Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017


Όλοι οι γονείς αγαπάμε τα παιδιά μας. Όλοι θέλουμε το καλό τους. Θέλουμε να καμαρώνουμε, να είναι καλά, γερά και υγιή, να είναι καλοί και χρήσιμοι άνθρωποι. Μέχρι εδώ καλά..(γιατί όχι;).

Έχουμε αναρωτηθεί όμως αν αντέχουμε την αποτυχία; Την αποτυχία τους και την αποτυχία μας; Αντέχουμε να διαψευστούν οι προσδοκίες μας, έστω και μια φορά; Να μην είναι καλοί μαθητές ή έστω να είναι μέτριοι, να κάνουν κάποια λάθη, να κάνουν βλακείες ή ακόμα περισσότερο να πάθουν κάτι, να πέσουν, να χτυπήσουν, να αρρωστήσουν;

Διαβάστε περισσότερα στο nowdoctor.gr

Ούτε στο πρωτάθλημα της Football League θα αγωνιστεί ο Ηρακλής τη νέα αγωνιστική περίοδο, με την ομάδα να διαλύεται!
Όπως αναφέρει το sdna.gr, σε συνάντηση που έγινε μεταξύ παικτών και τεχνικού τιμ, οι συνεργάτες του Σπύρου Παπαθανασάκη, τους ενημέρωσαν πως η ομάδα δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Football League.
Άπαντες πλέον είναι ελεύθεροι να ψάξουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, ενώ τις τελευταίες μέρες άνθρωποι του Ηρακλή έχουν έρθει σε επαφή με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων για την απόκτηση του ΑΦΜ του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ομάδας της ΕΠΣΜ, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχουν περιορισμοί και εμπόδια.
Η επόμενη μέρα του συλλόγου δείχνει πως ο Ηρακλής θα αγωνιστεί στην Α1 ΕΠΣΜ, ωστόσο ο κόσμος είναι αυτός που θα λάβει την οριστική απόφαση στην Γενική συνέλευση του Γ.Σ. Ηρακλής της ερχόμενης Δευτέρας.
Φυσικά ακυρώνονται τα επόμενα φιλικά των "κυανόλευκων", ενώ ο Ημίθεος δεν θα αγωνιστεί και στο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΟΦΗ...

Οι αδελφές του εξακολουθούν να τον πενθούν, αλλά την επόμενη Τετάρτη, θα κυκλοφορήσει το καινούργιο single του Τζορτζ Μάικλ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio BBC 2 μετέδωσε την Πέμπτη το ακυκλοφόρητο τραγούδι του καλλιτέχνη, οκτώ μήνες μετά το θάνατο του.

Ο τραγουδιστής των Wham! πέθανε, σε ηλικία 53 χρόνων, ανήμερα τα περασμένα Χριστούγεννα, από καρδιά και συσσώρευση λίπους στο συκώτι, γεγονός το οποίο μπορεί να αποδοθεί σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Το καινούργιο τραγούδι έρχεται σχεδόν μετά από οκτώ μήνες από τον θάνατό του και έκανε ντεμπούτο στο «The Chris Evans Breakfast Show» (BBC Radio 2, 9 το πρωί, τοπική ώρα) και είναι ένα ρεμίξ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.



Ο κιθαρίστας, συνθέτης και μουσικός παραγωγός πολλών γνωστών καλλιτεχνών, Νάιλ Ρότζερς έγραψε στο Twitter ότι για την παραγωγή του νέου single του Τζορτζ Μάικλ εργάστηκε με «ανάμεικτα» συναισθήματα, με δάκρυα, αβεβαιότητα, ευτυχία και αγάπη.

Ο Νάιλ Ρότζερς, σύμφωνα με το BBC, προέβη στην ομολογία απαντώντας σε θαυμαστή, ο οποίος εξέφρασε «ανάμεικτα συναισθήματα» για την κυκλοφορία του τραγουδιού.

«Θα πρέπει να έχεις ανάμεικτα συναισθήματα» έγραψε στο Twitter ο μουσικός παραγωγός. «Κανενός η καρδιά δεν σύρθηκε σε συναισθηματική ασάφεια περισσότερο από τη δική μου».

Οι αδελφές του, Μέλανι και Γιόντα στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι επιθυμούν να «συνεχίσουν» το έργο του «μοιράζοντας» τη μουσική του κληρονομιά, «όπως ακριβώς θα ήθελε ο ίδιος».

