Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Το σπανιότερο και διασημότερο γραμματόσημο του κόσμου, το One-Cent Magenta (Πορφυρό του ενός σεντ), της πρώην βρετανικής αποικίας της Γουιάνας πωλήθηκε την Τρίτη σε δημοπρασία στο αστρονομικό ποσό των 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων, από τον οίκο Sotheby’s.

Το γραμματόσημο έχει διαστάσεις 2,5 επί 3,2 εκατοστά και θεωρείται το πιο ακριβό γραμματόσημο που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Παράλληλα είναι το πιο πολύτιμο αντικείμενο δεδομένου του βάρους και του μεγέθους του, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Το γραμματόσημο κυκλοφόρησε το 1856 και υπάρχει πλέον μόνο ένα στον κόσμο. Είναι πορφυρό, οκταγωνικού σχήματος και εικονίζει ένα καράβι και το γνωμικό της αποικίας στα λατινικά: Damus Petimus Que Vicissim (Δίνουμε και περιμένουμε αντάλλαγμα).

«Και τις τρεις φορές που βγήκε σε δημοπρασία κατέγραψε νέο ρεκόρ», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's που το χαρακτήρισε «μαγικό αντικείμενο» λόγω της σπανιότητάς του και της απίστευτης ιστορίας του.

Ιστορία σαν... παραμύθι

Στα μέσα του 19ου αιώνα τα ταχυδρομεία της Γουιάνας, μιας χώρας της Νότιας Αμερικής που τότε ανήκε στο βρετανικό στέμμα, εισήγαγε από το Λονδίνο τα γραμματόσημα που χρησιμοποιούσε. Ομως το 1856 μια αποστολή καθυστέρησε υπερβολικά και ο διευθυντής της ταχυδρομικής υπηρεσίας ζήτησε από τους τυπογράφους της τοπικής εφημερίδας Royal Gazette να του εκτυπώσουν γραμματόσημα.

Το 1873 ένας 12χρονος Σκωτσέζος που ζούσε στο χωριό Ντεμεράρα της Γουιάνας ανακάλυψε το γραμματόσημο στην αλληλογραφία της οικογένειάς του. Το πούλησε για μια χούφτα σελίνια και ο νέος ιδιοκτήτης του το πήγε στη Βρετανία. Στη συνέχεια το αγόρασε ο Γάλλος κόμης Φιλίπ λα Ρενοτιέρ φον Φεραρί που το κληροδότησε σε ένα μουσείο του Βερολίνου.

Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το γραμματόσημο δόθηκε στη Γαλλία, μαζί με τις άλλες πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Βγήκε σε δημοπρασία και το 1922 το αγόρασε ο νεοϋορκέζος μεγιστάνας των υφαντουργείων Αρθουρ Χιντ.

Από τότε άλλαξε χέρια τουλάχιστον δύο φορές, μέχρι που το 1980 αγοράστηκε έναντι 935.000 δολαρίων από τον Αμερικανό φιλοτελιστή πολυεκατομμυριούχο Τζον Ι. ντι Ποντ ο οποίος πέθανε το 2010, στη φυλακή όπου εξέτινε την ποινή του για τη δολοφονία ενός φίλου του. Οι εκτελεστές της διαθήκης του αποφάσισαν να πουλήσουν το γραμματόσημο.

Το One-Cent Magenta δεν είχε παρουσιαστεί στο κοινό από το 1986.

Μέχρι σήμερα, ο τίτλος του ακριβότερου γραμματοσήμου του κόσμου ανήκει στο Tre Skilling, ένα σουηδικό γραμματόσημο του 1855 που πουλήθηκε το 1996 έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

tanea.gr
Το περιστατικό θυμίζει ιστορίες τρόμου 
 
Ένας 12χρονος από το Οχάιο των ΗΠΑ τρύπωσε σε ένα ερειπωμένο σπίτι, το οποίο είχε τη φήμη ότι ήταν στοιχειωμένο, προκειμένου να το εξερευνήσει.

Αυτό που αντίκρυσε ωστόσο σίγουρα θα τον αποθαρρύνει στο μέλλον από παρόμοιες περιπέτειες...

Εξερευνώντας το σκονισμένο σπίτι, που ήταν γεμάτο ποντίκια και αράχνες όπως γράφει η Huffington Post, ο μικρός ανακάλυψε μέσα σε μια ντουλάπα το κρεμασμένο πτώμα του 53χρονου Edward Brunton.

Ο άνδρας κρεμόταν από μια ζώνη και εκτιμάται ότι είχε αυτοκτονήσει πριν από 5 περίπου χρόνια.

Όπως είπαν στο CNN οι αρχές επειδή το πτώμα είχε μουμιοποιηθεί επειδή ήταν κλεισμένο σε μέρος με υγρασία, μακριά από τον ήλιο.

