Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Φανατικοί καπνιστές οι Έλληνες παρά τις επιπτώσεις στην υγεία τους
Την αρνητική πρωτιά στην κατανάλωση τσιγάρων κατέχει η Ελλάδα, ενώ η συχνότητα του καπνίσματος εξακολουθεί να αυξάνεται εν αντιθέσει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην χώρα μας το 51,2% των ανδρών και το 25,7% των γυναικών παραμένουν καπνιστές. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31/5), η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ζητά εντατικοποίηση των μέτρων κατά του καπνίσματος και ζητά εφαρμογή του σχετικού νόμου.
Μάλιστα, στις παραγωγικές ηλικίες των 25 - 44 ετών το ποσοστό των καπνιστών φθάνει το 64,2% στους άντρες, το 37,0% στις γυναίκες και το 50,7% στο γενικό πληθυσμό. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι Ελληνίδες αναδείχθηκαν για το έτος 2007 φανατικές καπνίστριες, με ποσοστό 31,3%.
Οι καπνιστές παθαίνουν 4-5 φορές συχνότερα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου σε σχέση με τους μη καπνιστές, ενώ σε προοπτική δεκαετίας, ο αντίστοιχος κίνδυνος είναι διπλάσιος στους καπνιστές άνω των 50 ετών και πενταπλάσιος στις ηλικίες κάτω των 50. Επίσης, οι καπνιστές έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να μη φτάσουν τα 70 χρόνια σε σχέση με τους μη καπνιστές.
Η νικοτίνη αποτελεί μια από τις πλέον τοξικές ουσίες, με πολλαπλές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως η απελευθέρωση κατεχολαμινών, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της καρδιακής συχνότητας και την παροδική αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η αγγειοσύσπαση στεφανιαίων και περιφερικών αγγείων, η αντίσταση στην ινσουλίνη, η δυσμενής επίδραση στα λιπίδια, η δυσλειτουργία του ενδοθηλίου, η επιτάχυνση της αρτηριοσκλήρωσης, η στυτική δυσλειτουργία, η τερατογένεση του εμβρύου, καθώς και, μέσω της αναστολής της απόπτωσης και της επιτάχυνσης της αγγειογένεσης, η προώθηση της ανάπτυξης και της διασποράς του καρκίνου.

Ένα τσιγάρο περιέχει 10-15 mg νικοτίνης και με το κάπνισμα απελευθερώνεται στον οργανισμό περίπου 1,0 mg νικοτίνης. Οι κίνδυνοι από το κάπνισμα αυξάνονται όσο μικραίνει η ηλικία έναρξης και όσο αυξάνεται η συνολική διάρκεια και ο μέσος αριθμός των τσιγάρων που καταναλώνονται. Έτσι, οι άνδρες μόνιμοι καπνιστές αναμένεται να έχουν απώλεια 13,2 ετών διάρκειας ζωής και οι γυναίκες μόνιμες καπνίστριες απώλεια 14,5 ετών.
Παράλληλα, βαρύτατες είναι και οι επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος, καθώς η έκθεση στον καπνό έχει ως αποτέλεσμα ο παθητικός καπνιστής να εισπνέει πάνω από 4.000 χημικές ουσίες, από τις οποίες τουλάχιστον 250 είναι επιβλαβείς και περισσότερες από 50 καρκινογόνες. Σύμφωνα με στοιχεία από μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το παθητικό κάπνισμα ευθύνεται για 600.000 θανάτους ετησίως, οι 379.000 από τους οποίους οφείλονται σε ισχαιμική καρδιακή νόσο.

Στην Ελλάδα, σε παθητικό κάπνισμα εκτίθενται το 52,3% των ενηλίκων στους χώρους εργασίας, το 72,2% στα εστιατόρια, το 65,7% στο σπίτι και το 90% των νέων επίσης στο σπίτι.

«Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί μόνιμη βλάβη στη δομή και στο πάχος των αρτηριών των παιδιών, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό σε κάποια στιγμή της ενήλικης ζωής τους. Επίσης όταν καπνίζουν και οι δύο γονείς, είναι πιθανότερο τα παιδιά τους να γίνουν και οι ίδιοι καπνιστές, σε σχέση με όσα δεν έχουν γονείς καπνιστές. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και οι επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στις γυναίκες που κυοφορούν, καθώς εξαιτίας του ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου, όπως αυξημένη συχνότητα αποκόλλησης πλακούντα, πρόδρομος πλακούντας, αιμορραγίες και πρόωρη ρήξη θυλακίου. Το παθητικό κάπνισμα έχει αποδειχθεί ότι συντελεί σε γέννηση νεογνών χαμηλού σωματικού βάρους, σχετίζεται με το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου στα βρέφη και με προβλήματα συμπεριφοράς στην παιδική ηλικία», εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΚΕ, συντονιστής διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του «Τζάνειου» Νοσοκομείου, Στέφανος Φούσας.
Για το λόγο αυτό όπως εξηγεί ο κ. Φούσας, «η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εδώ και αρκετά χρόνια αναλαμβάνει σε ετήσια βάση σημαντικές πρωτοβουλίες για τη μείωση της νοσηρότητας και θνητότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα στον ελληνικό πληθυσμό, καθώς και για την ευρύτερη πρόληψή τους. Η Εταιρεία έχει αποφασίσει να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας και των πολιτών και να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην πρόληψη υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, στις 27 Μαΐου 2015 διοργανώνουμε μια μεγάλη εκδήλωση για τη διακοπή του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, η οποία έχει πολλαπλούς στόχους: να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου από την Πολιτεία».
Ο σύμβουλος του ΔΣ της ΕΚΕ, καρδιολόγος Ευάγγελος Μάτσακας προσθέτει ότι, «παρά τα αποδεδειγμένα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος στην υγεία του πληθυσμού, εν τούτοις στη χώρα μας η αντικαπνιστική εκστρατεία δε φαίνεται να επιτυγχάνει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και αυτό, πιθανώς, οφείλεται στην ανεπαρκή ενημέρωση του πληθυσμού για τους κινδύνους από το κάπνισμα και στον εθισμό που προκαλεί η νικοτίνη, στη μη ικανοποιητική συμμόρφωση με τους αντικαπνιστικούς νόμους (νόμοι 3868/2010 και 3918/2011), στην ανεπαρκή ενημέρωση για τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος και στη χαμηλή φορολογία των προϊόντων καπνού».
Η διακοπή του καπνίσματος συνοδεύεται άμεσα από μείωση της καρδιακής συχνότητας και της αρτηριακής πίεσης και αύξηση της θερμοκρασίας των άκρων, εντός 48 ωρών από βελτίωση της όσφρησης και της γεύσης και μείωση του κινδύνου καρδιακού επεισοδίου, ο οποίος εντός 1 - 3 ετών μειώνεται κατά 50%, και, τέλος, εντός 10- 15 ετών ο κίνδυνος στεφανιαίας νόσου, θανάτου και καρκίνου καθίσταται παρόμοιος με αυτόν των μη καπνιστών.
Σχολιάζοντας ο κ. Μάτσακας τη ραγδαία αύξηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων στη χώρα μας, τονίζει ότι ενώ προωθούνται ως υγιεινότερη επιλογή των συμβατικών «η σύσταση του διαλύματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, δεδομένου ότι υπάρχει ποικιλία κατασκευαστών (συνήθως στην Κίνα), ο ατμός από τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου περιέχει την ίδια ποσότητα νικοτίνης με 1 τσιγάρο και λιγότερες, μεν, τοξικές ουσίες από τον καπνό του τσιγάρου, αλλά υψηλότερες από το σπρέι νικοτίνης. Επιπλέον μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία για την επίδραση των ηλεκτρονικών τσιγάρων στη υγεία των χρηστών, φαίνεται, όμως, ότι υπάρχει επιβάρυνση της λειτουργίας του αναπνευστικού συστήματος, πιθανή καρκινογόνος δράση και πιθανότητα εγκαύματος ή έκρηξης, ενώ δεν είναι γνωστή η επίδρασή του και στις έγκυες γυναίκες». Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr

