Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Γραμματόσημα σε τριγωνικό σχήμα που «ψάλλουν» τα ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα μέσω γραμμωτού κώδικα (QRC), θα κυκλοφορήσουν από την Παρασκευή από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Πρόκειται για τα γραμματόσημα της νέας αναμνηστικής σειράς «Χριστούγεννα των παιδιών», σε τευχίδια των 10 αυτοκόλλητων γραμματοσήμων, για αλληλογραφία εσωτερικού ή εξωτερικού.

Τα γραμματόσημα περιλαμβάνουν γραμμωτό κώδικα τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC), τον οποίο μπορούν να «διαβάσουν» τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας, «ταξιδεύοντας» έτσι με την αλληλογραφία τα ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλον τον κόσμο.

Τα κάλαντα στη σειρά γραμματοσήμων «Χριστούγεννα των Παιδιών» ψάλλει η Παιδική Χορωδία Τυπάλδου.





tanea,gr
Περίπου 269.000 τόνοι πλαστικού "κολυμπούν" στους ωκεανούς και τις θάλασσες του πλανήτη μας, πνίγοντας τη θαλάσσια ζωή και μολύνοντας τα νερά.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: Ένα έγκλημα που κάνουμε... χωρίς να το ξέρουμε
Η ρύπανση αυτή διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Εκτός από πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, παιγνίδια, κουβάδες, σύνεργα ψαρέματος και οτιδήποτε άλλο από πλαστικό μπορεί κανείς να φανταστεί, υπάρχουν κι εκείνα τα μικροσκοπικά κομματάκια πλαστικού. Για την ακρίβεια το 92% των πλαστικών απορριμάτων που πλέουν στις θάλασσες είναι τα μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Γι' αυτό, εξάλλου είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμηθεί το ακριβές συνολικό βάρος τους.
Ερευνητές από έξι χώρες έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One.
Σύμφωνα με τις αναλύσεις τους, στους ωκεανούς κυκλοφορούν συνολικά τουλάχιστον 5,25 τρισεκατομμύρια σωματίδια πλαστικού, μικρά όσο μια κόκκος άμμου, τα οποία -μαζί με τα μεγαλύτερα πλαστικά- ζυγίζουν σχεδόν 269.000 τόνους. Τα μεγαλύτερα πλαστικά, που είναι ορατά με το μάτι, υπάρχουν κυρίως κοντά στις ακτές, ενώ σταδιακά αποσυντίθενται -από τον ήλιο, τα κύματα και τα δαγκώματα των ψαριών- σε μικροπλαστικά, τα οποία αφθονούν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές των ωκεανών.
Η πλαστική ρύπανση είναι υπεύθυνη για πολλούς θανάτους θαλασσίων οργανισμών κάθε χρόνο.
news.gr
Ένα όμορφο δώρο για τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι σίγουρα ένα γούρι για να το φοράνε είναι μια επίκαιρη και ασφαλής επιλογή σε περίπτωση που δεν ξέρεις τι δώρο να πάρεις
Υπάρχουν πολλές επιλογές από κολιέ, βραχιόλια και μενταγιόν σε χρυσό  ασήμι ή ροζ χρυσό, διακοσμημένα με μπριγιάν  ή φινιρισμένα με σμάλτο και πέτρες και όλα σε πρωτότυπα μοναδικά σχέδια και χρώματα, και όλα αυτά φυσικά να συμβολίζουν την καλοτυχία για το νέο έτος.
Εμείς βρήκαμε τα γούρια που θέλουμε να μας κάνουν δώρο, για ρίξε μια ματιά και εσύ να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.
Από 925 ασήμι με απαλή επιροδίωση Angelo di Spirito Rosa

  Επιχρυσομένο Danai Giannelli

  Επιχρυσωμένο ροζ γούρι σε σχήμα αστεριού Folli Follie
 
Με ροζ χρυσό Very Gavello

  Aπό ασήμι 925 επιχρυσωμένο με κίτρινο, ροζ, ή λευκό χρυσό, με λευκά ή μαύρα ζιργκόν LiLaLo

