Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018


Λίγες ημέρες υπομονή ακόμη για όσους επιθυμούν να κάνουν αγορές, προκειμένου να ψωνίσουν σε καλύτερες τιμές, αφού ξεκινούν οι ενδιάμεσες, φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018.
Με βάση το νόμο 4446/2016, εκτός των κλασικών εκπτώσεων που γνωρίζαμε, την περίοδο του καλοκαιριού και του χειμώνα, υπάρχουν ακόμη δυο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι κάθε έτος, την άνοιξη (μέσα στο Μάιο) και το φθινόπωρο (μέσα στο Νοέμβριο).
Για φέτος, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν σε σχεδόν τρεις εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή στις αρχές Νοεμβρίου. Επιπλέον, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Ωστόσο, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους συλλόγους των εμπόρων για να επιβεβαιωθούν οι ημερομηνίες.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση της Περιφέρειας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων, οπότε ανάλογα με την περιοχή μπορεί οι ημερομηνίες να τροποποιηθούν.
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο
Στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως και στις κανονικές εκπτώσεις, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ένα περιστατικό άγριας βίας συνέβη στη Βραζιλία, όταν σατανιστές δολοφόνησαν και στη συνέχεια διαμέλισαν τέσσερις ανθρώπους ως «θυσία» στο Σατανά. Μάλιστα, οι δολοφόνοι φαίνεται πως έκαναν τις αποτρόπαιες πράξεις καθώς πίστευαν ότι έτσι θα κατάφερναν να κερδίσουν το λαχείο.
Οι τρεις σατανιστές οδήγησαν τρεις άντρες και μία γυναίκα σε ένα απομονωμένο σπίτι στο χωριό Iguatu της βορειοανατολικής Βραζιλίας, όπου τους βασάνισαν και στη συνέχεια τους πυροβόλησαν στο πίσω μέρος του λαιμού.
Οι δολοφόνοι στη συνέχεια διαμέλισαν τα άτυχα θύματα και χρησιμοποίησαν τα μέλη των σωμάτων τους για να «καλέσουν» το Σατανά κατά τη διάρκεια σκοτεινών τελετουργικών.
Η αστυνομία της Βραζιλίας κατάφερε να συλλάβει τον 41χρονο Roberto Alves και τον 30χρονο Gleudson Barros, για τους οποίους οι αρχές πιστεύουν ότι έχουν διαπράξει και άλλες δολοφονίες στο παρελθόν. Ο τρίτος σατανιστής, ο 17χρονος Samio Bessa αυτοκτόνησε πριν πέσει στα χέρια της αστυνομίας.
Ο ντεντέκτιβ Marcos Lira σχολίασε σχετικά με το αποτρόπαιο έγκλημα: «Όλα τα θύματα βασανίστηκαν με μαχαιριές, εγκαύματα στο σώμα τους και ξυλοδαρμό πριν δολοφονηθούν με τον ίδιο τρόπο. Αφου τοποθετήθηκε ένα κομμάτι υφάσματος στα κεφάλια τους, πυροβολήθηκαν δύο φορές στο πίσω μέρος του λαιμού και στο πλάγιο μέρος του κεφαλιού. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως αυτά τα τελετουργικά έγιναν για να καλέσουν τον Σατανά επειδή πίστευαν πως οι ανθρωποθυσίες θα βοηθούσαν στο να βελτιώσουν τις ζωές τους και να αλλάξουν την περιουσία τους, επειδή πάντα ήταν άτυχοι και φτωχοί».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως: «Πίστευαν πως οι πράξεις τους θα τους βοηθούσαν να κερδίσουν εκατομμύρια δολλάρια, ότι θα τους πρόσφεραν ανυπολόγιστη δύναμη προς τους άλλους ανθρώπους και πως θα κατακτούσαν όποια γυναίκα ήθελαν. Ακόμα ισχυρίστηκαν πως οι ψυχές των δολοφονημένων έχουν φυλακιστεί στο σπίτι και τα πνεύματα τους μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».
Τα θύματα φαίνεται πως γνώριζαν τους δολοφόνους, οι οποίοι τους οδήγησαν στο απομονωμένο σπίτι όπου έγινε το άγριο φονικό λέγοντας τους ότι γίνεται κάποιο πάρτι.

