Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

 Βρετανία: Αναζητούνται μητέρες μέσης ηλικίας για να στελεχώσουν… τις μυστικές υπηρεσίες
Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών πρέπει να προσπαθήσουν να στρατολογήσουν γυναίκες μέσης ηλικίας και μητέρες για να γίνουν κατάσκοποι και για να το επιτύχουν αυτό θα πρέπει να αναζητήσουν υποψήφιες σε ιστότοπους που είναι δημοφιλείς μεταξύ των γονιών, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική επιτροπή αρμόδια για θέματα ασφαλείας.

Η Επιτροπή Πληροφοριών και Ασφάλειας, η οποία εποπτεύει το έργο των τριών μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, αναφέρει στην έκθεσή της ότι είναι κρίσιμης σημασίας στις υπηρεσίες αυτές να εργάζονται διαφορετικού τύπου άνθρωποι, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Αν όλοι οι επαγγελματίες των μυστικών υπηρεσιών προέρχονται από το ίδιο καλούπι, μοιράζονται κοινό παρελθόν και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, τότε είναι πιθανό να μοιράζονται “ασυναίσθητες προκαταλήψεις”, οι οποίες περιορίζουν τόσο τον ορισμό των προβλημάτων όσο και την έρευνα για λύσεις», δήλωσε η Χέιζελ Μπλερς, μέλος της επιτροπής.
Αυτή τη στιγμή το 37% σε σύνολο 12.000 υπαλλήλων όλων των υπηρεσιών πληροφοριών είναι γυναίκες, σε σύγκριση με το 53% σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Αν και δύο γυναίκες έχουν διατελέσει επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών MI5, η Μπλερς επεσήμανε ότι πολλές από τις γυναίκες που εργάζονται στις υπηρεσίες «έχουν πολύ παραδοσιακή ανδρική νοοτροπία και απόψεις».

Στην έκθεση σημειώνεται ότι θα πρέπει να αναζητηθούν γυναίκες από συγκεκριμένες ομάδες, χρησιμοποιώντας ιστοσελίδες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις μητέρες, όπως ο ιστότοπος Mumsnet.

«Γυναίκες ή μητέρες μέσης ηλικίας ή στα μέσα της καριέρας τους έχουν πολύτιμη εμπειρία ζωής και ενδέχεται να προσφέρουν μια ανεκμετάλλευτη πηγή στρατολόγησης», εξήγησε η Μπλερς.

Τα συμπεράσματά της κέρδισαν τον έπαινο της αμερικανίδας πρώην υπουργού Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, η οποία επεσήμανε ότι κάτι ανάλογο προσπάθησε να κάνει στη CIA.

«Οπως πολύ σωστά επισημαίνει η Μπλερς θα πρέπει να επιζητηθεί η διαφορετικότητα - όχι μόνο για νομικούς ή ηθικούς λόγους, αν και είναι και αυτοί σημαντικοί - αλλά επειδή θα έχει ως αποτέλεσμα μια καλύτερη απάντηση στο εύρος των απειλών που αντιμετωπίζει η εθνική μας ασφάλεια», σχολίασε η Ολμπράιτ σε ανακοίνωσή της.
tanea.gr

ιστορία, το πέπλο μυστηρίου, οι ίντριγκες, το δράμα, η γοητεία της απώλειας και της καταστροφής που ακτινοβολούν τα μνημεία ξεπερνούν την ομορφιά και τη χάρη ακόμα και των πιο τέλειων αρχιτεκτονικών δημιουργημάτων. Με οδηγό το arttravel.gr κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο.

Καθεδρικός Αγίου Ανδρέα, Σκωτία

 
Ο μεγαλύτερος καθεδρικός της χώρας.  Τα κατεστραμμένα του θεμέλια σήμερα δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θεατρικό και δραματικό σκηνικό δίπλα στην Βόρεια Θάλασσα. Ιδανική στιγμή για να βρεθείς εκεί είναι σύμφωνα με τους ντόπιους είναι λίγο πριν το ξημέρωμα. Οι ακτίνες του ήλιου που ξεπροβάλουν από τη Δύση τον διαπερνούν και του δίνουν πιο δραματική ένταση. Έχει καταστραφεί δυο φορές, μια από φωτιά και μια κατά την διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μεταξύ Σκοτίας και Αγγλίας. Ακόμα και έτσι όμως μπορεί κανείς να θαυμάσει την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του και τις λεπτομέρειες της κατασκευής του.

Αμφιθέατρο της Πούλα, Κροατία

 
Βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Ίστρια της Κροατίας, η οποία φημίζεται για τα ρωμαϊκά της μνημεία. Ιδιαίτερα γνωστό είναι το Αμφιθέατρο, το έκτο μεγαλύτερο στο κόσμο. Οι ντόπιοι το αποκαλούν Αρένα. Είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αμφιθέατρα της αρχαιότητας που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα του στη διάρκεια του καλοκαιρινού κινηματογραφικού φεστιβάλ. Κατά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο, με ενέργειες της διοίκηση της φασιστικής Ιταλίας έγιναν προσπάθειες διάλυσης του μνημείου και μεταφοράς του στην Ιταλία. Κάτι που τελικά εγκαταλείφθηκε λόγω του μεγάλου κόστους.

Viller la Ville, Βέλγιο

 
Το 1146 μια ντουζίνα μοναχοί και κάποιοι άλλοι με τις ευλογίες του Αγίου Βερνάρδου, έχτισαν αυτή τη μονή. Σήμερα, σώζονται μέρος από τους τοίχους της, ενώ τις περισσότερες εποχές καλύπτονται από πρασινάδες και αναρριχητικά φυτά. Περπατώντας ανάμεσα στα ερείπια του 800 χρόνια ιστορίας ζωντανεύουν με soundtrack το κελάιδισμα των πουλιών που ζουν στα δέντρα τριγύρω.