Ο άνδρας είχε αγοράσει το σπίτι το 2009 και εικάζεται ότι αυτοκτόνησε λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Το αγόρι πάντως έπαθε σοκ από το μακάβριο εύρημα, όπως δήλωσε η μητέρα του.

http://www.newsbomb.gr
Το καλοκαίρι έφθασε και όλοι μας δράττουμε της ευκαιρίας του Σαββατοκύριακου για ένα μπάνιο στις κοντινές παραλίες.

Είναι όμως πολύ χρήσιμο να δούμε τα δικαιώματα που έχουμε εμείς οι λουόμενοι στις παραλίες.

Οι αιγιαλοί και οι παραλίες έχουν κοινόχρηστο χαρακτήρα και συνέπεια αυτού είναι η ελεύθερη πρόσβαση μας σε αυτές και η ακώλυτη χρήση τους, αλλά και η απαγόρευση της αποκλειστικής χρήσης τους μόνο από περιορισμένο αριθμό πολιτών.
Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε όταν επισκεπτόμαστε παραλίες;

• Η χρέωση για τη χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο
• Θα πρέπει να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών
 
Επίσης, σύμφωνα με το Π.Δ. 23/2000, οι εκμεταλλευόμενοι λουτρικές εγκαταστάσεις, δηλαδή, κατάλληλα οργανωμένους χώρους του αιγιαλού ή της παραλίας στον οποίο οι λουόμενοι εισέρχονται πληρώνοντας εισιτήριο, υποχρεούνται κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και ώρες από 10:30 έως 17:30 να προσλαμβάνουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών. Ο Ναυαγοσώστης είναι ο απόφοιτος σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, εφοδιασμένος με άδεια της οικείας Λιμενικής Αρχής σε ισχύ, ο οποίος ασκεί κατ’ επάγγελμα τις παρακάτω υπηρεσίες :

• ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα 300 μέτρων από ειδικό βάθρο (παρατηρητήριο)
• παρέχει άμεσα βοήθεια σε όσους λουόμενους κινδυνεύουν
• επίσης, ο ναυαγοσώστης πρέπει να είναι εφοδιασμένος με μικρό μηχανοκίνητο σκάφος, σωσίβιο, σανίδα διάσωσης, φορητό φαρμακείο και διασωστικό εξοπλισμό
• οφείλει να είναι σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του, να παρακολουθεί τους λουόμενους είτε από το βάθρο του, είτε περιπολώντας με σωστική λέμβο κωπηλατώντας κοντά στο χώρο των λουομένων και να μην εκτελεί άλλη παράλληλη εργασία πέραν των καθηκόντων της υπηρεσίας του

Όταν υπάρχουν λουόμενοι σε μία παραλία, απαγορεύεται η κίνηση μηχανοκίνητων σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής (θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο, έλκηθρο, δακτυλίδι) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τους σημαντήρες που δηλώνουν το σύνηθες σημείο όπου φτάνουν οι κολυμβητές. Αν δεν υπάρχουν σημαντήρες, τότε απαγορεύεται η κίνησή τους σε απόσταση μικρότερη από 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο που φτάνουν οι λουόμενοι.

Αν δεν υπάρχουν λουόμενοι, απαγορεύεται η κίνηση μηχανοκίνητων σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής, σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από την ακτή. Σε κάθε περίπτωση, η ταχύτητα των σκαφών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 5 κόμβους.

Ας δούμε όμως τί ισχύει και για τα δημοφιλή μοτοποδήλατα, δηλαδή, τα jet ski, surf jet, sea bike, τα όρια αντιστοιχούν ως εξής :

• 100 μέτρα από τους σημαντήρες
• 300 μέτρα από το σύνηθες σημείο των κολυμβητών αν δεν υπάρχουν σημαντήρες και
• 500 μέτρα από την ακτή, αν δεν υπάρχουν κολυμβητές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Η κυκλοφορία των θαλάσσιων μοτοποδηλάτων απαγορεύεται κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 και 17:00. Τέλος, δεν επιτρέπεται να φέρουν εξωτερικούς έλικες διότι είναι επικίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των λουομένων.

Τι ισχύει για τα wind surfs;

Τα wind surfs πρέπει να κινούνται έξω από τους σημαντήρες ή 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο των κολυμβητών. Οι επιβαίνοντες κατά την είσοδο και έξοδο από τη θάλασσα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν την δέουσα επιμέλεια και προσοχή προκειμένου να αποφεύγεται η παρενόχληση των λουομένων.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των υπεύθυνων παραλιών;


Σε οργανωμένες παραλίες, οι υπεύθυνοι των παραλιών είναι υποχρεωμένοι να θέτουν τα όρια μέχρι τα οποία φτάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι με την τοποθέτηση, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής, σειράς ευδιάκριτων πλωτών σημαντήρων χρώματος κίτρινου και σχήματος σφαιρικού.

