Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Όταν η φαγούρα κατακλύζει το σώμα μας, η ενστικτώδης κίνηση που κάνουμε είναι να ξυστούμε προκειμένου να ανακουφίσουμε το ενοχλητικό αίσθημα...

Παραδόξως, η αντίδραση αυτή όχι μόνο δε μας ηρεμεί αλλά εντείνει το σύμπτωμα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον διαπίστωσαν ότι η φαγούρα και το ξύσιμο εμπλέκονται σε ένα φαύλο κύκλο επαναπυροδότησης, λόγω της απελευθέρωσης ενός νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται σεροτονίνη.

Δοκιμές που πραγματοποίησαν σε ποντίκια κατέδειξαν ότι η αναστολή της λειτουργίας ορισμένων υποδοχέων της σεροτονίνης στη σπονδυλική στήλη μπορεί να οδηγήσει στην καταστολή της χρόνιας φαγούρας.

Η φαγούρα μπορεί να οφείλεται σε δεκάδες διαφορετικούς παράγοντες, από αλλεργιογόνα όπως η σκόνη έως σοβαρές δερματοπάθειες.

Το ξύσιμο καταπραΰνει τη φαγούρα επειδή προκαλεί πόνο. Αντί για τα «σήματα φαγούρας» αποστέλλονται από τα νεύρα «σήματα πόνου». Η διαδικασία αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να απελευθερώνεται η σεροτονίνη στον εγκέφαλο και να ελέγχεται το αίσθημα του πόνου.

Όμως η σεροτονίνη ενεργοποιεί στη συνέχεια τα νευρικά κύτταρα του νωτιαίου μυελού, τα οποία ελέγχουν την ένταση της φαγούρας. Έτσι, παρατηρήθηκε στα ποντίκια ότι η προσπάθεια καταστολής της φαγούρας –μέσω του ξυσίματος– στην πραγματικότητα επιδεινώνει το σύμπτωμα. Εάν μειωθούν τα επίπεδα της σεροτονίνης, υποχωρεί και η ένταση της φαγούρας.

Επειδή η πλήρης καταστολή της σεροτονίνης συνεπάγεται αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό, μια πιθανή λύση θα ήταν η διακοπή της αλληλεπίδρασης μεταξύ του νευροδιαβιβαστή και των κυττάρων που ελέγχουν τη φαγούρα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση πρόκειται να κινηθούν οι ερευνητές προκειμένου να βρουν νέες, αποτελεσματικότερες θεραπείες για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια φαγούρα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μπροστά σε μια έκπληξη βρέθηκε ο αστυνομικός Keith Weisinger όταν κατά τη μεταμεσονύκτια βάρδιά του, κάπου στις ΗΠΑ, μία γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση, προκειμένου να... παραγγείλει πίτσα.

Ωστόσο, η γυναίκα ήταν βάναυσα χτυπημένη από τον σύντροφό της, ο οποίος βρισκόταν μαζί της στο δωμάτιο την ώρα που έκανε την κλήση ανάγκης και για αυτό αναγκάστηκε να μιλήσει κωδικοποιημένα. Ο αστυνομικός ο οποίος στην αρχή νόμιζε ότι επρόκειτο για ακόμα μία φάρσα, κατάλαβε σύντομα πως η γυναίκα βρισκόταν σε κίνδυνο κι έτσι έστειλε βοήθεια.

Οπως έγραψε ο Weisinger στο AskReddit thread, ο διάλογος που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του είχε ως εξής:

