Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019


Ο τομέας εργασίας που αναμένεται να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια είναι «ειδικός τεχνητής νοημοσύνης» και οτιδήποτε έχει να κάνει με μηχανική μάθηση, καθώς αποτελούν τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές εργασίας σε Βρετανία, Ισπανία και Γερμανία
Καθώς όλο και περισσότεροι κλάδοι και εταιρείες επιθυμούν να αυξήσουν την τεχνολογική τους καινοτομία, φαίνεται ότι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ρόλους εργασίας είναι στην τεχνητή νοημοσύνη.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η επαγγελματική κοινωνική πλατφόρμα LinkedIn, αφού εξέτασε όλα τα μέλη της με δημόσιο προφίλ, που κατείχαν θέσεις πλήρους απασχόλησης τα τελευταία πέντε χρόνια. Από την ομάδα αυτή υπολογίστηκε στη συνέχεια το ποσοστό προσλήψεων και ανάπτυξης για κάθε επάγγελμα μεταξύ 2015 και 2019, προκειμένου να προσδιοριστεί το είδος των εργασιών που θα παρουσιάσουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία του LinkedIn. ο τομέας εργασίας που αναμένεται να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια είναι «ειδικός τεχνητής νοημοσύνης» και οτιδήποτε έχει να κάνει με μηχανική μάθηση, καθώς αποτελούν τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές εργασίας σε Βρετανία, Ισπανία και Γερμανία.
Σύμφωνα με την έκθεση του LinkedIn, συμπληρωματικά της τεχνητής νοημοσύνης είναι η ειδίκευση στην πλατφόρμα TensorFlow αλλά και η γνώση της γλώσσας προγραμματισμού Python.
Οι κλάδοι που έχουν την μεγαλύτερη απορροφητικότητα στις συγκεκριμένες ειδικότητες και μάλιστα με υψηλούς ρυθμούς, εκτός από το ΙΤ, είναι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, το λογισμικό υπολογιστών και η έρευνα για νέα συστήματα.
Για να γίνει κάποιος «ειδικός τεχνητής νοημοσύνης» απαραίτητη σχεδόν προϋπόθεση είναι η προϋπηρεσία σε δουλειές όπως μηχανικός δεδομένων, επιστήμονας δεδομένων, μεταδιδακτορικός ερευνητής ή μηχανικός λογισμικού, σύμφωνα με το LinkedIn.
Ο «ειδικός τεχνητής νοημοσύνης» εκτός από κορυφαία εργασία στις προαναφερθείσες χώρες, είναι η νούμερο 2 σε προσλήψεις δουλειά στην Γαλλία, και τέταρτη στην Ιταλία, με τις δύο χώρες να βάζουν στην πρώτη θέση τον ρόλο του υπεύθυνου ασφαλείας δεδομένων.
Ένας υπεύθυνος προστασίας δεδομένων διασφαλίζει ότι ο χειρισμός των προσωπικών δεδομένων συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και η γνώση αυτών των κανόνων αποτελεί βασική δεξιότητα αυτής της θέσης. Για την ασφάλεια των δεδομένων τους, οι κλάδοι με τις περισσότερες προσλήψεις προέρχονται από κυβερνητικούς και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, νοσοκομεία και γενικότερα από τον κλάδο υγείας καθώς και οι εταιρείες πληροφορικής.
Όπως δείχνει η έκθεση του LinkedIn και είναι και εύκολα αντιληπτό, η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει μεταμορφώσει τον εργασιακό τομέα, καθώς για παράδειγμα η ζήτηση για ειδικούς σε τεχνητή νοημοσύνη είναι 18 φορές μεγαλύτερη από ότι πριν από λίγα χρόνια. Ταυτόχρονα, η αύξηση των ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και η εφαρμογή κανόνων όπως ο γενικός κανονισμός για την προστασία των δεδομένων στην Ευρώπη εξηγούν την αυξανόμενη ζήτηση για αξιωματούχους προστασίας δεδομένων.