Για την προστασία των λουομένων, οι εκμισθωτές των μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων αναψυχής είναι υποχρεωμένοι να δημιουργούν δίαυλο (διάδρομο) πλάτους 7 μέχρι 15 μέτρων και μήκους σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες κάθε περιοχής.

Τέλος, η εκκίνηση κι επιστροφή μηχανοκίνητων γενικά μέσων αναψυχής επιτρέπεται από και προς τον αιγιαλό εφόσον δεν υπάρχουν λουόμενοι σε απόσταση 100 μέτρων.

Ας έχουμε υπόψη λοιπόν όλα τα δικαιώματά μας και ας απολαύσουμε το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι!

http://www.4news.gr 
Ελληνάρας οδηγεί στo Αμπού Ντάμπι και περνάει με κόκκινο. Ένας μπάτσος τον σταματά…

-Κύριε, περάσατε με κόκκινο.

-Ε και;;; Λέγε πόσο είναι το πρόστιμο να τελειώνουμε.

-Δεν υπάρχει πρόστιμο, κύριε. Θα πρέπει να σας συλλάβω και να σας πάω στο αυτόφωρο.

-Τι αυτόφωρο ρε φίλε! Κόψε την κλήση να τελειώνουμε!

Τελικά ο μπάτσος τον μπαγλαρώνει και τον πηγαίνει στο δικαστήριο, που στεγάζεται στο κτίριο των φυλακών, είναι άθλιο και τρομακτικό.

Μπόλικος κόσμος περιμένει να δικαστεί, στη σειρά και ο Ελληναράς φίλος μας. Ο Σαουδάραβας πρόεδρος του δικαστηρίου αρχίζει:

-Τι έκανες, ρωτά τον Έλληνα.

-Πέρασα με κόκκινο, κύριε δικαστά. Κόψτε μου ένα πρόστιμο, να πληρώσω.

-Δεν έχει πρόστιμα εδώ. Χασάν, πάρε τον και πήδα τον.

-Μα τι λέτε κύριε πρόεδρε, λέει ο Έλληνας κατατρομαγμένος. Πείτε μου πόσο κάνει, να πληρώσω!

-Χασάν, πάρε τον και πήδα τον είπα. Ο επόμενος, εσύ τι έκανες;

-Έκλεψα, κύριε δικαστά.

-Χασάν, πάρε τον και κόψε του τα χέρια. Ο επόμενος, εσύ τι έκανες;

-Σκότωσα, κύριε δικαστά.

-Χασάν, πάρε τον και κόψε του το κεφάλι.

Ο Χασάν, 180 κιλά , δίφυλλη ντουλάπα, καραφλός, με γυαλισμένο κεφάλι και ο ιδρώτας κάνουλα. Βουτά και τους 3 μαζί από τον λαιμό και τους σέρνει έξω από το δικαστήριο, προς τις φυλακές.

Οπότε ο Ελληναράς γυρίζει και του λέει:

-Πού σαι, Χασάν- κοίτα, μην μπερδευτούμε, ε; Εγώ είμαι για πήδημα!
Ποιο το παρανοϊκό σχέδιο του Χίτλερ; Τι ήθελε να αναστήσει;

