Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Πώς θα βγάλω λεφτά από το Instagram;Πώς βγάζουν όλοι αυτοί οι influencers και brand ambassadors χρήματα στο Instagram; Αφού δεν είναι ούτε φωτογράφοι, ούτε έχουν κάποια επιχείρηση. Αν έχεις ένα κινητό με καλή φωτογραφική κάμερα, όρεξη και μεράκι, μπορείς να βγάλεις κι εσύ.

Βασική προϋπόθεση: Μαγνήτισε φόλοουερς
Νομίζεις ότι θα είναι εύκολο κι ότι δεν και πολλή δουλειά; Κάνεις λάθος. Για να σε εμπιστευτεί ένα brand θα πρέπει να δει ότι το κοινό που ακολουθεί είναι σχετικά μεγάλο και πιστό σε εσένα. Αν υστερείς σε αυτόν τον τομέα, έχουμε κάποιες συμβουλές για να φαίνεται το προφίλ σου πιο επαγγελματικό και δελεαστικό.

Πρόσθεσε στο λήμμα Bio όσες πληροφορίες απαιτούνται: Αρχικά, καλό είναι να προσθέσεις τα στοιχεία επικοινωνίας σου και το θέμα των δημοσιεύσεων σου (πχ. Ταξίδια, μαγειρική, στυλ κτλ). Το bio σου θα μπορούσε να μοιάζει ως εξής: Food-Landscape, Amateur Photographer based in Athens,  Greece. Contact info: photographer@instagram.gr

Ανέβαζε συχνά υλικό: Αν θέλεις να δεις τους φόλοουερς σου να αυξάνονται, θα πρέπει να ποστάρεις αρκετές φωτογραφίες καθημερινά. Ωστόσο, πρόσεχε, δεν πρέπει να ανεβάζεις όλες τις φωτογραφίες μαζί, αλλά σε σπαστά χρονικά διαστήματα. Αν δεν σου το επιτρέπει το πρόγραμμά σου, προτίμησε να ανεβάζεις τουλάχιστον μία φωτογραφία καλής ποιότητας.

Χρησιμοποίησε σχετικά hashtags: Δύσκολα οι φωτογραφίες σου θα φτάσουν μακριά αν δεν έχεις τα σωστά hashtags. Βρες μερικά σχετικά γνωστά hashtags, τα οποία είναι σχετικά με το περιεχόμενό σου και συμπεριέλαβε σε όλες σου τις φωτογραφίες. Στο Play Store ή στο Apple Store μπορείς να βρεις εφαρμογές οι οποίες σου προτείνουν hashtags.

Βελτιστοποίησε την τεχνική σου: Είναι πολύ σημαντικό να έχεις όμορφες, καθαρές, με ωραία εφέ φωτογραφίες στο προφίλ σου. Δεν υπάρχει λόγος να ανεβάσεις μία θολή σέλφι, δεν θα σε βοηθήσει. Αφιέρωσε χρόνο στην λήψη και επεξεργασία φωτογραφίας. Υπάρχουν πολυάριθμες εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη φωτογραφία σου αγνώριστη. Μπες στο Play store και αναζήτησε τον όρο photo editor για να βρεις την εφαρμογή που ταιριάζει στην αισθητική σου.

Ασχολήσου με τους φόλοουερς σου: Δε θα αλληλεπιδρά μόνο το κοινό σου με εσένα. Πρέπει κι εσύ να βρεις χρόνο για να «ευχαριστήσεις» τους ακόλουθους σου. Σχολίασε της φωτογραφίες τους, πάτα like, βρες χρόνο για να επικοινωνήσεις με ό,τι εφόδια σου δίνει αυτή η εφαρμογή.

Τώρα που έχεις παραπάνω φόλοουερς, πάμε να δούμε πώς θα βγάλεις λεφτά.

Διαφήμισε
Οι ειδικοί του χώρου το ονομάζουν «Μάρκετινγκ θυγατρικών». Αυτό που κάνεις σε αυτήν την περίπτωση, βασικά, είναι να προωθείς ένα προϊόν και να πληρώνεσαι για κάθε πώληση. Πρέπει να βγάλεις μία ωραία φωτογραφία, στην οποία το μάτι θα πέφτει στο προϊόν που διαφημίζεις. Έπειτα, μέσω κάποιας πλατφόρμας μπορείς να ελέγχεις πόσες αγορές έγιναν από τη φωτογραφία που ανέβασες.