Η Δανία αποτελεί την πιο φιλόξενη χώρα για τους ποδηλάτες, μπροστά από την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το Βαρόμετρο του 2015 που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλάτου.
Η Δανία ήταν στην κορυφή του καταλόγου και στο πρώτο Βαρόμετρο, το 2013, που αφορούσε τις 27 χώρες που αριθμούσε τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη φετινή κατάταξη να περιλαμβάνει και την Κροατία.
Η Ολλανδία μοιραζόταν την πρώτη θέση με τη Δανία όμως πλέον έχει πέσει δεύτερη. Όπως και στην πρώτη λίστα, ακολουθούν η Σουηδία, η Φινλανδία, η Γερμανία και το Βέλγιο.
Πολλές χώρες έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια: η Σλοβενία κατατάσσεται πλέον 7η από 12η, ενώ το Λουξεμβούργο ανέβηκε στη 13η θέση από τη 19η, η Λιθουανία στην 15η (από 20ή) και η Ισπανία στη 18η (από 23η).
Άλλες χώρες ωστόσο έχουν υποχωρήσει, όπως η Ιρλανδία που έπεσε στην 21η θέση (από 14η), η Πορτογαλία που βρίσκεται 27η (από 23η) και η Ελλάδα που κατατάσσεται 24η (από 17η), μαζί με τη Μάλτα. Τελευταία στον κατάλογο είναι η Ρουμανία.
Για την κατάταξη μιας χώρας λαμβάνονται υπ' όψιν πέντε κριτήρια: το ποσοστό του πληθυσμού που συνήθως κυκλοφορεί με ποδήλατο, η ασφάλεια των ποδηλατών, η σημασία που αποδίδεται στον ποδηλατικό τουρισμό, η αγορά νέων ποδηλάτων και η παρουσία ακτιβιστών φίλων του ποδηλάτου.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Ένα νεαρό αγόρι με πάθος για την αρχαιολογία έφερε στο φως ένα πατητήρι ηλικίας 1.400 ετών σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η τοπική αρχαιολογική υπηρεσία.
Μια γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της στη συνοικία Νέβε Γιακόβ ενημέρωσε τις αρχές, καθώς διαπίστωσε ότι κοντά στο σπίτι της κάποιος έκανε παράνομα ανασκαφές, με τους αρχαιολόγους να πέφτουν πάνω σε έναν 13χρονο... Ιντιάνα Τζόουνς.
Ο πιτσιρικάς, που είναι παθιασμένος με την αρχαιολογία, τους εξήγησε ότι οργάνωσε ο ίδιος την ανασκαφή με τη βοήθεια των συμμαθητών του.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το παιδί ανακάλυψε μια πρέσα για σταφύλια, ηλικίας 1.400 ετών. Το πατητήρι έχει μέγεθος 5x5 μέτρα και αποτελεί άλλη μια απόδειξη για τη γεωργική δραστηριότητα στην περιοχή αυτή κατά τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ.
«Η ιστορία αυτή μας συγκίνησε όλους όμως θα πρέπει να ξέρετε ότι κάθε αρχαιολογική ανασκαφή χωρίς έλεγχο μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή σημαντικών αρχαιοτήτων», είπε αρχαιολόγος Αμίτ Ρέεμ.
Η υπηρεσία προσκάλεσε πάντως τους μικρούς «εξερευνητές» να συμμετάσχουν σε ανασκαφές υπό την εποπτεία επαγγελματιών.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
windows-10-install

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα μερικές επιπρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αναβάθμιση σε Windows 10. 
Από την ανακοίνωση της Microsoft προκύπτει ότι δεν θα είναι για όλους δωρεάν η αναβάθμιση σε Windows 10. Έτσι, όσοι έχουν στον υπολογιστή τους Windows 7 Professional και Ultimate, αλλά και όσοι έχουν ήδη αναβαθμίσει σε Windows 8 και 8.1 Pro, θα λάβουν ως αναβάθμιση το Windows 10 Pro. Οι κάτοχοι συστημάτων με λειτουργικό σύστημα Windows 7 Home Basic, Home Premium, Windows 8 και 8.1, θα περάσουν στο Windows 10 Home.
Δεν γίνεται κάποια αναφορά για τα Windows 7 Enterprise και τα Windows 8 και 8.1 Enterprise σχετικά με το πώς και εάν θα λάβουν την αναβάθμιση. Επίσης, τα Windows XP και Vista δεν θα γίνουν Windows 10, καθώς θα πρέπει κανείς να έχει περάσει πρώτα σε Windows 7. Εάν θέλετε να δείτε ποιες θα είναι όλες οι εκδόσεις και οι παραλλαγές των Windows 10, δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ εδώ.
Στο Mobile πεδίο και συγκεκριμένα για το Windows 10 Mobile δεν έχει γίνει ακόμα λόγος από την Microsoft, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς θα γίνει η αναβάθμιση από τα Windows Phone 8. Προφανώς, θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις για τις αναβαθμίσεις σε όλα τα συστήματα. Αναμένουμε περισσότερες σχετικές ανακοινώσεις της Microsoft μέχρι το καλοκαίρι.
pestaola.gr

Ο Τζόνι Ντεπ εγκατέλειψε αιφνιδίως τα γυρίσματα της πέμπτης συνέχειας της ταινίας "Οι Πειρατές της Καραϊβικής" στην Αυστραλία για να πάει να δει τη σύζυγό του Άμπερ Χερντ στις ΗΠΑ, αποκάλυψε χθες μια αυστραλιανή εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Gold Coast Bulletin, ο σταρ του Χόλιγουντ εγκατέλειψε χθες το βράδυ τα γυρίσματα του σίκουελ "Οι Νεκροί δεν λένε Παραμύθια" που γίνονται στην Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας.

