Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017


Σάββατο 9,16,23,30 (12:00) & Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου (20:15)
ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΑΜΘ «ΕΥΡΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»
Περιπατητική βιωματική performance με τίτλο «ΕΥΡΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Γενική είσοδος: 5 ?
(Η τιμή του εισιτηρίου αφορά τη συμμετοχή στο δρώμενο)
ΜEΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜOΣ ΘΕΑΤΩΝ: 40 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | http://www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου (19:00)
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΒΡΑΔΙΝΑ
Διάλεξη της Κάτιας Κιλεσσοπούλου με θέμα «Γιώργος Δούκα, ζωγράφος χαράκτης, αγιογράφος, ένας πολύτιμος φίλος του “ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ”»
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου (19:00)
ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ»
Διάλεξη της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, με θέμα «Τελετουργική θυσία στο ανακτορικό κέντρο της Κυδωνίας των μυκηναϊκών χρόνων»
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
Εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης του Κρατικού Αρχαιολογικού Μουσείου Βαρσοβίας
«ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ/“TREASURES OF THE MIDDLE AGES”».
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου
SLEEPOVER_ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Διανυκτέρευση στο Μουσείο για μαθητές 8 έως 10 ετών
(Οι θέσεις συμμετοχής έχουν καλυφθεί)
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου (09:00-12:00)
ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ
Κατασκευή στολιδιών και στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Τρίτη 19 Δεκεμβρίου (20:00)
ΤΟ ΑΜΘ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ
«ΣΥΝ-ΚΙΝΗΣΗ»
Μια μεταμοντέρνα παράσταση με καθηγητές και μαθητές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου (19:30)
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη μπάντα του Γ΄ Σώματος Στρατού
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου (19:30)
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Χριστούγεννα στο Μουσείο με νέους ταλαντούχους σολίστ, την νεανική χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και το γυναικείο σχήμα Vocces Chorale
ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ…ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:
«Ειδώλιο ένας μικρόκοσμος από πηλό»
« Μορφές και διάλογοι. Αρχαία αγγειογραφία και σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες»

Η πιο Χριστουγεννιάτικη πόλη της Ελλάδας ανοίγει τις πύλες της!
Ο λόγος για τον  Αστερόκοσμο, ο οποίος ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, και να τους προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, με το μοναδικό άρωμα των Χριστουγέννων!

17 παιχνίδια Λούνα Πάρκ, 2 Παγοδρόμια, δεκάδες ηθοποιοί, μουσικά events, θεατρικά δρώμενα, και ατέλειωτο παιχνίδι, θα δώσουν το στίγμα της φετινής εορταστικής περιόδου!
Ο Αστερόκοσμος θα στεγαστεί καί φέτος στα περίπτερα 13,14 και 15 της ΔΕΘ και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι καί τις 7 Ιανουαρίου!
Για περισσότερα, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.
Απεριόριστο παιχίδι με 7€
Διοργανωτής : Magic Park
Πληροφορίες ☎️: 231 047 6770
Υπερήλικη πίνει 15 ποτήρια μπύρας κάθε μέρα (pic)
Η 96χρονη Ρομπερτίν Χούμπρεχτ αποτελεί σήμα κατατεθέν για την βελγική μπύρα καθώς αρέσκεται να καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον 15 ποτήρια
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η υπερήλικη Χούμπρεχτ, εδώ και τουλάχιστον 18 χρόνια, επισκέπτεται την αγαπημένη της παμπ και καταναλώνει σε καθημερινή βάση 15 ποτήρια μπύρα, ενώ αρκετές φορές αγγίζει και τα 22...

Πριν από λίγες ημέρες η Χούμπρεχτ έγινε 96 ετών και έλαβε ένα ξεχωριστό δώρο από την ζυθοποιεία «AB Inbev».
Ένα βαρέλι 20 λίτρων με την αγαπημένη της μπύρα, ενώ μιλώντας η ίδια σε βελγικά Μέσα Ενημέρωσης, δήλωσε ότι παρόλο που γνωρίζει τη ζημιά που προκαλεί το αλκοόλ σε αρκετά όργανα του σώματος, πλέον είναι πολύ αργά να κάνει κάτι.
Για αυτό και συνεχίζει να απολαμβάνει αμέριμνη τις παγωμένες μπύρες της στην αγαπημένη της παμπ.

Συνοδευόμενη από 700 μοτοσικλετιστές με μαύρα περιβραχιόνια, η νεκροφόρα που μετέφερε το λευκό φέρετρο διέσχισε τη λεωφόρο των Ηλυσίων, υπό τις ζητωκραυγές του τεράστιου πλήθους. Η πομπή κατέληξε στην εκκλησία Μαντελέν, στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου τελέστηκε η κηδεία παρουσία της οικογένειας του «Γάλλου Έλβις Πρίσλεϊ», πολλών καλλιτεχνών και πολιτικών.