Angkor Wat, Καμπότζη

 
Χτίστηκε για τον βασιλιά των Χμερ Σουριαβαρμάν Β' κατά τον 12ο αιώνα ως ο κύριος ναός και πρωτεύουσα του κράτους του. Ήταν ιερός τόπος πολλών θρησκειών, όπως του Ινδουισμού, καθώς ήταν αφιερωμένος στον Βισνού, ενώ σήμερα αποτελεί τόπος λατρείας του Βουδισμού. Κατά τον 15ο αιώνα μετά την εισβολή της Ταϊλάνδης, ο ναός εγκαταλείφθηκε και σύντομα χάθηκε στην πυκνή ζούγκλα. Ανακαλύφθηκε το 1860 από Γάλλο εξερευνητή και από τότε αποτελεί όχι μόνο το σημαντικότερο αξιοθέατο της χώρας αλλά και τον μεγαλύτερο ναό, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο.

Στόουνχεντζ, Αγγλία

 
Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που ταλανίζει ερευνητές και επιστήμονες είναι ο λόγος που χτίστηκε το μεγαλιθικό μνημείο Στόουνχεντζ  στην Αγγλία. Για χρόνια πολλοί πίστευαν πως πρόκειται για προϊστορικό αστρονομικό παρατηρητήριο, ναός του ήλιου ή των αρχαίων Δρυιδών, θεραπευτήριο σωμάτων και ψυχών, ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που πίστευαν προς πρόκειται για έργο εξωγήινων. Πρόσφατα όμως μια ομάδα επιστημόνων κατέληξε πως δεν πρόκειται για τίποτα από τα παραπάνω παρά μονάχα για  το πρώτο σύμβολο ενότητας των λαών της Βρετανίας, οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη να το κατασκευάσουν μετά από μία μακρά περίοδο συγκρούσεων.

Μάτσου Πίτσου, Περού

 
Βρίσκεται πάνω στις Περουβιανές Άλπεις, σε ένα μέρος πολύ καλά κρυμμένο και πρόκεται για την πιο καλοδιατηρημένη πόλη των Ίνκας. Ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Χίραμ Μπίνγκαμ μόλις το 1911. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα θεμέλια του χρονολογούνται από το 1450 μ.Χ. Η δυσπρόσιτη θέση του, το ήθελε να αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των Ίνκας στον αγώνα κατά των Ισπανών κατακτητών. Όμως, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως δημιουργήθηκε ως αστρονομικό παρατηρητήριο. Σήμερα, αποτελεί Περιοχή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και βρίσκεται ανάμεσα στα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου. Θεωρείται ακόμη και σήμερα ως πιο σημαντικό μνημείο μελέτης ενός πολιτισμού που έπαψε βίαια να υπάρχει.

Μπάαλμπεκ, Λίβανο

 
Ο μεγαλύτερος ρωμαϊκός ναός δεν βρίσκεται στην Ιταλία, όμως θα νομίζαμε αλλά στο Λίβανο. Είναι περίφημος για τις 54 κολώνες, από τις οποίες μόνο οι 6 από αυτές σώζονται έως σήμερα. Οι ερευνητές ακόμα δεν έχουν λύσει το μυστήριο γιατί οι Ρωμαίοι επέλεξαν να χτίσουν το πιο μεγαλοπρεπή ναό τους, εκτός Ιταλίας.

Κολοσσαίο, Ρώμη

 
Το θρυλικό Κολοσσαίο  συνεχίζει να αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ρώμης. Το αμφιθέατρο ξεκίνησε να χτίζεται το 72 μ.Χ. και είχε χωρητικότητα 55.000 θεατών. Έμεινε θρυλικό ως το κέντρο των αιμοχαρών θεαμάτων που απολάμβανε η ρωμαϊκή αυλή στην εποχή της παρακμής της. Η αρένα του είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να πραγματοποιούνται μονομαχίες και θηριομαχίες τις οποίες χρηματοδοτούσαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες. Εκεί γίνονταν επίσης μαρτύρια χριστιανών. Σήμερα, ζευγάρια από όλο τον κόσμο έρχονται να πραγματοποιήσουν τη φωτογράφιση των γάμων του με φόντο τους εντυπωσιακούς θόλους τους.

Κνωσός, Ηράκλειο

 
Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσσού.  Εντύπωση προκαλούν η ποικιλία των δομικών υλικών, τα χρωματιστά κονιάματα, οι ορθομαρμαρώσεις και οι τοιχογραφίες που κοσμούν δωμάτια και διαδρόμους. Επισκεφτείτε το μινωικό παλάτι της Κνωσού, 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Η είσοδος στη μεγαλόπρεπη Αίθουσα του Θρόνου είναι στιγμή μαγική.

Πομπηία, Ιταλία

 
Αρχαία νεκρόπολη της Ιταλίας που έπαψε να υπάρχει μέσα σε λίγη ώρα μετά την τρομακτική έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Οι πρώτες ανασκαφές της θαμμένης πόλης ξεκίνησαν το 1748 και την έφεραν στο φως έτσι ακριβώς όπως ήταν πριν τη σκεπάσε η λάβα. Ο αρχαιολογικός χώρος, ένας απο τους πιο πολυσύχναστους της Ιταλίας, μοιάζει να έχει τη σφραγίδα του "Σταμάτησε ο χρόνος" σε κάθε του σπιθαμή. Εκείνο το μοιραίο βράδυ, η ζωή στην Πομπηία σταμάτησε. Ξαφνικά, από την μια στιγμή στην άλλη. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι θάφτηκαν ζωντανοί ή πέθαναν από ασφυξία.
arttravel.gr
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν τα ερείπια της αρχαίας πόλης Χάτρα, ηλικίας 2.000 ετών, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων.