"Επιστρέφει στις ΗΠΑ με την πρώτη διαθέσιμη ιδιωτική πτήση", δήλωσε μια πηγή της παραγωγής στην εφημερίδα.

Ο Τζόνι Ντεπ και η σύζυγός του Άμπερ Χερντ, οι οποίοι παντρεύτηκαν πριν από τρεις μήνες, καυγάδιζαν αδιάκοπα, προσθέτει η εφημερίδα. Αμερικανικοί ιστότοποι αναφέρουν επίσης ότι είχε ζητηθεί από την Χερντ να εγκαταλείψει τα γυρίσματα επειδή οι διαπληκτισμοί τους ενοχλούσαν την παραγωγή.

Η Χερντ φέρεται ότι επέστρεψε στις ΗΠΑ μαζί με τα δυο τεριέ του ζεύγους, Πίστολ και Μπου, τα οποία έπρεπε να εγκαταλείψουν την Αυστραλία μετά την απειλή των αυστραλιανών Αρχών να τους κάνουν ευθανασία, επειδή εισήλθαν παράνομα στην χώρα χωρίς να έχει ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία να τεθούν σε καραντίνα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την Bulletin, το αρχικό σχέδιο ήταν να τα συνοδεύσει ο Τζόνι Ντεπ πίσω στις ΗΠΑ, αλλά ο διάσημος ηθοποιός άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή έπειτα από παρέμβαση των παραγωγών της ταινίας.

Αν επιβεβαιωθεί η χθεσινοβραδινή αποχώρησή του από τα γυρίσματα, την οποία προσπάθησαν απεγνωσμένα να αποτρέψουν εκπρόσωποι των παραγωγών, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα πρόκειται για άλλη μια αναποδιά για την Disney, έπειτα από έναν τραυματισμό του ηθοποιού στο χέρι, ο οποίος τον είχε αναγκάσει να επιστρέψει και τον Μάρτιο στις ΗΠΑ για θεραπεία.
real.gr

Αντιδράσεις ξεσήκωσε η Μπιγιόνσε με μία φωτογραφία από τα γυρίσματα του video clip για το ντουέτο της με τη Νίκι Μινάζ, την οποία «ανέβασε» στα social media!

Σε ένα από τα πλάνα του «Feeling Myself», η τραγουδίστρια απολαμβάνει το μπάνιο της μέσα στην πισίνα, χύνοντας ένα μπουκάλι κρασί αξίας 18.000 ευρώ (20.000 δολαρίων)!

Κάθε άλλο παρά γοητευμένοι δήλωσαν οι θαυμαστές της Μπιγιόνσε από την εν λόγω πόζα και άρχισαν να την «πυροβολούν» για την προκλητική ενέργειά της.



«20.000 δολάρια μερικές οικογένειες πληρώνουν τα δίδακτρα μίας ολόκληρης σχολικής χρονιάς για το παιδί τους», σχολιάζει ένας από τους διαδικτυακούς φίλους της τραγουδίστριας, ενώ άλλος επισημαίνει ότι «η Μπιγιόνσε σπαταλά 20.000 δολάρια σε ένα clip και εγώ προσπαθώ να ζήσω με 20 δολάρια την εβδομάδα»!

ΠΗΓΗ: star.gr

Σύμφωνα με την έκθεση της Kaspersky Lab σχετικά με το τοπίο του spam και των απειλών phishing για το πρώτο τρίμηνο του 2015, η νέα σειρά των top level domain, που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2015 και προοριζόταν για χρήση από σχετικές κοινότητες και οργανισμούς, έχει αποδειχθεί ακαταμάχητη για τους spammers.

Για πολλούς τα νέα domain αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο για την προώθηση ανεπιθύμητων ή παράνομων διαφημιστικών εκστρατειών.

