Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Χώρισε η Lady Gaga μετά από 5 χρόνια σχέσης
Η Lady Gaga χώρισε μετά από 5 χρόνια σχέσης.
Να θυμίσουμε ότι, τον Φεβρουάριο ο πρώην αγαπημένος της Τέιλορ Κίνεϊ της έκανε πρόταση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και αρραβωνιάστηκαν. Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ένα μονόπετρο σε σχήμα καρδιάς!
Ο Κίνεϊ είχε δηλώσει πως κρατούν τα σχέδια γάμου τους για έκπληξη. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως σχεδίαζαν.
Αυτή την περίοδο η Lady Gaga παραθερίζει στο Cabo με φίλους της και πλέον όπως αναφέρουν πηγές, δεν φορά το δαχτυλίδι του αρραβώνα της.
Σύμφωνα με το ΤΜΖ, το ζευγάρι έδωσε τέλος στην σχέση του, στις αρχές του μήνα, ενώ οι εκπρόσωποί τους, αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε κάποια δήλωση.

Οι κατασκευαστές τουρκικών σημαιών στην Τουρκία εργάζονται πυρετωδώς για να ανταποκριθούν στη ζήτηση όσων Τούρκων επιθυμούν να αγοράσουν σημαία της χώρας τους, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 άνθρωποι.
«Από την πρώτη μέρα, έχουν πωληθεί περίπου 1,5 εκατομμύριο σημαίες. Αναμένω να πουληθούν ακόμη 5 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο Ορκούν Αλτιέρ, ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρείας σημαιών Γκοζντέ Μπαϊράκ.
«Εκπαιδευτικοί, σιδηρουργοί, εργαζόμενοι σε καντίνες… όλοι θέλουν σημαίες αυτή την στιγμή. Δεν μου έμεινε καμία για να κρεμάσω στο σπίτι μου», είπε χαρακτηριστικά.
Οι εταιρείες που κατασκευάζουν σημαίες εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν έως και 10 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες στην Τουρκία, όπου ο συνολικός πληθυσμός αριθμεί περίπου 80 εκατομμύρια.
Παράλληλα υπολογίζουν η ζήτηση να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας το πρωτύτερο υψηλότερο σημείο ζήτησης το 2002, όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Τουρκίας προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Είχαμε αρκετές σημαίες σε απόθεμα, αλλά πουλήθηκαν όλες. Ξεκινήσαμε νέα παραγωγή. Η ζήτηση είναι τεράστια. Οι πολίτες μας είναι πραγματικά τόσο ευαισθητοποιημένοι με αυτό το θέμα», σχολίασε ο Σελαχατίν Αφσάρ της Καρανφίλ Μπαϊράκ, εταιρείας κατασκευής σημαιών στην δυτική πόλη της Προύσας.
Ολοένα και περισσότερες σημαίες της Τουρκίας ανεμίζουν σε κτίρια και οχήματα έπειτα από την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος. Η τιμή της σημαίας πωλείται μόλις έναντι 3 τουρκικών λιρών στην Τουρκία (περίπου 0,9 ευρώ).
Δεν πρόλαβε να κλείσει χρόνο το καινούργιο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ήδη η ιταλική μαφία άρχισε την παραχάραξη. Μάλιστα ήδη εντοπίστηκαν και έχουν συλληφθεί και οι πρώτοι παραχαράκτες. Όλα αυτά δείχνουν ότι στην αγορά έπεσαν τα πρώτα πλαστά χαρτονομίσματα. Το γεγονός αυτό έχει σημάνει συναγερμό στις ευρωπαϊκές αρχές καθώς όπως λένε δεν χρειάζεται ένα χαρτονόμισμα να είναι τέλειο, αρκεί να είναι αρκετά πειστικό και να ξεγελά τον καταναλωτή. Ειδικά μάλιστα στην περίπτωση του νέου χαρτονομίσματος των 20 ευρώ και καθώς είναι ακόμη “καινούργιο” στη χρήση οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Μάλιστα η Ιταλική Αστυνομία που συνέλαβε τρία άτομα διαπίστωσε ότι τα χαρτονομίσματα των παραχαρακτών ήταν αρκετά καλής ποιότητας γεγονός που τα καθιστά ακόμη πιο δύσκολα στον εντοπισμό τους από τους καταναλωτές. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η σύλληψη έγινε έξω από τη Νάπολη όπου οι παραχαράκτες είχαν στήσει ολόκληρο εργαστήριο. Συνολικά εντοπίστηκαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα αξίας 7,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Για ξέπλυμα χρήματος και παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας κατηγορείται ο ουκρανικής καταγωγής Αρτέμ Βολίν, φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ιστότοπου διαμοιρασμού αρχείων, το περιβόητο Kickass Torrents (ΚΑΤ).
Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον Βολίν για τη διανομή, τα τελευταία οκτώ χρόνια, «πειρατικής» μουσικής και ταινιών αξίας τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο Βολίν, 30 ετών, συνελήφθη την Τετάρτη στην Πολωνία, ενώ όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σκοπεύει να επιδιώξει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το Kickass Torrents είναι διαθέσιμο σε 28 γλώσσες και ότι πλέον η αξία του φτάνει τα 54 εκατομμύρια δολάρια.
«Η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων επιφέρει ένα μεγάλο χτύπημα, τόσο στους καλλιτέχνες όσο και στις επιχειρήσεις οι οποίες εξαρτώνται από τις δημιουργίες τους», δήλωσε στο BBC ο Ζάκαρι Φάρντον, Αμερικανός δικηγόρος.
«Ο Βολίν φέρεται ότι χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο με σκοπό να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στους καλλιτέχνες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Αξίζει να διευκρινιστεί ότι το KAT δεν φιλοξενεί παράνομα αρχεία, ωστόσο, παρέχει τους συνδέσμους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν περιεχόμενο που έχει αντιγραφεί χωρίς την νόμιμη άδεια