Οι θαυμαστές τού τραγουδιστή βυθίστηκαν στη θλίψη για δεύτερη φορά μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο μετά θάνατον single του, αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Χιλιάδες θαυμαστές με μηνύματά τους στο Twitter εξήραν το single, πολλοί ξέσπασαν σε δάκρυα και άλλοι δήλωσαν «ευτυχισμένοι που άκουσαν τη φωνή του», αναφέρει δημοσίευμα της «Evening Standard».

«Λατρεύω το νέο single του Τζορτζ Μάικλ, Fantasy. Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι έφυγε!» έγραψε ένας θαυμαστής.

«Είναι υπέροχο, ευχαριστούμε Νάιλ Ρότζερς που κρατάς ζωντανή τη μουσική του Τζορτζ Μάικλ» σημείωσε άλλος θαυμαστής.

Παρουσιάζοντας το τραγούδι ο Έβανς εξήγησε την ιστορία του με τη βοήθεια του μάνατζερ του Μάικλ, Ντέιβιντ Όστιν: «Το Fantasy αρχικά προοριζόταν για το άλμπουμ Listen Without Prejudice και υπήρχε πρόθεση είναι ένα από τα singles του άλμπουμ, αλλά κατά κάποιο τρόπο εξαφανίστηκε. Όμως ο Τζορτζ αργότερα το κυκλοφόρησε αργότερα ως B-side το 1990».

«Πέρυσι αναζητούσαν κορυφαίο τραγούδι για την επανέκδοση του Listen Without Prejudice και για να συνοδεύσουν τη νέα ταινία Freedom. Το Fantasy ήταν η πρώτη και προφανής επιλογή του Τζορτζ και στις αρχές του 2016 ο Νάιλ Ρότζερς το ξαναδούλεψε» είπε ο Έβανς.

Την περασμένη Τρίτη, δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του Ράμι Μάλεκ να υποδύεται τον Φρέντι Μέρκιουρι. Και ο σταρ του «Mr. Robot» μοιάζει σε απίστευτο βαθμό με τον φανταχτερό τραγουδιστή του σούπερ γκρουπ της δεκαετίας του 1970, των «Queen».

«Όταν είσαι σε θέση ν' ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις ότι στον καθρέφτη σε κοιτά κάποιος άλλος, αυτή η στιγμή είναι μια στιγμή μεγάλης επιβεβαίωσης» δήλωσε ο Μάλεκ στο «People».

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Μάλικ μιμείται το στυλ του Φρέντι στην περίφημη συναυλία Live Aid, το 1985, στο Λονδίνο.

Και από τη συνάντηση του Φρέντι Μέρκιουρι με τον Μπράιαν Μέι και τον Ρότζερ Τέιλορ, το 1970, έως αυτή τη συναυλία των Queen, είναι η ιστορία την οποία αφηγείται η ταινία του Μπράιαν Σίγκερ «Bohemian Rhapsody». Στην οποία ταινία πρωταγωνιστεί ο 36χρονος ηθοποιός.

Ο Μάλεκ είπε ότι η ομοιότητά του με τον τραγουδιστή του οποίου η φωνή ανεβοκατέβαινε τέσσερις οκτάβες «προσθέτει μόνον στον βαθμό αυτοπεποίθησης που πρέπει να έχει κάποιος για να παίξει τον Φρέντι Μέρκιουρι».

Όσον αφορά τη θρυλική φωνή, στην ταινία θα χρησιμοποιηθεί ένα συνδυασμός της φωνής του Φρέντι, της φωνής του Μάλεκ και «ενός παρόμοιου ήχου που θα γεμίζει τα κενά». «Θα χρησιμοποιήσουμε τον Φρέντι όσο περισσότερο γίνεται και θα χρησιμοποιήσουμε εμένα όσο περισσότερο γίνεται.

Είμαι στα Abbey Road Studios αυτή τη στιγμή, αν αυτό σας λέει κάτι. Δεν δουλεύω να βελτιώσω το παίξιμό μου ως ηθοποιός» διευκρίνισε ο Ράμι Μάλεκ, ο κινηματογραφικός σωσίας του Φρέντι Μέρκιουρι.

Υπομονή έως τον Δεκέμβριο του 2018.


