Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Δεν είναι όλα τα μικρόβια ικανά να προκαλέσουν κάποιο είδος ασθένειας, αλλά καλό είναι να μην ερχόμαστε σε επαφή ούτε και με τα πιο άκακα. Το να μην ερχόμαστε, βέβαια, σε επαφή με τα μικρόβια, είναι μάλλον δύσκολο έως ακατόρθωτο, δεδομένης της καθημερινής και πανταχού παρουσίας τους.
Αυτό που σίγουρα, όμως, μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε γνώση του που συσσωρεύονται τα περισσότερα και να φροντίζουμε να έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο μας, όσο το δυνατό λιγότερο. Απολυμαίνετε λοιπόν, συχνά τα χέρια σας και μην ανησυχείτε γιατί, αν μη τι άλλο, έχετε ένα ανοσοποιητικό τούρμπο...
Ποιά είναι λοιπόν τα αντικείμενα που «κρύβουν» περισσότερα μικρόβια, ακόμα κι απ’ όσα νομίζαμε;
1. Σφουγγαράκι της κουζίνας
Δε θα πρέπει να εκπλαγείτε αν κάποιος αναλύσει το σφουγγαράκι της κουζίνας σας και σας παρουσιασει το πλήθος των μικροβίων, που βρίσκουν καταφύγιο εκεί. Μπορεί εσείς να το χρησιμοποιείτε για την απολύμανση των πιάτων, αλλά καθώς το σφουγγαράκι, μένει διαρκώς υγρό, δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για τη φιλοξενία και ανάπτυξη μικροβίων και βακτηρίων.
Φροντίστε λοιπόν, να το απολυμαίνετε ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα, στο πλυντήριο πιάτων ή στο φούρνο μικροκυμάτων και προστατέψετε τον εαυτό σας, στο μέτρο του εφικτού, από τη μαζική επέλαση των μικροβίων.
2. Άπλυτα ρούχα
Εάν δεν πλένετε τα χέρια σας, μετά που έχετε βάλει πλυντήριο ρούχων, θα πρέπει να αλλάξετε συνήθειες άμεσα. Η επικινδυνότητα εντοπίζεται κυρίως στα εσώρουχα, τα οποία όσο «καθαρά» και να δείχνουν, πάντα θα έχουν κάποιο ίχνος κοπράνων πάνω τους, το οποίο μπορεί να μην είναι διακριτό με το μάτι, αλλά είναι σε αρκετή ποσότητα, ώστε να μεταφέρει το βακτήριο E.coli. Όταν πιάνετε τα άπλυτά σας και μετά δεν πλένετε τα χέρια σας, μεταφέρετε οι ίδιοι το βακτήριο στο υπόλοιπο σπίτι με αμφίβολα αποτελέσματα για την υγιεινή σας.
3. Καλάθι σούπερ-μάρκετ
Πάντα καθαρίζετε με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι το καλάθι που θα χρησιμοποιήσετε για τα ψώνια σας όταν φτάνετε στο σούπερ-μάρκετ. Τα καλαθάκια τα χρησιμοποιούν εκατοντάδες ανθρώπων καθημερινά, ενώ στις λαβές τους, και όχι μόνο, βρίσκονται ίχνη κοπράνων, βακτήρια και ίχνη από χυμούς ωμού κρέατος. Καθαρίζετε, στο μέτρο του δυνατού το καλάθι, σκεπτόμενοι πως εκεί μέσα θα βάλετε τρόφιμα, που στη συνέχεια θα τα βάλετε στο στόμα σας. 4. Η τσάντα σας
Η αγαπημένη σας τσάντα, ό,τι κι αν νομίζετε, είναι πολύ πιο βρώμικη, από αυτό που νομίζετε. Το ότι την κουβαλάτε παντού και την ακουμπάτε σε δεκάδες επιφάνειες καθημερινά, για των οποίων την καθαριότητα, έχετε σοβαρούς λόγους να αμφιβάλλετε, σας δίνει μερικά στοιχεία για το πόσο «βρώμικη» τελικά είναι. Προσέχετε λοιπόν, που την αφήνετε, αποφεύγοντας το πάτωμα και απολυμαίνετέ τη, κάθε φορά που μπαίνετε σπίτι. Να θυμάστε ακόμα, να μη την ακουμπάτε ποτέ στον πάγκο ή το τραπέζι της κουζίνας, που είναι επιφάνειες, που πρέπει για προφανείς λόγους, να παραμένουν καθαρές.
5. Κουμπιά
Είτε πρόκειται για τα κουμπιά του ATM, είτε πρόκειται για τα κουμπιά του ασανσέρ, αναρωτηθείτε απλά, πόσα χέρια έχουν ακουμπήσει αυτά τα κουμπιά πριν από εσάς και που άραγε βρίσκονταν αυτά τα χέρια πριν έρθουν σε επαφή με τις κοινόχρηστες αυτές επιφάνειες. Πλένετε λοιπόν, κάθε φορά τα χέρια σας, αφού χρησιμοποιήσετε κοινόχηστα μηχανήματα και αποφεύγετε πάντα την επαφή των χεριών, με το πρόσωπό σας.
6. Τηλεχειριστήριο
Το τηλεχειριστήριο είναι ακόμα ένα αντικείμενο στο σπίτι που θα έπρεπε να απολυμαίνετε συχνότερα απ’ ότι συνηθίζετε. Χρησιμοποιείται πολλές φορές την ημέρα και ακόμα και αν η χρήση του περιορίζεται στους κατοίκους του σπιτιού, παραμένει συλλέκτης μικροβίων και βακτηρίων. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει πως σε ένα τηλεχειριστήριο βρίσκονται περισσότερα μικρόβια, απ’ όσα βρίσκονται στο κάθισμα της τουαλέτας, γι΄αυτό, λάβετε τα μέτρα σας! 7. Η παιδική χαρά
Έρευνες έχουν δείξει πως στα παιχνίδια της παιδικής χαράς να μπορεί να βρει κανείς ίχνη από σάλια, αίμα, κόπρανα και ούρα. Δεδομένης της έλλειψης επίγνωσης των παιδιών, όσον αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή θα πρέπει πρώτα εσείς να τους θυμίζετε να μη βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, όσο παίζουν στην παιδική χαρά και όταν τελειώνουν, πάντα, να τους σκουπίζετε τα χέρια με αντισηπτικό μαντηλάκι. Είναι δύσκολο να προστατέψετε τα παιδιά από το να έρθουν σε επαφή με τα μικρόβια, ιδιαίτερα στην παιδική χαρά, αλλά ένα πακέτο υγρά αντιμικροβιακά μαντηλάκια, θα βοηθήσει αρκετά.
clickatlife.gr
Ένα πρωτότυπο αλλά και αμφιλεγόμενο πείραμα επιχείρησε να κάνει η αλυσίδα εστιατορίων McDonald's προκειμένου να φάνε τα παιδιά λαχανικά και συγκεκριμένα μπρόκολο.

