Τρίτη 7 Μαρτίου 2017


Λίστα κατάταξης με τα πλουσιότερα κράτη του πλανήτη δημοσίευσε το Global Finance Magazine με βάση στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι χώρες αξιολογούνται σύμφωνα με το ΑΕΠ τους, με βάση την κατά κεφαλήν αγοραστική δύναμη. Στην κορυφή βρίσκεται το Κατάρ, με 129.726 δολάρια κατά κεφαλήν ΑΕΠ, ενώ 15 από τις 30 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο είναι ευρωπαϊκές.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 51η θέση της λίστας με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 26.809 δολάρια.
Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε δολάρια:
30. Ιαπωνία (38.893)
29. Φινλανδία (41.812)
28. Γαλλία (42.384)
27. Μ. Βρετανία (42.513)
26. Ομάν (43.737)
25. Βέλγιο (44.881)
24. Καναδάς (46.239)
23. Δανία (46.602)
22. Ταϊβάν (47.790)
21. Αυστρία (47.856)
20. Ισλανδία (48.070)
19. Γερμανία (48.189)
18. Αυστραλία (48.806)
17. Σουηδία (49.678)
16. Μπαχρέιν (50.302)
15. Ολλανδία (50.846)
14. Σ. Αραβία (54.078)
13. ΗΠΑ (57.293)
12. Χονγκ Κονγκ (58.094)
11. Ελβετία (59.375)
10. Σαν Μαρίνο (64.443)
9. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (67.696)
8. Νορβηγία (69.296)
7. Ιρλανδία (69.374)
6. Κουβέιτ (71.263)
5. Μπρουνέι (79.710)
4. Σιγκαπούρη (87.802)
3. Μακάο (96.147)
2. Λουξεμβούργο (101.936)
1. Κατάρ (129.726)

O Αλέν Ντελόν υπήρξε στα νιάτα του μεγάλος καρδιοκατακτητής και η ζωή του κατακλυζόταν από όμορφες γυναίκες.

Σήμερα ο κινηματογραφικός μύθος είναι ένας μοναχικός άνθρωπος και συχνά τον παρομοιάζουν σαν έναν «μοναχικό λύκο».

Ο 81χρονος, πλέον, σούπερ σταρ αποφεύγει τον Τύπο, δεν θέλει να δίνει συνεντεύξεις, ζει μοναχικά και έχει αποσυρθεί στην επαρχία.

Ο ηθοποιός έχει αποκτήσει συνολικά τέσσερα παιδιά, από δύο διαφορετικές σχέσεις του, αλλά με τους δύο, από τους τρεις γιους του, βρίσκεται σε διαμάχη.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν με τον 52χρονο σήμερα γιο τους Άντονι Ντελόν, που έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του Ναταλί Ντελόν.

Ο Άντονι ήταν κι αυτός καρδιοκατακτητής όπως και ο Αλέν, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει μία μεγάλη καριέρα στον κινηματογράφο καθώς πάντα υπήρχε η σύγκριση με τον διάσημο πατέρα του. Έτσι, στην πραγματικότητα ποτέ του δεν μπόρεσε να αναπτύξει το χάρισμα που είχε.

Ωστόσο ο Άντονι Ντελόν έγινε πολλές φορές πρωτοσέλιδο εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούσε με τον ορμητικό του χαρακτήρα.

Το 1983 και σε ηλικία 18 χρόνων έμεινε για αρκετό διάστημα στο αναμορφωτήριο καθώς είχε κλέψει μία ΒΜW, ενώ έκανε και ένα μήνα στη φυλακή καθώς πυροβόλησε έξω από το σχολείο της Σταφανί του Μονακό, όταν οι δυο τους διατηρούσαν ερωτική σχέση, ενώ υπήρξε και μία περίοδος που ακολούθησε τον δρόμο της ακροδεξιάς.

Σήμερα ζει ήσυχα και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη σχέση του με τον πατέρα του.

Αλλά τα δύσκολα για τον Αλέν Ντελόν έρχονται από τον μικρότερό του γιο, τον 22χρονο Αλέν Φαμπιάν, που έχει αποκτήσει από τη σχέση του με το πρώην μοντέλο Ροζαλί Βαν Μπρέμεν, με την οποία χώρισε το 2002.

Ο Αλέν Φαμπιάν μοιάζει πολύ περισσότερο από ό,τι ο Άντονι, εμφανισιακά, στον Αλέν Ντελόν κι αυτό του δημιουργεί μεγαλύτερη δυσκολία να βγει από τη σκιά του διάσημου πατέρα του.

