Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

 
Με την Μεγάλη Δευτέρα, ξεκινά η εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού.

Αυτήν την ημέρα στα χωριά κυρίως, τα σπίτια ασπρίζονται με ασβέστη οι αυλές, βάφονται οι γλάστρες κόκκινες και φυτεύονται διάφορα λουλούδια. Σε κάποιες περιοχές, οι πιστοί συνήθιζαν να τρέφονται μόνο με ψωμί και νερό έως τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί, που λάμβαναν από την εκκλησία την Θεία Κοινωνία.

Την Μεγάλη Δευτέρα κυριαρχούν δύο γεγονότα:

α) Η ζωή του Ιωσήφ του 11ου γιού του Πατριάρχη Ιακώβ, του ονομαζόμενου Παγκάλου, δηλαδή του ωραίου στο σώμα και τη ψυχή. Ο Ιωσήφ προεικονίζει με την περιπέτειά του (που πουλήθηκε σκλάβος στην Αίγυπτο) τον ίδιο τον Χριστό και το πάθος Του.
β) Το περιστατικό της άκαρπης συκιάς που ξέρανε ο Χριστός (Ματθ. 21, 18-22) και συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων και γενικά την ζωή του Ισραηλιτικού λαού που ήταν άκαρποι από καλά έργα.

Η ιστορία του Ιωσήφ είναι η εξής: Ο Ιωσήφ πουλήθηκε ως σκλάβος καθώς η ενάρετη ζωή του, «ενοχλούσε» τα μεγαλύτερα αδέρφια του.
Ως σκλάβος λοιπόν, έφτασε στην Αίγυπτο. Εκεί αγοράστηκε από τον Πεντεφρή, ένα αυλικό του Φαραώ. Μην υποκύπτοντας όμως, στις ερωτικές επιθυμίες της γυναίκας του Πεντεφρή, συκοφαντήθηκε από την ίδια και φυλακίστηκε. Από την φυλακή βγήκε, όταν ερμήνεψε ένα όνειρο του Φαραώ, και μέσω αυτής της ερμηνείας έσωσε τους κατοίκους της Αιγύπτου από λιμό.

Στην λειτουργία της Μεγάλης Δευτέρας, περιλαμβάνεται και η ιστορία της «Καταραθείσης και Ξηρανθείσης Συκής». Ο Χριστός περπατώντας στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, την επομένη ημέρα της εισόδου του, είδε μια εύρωστη συκιά με παχύ φύλλωμα. Την πλησίασε με σκοπό να κόψει ένα σύκο. Η συκιά όμως δεν είχε καθόλου καρπούς. Τότε ο Ιησούς είπε απευθυνόμενος στο δέντρο: «Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα και εξηράνθη παραχρήμα η συκή» (Ματθ.21:19). Η συκιά την ίδια στιγμή ξεράθηκε. Γι’ αυτό λέγεται «Καταραθείσα», δηλαδή καταραμένη και «Ξηρανθείσα», δηλαδή ξεραμένη.
star.gr

Ανεξαρτήτως των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει κάποιος, το μόνο που χρειάζεται ένας καταρτισμένος χάκερ για να παραβιάσει το smartphone του, να βρει την τοποθεσία του και να υποκλέψει τις συνομιλίες του είναι ο αριθμός τηλεφώνου του.
Το εν λόγω «hack», όπως αναφέρει ο Guardian, είχε παρουσιαστεί πρώτα από τον Γερμανό ερευνητή ασφαλείας Κάρστεν Νολ το 2014 σε συνδιάσκεψη χάκερ στο Αμβούργο. Ο ίδιος έδειξε ότι αυτό είναι δυνατό και σήμερα, στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS.
Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί την υπηρεσία Signalling System No.7 (SS7), γνωστή επίσης ως C7 ή CCSS7, που λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ διαφορετικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Όταν γίνονται κλήσεις μεταξύ δικτύων, το SS7 διαχειρίζεται λεπτομέρειες όπως η «μετάφραση» αριθμών, η μεταφορά μηνυμάτων SMS κ.α.
Αποκτώντας πρόσβαση στο SS7, ο επιτιθέμενος μπορεί να βρει τη θέση κάποιου, να διαβάσει τα μηνύματα, να υποκλέψει συνομιλίες κ.α., απλά και μόνο χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου ως μέσο ταυτοποίησης.
Ο Νολ εργάζεται στον τομέα της ανάλυσης τρωτών σημείων στο SS7 για λογαριασμό σειράς εταιρειών του χώρου της κινητής τηλεφωνίας. Στο πλαίσιο της επίδειξης, μπόρεσε να εντοπίσει ένα ολοκαίνουριο τηλέφωνο που είχε δοθεί στον Τεντ Λιου, μέλος του Κογκρέσου, στην Καλιφόρνια, χρησιμοποιώντας μόνο τον αριθμό τηλεφώνου. Ο Νολ ήταν σε θέση να παρακολουθήσει τις κινήσεις του Λιου στο Λος Άντζελες, να διαβάσει τα μηνύματά του και να καταγράψει συνομιλίες μεταξύ του ίδιου και των συνεργατών του.
Σύμφωνα με το Ars Technica, το SS7 χρησιμοποιείται από πάνω από 800 εταιρείες τηλεπικοινωνιών ανά τον κόσμο. Κάποιες εταιρείες αναφέρουν ότι είναι σε διαδικασία αντικατάστασής του από πιο ασφαλές πρωτόκολλο (Diameter), ωστόσο θεωρείται ότι θα παραμείνει σε υπηρεσία για αρκετά χρόνια ακόμα.