Πειραματίστηκαν σε ένα νέο προϊόν, ένα μπρόκολο που θα έχει την γεύση τσιχλόφουσκας. Το πείραμα, όμως, σύμφωνα με το thetoc.gr, δεν στέφθηκε με επιτυχία και αποσύρθηκε πριν ακόμα φτάσει στο μενού των καταστημάτων,καθώς όπως υποστήριξε ο CEO της εταιρείας, Don Thompson, η γεύση του μπρόκολου μπέρδεψε τα παιδιά.

Παρόλα αυτά, η εταιρία έχει προσπαθήσει πολλές φορές να στρέψει τη διατροφή των παιδιών σε πιο υγιεινά προϊόντα με την επιλογή φρούτου, με την χρήση βιολογικού γάλακτος και με την ελάττωση του αλατιού στο παιδικό γεύμα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η κριτική που δέχεται η μεγάλη αλυσίδα, έχει κοστίσει πτώση κερδών της τάξεως του 30% από την αρχή του τρέχοντος έτους.

http://www.thestival.gr
Μαθήματα τιμιότητας έδωσε μια καθαρίστρια του Νοσοκομείου Τρικάλων. Βρήκε ένα πορτοφόλι με  650 ευρώ σε «σαλονάκι» του Νοσοκομείου και αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη πήγε στο γραφείο του διοικητή, Γιώργου Σουφλιά και του παρέδωσε τα χρήματα.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, η εργαζόμενη βρήκε τα χρήματα σε «σαλονάκι» του Νοσοκομείου Τρικάλων. Ο τελευταίος πλέον αναζητά τον... κάτοχό τους.

http://www.enikos.gr 
Το 1997 η Πριγκίπισσα Νταϊάνα μαζί με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο κέντρο του Παρισιού. Η πολυτελής λιμουζίνα τους συγκρούστηκε στον τοίχο μιας σήραγγας στην «πόλη του Φωτός» στις 31 Αυγούστου. Το ζευγάρι είχε φύγει από το ξενοδοχείο Ritz κακήν κακώς, μετά το ανελέητο κυνηγητό φωτορεπόρτερ με μηχανή. Σήμερα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα σοκαριστικό στιγμιότυπο από το ατύχημα, το οποίο απεικονίζει την Πριγκίπισσα σοβαρά τραυματισμένη μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών του αυτοκινήτου. Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε το truthquake.com:
diana3_0

Φρικτό θάνατο βρήκαν δώδεκα παιδιά καθώς πήγαιναν στο σχολείο τους, αφού έπεσαν στα δόντια ενός ιπποπόταμου που τα κατασπάραξε.

Αυτά συνέβησαν στην πρωτεύουσα του αφρικανικού κράτους του Νίγηρα, Νιαμέυ, όταν το κανό που μετέφερε συνολικά 18 παιδιά, ηλικίας 12 έως 13 ετών, στο σχολείο τους, δέχθηκε επίθεση από έναν ιπποπόταμο, ο οποίος κατασπάραξε τα δώδεκα από αυτά.