 
Πλεγμένα βραχιολάκια με μήνυμα “Love Fifteen” από την Links of London





Επιχρυσωμένο γούρι Love Pink
  Από ροζ χρυσό Maximos

  Επιχρυσωμένο γούρι Πριγκιπώ

Γούρι Serkos

  Από ασήμι Takis Marakakis

Από ασήμι  Venetia Vildiridis

Ασήμι επιχρυσωμένο Zolotas

  Από ασήμι Kessaris

  Από ασήμι kritsimis

  ladylike.gr
Στις μέρες μας μπορούμε να συγχρονίσουμε σχεδόν τα πάντα με τα "έξυπνα" κινητά μας… ακόμη και τα μωρά μας.
Αυτό τουλάχιστον προσπαθεί να πετύχει μια εταιρεία, που εδρεύει στο Σάρεϋ της Μ. Βρετανίας, η οποία έχει δημιουργήσει μια "έξυπνη" πιπίλα η οποία καταγράφει διάφορες πληροφορίες, που αφορούν το μωρό σας.
Η πιπίλα "Pacifi" συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό του χρήστη και καταγράφει μέσω ενός αισθητήρα τη θερμοκρασία του μωρό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενημερώνοντας το γονέα σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή, προκειμένου να προλαμβάνονται οι αρρώστιες.
Ο χρήστης μπορεί να θέσει ένα όριο θερμοκρασίας, πέρα από το οποίο λαμβάνει απ’ ευθείας προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ μπορεί να μοιραστεί τα δεδομένα και με το γιατρό του παιδιού.
Η "έξυπνη" πιπίλα βγαίνει σε διάφορα χρώματα και μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η εφαρμογή που τη συνοδεύει διατίθεται δωρεάν για συσκευές iOS και Android.
Η τράπεζα αίματος ''ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΑΝΟΣ'' διοργανώνει την καθιερωμένη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές.
Δώσε ζωή. Πρόσφερε αίμα. Κάνε μια καρδιά να χτυπά.
Γίνε και εσύ Εθελοντής Αιμοδότης,
Μην αδιαφορείς. Ο επόμενος που θα χρειαστεί μπορεί να είσαι Εσύ.
10' ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ!




Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου
στις 8:30 π.μ. - 1:00 μ.μ.


Κ.Α.Π.Η. Σημάντρων


http://simantra.blogspot.gr 

Μία άκρως delicatessen άφιξη μας φέρνει ένα γαλλικό αέρα στο κέντρο της Αθήνας. Το Comtesse Du Barry άνοιξε στο Κολωνάκι και σας περιμένει για να δοκιμάσετε υπέροχες γεύσεις και 150 διαφορετικές ποικιλίες κρασιού, λευκά, κόκκινα, ροζέ, αλλά και βιολογικά.

Στα ράφια του μπορείτε να βρείτε τη σπεσιαλιτέ της Comtesse du Barry, το φουά γκρα, καθώς επίσης και έτοιμα φαγητά, προετοιμασμένα από τον Γάλλο σεφ του Comtesse, την περίφημη μενεξεδί μουστάρδα, το λάδι τρούφας, χαβιάρι αλλά και τις διάφορες ποικιλίες πατέ. Τα ασυναγώνιστα γλυκά της, όπως τα σουφλέ αχλαδιού, σουφλέ σοκολάτας και τα γλυκά του κουταλιού όπως amaretto βερύκοκο θα αποτελέσουν σίγουρα μία από τις επιλογές σας.
Παράλληλα μπορείτε να αποθηκεύσετε τα δικά σας κρασιά στα La somelliere ψυγεία που διαθέτει αλλά και επιλέξετε ένα ιδιαίτερο δώρο για τους αγαπημένους σας, που σίγουρα θα μείνει αξέχαστο.
Το Comtesse Du Barry με πάνω από έναν αιώνα λειτουργίας σας περιμένει στο κέντρο της Αθήνας για μία μοναδική γευστική εμπειρία.
Επισκεφθείτε το νέο του κατάστημα και αφεθείτε στους master Της γεύσης να σας οδηγήσουν στους δρόμους της gourmet διατροφής.
Καψάλη 5, Κολωνάκι
news.gr
Σε ισχύ ετέθη η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ...
ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο «ουρών» και ταλαιπωρίας.

Η ανανέωση γίνεται μέσω των προσωπικών λογαριασμών των ανέργων, αφού προηγηθεί η χορήγηση κλειδάριθμου για για την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Με τον κωδικό του, μπορεί ο κάθε εγγεγραμμένος στον Οργανισμό άνεργος, να μπει στο προφίλ του και να κάνει ηλεκτρονικά την ανανέωση.