Έχετε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ «φίλο» στο Facebook και θέλετε να τον διαγράψετε;

Δυστυχώς δεν μπορείτε, αφού το κουμπί «μπλοκάρισμα» δεν λειτουργεί τόσο για τον ίδιο όσο και για τη σύζυγό του Πρισίλα Τσαν.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το όλο θέμα ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν χρήστες άρχισαν να παρατηρούν ότι ο λογαριασμός του Ζούκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook, είχε «ανοσία» στο «μπλοκάρισμα».

Συγκεκριμένα, όταν ένας χρήστης προσπαθήσει να πατήσει το εικονικό κουμπί «μπλοκ» για να διαγράψει τον Ζούκερμπεργκ, η ιστοσελίδα ζητά επιβεβαίωση, ωστόσο το μόνο που συμβαίνει είναι η εμφάνιση ενός μηνύματος που ανακοινώνει ότι «αυτό το προφίλ δεν γίνεται να αποκλειστεί για τώρα».

Επίσης, το ίδιο συμβαίνει πλέον και για ένα ακόμα μέλος της οικογένειας Ζούκερμπεργκ, τη σύζυγό του Πρισίλα.

Τα καλά νέα είναι βέβαια ότι οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν το προφίλ του σκύλου του ιδρυτή του Facebook, καθώς και της αδερφής του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον Ιούλιο το Facebook, το σφάλμα αυτό δεν είναι σκόπιμο, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας μιας παρενέργειας στον τρόπο με τον οποίο κωδικοποιούνται τα «μπλοκ» στην ιστοσελίδα.

«Το συγκεκριμένο σφάλμα δεν συμβαίνει συγκεκριμένα σε κάποιον λογαριασμό.

Συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει μπλοκαριστεί πάρα πολλές φορές.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, δημιουργείται μία τάση όπου μεγάλος αριθμός χρηστών μπλοκάρουν εσφαλμένα το ίδιο άτομο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook.
Μύκονος: Ο «χρυσός» Σκορπιός των 18 εκατ. ευρώ
Κάπου στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, μια δυναμική μελαχρινή γυναίκα γύρω στα 40, που εργάζεται ως villa manager στα σπίτια γνωστού επιχειρηματία, μπαίνει αλαφιασμένη στον μικρό παράδεισο χαλαρής πολυτέλειας και ατόφιου πολιτισμού, τον «Σκορπιό». Αναζητά εναγωνίως τον μετρ του beach bar-εστιατορίου για να του μεταφέρει το αίτημα ενός πολύ σπουδαίου εκείνη την περίοδο πελάτη της που παραθερίζει στη Μύκονο.
«Οσερ Αντονι Χόπκινς επιθυμεί να επισκεφτεί τον "Σκορπιό" σήμερα το απόγευμα και θα ήθελα να γίνει κράτηση σε ένα από τα καλύτερα τραπέζια σας».
«Θα ήταν τιμή μας να έχουμε μαζί μας τον σερ Χόπκινς μόνο που, όπως θα γνωρίζετε, γίνεται χαμός αυτές τις ημέρες. Βεβαίως θα μπορούσα να διασφαλίσω την κράτηση με ένα φιλοδώρημα της τάξεως των 1.000 ευρώ», απαντά κυνικά και απερίφραστα ο μετρ, αφήνοντας εμβρόντητη τη διευθύντρια, που αναρωτιέται αν τα λόγια που μόλις ήχησαν στα αυτιά της ήταν αληθινά.
Ολοι ήξεραν ότι το γεμάτο ηρεμία καταφύγιο χτισμένο εξ ολοκλήρου από πέτρα στην παραλία της Παράγκας, η αισθητική του οποίου παραπέμπει στο ξενοδοχείο «Armani» στο Μπαλί, ήταν το the next big thing στη διασκέδαση του νησιού, όχι όμως και ότι οι υπάλληλοί του θα έφταναν στο σημείο να διαπραγματεύονται την είσοδο σε ολόκληρο Αντονι Χόπκινς που όλοι θα ήθελαν να είχαν για πελάτη τους. Παρ' όλα αυτά, η έμπειρη μάνατζερ κατάφερε να μη χάσει την ψυχραιμία της. Βγάζει λοιπόν από το πορτοφόλι της 1.000 ευρώ και τα ακουμπάει στην ανοιχτή παλάμη του μετρ.
«Το μόνο που θέλω από σας είναι να διασφαλίσετε ότι ο σερ Χόπκινς και η παρέα του, που αποτελείται από πάμπλουτους Ρώσους, θα έχουν το καλύτερο τραπέζι», είναι τα τελευταία της λόγια προτού αποχωρήσει από τον «Σκορπιό» με προορισμό τη βίλα όπου διέμεναν ο διάσημος ηθοποιός και η παρέα του. Πράγματι, λίγες ώρες αργότερα, τη στιγμή που οι θαμώνες του «Σκορπιού» αφήνονταν στο χάδι του ήλιου και την αγκαλιά της house μουσικής, ο Αντονι Χόπκινς και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του συνοδευόμενα από τη διευθύντρια περνούσαν την πόρτα του μαγαζιού για να καθίσουν στο τραπέζι τους.
Μάταια όμως.
Εκείνη τη στιγμή επικρατούσε πανικός. Οχι τραπέζι, ούτε σκαμπό δεν υπήρχε ελεύθερο. Η μάνατζερ σε έξαλλη κατάσταση απευθύνεται στον μετρ, ο οποίος προσπαθεί να την καθησυχάσει. Εκείνος με τη σειρά του πλησιάζει τον ηλικιωμένο ηθοποιό και τον χτυπάει φιλικά στον ώμο (!) λέγοντάς του να μην ανησυχεί γιατί το πολύ σε 20 λεπτά θα του έχει βρει τραπέζι. Τότε ο Αντονι Χόπκινς μεταμορφώνεται στον κινηματογραφικό ήρωα που όλοι αγαπήσαμε, στον κανίβαλο ψυχίατρο Χάνιμπαλ Λέκτερ, ο οποίος απαντά στον μετρ με ένα εμφατικό «fuck you» και στη συνέχεια εγκαταλείπει έξαλλος το μαγαζί.
Στον αστερισμό του «Σκορπιού» οι αιθέριες υπάρξεις απογειώνονται υπό τους ήχους της ambient μουσικής και του κλαρίνου
Οι τζίροι των 18 εκατ. ευρώ
Το ατυχές περιστατικό με τον διάσημο ηθοποιό θεωρήθηκε μεμονωμένο, αποδόθηκε στους ερασιτεχνισμούς του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος αντικαταστάθηκε τη φετινή σεζόν και σίγουρα δεν ήταν αρκετό για να πλήξει τη φήμη του «Σκορπιού», που κατά καιρούς φιλοξενεί τους πρωταγωνιστές της κοσμικής ζωής του τόπου, αλλά και αρκετά ονόματα του διεθνούς τζετ σετ αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και από τον διεθνή Τύπο.
Οσο για τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, αυτά προκαλούν ίλιγγο. Τα απογεύματα της Κυριακής υπό τους ήχους της house μουσικής και από τις 6 το απόγευμα έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, οι ταμειακές μηχανές χτυπάνε τρελά νούμερα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά, την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, το Ζ της κεντρικής ταμειακής έγραψε 670.000 ευρώ και αν δεν είχαν κολλήσει τα POS ώστε οι μπάρμαν να ουρλιάζουν στους πελάτες ότι δέχονται «only cash», ο συνολικός τζίρος θα είχε αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τον φετινό Μάιο ο «Σκορπιός» είχε ξεπεράσει σε εισπράξεις τον περσινό Ιούνιο, ενώ πέρυσι ο συνολικός τζίρος έφτασε τα 13-14 εκατ ευρώ.
Φέτος μάλιστα αναμένεται να ξεπεράσει τα 18, ίσως και τα 20 εκατ. ευρώ. Το εστιατόριο κάνει 1.300-1.400 κουβέρ τα Σαββατοκύριακα και 700-900 τις καθημερινές. Ενα μπέργκερ κοστίζει 22 ευρώ, όμως υπάρχουν και πιο ακριβές επιλογές, όπως το φιλέτο σατομπριάν με τιμή καταλόγου 250 ευρώ.
Στον πριβέ χώρο του «Σκορπιού» υπάρχουν τραπέζια με ελάχιστη κατανάλωση 10. 000 ευρώ, ποσό το οποίο χρεώνεται στην πιστωτική κάρτα του πελάτη από τη στιγμή που εμφανίζεται στο μαγαζί. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν 12-14 ώρες καθημερινά, σχεδόν δίχως ρεπό, όμως παίρνουν περισσότερα χρήματα και από διευθυντή τράπεζας.