«Αρκετοί από τους μαθητές μας ζουν κατά μήκος του ποταμού Νίγηρα και χρησιμοποιούν κανό για να περάσουν τον ποταμό», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας, όπως αναφέρει το star.gr, έδωσε εντολή στις Αρχές να εντοπίσουν και να σκοτώσουν τον ιπποπόταμο.

http://www.thestival.gr
Στην προσπάθεια για απώλεια βάρους, συχνά παίζουν σημαντικό ρόλο ακόμα και πράγματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Έτσι, προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, είναι καλό να κόψουμε ορισμένες συνήθειες που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, το μόνο που χρειάζεστε για να εκτοξεύσετε τον μεταβολισμό σας είναι να χτίσετε καλό μυϊκό ιστό, να πίνετε πολύ παγωμένο νερό και να κινείστε πολύ. Ακολουθούν τα συνηθέστερα λάθη που δημιουργούν προβλήματα στην απώλεια βάρους.
Δεν τρώτε αρκετά γαλακτοκομικά
Οι μύες είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση του μεταβολισμού σας και οι γυναίκες που κατανάλωναν 3-7 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα έχασαν περισσότερο λίπος και απέκτησαν περισσότερη μυϊκή μάζα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου McMaster. «Τα γαλακτοκομικά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, ορού γάλακτος και καζεΐνης», εξηγεί ο διατροφολόγος Μπράιαν Σεν Πιερ. «Ο ορός γάλακτος είναι πολύ καλός για την ενίσχυση της πρωτεϊνικής σύνθεσης, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση των μυών, ενώ η καζεΐνη σταματά τη διάσπαση των πρωτεϊνών και διατηρεί την άλιπη μάζα». Καλό είναι να τρώτε τουλάχιστον 3 μερίδες γιαούρτι, γάλα και τυρί την ημέρα.
Ζείτε στη ζέστη
Για να κάψετε λίπος, χαμηλώστε τον θερμοστάτη. Το καφέ λίπος γίνεται πιο ενεργό σε ψυχρότερες θερμοκρασίες για να μας κρατήσει ζεστούς, εξηγεί ο Άαρον Σάιπες, ενδοκρινολόγος στο NIH. Ετσι, όσο πιο ενεργό το καφέ λίπος σας, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε μέσα στην ημέρα.
Έχετε κόψει εντελώς τους υδατάνθρακες
Μπορεί οι περισσότερες δίαιτες να ζητάνε περιορισμό των υδατανθράκων στη διατροφή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τους κόψετε τελείως, ειδικά αν ασκείστε τακτικά. Αν δεν καταναλώνετε αρκετούς υδατάνθρακες, τα επίπεδα του γλυκογόνου σας θα είναι πολύ χαμηλά και δεν θα έχετε την ενέργεια για να ασκήστε πιο έντονα και έτσι θα καίτε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, καθώς και μετά την άσκηση, δεδομένου ότι το σώμα σας δεν θα απαιτεί περισσότερη ενέργεια για να ανακάμψει.
Λάθος σνακ
Αντί να επιλέξετε τροφές χαμηλών θερμίδων, όπως τα κέικ ρυζιού, δοκιμάστε κάτι πιο εύκολο. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFA), ιδιαίτερα στα καρύδια, ενισχύουν τη δραστηριότητα ορισμένων γονιδίων που ελέγχουν την καύση του λίπους. Έτσι, καίτε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα.
Δεν τρώτε αρκετό θαλασσινό αλάτι
Το θαλασσινό αλάτι είναι νοστιμότερη επιλογή από άλλα είδη επιτραπέζιου αλατιού που στερούνται το ιώδιο, ένα βασικό στοιχείο που ενεργοποιεί τον θυρεοειδή αδένα σας και ελέγχει τον μεταβολισμό σας. Χωρίς επαρκές ιώδιο, ο θυρεοειδής σας δεν είναι σε θέση να παράγει θυρεοειδικές ορμόνες και ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται αισθητά. Οπότε καλό είναι να τρώτε αλάτι με ιώδιο όπως τα κανονικά αλάτια που πωλούνται στην Ελλάδα.
Γυμνάζεστε με λάθος τρόπο
Το φως της ημέρας είναι απαραίτητο για τη μεταβολική υγεία σας, οπότε βγείτε έξω να τρέξετε το πρωί, αφού οι άνθρωποι που απορροφούν το φως του ήλιου πιο νωρίς μέσα στην ημέρα έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) σε σύγκριση με εκείνους που ξυπνάνε πιο αργά. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern αναφέρουν ότι νωρίς το πρωί το φως του ήλιου μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του κιρκαδικού ρυθμού σας, που ελέγχει αμέτρητες λειτουργίες στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων πόσο καλά κοιμάστε, πόσα τρόφιμα καταναλώνετε, και πόση ενέργεια θα κάψετε -όλα τα απαραίτητα συστατικά ενός υγιούς μεταβολικού ρυθμού.
aftodioikisi.gr
Αρκετοί χρησιμοποιείτε το Viber για ιδιωτικές συνομιλίες με τους φίλους σας. Η εφαρμογή γνωρίζει καλά πώς να προσφέρει επικοινωνία μέσω ίντερνετ με λειτουργίες όπως φωνητικές και βίντεο κλήσεις, φωνητικά μηνύματα, κλπ. Πλέον, προσφέρει και κάτι ακόμη.

Ο λόγος για τις Δημόσιες Συνομιλίες (Public Chats). Αν ενημερώσετε την Android ή iOS εφαρμογή του Viber στην έκδοση 5.1, τότε θα διαπιστώσετε ένα νέο εικονίδιο στο μενού με τα εικονίδια. Αυτό οδηγεί στην οθόνη με τις δημόσιες συνομιλίες, η οποία θα είναι άδεια την πρώτη φορά που θα την επισκεφθείτε.