Βασικά στατιστικά στοιχεία για το spam και το phishing

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2015, τα μηνύματα spam αντιστοιχούσαν στο 59.2% του συνολικού όγκου των email, με το συγκεκριμένο μέγεθος να είναι 6 ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι η μεγαλύτερη πηγή μηνυμάτων spam, με το 14,5% του συνόλου της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας να αποστέλλεται από αυτή τη χώρα.

Τα προϊόντα της Kaspersky Lab κατέγραψαν 50.077.057 περιπτώσεις όπου ενεργοποιήθηκε το Antiphishing σύστημα (1 εκατομμύριο περισσότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο).

Οι επιθέσεις phishing σε βάρος πελατών χρηματοοικονομικών οργανισμών αντιπροσώπευαν το 37,06% του συνόλου των καταγεγραμμένων περιστατικών.
Απάτες με τα νέα domain

Το νέο πρόγραμμα εγγραφής των generic top-level domain (gTLD) δίνει σε οργανισμούς τη δυνατότητα να επιλέξουν μια ζώνη domain, η οποία θα είναι συνεπής με τις δραστηριότητές και το θέμα των ιστότοπων τους. Για παράδειγμα, τα site εύρεσης εργασίας μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν domain με την κατάληξη “.work”,οι επιστημονικές ιστοσελίδες την κατάληξη “.science” κ.λπ. Η κοινότητα του Διαδικτύου υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρέχονται από το νέο πρόγραμμα gTLD και η ενεργή εγγραφή νέων ονομάτων domain βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όμως, οι spammers και οι ψηφιακοί εγκληματίες έχουν επίσης αντιδράσει γρήγορα στην τάση αυτή. Έτσι, οι νέες ζώνες domain αποτέλεσαν σχεδόν αμέσως αρένα για ευρείας κλίμακας διανομή spam διαφημίσεων, μηνυμάτων phishing και άλλων κακόβουλων email.
Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Kaspersky Lab σχετικά με την κίνηση των email, υπήρξε μια σημαντική αύξηση του αριθμού των νέων domain που απέστειλαν περιεχόμενο spam κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Τα email που στάλθηκαν από τα domain“.work”, περιείχαν σε γενικές γραμμές προσφορές για την παροχή διαφόρων τύπων εργασίας, σε τομείς όπως η συντήρηση σπιτιών, ο κατασκευαστικός κλάδος και η εγκατάσταση εξοπλισμού, μεταξύ άλλων. Από την άλλη, πολλά από τα μηνύματα που προήλθαν από τα domain “.science” ήταν διαφημίσεις για σχολές που προσφέρουν εκπαίδευση εξ αποστάσεως, καθώς και εκπαιδευτικά ιδρύματα που απευθύνονταν σε νοσοκόμους, ποινικολόγους και άλλους επαγγελματίες.

Επίσης, στο πρώτο τρίμηνο, εμφανίστηκαν και πολλά email που είχαν σταλεί από domain με κατάληξη κάποιο χρώμα, όπως: “.pink”, “.red”, ή “.black”. Αυτά χρησιμοποιούνται συχνά για να διαφημίσουν Ασιατικά site γνωριμιών.

Σύμφωνα με την Tatyana Shcherbakova, Senior Spam Analyst της Kaspersky Lab,

“Παρατηρώντας το πρώτο τρίμηνο συνολικά και τον τύπο των μηνυμάτων spam στα νέα domain, οι ασφαλιστικές υπηρεσίες ήταν ένα από τα πιο καυτά θέματα όσον αφορά τον αριθμό των μηνυμάτων και τον αριθμό των μεταβαλλόμενων domain σε μαζικές αποστολές. Αυτό καλύπτει όλους τους τύπους ασφάλισης – ζωής, υγείας, περιουσιακών στοιχείων, αυτοκινήτου κ.α.”

