρών και μόλις το 4% των γυναικών, στην Νοτιοανατολική Ασία, το 44% των ανδρών και το 4% των γυναικών, ενώ στον Δυτικό Ειρηνικό η ψαλίδα ανοίγει, αφού καπνίζει το 60% των ανδρών και μόλις το 8% των γυναικών.

4. Τα τσιγάρα περιέχουν αρσενικό, φορμαλδεΰδη, μόλυβδο, υδροκυάνιο, οξείδιο του αζώτου, μονοξείδιο του άνθρακα, αμμωνία και 43 γνωστά καρκινογόνα στοιχεία.

5. Η ουρία, μια χημική ένωση που βρίσκεται στα ούρα, χρησιμοποιείται για να προσθέσει «γεύση» στα τσιγάρα.

6. Το φίλτρο του τσιγάρου επινοήθηκε το 1925 από τον Ούγγρο εφευρέτη Boris Aivaz, ο οποίος κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη διαδικασία της λήψης του φίλτρου του τσιγάρου από κρεπ χαρτί.

7. Στις περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο, η νόμιμη ηλικία για την αγορά των προϊόντων καπνού είναι τώρα τα 18 χρόνια, ενώ στην Ιαπωνία η ελάχιστη ηλικία είναι 20 ετών.

8. Το σοκαριστικό στοιχείο ωστόσο είναι, ότι αντίθετα με την κοινωνική πεποίθηση, δεν είναι παράνομο να καπνίζει προϊόντα καπνού κάποιος, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είναι. Οι γονείς μπορούν να επιτρέπουν (καθώς δε απαγορεύεται από τους νόμους) στα παιδιά τους να καπνίζουν ελεύθερα. Αυτό που ορίζει η νομοθεσία δηλαδή, δεν είναι το αν θα καπνίσει ένα παιδί, αλλά σε ποια ηλικία είναι νόμιμο να αγοράζει τσιγάρα.

9. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται, ότι ο μέσος καπνιστής θα χάσει 14 χρόνια ζωής λόγω του καπνίσματος. Αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα, ότι ο καπνιστής θα πεθάνει νέος.

10. Τα τσιγάρα μπορούν να περιέχουν περισσότερα από 4.000 συστατικά, τα οποία, όταν καίγονται, μπορούν με τη σειρά τους να παράγουν πάνω από 200 χημικές ενώσεις, πολλές από τις οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με βλάβες στους πνεύμονες.

11. Η νικοτίνη φθάνει στον εγκέφαλο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που εισπνέεται. Έπειτα μπορεί να εισχωρήσει σε κάθε μέρος του σώματος, αλλά και στο μητρικό γάλα.

12. Το ανοσοποιητικό σύστημα των καπνιστών πρέπει να εργάζεται σκληρότερα από εκείνο των μη καπνιστών, σε καθημερινή βάση. Σαν αποτέλεσμα, το αίμα των καπνιστών, περιέχει λιγότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί, ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των καπνιστών μπορεί να ανταποκριθεί πιο γρήγορα στις επιθέσεις των ιών, εξαιτίας της ενεργής του φύσης.

13. Οι καπνιστές συχνά καπνίζουν μετά από το γεύμα για να «χωνέψουν καλύτερα το φαγητό». Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι, ότι ο οργανισμός διακόπτει τη διαδικασία της πέψης, προκειμένου να ασχοληθεί με την προστασία των κυττάρων του αίματος και την έξαψη των τοξινών στον εγκέφαλο, που προκαλεί ο καπνός.

14. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου το 25% των τσιγάρων, που πωλούνται σε όλο τον κόσμο είναι λαθραία.

15. Οι καπνιστές συνήθως αναφέρουν, ότι το τσιγάρο τους ηρεμεί, τους χαλαρώνει, τους βοηθά να αυτοσυγκεντρώνονται, τους διεγείρει κ.λπ. Στην πραγματικότητα, το κάπνισμα παράγει μια διαφορετική επίδραση σε κάθε άτομο ανάλογα με το «τι προσδοκά» ο καθένας από το τσιγάρο, ενώ η μόνη «χαλάρωση» αφορά στον εγκέφαλο, ο οποίος ικανοποιεί την πείνα του για νικοτίνη.

16. Μεταξύ των επικαλύψεων, που προσθέτουν οι καπνοβιομήχανοι στο μίγμα του καπνού για να ενισχύσουν τη γεύση είναι: το γαρύφαλλο, η γλυκόριζα, το έλαιο πορτοκαλιού, το κουκούτσι από βερίκοκο, ο ασβέστης, το λάδι λεβάντας, το έλαιο από σπόρο άνηθου, το κακάο, το έλαιο καρότου, το μύρο, ο χυμός τεύτλων, η δάφνη, η δρυς, το ρούμι, η βανίλια και το ξίδι.

17. Η νικοτίνη είναι μία από τις πιο εθιστικές ουσίες. Η επήρειά της περνά 20 λεπτά μόνο, αφού σβήσει κάποιος το τσιγάρο, ενώ για τη «σωστή δόση» χρειάζονται σχεδόν δυόμιση τσιγάρα. Αυτός είναι ο λόγος, που οι περισσότεροι καπνίζουν ασταμάτητα.

