Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015


Η ευπάθεια που έγινε γνωστή για τον Chrome browser αφορά 16 χαρακτήρες, οι οποίοι αν τοποθετούν με τη συγκεκριμένη σειρά σε ένα Ulr κρασάρουν το πρόγραμμα.

Δεν χρειάζεται καν να πατήσετε Enter για να κρασάρει ο browser, αρκεί το mouse over.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός, ότι η ευπάθεια αφορά και την τελευταία σταθερή version Chrome 45.

Η ευπάθεια ανακαλύφθηκε από τον Andris Atteka.

Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας το ακόλουθο link που σύμφωνα που αναμένεται να κρασάρει τον Chrome:

Εμείς, πάντως, υποχρεωθήκαμε να στήσουμε το άρθρο στον Firefox…

Πηγή: e-pcmag.gr

Η απελευθέρωση αερίων του θερμοκηπίου καθώς τα κατεψυγμένα εδάφη της Αρκτικής ξεπαγώνουν θα μπορούσε να κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία 43 τρισεκατομμύρια δολάρια έως τα τέλη του επόμενου αιώνα, υπολογίζει νέα μελέτη. Το ποσό αυτό θα ερχόταν να προστεθεί στη ζημιά των 326 τρισ. δολαρίων που προβλέπει ο ΟΗΕ αν δεν επιβραδυνθεί η κλιματική αλλαγή.

Το φαινόμενο
Στη Σιβηρία, την Αλάσκα και άλλες περιοχές της Αρκτικής, το έδαφος περιέχει μεγάλες ποσότητες οργανικών υλικών από μισοσαπισμένους οργανισμούς που διατηρούνται κατεψυγμένοι. Δεδομένου ότι η θερμοκρασία στην Αρκτική ανεβαίνει με διπλάσια ταχύτητα από ό,τι στον υπόλοιπο πλανήτη, πολυάριθμες μελέτες έχουν προειδοποιήσει για διαρροή διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου -αερίων που θα επιτάχυναν περαιτέρω την παρατηρούμενη κλιματική αλλαγή.

Στην τελευταία μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Climate Change», ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Δεδομένων Χιονιού και Πάγου υπολογίζουν σε πρώτη φάση ότι τα μονίμως παγωμένα εδάφη της Αρκτικής περιέχουν περίπου 1.700 γιγατόνους άνθρακα.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ένα υπολογιστικό μοντέλο για να εκτιμήσουν πόσος από αυτόν τον άνθρακα θα διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα με την άνοδο της θερμοκρασίας. Και ένα τρίτο μαθηματικό μοντέλο χρησιμοποιήθηκε για να εκτιμηθεί πώς οι εκπομπές άνθρακα από την Αρκτική θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία. Το μοντέλο βασίστηκε στην υπόθεση ότι η διεθνής κοινότητα δεν λαμβάνει δραστικά μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής και οι ανθρώπινες δραστηριότητες αυξάνουν τα επίπεδα ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα κατά 75%, σε σχέση με σήμερα, μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα.

Η διαρροή

Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι η διαρροή θα μπορούσε να κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία 3 έως 166 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2200, ή 43 τρισ. κατά μέσο όρο. Η ζημιά οφείλεται σε παράγοντες όπως η απώλεια αγροτικών εκτάσεων και η αύξηση της χρήσης κλιματιστικών λόγω της ζέστης.

Τα 43 τρισ. δολάρια, τα οποία αντιστοιχούν σήμερα περίπου στο ήμισυ του παγκόσμιου ΑΕΠ, θα ερχόταν να προστεθούν στις ζημιές ύψους 326 τρισ. δολαρίων που περιμένει έως το 2200 η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) σε περίπτωση που δεν ληφθούν δραστικά μέτρα κατά της παγκόσμιας θέρμανσης.