Ο χωρισμός των γονιών του δεν ήταν καθόλου εύκολος κι αυτός βρέθηκε ανάμεσα σ’ αυτή τη διαμάχη. Περιέγραψε την οικογένεια του ως μία «κόλαση» και ήταν αυτός που κατηγόρησε τον πατέρα του για βίαια ξεσπάσματα.

Πριν από λίγο καιρό ο Αλέν – Φαμπιάν μίλησε για την κακή σχέση που έχει με τον πατέρα του λέγοντας ότι «αυτός είναι πλέον 80 χρόνων, δεν έχει χρόνο για να κάτσει να σκεφτεί. Θα ήθελα να του πω ότι τον αγαπώ και ελπίζω να μου πει κι αυτός ότι μ’ αγαπάει και ότι είναι περήφανος για μένα. Αλλά δεν πρόκειται να μου το πει και δεν θα του το πω κι εγώ. Έχω σταματήσει να ελπίζω ότι θα έχω κάποια σχέση με τον πατέρα μου». Αλλά ο Αλέν Ντελόν ανησυχεί για τον μικρό του γιο και δήλωσε: «Ξέρω ότι έχω αποτύχει ως πατέρας».

Ο Αλέν Φαμπιάν έχει ποινικό μητρώο όπως και ο μεγάλος του αδελφός και έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή για τον τραυματισμό μιας κοπέλας. Τότε φάνηκε ότι η σχέση του με τον πατέρα του οδεύει προς αποκατάσταση. Δοκίμασε και πάλι την τύχη του ως ηθοποιός, ενώ είχε μεγάλη επιτυχία και στο χώρο του μόντελινγκ κάνοντας δουλειές για τους οίκους Dior και Gucci.

Κι εκεί που ο Αλέν Ντελόν είπε ότι όλα θα πάνε καλά και θα ξεκουραστεί από τα προβλήματα που του έχουν προκαλέσει οι γιοί του, η ταλαιπωρία του συνεχίζεται. Ο Αλέν Φαμπιάν άρχισε και πάλι να απασχολεί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κι όχι για την καλλιτεχνική του πορεία ως ηθοποιός και μοντέλο.

Πρόσφατα συνελήφθη να οδηγεί το σκούτερ του μεθυσμένος και ήταν ο πατέρας του πήγε για να τον βγάλει από το κρατητήριο, ευχαριστώντας τους αστυνομικούς για την καλή μεταχείριση που είχε ο ατίθασος απόγονός του.

Ο Αλέν Φαμπιάν έχει όμως προβλήματα και με τα χρήματα λόγω της εξάρτησής του από τις ουσίες. Μάλιστα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι τα χρήματα που έχει βγάλει από την εργασία του ως μοντέλο τα έχει ξοδέψει όλα με αποτέλεσμα να μην έχει να πληρώσει ούτε το ενοίκιό του.

Για την κατάσταση του ετεροθαλούς αδελφού του έκανε σχόλιο και ο Άντονι, που έχει ζήσει παρόμοιες καταστάσεις λέγοντας ότι: «νομίζω ότι ψάχνει να βρει τον εαυτό του».

Η μόνη παρηγοριά του Αλέν Ντελόν είναι η 26χρονη κόρη του Ανούσκα, που είναι η μεγαλύτερη αδελφή του Αλέν Φαμπιάν. Σημειώνει μεγάλη επιτυχία ως ηθοποιός και δεν θέλει να απογοητεύσει τον πατέρα της.