Ο τελευταίος γνωστός χρυσαετός της Αγγλίας αγνοείται και θεωρείται πιθανότατα νεκρός, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών προστασίας άγριας ζωής της χώρας.

Ο ανώνυμος αρσενικός αετός δεν έχει εντοπιστεί στα μέρη που συνηθίζει να συχνάζει την άνοιξη, οδηγώντας τις αρχές να φοβούνται ότι το πτηνό έχει αποβιώσει.

Η τελευταία θέαση του αετού έγινε το Νοέμβριο και τώρα αναμενόταν να επανεμφανιστεί ώστε να χτίσει φωλιά και να αναζητήσει σύντροφο.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το σπάνιο πτηνό μπορεί να έχει πεθάνει από φυσικά αίτια, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του.

Ο χρυσαετός, που πιστεύεται ότι ήταν περίπου 20 ετών, ζούσε στη Λίμνη Ντίστρικτ και είχε παρατηρηθεί τακτικά στην περιοχή από το 2001.

Οι υπεύθυνοι προστασίας άγριας ζωής της περιοχής αναφέρουν ότι ζούσε μόνος του μετά το θάνατο του συντρόφου του, το 2004.

«Όταν ο αετός δεν εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα πιστεύαμε ότι υπήρχε μια πιθανότητα να κυνηγούσε σε μια κοντινή κοιλάδα, αλλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων έχουμε σταδιακά χάσει τις ελπίδες μας», ανέφερε ο Λι Σόφιλντ της Βασιλικής Υπηρεσίας για την Προστασία των Πτηνών.

«Η εξαφάνιση του αετού σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, καθώς αποτελούσε σύμβολο της περιοχής τα τελευταία 15 χρόνια», δήλωσε ο Σόφιλντ.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα ταξίδεψαν εδώ, ελπίζοντας να δουν από κοντά τον αετό», πρόσθεσε.

Η έλλειψη κατάλληλης λείας και βιοτόπων καθιστά τη λίμνη μη ελκυστική για τους χρυσαετούς, σύμφωνα με τον Σόφιλντ, και για αυτό θεωρείται απίθανο να εγκατασταθεί σύντομα στην περιοχή άλλος αετός.

Ωστόσο, οι αρχές θα συνεχίσουν τις προσπάθειες αποκατάστασης των φυσικών βιοτόπων γύρω από τη λίμνη, ώστε να ανακάμψουν σε πρώτο στάδιο οι πληθυσμοί πτηνών και μικρών θηλαστικών, με την ελπίδα ότι τελικά θα επιστρέψουν και οι χρυσαετοί.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Aκόμα και αν δεν έχεις άπλετο χρόνο στη διάθεσή σου για να γυμναστείς υπάρχουν μερικοί τρόποι να γυμναστείς στα διαλείμματά σου. Δες τι μπορείς να κάνεις για να κάψεις θερμίδες χωρίς να το καταλάβεις στη διάρκεια της ημέρας σου.

1. Μην περιμένεις (απλά) Περιμένεις να έρθει το λεωφορείο ή στην ουρά για την τράπεζα; Μην αφήσεις το χρόνο σου να πάει χαμένος. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γυμνάσεις τις γάμπες σου σηκώνοντας τα πόδια σου στις μύτες. Επανέλαβε την ίδια άσκηση για όσο θέλεις.

2. Πήγαινε πάντα από τις σκάλες Αντί να παίρνεις συνεχώς το ασανσέρ, προτίμησε να πηγαίνεις στις δουλειές σου από τις σκάλες. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά μόλις 3 λεπτά να ανεβοκατέβεις σκάλες θα κάψεις γύρω στις 150 θερμίδες.

3. Κάνε γιόγκα στο μπάνιο Όποτε κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά σου για να πας στην τουαλέτα μπορείς να κάνεις μερικές ασκήσεις γιόγκα (μέσα στο μπάνιο) για να τεντωθείς και να βελτιώσεις την κυκλοφορία σου.

4. Κάνε ένα διάλειμμα για διαφημίσεις Την επόμενη φορά που θα δεις διαφημίσεις στην τηλεόραση κάνε κάτι δημιουργικό για να χάσεις και καμιά θερμίδα. Κάνε μερικούς κοιλιακούς, λίγο σκοινάκι ή ό,τι άλλο θέλεις εσύ.

5. Ίδρωσε πριν το ντους Λίγο πριν κάνεις το ντους σου είναι η τέλεια ώρα για να κάνεις λίγη γυμναστική. Μπες στο youtube και βρες βιντεάκια γυμναστικής των 10 λεπτών.

http://www.thestival.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!