Οι ελπίδες στρέφονται τώρα στη Σύνοδο για το Κλίμα που οργανώνει ο ΟΗΕ στο Παρίσι από τα τέλη Νοεμβρίου. Στόχος είναι η υπογραφή μιας διεθνούς δεσμευτικής συμφωνίας που θα περιόριζε την άνοδο της θερμοκρασίας έως τα τέλη του αιώνα κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι στιγμής πάντως οι δεσμεύσεις που έχουν καταθέσει οι κυβερνήσεις δεν επαρκούν για την επίτευξη του στόχου.

Πηγή: tovima.gr

Εκτός από το φυσικό ή το τεχνητό άρωμά του, κάθε άνθρωπος περιβάλλεται από κάτι ακόμη: το δικό του προσωπικό και διακριτό...συννεφάκι μικροβίων.

Και βέβαια αν περνά κάποιος μέσα από το νέφος, αυτό θα «βρέχει» ξένα βακτήρια πάνω στο δέρμα του και μέσα στους πνεύμονές του.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά ότι κάθε στιγμή ο καθένας μας εκπέμπει στον αέρα γύρω του εκατομμύρια βακτήρια από το προσωπικό μικροβίωμά του, το οποίο περιλαμβάνει δισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, περίπου δεκαπλάσιους σε σχέση τα ανθρώπινα κύτταρα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο κάθε άνθρωπος διαθετει μια ξεχωριστή μικροβιακή «υπογραφή» στο σώμα του, αλλά και στον αέρα γύρω του, από την οποία θα μπορούσε ακόμη και να ταυτοποιηθεί.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PeerJ", πειραματίσθηκαν με 11 ανθρώπους, των οποίων ανέλυσαν γενετικά τα μικρόβια που συνέλλεξαν από δέιγματα στον αέρα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η μελέτη έδειξε ότι είναι δυνατό να ταυτοποιήσει κανείς κάποιον μόνο από τη διακριτή μικροβιακή «ταυτότητά» του μέσα σε λίγες ώρες.

Αν και πολλά είδη βακτηρίων είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους (π.χ. οι στρεπτόκοκκοι), κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστούς συνδυασμούς μικροβίων.

Η ανακάλυψη αυτή, πέρα από την ιατρική σημασία της (μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών εξάπλωσης μιας ασθένειας στους κλειστούς χώρους), πιθανώς μελλοντικά θα αξιοποιηθεί και στην εγκληματολογία.

Παραμένει πάντως ασαφές πόσο αλλάζει το προσωπικό μικροβιακό «συννεφάκι» ενός ανθρώπου με το περασμα του χρόνου.

Δεν είναι επίσης σίγουρο πόσο εκτείνεται το νέφος αυτό γύρω από κάποιον, αλλά φαίνεται να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο.

Η Ford δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και στηρίζεται σε διεθνείς έρευνες για να χαράξει τη στρατηγική της.

Η τελευταία έρευνα της διακεκριμένης μάρκας αποκαλύπτει στοιχεία τα οποία θα αξιολογηθούν από ειδικές ομάδες, οι οποίες στη συνέχεια θα προτείνουν αλλαγές στην πορεία της φίρμας που κατασκευάζει οδηγοκεντρικά μοντέλα.

Το σημαντικότερο εύρημα της έρευνας Ford Car Buying Trends 2015 για τις τάσεις των αγοραστών είναι πως οι Ευρωπαίοι οδηγοί αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών ημιαυτόνομης οδήγησης.

Η τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν, να αποφεύγουν συγκρούσεις και να διατηρούν μία σταθερή ταχύτητα και απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα παρουσιάζει σημαντική αύξηση δημοτικότητας.

Ενα στα τρία αυτοκίνητα Ford που πωλήθηκαν πέρυσι εφοδιάζονταν με συστήματα παρκαρίσματος που βοηθούν τους οδηγούς να εντοπίζουν και να παρκάρουν σε χώρους στάθμευσης.

Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, σχεδόν διπλάσιος αριθμός αυτοκινήτων εφοδιάζονταν με τεχνολογία αυτόματου φρεναρίσματος.

Πάνω από τα μισά από τα Ford που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν εφοδιασμένα με συστήματα cruise control και σχεδόν όλα στην Τουρκία.

