Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018


Για όσους σκέφτονται να μετακομίσουν σε άλλη χώρα για εργασία, ορισμένοι προορισμοί φαίνεται πως θεωρούνται καλύτεροι από άλλους.
Η HSBC δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας «Expat Explorer», η οποία βασίζεται στη γνώμη 22.318 ατόμων, τα οποία εργάζονται σε 163 διαφορετικές χώρες, μακριά από τον τόπο γέννησής τους.
Βάσει των ευρημάτων της μελέτης και συγκρίνοντας τις χώρες σε ό,τι αφορά την οικονομία, τις εμπειρίες που προσφέρουν και τη δυνατότητα για οικογενειακή ζωή, την κορυφή της κατάταξης κατακτά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Σιγκαπούρη.
Το 47% των ερωτηθέντων που έχουν ζήσει στη μικρότερη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία χαρακτηρίζεται σύγχρονη πόλη - κράτος, βελτίωσαν την οικονομική τους κατάσταση, την υγεία και την ευημερία τους δουλεύοντας στη Σιγκαπούρη.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι 10 καλύτερες χώρες για να ζει και να εργάζεται κάποιος ξένος, είναι οι εξής:
  1. Σιγκαπούρη
  2. Νέα Ζηλανδία
  3. Γερμανία
  4. Καναδάς
  5. Μπαχρέιν
  6. Αυστραλία
  7. Σουηδία
  8. Ελβετία
  9. Ταϊβάν
  10. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Υψους 4,3 μέτρων και αποτελούμενο από 25 σκαλοπάτια, το κομμάτι αυτό προέρχεται από την ελικοειδή κλίμακα του μνημείου που χρονολογείται από το 1889, η οποία ένωνε τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο. Ανήκει σε καναδική ιδιωτική συλλογή και εκτιμάται μεταξύ 40.000 και 60.000 ευρώ.
Αυτό το μικρό κομμάτι της "Dame en Fer" (Σιδηρά Κυρία) όπως οι Γάλλοι αποκαλούν συχνά τον Πύργο, θα τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Artcurial την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου για να εκτεθεί στο κοινό για 20 ημέρες πριν διατεθεί σε δημοπρασία στις 27 του μηνός.
Το 1983, η εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα μεταξύ των δύο τελευταίων ορόφων του Πύργου του 'Αιφελ είχε οδηγήσει στην αποσυναρμολόγηση μιας σκάλας. Στη συνέχεια, η ιστορική κλίμακα κόπηκε σε 24 κομμάτια, ύψους 2 έως 9 μέτρων. Διάφορα κομμάτια της σκάλας αυτής εκτίθενται σε μεγάλα μουσεία και σε ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο. Συχνά, ορισμένα κομμάτια διατίθενται εκ νέου σε δημοπρασία.
Ο διάσημος πύργος κατασκευάστηκε από τον Γκουστάβ 'Αιφελ για την Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού το 1889 και είναι ένα από τα μνημεία που έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!