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για δημόσιες συνομιλίες, παρακολουθώντας συζητήσεις από celebrities, brands και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Με follow των συζητήσεων, μπορείτε να τις προσθέσετε στην οθόνη με τις δημόσιες συνομιλίες για να τις παρακολουθείτε.

Κάθε δημόσια συνομιλία περιέχει κανονικά τα μηνύματα όσων συμμετέχουν σε αυτή, καθώς και προβάλλει τον αριθμό των followers της. Οι χρήστες οι οποίοι παρακολουθούν μια συζήτηση μπορούν να δηλώνουν πως τους αρέσουν συγκεκριμένα μηνύματα αυτής, πατώντας το εικονίδιο με την καρδιά στο δεξί μέρος τους. Με τον τρόπο αυτό εντοπίζονται πιο εύκολα τα δημοφιλέστερα μηνύματα.

Προς το παρόν, η νέα λειτουργία είναι δοκιμαστική και λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι δέχονται πρόσκληση για μπορούν να δημιουργήσουν δημόσιες συνομιλίες. Μελλοντικά, όμως, ίσως μπορεί οποιοσδήποτε να το κάνει!





http://www.seleo.gr

Το τελευταίο κεφάλαιο μιας τριλογίας που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, μια ακραία πολεμική αποστολή, ένα ένοχο παρελθόν, μια θαρραλέα αντίδραση στον ρατσισμό και τη δουλεία, μια εναλλακτική ανάγνωση ενός κλασικού μυθιστορήματος, η τολμηρή εξομολόγηση μιας γυναίκας της νύχτας και η αναπόληση ενός κορυφαίου τραπεζίτη είναι οι κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας.


«The hunger games: Η επανάσταση - Μέρος 1»

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς, «Κοτσυφόκισσα», που έχει πουλήσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ, το πρώτο μέρος του τελευταίου κεφαλαίου της τριλογίας επιστημονικής φαντασίας που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο, φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φράνσις Λόρενς, ενώ τη μουσική έχει συνθέσει ξανά ο - οκτώ φορές υποψήφιος για Όσκαρ - Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ. Με τους - βραβευμένους με Όσκαρ - Τζένιφερ Λόρενς και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν - σε μια από τις τελευταίες του κινηματογραφικές εμφανίσεις, και τους Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζούλιαν Μουρ, Τζέφρι Ράιτ, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τόμπι Τζόουνς, Γουίλοου Σιλντς, Σαμ Κλάφλιν και Τζένα Μαλόουν, η ιστορία παίρνει διαφορετική διάσταση, καθώς οι αγώνες μπορεί να τελείωσαν για πάντα, αλλά η μάχη για την επιβίωση μόλις ξεκινά. Τώρα, αποκαλύπτεται η πιο καλά κρυμμένη περιοχή σε ολόκληρη την Πάνεμ: η Περιοχή 13, όπου οι επαναστάτες έχουν φτιάξει μια υπόγεια κοινωνία, όπου οργανώνουν την επανάσταση.

«Fury»


Όταν η ανάγκη για επιβίωση είναι επιτακτική, ποιος είναι εκείνος, που ορίζει πόσο ακραία και απάνθρωπη μπορεί να θεωρηθεί μια πράξη; Αυτό διερευνά το πολεμικό δράμα του Ντέιβιντ Άγιερ, που αναδεικνύει με ωμό τρόπο τους πιο ακραίους κανόνες του πολέμου, με τη μουσική επένδυση του - βραβευμένου με Όσκαρ για τη μουσική τού «Gravity» - Στίβεν Πράις. Ο - δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ - Μπραντ Πιτ και οι Σία Λαμπέφ, Λόγκαν Λέρμαν, Τζον Μπέρνταλ και Μάικλ Πένια μάς μεταφέρουν στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας του 1945, όπου οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ένας  σκληροτράχηλος λοχίας ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεσή του μόνο ένα τανκ και ένα τετραμελές πλήρωμα.

«Διπλή ζωή»


Μιλώντας για τα μυστικά του παρελθόντος και για το μεγάλο ζήτημα της ταυτότητας, το θρίλερ των Γκεόργκ Μάας και Τζούντιθ Κάουφμαν - με τους Τζούλιαν Κόλερ, Λιβ Ούλμαν, Σβεν Νόρντιν και Κεν Ντιούκεν - απέσπασε το χάλκινο βραβείο καλύτερης ταινίας και το βραβείο καλύτερου μοντάζ στα φετινά Γερμανικά Βραβεία Κινηματογράφου και είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Γερμανίας για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και στο μυθιστόρημα «Eiszeiten» της Χάνελορ Χιπ, η ταινία αποτυπώνει την περιπέτεια μιας Νορβηγίδας μητέρας και της κόρης της, η οποία είναι παιδί του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καρπός της σχέσης της με έναν Γερμανό στρατιώτη. Τα χρόνια έχουν περάσει και η ζωή τους κυλάει ομαλά και ευτυχισμένα στη Νορβηγία. Όμως, όταν ένας δικηγόρος τούς καλεί για μάρτυρες σε μια δίκη εναντίον του κράτους, εκ μέρους των παιδιών του πολέμου, αποκαλύπτονται κάποιες σκοτεινές  πτυχές του παρελθόντος.