Ο αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το υπουργείο πληροφορήθηκε από υπαλλήλους του που βρίσκονται στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, ότι οι τζιχαντιστές κατεδάφισαν τα ερείπια της Χάτρα σήμερα.


Ο αξιωματούχος είπε ότι είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ότι το υπουργείο δεν έχει λάβει φωτογραφίες που να δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ωστόσο, κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο Ρόιτερς ότι νωρίς σήμερα το πρωί άκουσε μία ισχυρή έκρηξη και ότι άλλοι κάτοικοι γειτονικής περιοχής ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ έχουν καταστρέψει μερικά από τα μεγαλύτερα οικοδομήματα της Χάτρα και ότι κατεδαφίζουν τα μικρότερα με μπουλντόζες.

Η Χάτρα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 110 χιλιομέτρων νοτίως της Μοσούλης, της μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

Μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των Ασσυρίων, αραβικές φυλές μετανάστευσαν στη βόρεια περιοχή της Μεσοποταμίας και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή που αργότερα ονομάστηκε Χάτρα. Τον 3ο αιώνα η Χάτρα ιδρύθηκε ως πόλη στο βασίλειο των Σελευκιδών.




Υπήρξε σημαντική οχυρωμένη συνοριακή πόλη και άντεξε επανειλημμένες επιθέσεις από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Στην πόλη διακρίνονται οι επιρροές του ελληνικού πολιτισμού με άλλες (της Μεσοποταμίας, της Χαναανικής) και είναι προστατευόμενο μνημείο κληρονομιάς της UNESCO.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς στο μουσείο της Μοσούλης και πριν από λίγες μέρες ισοπέδωσαν με μπουλντόζες την αρχαία ασσυριακή πόλη Νιμρούντ, γεγονός που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την UNESCO να καταγγέλλουν ότι πρόκειται για «έγκλημα πολέμου».

http://www.enikos.gr





Τα 117α γενέθλιά της γιόρτασε την Πέμπτη η Μιζάο Οκάουα, η οποία εδώ και δύο χρόνια έχει καταγραφεί στα βιβλία των ρεκόρ Guinness ως ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη.
Η κα Μιζάο γεννήθηκε στην Οσάκα της Ιαπωνίας στις 5 Μαρτίου του μακρινού 1898, με την οικογένειά της να διοργανώνει ένα… μικρό πάρτι - έκπληξη με αφορμή τα γενέθλιά της.
Η υπεραιωνόβια γυναίκα εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες, μαζί με τον 92χρονο γιο της και τον 2χρονο δισέγγονό της.
Η ηλικιωμένη γυναίκα παντρεύτηκε το 1919 και απέκτησε 3 παιδιά με τον σύζυγό της, ο οποίος πέθανε το 1931.
Η κα Μιζάο έχει επίσης 4 εγγόνια και 6 δισέγγονα, ενώ σήμερα ζει σε κλινική φροντίδας ηλικιωμένων και το μόνο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει είναι ότι δεν ακούει πολύ καλά.
Όσο για το μυστικό της μακροζωίας της, η ίδια δηλώνει ότι απλά κοιμόταν αρκετά και τρεφόταν καλά σε όλη της τη ζωή.

Μέχρι πριν από δύο χρόνια, τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου εν ζωή κατείχε ο επίσης Γιαπωνέζος Ζιροεμόν Κιμούρα, ο οποίος απεβίωσε τον Ιούνιο του 2013 σε ηλικία 116 ετών και 54 ημερών.
naftemporiki.gr
Αστυνομικός στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο έφηβο Αφροαμερικανό χθες Παρασκευή, γεγονός που ώθησε δεκάδες ανθρώπους να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στον τόπο του συμβάντος, σύμφωνα με την αστυνομία και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Μάντισον Μάικ Κόβαλ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένας αστυνομικός απάντησε σε μια κλήση για διατάραξη της κοινής ησυχίας περίπου στις 18:30, τοπική ώρα, και αργότερα εισέβαλε στο διαμέρισμα στο οποίο είχε μπει ο 19χρονος, ο οποίος ήταν ύποπτος για έναν πρόσφατο ξυλοδαρμό.

Ο Κόβαλ πρόσθεσε ότι ακολούθησε πάλη μεταξύ του αστυνομικού και του νεαρού και στη συνέχεια ο έφηβος τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά του αστυνομικού.

«Οι αρχικές ενδείξεις στο σημείο δεν δείχνουν να υπήρχε εκεί όπλο ή κάτι αντίστοιχο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο ύποπτος», διευκρίνισε ο Κόβαλ.

Το επεισόδιο σημειώνεται σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί σε ό,τι αφορά την αστυνομική βία εναντίον μειονοτήτων στις ΗΠΑ. Τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί διαμαρτυρίες στο Λος Άντζελες και την Ουάσινγκτον ενάντια στους φόνους από τις δυνάμεις ασφαλείας άοπλων ανδρών που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μερικές δεκάδες διαδηλωτές να έχουν συγκεντρωθεί στον τόπο του συμβάντος και να φωνάζουν συνθήματα όπως: «Ποιον μπορείς να εμπιστευθείς; Όχι την αστυνομία» μπροστά από μια σειρά παρατεταγμένων αστυνομικών.