Ένα site στο οποίο μπορείς να γίνεις affiliate και να προωθείς προϊόντα μέσω του λογαριασμού σου είναι το papaki.

Ωστόσο μπορείς να βρεις πλατφόρμες και εκτός Ελλάδας όπως το Shareshale, οι οποίες εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.

Βρες σπόνσορες
Οι χρήστες του ίνσταγκραμ που έχουν πιστούς φόλοουερς μπορούν να κερδίσουν χρήματα, ανεβάζοντας υλικό με αυθεντικό περιεχόμενο το οποίο θα έχει σκοπό να διαφημίσει ένα συγκεκριμένο brand.

Συνήθως τέτοιου τύπου δημοσιεύσεις έχουν συνδέσμους προς την ιστοσελίδα την οποία διαφημίζεται ή αναφορές του αντίστοιχου Instagram λογαριασμού τους. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το brand το οποίο θα επιλέξεις (ή θα σε επιλέξει) να προωθήσεις. Ό,τι κι αν διαφημίζεις καλό είναι να ταιριάζει με το ύφος του λογαριασμού σου.

To TapInInfluence είναι ένα καλό εργαλείο για να ξεκινήσεις. Εκεί, μπορεί να βρεις ευκαιρίες για να διαφημίσεις ένα brand. Φτιάχνεις απλώς ένα προφίλ το οποίο σε περιγράφει, συμπληρώνεις το θέμα του περιεχομένου σου και όσες εταιρείες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν, θα επικοινωνήσουν μαζί σου.

Πούλα τον λογαριασμό σου
Βαρέθηκες να ασχολείσαι με το Instagram; Ήρθε η ώρα να το σβήσεις;
Γιατί να μην το πουλήσεις;

Δεν χρειάζεται όλος αυτός ο χρόνος που έχεις σπαταλήσει για να μετατρέψεις το προφίλ σου σε ένα ενδιαφέρον blog να πάει χαμένος. Μπορείς είτε να επικοινωνήσεις με κάποιον που ενδιαφέρεται, είτε να επισκεφθείς αυτές τις ιστοσελίδες.

-Fame Swap

-Viral Accounts
in2life.gr
Πώς να εξολοθρεύσεις κάθε λεκέ
Ρούχα έχουμε… εντάξει, δεν θα πούμε λίγα, αλλά όπως και να ‘χει είναι ένας στάνταρ αριθμός. Λεκέδες που μπορούν να βρεθούν μυστηριωδώς σε αυτά τα ρούχα, όμως, υπάρχουν πολλοί. Και επειδή ο κάθε λεκές απαιτεί διαφορετική προσοχή, σου έχουμε συμβουλές για τον καθένα.

Λεκές από αίμα
Ξεκινάμε μακάβρια. Το αίμα είναι οργανικός λεκές, αλλά δύσκολος λεκές επίσης. Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό, τρίβοντάς το απαλά με τα δάχτυλά σας για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο αίμα γίνεται. Όταν το νερό αρχίσει να χρωματίζεται, αλλάξτε το. Όταν το νερό σταματήσει να χρωματίζεται, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σκεύασμα για οργανικούς λεκέδες (υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ) και αφήστε το να καθίσει στο ύφασμα πριν το πλύνετε.

Λεκέδες φρούτων και χυμών
Διαλύστε τον λεκέ με κρύο, τρεχούμενο νερό, και χρησιμοποιήστε λίγο ενζυματικό απορρυπαντικό απευθείας πάνω στον λεκέ. Αφήστε το για 20 λεπτά, και χωρίς να το ξεπλύνετε, βάλτε το στο πλυντήριο, στην πιο ζεστή θερμοκρασία που επιτρέπει το συγκεκριμένο ύφασμα.