18. Η έλλειψη νικοτίνης είναι αυτή, που προκαλεί τη λαιμαργία για λιπαρά φαγητά και γλυκά, γεγονός που αιτιολογεί, εν μέρει, την αύξηση του βάρους, όταν κάποιος σταματά το κάπνισμα.

http://www.seleo.gr 
10. Twilight Zone: The Movie - Vic Morrow, Myca Dinh Le, Renee Shin-Yi Chen
Το γύρισμα της ταινίας είχε τραγικές συνέπειες. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, από...
τον σκηνοθέτη John Landis, ο ηθοποιός Vic Morrow και τα παιδάκια Myca Dinh Le και Renee Shin-Yi Chen, 7 και 6 χρονών αντίστοιχα, έχασαν τη ζωή τους λόγω ατυχήματος με ελικόπτερο.



Το ελικόπτερο πέταγε σε ύψος μόλις 8 μέτρων. Λόγω των πυροτεχνημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τα ειδικά effects, ο πιλότος έχασε τον έλεγχο και το ελικόπτερο έπεσε, παρασύροντας στο θάνατο τους τρεις ηθοποιός που βρίσκονταν στο έδαφος. Κανένας από τους επιβάτες του ελικοπτέρου δεν έχασε τη ζωή του.

9. The Crow - Brandon Lee
Στις 31 Μαρτίου του 1993, στα studio της εταιρίας North Carolina, είχαν φτάσει στο σχεδόν στο τέλος των γυρισμάτων της ταινίας «The Crow», καθώς έμεναν μόλις έξι μέρες. Ο Brandon Lee υποδυόταν τον Eric Draven, ο οποίος γυρίζει στο διαμέρισμα του και βλέπει κάποιους κακοποιούς να βιάζουν την αρραβωνιαστικιά του. Σύμφωνα με το σενάριο τον πυροβολούν και τον σκοτώνουν όπως και την αρραβωνιαστικιά του.
Ο Michael Massee που υποδυόταν τον κακοποιό τράβηξε τη σκανδάλη και ο Lee έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο. Το συνεργείο και ο σκηνοθέτης πίστεψαν πως είναι μια πολύ αληθοφανής ερμηνεία, αλλά στο πιστόλι υπήρχε αληθινή σφαίρα. Ο Lee στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο και έτσι ο γιος του διάσημου Bruce Lee έχασε την ζωή του σε ηλικία 28 ετών.

8. Top Gun - Art Scholl
Ο διάσημος πιλότος και κασκαντέρ, Art Scholl, προσελήφθη στην ταινία για κάποιες επικίνδυνες σκηνές που αποδείχτηκαν μοιραίες για τη ζωή του. Σύμφωνα με το σενάριο θα έπρεπε να πετάξει παράλληλα και πολύ κοντά στη θάλασσα. Για άγνωστος μέχρις σήμερα λόγους, έχασε το έλεγχο του αεροπλάνου και συνετρίβει στον Ειρηνικό Ωκεανό, στις ακτές της Νότιας Καλιφόρνια. Η ταινία «Top Gun» είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Art Scholl που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 58 ετών.

7. The Return of the Musketeers - Roy Kinnear
Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1988, ο Άγγλος ηθοποιός Roy Kinnear, συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας «The Return of the Musketeers» στο Τολέδο της Ισπανίας. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έπεσε από το άλογο του και έσπασε τη λεκάνη του. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μαδρίτης αλλά μία μέρα αργότερα πέθανε από καρδιακή προσβολή. Η σορός του 54χρονου άντρα μεταφέρθηκε στην Αγγλία όπου βρίσκεται ο τάφος του. Η οικογένεια του ξεκίνησε ιδιωτική έρευνα για το επίπεδο της φροντίδας που έλαβε στο νοσοκομείο της Μαδρίτης.

6. The Flight of the Phoenix - Paul Mantz
Το 1965 ο πιλότος Paul Mantz πήρε μέρος στην ταινία «The Flight of the Phoenix». Στις 8 Ιουλίου βρισκόταν σε ένα ιδιόμορφο αεροπλάνο που είχε κατασκευαστεί ειδικά για τη συγκεκριμένη ταινία. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γυρίσματος μια σκηνής στην Αριζόνα. το αεροπλάνο χτύπησε σε ένα λοφίσκο. Ο Mantz «έδωσε γκάζια» ώστε να επαναφέρει το σκάφος αλλά αυτό δεν άντεξε και έσπασε στα δύο. Ο Mantz έχασε τη ζωή του ακαριαία σε ηλικία 62 ετών.

5. Jumper - David Ritchie
Στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Jumper» με πρωταγωνιστή τον Samuel Jackson, χρησιμοποιήθηκε ένα μίγμα από παγωμένη άμμο, χώμα και πάγο, για τα special effects των εξωτερικών γυρισμάτων. Ο David Ritchie, μέλος του συνεργείου, έχασε τη ζωή του όταν ένα μεγάλο κομμάτι παγωμένης άμμου και χαλίκια, έπεσαν από την κορυφή ενός τοίχου.

4. xXx - Harry L. O’Conner
Ο κασκαντέρ Harry L. O’Conner έχασε τη ζωή του στα γυρίσματα της ταινίας «xXx». Υποτίθεται πως έπρεπε να κάνει ελεύθερη πτώση και να προσγειωθεί πάνω σε ένα υποβρύχιο. Ωστόσο από λάθος υπολογισμό έπεσε πάνω σε μία γέφυρα και έχασε τη ζωή του ακαριαία.