Η νέα ρύθμιση αφορά σε περίπου 800.000 ανέργους, οι οποίοι ως τώρα έπρεπε να προσέρχονται στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να γίνει η ανανέωση της κάρτας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η επιλογή εμφανίζεται στο προσωπικό τους προφίλ για επτά ημέρες πριν τη λήξη της κάρτας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Λήγει η προθεσμία τις επόμενες μέρες για δεκάδες θέσεις εργασίας σε Δήμους, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ΔΕΗ ενώ παραμένουν ανοιχτές θέσεις ασκούμενων δικηγόρων σε Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο και Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναλυτικά:

Πανεπιστήμιο Κρήτης
-Ο Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΠΚ) στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος με ΚΑ 3953 και τίτλο «Ο ρόλος των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL) στον διαβήτη, στα χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα και στην καρδιαγγειακή νόσο», ενδιαφέρεται να συνάψει την σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με αντικείμενο τη διερεύνηση του ρόλου της ινσουλίνης. Οι ενδιαφερόμενοι (μόνο φυσικά πρόσωπα) μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση thomakis@uoc.gr  μέχρι και τις 18-12-2014 (ώρα 14:00). Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
-Ο Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης στα πλαίσια υλοποίησης του έργου με KA 3954 και τίτλο «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΦΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΗΨΗ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ», ενδιαφέρεται να συνάψει την σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με αντικείμενο έργου: Μελέτη των μηχανισμών της ανοσοπαράλυσης στη σήψη. Οι ενδιαφερόμενοι (μόνο φυσικά πρόσωπα) μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση thomakis@uoc.gr  μέχρι και τις 15-12-2014 (ώρα 14:00). Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
– Ο Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΠΚ) στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος με ΚΑ 3953 και τίτλο «Ο ρόλος των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL) στον διαβήτη, στα χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα και στην καρδιαγγειακή νόσο», ενδιαφέρεται να συνάψει την παρακάτω σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, πεντάμηνης διάρκειας. Αντικείμενο έργου: Διερεύνηση του ρόλου της ινσουλίνης, των ισομορφών της ΑΚΤ καθώς και του παράγοντα FOXA2 στην έκφραση γονιδίων που ενέχονται στην βιογένεση και τον μεταβολισμό της HDL σε ηπατοκύτταρα. Προθεσμία υποβολής προτάσεων: έως και 18/12/2014 (ώρα 14.00). Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Πανεπιστήμιο Ιονίου
Η Επιτροπή Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του έργου με τίτλο: «ADRIATinn, An Adriatic Network for Advancing Research Development and Innovation towards the Creation of new Policies for Sustainable Competitiveness and Technological Capacity of SMEs», προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου. Τα στοιχεία, πρέπει να κατατεθούν στην Γραμματεία της Επιτροπής Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ι. Θεοτόκη 72, 49100 Κέρκυρα, το αργότερο μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:30 (ημερομηνία παραλαβής από την υπηρεσία). Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δήμος Ρεθύμνου
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία  του Δήμου Ρεθύμνης» ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ (8) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία του Δήμου Ρεθύμνης», που εδρεύει στο Ρέθυμνο.
ΔΕ Μαγείρων 3
ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας 5
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Έως 15/12/2014.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης
Οργανισμός Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης» ανακοινώνει ότι θα προβεί στην σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου (οκτάμηνη απασχόληση), ενός (1) ατόμου Καθηγητή Φυσικής Αγωγής για τις ανάγκες του Οργανισμού Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ¨Γρηγόρης Λαμπράκης¨ (Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2β του ν.3812/2009. Προθεσμία αιτήσεων συμμετοχής: Έως 15/12/2014. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΛΚΕ ΑΠΘ) στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αξιοποίηση δασικής βιομάζας (υπολείμματα υλοτομιών) για παραγωγή – τυποποίηση εξευγενισμένων στερεών καυσίμων βιομάζας. Επιπτώσεις στο δασικό οικοσύστημα», προτίθεται να αναθέσει σε ένα (1) άτομο για διάστημα 3 μηνών (με δυνατότητα παράτασης έως τη λήξη του εν λόγω έργου) και με συνολικό προϋπολογισθέν ποσό 1200,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των νόμιμων κρατήσεων), με σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου τα εξής: Τεχνική υποστήριξη του έργου και ειδικότερα η προετοιμασία υπολειμμάτων υλοτομίας (θρυμματισμός, ξήρανση, κοσκίνισμα, επαναθρυμματισμός, προσδιορισμός υγρασιών κλπ) και παραγωγή στερεών βιοκαυσίμων-πελλετών). Συνεργασία με τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου και άλλα μέλη της ερευνητικής ομάδας. Υποβολή και προθεσμία προτάσεων συμμετοχής: έως τις 15/12/2014. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μια (1) θέση καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα: Αλγόριθμοι Μετάδοσης Πληροφορίας». Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΑΠΕΛΛΑ (http://apella.minedu.gov.gr ). Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Ακαδημία Αθηνών
Η Επιτροπή Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών καλεί τους ενδιαφερομένους όπως προβούν στην υποβολή πρότασης συνεργασίας για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου για τις ανάγκες του έργου με τίτλο: “Data Driven Solar Eruption Prediction Tools (FLARECAST)”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «HORIZON 2020». Ζητείται ένα (1) άτομο για να εργαστεί ως Οικονομικός και Διοικητικός Διαχειριστής σε επίπεδο κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «HORIZON 2020». Αιτήσεις μέχρι: Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 13:00. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
-Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Διδακτική Μεθοδολογία και Πρακτική Άσκηση». Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
-Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Μοριακή Βιολογία». Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
– Μία (1) θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Πλαστική Χειρουργική». Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

ΔΕΥΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πεντάμηνης διάρκειας, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
1ΔΕ Υδραυλικός
2ΔΕ Ηλεκτρολόγοι
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 12/12/2014. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δήμος Ερυμάνθου
Ο Δήμος Ερυμάνθου, που εδρεύει στη Χαλανδρίτσα του Νομού Αχαΐας, ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως και τις 31-8-2015 με δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος, συνολικά δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Ερυμάνθου, που εδρεύει στα Κριθαράκια και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
1ΠΕ Παιδαγωγός
1ΠΕ Εκπαιδευτικός Πληροφορικής
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 12/12/2014 (από 8.00 π.μ. έως και 14.30 μ.μ.).
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δήμος Αγίου Νικολάου
Ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου, που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο του Νομού Λασηθίου Κρήτης ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως και τις 31-8-2015 με δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση παράτασης ή συνέχισης του προγράμματος, συνολικά δεκαεννέα (19) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου «Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.» και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
4ΤΕ Βρεφονηπιοκόμοι
1ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού
1ΔΕ Διοικητικών – Γραμματέων
8ΔΕ Βοηθοί Βρεφοκόμων
1ΔΕ Μάγειρας
4ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και 15/12/2014.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 

ΤΕΙ Κρήτης
Ο Ειδικός Λογαριασμός του ΤΕΙ Κρήτης, σύμφωνα με την με αρ. 653/13-10-2014 Πράξη της Επιτροπής Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του ΤΕΙ Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 02 με τίτλο «Κεντρικές Δράσεις για την Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του ΤΕΙ Κρήτης», ), ανακοινώνει ότι προτίθεται να συνάψει δύο (2) συμβάσεις μίσθωσης έργου, ιδιωτικού δικαίου, για την παροχή υπηρεσιών, για συνολικό διάστημα έως 31-10-2015 και με ανώτατο συνολικό προϋπολογισθέν ποσό έως 10.000,00 € για την 1η θέση και έως 18.500,00 € για τη 2η θέση (συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων φόρων, κρατήσεων, εισφορών κλπ.). Το φυσικό αντικείμενο του υποέργου 02 αφορά υποστηρικτικές δράσεις, οι οποίες σκοπό έχουν να ενημερώσουν, να παρακολουθήσουν και να αξιολογήσουν όλες τις δραστηριότητες του έργου, αλλά και να συντελέσουν στην ορθή διαχείρισή του.
Προθεσμίες υποβολής προτάσεων: έως και 16/12/2014 (ώρα 13.00μ.μ.).
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δήμος Κηφισιάς
Ο Δήμος Κηφισιάς του Νομού Αττικής ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, συνολικά σαράντα τεσσάρων (44) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Κηφισιάς, που εδρεύει στην Κηφισιά και συγκεκριμένα ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
31ΥΕ Εργάτες/τριες
5ΔΕ Οδηγοί Απορριμματοφόρων (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
1ΔΕ Οδηγοί Απορριμματοφόρων (με άδεια Γ’+Ε’ κατηγορίας και με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
1ΔΕ Ηλεκτρολόγος [με άδεια ΣΤ’ Ειδικού (Εναερίων Δικτύων)]
1ΔΕ Ηλεκτρολόγος με άδεια Α’+Γ’ Ειδικότητας
2ΔΕ Υδραυλικοί
1ΔΕ Μηχανοτεχνίτης Αυτοκινήτων
1ΔΕ Χειριστής μηχανημάτων έργου (σάρωθρο), (ομάδας Ι’, τάξης Δ’)
1ΔΕ Χειριστής μηχανημάτων έργου (εκσκαφέας – φορτωτής), (ομάδας Β’, τάξης Δ’)
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 11/12/2014.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης,  της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που εδρεύει στη Ρόδο, πρόκειται να προβεί στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-15 στα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα:
  • Νέα Ελληνική Γλώσσα και η Διδακτική της στην Α΄βάθμια Εκπαίδευση
  • Ιστορία και η Διδακτική της στην Α΄βάθμια Εκπαίδευση
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και τις 15/12/2014
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» (Επιστημονικά Υπεύθυνος: Επικ. Καθηγητής/Σπύρος Σούλης), του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Εκπαίδευση και )ια Βίου Μάθηση”), προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν πρόταση για την σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, για το παρακάτω έργο:
ΠΕ1: Συντονισμός, οργάνωση και υποστήριξη του Προγράμματος
Εκτελούμενο έργο: Διοικητική υποστήριξη φυσικού αντικειμένου του έργου.
Προθεσμία υποβολής προτάσεων: έως και τις 15/12/2014.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Εταιρεία Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες Α.Ε.
Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 5Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 16/11-11-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, εξήντα πέντε (65) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εταιρεία Δ.Ε.Η. Ανανεώσιμες Α.Ε. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (επιλογή: Online Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε’). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 16ης Δεκεμβρίου 2014, ημέρας Τρίτης. Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και τη 22α Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2014
Τ.Θ. 14.308
Αθήνα Τ.Κ. 115.10
αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ), θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Συμβούλιο της Επικρατείας
Πρόσκληση 35 ασκουμένων δικηγόρων για άσκηση, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση είτε εντύπως, στη Γραμματεία του Συμβουλίου της Επικρατείας (Αρσάκειο Μέγαρο, Πανεπιστημίου 47-49), είτε ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση STE@ste.gr , εντός δέκα (10) ημερών από την ανάρτηση της προσκλήσεως αυτής στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Ελεγκτικό Συνέδριο
Πρόσκληση 30 ασκουμένων δικηγόρων για άσκηση, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, στο Ελεγκτικό Συνέδριο ή τη Γενική Επιτροπεία Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση είτε εντύπως, στη Γραμματεία της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είτε ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ye.grammateia@elsyn.gr , εντός δέκα (10) ημερών από την ανάρτηση της προσκλήσεως αυτής στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Άρειος Πάγος
Πρόσκληση 7 ασκουμένων δικηγόρων για άσκηση, διάρκειας έξι (6) μηνών, στον Άρειο Πάγο. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία Διεύθυνσης του Αρείου Πάγου (Α. Αλεξάνδρας 121, Τ.Κ. 115 22, 4ος όροφος, γραφείο 401) μέχρι την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, καθημερινά από 09:00′ έως 14:00′. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων
Ο Δήμος Ζίτσας του Νομού Ιωαννίνων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, συνολικά οκτώ ατόμων (8) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα (ύδρευσης – άρδευσης – αποχέτευσης και καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού) του Δήμου Ζίτσας, που εδρεύει στην Ελεούσα του Ν. Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα , ως εξής:
2ΔΕ Τεχνίτες Υδραυλικοί
2ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργων (JCB)
2ΔΕ Οδηγοί Απορριμματοφόρου – Φορτηγού (για την υπηρεσία καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού)
2ΔΕ Ηλεκτρολόγοι
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 15/12/2014.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

ΦΟΣΔΑ Βόρειας Πεδιάδας
Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του συγκεκριμένου φορέα, που εδρεύει στο Λιμένα Χερσονήσου, Ν. Ηρακλείου Κρήτης εντός Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Χερσονήσου, και συγκεκριμένα ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
1ΔΕ Διοικητικός
1ΔΕ Χειριστής Μηχανημάτων – Φορτωτής (Ομάδας Ε’ – Τάξης Γ’)
4ΥΕ Εργάτες
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 15/12/2014.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δήμος  Σουλίου
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σουλίου, που εδρεύει στην Παραμυθιά του Νομού Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων με ωριαία αποζημίωση και μέγιστη χρονική διάρκεια έως 8 μήνες  (έως τις 30-6-2015) και συγκεκριμένα ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:
2ΠΕ Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως και 19/12/2014 (καθημερινά από 9.00π.μ. έως και 14.00μ.μ.).
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
aftodioikisi.gr

Εκτός συνέχειας του Europa League έμεινε ο ΠΑΟΚ, που ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην Γκινγκάμπ για να προκριθεί στη φάση των 32, όμως ηττήθηκε με 1-2 μέσα στην Τούμπα από τη γαλλική ομάδα.