Σωματικά υγρά και οργανικοί λεκέδες
Ιδρώτα, εμετός, οτιδήποτε παράγει το σώμα μας, είναι δύσκολος λεκές. Χρειάζεται ενζυματικό απορρυπαντικό (που διαλύει τις πρωτεΐνες) και οξυγονωμένο μη χλωριούχο λευκαντικό. Πλύντε το στην πιο ζεστή θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα. Μερικές φορές, ακόμα και αν ο λεκές φύγει, μπορεί να μείνει μυρωδιά, και αυτό χρειάζεται ειδικό απορρυπαντικό που καταπολεμά (όχι καλύπτει, καταπολεμά) τις μυρωδιές. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση το ζεστό νερό μόλις λερωθείτε, όμως, καθώς μπορεί να… μαγειρέψει τις πρωτεΐνες του λεκέ και να τον κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

Κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί είναι εφιάλτης… ή έτσι τουλάχιστον νομίζαμε. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να καλύψετε τον λεκέ με αλάτι, να περιμένετε να γίνει ροζ (θα απορροφήσει τις χρωστικές του κρασιού) και μετά να το μουλιάσετε σε κρύο νερό, μαζί με ενζυματικό απορρυπαντικό για ένα βράδυ. Μετά επαναλάβετε, αν δεν έφυγε όλος ο λεκές, και πλύνετε κανονικά.

Λεκέδες από ντομάτα
Αυτοί οι λεκέδες είναι όντως εφιάλτης, επειδή η ντομάτα σχεδόν πάντα θα συνοδεύεται από λάδι (συνήθως σε σάλτσα). Αυτό που πρέπει να κάνετε για τους λιπαρούς λεκέδες, λοιπόν, είναι ένα παλιό κόλπο της μαμάς: σαπούνι για πιάτα. Χρησιμοποιήστε το απευθείας στον λεκέ και τρίψτε τον απαλά με τα δάχτυλά σας. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. Αν το λάδι έχει φύγει, αλλά ο λεκές επιμένει, δοκιμάστε την τεχνική για τους φρουτολεκέδες που περιγράψαμε πιο πάνω.

Λεκέδες από καφέ
Κρύο νερό να τρέχει, όση ώρα χρειαστεί για να φύγει το περισσότερο. Έπειτα, ενζυματικό απορρυπαντικό και μια απαλή βούρτσα για να μπει το απορρυπαντικό μέσα στο ύφασμα. Αφήστε το για 5-10 λεπτά, και έπειτα πλύντε το κανονικά, χωρίς να ξεπλύνετε πρώτα το απορρυπαντικό. Ξανά, χρησιμοποιήστε την πιο υψηλή θερμοκρασία που επιτρέπεται για το συγκεκριμένο ύφασμα.

Λεκέδες από μελάνι
Βάλτε μια χαρτοπετσέτα κάτω από τον λεκέ και ψεκάστε τον με λακ. Αυτό θα τον κάνει να φύγει από το ύφασμα και να περάσει στην χαρτοπετσέτα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, σκουπίστε τον λεκέ με ένα καθαρό πανί για να διώξετε τα υπολείμματα, και μετά πλύντε το κανονικά με ένα ενζυματικό απορρυπαντικό.


Έκανε το βήμα ο Λευτέρης Πανταζής και κατεβαίνει υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο διάσημος τραγουδιστής αποδέχθηκε την πρόταση του νυν Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού και έτσι στις εκλογές του Μαΐου θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Χθες μάλιστα έδωσε το παρών και στα εγκαίνια κέντρου του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού.
Ο Λευτέρης Πανταζής καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο και δήλωσε την αγάπη του για τις Αχαρνές, την πατρίδα της καρδιάς του. Θα δώσει τους αγώνες του για αυτόν τον ιστορικό τόπο με όλες του τις δυνάμεις.
Η αμεσότητα του Λευτέρη Πανταζή με τον κόσμο ήταν από την πρώτη στιγμή καταλυτική και ο ίδιος αφιέρωσε σε όλους το τραγούδι του: «Το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου».
Πάτε συχνά τουαλέτα το βράδυ; Ίσως έχετε αυτό το πρόβλημαH νυχτουρία, δηλαδή η διακοπή του ύπνου και η ούρηση μέσα στη νύχτα πάνω από μία φορά, μπορεί να αποτελεί ένδειξη υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Σατόσι Κόνο του Τμήματος Υπέρτασης του Νοσοκομείου Τοχόκου Ροσάι της Σεντάι, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε ιατρικό συνέδριο στη Γιοκοχάμα, ανέλυσαν στοιχεία για 3.750 άτομα, σχετικά τόσο με την πίεση του αίματος τους, όσο και με τυχόν νυχτουρία. Υπερτασικοί θεωρήθηκαν όσοι είχαν πίεση πάνω από 140/90 mmHg.