Πάνω από τους τρεις στους τέσσερις οδηγούς αγοράζουν αυτοκίνητα με συστήματα φωνητικού ελέγχου (voice-control) που χρησιμοποιούνται για τηλεφωνικές κλήσεις, αναπαραγωγή μουσικής, ανεύρεση εστιατορίων και εισαγωγή προορισμού πλοήγησης.

Το λευκό ήταν το δημοφιλέστερο χρώμα, μπροστά από το μαύρο, ασημί, γκρι και το μπλε που σημείωσε την ταχύτερη αύξηση δημοτικότητας.

Πέρυσι το 78 % των οχημάτων Ford ήταν εφοδιασμένα με συστήματα φωνητικής ενεργοποίησης SYNC - αύξηση 10 % συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Οι περισσότεροι πελάτες πέρυσι προτίμησαν ένα 5θυρο αυτοκίνητο (52%) και ακολούθησαν οι αγοραστές wagon (37%).

Η συντριπτική πλειοψηφία (98%) επέλεξε εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ. Οι προτιμήσεις για μηχανικά έναντι αυτόματων κιβωτίων συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά έμειναν σχεδόν απαράλλακτες.

Οδηγοί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες παρέμειναν σταθεροί στην προτίμησή τους υπέρ του μηχανικού κιβωτίου με ποσοστό 83%. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 97% και στην Ιρλανδία στο 96%.

real.gr

Εκτός από το «πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» υπάρχει φαίνεται και το «πες μου τον φίλο σου να σου πω που βρίσκεται» ή κάπως έτσι συνέλαβε την ιδέα νεαρός Λαρισαίος, ο οποίος δημιούργησε μία εφαρμογή που δείχνει ανά πάσα στιγμή που είναι οι φίλοι του καθενός σε ακτίνα 1,5 χλμ αρχικά, ενώ ο προγραμματισμός είναι αργότερα η ακτίνα δράσης να επεκταθεί για να «πιάνει» μεγαλύτερες πόλεις. Και πως το σκέφθηκε αυτό ο 18χρονος Βαλεντίνος Τζέκας, ο οποίος φέτος μπήκε στο Πανεπιστήμιο στην πληροφορική Κέρκυρας; Από… ανάγκη του ίδιου και των συνομήλικων, που, όπως λέει, το καλοκαίρι όταν τέλειωσαν οι πανελλήνιες, πήγαιναν με το τρένο από τη Λάρισα στον Πλαταμώνα για μπάνιο. Και κει υπάρχουν δυο «στέκια» που συνήθως συχνάζουν, οπότε αντί να τηλεφωνεί ή να στέλνει μηνύματα, προκειμένου να βρεθούν επινόησε μέσα στο καλοκαίρι το σύστημα «Near – Check Who’s Nearby» το οποίο τώρα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών, ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να τεθεί σε κυκλοφορία. «Το έκανα γιατί πλέον όλοι στην ηλικία μου ή θα είναι online ή θα βγαίνουν βόλτες. Ας βρισκόμαστε λοιπόν χωρίς κόπο» δηλώνει. Αυτοδίδακτος ασχολείται με την πληροφορική από τα δώδεκα του χρόνια και όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «δεν μπορώ να φανταστώ στην ζωή μου να κάνω τίποτε άλλο».
«Με το ‘Near’ μπορείς να δεις στον χάρτη ποιος βρίσκεται κοντά σου σε μια απόσταση 1,5…3… αλλά και 5 χιλιομέτρων για πιο μεγάλες πόλεις» όπως αναφέρει αλλά μπορεί να έχει και χρήση «χάρτη» με την έννοια ότι σε περίπτωση που βρεθεί ο χρήστης σε περιοχή που δεν γνωρίζει μπορεί να πάρει οδηγίες μέσω των χαρτών της google. Πάντως πριν ακόμη κυκλοφορήσει η εφαρμογή αυτή, με την γνωστοποίηση της, αυτή έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον επενδυτών και επιχειρηματιών αλλά και πολλών νεαρών σε ηλικία ατόμων. Είναι χαρακτηριστικό με τον Βαλεντίνο, επικοινώνησαν παιδιά ακόμη και από το ελληνικό λύκειο στις Βρυξέλλες που περιμένουν ανυπόμονα τη νέα εφαρμογή.
val_1