IRENETZO
«Belle»


Το βιογραφικό δράμα εποχής της Άμα Ασάντε, που βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Πόλα Μπερν, αποτυπώνει την αληθινή ιστορία της μιγάδας Ντάιντο Ελίζαμπεθ Μπελ και των διακρίσεων σε βάρος της, στην αριστοκρατική κοινωνία της Αγγλίας του 18ου αιώνα, όπου η δουλεία ήταν ακόμη νόμιμη. Με τους - δύο φορές υποψήφιους για Όσκαρ - Τομ Γουίλκινσον, Έμιλι Γουότσον και Μιράντα Ρίτσαρντσον και τους Γκούγκου Μπάθα Ρο, Σούζαν Μπράουν, Τόνι Έκλες, Τομ Φέλτον, Σάρα Γκαντόν, Ντέιβιντ Γκαντ, Μάθιου Γκουντ, Άλαν Μακένα, Σαμ Ριντ και Τζέιμς Νόρτον, η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας, που αψήφησε τις κοινωνικές συμβάσεις, αποκαλύπτοντας τις ωμότητες της δουλείας, και της γυναίκας που προκάλεσε τις φυλετικές θεωρίες στον μέγιστο βαθμό.

«Η άλλη Μποβαρί» 


Το γαλλικό αισθηματικό δράμα της Αν Φοντέιν - με τους Τζέμα Άρτερτον, Φαμπρίς Λουκινί και Τζέισον Φλέμινγκ - αποτελεί μια διαφορετική ανάγνωση και εναλλακτική προσέγγιση της «Μαντάμ Μποβαρί» του Γκιστάβ Φλομπέρ. Βασισμένη στο γκράφικ νόβελ της Πόζι Σίμοντς, «Gemma Bovery», η ταινία ξεδιπλώνεται με διάφορα φλασμπάκ, καταγράφοντας μια κωμικοτραγική αναδρομή των τελευταίων μηνών της ζωής του ομώνυμου χαρακτήρα. Είναι, άραγε, τυχαίο το γεγονός πως, όπως και η Μαντάμ Μποβαρί, έτσι και η Τζέμα, βαριέται συνεχώς, αποζητά την ερωτική αμαρτία και καταντά αφόρητα ασύμφορη; Μήπως είναι αιωνίως καταραμένη και καταδικασμένη;

«Party girl»


Το γαλλικό δράμα των Μαρί Αματσουκελί - Μπαρσάκ, Κλερ Μπερζέ και Σαμουέλ Τεΐς, που κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα των φετινών Καννών, είναι εμπνευσμένο από την πραγματική ζωή της Αντζελίκ, μητέρας ενός από τους τρεις σκηνοθέτες, του Σάμιουελ Τεΐς. Μάλιστα, ενσαρκώνει η ίδια τον εαυτό της, τολμώντας να πει τα πάντα και δίνοντας πλήρη πρόσβαση στον μικρόκοσμό της, χωρίς να έχει πρόβλημα να εκθέσει τη ζωή της, μια ζωή ανάμεσα στα μπαρ, τα στριπτιζάδικα και την οικογένειά της.

«Κυρίαρχος του κόσμου»


Στο ντοκιμαντέρ του Μαρκ Μπάουντερ, ένας πρώην κορυφαίος τραπεζικός επενδυτής της Γερμανίας, ο οποίος εισήλθε στον κόσμο των επιχειρήσεων με την έλευση των σύγχρονων συστημάτων πληροφορικής, αναπολεί τα χρόνια εργασίας του σε μερικές από τις κορυφαίες τράπεζες παγκοσμίως. Η αφήγησή του σκιαγραφεί το τυπικό παράδειγμα της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων της τράπεζας, μαζί με τα ηθικά διλήμματα που αντιμετωπίζουν συχνά. naftemporiki.gr
Η φιγούρα δεν ανήκει σε κάποιο βενετσιάνικο καρναβάλι ούτε χρησιμοποιούνταν για να τρομάζει μικρά παιδιά. Ήταν η στολή προστασίας των γιατρών που θεράπευαν την πανούκλα από τον 14ο μέχρι και τον 17ο αιώνα.


Κάθε κομμάτι της στολής προστάτευε τον γιατρό από την ασθένεια που εξαφάνισε το 1/3 του πληθυσμού της ηπείρου, αν και αργότερα αποδείχτηκε ότι μάλλον αύξανε τις πιθανότητες επέκτασης της ασθένειας γιατί μολύνονταν τα υφάσματα.

Η μάσκα, που αποτελούσε και το σήμα κατατεθέν των θεραπευτών της χολέρας, είχε τη μορφή πτηνού.

Στο ράμφος της μάσκας τοποθετούσαν αρωματικά βότανα, όπως μέντα, γαρύφαλλο, μύρο, ροδοπέταλα και λάβδανο. Ο κόσμος τότε πίστευε ότι η ασθένεια μεταφερόταν με τον αέρα και η μάσκα χρησίμευε για την προστασία του γιατρού.