Μάλιστα, πρόσφατα σχολιάζοντας τα προβλήματα που έχει ο πατέρας της με τους δυο του γιους, η Ανούσκα έγραψε στο Instagram: «Φυσικά και είναι υπεύθυνος για την οικογένειά του, αλλά τελικά υπεύθυνος είναι μόνο για ένα, για τον εαυτό του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανατροπές στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, φέρνει η κυβέρνηση με γενναίες μειώσεις σε πολλά από αυτά, αλλά χωρίς ένα ευρύτερο σχέδιο διαπαιδαγώγησης των Ελλήνων στην οδική ασφάλεια και παρά τα 1.600 και πλέον θύματα στους ελληνικούς δρόμους.
Το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με το Εθνος, σχεδιάζει τη μείωση των προστίμων του ΚΟΚ ως και κατά 50%.
Ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης μάλιστα επιμένει στην αναλογικότητα των προστίμων. Το .ίδιο μοντέλο φαίνεται, λέγεται, να λειτουργεί στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με όσα είπε ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης στο Εθνος, οι αλλαγές έχουν ήδη συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενώ θα επιδιωχθεί ευρύτερη συναίνεση και από τα υπόλοιπα κόμματα.
Σε σχέση της σύνδεσης του ύψους του προστίμου με την οικονομική κατάσταση του παραβάτη ο υφυπουργός δήλωσε ότι η διάταξη δεν είναι αντισυνταγματική και η οικονομική κατάσταση του παραβάτη θα διαπιστώνεται μέσω Taxis.
Για παράδειγμα ένα πρόστιμο των 100 ευρώ έχει άλλη αξία για κάποιον με εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο και άλλη για κάποιον με εισόδημα 50.000 ευρώ το χρόνο.
Κάπως έτσι η παράβαση θα… κοστολογείται μέσω taxisnet και ανάλογα με το εισόδημα.
Παράλληλα οι παραβάτες θα υποχρεώνονται και σε κοινωνική εργασία για την “αποπληρωμή” του προστίμου έτσι ώστε να αυξηθεί και η κοινωνική συνείδησή τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντως για πολύ επικίνδυνες παραβάσεις που οδηγούν σε τροχαία και βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τα πρόστιμα αναμένεται να μείνουν στα ίδια επίπεδα. Δηλαδή για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, για παραβίαση στοπ κ.λπ.
Στα 700 ευρώ παραμένει το πρόστιμο για κόκκινο και stop, στα 350 ευρώ η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στα 100 ευρώ το πρόστιμο για τη χρήση κινητού, αλλά και τα πρόστιμα από 200 ως και 2.000 ευρώ για οδηγούς που έχουν κάνει χρήση αλκοόλ.

Το τραγούδι «This is love» της Demy επιλέχθηκε στον ελληνικό τελικό, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision.
Κατά τη διάρκεια του ελληνικού τελικού, ο οποίος μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, παρουσιάστηκαν τρία τραγούδια, το «When the morning comes around», το «Αngels» και το «This is love», το οποίο αναδείχθηκε το αγαπημένο του κοινού και των κριτικών επιτροπών.
H σύνθεση και η παραγωγή του χορευτικού τραγουδιού ανήκει στον Δημήτρη Κοντόπουλο, ενώ τους στίχους έγραψαν η αδερφή της Demy, Romy Papadea, και ο John Ballard.
Το «This is love» είχε διαρρεύσει πριν από μερικές ημέρες στο διαδίκτυο, κάτι που έκανε την ΕΡΤ να σκεφτεί τον αποκλεισμό του από τον ελληνικό τελικό. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη τελικά, και το τραγούδι κέρδισε το κοινό και τους κριτικούς της ομογένειας.
Ο ελληνικός τελικός  παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά και τον ηθοποιό Αντώνη Λουδάρο, και το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε κατόπιν ψηφοφορίας.
Το 70% της τελικής απόφασης βασίστηκε στις ψήφους του κοινού και το 30% στην κριτική επιτροπή των ελληνικών κοινοτήτων της ομογένειας.
Η νεαρή τραγουδίστρια θα ταξιδέψει στο Κίεβο τον Μάιο, για να συμμετάσχει στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision.
naftemporiki.gr
Πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017!
Σοκ προκάλεσαν στο οικονομικό επιτελείο τα αναλυτικά στοιχεία καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας 2017 καθώς αποδείχθηκε πως πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν το αντίτιμο για το όχημά τους αλλά ούτε και κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους εφορίες.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 έσπασαν το φράγμα του 1,1 εκατομμυρίου σημειώνοντας αύξηση λίγο κάτω από 30% σε σχέση με εκείνους που δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 οι οποίοι ανέρχονταν σε 850.000 ιδιοκτήτες.
Παράλληλα οι πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας τα κινούν χωρίς να έχουν πληρώσει ασφάλεια αλλά ούτε τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ καθώς ούτως η άλλως τα κινούν παράνομα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως σχεδόν 1 στους 4 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το κινεί χωρίς να πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας, ασφάλεια και βέβαια δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ!
Διαβάστε περισσότερο στο enikonomia.gr

Τα παιδιά αναπτύσσονται με το δικό τους ρυθμό και αυτό ισχύει και για την ομιλία, όπως και για κάθε άλλη πλευρά της ανάπτυξής τους.

Τα παιδιά συνήθως λένε τις πρώτες τους λεξούλες πάνω κάτω στους 12 μήνες.

Για τον επόμενο χρόνο, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και μέχρι την ηλικία των 2 ετών, χρησιμοποιούν παραπάνω λέξεις και τις πρώτες τους φράσεις.

Βέβαια, ο ακριβής χρόνος αλλά και το διάστημα που απαιτείται μέχρι να γίνει αυτό, ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση.