- 911 (το νούμερο της Αμέσου Δράση στις ΗΠΑ), πού χρειάζεστε βοήθεια;
- Οδός Main, 123.
- Εντάξει, τι συμβαίνει εκεί;
- Θα ήθελα να παραγγείλω μια πίτσα.
- Κυρία μου, καλέσατε στο 911.
- Ναι, το ξέρω. Θα μπορούσα να έχω μία μεγάλη, με πεπερόνι, και μισή-μισή μανιτάρια και πιπεριές;
- Εεεε, συγνώμη, γνωρίζετε ότι έχετε καλέσει το 911, σωστά;
- Ναι, ξέρετε πόσο θα πάρει;
- Εντάξει κυρία, είναι όλα καλά εκεί; Χρειάζεστε βοήθεια;
- Ναι, χρειάζομαι.
- Και δεν μπορείτε να μιλήσετε για αυτό, επειδή κάποιος είναι μαζί σας στο δωμάτιο;
- Ναι, σωστά. Ξέρετε σε πόση ώρα θα έρθει;
- Εχω έναν αστυνομικό περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το σημείο όπου βρίσκεστε. Υπάρχουν καθόλου όπλα στο σπίτι σας;
- Οχι.
- Μπορείτε να μείνετε στο τηλέφωνο μαζί μου;
- Οχι. Θα σας δω σύντομα. Ευχαριστώ.

Στη συνέχεια, ο Weisinger τσέκαρε τη διεύθυνση και ανακάλυψε πως για το συγκεκριμένο σπίτι υπήρχαν πάρα πολλές κλήσεις και καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας.

Τελικά, όταν ο αστυνομικός έφτασε στο σπίτι της γυναίκας, τη βρήκε άγρια ξυλοκοπημένη από τον σύντροφό της ο οποίος ήταν τύφλα στο μεθύσι. Η ίδια δήλωσε ότι την κακοποιούσε για αρκετό καιρό κι έτσι έπρεπε να βρει έναν τρόπο να το αναφέρει στις Αρχές χωρίς όμως να γίνει από εκείνον αντιληπτή.

Πάντως,ο Weisinger δεν έμαθε ποτέ την κατάληξη της γυναίκας έπειτα από αυτό το περιστατικό, ωστόσο, όπως ο ίδιος έγραψε, δεν θα ξεχάσει ποτέ τη δύναμη που άντλησε από μέσα της, αλλά και την εξυπνάδα της να καταγγείλει το περιστατικό με αυτόν τον παραπλανητικό τρόπο για τον θύτη της.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την περίοδο 2004-2006, πριν ο Weisinger περάσει στη Νομική Σχολή. Πλέον εργάζεται ως δικηγόρος με θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον. Ο ίδιος αποκάλυψε μόλις προχθες το περιστατικό.

http://www.iefimerida.gr

Ο παπάς τα είχε με την γυναίκα του καντηλανάφτη και αυτός για εκδίκηση έκλεβε το λάδι της εκκλησίας. Μια μέρα ο παπάς πάνω στον άμβωνα βλέπει τον καντηλανάφτη να κλέβει το λάδι και του φωνάζει:
- «Βρε `συ γιατί κλέβεις το λάδι;»

Τίποτα ο καντηλανάφτης καμία απάντηση οπότε ο παπάς του ξαναφωνάζει αλλά αυτός ατάραχος συνεχίζει τη δουλειά του. Τα πέρνει ο παπάς κατεβαίνει κάτω και του λέει:
- «Καλά ρε δε με ακούς;»

- «Όχι παπά μου τίποτε δεν ακούγεται εδώ κάτω, να κάτσε εσύ εδώ κάτω να ανέβω εγώ εκεί πάνω να δεις.»

Ανεβαίνει ο καντηλανάφτης στον άμβωνα και φωνάζει στο παπά:
- «Παπά γιατί πηδ.. την γυναίκα μου;»

Κατεβαίνει κάτω και του λέει ο παπάς:
- «Δίκιο είχες τίποτα δεν ακούγεται εδώ κάτω.»
Τα λεφτά που κάποιοι δε βγάζουν ούτε σ' ένα χρόνο, η Τόνια Σωτηροπούλου, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, τα έβγαλε μέσα σε... μισό λεπτό, όσο δηλαδή έπαιξε στην ταινία!

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, έχετε δίπλα σας και ένα ποτήρι νερό, και ακούστε πόσα λεφτά πήρε γι' αυτή τη στιγμή!

Σύμφωνα με το tromaktiko, η αμοιβή της ήταν 8.000 ευρώ! "Τα γυρίσματα ήταν 3 μέρες αλλά εγώ ήμουν εκεί 12", ανέφερε η Τόνια Σωτηροπούλου.