Βοηθός των 3.200 ευρώ
Ενδεικτικά, ένας «runner» (βοηθός σερβιτόρου), δηλαδή αυτός που μεταφέρει τα πιάτα ή τα ποτά από το πάσο της κουζίνας στο τραπέζι του πελάτη, μπορεί να βγάλει άνετα 800 ευρώ την εβδομάδα, ήτοι 3.200 ευρώ τον μήνα, και θεωρείται για τα δεδομένα της επιχείρησης ο πιο κακοπληρωμένος υπάλληλος. Πέρυσι, το προσωπικό του «Σκορπιού» μοιράστηκε 800.000 ευρώ πουρμπουάρ, πoσό που άφησαν οι πελάτες μέσω των πιστωτικών τους καρτών. Φέτος, το αντίστοιχο ποσό προβλέπεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.
Στο ξεκίνημα της λειτουργίας του, πριν από δύο χρόνια, οι υπάλληλοι της επιχείρησης φιλοξενούνταν σε κοντέινερ, όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ». Το αποτέλεσμα ήταν να ξηλωθούν τα κοντέινερ και να αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες να παράσχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στο προσωπικό τους. Αν και πέρυσι φιλοξενούνταν σε σπίτια-κοινόβια ανά 8-9 άτομα, φέτος η κατάσταση βελτιώθηκε και σε κάθε διαμέρισμα κοιμούνται 3-4 άτομα. Η διεύθυνση του καταστήματος κρατάει από τον μισθό των υπαλλήλων της 200-300 ευρώ για τη στέγη, ενώ προσφέρει δωρεάν σίτιση από εταιρείες κέτερινγκ με τις οποίες συνεργάζεται.
O φερόμενος και ως ο βασικός μέτοχος του «Σκορπιού» Κλάους Σέντλινγκερ και ιδιοκτήτης της Design Hotels (TM), που αντιπροσωπεύει μια αλυσίδα από περισσότερα από 300 ξενοδοχεία σε πάνω από 60 χώρες
Οι selfies πιλότου που έχουν διχάσει το διαδίκτυο!
Ο πιλότος Ganso κατάφερε να «τρελάνει» το διαδίκτυο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, ανεβάζοντας τις πιο ριψοκίνδυνες που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας!
Στον λογαριασμό του στο Instagram (Pilotganso), υπάρχουν selfies όπου τον βλέπουμε να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο του πιλοτηρίου και να φωτογραφίζεται πάνω από το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη.
Φυσικά, όλες οι φωτογραφίες αυτού του πιλότου είναι επεξεργασμένες με Photoshop, όμως υπήρξαν πολλοί χρήστες του διαδικτύου που «μπερδεύτηκαν» με αποτέλεσμα να σχολιάζουν κάτω από αυτές το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που έκανε.