Ο δήμαρχος του Μάντισον Πολ Σόγκλιν δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό, αλλά από άλλο αστυνομικό τμήμα, όπως το προβλέπει η νέα νομοθεσία που υιοθετήθηκε από την πολιτεία.

http://www.enikos.gr 
Τρεις Ευρωπαίοι, μεταξύ αυτών ένας Γάλλος και δύο Βέλγοι, και δύο Μαλινέζοι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο σε επίθεση που σημειώθηκε εναντίον ενός εστιατορίου στο Μπαμακό, σύμφωνα με την αστυνομία και μια ιατρική πηγή.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Μαλί τουλάχιστον ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, στο εστιατόριο La Terrasse, που βρίσκεται σε μια περιοχή του Μπαμακό όπου συχνάζουν αλλοδαποί, και άνοιξε πυρ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

«Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, παρόλο που περιμένουμε διευκρινίσεις. Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, υπάρχουν τέσσερις νεκροί: ένας Γάλλος, ένας Βέλγος και δύο Μαλινέζοι», δήλωσε ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

Μια πηγή από νοσοκομείο του Μπαμακό επεσήμανε λίγο αργότερα ότι ένας τρίτος Ευρωπαίος, η εθνικότητα του οποίου δεν είχε αρχικά γίνει γνωστή, πέθανε λίγο αφού διακομίστηκε εκεί. Επιπλέον υπάρχουν οκτώ τραυματίες, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Πυροσβέστες εθεάθησαν να βγάζουν από το εστιατόριο ένα φορείο με τη σορό του Γάλλου. Σε έναν δρόμο δίπλα στο μπαρ του εστιατορίου κείτονταν στο έδαφος οι σοροί ενός αστυνομικού και ενός φύλακα μιας κατοικίας, ενώ λίγο πιο μακριά βρισκόταν η σορός του Βέλγου.

Δεκάδες αστυνομικοί έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες αρνούνταν να καταθέσουν «από φόβο».

Η γαλλική πρεσβεία στο Μπαμακό εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τους Γάλλους πολίτες που ζουν στην πόλη να είναι προσεκτικοί.

Εξάλλου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε «με τον πιο έντονο τρόπο τη δειλή αυτή επίθεση», σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο Ολάντ πρόκειται να συνομιλήσει με τον ομόλογό του του Μαλί Ιμπραήμ Κεϊτά για «να του προσφέρει τη βοήθεια της Γαλλίας».

Το Μαλί είναι θέατρο εθνοτικών συγκρούσεων και μιας ισλαμιστικής εξέγερσης και προσπαθεί να ξαναβρεί τη σταθερότητα και την ειρήνη μετά το πραξικόπημα του 2012.

http://www.enikos.gr 

Ένα βήμα πριν από τον γάμο είναι ο πιο διάσημος κινηματογραφικός βρικόλακας, Ρόμπερτ Πάτινσον, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα!

Όπως αναφέρει το E! News ο πρωταγωνιστής του «Twilight» και η ράπερ FKA Twigs αρραβωνιάστηκαν και έως το τέλος του 2015 θα παντρευτούν!

Την είδηση επιβεβαιώνει και στο People άνθρωπος από το κοντινό περιβάλλον του ζευγαριού.

«Θέλει να την παντρευτεί. Είναι κυριολεκτικά αχώριστοι. Ζουν στο σπίτι του εδώ και αρκετό καιρό», αναφέρει.

ΠΗΓΗ: star.gr

Ανάμεσα σε πέντε δημοφιλείς εφαρμογές μοιράζεται η «πίτα» της κυκλοφορίας των δεδομένων μεταξύ «έξυπνων» συσκευών, αποκαλύπτει η τελευταία έκθεση της Ericsson.

Σύμφωνα με το Mobility Report της εταιρείας, η διακίνηση περίπου των 2/3 των δεδομένων που «ταξιδεύουν» μέσω δικτύων κινητής επικοινωνίας πραγματοποιείται μέσω apps κοινωνικής δικτύωσης, υπηρεσιών video streaming και μηχανών αναζήτησης.

Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ισπανία, αντανακλά την παγκόσμια τάση. Στην κορυφή της κατάταξης και στις τρεις περιπτώσεις έρχεται το Facebook.

Social media, βίντεο και πλοήγηση στις πρώτες θέσεις
Στις ΗΠΑ, με δείγμα 154.000 χρηστών, o κολοσσός των social media ήρθε πρώτος με ποσοστό που αγγίζει το 16%, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν το YouTube με 15% και το Netflix με 12%.

Το Instagram συγκεντρώνει περίπου 9%, το ίδιο και η εφαρμογή των μηνυμάτων-«φάντασμα» Snapchat. Το υπόλοιπο 39% κατακερματίζεται ανάμεσα σε άλλες εφαρμογές.

Στη Νότια Κορέα πάλι, με δείγμα 146.000 χρηστών, το Facebook στέφθηκε και πάλι «βασιλιάς» ως προς τη διακίνηση δεδομένων μέσω φορητών συσκευών με 20%, ενώ αμέσως μετά ακολουθούσαν η υπηρεσία video streaming AfreecaTV με 16% και το YouTube με 11%.

Η μηχανή αναζήτησης NAVER με 11% και εφαρμογές πλοήγησης (browsers) για Android συσκευές με 9% έρχονταν αμέσως μετά. Το υπολειπόμενο 33% μοιραζόταν μεταξύ άλλων apps.

Στην περίπτωση της Ισπανίας, με δείγμα σχεδόν 20.000 χρηστών, το Facebook φάνηκε να «κλέβει» και πάλι περί το 20% του... χειμάρρου των δεδομένων κινητής. Το 13% ανήκε στο Instagram - το οποίο από τον Απρίλιο του 2012 ανήκει στο Facebook μετά την εξαγορά του έναντι 1 δισ. δολαρίων, δηλαδή περίπου 890 εκατ. ευρώ.

Ακολουθούσαν οι Android browsers με 11%, η μηχανή αναζήτησης της Google Chrome με 10% και το YouTube με 10%. Το 36% σκορπιζόταν σε άλλες εφαρμογές.