Όπως και να έχει, αν το μικρό σας έχει κλείσει τους 15 μήνες και δεν μιλάει ακόμα, ίσως να είναι το πρώτο σημάδι ότι πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Η υποψία σας θα ενισχυθεί αν όσο περνάνε οι μήνες και μέχρι και την ηλικία των τριών το παιδί σας επικοινωνεί μόνο με νοήματα, δεν γνωρίζει τα βασικά χρώματα, δυσκολεύεται να μιμηθεί λέξεις που του λέτε, ενώ λέει μόνο συλλαβές ή «μαμά» και «μπαμπά».

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Ο πιο συνηθισμένος λόγος, είναι το παιδί να αντιλαμβάνεται τις λέξεις, τι εκφράσεις, τα πάντα, αλλά να μη μπορεί να εκφραστεί. Επιπλέον, η καθυστέρηση αυτή, μπορεί να οφείλεται στο ενδεχόμενο νοητικής στέρησης, αυτισμού ή ακόμα και προβλήματα ακοής.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison επισημαίνουν ότι τα βρέφη δεν έχουν ακόμη την ικανότητα να φιλτράρουν τους θορύβους του περιβάλλοντος και να εστιάζουν σε μία λειτουργία, γι’ αυτό ενθαρρύνουν τους γονείς να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά σε ένα ήσυχο περιβάλλον που βοηθά την εξερεύνηση και τη μάθηση.

Η αφήγηση στη διάρκεια μια κοινής δραστηριότητας ή ακόμη και κατά τη διάρκεια του ταΐσματος, μπορεί να βοηθήσει τη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού.

Άλλη μελέτη του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας στο Περθ, διαπίστωσε ότι περίπου ένα στα δέκα παιδιά εμφανίζει γλωσσική καθυστέρηση, σε σχέση με τον μέσο όρο, στην ηλικία των δύο ετών.

Επίσης, τα παιδιά αυτά εμφανίζονταν να έχουν αρχικά περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα (π.χ. ήσαν πιο εσωστρεφή και παθητικά), με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν οι γονείς σε ερωτηματολόγια για τη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Όμως μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, λίγο πριν το σχολείο, οι διαφορές ουσιαστικά είχαν εξαφανιστεί και τα παιδιά με την αρχική γλωσσική καθυστέρηση δεν φαινόταν να έχουν κάποιο συγκριτικό νοητικό-ψυχολογικό μειονέκτημα, κάτι που συνεχιζόταν ως την ηλικία των 17 ετών.

Οι ερευνητές υποθέτουν πως οι αρχικές ψυχολογικές δυσκολίες οφείλονται στο ότι τα παιδιά δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν (χωρίς να υπάρχει κάποια εγκεφαλική διαταραχή), όμως αργότερα, όταν πια αποκαθιστούν φυσιολογική επικοινωνία, οι όποιες δυσκολίες ξεπερνιούνται.

Καθυστέρηση λόγου

Με το που υποψιαστείτε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μη χάσετε πολύτιμο χρόνο. Επισκεφτείτε πρώτα τον παιδίατρο και εκείνος θα μπορέσει να σας δώσει πολύτιμες συμβουλές.

Μία πρώτη διάγνωση θα ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο και μετά θα χρειαστεί να επισκεφτείτε κάποιον ωτορυνολαρυγγολόγο και λογοθεραπευτή, προκειμένου να εξετάσουν το μικρό σας σε κάθε επίπεδο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η καθυστέρηση στο λόγο, τις περισσότερες φορές είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί και δε χρειάζεται να μας πιάνει πανικός.

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

Η απίστευτη ιστορία του ερημίτη Κρίστοφερ Νάιτ στις ΗΠΑ, όπου ζούσε απομονωμένος. Εκανε πάνω από 1.000 διαρρήξεις (!) και κλείστηκε στη φυλακή για επτά μήνες
Η φυλακή είναι για τους περισσότερους τιμωρία, επειδή χάνουν το δικαίωμα της καθημερινής επαφής με τους ανθρώπους.

Για τον Κρίστοφερ Νάιτ, ωστόσο, ήταν η πλέον κοινωνική εμπειρία που είχε έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια που ζούσε ως ερημίτης και κατάφερνε να επιβιώνει με τις προμήθειες τις οποίες εξασφάλιζε κάνοντας περισσότερες από 1.000 διαρρήξεις σε σπίτια του Μπελγκρέιντ Λέικς, στο Μέιν των ΗΠΑ!
Ο 51χρονος, που πέρασε επτά μήνες στη φυλακή, αφού πιάστηκε στα πράσα σε μια από τις εφόδους του το 2013, αποφάσισε να πει την ιστορία του στον συγγραφέα Μάικλ Φίνκελ, ο οποίος υπογράφει το βιβλίο με τίτλο «The Stranger in the Woods: The Extraordinary Story of the Last True Hermit» (Ο ξένος στο δάσος: Η απίστευτη ιστορία του τελευταίου πραγματικού ερημίτη).