Όχι μόνο στην Άπω Ανατολή αλλά και σε όλο τον κόσμο νέο καυτό μπικίνι έχει γίνει μόδα, με τις Bella Hadid, Kylie Jenner και Demi Lovato να έχουν εμφανιστεί πρόσφατα στις παραλίες φορώντας παρόμοια μαγιό. Το μπικίνι της Buyma πρώτα κέρδισε τις γιαπωνέζες και μετά γυναίκες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Με τιμή λίγο πάνω από τα 33 ευρώ απευθύνεται κυρίως σε τολμηρές γυναίκες ενώ θεωρείται ότι αναδεικνύει τις θηλυκές καμπύλες των πελατισσών που θα προτιμήσουν ένα μπικίνι έξω από τα συνηθισμένα, αναφέρουν παράγοντες της αγοράς σχετικοί με το προϊόν.

KYLIE JENNER
from Chris Murphy 01634 686 515 The sun's out, so why not try the very latest fashion to be taking Japan by storm - the BONDAGE BIKINI. Not that you are particularly strapped down in it, but it is very strappy, which should make for some fun suntan lines. It comes from fashion house Buyma, and Japanese girls are snapping them up. This is their latest item which continues to make waves in Japan. The Strappy Bondage Bikini can be bought from trend store Pocket Tokyo. And there is no doubt it is pretty eye-popping with lots of skin being revealed in the striking design. Japanese fun website Rocket said: "It is a design that only the bravest of the brave would dare to wear down at the beach this summer. "The perfectly placed cut-outs are designed to show off feminine curves." It said: "All those revealing cut-outs would probably get us arrested for public indecency down at the beach, but we cant help but think this would be much better suited to someone whos already proven themselves when it comes to pulling off unusual outfits. The Strappy Bondage Bikini retails for around £50, if you have the courage. The set of black thigh-high socks are £30 extra from Pocket Tokyo. That's if you can time it right, as they are sold out a lot of the time. end