3. The Final Season - Roland Schlotzhauer
Τον Οκτώβριο του 2007 ο camera man Roland Schlotzhauer, σκοτώθηκε ενώ τραβούσε κάποιες σκηνές της ταινίας «The Final Season». Ήταν πολύ διάσημος στο χώρο του κινηματογράφου για την ικανότητα του να τραβάει σκηνές από ελικόπτερα. Ένω τραβούσε σκηνές πάνω σε ένα Bell 206, το ελικόπτερο έχασε τον έλεγχο και συνετρίβει. Ο πιλότος και ένας παραγωγός τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά ο Schlotzhauer έχασε τη ζωή του.

2. Troy - George Camilleri
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Troy», ο Brad Pitt που υποδυόταν τον Αχιλλέα, τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα του αριστερού ποδιού. Ωστόσο ένα θάνατος επισκίασε την τραγική αυτή ειρωνεία. Ο πρώην bodybuilder από τη Μάλτα, George Camilleri, έσπασε το πόδι του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά μερικές μέρες αργότερα έπαθε έμφραγμα λόγω ενός θρόμβου στο πόδι του. Ακολούθησε και δεύτερο έμφραγμα που τελικά ήταν μοιραίο.

1. Enter the Dragon - Bruce Lee
Τον Μάιο του 1973 ο Bruce Lee γύριζε στο Χονγκ Κονγκ την ταινία «Enter the Dragon» που έμελε να είναι και η τελευταία του. Στις 20 του μήνα βρέθηκε αναίσθητος στην μπανιέρα του αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί είπαν πως ο θάνατος οφειλόταν σε εγκεφαλικό οίδημα. Ωστόσο πολλοί αναφέρουν πως μεγάλη δόση ναρκωτικών ουσιών ευθύνεται για το θάνατο του και άλλοι πως δολοφονήθηκε καθώς η κινέζικη μαφία ήθελε να τον βγάλει από τη μέση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Μια γυναίκα ήταν σε ένα μπαρ με τις φίλες της και έπινε χαλαρά το ποτό της μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς. Ξαφνικά μπαίνει στο μπαρ ένας ψηλός, όμορφος και σέξι τύπος. Ήταν τόσο όμορφος, που η γυναίκα δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια της από πάνω του.

Ο άντρας πρόσεξε το επίμονο βλέμμα της γυναίκας και πήγε κοντά της.
Αυτή τα έχασε λίγο όταν έφτασε πολύ κοντά της και σκύβοντας στο αυτί της της ψιθύρισε:
- Θα κάνω τα πάντα, οτιδήποτε θελήσεις, μόνο για 20 ευρώ, αλλά με μια προϋπόθεση...
Η γυναίκα τον ρώτησε πια είναι η προϋπόθεση. Ο άντρας απαντάει:
- Πρέπει να μου πεις αυτά που θέλεις να κάνω μόνο με 4 λέξεις...
Η γυναίκα σκέφτηκε την πρότασή του για λίγη ώρα και στη συνέχεια έβγαλε από την τσέπη της ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Του το δίνει στο χέρι μαζί με τη διεύθυνση του σπιτιού της. Τον κοίταξε έντονα στα μάτια και αργά, του ψιθύρισε στο αυτί...
- Καθάρισε το σπίτι μου...!!!


Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που τσακωθήκατε για κάτι "σημαντικό"; Μήπως σας έρχονται στο μυαλό καβγάδες που όμως δε θυμάστε για ποιο λόγο έγιναν; Είναι πολύ συχνό στις σχέσεις μας να ερχόμαστε σε ρήξη που ξεκινάει από κάποιες ασήμαντες αφορμές και κλιμακωτά να φτάνουμε σε σκληρές κουβέντες και έντονους τσακωμούς που όταν μετά καλούμαστε να θυμηθούμε για ποιο λόγο έγιναν δε θυμόμαστε καν από που ξεκίνησαν. Αρχικά για να κατανοήσουμε τόσο το τι συμβαίνει όσο και τα συναισθήματά μας έχουμε να βρισκόμαστε σε μια μη φορτισμένη συναισθηματική κατάσταση, που σημαίνει ότι αν είμαστε θυμωμένοι δεν μπορούμε να καταλάβουμε ούτε τι πραγματικά νιώθουμε, ούτε τι πραγματικά θέλουμε ούτε τι τελικά μας συμβαίνει. Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που πνίγει και καταπιέζει όλα τ άλλα. Το πρώτο λοιπόν που έχουμε να κρατήσουμε είναι να σκεφτούμε και να κουβεντιάσουμε με το σύντροφο μας όταν βρισκόμαστε κ οι δυο σε μια ήρεμη κατάσταση. 
 