Κι εμείς έχουμε την εξής απορία: Η Τόνια έκανε 12 μέρες γυρίσματα για να μάθει να είναι ακίνητη στο κρεβάτι; Που να έλεγε και καμιά ατάκα δηλαδή!

http://thesout.gr
Η ιατρική σώζει ζωές, όμως μερικές φορές οι επιστήμονες χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα προκειμένου να προβούν σε σημαντικές ανακαλύψεις.

Προσφάτως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσιοποίησε επίσημη απολογία προς το κράτος της Γουατεμάλα για πειράματα που είχαν πραγματοποιηθεί στη χώρα κατά τη δεκαετία του ’40 και τα οποία περιελάμβαναν την εσκεμμένη λοίμωξη φυλακισμένων και ψυχασθενών


με το βακτήριο της σύφιλης.Το λεγόμενο «Πρότζεκτ της Γουατεμάλα» είναι ένα μόνο από τα τρομακτικά πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί στο όνομα της Ιατρικής και της Επιστήμης.

1. Ναζιστικά ιατρικά πειράματα
Ίσως τα πιο γνωστά –και πλέον αντιδεοντολογικά– ιατρικά πειράματα που έχουν μείνει στην Ιστορία είναι αυτά που πραγματοποιήσε ο Γιόζεφ Μένγκελε, ο οποίος ήταν γιατρός στα γερμανικά SS. Ο Μένγκελε πειραματίστηκε με δίδυμα αδέλφια, με στόχο να αποδείξει τη θεωρία του για την ανωτερότητα της λευκής φυλής.Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνη την περίοδο.Επίσης, οι Γερμανοί Ναζί πειραματίστηκαν με φυλακισμένους ώστε να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα διαφόρων θεραπειών ενάντια σε λοιμώδη νοσήματα.

2. Η Ιαπωνική Μονάδα 731
Τη δεκαετία του ’30 και του ’40, ο Ιαπωνικός Αυτοκρατορικός Στρατός πραγματοποίησε βιολογικές και ιατρικές δοκιμές σε πολίτες, κυρίως στην Κίνα. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους παραμένει άγνωστος ακόμη και σήμερα, όμως ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να έφτανε και τις 200.000.
Μεταξύ άλλων, ο Στρατός είχε μολύνει πηγάδια με χολέρα και είχε εξαπολύσει σμήνη ψύλλων που μετέφεραν τον τύφο και την πανούκλα. Επίσης, οι φυλακισμένοι αναγκάζονταν να παρελαύνουν στο ψύχος και στη συνέχεια τους έκαναν πειράματα για πιθανές θεραπείες ενάντια στα κρυοπαγήματα. Μέλη της μονάδας είχαν δηλώσει στα Μέσα ότι οι φυλακισμένοι κλείνονταν σε θαλάμους με δηλητηριώδη αέρα έως ότου τα μάτια τους βγουν από τις κόγχες.

3. Η «Μελέτη των Τεράτων»
Το 1939, παθολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα θέλησαν να αποδείξουν τη θεωρία τους ότι το τραύλισμα είναι μια επίκτητη συμπεριφορά που οφείλεται στο υπερβολικό άγχος του παιδιού κατά την ομιλία. Δυστυχώς, ο τρόπος που επέλεξαν να το αποδείξουν ήταν να προκαλέσουν το τραύλισμα σε ορφανά παιδιά μέσω της αυθυποβολής, λέγοντάς τους συνεχώς ότι είναι καταδικασμένα να εκδηλώσουν το τραύλισμα μεγαλώνοντας. Το πείραμα εφαρμόστηκε σε παιδιά από το Ορφανοτροφείο Στρατιωτών και Ναυτικών του Οχάιο και οι ερευνητές έλεγαν ξανά και ξανά στα παιδιά ότι παρουσιάζουν σημάδια τραυλίσματος στην ομιλία τους. Έτσι, τα προέτρεπαν να μη μιλούν εκτός κι αν ήταν σίγουρα ότι θα μιλήσουν σωστά. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν υπερβολικό άγχος σε παιδιά που δεν είχαν παρουσιάζει αρχικά κανένα αρνητικό σύμπτωμα. Επίσης, τα παιδιά οδηγήθηκαν στην απομόνωση και αρνούνταν να μιλήσουν. Τρία από τα παιδιά που συμμετείχαν στο ανορθόδοξο πείραμα τελικά κατέθεσαν μήνυση κατά του Πανεπιστημίου και αποζημιώθηκαν.