Η σύζυγος του ρόκερ, Λετισιά, φορώντας μαύρα γυαλιά, και τα δύο κοριτσάκια τους, η Τζέιντ και η Τζόι, ακολουθούσαν τη νεκροφόρα, ενώ οι συγκεντρωμένοι, πολύ συχνά με δάκρυα στα μάτια, εξέφραζαν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.



Ο Τζόνι Χαλιντέι πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 74 ετών, από επιπλοκές από τον καρκίνο του πνεύμονα. "Ήταν κομμάτι ημών των ίδιων, ήταν ένα κομμάτι της Γαλλίας" είπε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να χειροκροτήσουν τον ρόκερ "για να του πούμε ευχαριστώ, για να μην πεθάνει ποτέ, ο κύριος Τζόνι Χαλιντέι".

Η τελετή στην εκκλησία Μαντελέν μεταδιδόταν στον εξωτερικό χώρο από γιγαντοοθόνες. Τα περισσότερα γαλλικά τηλεοπτικά κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους ή το τροποποίησαν για να την μεταδόσουν.



Μακρόν: «Χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας»

Από το κεφαλόσκαλο ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν του απηύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό, παρουσία των μελών της οικογένειάς του, των στενών φίλων και χιλιάδων Γάλλων που είχαν κατακλύσει την πλατεία γύρω από την εκκλησία.

«Αυτό το Σάββατο του Δεκέμβρη είναι γεμάτο θλίψη» είπε ο πρόεδρος απευθυνόμενος στο κοινό. «Επρεπε όμως να είστε εδώ για τον Τζόνι, γιατί ο Τζόνι ήταν πάντα παρών για σας. Στην κάθε εκδήλωση της ζωή σας, ένα από τα τραγούδια του εξέφραζε αυτό που νιώθατε στην καρδιά σας, αυτό που είχαμε στην καρδιά μας, μια ιστορία αγάπης, ένα πένθος, τη γέννηση ενός παιδιού, μια στεναχώρια και έτσι νιώθαμε λιγότερο μόνοι. Είναι μ' αυτόν τον τρόπο που ο Τζόνι μπήκε στη ζωή μας.



Με τη «μπλουζ» μουσική του για θλίψεις και χαρές, με τα ροκ τραγούδια του για τις μάχες και επιθυμίες μας, έτσι για πολλούς έγινε η απαραίτητη παρουσία, ένας φίλος, ένας αδελφός.

Γι αυτό και σήμερα νιώθουμε ότι χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας» είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε.

«Μετά από 60 χρόνια καριέρας είστε παρόντες, πάντα παρόντες και ξέρω ότι αυτές τις ώρες περιμένετε να ξεπηδήσει από κάπου πάνω σε μια μοτοσυκλέτα, να ξεκινήσει να τραγουδάει, κι εσείς μαζί του, να κάνει ότι ξέχασε τα λόγια για να τα πείτε εσείς και στο τέλος να σας παρουσιάσει τους μουσικούς του για να χειροκροτήσετε χωρίς τελειωμό, για να σας πει το «σας αγαπώ».

Ο Εμμανουέλ Μακρόν έκανε μια σύντομη αναφορά σε ορισμένες φάσεις της καριέρας του, το πως έφερε από την Αμερική στη Γαλλία τις μουσικές επιρροές του και κατέληξε λέγοντας:

«Για να παραμείνει το πνεύμα του «rock and roll και του blues», για να μην σβήσει η φλόγα που καίει, για να μείνει ζωντανή η μνήμη του, όποιοι και εάν είστε, όπου και εάν βρίσκεστε, , σας προτείνω να χειροκροτήσετε τον Τζόνι Χαλιντέι» φράση που προκάλεσε το παρατεταμένο χειροκρότημα του πλήθους.

Η χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Ωστόσο, η βαριά χρήση της έχει συνδεθεί με μια σπάνια και χρόνια πάθηση: Το Σύνδρομο υπερευαισθησίας των κανναβινοειδών.
Όπως μεταδίδει η Medical Daily, οι μονάδες των Επειγόντων περιστατικών δέχονται ολοένα και περισσότερους ασθενείς με την πάθηση αυτή, η οποία έχει ως συμπτώματα τον έντονο πόνο στο στομάχι και τα βίαια εμετικά επεισόδια
Αν και οι γιατροί δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την πάθηση (δεν υπάρχουν σχετικά ιατρικά τεστ) αυτή παρατηρήθηκε συχνότερα σε άτομα που κάνουν τακτικά χρήση μαριχουάνας.
Σύμφωνα με τον γιατρό Ρονίτ Λεβ, ο οποίος μίλησε στο NBC, τουλάχιστον ένας ασθενής την ημέρα στο νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο παρουσιάζει τα παραπάνω συμπτώματα.
Οι γιατροί αναζητούν τώρα την ακριβή αιτία πίσω από την πάθηση ωστόσο εικάζεται ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που η μαριχουάνα αλληλεπιδρά με το νευρικό σύστημα του ανθρώπου.
Πηγή: newsnow.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!