«Εξυπνες» συσκευές, κατακλυσμός δεδομένων
Το 2014, σύμφωνα με την Ericsson, περίπου 800 εκατ. νέες συνδρομές εκτόξευσαν τον συνολικό αριθμό συνδέσεων στα 2,7 δισ., γεγονός που συγκριτικά με το 1,9 δισ. συνδρομών του 2013 μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 40%.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η εισαγωγή νέων μοντέλων ακόμη πιο «έξυπνων» συσκευών στην αγορά με ενισχυμένη δυνατότητα λήψης και αναπαραγωγής βίντεο, μεγαλύτερες οθόνες καλύτερης ανάλυσης για ξεκούραστη παρακολούθηση και πλοήγηση, αλλά και τα δελεαστικά πακέτα διαδικτυακών συνδέσεων των εταιρειών τηλεπικοινωνίας.

Προβλέψεις των ειδικών κάνουν λόγο για έναν καταιγισμό ως προς τη διακίνηση δεδομένων βίντεο κατά την επόμενη εξαετία, 17πλάσιο από ό,τι έχει παρατηρηθεί ως τώρα.

Αλλο ένα ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης είναι το γεγονός ότι η διακίνηση δεδομένων βίντεο από φορητές συσκευές υπολογίζεται πως θα συνεχίσει να αυξάνεται ετησίως κατά 45% ως και το 2020.

Σημαντικό παράγοντα σε αυτό αποτελεί το ότι τα βίντεο έχουν πλέον ενταχθεί στο μεγαλύτερο μέρος του διαδικτυακού περιεχομένου «ζωντανεύοντάς» το (π.χ., ειδήσεις, διαφημίσεις, social media κ.ά.).

Βάσει των δεδομένων της μελέτης φαίνεται για άλλη μία φορά ότι ο αριθμός των καταναλωτών που παρακολουθούν παραδοσιακή τηλεόραση έχει μειωθεί σημαντικά, παραφουσκώνοντας αντίστοιχα τον αριθμό των θεατών που στρέφονται στις διαδικτυακές υπηρεσίες streaming.

Πηγή: tovima.gr
Το 71% των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση, ζητούν επιτακτικά την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα για θέματα του κλάδου dimastin.gr.

«Το τελικό ποσοστό ήταν πραγματικά έκπληξη και σε μας! Αξίζει να σημειωθεί ότι διαμορφώθηκε σχεδόν στο ύψος αυτό, από τις πρώτες 150 ψήφους…», αναφέρουν οι συντάκτες της ιστοσελίδας

H…εικόνα άλλωστε, μιλά από μόνη της:





http://www.aftodioikisi.gr
Σχέδιο για την κατάργηση της σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΑΧ) στο Δημόσιο και τη μετατροπή της σε συμβάσεις τακτικού (μόνιμου) προσωπικού επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους».

Η πρόταση που αφορά τουλάχιστον 40.000 υπαλλήλους έχει κατατεθεί από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο στην ΑΔΕΔΥ κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο και βρίσκει σύμφωνους τους συνδικαλιστές, καθώς ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της Συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, νομοθετική πρόβλεψη θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε σχέση εργασίας μόνιμου προσωπικού σχεδιάζεται προκειμένου να απελευθερωθεί το καθεστώς της κινητικότητας και να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Μέχρι σήμερα υπήρχαν αγκυλώσεις και εμπόδια για τη μετακίνηση του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς το νομικό πλαίσιο που διέπει την εργασία τους διαφέρει από αυτό του μόνιμου προσωπικού. Παράλληλα, η καθιέρωση μιας ενιαίας σχέσης εργασίας σε όλο το Δημόσιο σε συνδυασμό με τη δημιουργία οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού θωρακίζει τους εργαζόμενους από απολύσεις, ενώ τους εντάσσει ισότιμα στο καθεστώς κινητικότητας. Οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου που θα αποκτήσουν εργασιακή σχέση μόνιμου προσωπικού θα μπορούν να διατηρήσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να παραμείνουν στον ασφαλιστικό φορέα που κατέβαλλαν εισφορές , όπου στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν το ΙΚΑ.

http://www.aftodioikisi.gr 

Αν έχετε ένα iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, ή iPhone 6 Plus, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch.

Αλλά πρέπει να αγοράσετε ένα;

Αυτή είναι μια ερώτηση που θα μας απασχολήσει από εδώ και στο εξής όλο και περισσότερο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται ένα smartphone. Αρκετοί άνθρωποι χρειάζονται έναν υπολογιστή ή ένα tablet. Η ιδέα όμως ενός Apple Watch μοιάζει ως ένα αξεσουάρ και έτσι η απόφαση σας μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολή.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλα αυτά που πρέπει να αναλογιστείτε πριν πείτε ένα σίγουρο ναι ή ένα όχι.

Το αν θα πάρετε ένα Apple Watch ή όχι έχει να κάνει βασικά με το αν τα χαρακτηριστικά της συσκευής θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας ή θα συνεισφέρουν σημαντικά στις ήδη συσκευές που έχετε.

Τα χαρακτηριστικά αυτά πέρα από το ίδιο το ρολόι συμπεριλαμβάνουν την υγεία, της ειδοποιήσεις, την απομακρυσμένη διαχείριση, την επικοινωνία και πολλά ακόμη.

Για να το θέσουμε απλά το Apple Watch είναι ένα χρηστικό αξεσουάρ για το iPhone. Οι περισσότερες ενέργειες του μπορούν να γίνουν ήδη από το iPhone αλλά μπορούν να γίνουν με ευκολότερο και πιο χρηστικό τρόπο πλέον από το Apple Watch.

Το ίδιο το ρολόι
Πολλοί από εσάς σταματήσατε να φοράτε ένα ρολόι γιατί το iPhone σας στην Lock Screen του μπορούσε να δείχνει την ώρα και αυτό σας ήταν αρκετό μιας και έχετε σχεδόν πάντα το iPhone μαζί σας.

Το Apple Watch στην βάση του είναι ένα ρολόι και έτσι κάποιοι θα πείτε γιατί να το χρειαστείτε. Ο λόγος είναι η ευκολία.