Δε μας ονοματίζεις αυτά τα ασήμαντα πράγματα και βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του προβληματικού. Από τη μια παρουσιάζεις τον εαυτό σου οξύθυμο που κολλάς σε ασήμαντα πράγματα και μετά σε παρουσιάζεις να δέχεσαι παθητικά ο,τι σου προσάπτει η σύντροφος σου.  Επεξεργάσου πρώτα απ όλα τι είναι σημαντικό για σένα και τι όχι. Για να γίνονται αυτοί οι καβγάδες υπάρχουν κάποιες δυσκολίες από πίσω που έχουν συσσωρευτεί και έχουν να μιληθούν και να κουβεντιαστούν διαφορετικά ή θα βρίσκεσαι συνέχεια να καταπιέζεσαι για να μη δείξεις την ενόχληση σου, ή θα συγκρατείσαι μέχρι τελικά να ξεσπάσεις μετά πάλι να μετανιώσεις και να γίνεται συνέχεια ένας φαύλος κύκλος.  
 
Κουβεντιάστε και επικοινωνήστε μαζί για το ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες πίσω από κάθε καβγά σας. Να μπορέσει να καταλάβει ο ένας τον άλλο, τι το δυσκολεύει και τι τον προβληματίζει. Γιατί έχουμε να θυμόμαστε ότι ο έρωτας τελειώνει όταν σταματάμε να θέλουμε  πραγματικά να καταλάβουμε τον άλλο, τι του συμβαίνει, για ποιο λόγο αντιδρά έτσι, και μπαίνουμε μόνο να τον "αντέξουμε" , να τον σηκώσουμε, αυτόν, τη γκρίνια του, το θυμό του. Είναι αυτό το "ωχ άρχισες πάλι τα ίδια, πες τα να τελειώνουμε", πέφτοντας στην παγίδα να θεωρούμε ότι μια σχέση βασίζεται στην υπομονή και στην ανοχή, και όχι στον έρωτα το νοιάξιμο και τη ζωντάνια.    
boro.gr
Οι αιώνες περνούν, οι εποχές αλλάζουν, ωστόσο οι δυσκολίες στην εξεύρεση εργασίας δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Και η ανεργία πάντα θα αναγκάζει κάποιους να...
αναζητούν επαγγελματικό καταφύγιο σε δυσάρεστες ή περίεργες εργασίες, τις οποίες κανείς δεν θέλει να τις κάνει. Πηγαίνοντας ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο θα ανακαλύψουμε τέτοια παράξενα επαγγέλματα, τα περισσότερα από τα οποία ευτυχώς έχουν εκλείψει, όπως:


Αφυπνιστής (Αγγλία και Ιρλανδία, εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης): Πολύ πριν γίνουν προσιτά και αξιόπιστα τα ρολόγια που κουδουνίζουν, ο άνθρωπος – ξυπνητήρι είχε καθήκον να ξυπνάει τον κόσμο το πρωί για να πιάσει δουλειά στις βιομηχανίες. Χρησιμοποιώντας ως εργαλείο ένα μακρύ, ελαφρύ ραβδί (συνήθως από μπαμπού) χτυπούσε επίμονα τα τζάμια των σπιτιών των εργατών, μέχρι να βεβαιωθεί ότι ο πελάτης-εργαζόμενος είχε ξυπνήσει. Κι όλος ο κόπος για λίγες πέννες την εβδομάδα. Το ερώτημα είναι, ο αφυπνιστής πώς ξυπνούσε;

Διώκτης σκυλιών (Ευρώπη, 16ος-19ος αιώνας): Υπάλληλος της τοπικής εκκλησίας, ο διώκτης με το μαστίγιο αναλάμβανε να διώχνει τα απείθαρχα οικόσιτα σκυλιά που συνόδευαν τους φιλόζωους – εκκλησιαζομένους. Όσα από αυτά αναστάτωναν τη θεία λειτουργία, απομακρύνονταν με μεγάλες ξύλινες λαβίδες. Ο διώκτης άρπαζε με αυτές το σκυλί και το έβγαζε δια της βίας έξω από τον ναό. Η αμοιβή του συχνά καταχωρούνταν στα λογιστικά βιβλία της εκκλησίας.

Υπηρέτης της τουαλέτας (Αγγλία, 15ος αιώνας ): Όταν η αυτού μεγαλειότης πήγαινε στην τουαλέτα για την ανάγκη του, κάποιος έπρεπε να περιμένει υπομονετικά δίπλα του για να τον σκουπίσει και να καθαρίσει τη βασιλική λεκάνη. Οι βασιλείς ανέθεταν το… αξιοζήλευτο αυτό καθήκον σε γόνους ευγενών και εύπορων οικογενειών, οι οποίοι σταδιακά αναλάμβαναν και χρέη έμπιστου γραμματέα απολαμβάνοντας υψηλό κοινωνικό κύρος. Άρα, η φράση «Πάω εκεί όπου ακόμα και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του» μάλλον δεν ευσταθεί. Ίσως περισσότερο στέκει η λαϊκή σοφία: «Για να ανέβεις κοινωνικά, πρέπει να αναμιχθείς με τα σκ…».

Τροφοδότες της υδραύλου (από την αρχαία Ελλάδα έως το Βυζάντιο): Η ύδραυλος (ή ύδραυλις) ήταν ένα δημοφιλέστατο πνευστό μουσικό όργανο (πρόδρομος του εκκλησιαστικού οργάνου), που λειτουργούσε με συνδυασμό νερού και πεπιεσμένου αέρα. Όσο ο χειριστής του οργάνου πατούσε τα πλήκτρα, έφηβοι ή δούλοι φρόντιζαν για την παραγωγή του αέρα ανεβοκατεβάζοντας τα φυσερά. Προφανώς επρόκειτο για εποχιακή απασχόληση, μιας και η ύδραυλος χρησιμοποιούνταν στα θεάματα του ιπποδρόμου και για την εκτέλεση στρατιωτικής μουσικής.