 Μία από τις θεωρίες των γιατρών ήταν ότι η ασθένεια προερχόταν από τα πουλιά και αν φορούσε τη μάσκα, η μόλυνση θα μεταφερόταν στα ρούχα και δεν θα άγγιζε τον ίδιο.

Τα ρούχα ήταν δερμάτινα, επικαλυμμένα με κερί και δεν υπήρχε ούτε εκατοστό δέρματος ακάλυπτο και απροστάτευτο. Τα μάτια τους προστατεύονταν από γυαλιά με κόκκινους φακούς και στο κεφάλι, εκτός από την μάσκα, φορούσαν και το χαρακτηριστικό πλατύγυρο καπέλο, Ήταν το καπέλο που φορούσαν όλοι οι γιατροί της εποχής για να ξεχωρίζουν από τους απλούς πολίτες.

Είχαν πάντα μαζί του ένα μπαστούνι, το οποίο χρησιμοποιούσαν για να εξετάζουν τους ασθενείς, χωρίς να τους ακουμπούν. Μία απ’ τις χρήσεις του μπαστουνιού ήταν να ξυλοκοπήσουν τον ασθενή για τιμωρία, καθώς πίστευαν ότι πανούκλα τον προσέβαλε εξαιτίας των αμαρτιών του. Πολλοί από τους γιατρούς που θεράπευαν την πανούκλα ήταν στην πραγματικότητα κομπογιαννίτες, που παρίσταναν τους ειδικούς για να πάρουν την μεγάλη αμοιβή που τους επιφύλασσε το επικίνδυνο επάγγελμά τους.

Τους προσλάμβανε ολόκληρη η πόλη κι όχι κάποιος ιδιώτης, έτσι οι γιατροί έπρεπε να ασχοληθούν και με τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, λειτουργώντας σαν ένα είδος κοινωνικής ασφάλισης του 14ου αιώνα. Βέβαια, πολλές φορές δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα στον ασθενή, γιατί δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις. Υπήρχε μία περίπτωση γιατρού ο οποίος λίγες ημέρες πριν να φορέσει την προστατευτική στολή δούλευε ως μπακάλης και δεν ήξερε καν γραφή και ανάγνωση.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Σόμπες και τζάκια αποτελούν πλέον μια από τις βασικές αιτίες της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), αφού η χρήση τους έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης.
Αυτό αναφέρουν τα στελέχη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΧΑΠ. Πρώτη αιτία της νόσου παραμένει, βέβαια, το κάπνισμα.
Στην Ελλάδα, 9% των ενηλίκων καπνιστών, δηλαδή περίπου 600.000 άτομα, έχουν ΧΑΠ. Το ανησυχητικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς, δεν το γνωρίζουν. Άλλοι τόσοι, συνεχίζουν να καπνίζουν μειώνοντας ουσιαστικά το χρόνο της ζωής τους.
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το 7% των Ελλήνων με ΧΑΠ θα νοσηλευτεί σίγουρα λόγω παρόξυνσης και θα πεθάνει σε 3 μήνες.
Παγκοσμίως, η ΧΑΠ σκοτώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ εκτιμάται ότι ευθύνεται για συνολικά 29 εκατομμύρια χρόνια ζωής με αναπηρία. Με αυτά τα δεδομένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει τη ΧΑΠ στην 5άδα με τις πιο επικίνδυνες ασθένειες της επόμενης  χιλιετίας.
Τι προκαλεί
Σύμφωνα με την Ομάδα ΧΑΠ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, η νόσος αποφράζει τους  αεραγωγούς  και σταδιακά καταστρέφει τους ιστούς των πνευμόνων. Ωστόσο, μόνο μετά την καταστροφή έως και 60% των πνευμόνων παρουσιάζονται συμπτώματα που μπορεί να οδηγήσουν τον ασθενή στο γιατρό.
Αν ο βήχας, η απόχρεμψη και το εύκολο λαχάνιασμα αγνοηθούν, η ΧΑΠ εξελίσσεται ραγδαία και ο ασθενής δεν μπορεί να κάνει απλές καθημερινές δουλειές, να κοιμηθεί, και να έχει σεξουαλική ζωή. Τελικά, φτάνει να χρειάζεται υποστήριξη με οξυγόνο καθ’ όλο το 24ωρο.
Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα που συνεχίζεται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας έχει “κολλήσει” στο Δημόσιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προκειμένου να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των πιστωτών ζητούν κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το οποίο αποτιμούν στα 3,5 δισ ευρώ για το 2015 με μέτρα περικοπής δημοσίων δαπανών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζητούν μειώσεις μισθών που θα προκύψουν μέσω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ από το 2015, πραγματοποίηση εδώ και τώρα των 5.500-6.000 απολύσεων περίπου που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του χρόνου και κλείσιμο οργανισμών και φορέων του Δημοσίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση και η Τρόικα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το Δημόσιο.
aftodioikisi.gr
Ο Στιβ Τζομπς έφτιαξε σχολή, ενώ σελέμπριτις και καλλιτέχνες τιμούν τη δική τους έχοντας μια σταθερή ολόιδια «στολή» καθημερινά...