Δραματικά είναι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, όπως αυτά αποτυπώνονται στο κείμενο θέσεων για τις εργασιακές σχέσεις που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
Μία νέα γενιά νεόπτωχων εργαζόμενων εργάζεται με πενιχρά χρήματα σε θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας ή με συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας 2, 3 ημερών ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα την εβδομάδα.
Μισθοί πείνας
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής, ο αριθμός των νεόπτωχων εργαζομένων που αμείβεται με μισθούς έως και 510 ευρώ μικτά ανέρχεται συνολικά σε 432.033 άτομα. Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μικτά. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει είναι ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 126.956 εργαζόμενοι που αμείβονται με μικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ!
Την ίδια στιγμή με μισθό 511-584 ευρώ αμοίβονται 45.412 εργαζόμενοι, με 587-700 ευρώ 162.426, με 700-800 ευρώ 135.558, με 800-900 ευρώ 113.019 και με 900-1.000 ευρώ μόλις 99.285 εργαζόμενοι.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση κυμαίνεται από 400 ευρώ μικτά έως και 420 ευρώ μικτά το μήνα.

Μόνο στην Ελλάδα κατρακύλησε ο κατώτατος μισθός
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα που ο κατώτατος μισθός αντί να αυξηθεί μειώθηκε.
Από 876,62 ευρώ που ήταν ο βασικός μισθός στην χώρα μας το 2012 έφτασε στα 683,70 το 2015, σημειώνοντας απώλεια της τάξης των 192,92 ευρώ.
τα πράγματα δεν είναι έτσι όμως στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κατώτατος μισθός ανέβηκε από τα 1.201,96 ευρώ το 2012 στα 1.378,87 ευρώ το 2015. Ανάλογη είναι και η εικόνα σε Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία και Βέλγιο, όπου οι εργαζόμενοι τους πήραν αυξήσεις από 55-58 ευρώ.
Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στον πίνακα που ακολουθεί:

Χειρότερα νέα είδη συμβάσεων
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας προκύπτει ότι στο διάστημα από 1/7/2013 έως και τον Ιούνιο του 2016 είχαμε 152.636 μετατροπές συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι από το 2013 και μετά έχουμε κάθε χρόνο σταθερή αύξηση των μετατροπών συμβάσεων εργασίας από πλήρους απασχόλησης σε μερικής είτε με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων είτε με μονομερή απόφαση του εργοδότη.
Προκύπτει επίσης ότι οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση, ενώ, αντίθετα, τα τρία τελευταία χρόνια κυριαρχούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, καθώς και οι συμβάσεις που υπογράφουν οι «ενώσεις προσώπων».
Έτσι, προκύπτει ότι τα τρία τελευταία χρόνια οι επιχειρησιακές συμβάσεις που υπέγραψαν τα συνδικάτα ανέρχονται συνολικά σε 492, ενώ οι επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφηκαν από τις «ενώσεις προσώπων» έφθασαν τις 407.