Η Αρία φυλή του Χίτλερ, απ’ ότι φαίνεται δεν είχε να κάνει μόνο με ανθρώπους, αλλά και με προϊστορικά ζώα.
Οι Ναζί του Χίτλερ ήθελαν να αναστήσουν ζώα που είχαν εξαφανιστεί από τη Γη, πριν από 9.000 χρόνια. Μεταξύ άλλων, σχεδίαζαν να ξαναδώσουν ζωή στις προϊστορικές, άγριες αγελάδες Auroch που είχαν ύψος περίπου 2 μέτρων (7ft) και έφεραν τεράστια κέρατα.
Στόχος τους ήταν τα ζώα αυτά, να αποτελέσουν το εκλεπτυσμένο «κυνήγι» των επίλεκτων στρατιωτών των Ναζί.
Η είδηση έρχεται στην επιφάνεια από νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο «Hitler’s Jurassic Monsters». Η διαδικασία των πειραμάτων των Ναζί, όπως αναφέρει δημοσιεύμα του «News.gr» έλαβε χώρα τον καιρό της διεξαγωγής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Χίτλερ είχε μισθώσει τους καλύτερους επιστήμονες της χώρας του για να υλοποιήσουν το πλάνο του. Οι ίδιοι προσπαθούσαν να βρουν ανέπαφο γενετικό υλικό των προϊστορικών αγελάδων από «κατεψυγμένα» κόκαλα που είχαν βρεθεί σε άριστη κατάσταση και στη συνέχεια να βρουν άλλα ζώα τα οποία θα κυοφορούσαν τα κλωνοποιημένα στο εργαστήριο έμβρυα.
Σημερινές αγελάδες που ζουν στη Γερμανία, απόγονοι των Auroch που εικάζεται ότι θα μπορούσαν να κυοφορήσουν τα κλωνοποιημένα έμβρυα.
Η προσπάθεια είχε να κάνει με την εμμονή του Χίτλερ να συνδέσει το τότε παρόν της Γερμανίας με το ιστορικό και προϊστορικό παρελθόν της για να τονώσει το φρόνημα του στρατού του. Οι αγελάδες Auroch ζούσαν άλλωστε στα σημερινά εδάφη της Γερμανίας.
Επιμελητής και κύριος οργανωτής της «νεκρανάστασης» ήταν το δεξί χέρι του Χίτλερ, ο Herman Göring, επικεφαλής του Τρίτου Ράιχ. Ο Göring είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε την μυστική κρατική αστυνομία (Gestapo).
Ο ίδιος ήθελε να εγκαταστήσει τα νέα κλωνοποιημένα ζώα στο δάσος Białowieża της Πολωνίας. Ο Dr Toby Thacker, λέκτορας Ευρωπαϊκής ιστορίας του Πανεπιστημίου του Cardiff, δήλωσε στη Dailymail:
«Πρόκειται μόνο για ένα μικρό κεφάλαιο από τη μεγάλη ιστορία του όλου σχεδίου των Ναζί που ήθελαν να συνδέσουν τη δράση τους με το παρελθόν και να χτίσουν την αξιοπιστία τους πάνω σε αυτό. Βασίζονταν στη λογική της ιστορικής κληρονομιάς την οποία υποτίθεται ότι ήθελαν να διαφυλάξουν για τον λαό τους την ώρα που κατακτούσαν την Ευρώπη.
Έλεγαν πως δεν είναι ένας καινούργιος στρατός, αλλά ότι είναι μια καθαρή φυλή που έχει ιστορία 2.000 χρόνων και κατάγεται από άλλες φυλές που ζούσαν στα αρχαία δάση.
Με το να αναβιώσουν ζώα τέτοιου είδους, ήθελαν να δώσουν στους εαυτούς τους μια νέα ιστορία. Για τον Göring, το κυνήγι τέτοιων θηρίων ήταν μια από τις πιο τιμητικές δραστηριότητες, για εκείνον και τον στρατό του και θεωρούσε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία οι άντρες του θα ανέπτυσσαν περισσότερες ικανότητες. Ήθελε να γεμίσει την ανατολική Ευρώπη με τέτοια βοοειδή.
Τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τις σημερινές αγελάδες, μιας και ήταν πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος και ιδιαιτέρως επιθετικά. Έτσι, το κίνητρο θα ήταν μεγαλύτερο για τους επίλεκτους του Göring», καταλήγει ο Toby Thacker.
Μετά το τέλος του Πολέμου τα εργαστήρια του Χίτλερ βομβαρδίστηκαν, οι επιστήμονες που συνεργάζονταν μαζί τους σώπασαν για πάντα και έτσι τα σχέδια του έμειναν στα χαρτιά.
Ο Thacker σημειώνει πως όταν οι Ναζί κατέλαβαν την Πολωνία, «καθάρισαν» το δάσος Białowieża από ντόπιους και Εβραίους και απέκλεισαν την περιοχή για κάθε επισκέπτη που ήθελε να βρεθεί εκεί. Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής ήταν Εβραίοι που ζούσαν στην Πολωνία και εκτελέστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα πλαίσια εξόντωσης 3.300.000 ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

http://peiraxtiri.gr
Η ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε βασισμένη σε ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης και με ιδιαίτερη φιλοσοφία, προχωρά στον σχεδιασμό και τη δημιουργία νέου τύπου δράσεων στους χώρους της, που συνδυάζουν την οικογενειακή ψυχαγωγία με την εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα παραμυθένιο και ταυτόχρονα πραγματικό «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας».
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μοναδικό Θεματικό Πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με στεγασμένους κυρίως αλλά και ελεύθερους χώρους 2.500 τ.μ. .


Από τις 6 Σεπτεμβρίου με τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ και για έξι ολόκληρους μήνες τα παιδιά, οι νέοι αλλά και οι ενήλικες μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες, θα ανακαλύπτουν με εντυπωσιακό τρόπο τα μεγάλα και μικρά μυστικά της σοκολάτας και των γλυκών απολαύσεων.

Οι επισκέπτες του «Εργοστασίου» θα συμμετέχουν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο, στον χώρο και στο «απόλυτο όνειρό» τους.
Στο Μουσείο της Σοκολάτας μέσα από μοναδικά εκθέματα, θα γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια του «ταξιδιού» και της διαδικασίας, μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα.

