Κυριακή 21 Ιουλίου 2019


Η Ελλάδα με 4 γκολ του Γενηδουνιά κέρδισε με 11-9 τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στους «8» στο Παγκόσμιο της Κορέας. Με Ιταλία για τους «4». Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Νοτίου Κορέας προκρίθηκε η εθνική Ελλάδος κερδίζοντας με 11-9 τις ΗΠΑ και θα παλέψει πλέον την Τρίτη (12:30) με την Ιταλία για μια θέση στους «4».
Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ντίνος Γενηδουνιάς. Ο 26χρόνος διεθνής άσος ο οποίος έχει παίξει πόλο στις ΗΠΑ και έχει κερδίσει και κολεγιακό πρωτάθλημα «σκότωσε» με 4 γκολ, τα 2 στο φινάλε, τους Αμερικανούς και οδήγησε την Ελλάδα στους «8» εκεί όπου είναι συνεχώς τα τελευταία 28 χρόνια.
Η Ελλάδα έπαιξε σπουδαία άμυνα και παρότι είχε κόντρα διαιτησία (2 επιθέσεις με 2 παίκτες λιγότερο, αποβολή με αντικατάσταση Αργυρόπουλου στην αρχή) κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη αν και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 4-2.
Η ομάδα μας σαφώς δεν έκανε το παιχνίδι του τουρνουά αλλά όλοι οι παίκτες της έπαιξαν άμυνα με προσήλωση. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Αλέξανδρο Γούνα ο οποίος στα πρώτα 2 οχτάλεπτα σκόραρε και κέρδισε αποβολή και πέναλτι ενώ πολύ καλός και ο τερματοφύλακας μας Μανώλης Ζερδεβάς.
Οι παίκτες του Θόδωρου Βλάχου αξίζουν ακόμη περισσότερα και θα πρέπει να το δείξουν απέναντι στην Ιταλία έτσι ώστε και αυτή τη χρονιά να είναι στην τετράδα της διοργάνωσης.
Στο 1ο οκτάλεπτο οι ΗΠΑ ξεκινούν με 3/3 στον παραπάνω αλλά η Ελλάδα με 2 γκολ του Γενηδουνιά και ένα του Μουρίκη από τα 2 μέτρα θα μείνει στο παιχνίδι (3-4).
Στην έναρξη του 2ου ο Γούνας κερδίζει αποβολή και σκοράρει για το 4-4 και ο Κολόμβος από τα 2 μέτρα θα κάνει το 5-4. Ο Γούνας κερδίζει πέναλτι το οποίο εκτελεί ο Φουντούλης για το 6-4.
Οι ΗΠΑ όμως με 2/2 στον παραπάνω θα ισοφαρίσουν σε 6-6. Στο 0.04 η Ελλάδα κερδίζει αποβολή αλλά με την έναρξη του 3ου η Ελλάδα δεν παίρνει το σπριντ και έτσι χάνει την ευκαιρία να παίξει με παίκτη παραπάνω.
Το 3ο θα συνεχιστεί με πολλά επιθετικά φάουλ αλλά και με γκολ του Γούνα στον παραπάνω στο 4.38 για το 7-6. Σε μια φάση που θα συζητηθεί οι διαιτητές αποβάλουν τον Σκουμπάκη και τον Παπαναστασίου και οι ΗΠΑ στο 2.11 θα κάνουν το 7-8 με τον Χάλοκ.
Στην επόμενη φάση ο Βλαχόπουλος θα σουτάρει, ο Μουρίκης θα πάρει το ριμπάουντ και θα ισοφαρίσει σε 8-8. Ο Φουντούλης χάνει επίθεση στον παραπάνω και το 3ο θα τελειώσει 8-8.
Με το… καλημέρα στο 4ο οι ΗΠΑ χάνουν επίθεση με παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα βγάζει επίθεση με 2 παίκτες λιγότερους και κλέβει την μπάλα στο 5.03 με τον Γενηδουνιά.
Ο Σκουμπάκης με γκολ του στον παραπάνω θα «γράψει» το 9-8 στο 4.38. Η Ελλάδα έχει υπομονή στην επίθεση και αυτό το γκολ θα έρθει μετά από άστοχο σουτ του Παπαναστασίου. Ο Φουντούλης θα χάσει σπουδαία ευκαιρία για το 10-8 αφού το σουτ του είναι άουτ και ο Ζερδεβάς κρατάει το 9-8 αφού σταματάει την επίθεση των Αμερικανών.
Ο Γενηδουνιάς στο 1.59 θα «γράψει» το 10-8 και με νέο γκολ θα χαρίσει τη νίκη στην Ελλάδα (11-9) στο 1.00!
Η Ελλάδα είχε 6/10 στον παραπάνω και 2/2 πέναλτι και οι ΗΠΑ 6/12.
Πηγή: gazzetta.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!