tvxs.gr
 
To Twitter προχώρησε σε μόνιμη απενεργοποίηση του λογαριασμό και στην απαγόρευση χρήσης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον Έλληνα ακροδεξιό Milo Yiannopoulos.
Ο ακροδεξιός κήρυκας του Ντόναλντ Τραμπ είδε τον διεγράφη οριστικά από το Twitter μετά από ανάρτηση ρατσιστικού σχολίου σε βάρος της ηθοποιού Leslie Jones, η οποία πρωταγωνιστεί στους Ghostbusters.
Ο Milo Yiannopoulos είναι ένας από τους βασικούς αρθρογράφους του Breitbart, μιας ιστοσελίδας με ακροδεξιές θέσεις. Ο ίδιος ήταν γνωστός στο Twitter ως @Nero και πριν την οριστική του διαγραφή είχε 338,000 followers ενώ αποκαλούσε τον εαυτό του ” υπέροχο «supervillain’ (κακό) του Διαδικτύου» για τις προβοκατόρικες αναρτήσεις του.
Ο ελληνικής καταγωγής «ακτιβιστής-δημοσιογράφος» είχε αναφέρει παλαιότερα: «Είμαι ο Milo Yiannopoulos και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μπαμπάς μου», επισημαίνοντας πως οι δυο τους μοιράζονται κοινές ιδέες.
Ο Yiannopoulos έχει αποκλειστεί και στο παρελθόν από το Twitter, έχοντας παραβιάσει τους όρους χρήσης της πλατφόρμας, ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην μόνιμη διαγραφή του, ήταν τα ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της ηθοποιού Leslie Jones.
Η αφροαμερικανικής καταγωγής ηθοποιός ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απόφασή της να «εγκαταλείψει» το Twitter, αφού αναδημοσίευσε πολλά υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της, επισημαίνοντας πως η πλατφόρμα δεν αποτελούσε, πλέον, ασφαλές μέρος γι’ εκείνη.
«Με δάκρυα στα μάτια και πολύ στεναχωρημένη αφήνω το Twitter. Όλο αυτό γιατί έκανα μια ταινία. Μπορείς να μισείς τη ταινία, αλλά τα σκ@τ@ που έλαβα σήμερα… ήταν λάθος. Αναρωτιόμουν γιατί πολλοί διάσημοι δεν έχουν Twitter, τώρα ξέρω», έγραψε η ίδια πριν απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της.
Την επίθεση στο πρόσωπό της ξεκίνησε ο Milo Yiannopoulos και οι ιθύνοντες του Twitter έχοντας λάβει πολλά παράπονα από τους χρήστες αποφάσισαν τη μόνιμη διαγραφή του και απολογήθηκαν αναφέροντας πως η ομάδα τους εργάζεται σκληρά για να κάνει την υπηρεσία καλύτερη για τους χρήστες της.
milo1-660x440 milo2 milo3
Πηγή: news247.gr
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Να αλλάξει το πραγματικό του όνομα από το διαβατήριο αναγκάστηκε ο Σερ Μάικλ Κέιν, καθώς είχε περάσει δεκάδες ώρες να κρατείται στον έλεγχο διαβατηρίων.
Το όνομα του ηθοποιού είναι Μαουρίς Μικλγουάιτ, ωστόσο, υιοθέτησε στην καριέρα του το όνομα Μάικ Κέιν κατά τη δεκαετία του 1950.
Οπως ισχυρίζεται, όταν τα μέτρα ασφαλείας στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκαν υπό την απειλή της τρομοκρατίας, ο ίδιος βρέθηκε πολλές φορές να προσπαθεί να εξηγήσει στους υπεύθυνους αεροδρομίων γιατί το διαβατήριό του δεν γράφει Μάικλ Κέιν.
«Αλλαξα το όνομά μου, όταν αυτά με το ISIS και άλλα παρόμοια ξεκίνησαν», δήλωσε, σύμφωνα με την The Sun.
«Ο υπεύθυνος ασφαλείας έλεγε ''Γεια, Μάικλ Κέιν'' και άνοιγε το διαβατήριο και έβλεπε άλλο όνομα. Μπορούσα να στέκομαι εκεί για ώρες. Γι' αυτό άλλαξα το όνομά μου», λέει ο ηθοποιός.