Για άλλους είναι θέμα στιλ και ποιότητας, για άλλους απλώς πρακτικό. Το να φοράς κάθε μέρα μια «στολή», όσο απλή ή εξεζητημένη και αν είναι, κάνει τη ζωή σου απλούστερη. Προσοχή: η μέθοδος λειτουργεί μόνο αν είστε διάσημος. Αν εμείς φοράμε ολόιδια ρούχα κάθε μέρα, το πιθανότερο είναι να μας ρωτήσουν αν είναι όλα καλά στο σπίτι και αν πάθαμε κάτι.

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ
«Γιατί φοράς πάντα ολόιδιες μπλούζες, Μαρκ;» τον ρώτησαν σε πρόσφατη συνέντευξη. «Επειδή δεν θέλω να χάνω πολύτιμο χρόνο με ανούσιες αποφάσεις, όπως τι θα φορέσω σήμερα», απάντησε.

ΣΤΗΒ ΤΖΟΜΠΣ
Ούτε ο εκλιπών είχε χρόνο για ανούσιες αποφάσεις όπως η γκαρνταρόμπα του. Το μαύρο ζιβάγκο έγινε το σήμα κατατεθέν του μαζί με τα τζιν και τα αθλητικά παπούτσια.

JAY Z
Στην καθημερινή του ζωή φορά σχεδόν αποκλειστικά t-shirt, φθαρμένα τζιν και ένα ζευγάρι Timberland ή αθλητικά παπούτσια.

ALEXA CHUNG
Το μοντέλο και δημοσιογράφος κυκλοφορεί σχεδόν πάντα με τζιν και αθλητικά.

KARL LAGERFELD
Ο διάσημος σχεδιαστής εδώ και δεκαετίες δεν έχει φορέσει τίποτε άλλο από μαύρα κοστούμια με λευκούς γιακάδες και γυαλιά ηλίου.

THOM BROWNE
Ο σχεδιαστής που έκανε μόδα τα cropped παντελόνια χωρίς κάλτσες, ντύνεται και ο ίδιος έτσι ακριβώς.

ALEXANDER WANG
Μόνο μαύρα για τον fashion designer. Πάντα σε χαλαρή φόρμα.

TAVI GEVINSON
Η 18χρονη συγγραφέας, blogger, εκδότρια περιοδικών και ηθοποιός, έχει τρέλα με τους γιακάδες· κάθε ένας λέει και μία ιστορία. Σε κάθε της εμφάνιση δεν είναι δυνατόν να μην ξεχωρίζει.

LORDE
Η νεαρή τραγουδίστρια κρατά πάντα απλό στιλ και mute τόνους σε όλα της τα ρούχα, σχεδόν σκοτεινή.

CARA DELEVINGNE
Μοντέλο και ηθοποιός, εκτός δουλειάς φορά πάντα στενά παντελόνια, σε διάφορα χρώματα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Πάει μια κουκλάρα σε μια καφετερία και παραγγέλνει ένα φραπέ γλυκό με γάλα. Αφού τον πίνει ζητάει το λογαριασμό και το γκαρσόνι της τον φέρνει:
-8 ευρώ, παρακαλώ.
Η κοπέλα πληρώνει και λέει στον σερβιτόρο:


-Σας παρακαλώ, μου πιάνετε το στηθος.
-Εδώ, μπροστά σε όλον αυτόν τον κόσμο;

-Ναι, ναι μην ανησυχείτε!

-Και γιατί σας έπιασε ξαφνικά αυτή η επιθυμία να σας το πιάσω;
-Να ξέρετε όταν μου πιάνουν τον κωλο μ” αρέσει να μου πιάνουν και το στηθος.
Η κοινή υπουργική απόφαση για την καταβολή των αναπροσαρμοσμένων αποδοχών και συντάξεων, καθώς και της διαφοράς αποδοχών και συντάξεων προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και συνταξιούχους δημοσιεύθηκε στη Διαυγεια.

Αναφέρεται πως η δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι ύψους 439 εκατ. ευρώ, η οποία θα αντιμετωπισθεί από τις πιστώσεις των οικείων κωδικών μισθοδοσίας και συντάξεων του Τακτικού Προϋπολογισμού των ετών 2014, 2015, 2016 και 2017.

Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, o υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Οι διαφορές αποδοχών που απορρέουν από τις διατάξεις του ν.4307/2014 για το χρονικό διάστημα από 1-7-2014 έως 30-11-2014, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, θα καταβληθούν εφάπαξ στις 27-11-2014, μαζί με τις αναπροσαρμοσμένες με τις εν λόγω διατάξεις αποδοχές μηνός Δεκεμβρίου 2014.
Οι διαφορές συντάξεων που απορρέουν από τις διατάξεις του ν.4307/2014 για το χρονικό διάστημα από 1-7-2014 έως 31-12-2014, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής που είναι συνταξιούχοι, θα καταβληθούν εφάπαξ στις 22-12-2014, μαζί με την αναπροσαρμοσμένη με τις εν λόγω διατάξεις σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου 2015. Οι κρατήσεις και οι μειώσεις επί των διαφορών συντάξεων θα υπολογιστούν με βάση τη σύνταξη μηνός Ιανουαρίου 2015, η οποία θα καταβληθεί στις 22-12-2014. Τυχόν διαφορές οφειλόμενες σε μεταβολές της συνταξιοδοτικής κατάστασης που επήλθαν κατά το διάστημα από 1-7-2014 έως 31-12-2014 θα εκκαθαριστούν εντός του πρώτου εξαμήνου 2015.
Οι διαφορές αποδοχών και συντάξεων που απορρέουν από το ν.4307/2014 για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως 30-6-2014, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και συνταξιούχους, θα καταβληθούν σε μηνιαίες δόσεις, ως εξής:
Για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής των οποίων :α. Οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση, την 27-1-2015. β. Οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί την 27-1-2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την 27η ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και την 27-12-2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση.
Στις περιπτώσεις που δικαιούχοι ήταν εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά ένα μέρος του ανωτέρω χρονικού διαστήματος (από 1-8-2012 έως 30-6-2014) και κατά το υπόλοιπο, κατέστησαν συνταξιούχοι, η εκκαθάριση και πληρωμή των ποσών της εν λόγω διαφοράς αποδοχών, που αφορούν το χρονικό διάστημα της ενέργειας, θα γίνει σε μία δόση την 27-1-2015, από την υπηρεσία στην οποία υπηρέτησαν κατά το χρόνο της ενέργειας. Η πληρωμή των διαφορών συντάξεων, που αφορούν το λοιπό μέρος του ως άνω χρονικού διαστήματος, στους εν λόγω δικαιούχους, θα γίνει από την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα, ως κατωτέρω.
Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που είναι συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι διαφορές μεταξύ της αναπροσαρμοσμένης σύνταξης με βάση τις διατάξεις του ν.4307/2014 και αυτής που καταβαλλόταν για το χρονικό διάστημα από 1ης Αυγούστου 2012 μέχρι 30ης Ιουνίου 2014 θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Συγκεκριμένα, η 1η δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη μηνός Φεβρουαρίου 2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται με τη σύνταξη εκάστου μηνός. Εφόσον οι ανωτέρω συνολικές διαφορές δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση με τη σύνταξη μηνός Φεβρουαρίου 2015.

http://www.fpress.gr 
Ο κολικός του νεφρού είναι οξύς πόνος που προκαλείται από τις πέτρες στους νεφρούς, όταν αυτές μπλοκάρουν τη ροή των ούρων καθώς κινούνται στους σωλήνες του ουροποιητικού συστήματος.

Ο κολικός στους νεφρούς μπορεί να εμφανιστεί στον καθένα, η πιο «ύποπτη» ηλικιακή ομάδα όμως είναι μεταξύ 20 και 30 ετών.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα κολικού του νεφρού μπορούν να είναι καθημερινά ή περιστασιακά. Στα συνηθέστερα συγκαταλέγονται τα εξής:

-Μη φυσιολογικό χρώμα ούρων
-Πυρετός
-Δύσοσμα ούρα
-Ναυτία με ή χωρίς έμετο
-Πόνος στα πλευρά, την πλάτη, την κοιλιά ή στη βουβωνική χώρα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κολικός μπορεί να είναι τόσο σοβαρός, ώστε να χαρακτηριστεί περιστατικό έκτακτης ανάγκης.

Οι αιτίες που προκαλούν τον κολικό του νεφρού μπορεί να είναι:

-Χημειοθεραπεία
-Κυστινουρία, μία κληρονομική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από περίσσευμα κυστίνης στα ούρα
-Ασθένεια του λεπτού εντέρου
-Ουρική αρθρίτιδα, ένας τύπος αρθρίτιδας που προκαλείται από συσσώρευση του ουρικού οξέος στις αρθρώσεις
-Υπερασβεστιουρία, περίσσεια ασβεστίου στα ούρα
-Υπερουρικοζουρία, περίσσεια ουρικού οξέος στα ούρα
-Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, συμπεριλαμβανομένων της νόσου του Crohn και της ελκώδους κολίτιδας
-Νεφρική ανεπάρκεια
-Ουρολοίμωξη

Θεραπεία

Η θεραπεία για τους νεφρικούς κολικούς και τις πέτρες στους νεφρούς περιλαμβάνει μείωση του πόνου και διάλυση των λίθων. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι πέτρες αποβάλλονται από μόνες του, χωρίς την κατάλληλη αγωγή όμως υπάρχει ο κίνδυνος να επανεμφανιστούν.

Υπάρχουν διάφορες φαρμακευτικές αγωγές και χειρουργικές επεμβάσεις, που ενδείκνυνται για τη θεραπεία του κολικού στους νεφρούς.

Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή (αντιβιοτικά, διουρητικά, παυσίπονα), συχνά προτείνεται και χειρουργική επέμβαση ή άλλες θεραπείες:

-Θεραπεία θερμότητας, για τον πόνο
-Λιθοτριψία, με τη χρήση υπερήχων δονήσεων προκειμένου να σπάσουν οι πέτρες στους νεφρούς
-Χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μεγάλων λίθων
-Τοποθέτηση ουρητήρα, για να κρατήσει ελεύθερη τη δίοδο των ουροποιητικών σωλήνων από τους νεφρούς στην κύστη
-Ουρηθροσκόπηση, μία ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!