Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει...
στη Βραζιλία η απόφαση της κυβέρνησης μέσα στα πολλά τεστ υγείας, που ζητάει από όσους υποβάλλουν αίτηση να εργαστούν στο δημόσιο, να έχει και ένα "τεστ παρθενίας" για όσες γυναίκες είναι κάτω των 25 ετών.

Η Εισαγγελία του Σάο Πάολο ερευνά ήδη υποθέσεις όπου γυναίκες καλούνται να υποβληθούν σε γυναικολογικές εξετάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αποδείξουν ότι είναι παρθένες, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για μία θέση στο υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "O Globo".

Οι γυναικολογικές εξετάσεις, που χρησιμοποιούνται για να γίνει έλεγχος για ορισμένες μορφές καρκίνου, αποτελούν μέρος ενός μακρύ καταλόγου εξετάσεων υγείας, που η κυβέρνηση της Βραζιλίας μπορεί να ζητήσει από τους αιτούντες εργασία για κρατικές θέσεις απασχόλησης.

Ωστόσο, αυτή η πρακτική της κυβέρνησης έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη στη Βραζιλία, όπου πολλοί θεωρούν αυτήν τη διαδικασία ως επεμβατική και ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και αντιστέκονται στο να υποχρεώνονται οι γυναίκες να "αποδείξουν την παρθενιά τους" ή να υποβάλλονται σε τεστ Παπανικολάου, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για μια (οποιαδήποτε) θέση εργασίας.

Αρκετά μέλη της κυβέρνησης έχουν επικρίνει αυτή την πρακτική, σύμφωνα με την "O Globo", λέγοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα.

Η πολιτειακή κυβέρνηση έχει καθιερώσει αυτά τα τεστ υγείας από το 2012, σύμφωνα με το Associated Press.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένας αστυνομικός έχει σταματήσει έναν οδηγό για υπερβολική ταχύτητα.

-Μπορώ να δω το δίπλωμά σας;

-Α, δεν έχω, μου αφαιρέθηκε λόγω point system.

-Μπορώ να δω την άδεια για το όχημα;

-Μα δεν είναι δικό μου το αυτοκίνητο, το έκλεψα.

-ΤΟ ΚΛΕΨΑΤΕ;
-Σωστά, για να σκεφτώ, νομίζω ότι είδα πριν την άδεια στο ντουλαπάκι όταν έβαλα μέσα εκεί το πιστόλι μου.

-Υπάρχει πιστόλι στο αμάξι;

-Ναι κύριε, εκεί το έβαλα, όταν πυροβόλησα και σκότωσα την γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητο και μετά έβαλα το πτώμα πίσω στο πορτ-μπαγκάζ.

-Υπάρχει ΠΤΩΜΑ στο αυτοκίνητο;

-Σωστά, κύριε.

Μετά από όλα αυτά ο αστυνομικός καλεί τον αρχηγό. Και σύντομα το αυτοκίνητο περικυκλώνεται από αστυνομικά. Ο αρχηγός πλησιάζει τον οδηγό για να χειριστεί την κατάσταση.

-Κύριε μπορώ να δω το δίπλωμά σας;

-Φυσικά, ορίστε, νάτο.

-Μάλιστα είναι ΟΚ, και σε ποιόν ανήκει το αυτοκίνητο;

-Δικό μου είναι, να και η άδεια.

-Θα μπορούσατε να ανοίξετε το ντουλαπάκι, υπάρχει εκεί όπλο;

-Βεβαίως, κοιτάξτε, δεν υπάρχει τίποτα.

-Σας πειράζει να ανοίξετε και το πορτ-μπαγκάζ;

Μου είπαν ότι έχετε βάλει ένα πτώμα εκεί.
-Δεν υπάρχει πρόβλημα, κοιτάξτε.

-Αδειο κι αυτό!!! Μα δεν καταλαβαίνω, ο αστυνομικός που σας σταμάτησε μας είπε ότι του είπατε ότι δεν είχατε δίπλωμα, ότι κλέψατε το αμάξι, ότι υπήρχε όπλο στο ντουλαπάκι, και ότι υπήρχε ένα πτώμα.

-Α καλά! στοιχηματίζω ότι θα σας είπε ότι έτρεχα ΚΑΙ με υπερβολική ταχύτητα!
Ένας μώλωπας (μελανιά) είναι μια βλάβη των μαλακών ιστών του δέρματος που προήλθε από τοπικό τραυματισμό και η οποία προκαλεί σπάσιμο των τοπικών τριχοειδών αγγείων και διαρροή του αίματος από αυτά.

Μια μελανιά συνήθως συνοδεύεται από ελαφρύ πρήξιμο και κνησμό (φαγούρα) και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τοπική εφαρμογή πάγου, ιδανικά αμέσως μετά τον τραυματισμό.

Ορισμένοι όμως κάνουν εμφανίζουν πολύ πιο εύκολα μελανιές από άλλους. Αρκεί ένα απαλό "χτύπημα" για να μελανιάσει το σημείο της επαφής αμέσως.

Οι εύκολοι μώλωπες στην επιδερμίδα μπορεί να είναι αποτέλεσμα μια σειράς παραγόντων:

Σκορβούτο: Είναι μια ασθένεια που εξασθενίζει τα αιμοφόρα αγγεία και τα κάνει πιο ευαίσθητα σε χτυπήματα.

Παρενέργεια από φαρμακευτική αγωγή: Υπάρχουν ορισμένες ουσίες όπως η πρεδνιζόνη και η πρεδνιζολόνη, οι οποίες κάνουν την επιδερμίδα πιο επιρρεπή στις μελανιές.

Έλλειψη/μειωμένη συγκέντρωση ουσιών που βοηθούν στην πήξη του αίματος: Τα αιμοπετάλια, τα οποία ονομάζονται και θρομβοκύτταρα, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην διαδικασία της πήξης του αίματος. Μειωμένα αιμοπετάλια στο αίμα σημαίνει και μεγαλύτερη δυσκολία να μπορέσει ο οργανισμός να επουλώσει ακόμα και τις μικρότερες πληγές από μικρο-τραυματισμούς και να δημιουργούνται ευκολότερα μελανιές.

Προχωρημένη ηλικία: Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει σταδιακά τις στρώσεις λίπους που το προστατεύουν, ενώ παράλληλα μειώνεται η παραγωγή του κολλαγόνου που το διατηρεί σφριγηλό και ελαστικό. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και ευαίσθητο στους μώλωπες.

Πορφυρική δερμάτωση: Πρόκειται για αγγειακή πάθηση. Εκδηλώνεται όταν το αίμα διαρρέει από τα μικρά τριχοειδή αγγεία, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μικροσκοπικοί μώλωπες πορτοκαλί και μοβ χρώματος.

Σε μερικές περιπτώσεις, αυτή η ευαισθησία του δέρματος μπορεί να υποδεικνύει σηψαιμία (βακτηριακή λοίμωξη), χρόνια φλεγμονή, πάθηση στο συκώτι ή (σπάνια) κάποια μορφή καρκίνου.

Τέλος, οι μελανιές που εμφανίζονται με τον παραμικρό τραυματισμό μπορεί να υποδεικνύουν έλλειψη φολικού οξέος, βιταμίνης Β12, βιταμίνης C ή βιταμίνης Κ.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!