Το ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι προϊόν photoshop επιβεβαιώνει και η παρακάτω φωτογραφία με την αντανάκλαση στα γυαλιά του Βρετανού που δείχνει διαφορετικό περιβάλλον από αυτό της selfie...
pilot
Τα... απίστευτα πράγματα στα οποία ξοδεύει τα δισεκατομμύρια του ο Κιμ Γιονγκ Ουν
Αν και η «μανία» του Κιμ Γιονγκ Ουν για την πολυτέλεια είναι γνωστή, δεν σταματά να προκαλεί ενδιαφέρον η καταναλωτική τρέλα του αμφιλεγόμενου ηγέτη της Βόρειας Κορέας, που υπολογίζεται ότι έχει προσωπική περιουσία αξίας 4,2 δισ. ευρώ.
Η συλλογή του όπως λέγεται έχει 100 αυτοκίνητα, μία τεράστια θαλαμηγό 60 μέτρων, ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο, ενώ το κάθε μπουκάλι ουίσκι που ανοίγει, κοστίζει 2000 δολάρια. Μπορεί να λιμοκτονούν στην Βόρεια Κορέα όπως έγινε πριν από μερικά χρόνια και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις να στέλνουν τρόφιμα, μπορεί οι στρατηγοί να λένε στους φαντάρους, «επειδή προετοιμαζόμαστε για πόλεμο, αρπάξτε καλαμπόκια από τα χωράφια για να είστε δυνατοί», όμως ο δικτάτορας εξακολουθεί να κάνει χλιδάτη ζωή.
Μπορεί να απειλεί τις ΗΠΑ ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας με το πυρηνικό του οπλοστάσιο και τις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ, αλλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκει χρόνο για να ψυχαγωγηθεί και να απολαύσει ακριβή σαμπάνια, καλά κρασιά και γερμανική μπύρα.
Όμως, όλες αυτές οι απολαύσεις συνοδεύονται και από την γυναικεία μπάντα της Βόρειας Κορέας, που διασκεδάζει τον ισχυρό άνδρα της απομονωμένης χώρας και τους φίλους του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Sun, που επικαλείται μαρτυρίες αποστατών της Βόρειας Κορέας, αλλά και τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου, ο «ελέω θεού» ηγέτης ξόδεψε το περασμένο έτος 3 εκατ. ευρώ για ζαρτιέρες και άλλα πολυτελή εσώρουχα των κοριτσιών της μπάντας, τα οποία εισήγαγε από την Κίνα.
Η περίφημη «Moranbong Band» αποτελείται από νεαρές μαθήτριες ηλικίας ακόμα και 13 ετών, τις οποίες επιλέγει ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ τα κορίτσια υποβάλλονται και σε ιατρικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί αν είναι παρθένες. Όπως δηλώνουν οι αποστάτες από τη Βόρεια Κορέα, τα κορίτσια της μπάντας αναγκάζονται δια της βίας να υπηρετούν τον Μεγάλο Ηγέτη ως σκλάβες του σεξ για όλη την ζωή τους.

Ενώ δε, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον δύο εκατομμύρια πολίτες στη χώρα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και τρέφονται με 650 γραμμ. ρύζι, καλαμπόκι και κρέας ημερησίως, τα οποία τους παρέχει το κράτος, ο Κιμ Γιονγκ Ουν διάγει βίο πολυτελή.
Η αγάπη του για το ελβετικό τυρί Έμενταλ και τα καλά κρασιά από την περίοδο που σπούδαζε στην Ελβετία διατηρείται αμείωτη μέχρι σήμερα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν το 2015 εισήγαγε από την Γερμανία μπύρα, ποτά, σαμπάνια και κρασιά αξίας 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ διέθεσε 145.000 ευρώ για αρώματα, αποσμητικά, καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου (ITC), το οποίο παραθέτει επίσης στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξοδεύει μεγάλα ποσά για αγορές ρολογιών και τυριών από την Ελβετία, αλόγων από την Ρωσία και πιπεριού και οργάνων γυμναστικής από την Κίνα.
«Χτίζει όλα αυτά τα νέα συγκροτήματα και τα ξενοδοχεία. Δημιούργησε το μεγαλύτερο πάρκο νερού στον κόσμο, ένα χιονοδρομικό κέντρο και μία μεγάλη αίθουσα μπόουλινγκ», είδε δηλώσει ο εκκεντρικός πρώην μπασκετμπολίστας Dennis Rodman, ενώ περιγράφοντας την επίσκεψή του στο ιδιωτικό νησί του βορειοκορεάτη ηγέτη, είχε πει: «Είναι σαν να πηγαίνεις στη Χαβάη ή την Ίμπιζα, αλλά εκεί ζει μόνος του. Το γιοτ του Κιμ είναι κάτι μεταξύ ενός... πλοίου και ενός σκάφους της Disney».
Αυτό που προκαλεί προβληματισμό, αφενός είναι το πώς καταφέρνει να... γεμίσει με χρήματα τον κουμπαρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν κι αφετέρου, ποιος του πουλά όλα αυτά τα είδη που του εξασφαλίζουν την πολυτελή ζωή, δεδομένου ότι η χώρα αντιμετωπίζει διεθνείς κυρώσεις, που αφορούν και στο εμπόριο προϊόντων.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτού του είδους οι αγορές γίνονται με χρήματα από τον προσωπικό κουμπαρά του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος γεμίζει από τις παράνομες δραστηριότητές του παγκοσμίως. Η Βόρεια Κορέα έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί για κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες, για εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, για παραχάραξη χρημάτων, ακόμη και για διακίνηση ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, δραστηριότητες που εκτιμάται ότι αποφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της. Με αυτά εξάλλου πιστεύεται ότι χρηματοδοτείται και το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!