Νεροτρίφτης (ρωμαϊκή εποχή): Τα μάλλινα και τα βαμβακερά υφάσματα ήθελαν από τότε την περιποίησή τους, για να παραμείνουν καθαρά και αφράτα. Ο σκλάβος (συνήθως) που αναλάμβανε την υπηρεσία του καθαριστηρίου για τα ρούχα δούλευε βυθισμένος μέχρι τον αστράγαλο μέσα σε μια γούρνα γεμάτη με ούρα και υφάσματα. Τα ούρα εκείνη τη εποχή έπαιζαν τον ρόλο του απορρυπαντικού. Ονομάζονταν «μπουγάδα», ήταν ιδιαίτερα πολύτιμα και φορολογούνταν. Καθόλου παράξενο, αφού τα αμμωνιακά άλατα βοηθούν στον καθαρισμό και τη λεύκανση των υφασμάτων.

Γραφέας για κατάρες (ρωμαϊκή εποχή). Το επάγγελμα είχε εξασφαλισμένη πελατεία: Πλήθη «καλοκάγαθων» Ρωμαίων συνέρρεαν σε ναούς και βωμούς για να καταθέσουν τη δική τους γραπτή κατάρα. Ο υπομονετικός γραφέας ήταν εκεί μέρα-νύχτα στην υπηρεσία του κοινού, για να σκαλίσει επάνω σε ένα λεπτό φύλλο από μαλακό μόλυβδο τη λεπτομερή κατάρα που επιθυμούσε ο πελάτης. Στη συνέχεια το πλακίδιο με το ανάθεμα καρφωνόταν επάνω στον βωμό ή τον τοίχο του ναού.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Η ποιότητα του πρωινού σας έχει άμεση σχέση τελικά με το πόσο καλά ή άσχημα αισθάνεστε την υπόλοιπη ημέρα. Για αυτό το λόγο διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα χειρότερα τρόφιμα για να τα φάτε το πρωί και φροντίστε να τα αντικαταστήσετε άμεσα.
Μπέικον, ζαμπόν, και λουκάνικα
Το επεξεργασμένο κρέας περιέχει νιτρικά άλατα, που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα προϊόντα αυτά έχουν πολύ λίπος και αυτό δε βοηθούν την καλή υγεία του οργανισμού σας.
Δημητριακά με ζάχαρη
Μερικά δημητριακά είναι γεμάτα υδατάνθρακες και ζάχαρη, με αποτέλεσμα όταν καταναλώνονται, να εκτοξεύουν τα επίπεδα του σακχάρου αίματος πολύ γρήγορα στα ύψη και το ίδιο γρήγορα να ξαναπέφτουν. Αντιθέτως, εξαιρετικά κατάλληλα είναι εκείνα με πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, καθώς επίσης και τα καρύδια.
«Ελαφριά» γιαουρτογλυκίσματα
Μπορεί να αναγράφουν πως περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες ακόμα και εκείνα τα γιαούρτια με γεύσεις φρούτων, γλυκών κλπ. Όμως, τις περισσότερες φορές είναι γεμάτα με χημικές ουσίες. Προτιμότερη είναι η κατανάλωση απλών γιαουρτιών με χαμηλά λιπαρά.
Ντόνατς, γλυκά πιτάκια (πχ μηλοπιτάκια), γεμιστά κουλουράκια
Δεν είναι μόνο επειδή οι συγκεκριμένες λιχουδιές παρασκευάζονται με λευκό αλεύρι, αλλά και επειδή έχουν πάρα πολύ ζάχαρη, που είναι ο χειρότερος τρόπος για να πάρετε ενέργεια το πρωί .Η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης αυξάνει ταχέως το σάκχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα να πεινάτε νωρίτερα και να πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να διατηρηθούν επί μακρόν τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου, να υπάρχει κίνδυνος για μελλοντική εμφάνιση παχυσαρκίας και διαβήτη.
Muffins
Τα muffins παρασκευάζονται όχι μόνο από λευκό αλεύρι, αλλά έχουν βούτυρο ή λάδι (σπάνιο) και πάρα πολύ ζάχαρη. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται για το πρωινό, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι άλλο, είναι προτιμότερο να φάτε τόσο όσο είναι το μέγεθος ενός μεγάλου αυγού και όχι παραπάνω.
Πηγή: Zougla

Σαρωτικό κύμα μετακινήσεων υπαλλήλων στο Δημόσιο φέρνουν οι αναδιαρθρώσεις δημόσιων υπηρεσιών που σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ο χάρτης των αλλαγών στον κρατικό μηχανισμό που αναμένεται να θεσμοθετηθεί το επόμενο εξάμηνο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων για τα υπουργεία και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που θα δώσει το πράσινο φως για τις μετακινήσεις του αντίστοιχου προσωπικού από το κράτος, σε δήμους και περιφέρειες. Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει τη συνεργασία των υπουργών με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού που αποτελεί ένα από τα «όπλα» της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Δείτε αναλυτικά το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ.
1
Το θυμάρι είναι ένα βότανο από την οικογένεια της μέντας. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν στην ταρίχευση, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως θυμίαμα. Με περίπου 400 υποείδη, το φάσμα των χρήσεών του είναι εντυπωσιακό. Χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του έχει παραμείνει ένα κύριο γαστρονομικό συστατικό. Μάλιστα, γρήγορα κέρδισε τη φήμη για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, όπως την ικανότητά του να θεραπεύει την ακμή και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Φάρμακο κατά της ακμής

Αν χρησιμοποιήσατε ποικίλα φάρμακα για την ακμή χωρίς αποτέλεσμα, τώρα μόλις βρήκατε το κατάλληλο. Το θυμάρι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες και ως εκ τούτου είναι κατάλληλο για την καταπολέμηση της ακμής.