4. Οι δολοφονίες Μπερκ και Χέιρ
Μέχρι το 1830, ο νόμος επέτρεπε να χρησιμοποιούνται στην Ανατομία μόνο τα νεκρά σώματα δολοφόνων που έχουν εκτελεστεί. Καθώς τα σώματα ήταν λιγοστά σε αριθμό, αρκετοί ιατροί αγόραζαν σώματα από κλέφτες που βεβήλωναν τάφους ή έκλεβαν τα πτώματα οι ίδιοι. Ο ιδιοκτήτης οικοτροφείου Γουίλιαμ Χέιρ και ο φίλος του Γουίλιαμ Μπερκ πήγαν αυτήν την «επιχειρηματική πρακτική» ένα βήμα παρακάτω. Από το 1827 έως το 1828, οι δύο άνδρες σκότωσαν περισσότερους από 12 ενοίκους του οικοτροφείου και πούλησαν τα πτώματα στον ανατόμο Ρόμπερτ Νοξ. Ο Νοξ δε φάνηκε να παραξενεύεται από το πόσο (ύποπτα) φρέσκα ήταν τα πτώματα. Ο Μπερκ καταδικάστηκε στην κρεμάλα για τα εγκλήματά του και το περιστατικό παρότρυνε τη Βρετανική Κυβέρνηση να θέσει λιγότερους περιορισμούς στον τομέα της Ανατομίας.

5. Χειρουργικά πειράματα σε σκλάβους
Ο «πατέρας» της σύγχρονης Γυναικολογίας Τ. Μάριον Σιμς έγινε ιδιαίτερα γνωστός λόγω των πειραματικών επεμβάσεων που πραγματοποίησε σε σκλάβες. Η φήμη του Σιμς παραμένει μέχρι και σήμερα αμφιλεγόμενη, επειδή η πάθηση που προσπαθούσε να αντιμετωπίσει (κυστεοκολπικό συρίγγιο) προκαλούσε ανείπωτο πόνο. Ο Σιμς πραγματοποιούσε τις χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό, κυρίως επειδή πίστευε πως «η επέμβαση δεν ήταν τόσο επίπονη ώστε να δικαιολογεί αυτήν την πρακτική». Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος σε ομιλία που είχε δώσει το 1857.

6. Η μελέτη της Γουατεμάλα
Μεταξύ 1946 και 1948, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και της Γουατεμάλα συγχρηματοδότησαν μια μελέτη που περιελάμβανε τη σκόπιμη λοίμωξη φυλακισμένων και ψυχασθενών στη Γουατεμάλα με το βακτήριο της σύφιλης. Σκοπός της μελέτης ήταν να δοκιμαστεί ποιες χημικές ουσίες θα απέτρεπαν την εξάπλωση της ασθένειας. Στο πλαίσιο του πειράματος, οι ερευνητές πλήρωναν τους φυλακισμένους και τους ψυχασθενείς ώστε να κάνουν σεξ με ιερόδουλες που είχαν προσβληθεί από το βακτήριο ή προκαλούσαν πληγές στο δέρμα των γεννητικών οργάνων και χορηγούσαν το βακτήριο στην ανοιχτή πληγή.