Παρά την αδιαμφισβήτητη επικράτηση των επαγγελμάτων υψηλής τεχνολογίας, η σημασία της επαφής ανάμεσα στους ανθρώπους εξακολουθεί να είναι μεγάλης σημασίας, έτσι δεν είναι περίεργο που εργασίες όπως η υποστήριξη πελατών και οι πωλήσεις, εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλά στις λίστες.
Top 5 αναδυόμενες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο
1.  Ειδικός Τεχνητής νοημοσύνης
2. Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων
3. Μηχανικός ρομποτικής
4. Μηχανικός αξιοπιστίας ιστοσελίδας
5. Ειδικός επιτυχημένων πελατών
Top 5 αναδυόμενες θέσεις εργασίας στην Ισπανία
1.  Ειδικός Τεχνητής νοημοσύνης
2. Προγραμματιστής για Salesforce
3. Σύμβουλος πελατών
4. Μηχανικός ρομποτικής
5. Ειδικός στον κυβερνοχώρο
Top 5 αναδυόμενες θέσεις εργασίας στη Γερμανία
1.  Ειδικός Τεχνητής νοημοσύνης
2. Μηχανικός αξιοπιστίας ιστοσελίδων
3. Σύμβουλος πελατών
4. Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων
5. Συνεργάτης ανθρώπινου δυναμικού
Top 5 αναδυόμενες θέσεις εργασίας στη Γαλλία
1. Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων
2.  Ειδικός Τεχνητής νοημοσύνης
3. Κτηματομεσίτης εμπορικών ακινήτων
4. Σύμβουλος πελατών
5. Διευθυντής κοινοτικών σχέσεων
Top 5 αναδυόμενες θέσεις εργασίας στην Ιταλία
1. Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων
2. Σύμβουλος Salesforce
3. Προγραμματιστής Big Data
4.  Ειδικός Τεχνητής νοημοσύνης
5. Ειδικός BIM

Με τα μάτια… δεκατέσσερα θα βγάζει τα σκουπίδια της από εδώ και πέρα μία 30χρονη γυναίκα από τη Σκωτία.
Η Edita Butkeviciute από το Αμπερντίν επέζησε από τριθέσιο καναπέ που έπεσε από μπαλκόνι επάνω της, ενώ έβγαζε τα σκουπίδια της.
Οι ιατροί λένε ότι η γυναίκα με καταγωγή από τη Λιθουανία είχε άγιο.
Το ατύχημα τής προκάλεσε κατάγματα στην σπονδυλική της στήλη, στα πόδια, στα πνευμόνια, ενώ φέρει τραύματα σε όλο της το σώμα.
Η νεαρή αναμένεται να περάσει όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά τουλάχιστον τους επόμενους τρεις μήνες στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το BBC, δύο άνδρες ηλικίας 26 και 31 ετών κατηγορούνται για το περιστατικό από την αστυνομία της Σκωτίας.
Πώς έγινε το απίστευτο ατύχημα
Την ημέρα του απίστευτου ατυχήματος, στις 7 Δεκεμβρίου, η νεαρή γυναίκα ήταν στη δουλειά της και μιλούσε στο τηλέφωνο με τον φίλο της, καθώς έβγαζε τα σκουπίδια έξω στο δρόμο.
Όπως το περιέγραψε ο φίλος της, «ξαφνικά η γραμμή κόπηκε».
Ο ίδιος λίγο αργότερα τηλεφώνησε στο κατάστημα όπου εργαζόταν η 30χρονη και έτσι έμαθε τι είχε συμβεί.
«Είναι πραγματικά τυχερή που έζησε από αυτό που συνέβη. Είμαι ευγνώμον για όλη την υποστήριξη που έχουμε δεχτεί τις τελευταίες ημέρες» είπε.