Η ευκολία του να μπορείτε να δείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή την ώρα χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε τις τσέπες σας ή να έχετε πάντα σε πρώτο φόντο το iPhone σας όπου και αν πάτε. Με μια απλή κίνηση του καρπού η οθόνη ανάβει και μπορείτε να δείτε την ώρα και την ημερομηνία.

Η εμφάνιση της οθόνης του Apple Watch μπορεί να παραμετροποιηθεί έτσι ώστε να είναι πιο χρηστική για εσάς.

Από ένα μινιμαλιστικό χρονόμετρο μπορεί να γίνει ακόμη και Mickey Mouse ανάλογα τις ανάγκες σας. Επίσης κάθε διαφορετική εμφάνιση – Watch Face – προσφέρει περισσότερες ή λιγότερες πληροφορίες στην κεντρική οθόνη του ρολογιού.

Χωρίς υπερβολές λοιπόν κάθε Watch Face θα μπορεί να αποτελεί μια διαφορετική δική σας έκφραση και ανάγκη σε διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητας σας.

Υπάρχει η αίσθηση λοιπόν πως δεν έχετε ένα μόνο ρολόι αλλά πολλαπλά για διαφορετικές ανάγκες σας.

Ειδοποιήσεις και Πληροφορίες

Κάθε iPhone με το iOS 8 έχει μια σειρά από διαδραστικές ειδοποιήσεις. Με το Apple Watch οι ειδοποιήσεις αυτές μπορεί να εμφανίζονται απ ευθείας στον καρπό σας και να τις καταλαβαίνετε με μια απλή δόνηση χωρίς να ανοίγει καν η οθόνη.

Η ειδοποίηση θα περιλαμβάνει μια περίληψη της πληροφορίας καθώς και το όνομα της εφαρμογής από την οποία ήρθε. Από εκεί και έπειτα θα είναι στην δική σας ευχέρεια αν θέλετε να σταματήσετε ότι κάνετε και να ασχοληθείτε περισσότερο με αυτή την ειδοποίηση ή να την αγνοήσετε προς στιγμή.

Με το Apple Watch μπορείτε να έχετε “κλεφτές” ματιές σε μια σειρά από πληροφορίες μέσω των widgets του και με μερικά απλά tap.

Επίσης το Apple Watch θα σας επιτρέψει να κάνετε αρκετές ενέργειες χωρίς την χρήση του χεριού σας – hand off activities.

Οι ειδοποιήσεις λοιπόν και η πληροφορία μέσω του Apple Watch θα γίνει πιο εύκολα προσιτή σε εσάς χωρίς να σας παρενοχλεί και θα μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τις ενέργειες σας.

Υγεία
Αν έχετε το iPhone 5S το Apple Watch μπορεί να καταγράφει την κίνηση βημάτων σας και στο κάθετο επίπεδο και να την περνάει στην Health εφαρμογή.

Αν έχετε ένα iPhone 5 ή ένα iPhone 5C το Apple Watch θα κάνει καταγραφή των βημάτων σας μιας και αυτές οι δύο συσκευές δεν έχουν τον M7 μικροεπεξεργαστή.

Αν τέλος έχετε το iPhone 6 ή 6 Plus τότε έχετε όλα τα παραπάνω ήδη στην συσκευή σας. Με το Apple Watch όμως θα μπορείτε να αφήνετε το iPhone στο σπίτι σας πριν βγείτε για την καθημερινή σας άσκηση ή τρέξιμο.

Επίσης με το Apple Watch έχουμε την καταμέτρηση των καρδιακών παλμών κάτι που δεν μπορεί να γίνει από κανένα iPhone. Επίσης θα έχει μια Activity εφαρμογή που θα σας δείχνει την καθημερινή σας δραστηριότητα και άσκηση.

Τέλος έχουμε και μια Workout εφαρμογή και μια Fitness εφαρμογή για να κάνετε cardio έλεγχο αλλά και να επιβραβεύεστε για τους διαφόρους στόχους άσκησης που έχετε αποφασίσει.

Αν θέλετε λοιπόν να έχετε μια καλή υγεία τότε το Apple Watch θα μπορεί να είναι ο ένας πολύ καλός σύντροφος για αυτό τον σκοπό.

Apple Pay

Ναι θα αργήσουμε μάλλον πολύ να το δούμε στην Ελλάδα. Πάρα αυτά πρέπει να αναφέρουμε πως το Apple Watch θα έχει ένα NFC chip εγκατεστημένο που μάλιστα θα είναι συμβατό και με το iPhone 5.

Αν λοιπόν έχετε ταυτοποιήσει το Apple Watch με το iPhone σας θα μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας μέσω του Apple Pay χωρίς να χρειαστείτε το iPhone σας.

Σύνδεση
Όπως και το iPhone το Apple Watch έχει ενσωματωμένη την Siri. Απλά σηκώνοντας τον καρπό σας και λέγοντας “Hey Siri” η ψηφιακή βοηθός της Apple είναι έτοιμη να σας βοηθήσει. (Ναι ξέρουμε δεν υποστηρίζονται ακόμη τα Ελληνικά αλλά που θα πάει).

Επίσης αν κάποιος σας καλέσει μπορείτε να απαντήσετε σε αυτή την κλήση από τον καρπό σας ή να την μεταφέρετε εύκολα στο iPhone σας αν νομίζετε πως θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Μπορείτε επίσης να στείλετε γρήγορες απαντήσεις στα εισερχόμενα μηνύματα σας (ναι στα Αγγλικά πάντα ακόμη).

Επίσης το Apple Watch έχει 3 επιπλέον μορφές επικοινωνίες αποκλειστικά δικές του. Αυτές είναι τα Sketches, Taps, και Heartbeats.