7. Το πείραμα του Tuskegee
Το πιο ειδεχθές έγκλημα στην Ιατρική Ιστορία των ΗΠΑ είχε διάρκεια 40 ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 1932 η Αμερικανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ξεκίνησε μια μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις της σύφιλης στους ασθενείς που δε λαμβάνουν θεραπεία. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την εξέλιξη της νόσου σε 399 έγχρωμους άνδρες στην πολιτεία της Αλαμπάμα. Οι συμμετέχοντες δε γνώριζαν το σκοπό της μελέτης, καθώς οι ερευνητές τους είχαν πει ότι λαμβάνουν θεραπεία για το «άρρωστο αίμα» τους. Οι άνδρες δεν έλαβαν ποτέ επαρκή θεραπεία, ακόμη κι όταν η πενικιλίνη κατοχυρώθηκε ως το προτεινόμενο φάρμακο για τη θεραπεία της σύφιλης (1947). Οι Αρχές διέκοψαν το πείραμα το 1972, όταν ένα άρθρο εφημερίδας αποκάλυψε τους πραγματικούς σκοπούς της μελέτης.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Ο Νεϊμάρ φαίνεται πως έχει… τρελαθεί από έρωτα, μετά τα τελευταία του καμώματα. Ο ίδιος, ανταγωνίζεται τον Κριστιανο Ρονάλντο όχι μόνο στο ποιος είναι καλύτερος μπαλαδόρος, αλλά και ποιος είναι ο μεγαλύτερος καρδιοκατακτητής.

Ο 22χρονος διέθνης άσσος του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε ιδιωτικό τζετ να παραλάβει τη σεξοβόμβα Soraja Vucelic, το μοντέλο με καταγωγή από τη Σερβία, ώστε να τον επισκεφθεί στη Βαρκελώνη.

Η εφημερίδα Kurir αναφέρει ότι η 28χρονη Soraja και ο ποδοσφαιριστής γνωρίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι στην Ίμπιζα και από τότε συζητάνε συχνά μέσω Skype.

Και φαίνεται ότι τα πράγματα είναι σοβαρά για τον Νεϊμάρ, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ, καθώς έστειλε ένα αεροπλάνο για να παραλάβει τη φίλη του και να τη φέρει κοντά του. Μάλιστα, η ίδια ανέβασε και μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μέσα από το τζετ του Νεϊμαρ, φορώντας μόνο τη… φανέλα του.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η Soraja φέρεται να πέταξε στη Βαρκελώνη και να έμεινε μαζί του για αρκετές ημέρες. Επιπλέον, το δημοσίευμα ανέφερε πως το ζευγάρι είχε κλείσει εισιτήρια πρώτης θέσης για τα τέλη Οκτωβρίου, με αεροπορική εταιρία, αλλά επειδή δεν μπορούσαν να μείνουν άλλο χώρια, ο Νεϊμάρ έστειλε ιδιωτικό τζετ για να την παραλάβει και να τη φέρει κοντά του, ακυρώνοντας τα εισιτήρια.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Soraja Vucelic έγινε δημοφιλής στα Βαλκάνια μετά τη συμμετοχή της στο Big Brother. Από τότε έχει μεγάλο fan club.

http://www.4news.gr 
Ο Τζίμης Πανούσης μέσα από την δουλειά του λέει αυτά που πιστεύει..
.Ο τραγουδοποιός αποκάλυψε στο Πρώτο Θέμα ότι όσες φορές δεν εμφανίστηκε σε σκηνή ήταν επειδή είχε προβλήματα υγείας. «Αυτά που πιστεύω θέλω να τα πω στον κόσμο, γιατί αν δεν τα πω , θα έχω ακόμη και θέματα υγείας. Όσες φορές σε αυτά τα 40 χρόνια δεν βγήκα στη σκηνή, αντιμετώπισα τέτοια προβλήματα.
Έχω περάσει έμφραγμα, εγκεφαλικό και πρόβλημα με τα νεφρά μου, ενώ, βγαίνοντας να μιλήσω εκτονώνω όλο αυτό που υπάρχει μέσα μου», εξήγησε και συνέχισε:«Εγώ είμαι κομμουνιστής παλαιάς κοπής. Πιστεύω σε αυτό που λέει ο Μπρεχτ «ή όλοι ή κανείς»
Δεν είμαι σαν τα αμερικανάκια που κατεβαίνουν από τον ουρανοξύστη και πηδάνε τα χαρτόκουτα με τους άστεγους»

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Επικείμενος πόλεμος αναμένεται στην ελληνική αγορά με πρωταγωνιστές ταξιτζήδες και ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων. Αιτία; Η εταιρία Uber με έδρα το Σαν Φρανσίσκο η οποία έρχεται στην Ελλάδα.