Δικαστήριο στο Κόβεντρι της Μεγάλης Βρετανίας απαγόρευσε στον Christopher Johnson την είσοδο σε παιδικές χαρές μετά την ομολογία του πως έκανε σεξ με τον… εξοπλισμό των χώρων αυτών και ειδικά με τις τσουλήθρες. Ο Johnson έβγαλε τα ρούχα του και επιδόθηκε σε τέτοιου είδους σεξουαλικές περιπτύξεις με μία τσουλήθρα τον περασμένο Ιούλιο ενώ επ’ αυτοφώρω πιάστηκε στις 16 Αυγούστου στο Stoke Green Park όπου και συνελήφθη.  Ο 46χρονος δήλωσε ένοχος για προσβολή δημοσίας αιδούς και το δικαστήριο του Κόβεντρι του απαγόρευσε την είσοδο σε κάθε παιδική χαρά με τσουλήθρα και έδωσε την εντολή να δεχθεί βοήθεια για το πρόβλημά του. Ο συλληφθείς πλήρωσε και εκατοντάδες λίρες σε πρόστιμα και δικαστικά έξοδα.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε σήμερα την παγκόσμια κυκλοφορία του νέου Office 2016. Οι ανανεωμένες εφαρμογές του Office 2016 αποτελούν την τελευταία προσθήκη στο Office 365, τη συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft στο υπολογιστικό «νέφος».
Το Office 2016 προσφέρει νέες εκδόσεις των γνωστών εφαρμογών για Windows, συμπεριλαμβανομένων των Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio και Access. Οι καταναλωτές, αφού πραγματοποιήσουν εγγραφή στο Office 365, μπορούν πλέον να εγκαταστήσουν τις παραπάνω εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, σε συνδυασμό με υπηρεσίες, όπως το OneDrive, το Skype for Business, το Delve, το Yammer κ.α.
Η ψηφιακή βοηθός Cortana συνδέεται πλέον με το Office 365, ώστε να βοηθάει στην οργάνωση των καθημερινών εργασιών του χρήστη, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω ενσωμάτωση της στο Outlook, που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.
Επίσης το νέο Office επιτρέπει στους χρήστες που επεξεργάζονται κοινά έγγραφα, να κάνουν απευθείας χρήση του Skype, κλήση φωνής ή βίντεο-κλήση μέσα από την ίδια εφαρμογή (Word, Excel κτλ), όσο και να προβάλουν την οθόνη τους με τους άλλους χρήστες. Εξάλλου το νέο Office 365 Planner βοηθά στην οργάνωση της δουλειάς στο εσωτερικό μιας ομάδας χρηστών, όπως και το νέο GigJam.
Οι νέες εφαρμογές του Office 2016 είναι διαθέσιμες σε 40 γλώσσες και προαπαιτούν έκδοση Windows 7 ή μεταγενέστερη. Οι συνδρομητές των Office 365 μπορούν από σήμερα να επιλέξουν να ‘κατεβάσουν’ τις νέες εφαρμογές Office 2016 ως μέρος της συνδρομής τους.
Τον επόμενο μήνα οι αυτόματες ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες για τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι εταιρικοί πελάτες θα τις λάβουν στις αρχές του επόμενου χρόνου. Το Office 2016 είναι επίσης διαθέσιμο από σήμερα, αγοράζοντάς το εφάπαξ, τόσο για PC όσο και για Mac.

Συμβαίνει δύο φορές το χρόνο. Στις 11:20 αύριο το πρωί (Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου) θα λάβει χώρα η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη. Στην ισημερία, σε όλο τον κόσμο, η νύχτα και η μέρα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια (αλλά όχι ακριβώς ισομοιρασμένη). Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο, η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η νύχτα θα φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου. Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια, συμβαίνουν δύο φορές το χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους. Αποτελούν περιοδικά – ανά εξάμηνο – αστρονομικά φαινόμενα που σχετίζονται με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, καθώς και την περιστροφή γύρω από τον άξονά της.