Ο Φίνκελ περιγράφει σε αυτό τη συνάντηση που είχε με τον Νάιτ στη φυλακή, ότι τον βρήκε πίσω από ένα πλαστικό διαχωριστικό επειδή δεν αισθανόταν καθόλου άνετα με την ανθρώπινη επαφή. Μάλιστα, όπως σχολιάζει ο συγγραφέας, ο Νάιτ πρέπει να υπήρξε ο μόνος φυλακισμένος στις ΗΠΑ που ζήτησε ο ίδιος την απομόνωση, ενώ η σύλληψή του ήταν η πρώτη διάδραση που είχε με ανθρώπους για 27 ολόκληρα χρόνια! Και προτού ζήσει, όμως, στο δάσος δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός.
Εξαφανίστηκε
Ο Νάιτ μεγάλωσε σε μια οικογένεια που δεν έμοιαζε με τις άλλες στο μικρό χωριό Αλμπιον του Μέιν. Ο πατέρας του σπούδαζε θερμοδυναμική και εξασφάλιζε στην οικογένειά του τροφή με ό,τι καλλιεργούσε σ' ένα θερμοκήπιο που είχε κατασκευάσει. Ο Νάιτ, που ήταν το μικρότερο από πέντε αδέρφια, αποκάλυψε ότι οι γονείς του δεν έδειχναν ιδιαίτερη τρυφερότητα στα παιδιά τους και «είχαν εμμονή με την ιδιωτικότητά τους».

Σε ηλικία 20 ετών, το 1986, αποφάσισε να ξεκινήσει το ταξίδι του στη φύση και, χωρίς καν να πει «αντίο», έφυγε από την οικογένειά του.
Οι γονείς του δεν δήλωσαν ποτέ την εξαφάνισή του, καθώς υπέθεσαν ότι είχε φύγει για κάποια εξερεύνηση.
Ποιος ήταν, όμως, ο λόγος που υπέβαλε τον εαυτό του σε τόσο σκληρές συνθήκες ζωής στην ύπαιθρο και στον κίνδυνο των διαρρήξεων, τις οποίες, κατά δήλωσή του, δεν έκανε με ευχαρίστηση; Η ζωή στη φύση ήταν πιο απελευθερωτική από το να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δουλεύοντας σ' ένα κουβούκλιο...

Σε τροποποιήσεις στον τρόπο με τον οποίο εγκαθίστανται οι ενημερώσεις ασφαλείας στα Windows 10 σκοπεύει να προχωρήσει η Microsoft, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να προγραμματίσουν πότε θέλουν να κάνουν τις αναβαθμίσεις.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η Microsoft έχει δεχτεί πληθώρα παραπόνων σχετικά με την επανεκκίνηση των υπολογιστών που απαιτείται μετά από την εγκατάσταση ορισμένων ενημερώσεων και η οποία γίνεται αυτόματα. Πλέον οι χρήστες των Windows 10 θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν πότε θέλουν να γίνονται οι ενημερώσεις, εντός χρονικού ορίου 3 ημερών από τη στιγμή που θα λάβουν την πρώτη ανακοίνωση η οποία θα τους ειδοποιεί ότι είναι διαθέσιμο ένα νέο update.
Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η καθυστέρηση της εγκατάστασης ενημερώσεων ασφαλείας μπορεί να είναι επικίνδυνη.
Όπως δήλωσε στο BBC ο ‘Αλαν Γουντγουόρντ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Σάρεϊ της Βρετανίας, οι χρήστες θα πρέπει να προχωρούν άμεσα στην εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας, ώστε τα συστήματά τους να είναι πάντα προστατευμένα.
«Δεν με πείθει 100% αυτή η ιδέα επειδή πολύ συχνά αυτές οι ενημερώσεις εμπεριέχουν σημαντικά διορθωτικά ασφαλείας, τα οποία πρέπει να εγκαθίστανται όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο ίδιος στο BBC.
«Μόλις οι χάκερς καταφέρουν να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν μια ευπάθεια, αμέσως προσπαθούν να βρουν τρόπους για να την εκμεταλλευτούν. Η ευκολία και η πολυπλοκότητα αποτελούν συχνά εχθρό της ασφάλειας», τόνισε ο Γούντγουορντ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!