Ποιά είναι η Uber; Ο διαμεσολαβητής ανάμεσα σε οδηγούς και υποψήφιους επιβάτες. Και φυσικά δεν πρόκειται για το παραδοσιακό ταξί, που όλοι γνωρίζουμε, αλλά για μια νέα υπηρεσία, με την οποία ο κάθε κάτοχος ιδιωτικού αυτοκίνητου μπορεί να γίνει Uber οδηγός, και να εξυπηρετεί, έναντι αμοιβής φυσικά, επιβάτες.
Η εφαρμογή λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ ενός οποιουδήποτε πελάτη, αρκεί μόνο το κατέβασμα και η εγγραφή στην εφαρμογή και εγγεγραμμένων οδηγών ιδιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν επ' αμοιβή ανάλογα με τη διαδρομή ακριβώς όπως τα ταξί.Τα οχήματα περιλαμβάνουν από απλά ΙΧ μέχρι πολυτελή σεντάν και οχήματα ελεύθερου χρόνου (SUV), συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο υπηρεσίες τύπου ταξί ή ενοικίασης λιμουζινών.
Η εταιρεία, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, θα ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της και στην χώρα μας, ξεκινώντας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, Λάρισα, Χίο, Βόλο, Καλαμάτα και άλλες μεγάλες πόλεις, σε κάθε μια από τις οποίες έχουν ανοίξει 100 θέσεις νέων οδηγών.
Η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα σε αρκετές χώρες, καθώς η δραστηριότητα της κρίθηκε παράνομη, εξαιτίας της νομοθεσίας της εκάστοτε χώρας, σχετικά με την μισθωμένη μεταφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις θεωρήθηκε ότι προσφέρει παράνομα υπηρεσίες ταξί, σε άλλες κατηγορήθηκε για αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ πολλές φορές τέθηκαν ζητήματα ασφαλείας.
Προ ημερών δικαστήριο στη Φραγκφούρτη απαγόρευσε προσωρινά σε ολόκληρη τη Γερμανία την εφαρμογή Uber.
Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει το application, παρά την απαγόρευση.
«Δεν μπορείς να βάλεις φρένο στην πρόοδο» ανέφερε η εταιρεία. «Η Uber θα συνεχίσει τη λειτουργία της και θα προσφέρει τις υπηρεσίες συνεπιβίβασης μέσω του app της σε όλη τη Γερμανία» τονίζει η ανακοίνωση.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση και θα «εξαντλήσει όλες τις νομικές πιθανότητες».

http://www.fpress.gr
Ο οδοντογιατρός μπορεί να αποκαλύψει όχι μόνο την αδυναμία σας στα γλυκά αλλά και σοβαρότερα προβλήματα υγείας που εκδηλώνονται με αλλοιώσεις στα δόντια ή τα ούλα.

Ένα συχνό πρόβλημα είναι το μάτωμα των ούλων, το οποίο δεν οφείλεται πάντοτε στο σκληρό βούρτσισμα.

Η αιμορραγία ενώ βουρτσίζουμε τα δόντια ή αμέσως μετά το βούρτσισμα αποτελεί συχνά ένδειξη ουλίτιδας, δηλαδή φλεγμονής στα ούλα.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, η ουλίτιδα μπορεί να συμβάλλει στην εκδήλωση της περιοδοντίτιδας. Η περιοδοντίτιδα είναι αποτέλεσμα λοίμωξης στους ιστούς και τα οστά που υποστηρίζουν τα δόντια και τα διατηρούν στη θέση τους.

Στη σοβαρότερη μορφή της, η περιοδοντίτιδα οδηγεί σε εκφύλιση του υποκείμενου οστού στο σαγόνι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρά κενά ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα. Έτσι, το δόντι χάνει τη σταθερότητά του.

Για να προλάβετε τις παθήσεις των ούλων, επιβάλλεται να πλένετε συστηματικά τα δόντια σας και να χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα. Μην ξεχνάτε επίσης να αλλάζετε οδοντόβουρτσα κάθε τρεις μήνες και να επισκέπτεστε τον οδοντογιατρό σας τακτικά ώστε να αποφύγετε τη συσσώρευση βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!