Ο άνδρας που βρήκε την τραυματισμένη από τον καναπέ 30χρονη, περιγράφοντας τη σκηνή είπε «άκουσα μία νεαρή γυναίκα να ουρλιάζει κι έτσι κάλεσα τις πρώτες βοήθειες. Έπρεπε να πω τρεις φορές στο τηλεφωνικό κέντρο ότι έπεσε ένας καναπές από μπαλκόνι επάνω της για να με πιστέψουν».
«Άνθρωποι επίσης έτρεξαν να βοηθήσουν φέρνοντας κουβέρτες και μεταφέραμε τους κάδους για μπορέσει το ασθενοφόρο να περάσει».
Η γυναίκα από τη Σκωτία έμεινε αβοήθητη για περίπου μία ώρα αφού κανένας δεν άκουγε τις φωνές της αμέσως μετά το συμβάν.
Η ίδια η Edita περιγράφει τις στιγμές λίγο μετά το ατύχημα.
Στην αρχή, είχε λιποθυμήσει για λίγα λεπτά. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, η νεαρή αισθητικός άρχισε να ουρλιάζει, καθώς κρύωνε και δεν μπορούσε να κουνηθεί.
Θυμήθηκε ότι είδε τον καναπέ μπροστά της, ενώ μετά ανακαλεί την μεταφορά της στο ασθενοφόρο.
«Σε όλη τη διαδρομή ρωτούσα αν θα μείνω παράλυτη και τους παρακαλούσα να πάρουν τηλέφωνο τον φίλο μου».

Δικαστήριο κλήθηκε να επιλύσει τη διένεξη μεταξύ των ιδιοκτητών ενός τυροπωλείου και μιας γειτόνισσας, η οποία ενοχλείται από τη «δυσωδία», σύμφωνα με την ίδια, που αναδίδεται από το κατάστημα.
Βάσει της απόφασης, η ενάγουσα θα μπορεί να καταγγείλει δημοσίως τη μυρωδιά που προέρχεται από το μαγαζί, όχι όμως να κολλάει αυτοκόλλητα με τα οποία θα την αποδοκιμάζει.
Η κάτοικος της γειτονιάς όπου βρίσκεται το τυροπωλείο στο Μπαντ Χάιλμπρουν, νότια του Μονάχου, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι ενοχλείται από τις μυρωδιές. Επιπλέον, κόλλησε έξω στον δρόμο αυτοκόλλητα τα οποία έδειχναν μια μύτη, για να προειδοποιεί τους περαστικούς.
Το δικαστήριο της ζήτησε να αφαιρέσει τα αυτοκόλλητα, επιτρέποντάς της ωστόσο, να λέει δημοσίως ότι το τυροπωλείο μυρίζει άσχημα.
Η γειτόνισσα έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να λέει «ότι υπάρχει μια οσφρητική όχληση την οποία βρίσκει δύσοσμη» εξήγησε μια εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου, όπως μετέδωσε το dp.

Ένας οπαδός της Φλαμένγκο, η οποία πρόσφατα κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες, το λεγόμενο Champions League της Λατινικής Αμερικής το γιόρτασε με έναν ανορθόδοξο τρόπο.
Ο βοηθός ιατροδικαστή από τη Βραζιλία, λοιπόν, αφού πρώτα βγήκε για να γιορτάσει τη σημαντική αυτή επιτυχία για τη «Φλα», στη συνέχεια επέστρεψε στην υπηρεσία του και προχώρησε σε μια πράξη που προκαλεί αποτροπιασμό.
Σύμφωνα με τη Mirror, ο Βαντερλέι ντος Σάντος Σίλβα έκανε σεξ με το νεκρό κορμί μιας γυναίκας. Ωστόσο, πιάστηκε… στα πράσα και οι συνέπειες για εκείνον θα είναι τουλάχιστον σοβαρές.
Ο 52χρονος άνδρας ενδέχεται να μείνει πίσω από τα κάγκελα από έναν μέχρι τρία χρόνια. Η νεκροφιλία στη Βραζιλία δεν θεωρείται έγκλημα, ωστόσο τον βαραίνει η κατηγορία για «κατάχρηση πτώματος ή στάχτης».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!