Διαπιστώθηκε σαφής συσχέτιση ανάμεσα στη νυχτουρία και στην υπέρταση. Όσο συχνότερα κανείς πήγαινε να ουρήσει μέσα στη νύχτα, τόσο πιο αυξημένος ήταν ο κίνδυνος υπέρτασης.

«Βρήκαμε ότι το ξύπνημα μέσα στο βράδυ για ούρηση συνδέεται με αύξηση κατά 40% της πιθανότητας υπέρτασης», δήλωσε ο δρ Κόνο. «Η σχέση νυχτουρίας-υπέρτασης μπορεί να επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η κατανάλωση αλατιού και το γενετικό υπόβαθρο», πρόσθεσε.

Μια προηγούμενη ιαπωνική μελέτη είχε βρει ότι η υψηλή κατανάλωση αλατιού αυξάνει την πιθανότητα νυχτουρίας. Ο μέσος Ιάπωνας καταναλώνει περίπου δέκα γραμμάρια αλατιού τη μέρα, ποσότητα υπερδιπλάσια σε σχέση με τον μέσο όρο ανά κεφαλή παγκοσμίως (τέσσερα γραμμάρια τη μέρα), γι' αυτό κινδυνεύει περισσότερο από υπέρταση, αλλά και νυχτουρία.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι η νυχτουρία μπορεί να αποτελεί ένδειξη και για άλλα προβλήματα υγείας, πέρα από την υπέρταση. Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από υπέρταση, βασική αιτία πρόωρου θανάτου. Ο περιορισμός του αλατιού και του αλκοόλ, ο υγιεινός τρόπος διατροφής γενικότερα, η τακτική σωματική άσκηση, ο έλεγχος του σωματικού βάρους και η διακοπή του καπνίσματος βοηθούν στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου, λόγω υπέρτασης.

Αεροσκάφη των τουρκικών αερογραμμών απογειώνονται χωρίς επιβάτες για να πάρουν θέσεις στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, το Istanbul Airport της Κωνσταντινούπολης, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.
Σε μια επιχείρηση-μαμούθ κι ένα από τα πιο περίπλοκα υλικοτεχνικά πρότζεκτ στην Ιστορία, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και μέσα σε 45 ώρες, 707 φορτηγά και 800 εργαζόμενοι μετέφεραν 50 τόνους υλικών και 10 χιλιάδες κομμάτια εξοπλισμού στο νέο αεροδρόμιο της τουρκικής μητρόπολης.
Σε πρώτη φάση το Istanbul Airport θα μπορεί να εξυπηρετεί 90 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.
Πιστεύεται ότι ο αριθμός θα φθάσει τα 200 εκατομμύρια ετησίως, μέχρι το 2027, οπότε και το αεροδρόμιο θα έχει ολοκληρωθεί.
Κόστους σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το φαραωνικό, έργο διαθέτει έξι αεροδιαδρόμους και 7 τερματικούς σταθμούς και αναμένεται να αποτελέσει κόμβο για πολλές πτήσεις, εξυπηρετώντας πάνω από 350 προορισμούς παγκοσμίως.
Το Istanbul Airport τίθεται σήμερα σε λειτουργία έπειτα από τρεις αποτυχημένες απόπειρες και πλείστες διαμαρτυρίες των εργαζομένων για πολύ σκληρές συνθήκες εργασίας.
Από το 2015 έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 27 θάνατοι στη διάρκεια της κατασκευής του η οποία σταμάτησε για λίγο διάστημα εξαιτίας των διαμαρτυριών για απλήρωτες εργατοώρες.