Με τα Sketches, μπορείτε γρήγορα να εκφράσετε μια ιδέα ή ένα συναίσθημα ή ακόμη και να πειράξετε κάποιον.

Με τα Taps μπορείτε να στείλετε σε κάποιο φίλο φίλη σας μια σειρά από μικρές δονήσεις (πρέπει να έχει και αυτός αυτή Apple Watch). Τέλος με το Heartbeat, μπορείτε να στείλετε τον καρδιακό παλμό σας στο αγαπημένο αγαπημένη σας.

Αν λοιπόν η εύκολη και άμεση επικοινωνία είναι το στοιχείο σας τότε το Apple Watch είναι για εσάς.

Απομακρυσμένη διαχείριση

Το Apple Watch θα μπορεί να χειριστεί το Apple TV σας. Επίσης μπορεί να έχει πρόσβαση στην κάμερα του iPhone από απόσταση ενώ χάρη στην Siri και στο Homekit θα μπορεί να συνεργάζεται άψογα με διάφορες συσκευές του σπιτιού σας στο πολύ άμεσο μέλλον.

Η δυνατότητες του Apple Watch εδώ είναι αμέτρητες. Θα μπορεί να ξεκλειδώνει τις πόρτες, να ανοιγοκλείνει τα φώτα, να ανοίγει τον κλιματισμό του σπιτιού και να τον ρυθμίζει και πολλά πολλά ακόμη.

Αν λοιπόν η εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά συσκευών είναι κάτι που θα θέλατε τότε το Apple Watch είναι για εσάς.

Ποιος δεν πρέπει να αγοράσει ένα Apple Watch

Αν έχετε ένα iPhone 4 ή ένα iPhone 4S ή είστε ευχαριστημένοι με την λειτουργικότητα του iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, ή iPhone 6 Plus και δεν σας κάνει κλικ κάτι από τα παραπάνω τότε ίσως καλύτερα να περιμένετε και να πάρετε αργότερα την απόφαση σας.

Ποιος να αγοράσει ένα Apple Watch

Αν σας αρέσουν τα χαρακτηριστικά του iPhone σας αλλά θέλετε μια μεγαλύτερη ευχρηστία και λειτουργικότητα τότε το Apple Watch θα είναι ένας άριστος σύντροφος στο χέρι σας.

Επίσης αν η υγεία και η άσκηση είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εσάς τότε έχετε ακόμη ένα πολύ καλό λόγο για να προβείτε στην αγορά του.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Κατόπιν ελέγχου και προγραμματισμού θα δρομολογηθούν όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο, οι οποίες έχουν «παγώσει» με έγγραφο του Γιώργου Κατρούγκαλου, όπως διευκρίνισε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν κυρίως στους τομείς της υγείας, της παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών ενώ δεσμεύτηκε για την επαναφορά όλων των διαθέσιμων και απολυμένων, οι οποίοι υπολογίζονται στους 3.900.

Παράλληλα, προανήγγειλε την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας χαρακτηρίζοντάς τα ως «προθάλαμο για απόλυση».

Για τη συνδρομή των πολιτών στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως η καλωδίωση δεν γίνεται για την προστασία του κράτους αλλά για την προστασία του ανθρώπου και εξήγησε πως με το συγκεκριμένο μέτρο καλύπτεται το πρόβλημα της διαφθοράς στους ελέγχους.

Τέλος, επιβεβαίωσε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για τα βουλευτικά αυτοκίνητα κάνοντας λόγο για ένα λογικό μέτρο.

http://www.thestival.gr

Με την ωραία σας εξωτερική εμφάνιση έγινε το πρώτο βήμα και έχετε ραντεβού με τον άντρα των ονείρων σας.  Μπορεί επίσης να έχετε ήδη μια σχέση ή να είστε παντρεμένη και να επιθυμείτε να ενδυναμώσετε τη σχέση σας και να διατηρήσετε τη μοναδικότητά σας στην καρδιά του συντρόφου σας.  Φροντίζετε την εξωτερική σας εμφάνιση, έχετε διάθεση να συνεχίσετε τη σχέση, πώς όμως θα ξεχωρίσετε από τις υπόλοιπες ωραίες γυναίκες γύρω σας;  Λάμποντας!  Εσωτερικά, σαν άνθρωπος, και ξεχωρίζοντας με την ποιότητα της προσωπικότητάς σας.
 
Να τα 10 γυναικεία χαρακτηριστικά που έλκουν τους άντρες
 
#1 Εξυπνάδα.  Πέρα από την ωραία εμφάνιση, καλό είναι μια γυναίκα να έχει εξυπνάδα.  Όχι απαραιτήτως του στυλ να λύνει διαφορικές εξισώσεις, αλλά να είναι ενήμερη για την επικαιρότητα στη χώρα μας και τον κόσμο, να έχει άποψη για διάφορα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά θέματα.  Να έχει την ικανότητα να ξεκινήσει και να συνεχίσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, με πληροφορίες και απόψεις που πάνε παραπέρα από τα κουτσομπολιά και τα νέα των σελέμπριτις.
 
#2 Κέφι.  Οι άνθρωποι που έχουν κέφι, ζωντάνια και καλή διάθεση είναι πάντα προτιμότεροι στην παρέα από τους γκρινιάρηδες τους κατσούφηδες και τους αρνητικούς!  Οπότε, οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με αυτά τα χαρακτηριστικά.  Αν ο τρόπος σας να σχετίζεστε με τους ανθρώπους είναι να γκρινιάζετε για όσα σας συμβαίνουν, να έχετε κατεβασμένα μούτρα και να λέτε μόνο αρνητικά πράγματα για τον εαυτό σας και τους άλλους, θα πρέπει να αναθεωρήσετε!
 