Τεράστιο πρόβλημα με τις βεβαιώσεις του ΙΚΑ για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα σε εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στον ΦΕΚ, αντιμετωπίζουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες στην aftodioikisi.gr, σε συνέχεια και σχετικής ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δ.Υ, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ τους τονίζουν ότι είτε δεν μπορούν να χορηγήσουν σχετικές βεβαιώσεις καθώς αναμένουν σχετικές διευκρινιστικές εγκυκλίους είτε, στην καλύτερη περίπτωσης, ότι η διαδικασία επαλήθευσης θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να λάβουν τα σχετικά μόρια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων που ακολουθεί.
Γι’ αυτό το λόγο ζητούν οι βεβαιώσεις να δοθούν ηλεκτρονικά μεταξύ των υπηρεσιών του ΙΚΑ και των αρμόδιων Δευθύνσεων Προσωπικού,  προκειμένουν λυθεί το πρόβλημα.
Να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γεωτεχνικών καταγγέλει, επίσης, ότι υπαλληλοι «οι οποίοι έχουν ήδη απευθυνθεί σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ έχουν εισπράξει αρνητικές απαντήσεις ως προς την δυνατότητα χορήγησης βεβαιώσεων, σε αναμονή διευκρινιστικών εγκυκλίων που να δίνουν λύση», ενώ αναρωτιείται πώς «όταν στο ΙΚΑ η έκδοση πράξης συνταξιοδότησης για πλήθος ασφαλισμένων μπορεί να πάρει χρόνια, είναι δυνατόν η καταμέτρηση ενσήμων για έκδοση βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης να εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Το πρόβλημα παραδέχεται εμμέσως σε εγκύκλιο της και τη Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σε περίπτωση μη προσκόμισης του συνόλου των απαραίτητων δικαιολογητικών, εντός της ως άνω προθεσμίας, ήτοι των δέκα (10) εργασίμων ημερών, λόγω αδυναμίας χορήγησης σχετικού δικαιολογητικού από τον αρμόδιο φορέα, ο υπάλληλος υποχρεούται όπως αναγράψει επιπλέον στην αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας του, ότι έχει καταθέσει, εντός των δέκα (10) εργασίμων ημερών σχετική αίτηση χορήγησης του δικαιολογητικού, συνυποβάλλοντας ταυτόχρονα την πρωτοκολληθείσα αίτηση υποβολής σχετικού αιτήματος στον αντίστοιχο φορέα, αναφέρεται επίσης στην εγκύκλιο.»

H Madonna ανήκει στις γυναίκες που αρνούνται να μεγαλώσουν και κάτι οτιδήποτε περνάει, κυριολεκτικά, από το χέρι της για να δείχνει νέα και όμορφη.

Η «βασίλισσα της ποπ» έχοντας «κλείσει» τα 57 οδηγήθηκε στο κρεβάτι του πλαστικού χειρούργου προκειμένου να παγώσει για λίγο -ακόμα- τον χρόνο.

Σύμφωνα με το Radaronline, η Madonna ήθελε να απαλλαγεί από τις ρυτίδες στα χέρια γιατί ήθελε το δέρμα της να φαίνεται πιο φρέσκο και νεανικό.

Έτσι, έκανε στα χέρια της ειδικές ενέσεις που έχουν αντιγηραντική δράση προκειμένου να φαίνονται πιο νεανικά.



Πηγή: faysbook.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr κατά τη σημερινή ενημέρωση των ιατρων της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού τονίστηκε ότι η κατάσταση της 31χρονης δημοτικής αστυνομικού, εργαζόμενη στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, εν ώρα υπηρεσίας, εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, καθώς είναι πολυτραυματίας «θα μπορούμε να μιλάμε αντέξει τις επόμενες δέκα ημέρες». Η aftodioikisi.gr και οι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα εύχονται με όλη τους την καρδιά «Περαστικά»…

Με το διαστημόπλοιο Juno να έχει μπει σε τροχιά γύρω από τον Δία και να αναμένονται οι πρώτες κοντινές φωτογραφίες (η λήψη τους αναμένεται στις 27 Αυγούστου), η NASA συνεχίζει την εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος, καθώς ακόμα και αν θεωρείται η διαστημική μας «γειτονιά» ή το «σπίτι» μας, είναι άπειρα ακόμα τα ερωτήματα, αφού παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητο.