Σε μία μελέτη που έγινε σε βάμμα θυμαριού τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά. Αυτή η φυσική προετοιμασία του βοτάνου αντιμετώπισε τα σπυράκια πιο αποτελεσματικά από ό, τι άλλα προϊόντα κατά της ακμής, τα οποία περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου.

Φάρμακο για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα θυμαριού ήταν σε θέση να μειώσει σημαντικά τον ρυθμό της καρδιάς σε αρουραίους με υψηλή αρτηριακή πίεση και ήταν επίσης σε θέση να μειώσει τη χοληστερόλη τους.

Ένας σίγουρος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το θυμάρι με σκοπό να μειώσετε τον καρδιακό ρυθμό σας είναι να αντικαταστήσετε το αλάτι με αυτό.

Θυμάρι για τον βήχα

Το αιθέριο έλαιο θυμαριού, το οποίο λαμβάνεται από τα φύλλα του, χρησιμοποιείται συχνά ως μια φυσική θεραπεία για τον βήχα. Σε μία μελέτη ένας συνδυασμός από θυμάρι και φύλλα κισσού βοήθησε στην ανακούφιση του βήχα και άλλων συμπτωμάτων οξείας βρογχίτιδας. Έτσι, την επόμενη φορά που είστε αντιμέτωποι με βήχα ή πονόλαιμο, πιείτε τσάι θυμάρι.

Θυμάρι για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
 
Λαμβάνοντας όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα σας κάθε ημέρα μπορεί να είναι προκλητικό. Ευτυχώς, το θυμάρι είναι γεμάτο από βιταμίνη C και είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Α. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε χαλκό, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο.

Θυμάρι για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα

Η θυμόλη είναι επίσης ένα συστατικό πολλών φυτοφαρμάκων και συνήθως χρησιμοποιείται για τη στόχευση βακτηρίων και ιών, όπως επίσης και αρουραίων, ποντικών και άλλων ζωικών παράσιτων.

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι το εκχύλισμα θυμαριού μπορεί να αποκρούσει τα κουνούπια. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από επιβλαβείς οργανισμούς, τρίψτε θυμάρι ανάμεσα στα χέρια σας για να απελευθερωθεί το αιθέριο έλαιο.

Θυμάρι για καλές μυρωδιές

Χάρη στις αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητές του είναι ένα κοινό συστατικό σε στοματικό διάλυμα. Το θυμάρι είναι επίσης ένα δημοφιλές συστατικό σε φυσικά αποσμητικά και συχνά συμπεριλαμβάνεται σε ποτ πουρί.

Θυμάρι για να ενισχύσετε τη διάθεσή σας

Το αιθέριο έλαιο θυμαριού χρησιμοποιείται συχνά για αρωματικούς και θεραπευτικούς σκοπούς λόγω της έντασης μιας δραστικής ουσίας που ονομάζεται καρβακρόλη.

Σε μια μελέτη του 2013, η καρβακρόλη έδειξε να επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα με αποτέλεσμα την ενίσχυση των συναισθημάτων ευημερίας.

Λέιζερ του αμερικανικού στρατού λιώνει αυτοκίνητα από μακριά
Όπλο λέιζερ που αναπτύσσεται από την εταιρεία Lockheed Martin για λογαριασμό του Πενταγώνου άνοιξε τρύπα στη μηχανή ενός αυτοκινήτου από απόσταση άνω του ενάμισι χιλιομέτρου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το σύστημα Athena (Advanced Test High Energy Asset) έχει ισχύ 30 kilowatt και βασίζεται σε οπτικές ίνες. «Τα λέιζερ οπτικών ινών φέρνουν επανάσταση στα συστήματα κατευθυνόμενης ενέργειας» λέει η Lockheed Martin σε ανακοίνωσή της.

Στη δοκιμή του συστήματος, το λέιζερ στόχευσε το καπό ενός αυτοκινήτου που είχε ακινητοποιηθεί με τη μηχανή αναμμένη. Σε χρόνο «λίγων δευτερολέπτων», η δέσμη έλιωσε το καπό και μέρος της μηχανής από απόσταση «άνω του ενός μιλίου», ή 1.600 μέτρων.

«Η δοκιμή αποτέλεσε το επόμενο βήμα για τον εξοπλισμό στρατιωτικών αεροπλάνων, ελικοπτέρων, πλοίων και φορτηγών με ελαφρά και ανθεκτικά οπλικά συστήματα λέιζερ» αναφέρει ο κατασκευαστής.

Το Athena είναι ουσιαστικά μια τροποποιημένη βερσιόν του λέιζερ ADAM της Lockheed Martin που εξειδικεύεται σε ιπτάμενους στόχους.