Ακολουθούν τα ίχνη της ξεκινώντας από την πραγματική Ζούγκλα του Αμαζονίου και έναν Ναό των Αζτέκων και αφού μάθουν την ιστορία της με εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες σε μια Εξωτική Καλύβα, οδηγούνται στο πιο δαιδαλώδες Πειρατικό Καράβι που θα τους μεταφέρει στο ομορφότερο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κόσμου, προκειμένου να ανακαλύψουν τα μεγάλα μυστικά που κρύβει.

Ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης, τα παλιά Μηχανήματα, ο Λαβύρινθος, τα Εργαστήρια σοκολατοκατασκευών και μπισκοτοκατασκευών, η Γκαλερί των γλυπτών, οι αίθουσες Επιδείξεων, Τέχνης και Πολιτισμού, η Γλυκιά Βιβλιοθήκη, το Green room όπου θα παίρνετε απίστευτες φωτογραφίες, το Social Point και φυσικά οι χώροι Εκπαίδευσης, συνθέτουν το απίστευτο σκηνικό.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 λοιπόν ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι της σοκολάτας, ετοιμαστείτε να ακολουθήσετε και να γίνετε μέρος της πρωτόγνωρης αυτής εμπειρίας!
Περισσότερες πληροφορίες: www.ErgostasioSokolatas.gr

Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/ErgostasioSokolatas

Επικοινωνία:

Email: info@ErgostasioSokolatas.gr , chocofactory@helexpo.gr

Τηλ: 2310-291267, 2310-291270

http://www.paidikihara.gr 
Πολλοί άνθρωποι μόλις βγουν από τη θάλασσα, τρέχουν να κάνουν ντους και να βγάλουν από πάνω το θαλασσινό νερό και το αλάτι. Γνωρίζατε όμως ότι το αλάτι της θάλασσας κάνει καλό στην επιδερμίδα;

Δείτε μερικούς λόγους που, ίσως, σας πείσουν την επόμενη φορά να αφήσετε λίγο παραπάνω επάνω σας το αλάτι της θάλασσας:

Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Ως εκ τούτου, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός σας σωστά και να απορροφήσει όλη η βρωμιά, τη σκόνη και τα τοξικά υλικά από αυτά.

Καθώς απωθεί όλες τις τοξίνες από το σώμα σας, το θαλασσινό αλάτι κάνει το δέρμα σας πιο απαλό και υγιές. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τακτικά μπάνια στην θάλασσα μπορούν να ενισχύσουν τον τόνο του δέρματος σε μεγάλο βαθμό. Το μαγνήσιο στο αλάτι μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα σας κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.

Επίσης, το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε ζωτικής σημασίας βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα, τα οποία απαιτούνται για την σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να βελτιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, διατηρούν τους ιστούς ενυδατωμένους, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και να αυξάνει την αντοχή των κυτταρικών μεμβρανών.

Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο από το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Εάν έχετε ακμή στην επιδερμίδα σας, τότε το θαλασσινό αλάτι είναι ό,τι καλύτερο για εσάς. Διατηρεί το δέρμα σας καθαρό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεων στο δέρμα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ως φυσικό απολεπιστικό. Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση της εξωτερικού στρώματος νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.

