Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018


Νέα μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Translational Psychiatry, επισημαίνει ότι τα άτομα με σχιζοφρένεια μπορούν να εκπαιδευτούν παίζοντας βιντεοπαιχνίδια για να ελέγξουν το τμήμα του εγκεφάλου που συνδέεται με τις λεκτικές ψευδαισθήσεις.
Η ερευνητική ομάδα, από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του King’s College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Roehampton, μελέτησε 12 άτομα που παρουσίαζαν καθημερινά δυσάρεστες και απειλητικές ψευδαισθήσεις, ένα σύνηθες σύμπτωμα της σχιζοφρένειας. Τα άτομα με την κατάσταση αυτή είναι γνωστό ότι έχουν πιο ενεργό ακουστικό φλοιό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ευαίσθητα στους ήχους και τις φωνές.
Για να προσπαθήσουν να ελέγξουν τα συμπτώματά τους, τους ζητήθηκε να παίξουν ένα βιντεοπαιχνίδι χρησιμοποιώντας τις δικές τους διανοητικές στρατηγικές για να μετακινήσουν έναν ηλεκτρονικό πύραυλο, ενώ βρίσκονταν συνδεδεμένοι σε σαρωτή μαγνητικής τομογραφίας. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να μειώσουν τον όγκο στις εξωτερικές φωνές που άκουγαν.
Όπως λένε οι ερευνητές στη μελέτη αυτή, οι ασθενείς κατάφεραν να προσγειώσουν τον πύραυλο στο παιχνίδι όταν συνδεόταν με την περιοχή του εγκεφάλου τους που είναι ευαίσθητη στην ομιλία και στις ανθρώπινες φωνές. Με τον καιρό μάλιστα, οι ασθενείς έμαθαν να χρησιμοποιούν την τεχνική αυτή στην καθημερινή τους ζωή για να μειώσουν τη δύναμη των ψευδαισθήσεων.
Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα τόνισε ότι αυτή είναι μια μικρή πιλοτική μελέτη και τα ευρήματα πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθούν. Όπως είπαν, η τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους ασθενείς με σχιζοφρένεια που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα.
Η Natasza Orlov, από το King’s College του Λονδίνου, επεσήμανε ότι οι ασθενείς γνωρίζουν πότε θα φτάσουν στο επίπεδο να ακούν φωνές – μπορούν να το αισθανθούν, γι ‘αυτό οι ερευνητές θέλουν να εφαρμόσουν την τεχνική αυτή, ώστε όχι μόνο να μειώσουν αλλά και να σταματήσουν τελείως να ακούνε αυτές τις φωνές.
Η Δρ. Orlov παραδέχθηκε ότι το μέγεθος δείγματος μελέτης είναι μικρό και απουσίαζε μια ομάδα ελέγχου, όμως όπως είπε, αυτά τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα. «Σκοπεύουμε τώρα να διεξαγάγουμε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη για να δοκιμάσουμε αυτή την τεχνική σε ένα μεγαλύτερο δείγμα» συμπλήρωσε η Δρ. Orlov.
Ο καθηγητής Sukhi Shergill από τον King’s College του Λονδίνου, δήλωσε ότι η έρευνα αυτή προσφέρει μια «νέα προσέγγιση» για τη βοήθεια των ασθενών με σχιζοφρένεια. Συμπλήρωσε επίσης ότι παρόλο που πρόκειται για προκαταρκτικά δεδομένα, είναι ιδιαίτερα υποσχόμενο το γεγονός ότι οι ασθενείς ήταν σε θέση να ελέγξουν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα.

Πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ κατέβαλε η σούπερ σταρ της ποπ, Σακίρα, στις ισπανικές φοροεισπρακτικές αρχές,στο πλαίσιο της διαμάχης της με το υπουργείο Οικονομικών, που της προσάπτει ότι δεν δήλωσε τα εισοδήματά της για την περίοδο μεταξύ 2011 και 2014, γράφει σήμερα η εφημερίδα El Periodico.
«Τα 20 και πλέον εκατομμύρια που καταβλήθηκαν από την κολομβιανή τραγουδίστρια αντιστοιχούν σε ένα οικονομικό έτος που έχει ήδη παραγραφεί (και δεν μπορεί να αποτελέσει έρεισμα για ποινικές διώξεις), αυτό του 2011, αλλά το υπουργείο Οικονομικών της ζητούσε το ποσό δια της διοικητικής οδού», γράφει η καταναλική εφημερίδα.
Η Σακίρα, σύντροφος του αμυντικού της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ από το 2011, έχει δύο παιδιά μαζί του που πηγαίνουν σχολείο στη Βαρκελώνη.