Χάρη σε μια τεχνική που ονομάζεται «φασματικός συνδυασμός δεσμών», η δέσμη του όπλου σχηματίζεται από το συνδυασμό επιμέρους ακτίνων λέιζερ σε διαφορετικά μήκη κύματος. Αυτό «προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση και καταστροφική ισχύ από ό,τι πολλαπλά μεμονωμένα λέιζερ των 10 kilowatt όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε άλλα συστήματα».

Τα τελευταία χρόνια το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας επενδύσει  σε μια ποικιλία όπλων «κατευθυνόμενης ενέργειας» με βασικό κίνητρο τη μείωση του κόστους. Οι βολές με όπλα λέιζερ κοστίζουν πενταροδεκάρες σε σχέση με τους πυραύλους και τις έξυπνες βόμβες, και επιπλέον μπορούν να πραγματοποιούν σχεδόν απεριόριστες βολές, σε αντίθεση με άλλα οπλικά συστήματα που τελικά ξεμένουν από πυρομαχικά.
in.gr
Στην άδεια Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός με 4-3 απέναντι στον ΠΑΟΚ
Με «χατ τρικ» του Μάρκους Μπεργκ (27΄, 70΄ & 87΄) και ένα γκολ του Καρέλη (63΄), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-3 του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στο άδειο γήπεδο της Λεωφόρου, λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων, αλλά και της γνωστής απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.
Οι «πράσινοι» έφτασαν τους 58 βαθμούς και μοιράζονται το «ρετιρέ» με τον Ολυμπιακό που έχει πάντως αγώνα λιγότερο.
Στην 3η θέση με 50 βαθμούς έμεινε ο «Δικέφαλος του Βορρά», τα γκολ του οποίου σημείωσαν οι Αθανασιάδης (42΄), Σκόνδρας (60΄) και Νομπόα (93΄).
Προς το τέλος Απριλίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναπρόσληψης των απολυμένων και της αποκατάστασης των διαθέσιμων στο Δημόσιο, οι οποίοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέρχονται σε περίπου 3.900. Οι θέσεις αυτές θα αφαιρεθούν από τις 15.000 προσλήψεις που έχουν συμφωνηθεί για το 2015 μεταξύ των δανειστών μας και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία για όσους επιστρέψουν στο Δημόσιο θα γίνει ως εξής:

-Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή πιθανότατα προς τα τέλη Μαρτίου

-Ταυτόχρονα με την κατάθεση του νομοσχεδίου θα είναι διαθέσιμος ο πίνακας κενών θέσεων στο Δημόσιο τις οποίες θα κληθούν να επιλέξουν εθελοντικά οι υπάλληλοι εφόσον δεν επιστρέψουν στις παλιές τους θέσεις. Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είτε σήμερα είτε αύριο πρόκειται να εκδοθεί εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου με την οποία θα ζητά από τα υπουργεία και τους φορείς του Δημοσίου να κοινοποιήσουν τις κενές θέσεις.

-Η αποκατάσταση αφορά  όλες τις κατηγορίες: απολυμένους, προς απόλυση, με προσωρινούς πίνακες, σε διαθεσιμότητα, εκτός από αυτούς που έχουν ήδη τοποθετηθεί. Οι τελευταίοι θα κληθούν να επιλέξουν, σε δεύτερη φάση, να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στη παλιά θέση. Η επιστροφή  ή παραμονή θα γίνει με αποκατάσταση της μισθολογικής και βαθμολογικής κατάστασης για όλους. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν και νομικά πρόσωπα όπως τα ΤΕΟ, ΙΓΜΕ κλπ.

-Για τους Διοικητικούς  ΑΕΙ, Καθηγητές ΤΕ και Σχολικούς Φύλακες που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία, προβλέπεται επανασύσταση οργανικών θέσεων και κατηργημένων κλάδων με απόφαση του Γ. Κατρούγκαλου ή οποία θα περιλαμβάνεται στο αναμενόμενο νομοσχέδιο. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες, με απόφαση του οικείου υπουργείου, θα δημιουργηθούν προσωποπαγείς θέσεις.

-Επιστρέφουν και οι κατηγορίες εργαζομένων της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας

-Δεν προβλέπεται μισθολογική αποκατάσταση όσων υπέστησαν μειώσεις ή συνολική απώλεια μισθών από τη διαθεσιμότητα ή την απόλυση παρά την επιμονή με την οποία τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το αίτημα από τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ κατά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης την περασμένη Παρασκευή.

http://www.aftodioikisi.gr 

Μερικά χρήσιμα μυστικά που πρέπει να θυμάστε, πριν πάτε  στη δουλειά, για να καταπολεμήσετε το εργασιακό στρες:
  1. Μην ανοίξετε τα e-mail σας ή το επαγγελματικό σας τηλέφωνο πριν φτάσετε στο γραφείο.

Με τη τεχνολογία να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, το τηλέφωνο χτυπάει συνεχώς για επαγγελματικά και προσωπικά e-mailΑντισταθείτε! Η δουλειά θα σας απασχολεί όλη την υπόλοιπη μέρα! Εκμεταλλευτείτε το πρωινό σας χρόνο για πράγματα που σας ευχαριστούν!
  1. Προετοιμάστε τα ρούχα που θα φορέσετε από το προηγούμενο βράδυ.