#3 Εκφραστικότητα.  Ένα όμορφο γυναικείο πρόσωπο γίνεται ακόμα ομορφότερο όταν έχει εκφραστικότητα.  Δέστε τον άλλον στα μάτια, χαμογελάστε του αυθεντικά, σκάστε στα γέλια χωρίς να συγκρατηθείτε, δώστε έκφραση στα μάτια ή στα χείλη σας: όλα αυτά δείχνουν ζωντάνια, αυθεντικότητα και ενδιαφέρον για τον άντρα απέναντί σας.
 
#4 Αυτοεκτίμηση.  Πριν ερωτευτείτε έναν άντρα, ερωτευτείτε τον εαυτό σας!  Αγκαλιάστε τον εαυτό σας με όλα του τα θετικά στοιχεία, αποδεχτείτε τα ελαττώματά σας και δείξτε στον εαυτό σας σεβασμό γι’ αυτό που είστε.  Η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη στάση σας απέναντι στον κόσμο και στο πώς οι άλλοι σας βλέπουν.  Πιστέψτε στον εαυτό σας, προβάλετε τον εαυτό σας και ποτέ μα ποτέ μη ‘ρίξετε’ τον εαυτό σας μπροστά σε έναν άντρα νομίζοντας ότι έτσι θα τον εντυπωσιάσετε.
 
#5 Αυτοδύναμη.  Από την οπτική της εξέλιξης των ειδών, στους άντρες αρέσει να έχουν το ρόλο του προστάτη, να λύνουν πρακτικά προβλήματα και να αισθάνονται ότι είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι σε μία σχέση φροντίζοντας τη γυναίκα τους.  Όταν μάλιστα μια γυναίκα κάνει τον άντρα να αισθανθεί ότι τον χρειάζεται, αυτό τον ‘τραβάει’ ακόμα περισσότερο.
Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να δείχνει η γυναίκα ότι χρειάζεται τον άντρα στο πλευρό της και στο να δείχνει αδύναμη και αγκιστρωμένη πάνω του.  Η γυναίκα πρέπει να είναι δυναμική, ανεξάρτητη και να έχει τον έλεγχο της ζωής της. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η αυτοεκτίμηση της γυναίκας και ταυτόχρονα ο άντρας αισθάνεται ότι θέλει να αναμιχθεί περισσότερο στη ζωή της.
 
#6 Αυτοπεποίθηση.  Η αυτοπεποίθηση είναι στάση ζωής απέναντι στον εαυτό, που επιτρέπει στο άτομο να έχει θετική και ταυτόχρονα ρεαλιστική αντίληψη για τον εαυτό του και για τις ικανότητές του να χειρίζεται καταστάσεις και δυσκολίες.  Το άτομο με αυτοπεποίθηση πιστεύει ότι μπορεί να σχεδιάσει τη ζωή του να πετύχει τους στόχους του, έχει την ικανότητα να περιμένει και να προσπαθεί ξανά, σε περίπτωση που τα σχέδιά του δεν του βγουν με την πρώτη.
 
#7 Στάση ζωής.  Πέρα από τη θετική στάση ζωής, ένα ιδιαίτερα ελκυστικό γυναικείο χαρακτηριστικό είναι η καλοσύνη και η ευγένεια ψυχής.  Η γυναίκα που έχει να πει έναν καλό λόγο για τους άλλους, που νοιάζεται, που ενδιαφέρεται, που δείχνει συμπόνια είναι πάντα αρεστή και αγαπητή.
 
#8 Θηλυκότητα.  Η θηλυκότητα δεν έχει να κάνει με το πόσο βαθύ είναι το ντεκολτέ μιας γυναίκας, αλλά περιλαμβάνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές που δείχνουν τη γυναικεία της πλευρά.  Συχνά στην προσπάθειά τους να ανταγωνιστούν τους άντρες στον επαγγελματικό χώρο, οι γυναίκες χάνουν τη θηλυκή τους πλευρά, την χαλαρότητα και την ικανότητα να εκτιμούν τον εαυτό τους για αυτό που είναι.  Όταν μια γυναίκα αγκαλιάζει τη θηλυκότητά της, παύει να είναι ανταγωνιστική και ελεγκτική στις σχέσεις της, τότε τραβάει πολύ πιο εύκολα την αντρική προσοχή.
 
#9 Αγάπη για τη ζωή.  Αγαπάς τη ζωή;  Είσαι αυθόρμητη, γεμάτη ενθουσιασμό για μικρά και μεγάλα πράγματα;  Έχεις ενέργεια;  Έχεις καλή διάθεση;  Η αγάπη για ζωή αποτελεί μαγνήτη για άντρες και γυναίκες!
 
#10 Εσωτερική ομορφιά.  Ναι, η εξωτερική ομορφιά παίζει μεγάλο ρόλο ειδικά στην αρχική γνωριμία, αλλά η εσωτερική ομορφιά είναι αυτή που χρειάζεται για να δέσει και να συνεχιστεί η σχέση.  Σου έχει τύχη να γνωρίσεις κάποιον για πρώτη φορά και μιλώντας μαζί του να διαπιστώσεις ότι τον βρίσκεις ακόμα πιο ελκυστικό απ’ ότι με την πρώτη ματιά;  Ή, αντίθετα, μήπως σου έχει τύχει να σου αρέσει πολύ κάποιος και όταν αρχίσεις να μιλάς μαζί του σου αρέσει όλο και λιγότερο;  Και οι δύο περιπτώσεις δείχνουν ότι η εσωτερική ομορφιά μπορεί τελικά να είναι ακαταμάχητο όπλο στο παιχνίδι της έλξης και των σχέσεων! 
boro.gr
Στους 77 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ την Παρασκευή στις 4.30 το απόγευμα.

Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του ΕΣΥ αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 35 άτομα ενώ από την ώρα που ξεκίνησε το κύμα της εποχικής γρίπης στην χώρα μας τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν νοσηλευθεί συνολικά 169 άτομα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!