Πηγή: techgear.gr

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
2 προσλήψεις Ναυαγοσωστών στο Δήμο Βόλβης
Δήμος Άργους – Μυκηνών: Θέσεις για 9 υδρονομείς άρδευσης
Προσλήψεις ναυαγοσωστών στην Κυλλήνη
30 προσλήψεις στο ∆ήµο Τρίπολης για τις παιδικές κατασκηνώσεις
Πειραιάς: Προσλήψεις για διευθυντές δημοτικών σχολείων (προκήρυξη)
Αθήνα: Προσλήψεις διευθυντών σε δημοτικά σχολεία (προκήρυξη)
Δ. Θεσσαλονίκης: Προσλήψεις διευθυντών σχολικών μονάδων (προκήρυξη)
Προσλήψεις υδρονοµέων στο δ­ήµο Ν. Ζίχνης (προκήρυξη)
Ηράκλειο: Προσλήψεις 13 υδρονομέων στη ΔΕΥΑ (προκήρυξη)
Κεφαλονιά: 20 προσλήψεις διευθυντών σε δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής (προκήρυξη)
Θεσπρωτία: 21 θέσεις για διευθυντές δημοτικών σχολείων (προκήρυξη)
Δήμος Νεμέας: 3 θέσεις εργασίας (προκήρυξη)
Δήμος Σοφάδων: 11 προσλήψεις υδρονομέων
Προσλήψεις στο δήμο Παγγαίου
Προσλήψεις στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
Τρίμηνες συμβάσεις για 52 εργαζόμενους προκηρύσσει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας
Αγρυπνία στη Βρετανία για αγελάδα που «δολοφονήθηκε» από αστυνομικό
Αγρυπνία στη... μνήμη αγελάδας που πέθανε όταν την πυροβόλησε σκοπευτής της αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή σε χωράφι στο Τσίκεν Λέιν στο Γουόλσεντ.

Η αγελάδα, που της δόθηκε το όνομα Μπέσι, ήταν μία από τις τρεις που είχε ξεφύγει από πάρκο στο βόρειο Ταϊνεσάιντ την Κυριακή.

Ελικόπτερο και έξι σκοπευτές της αστυνομίας βρήκαν τους τρεις φυγάδες. Οι δύο «συνελήφθησαν», αλλά η Μπέσι δέχθηκε πυροβολισμούς, «προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας».

Μία ειδική σελίδα στο Facebook έχει δημιουργηθεί στη μνήμη της Μπέσι. Ο δημιουργός της σελίδας δηλώνει ότι η αγελάδα «δεν έκανε τίποτα κακό» και καλεί τους ενδιαφερόμενους να έρθουν στην αγρυπνία, να ανάψουν κεριά και να πουν μια μικρή προσευχή για την Μπέσι.
in.gr

Αλλαγές έρχονται στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπουν πλήρη εξομοίωση των αποδοχών μεταξύ των υπαλλήλων διαφορετικών υπουργείων και υπηρεσιών, οι οποίοι όμως έχουν τα ίδια προσόντα και την ίδια αποδοτικότητα.
Ωστόσο, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η δημιουργία ενός νέου μισθολογίου στο Δημόσιο θα παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι το τέλος του έτους.
Η σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν 66.000 δημόσιοι υπάλληλοι, η κατάργηση των μη μισθολογικών παροχών που αποδίδονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο, η δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών και η καταβολή υψηλότερων επιδομάτων στους κατόχους θέσεων ευθύνης, αποτελούν τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις παρεμβάσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2016.
Στα κεντρικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ παραμένει η κατάρτιση ενός νέου μισθολογίου, με στόχο την αποκατάσταση μισθολογικών απωλειών των τελευταίων χρόνων, ενώ παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο διεκδικούν το «ξεπάγωμα» της μισθολογικής ωρίμανσης ως ένα πρώτο βήμα αποκατάστασης μισθολογικών αδικιών.
Τέλος τα «Καρντάσιανς», τουλάχιστον όπως τα ξέραµε.

Ενόψει της νέας σεζόν, ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με τη real, προχωρά σε πλήρη επανασχεδιασµό της εκποµπής, η οποία ενδέχεται στην τελική της µορφή να είναι αγνώριστη. Πρόθεση του σταθµού είναι να διατηρήσει ένα αντίστοιχο χαλαρό τοκ σόου στη late night ζώνη, χωρίς όµως ακόµα να είναι βέβαιο αν θα αλλάξει µόνο η σύνθεση των παρουσιαστών µε διατήρηση του τίτλου «Καρντάσιανς» ή αν θα στηθεί µια νέα εκποµπή µε άλλο κόνσεπτ και µε άξονα τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Το µόνο βέβαιο είναι ότι η Μαρία Μπεκατώρου δεν θα µετάσχει στη late night εκποµπή, καθώς από τον Οκτώβριο θα τη βλέπουµε σε δύο προγράµµατα του ΑΝΤ1: το «Πρωινό ΣουΚου» και το σόου Your face sounds familiar, που αναµένεται να ξεκινήσει στο πρώτο µισό της σεζόν.

http://www.thestival.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!