Με την έκπληξη, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να αναλαμβάνει μετά από δύο καραμπόλες το υπουργείο Εσωτερικών καθώς ο Νίκος Βούτσης καταλαμβάνει στη θέση του προέδρου της Βουλής, και, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, τους Χριστόφορο Βερναρδάκη (αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Γιώργο Κατρούγκαλο (υπουργός Εργασίας), Θεανώ Φωτίου (αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και Ράνια Αντωνοπούλου (αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της ανεργίας) να παραμένουν στη θέση τους,  και τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΕΕ Τάσο Πετρόπουλο να αναλαμβανει υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων,  η Όλγα Γερβασίλη ανακοίνωσε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
 Όσον αφορά το υπουργείο Εσωτερικών νέο πρόσωπο στην Κλαυθμώνος είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, παραμένει στη θέση της ως υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ, ενώ αντίθετα εκτός κυβερνητικού σχήματος μένει ο Γιάννης Πανούσης και τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο πρώην υφυπουργός  Άμυνας Νίκος Τόσκας. Εκτός κυβερνητικού σχήματος μένει και η Τασία Χριστουδουλοπούλου, τη θέση της οποίας καταλαμβάνει ο υπηρεσιακός Γιάννης Μουζάλας.
Παράλληλα δημιουργούνται και πέντε νέα υπουργεία που «σπάνε» από αντίστοιχα υπερυπουργεία που αποφασίσθηκε ότι δεν λειτούργησαν:
- Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
- Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
- Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η σύνθεση της κυβέρνησης που έχει 46 μέλη θα ορκιστεί στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης, είναι η εξής:
Πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας
Aντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Γιάννης Δραγασάκης

Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας
Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης
Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Τόσκας
Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρήτρια υπουργός Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ: Αλέξης Χαρίτσης
Αναπληρώτρια για θέματα Βιομηχανίας: Θεοδώρα Τζάκρη

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Καμμένος
Αναπληρωτής υπουργός: Δημήτρης Βίτσας

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Νίκος Φίλης
Αναπηρώτρια υπουργός: Σία Αναγνωστοπούλου
Αναπληρωτής για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης
Υφυπουργός: Θεοδόσης Πελεγρίνης

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς
Αναπληρωτής υπουργός για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Νίκος Ξυδάκης
Υφυπουργός:  Δήμητρης Μάρδας
Υφυπουργός: Γιάννης Αμανατίδης

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος
Υφυπουργός για την καταπολέμηση της Διαφθοράς: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος
Αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου
Αναπληρωτής υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου
Υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Τάσος Πετρόπουλος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής υπουργός: Παύλος Πολλάκης

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Αριστείδης Μπαλτάς
Υφυπουργός Αθλητισμού: Σταύρος Κοντονής

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής υπουργός για θέματα εσόδων: Τρύφων Αλεξιάδης
Αναπληρωτής υπουργός για θέματα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: Γιώργος Χουλιαράκης

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός: Πάνος Σκουρλέτης
Αναπληρωτής υπουργός: Γιάννης Τσιρώνης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός: Δημήτρης Καμένος

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργός: Θοδωρής Δρίτσας

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Υπουργός: Βαγγέλης Αποστόλου
Αναπληρωτής υπουργός: Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργός Επικρατείας
Νίκος Παππάς

Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου
Αλέκος Φλαμπουράρης
 Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό
Τέρενς Κουίκ
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Όλγα Γεροβασίλη

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης θα είναι ο καιρός την Τετάρτη με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χωράς οι οποίες πρόσκαιρα στην ανατολική και νότια χώρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: γενικά ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τα φαινόμενα που ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα βόρεια από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα.
Άνεμοι: στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας το πρωί κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!