Εξοικονομήστε έτσι χρόνο το πρωί και μειώστε την  πιθανότητα  να αργοπορήσετε επειδή απλά δεν ξέρετε τι να βάλετε!
  1. Οργανώστε το πρόγραμμα της ημέρας σας.

Προμηθευτείτε μια ατζέντα, στην οποία θα καταγράφετε τις δραστηριότητες της ημέρας. Προγραμματίστε τις πιο απαιτητικές εργασίες τις ώρες που νιώθετε πιο αποδοτικοί!
  1. Ξεκινήστε τη μέρα σας με τα πιο σωστά καύσιμα.

Ίσως να έχετε κουραστεί να ακούτε και να διαβάζετε για τα οφέλη του πρωινού στην υγεία, τη διατήρηση του σωματικού βάρους και πολλά άλλα. Δοκιμάστε να βάλετε το πολυσυζητημένο πρωινό στη ζωή σας!

Στο χώρο εργασίας:

  1. Δώστε χρώμα στη δουλειά σας!

Ένα όμορφο περιβάλλον είναι ικανό να μας φτιάξει τη διάθεση και να μειώσει το στρες που συνοδεύει την εργασία. Τα πιο ευχάριστα  αξεσουάρ είναι:
  • Ένα λουλούδι.
  • Μια φωτογραφία ενός αγαπημένου σας προσώπου.
  • Μικρά χρωματιστά πόστερ με αισιόδοξες παραινέσεις όπως «Μη ξεχνάς να χαμογελάς» ή «Πάρε μια βαθιά εισπνοή» ή « όλα είναι αγάπη».
  • Μια ηλεκτρονική κορνίζα με εικόνες από τοπία ή πρόσωπα που σας χαλαρώνουν.
  1. Σηκωθείτε από τη καρέκλα σας με κάθε ευκαιρία.

Αυξήστε τη κίνηση στο γραφείο ακόμα και όταν κάθεστε με το να κινείτε τα πόδια  σας και τα χέρια  σας ή  κάνοντας ένα μικρό περίπατο στα διαλείμματα. Ακόμα και αυτά είναι αρκετά για να  προστατέψετε την υγεία της καρδιάς σας.
  1. Έχετε πάντα μαζί σας υγιεινά σνακ ή μικρογεύμα.

Μικρά σνακ όπως:
  • φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα
  • ανάλατοι ξηροί καρποί
  • μπισκότα βρώμης χωρίς  ζάχαρη
  • ρυζογκοφρέτες
  • λαχανικά σε στικς όπως αγγούρι και καρότο
  • μπάρες δημητριακών με βρώμη

Ελαφρύ γεύμα μια σαλάτα με αυγό, τόνο ή κοτόπουλο, ένα τοστ ή ένα κομμάτι σπιτική πίτα ή ένα αυγό, θα σας δώσουν ενέργεια χωρίς να σας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες και να «βαρύνουν» το στομάχι σας.
  1. Ενυδατωθείτε σωστά.

Φροντίστε να πίνετε πάντα αρκετό νερό και αντικαταστήστε κάποιους καφέδες με ροφήματα από αρωματικά βότανα, όπως Χαμομήλι, Λουίζα, Φασκόμηλο.

  1. Εφαρμόστε ένα σύντομο προσωπικό πρόγραμμα χαλάρωσης.

Βρείτε ένα ήρεμο χώρο, κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Θυμηθείτε να εισπνέεται αργά από την μύτη και να εκπνέετε από το στόμα. Πάρτε 7-8 βαθιές αναπνοές, σιγά σιγά. Στη συνέχεια σκεφτείτε ένα μέρος που σας αρέσει και σας χαλαρώνει. Ταξιδέψτε νοερά  εκεί για λίγα λεπτά, πάρτε 3-4 ακόμα βαθιές αναπνοές και επιστρέψτε στην εργασία σας.
relax_view

Κάθε μέρα είναι μοναδική  και ανεπανάληπτη, μην την αφήνετε να  πάει  χαμένη!


Γράφουν:  Άννα Παπαγεωργίου
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Επ. Υπεύθυνη Κέντρο Συμβουλευτικής Διατροφής «Ευρωστία»
Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου
Σύμβουλος  Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
Επ. Διαχείρισης του Στρες και Προαγωγής της Υγείας
Επ. Συνεργάτης Κέντρο Συμβουλευτικής Διατροφής «Ευρωστία»

Πηγή: boro.gr
Τη δυνατότητα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, στις 19 και 20 Μαρτίου, σε άπορες γυναίκες παρέχει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Κοινωνικό Πολυϊατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Ξηροκρήνη).

Οι προϋποθέσεις για τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο είναι οι γυναίκες που θέλουν να τον κάνουν να μην έχουν επαρκή ασφαλιστική κάλυψη ή οικονομική δυνατότητα να την κάνουν ιδιωτικά, να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό και να έχουν ηλικία από 40 έως 70 ετών. Τα ραντεβού θα κλείνονται από τις 10 Μαρτίου στο τηλέφωνο 2310 515243 από τις 9.00 έως τις 14.00.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 4.500.

Παρά την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειονότητα των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ό,τι αφορά την ποιότητά τους.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!