Μπορεί να άργησε, πολύ, αλλά τελικά δικαιώθηκε.
Ο λόγος για μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, που είχε ζητήσει πριν από 50 χρόνια από τον πρώην άντρα της να συμβάλει στην διατροφή της κόρης τους, τότε δύο ετών. Η άρνηση του, το 1966, ήταν η αρχή μιας παράξενης δικαστικής περιπέτειας.
Πιο συγκεκριμένα, η Τόνι Άντερσον, ηλικίας σήμερα 74 ετών, είχε παντρευτεί τον Ντον Λένχερτ το 1966, το ζευγάρι, ωστόσο, χώρισε δύο χρόνια αργότερα, αφού είχαν αποκτήσει μια κόρη.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαζυγίου, δικαστήριο είχε διατάξει τον πατέρα να συμβάλει οικονομικά στην εκπαίδευση του παιδιού, έχοντας την υποχρέωση να καταβάλει 210 δολάρια τον μήνα, για 30 μήνες και κατόπιν 160 δολάρια τον μήνα έως ότου κλείσει τα 18.
Όμως, «η πρώτη επιταγή ήταν ακάλυπτη και κατόπιν εκείνος έφυγε για τον Καναδά με τη σύντροφό του, με την οποία απέκτησε άλλα δύο παιδιά. Εξαφανίστηκε.» αφηγείται η Άντερσον στο CNN.
Η ίδια, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων στο Λος Άντζελες, κατάφερε να μεγαλώσει μονάχη της την κόρη της και να πληρώσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο. Όμως, η 70χρονη δηλώνει ότι αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αφού πρέπει να ζήσει με τη σύνταξή της. Αναγκάστηκε, μάλιστα, να νοικιάσει ένα μέρος του σπιτιού της στο Κάρλσμπαντ, στη νότια Καλιφόρνια, και να συνεχίσει να εργάζεται με μερική απασχόληση.
Τον περασμένο χρόνο η Τόνι Άντερσον έμαθε ότι η νομοθεσία στην Καλιφόρνια δεν προβλέπει την παραγραφή της μη καταβεβλημένης διατροφής. Χάρη στο Διαδίκτυο, κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του πρώην συζύγου της, που ζει πλέον στο Όρεγκον (δυτικές ΗΠΑ).
«Μου όφειλε 160 δολάρια τον μήνα, όμως αυτό ήταν πριν από 50 χρόνια. Σήμερα, είναι πολλά περισσότερα» είπε η Άντερσον στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KGTV. Με τους τόκους, 10% ετησίως, το ποσό υπερβαίνει τα 170.000 δολάρια, όμως σε εκείνη καταβλήθηκαν 150.000 δολάρια, στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού μεταξύ των δύο αντίδικων.
«Πιστεύω ότι πανικοβλήθηκε λίγο» δήλωσε η Άντερσον, ερωτηθείσα για τον πρώην σύζυγό της, που ήταν παρών στο δικαστήριο.
«Κι είμαι πολύ χαρούμενη, διότι εγώ ήμουν σε κατάσταση πανικού όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, είναι η σειρά του».
Εγκαταστάσεις της Saudi...
Η Apple υπήρξε για χρόνια η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε αυτές οι μέρες έχουν παρέλθει.
Η πρωτιά ανήκει πλέον στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco η οποία ετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να αποκαλύψει  μια σειρά από οικονομικά στοιχεία ενώ στη συνέχεια αξιολογήθηκε από την Moody’s. Η Saudi Aramco λοιπόν κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως ως η πιο κερδοφόρα εταιρία με 111,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.
Στην πραγματικότητα, τα καθαρά κέρδη της Σαουδικής εταιρείας ισοδυναμούσαν περίπου με τα καθαρά κέρδη της Apple, της μητρικής εταιρείας της Google Alphabet και της Exxon Mobil μαζί, σύμφωνα με το Bloomberg. Σημειώνεται από τη δεκαετία του 1970  οπότε η εταιρεία κρατικοποιήθηκε, τα οικονομικά στοιχεία της παρέμεναν μυστικά.