Η τραγουδίστρια φέρεται να πλήρωσε το ποσό αυτό ώστε να μπορεί στη συνέχεια να προσφύγει σε διοικητικό δικαστήριο κατά της απόφασης αυτής, γράφει η εφημερίδα.
Το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να διενεργεί έρευνα για τα έτη 2012 έως 2014 με τη φορολογική υπηρεσία να εκτιμά ότι η Σακίρα, από φορολογικής άποψης, θα έπρεπε να διαμένει στην Ισπανία, εξήγησε σήμερα ο Χοσέ Μιγκέλ Κόμπανι, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βαρκελώνης.
Η 41 ετών καλλιτέχνης διαμένει επίσημα στην Καταλονία από το 2015. Πρωτύτερα είχε την κατοικία της στις Μπαχάμες.
Οι εκπρόσωποι της Σακίρα προβάλλουν το επιχείρημα ότι η τραγουδίστρια εισέπραξε το μεγαλύτερο ποσό των εσόδων της έως το 2014 από τις διεθνείς της περιοδείες και ότι δεν περνούσε παρά έξι μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, όριο πέραν του οποίου η φορολογική κατοικία είναι υποχρεωτική.
Η εισαγγελία αναμένεται να ανακοινώσει έως τον Ιούνιο αν θα ασκήσει δίωξη σε βάρος της για οικονομικά αδικήματα.
Η Σακίρα, γνωστή για επιτυχίες όπως το «Waka waka», τον ύμνο του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2010, αναμένεται να ξαναρχίσει τις περιοδείες της φέτος, έπειτα από ένα διάλειμμα ενός έτους, λόγω προβλήματος στις φωνητικές της χορδές.
Μπερλουσκόνι: «Είμαι ο Ιησούς Χριστός της πολιτικής»
Ιδιοκτήτης κρουαζιερόπλοιων, μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ιδιοκτήτης μεγάλου ποδοσφαιρικού συλλόγου, πρωθυπουργός, καταδικασμένος απατεώνας και τώρα ... ίσως διαμορφωτής νέας ηγεσίας για την Ιταλία, μέσα από τη δική του πολιτική επιρροή.
Στα 81 του χρόνια, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αψήφησε τους αντιπάλους, τους εισαγγελείς και τα σεξουαλικά σκάνδαλα μέσα από μια σειρά αναχωρήσεων από την πολιτική, αλλά κι επιστροφών. Και καθώς οι Ιταλοί προετοιμάζονται να ψηφίσουν στις 4 Μαρτίου, ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός τους, είναι και πάλι κεντρικό πρόσωπο, με το συνασπισμό του να είναι το μεγαλύτερο μπλοκ στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.
"Η δύναμη του Μπερλουσκόνι είναι εξαιρετική, έχει μια εκπληκτική ικανότητα να δέχεται κτυπήματα και παρ' όλα αυτά, να αντιστέκεται" λέει ο Giovanni Orsina, συγγραφέας του βιβλίου «Μπερλουσκονισμός και Ιταλία: Μια ιστορική ερμηνεία». "Είναι σαν να πιστεύει ότι αν δεν είναι στο προσκήνιο, είναι νεκρός".
Ή, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι: "Είμαι ο Ιησούς Χριστός της πολιτικής. Είμαι ασθενής θύμα, τα έβαλα με όλους, θυσιάζω τον εαυτό μου για όλους".
Καθώς ετοιμάζεται να γράψει ένα ακόμα κεφάλαιο, υπάρχουν μερικά στιγμιότυπα από το «έπος» του Μπερλουσκόνι.
- Ο Μπερλουσκόνι γεννήθηκε σε οικογένεια τραπεζικού, αν και περιγράφει τον εαυτό του ως "παιδί του πολέμου" καθώς η οικογένεια του αναγκάστηκε να αλλάξει τόπο κατοικίας και να μετακομίσει στην ιταλική επαρχία για να προστατευθεί από τον πόλεμο. Η πρώτη του εργασιακή εμπειρία ήταν στην ηλικία των 8 ετών, όταν έμαθε να αρμέγει γάλα από αγελάδες.
Μετά τις νομικές σπουδές, ο νεαρός Μπερλουσκόνι εργάστηκε ως τραγουδιστής σε κρουαζιερόπλοια και νυχτερινά κέντρα, αυτοσχεδιάζοντας τραγούδια για τους ανθρώπους στο ακροατήριο. "Πάντα έχω απολαύσει την εύρεση της σωστής ομοιοκαταληξίας", δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Canale 5 τον Νοέμβριο. Τελικά, η αφοσίωση στο καθήκον τερμάτισε τη μουσική του καριέρα. "Ο πατέρας μου έβγαλε τα αυτιά μου και μου είπε ότι δεν μπορούσα να είμαι τραγουδιστής όλη μου τη ζωή", θυμάται.