http://www.thestival.gr
Επαγγελματίες πωλητές, υψηλόβαθμα στελέχη, εξειδικευμένοι τεχνίτες, τεχνικοί, πτυχιούχοι μηχανικοί, προσωπικό για διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη, προσωπικό για λογιστήρια – οικονομικά τμήματα, εργάτες, χειριστές μηχανημάτων και διευθυντές πωλήσεων είναι, κατά σειρά, οι 10 ειδικότητες που αναζητούν και δυσκολεύονται να «καλύψουν» οι 4 στις 10 επιχειρήσεις. Είναι ουσιαστικά οι ειδικότητες που θα έβρισκαν αμέσως δουλειά αφού είναι περιζήτητες.
Τα δέκα περιζήτητα επαγγέλματα στην ελληνική αγορά εργασίας
Τις ειδικότητες αυτές με τη μεγαλύτερη δυσκολία «κάλυψης» για το 42% των επιχειρήσεων εντόπισε, στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας σε δείγμα 750 εργοδοτών, η Manpower. Το συγκεκριμένο ποσοστό (42%) είναι αυξημένο κατά τέσσερις μονάδες σε σχέση με πέρυσι και βρίσκεται έξι ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο καταδεικνύοντας το έλλειμμα απαιτούμενης εμπειρίας και την αναντιστοιχία των προσφερόμενων και των ζητούμενων από την αγορά θέσεων εργασίας. Τη μεγαλύτερη δυσκολία εύρεσης κατάλληλων ειδικοτήτων αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με την αντίστοιχη έρευνα που έγινε σε 42 χώρες του κόσμου, οι εργοδότες στην Ιαπωνία (81%), στο Περού (67%), στην Ινδία (64%), στην Αργεντινή (63%) και στη Βραζιλία (63%) ενώ δεν υπάρχει σχετικό πρόβλημα στην Ιρλανδία (2%), την Ισπανία (3%) και στην Ολλανδία (5%).
Τα δέκα περιζήτητα επαγγέλματα στην ελληνική αγορά εργασίας
Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στη χώρα μας, το συγκεκριμένο ποσοστό -αυξημένο κατά 4 μονάδες σε σχέση με πέρυσι και 6 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο- καταδεικνύει τη σημαντική έλλεψη απαιτούμενης εμπειρίας (42%), τεχνικών δεξιοτήτων (hard skills – 29%), επαγγελματικών δεξιοτήτων (soft skills – 19%) και διαθέσιμων υποψηφίων (18%) που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων των εργοδοτών.
Η ετήσια έρευνα της ManpowerGroup με θέμα την έλλειψη ταλέντου πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχόμενη χρονιά σε 42 χώρες από όλο τον κόσμο, σε περισσότερους από 37.000 εργοδότες. Η Ελλάδα συμμετείχε σε αυτή για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, με αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 εργοδοτών.
Τα δέκα περιζήτητα επαγγέλματα στην ελληνική αγορά εργασίας
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της έλλειψης ταλέντου σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό των εργοδοτών που δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα για τη σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων ανέρχεται σε 36%, αυξημένο κατά 1 μονάδα από πέρυσι, και στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά χρόνων.
«Για όποιον παρακολουθεί στενά την αγορά, το φετινό Top 10 των ειδικοτήτων δεν έχει εκπλήξεις, καθώς αποτυπώνει τις δύο κυρίαρχες τάσεις του σήμερα. Από τη μία Υψηλόβαθμα Στελέχη και Στελέχη Πωλήσεων κάθε επιπέδου παραμένουν δυσεύρετα, όχι τόσο γιατί λείπουν οι υποψήφιοι από την ελληνική αγορά, όσο γιατί λείπουν οι δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν αξία σε αυτές τις ακόμη πιο απαιτητικές, σύνθετες εποχές», σχολιάζει η Δρ Βενετία Κουσία, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup. «Από την άλλη, θέσεις που –ιδεοληπτικά- θεωρούσαμε μέχρι χθες δεύτερης κατηγορίας, όπως τεχνίτες, τεχνικοί, εργάτες και χειριστές μηχανημάτων, βρίσκονται επίσης σε έλλειψη, ως συνέπεια της κινητικότητας των πληθυσμών και του δημογραφικού προβλήματος.
Όμως η ανάγκη να γίνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές δεν επιτρέπει ιδεοληψίες, ούτε καλύπτεται μόνο με μειώσεις κόστους», προσθέτει η Δρ Κουσία. «Το μήνυμα είναι σαφές: αν θέλουμε κατάλληλο και δεσμευμένο ανθρώπινο δυναμικό σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας είναι πραγματικά η στιγμή να προσεγγίσουμε αυτήν την ανάγκη με τρόπο ορθολογικό. Υπάρχουν επιτυχημένες πρακτικές πάνω στις οποίες μπορούμε να στηριχθούμε όπως το δυϊκό σύστημα, το οποίο με συστηματικό τρόπο βοηθά τον νέο άνθρωπο να μεταβεί ομαλά και με αξιοπρέπεια στην αγορά εργασίας, καθώς επίσης και πρακτικές ενσωμάτωσης μεγαλύτερων αναξιοποίητων ομάδων πληθυσμού».
Στο Νο 1 και Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης με τις θέσεις που οι εργοδότες δυσκολεύονται περισσότερο να καλύψουν παραμένουν για τρίτη συνεχή χρονιά οι Εξειδικευμένοι Τεχνίτες και οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί.
Δύο στους τρεις (66%) Έλληνες εργοδότες εκτιμούν ότι οι θέσεις απασχόλησης που παραμένουν κενές λόγω δυσκολίας εύρεσης κατάλληλων εργαζόμενων έχουν από μέτρια έως υψηλή επίπτωση στην ικανότητα της επιχείρησης να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρυσι.
Παγκοσμίως, το ποσοστό των εργοδοτών που θεωρούν ότι οι κενές θέσεις έχουν μέτρια έως υψηλή επίπτωση στην επιχειρηματική τους λειτουργία διαμορφώνεται στο 54%, αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσι.
«Η ανησυχία των εργοδοτών σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο των κενών θέσεων στη λειτουργία τους αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, εύρημα αναμενόμενο σε μια οικονομία που προσπαθεί να βρει ξανά τον βηματισμό της, μετά από ένα μακρύ διάστημα μεταϋφεσιακής μελαγχολίας. Η ανησυχία συνοδεύεται, ευτυχώς, και από κινητικότητα, καθώς οι οργανισμοί δοκιμάζουν διαφορετικές στρατηγικές στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα: καινοτόμες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού, νέα εργασιακά μοντέλα, διερεύνηση λιγότερο προφανών πηγών ταλέντου. Ωστόσο, αυτά αφορούν, κατά βάση, τους μεγαλύτερους σε μέγεθος οργανισμούς.
Οι μικρότερες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, χρειάζονται επειγόντως εξειδικευμένη στήριξη και καλύτερη πρόσβαση σε πόρους, αν θέλουμε να μην μείνουν εκτός του παιχνιδιού της ανταγωνιστικότητας – άρα και της αυριανής αγοράς», σχολιάζει η Δρ Κουσία.
Πηγή: imerisia.gr
Όλα τα βλέμματα πάνω της κεντρίζει η λευκή Λαμποργκίνι των 6.500 χιλιάδων κυβικών που κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Το εντυπωσιακό και πανάκριβο αυτοκίνητο κρύβει μια…ιδιαίτερη ιστορία!
Σύμφωνα με το Έθνος, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έψαξαν και βρήκαν ότι ο Καβαλιώτης ιδιοκτήτης της, δηλώνει ανεπάγγελτος. Τα δύο τελευταία χρόνια μάλιστα δεν είχε κάνει φορολογική δήλωση και το 2010 είχε δηλώσει εισόδημα… 1.490€!
aftodioikisi.gr
Καθορίστηκε σε ποια πανεπιστήμια και για ποιες ειδικότητες «ανοίγουν» θέσεις που θα καταλάβουν οι 600 «διαθέσιμοι» διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ.