Δεδομένου ότι τα κέρδη μιας εταιρείας είναι υποχρεωτικό να δημοσιοποιούνται μόνο όταν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο ή πρόκειται να εισαχθούν, τα κέρδη ενός μεγάλου αριθμού εταιρειών σε όλο τον κόσμο- κυρίως κρατικών- είναι άγνωστα και δεν περιλαμβάνονται στο infographic του Statista που ακολουθεί και παρουσιάζει τα κέρδη των 8 εταιρειών με τα  υψηλότερα κέρδη. Η δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το προηγούμενο έτος αλλά τελικά αναμένεται για το 2021.
Infographic: The Most Profitable Companies in the World | Statista
ΗΠΑ: Ανώτατος δικαστής στις ΗΠΑ ρωτά θύμα βιασμού εάν ξέρει πως να κλείνει τα πόδια
Δικαστής της Κομητείας Οουσεν στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ βρίσκεται αντιμέτωπος με στέρηση των επαγγελματικών του καθηκόντων καθώς έκανε ανάρμοστες ερωτήσεις κατά την διάρκεια δίκης, σε γυναίκα, που έπεσε θύμα βιασμού το 2016.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent,το δικαστικό σώμα επίπληξε τον Ανώτατο Δικαστή Τζον Ρούσο για τα ανήκουστα όπως τα χαρακτηρίζει σχόλια που έκανε στην γυναίκα όπου την πίεζε να απαντήσει «Αν γνωρίζει τον τρόπο για να σταματήσει κάποιον από το να έχει σεξουαλική πράξη μαζί της».
Στην συνέχεια την ρώτησε με ειρωνικό τρόπο αν γνωρίζει να κλείνει τα πόδια της και κατά πόσον ξέρει να ζητάει βοήθεια από την αστυνομία.
Το δικαστικό σώμα του Νιού Τζέρσεϊ κάνει λόγο για συμπεριφορά που «δεν είναι μόνο αγενής και απαράδεκτη αλλά είναι ανήκουστο για έναν Ανώτατο Δικαστικό Λειτουργό να προσπαθεί να κάνει την ενάγουσα να νιώσει για άλλη μία φορά το θύμα».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της HuffPost US, το δικαστικό σώμα θεωρεί πως ο συγκεκριμένος δικαστής παραβίασε τους κανόνες συμπεριφοράς και σε προηγούμενες δίκες, με πιο κραυγαλέα, μία υπόθεση διατροφής κατά την οποία μείωσε την πρωτόδικη ποινή του κατηγορούμενου, από 10.000 δολάρια σε μόλις 300 δολάρια.
Η ποινή που προτάθηκε για τον Τζον Ρούσο είναι η αποβολή από το σώμα για τρεις μήνες χωρίς οικονομικές απολαβές. Παράλληλα θα πρέπει να παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση για επίδειξη σωστής συμπεριφοράς μέσα στο δικαστήριο καθώς κάνει λόγο στην αναφορά του για « συμπεριφορά που δεν έχει θέση μέσα σε ένα δικαστήριο και απέχει από τις αρχές και τις αξίες των δικαστών και του δικαστικού σώματος εν γένει».
Να αναφέρουμε πως η γυναίκα ζητούσε περιοριστικά μέτρα για τον πατέρα του παιδιού της, καθώς σύμφωνα με την αγωγή που είχε καταθέσει εις βάρος του, την είχε βιάσει.
Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην Επιτροπή Διερεύνησης του Δικαστικού Σώματος, ο ανώτατος δικαστής Τζον Ρούσο, ο οποίος βρίσκεται σε διοικητική άδεια από το 2017, δικαιολόγησε την πράξη του ως την προσπάθεια να αναδείξει την βία που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος πάνω στο θύμα, ούτως ώστε να την βοηθήσει να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια την τραυματική της εμπειρία.
Ο Ρούσο έχει την δυνατότητα να αντιδράσει - απαντήσει στην πρόταση της επιτροπής, πριν τον Ιούλιο, όταν και πρόκειται να ληφθεί η οριστική απόφαση.
Πηγή: HuffPost US, Independent
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!