«Υπάρχουν πολλοί αχαρτογράφητοι κόσμοι που υπόσχονται πολλά και αντικείμενα που ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε, με τις τωρινές και τις μελλοντικές μας αποστολές» λέει ο Τζιμ Γκριν, Planetary Division Director της NASA.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb αναμένεται να εκτοξευτεί το 2018 και δεν ειδικεύεται μόνο στην παρατήρηση μακρινών σωμάτων, αλλά και «γειτονικών» πλανητών και των φεγγαριών τους στο ηλιακό σύστημα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Ιώ, ένα από τα μεγαλύτερα φεγγάρια του Δία, που είναι και ο πλέον ενεργός ηφαιστειακά κόσμος στο ηλιακό σύστημα.

Επίσης, η NASA έχει ήδη επιλέξει εννιά επιστημονικά εργαλεία για μια μελλοντική αποστολή με σκοπό τη μελέτη της Ευρώπης, επίσης δορυφόρου του Δία, που θεωρείται ότι κρύβει έναν ωκεανό σε υγρή μορφή κάτω από την παγωμένη της επιφάνεια.

Ακόμη, το Hubble, με τα αναβαθμισμένα του όργανα έχει βρει ενδείξεις ύπαρξης αλμυρού νερού στον Γανυμήδη, το μεγαλύτερο φεγγάρι του Δία, και η NASA περιμένει επιπλέον πολύτιμα στοιχεία, καθώς η αποστολή του τηλεσκοπίου έχει επεκταθεί για άλλα πέντε χρόνια.

Το Cassini συνεχίζει την εξερεύνηση του Κρόνου, των δακτυλίων και των φεγγαριών του από το 2004 και το 2017, στην τελική φάση της μακρόχρονης αποστολής του, θα πραγματοποιήσει 22 «βυθίσεις» στο κενό ανάμεσα στην εξώτερη ατμόσφαιρα του Κρόνου και τους δακτυλίους του.

Όσον αφορά στον Τιτάνα, ένα από τα μεγαλύτερα φεγγάρια του, έχει παρατηρηθεί ενδελεχώς από το Cassini, αλλά και το Huygens της ESA. Μετά το τέλος της αποστολής Cassini, τη μελέτη θα αναλάβει το τηλεσκόπιο Webb.

Στις 14 Ιουλίου η NASA γιόρτασε το ένα έτος από το πέρασμα του New Horizons από τον Πλούτωνα, το οποίο απέδωσε άνευ προηγουμένου εικόνες του πλανήτη- νάνου και του φεγγαριού του, Χάροντα.

Επόμενος στόχος είναι η μελέτη ενός αντικειμένου στη ζώνη Kuiper. Επίσης, σε εξέλιξη είναι η αποστολή του διαστημοπλοίου Dawn, για την εξερεύνηση της Εστίας και της Δήμητρας.

Τον Σεπτέμβριο, η NASA θα εκτοξεύσει το OSIRIS-REx, την πρώτη αμερικανική αποστολή σε αστεροειδή κοντά στη Γη (Bennu) για τη συλλογή δειγμάτων που θα επιστραφούν στον πλανήτη μας το 2023. Το OSIRIS-REx θα βοηθήσει στην κατανόηση της ιστορίας του ηλιακού συστήματος και θα ρίξει πιθανώς φως στο πώς μπορεί να εμφανίστηκε η ζωή στον πλανήτη μας.

Ακόμη, μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ άλλοτε: Το Opportunity και το Curiosity εξερευνούν το έδαφος του πλανήτη, ενώ τα MAVEN, MRO και Mars Odyssey βρίσκονται σε τροχιά, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα για την ατμόσφαιρα και την επιφάνειά του.

Το επόμενο όχημα εδάφους, που πρόκειται να εκτοξευτεί το 2020, είναι υπό κατασκευή, και η αποστολή InSight για τη μελέτη του εσωτερικού του Κόκκινου Πλανήτη πρόκειται να εκτοξευτεί το 2018.

Πηγή: naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!