Μετά την πρώτη του περιουσία που έκανε δραστηριοποιούμενος στην αγορά ακινήτων, η αγορά ενός καλωδιακού καναλιού του Μιλάνου το 1978 ήταν η πρώτη επιχείρηση του Μπερλουσκόνι στην τηλεόραση. Προσφέροντας ένα πρόγραμμα από σαπουνόπερες και διάφορα σόου, συχνά με φτωχές γυναίκες, ο Μπερλουσκόνι αξιοποίησε το άνοιγμα των ιταλικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων για να οικοδομήσει μια ιδιωτική αυτοκρατορία που ανταγωνίζεται το κρατικό δίκτυο RAI. Σήμερα, η εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Μιλάνο, η Fininvest SpA, κατέχει μερίδια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη βιοτεχνολογία και τη χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων εκμεταλλεύσεών της, της Banca Mediolanum SpA και του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Mediaset SpA. Η καθαρή αξία του Berlusconi είναι περίπου 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires, αυξημένος κατά 2,5% φέτος

Ένας καθηγητής μουσικής και διευθυντής ορχήστρας στη Ρωσία, ηλικίας 55 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε διότι είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη μαθήτρια απαλλάχθηκε από την ποινή που του επιβλήθηκε, αφού παντρεύτηκε το νεαρό κορίτσι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα.
Ο Γιούρι Μπονταρένκο, πρώην διευθυντής ορχήστρας του καλλιτεχνικού Λυκείου της Αγίας Πετρούπολης (βορειοδυτικά) καταδικάστηκε σήμερα «σε στέρηση ελευθερίας για ένα έτος και τριετή ποινή απαγόρευσης άσκησης παιδαγωγικής δραστηριότητας» διότι σύναψε σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη κάτω των 16 ετών, αφού την εποχή που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα ήταν μαθήτριά του, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο Τύπου του δικαστηρίου της συνοικίας Κίροφ, στην Αγία Πετρούπολη.
Εντούτοις, απέφυγε την καταδίκη χάρη σε μια διάταξη του ποινικού κώδικα που καθορίζει ότι ένας καταδικασθείς για πρώτη φορά με αυτήν την κατηγορία «μπορεί να απαλλαγεί της ποινής εφόσον αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την κοινωνία αφού παντρεύτηκε με την ζημιωθείσα διάδικο».
Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, η σχέση μεταξύ του μαέστρου και της μαθήτριάς του, ηλικίας 15 ετών όταν γνωρίστηκαν, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015 και συνεχίστηκε έως το Νοέμβριο του 2016, όταν οι γονείς του κοριτσιού ανακάλυψαν τη σχέση τους και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του.
Η εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda διευκρινίζει ότι ο Γιούρι Μπονταρένκο, αφού προσπάθησε να καθυστερήσει τη δίκη που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017, κατόπιν πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του τον Δεκέμβριο του 2017 και παντρεύτηκε τη νεαρή κοπέλα, η οποία είχε πλέον ενηλικιωθεί, τον Ιανουάριο. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμενος προς όφελός του τη σχετική διάταξη του νόμου απέφυγε την καταδίκη.

Ακόμη και ευχές για… πρωθυπουργός δέχθηκε στο facebook ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, πρωταγωνιστής ταινιών πορνό. Αφορμή; Η ανάρτησή του για “συζητήσεις” με την Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής για υποψηφιότητα στην Α’ Αθηνών! Ο πορνοστάρ δεν έκανε γνωστό εάν κάνει χιούμορ.
Η ανάρτηση προκάλεσε… τουλάχιστον έκπληξη. Ο πορνοστάρ, εάν όντως σκέφτεται να είναι υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή σίγουρα “έβγαλε” θέμα που θα συζητηθεί. Στην ανάρτησή του όπου υπάρχει και η φωτογραφία με την Ουρανία Μιχαλολιάκου γράφει:
Με Ουρανία Μιχαλολιάκου βόλτα! Επόμενο βήμα συζητήσεις για βουλευτής στην Α’ Αθηνών
Η ανάρτηση έχει γίνει δυο μήνες πριν. Κανείς δεν γνωρίζει, ακόμη, εάν ο κ. Σακελλαρόπουλος έκανε χιούμορ, όσοι είδαν την ανάρτηση ωστόσο του υποσχέθηκαν την ψήφο τους και του ευχήθηκαν και… πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με την εφημερίδα espresso ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος είναι βέρος Αθηναίος, παλιός πρωταθλητής του Πανελληνίου και μέλος της Εθνικής στο μοντέρνο πένταθλο. Στο χώρο των ερωτικών ταινιών μπήκε τα τελευταία επτά χρόνια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!