Οι Γάλλοι “πάγωσαν” την Τούμπα μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Μποβί βρέθηκε ξεμαρκάριστος στην πορεία της μπάλας από την εκτέλεση φάουλ του Ζιρές και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας μπροστά την Γκινγκάμπ.

Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 22' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αθανασιάδη, ένα πέναλτι που καταλογίστηκε σε καθαρό χέρι του Γιάκομπσεν μέσα στην περιοχή.

Η Γκινγκάμπ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 32', με το σουτ του Μαντάν που σταμάτησε στο δοκάρι του Γλύκου, ενώ ο Μαντάν είχε και μία καλή κεφαλιά στο 39', η οποία πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη μπήκαν πιο δυνατά και είχαν δοκάρι στο 52' σε κεφαλιά του Αθανασιάδη, που στη συνέχεια της φάσης δεν κατάφερε να νικήσει τον Λεσλ, και πάλι με κεφαλιά, ενώ στο 73' ο Αθανασιάδης θα μπορούσε να είχε πετύχει το 2-1, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Αυτοί που χαμογέλασαν, ωστόσο, ήταν οι Γάλλοι: Στο 83', και μετά από αντεπίθεση που έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Μποβί έγινε αποδέκτης της μπάλας και με “κεραυνό” από το ημικύκλιο της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γλύκο, κάνοντας το 1-2.

Οι Θεσσαλονικείς ήθελαν πλέον δύο γκολ για να πάρουν την πρόκριση, όμως κανένα από αυτά δεν ήρθε, το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος και μία σημαντική ευκαιρία για πρόκριση στους 32 του Europa League χάθηκε...
Έτσι, η μόνη ελληνική ομάδα που θα βρίσκεται στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας για τη φάση των 32 της διοργάνωσης θα είναι ο Ολυμπιακός, που "υποβιβάστηκε" από το Champions League.
Το τρέμουλο στα χέρια είναι για πολλούς ταυτόσημο με τη νόσο Πάρκινσον, μια νευροεκφυλιστική νόσο της τρίτης ηλικίας. Το σύμπτωμα όμως μπορεί να εμφανιστεί σε νεαρή ηλικία και να έχει εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο.

Όλοι εκδηλώνουμε ως ένα βαθμό αστάθεια στα άνω άκρα, το λεγόμενο φυσιολογικό τρόμο (physiologic tremor). Το τρέμουλο σε αυτήν την περίπτωση είναι απολύτως φυσιολογικό, δεν ενέχει κανένα κίνδυνο και μπορεί να απλώς οφείλεται στο αυξημένο στρες, την κούραση, την υπερβολική κατανάλωση καφέ ή τα μειωμένα επίπεδα ενέργειας (λόγω παράλειψης γεύματος).

Είναι επίσης πιθανό το τρέμουλο να οφείλεται σε μια ακίνδυνη αλλά αρκετά ενοχλητική πάθηση που ονομάζεται ιδιοπαθής τρόμος (essential tremor). Το σύμπτωμα είναι επίσης γνωστό ως καλοήθης τρόμος, οικογενής τρόμος ή σύνδρομο τρεμάμενων χεριών.

Ο ιδιοπαθής τρόμος είναι στις περισσότερες περιπτώσεις κληρονομικός και μπορεί να εμφανιστεί αρκετά νωρίς, στην ηλικία των 40 ή των 50 ετών. Εκδηλώνεται λόγω κακής επικοινωνίας μεταξύ των διάφορων εγκεφαλικών δικτύων.

Ο ιδιοπαθής τρόμος χαρακτηρίζεται ως «τρέμουλο δράσης», καθώς εντείνεται όταν ο πάσχων προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το χέρι και όχι σε κατάσταση ηρεμίας, όπως συμβαίνει με το τρέμουλο στην περίπτωση Πάρκινσον.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!