Στην προκήρυξη, που υπογράφεται από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η κατανομή των 600 θέσεων οι οποίες αφορούν την κάλυψη των αναγκών 15 ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σε διοικητικό προσωπικό.

Ορίζεται ότι 128 θέσεις θα καλυφθούν από «διαθέσιμους» υπαλλήλους κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), 55 θέσεις από υπαλλήλους κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), 353 από υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και 55 από υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Αυτό σημαίνει ότι 440 «διαθέσιμοι» διοικητικοί των ΑΕΙ δεν θα τοποθετηθούν σε νέες θέσεις με βάση την προκήρυξη.

Όμως, ήδη, ύστερα από συνεννόηση που υπήρξε σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται - σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

http://www.seleo.gr 
Πολλά ανθοφόρα φυτά είναι τόσο όμορφα για να είναι θανατηφόρα, αλλά πίσω από τη γοητεία τους κρύβεται ένας εν ψυχρώ δολοφόνος.

Οι δηλητηριώδεις ουσίες που περιέχονται σε αυτά μπορούν να επιφέρουν το θάνατο, σε μερικές περιπτώσεις και ακαριαία.

Όλα τα λουλούδια σε αυτό τον κατάλογο είναι επικίνδυνα και καλό θα ήταν να δούμε ποια είναι…

10 – Kalmia Latifolia

Ευρέως γνωστό ως δάφνη, το latifolia kalmia παράγει μικρά ροζ και λευκά άνθη στα τέλη της άνοιξης και φυτρώνει σχεδόν παντού στο ανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών – είναι το λουλούδι της Πενσυλβάνια και του Κονέκτικατ. Κρυμμένη πίσω από την ομορφιά της βρίσκεται μια επικίνδυνη τοξίνη, η andromedotoxin, που προκαλεί ανωμαλία του καρδιακού παλμού.

9 – Jacobaea Vulgaris

Jacobaea Vulgaris ή ιακώβαιο είναι ένα κοινό αγριολούλουδο που παίζει σημαντικό ρόλο στο βρετανικό οικοσύστημα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επιβεβαιώσει τουλάχιστον οκτώ τοξικά αλκαλοειδή που υπάρχουν στο ιακώβαιο, και η συχνή έκθεση σε αυτό δημιουργεί μακροπρόθεσμα προβλήματα στην υγεία.

8 – Veratrum

Αναπτύσσεται σχεδόν σε κάθε βουνό στο βόρειο ημισφαίριο και βγάζει πανέμορφα λευκά λουλουδάκια. Κάθε κομμάτι του ωστόσο, από τις ρίζες προς την κορυφή είναι τοξικό.

7 – Zantedeschia

Πανέμορφο φυτό που καλλιεργείται σε κάθε ήπειρο, αλλά κυρίως στην Ανταρκτική. Συχνά αναφέρεται ως Calla Lily. Τα λουλούδια έχουν σχήμα σωλήνα και διάφορα χρώματα αλλά περιέχουν το θανατηφόρο οξαλικό ασβέστιο, μια χημική ουσία που σχηματίζει βελονοειδείς κρυστάλλους στο εσωτερικό των κώνων. Μια μικρή δόση της χημικής ουσίας είναι αρκετή για να προκαλέσει πρήξιμο του λαιμού και βλάβη στους αεραγωγούς.