Η αρχική τιμή πώλησης του τεραστίων διαστάσεων οικήματος ήταν το προηγούμενο διάστημα αυξημένη κατά 60 εκατ. δολάρια.
Στη μεσογειακού στυλ (συνδυασμός ισπανικής και ιταλικής αρχιτεκτονικής) έπαυλη του 1927, γνωστή ως «The Beverly House» έχουν γυριστεί σκηνές για τις κινηματογραφικές ταινίες «Ο Νονός» και «Ο Σωματοφύλακας».
Είναι χτισμένη σε έκταση 14.163 στρεμμάτων και είναι προσβάσιμη από πόρτες ασφαλείας από σφυρήλατο σίδερο. Στο εσωτερικό υπάρχει μια αίθουσα χορού με επένδυση στην οροφή, διώροφη βιβλιοθήκη με ξύλινη επένδυση και αίθουσα μπιλιάρδου. Η κατοικία διαθέτει 19 υπνοδωμάτια και 29 μπάνια.
Έχει ακόμη ένα φωτιζόμενο γήπεδο τένις και εσωτερική/εξωτερική τραπεζαρία για 400 άτομα, καθώς και ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ένα κελάρι κρασιών και δύο αίθουσες προβολής ταινιών.

Ο Ιάπωνας φωτογράφος έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει να δημιουργεί από το ίδιο τους το τρίχωμα καπελάκια για τις γατούλες του. Στη συνέχεια τις φωτογραφίζει και οι φωτογραφίες έχουν γίνει viral. Η Nyaa, η Mar και η Wheat έχουν κατακτήσει τις καρδιές όλων.
Είναι σοκ, ομολογουμένως, να βλέπεις πάνω στη γατούλα το dunce cap, το κωνικό καπέλο που σε παλαιότερες εποχές φορούσαν στο σχολείο για τιμωρία στους τεμπέληδες μαθητές.
Το καπελάκι που φέρει το όνομα «Η περούκα της πριγκήπισσας Λέια» είναι, όντως, τολμηρή δημιουργία.
Για τους λάτρεις του Χάρι Πότερ υπάρχει διαθέσιμο για το κατοικίδιό τους παραδοσιακό καπέλο μάγισσας.
Οι φανατικοί θαυμαστές του Ράγκναρ και της Λάγκερθα στην τηλεοπτική σειρά «Vikings» μπορούν να επιλέξουν το καπέλο-περικεφαλαία Βίκινγκ.
Όσοι έχουν εξάρτηση από τη σοκολάτα θα προτιμήσουν το «Hersey's Kiss».
Πάντως, στη Νέα Υόρκη έχουν ξετρελλαθεί με το «Περουκίνι Τραμπ»
Αναντίρρητα, ο Γιαμαζάκι απέδειξε ότι η μόδα δεν περιορίζεται στη γυναίκα. Αφορά, στον ίδιο βαθμό, και το ωραιοπαθές τετράποδο είδωλό της: τη γάτα.

Με χρώματα γέμισε ο ουρανός πάνω από τη Φινλανδία, καθώς το Βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνισή του την Κυριακή.
Το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο «χρωμάτισε» τον ορίζοντα πάνω από το Ροβανιέμι στη Λαπωνία με τον φακό να καταγράφει εντυπωσιακά πλάνα από το… «χορευτικό» του.
Το Σέλας είναι ένα ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όταν εισέρχονται σε αυτήν ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο.
Παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές, τόσο στο Βόρειο, όσο και στο Νότιο ημισφαίριο.

Το Ροβανιέμι είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λαπωνίας.
Έχει περίπου 60.000 κατοίκους, ενώ εκεί βρίσκεται η έδρα του πανεπιστημίου της Λαπωνίας, στο οποίο φοιτούν περίπου 10.000 φοιτητές.
Βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, ενώ θεωρείται από τους Φινλανδούς ως το πραγματικό σπίτι του Άι-Βασίλη.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!