6 – Colchicum autumnale

Φύεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και της Νέας Ζηλανδίας και είναι εγγενής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κοινώς γνωστό ως «γυμνή κυρία», ένα πολύ σέξι όνομα για να συγκαλύψει κάτι τόσο θανατηφόρο. Περιέχει τη χημική ουσία κολχικίνη που είναι τόσο επικίνδυνη όσο και το αρσενικό.

5 – Laburnum

Η Laburnum ή κοινώς γνωστή ως «χρυσή αλυσίδα,» περιέχει τη χημική ουσία κυτισίνη. Σε χαμηλές δόσεις, δεν είναι τρομερά επιβλαβής αλλά μάλλον χρήσιμη αφού βοηθά τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, καθώς συνδέει τους νικοτινικούς υποδοχείς.

4 – Cerbera Odollam

Γνωστό και ως το «δέντρο της αυτοκτονίας», ήταν ο κύριος ένοχος σε αριθμό θανάτων στη νοτιοδυτική περιοχή της Ινδίας μεταξύ 1989 και 1999. Ο ισχυρός γλυκοζίτης που ονομάζεται cerberin αρχίζει να δουλεύει μέσα σε μια ώρα μετά την κατάποση. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι, «βαθύ ύπνο» και ξαφνική καρδιακή ανακοπή.

3 – Sanguinaria Canadensis

Γνωστό ως κοκκινόριζα, φύεται στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής. Το χρώμα από τη ρίζα του χρησιμοποιείται ως βαφή αν και περιέχει τη χημική ουσία sanguarine που είναι επικίνδυνα τοξική.

2 – Adenium obesum

Είναι εγγενές στην Αφρική και έχει χρησιμοποιηθεί ως όπλο από τις φυλές για αιώνες. Το δηλητήριο εξάγεται από το φυτό με βρασμό των λουλουδιών για 12 ώρες δημιουργώντας ένα εξαιρετικά θανατηφόρο μείγμα, που χρησιμοποιείται σε βέλη και τόξα. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη θανάτωση ζώων.

1 – Oenanthe crocata

Εξαιρετικά δηλητηριώδες φυτό αφού το δραστικό δηλητήριο oenanthotoxin συγκεντρώνεται μόνο στους μίσχους και στις ρίζες του. Μία ρίζα είναι αρκετή για να σκοτώσει μια αγελάδα! Θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της ομοιότητάς του με πολλά εδώδιμα φυτά, όπως το κινεζικό σέλινο ή ο ιαπωνικός μαϊντανός.

ΠΗΓΗ: perierga.gr
H «καρύδα της θάλασσας» είναι ένα από τα πιο σπάνια και περίεργα φρούτα στον κόσμο. Είναι σπάνιο γιατί ευδοκιμεί μόνο σε δύο συγκεκριμένα νησιά του αρχιπελάγους των Σεϋχελλών!

Στην… καταγωγή του οφείλει και το όνομά του καθώς μέχρι να ανακαλυφθούν οι Σεϋχέλλες τους καρπούς τούς «ξέβραζε» η θάλασσα προκαλώντας την έκπληξη όλων αφού ο καρπός ήταν παντελώς άγνωστος.

Το σχήμα του καρπού είναι αρκετά περίεργο και μοιάζει με καλοσχηματισμένα γυναικεία οπίσθια, για αυτό και η επιστημονική του ονομασία είναι Lodoicea callipyge (από το ελληνικό καλλίπυγος).

Ένα ώριμο φρούτο έχει διάμετρο 40–50 και ζυγίζει 15-30 kg.

Για να ωριμάσει ένας καρπός απαιτούνται 6-7 χρόνια και συνήθως περιέχει ένα σπόρο. Ο σπόρος της Καρύδας της Θάλασσας είναι ο μεγαλύτερος σπόρος στο φυτικό βασίλειο.

Το σπάνιο αυτό φυτό κατέχει τρία… παγκόσμια ρεκόρ:

1. Έχει το μεγαλύτερο καρπό φρούτου που έχει ζυγιστεί 42 κιλά
2. Έχει το μεγαλύτερο σπόρο φυτού με βάρος 17 κιλά.
3. Έχει το μεγαλύτερο λουλούδι φοίνικα

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι εξαιτίας όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών ο καρπός έχει αποκτήσει έντονη εμπορική αξία.

Ένας καλοσχηματισμένος καρπός, κατάλληλα επεξεργασμένος για διακόσμηση, μπορεί να κοστίζει μερικές χιλιάδες δολάρια!

ΠΗΓΗ: perierga.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!