Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015


Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με τις συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία μας και είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε πολύ περισσότερα για αυτές, χάρη στις καμπάνιες που γίνονται παγκοσμίως κατά του καπνίσματος. Παρ’ όλα αυτά είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι το κάπνισμα παραμένει μια από τις ισχυρότερες εξαρτήσεις αναλογικά με τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Με κίνητρο την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος θα ήθελα να εξερευνήσουμε τη ψυχολογία του καπνίσματος. Γιατί καπνίζουμε και γιατί είναι τόσο δύσκολο να το κόψουμε; Το κάπνισμα είναι ένας βιολογικός εθισμός και η νικοτίνη είναι το ίδιο εθιστική όσο είναι η ηρωίνη ή η κοκαΐνη.

Το κάπνισμα είναι ένας πάρα πολύ γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος μεταφοράς νικοτίνης στον εγκέφαλο μέσα σε μόλις 6-10 δευτερόλεπτα. Ενώ η νικοτίνη είναι εθιστική είναι σχετικά πιο ασφαλής από το μονοξείδιο του άνθρακα και την πίσσα. Εφόσον η νικοτίνη φτάσει στον εγκέφαλο υπερδιεγείρει την ντοπαμίνη που είναι υπεύθυνη για τις φυσικές μας απολαύσεις, όπως φαγητό, ποτό, σεξουαλική ικανοποίηση και ταυτόχρονα μεγαλώνει την ανάγκη μας για θετική ενίσχυση αυτών των απολαύσεων. Εκεί λοιπόν βρίσκεται ένα από τα μυστικά της τόσο εύκολης εξάρτησής μας από τη νικοτίνη.

Όμως, υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο στο τσιγάρο πέρα από τον εθισμό στην νικοτίνη. Για να καταλάβουμε γιατί αρχίζουμε το κάπνισμα χρειάζεται να καταλάβουμε πως βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τον ευατό μας σε σχέση με τους άλλους. Γενικά, ξεκινάμε το κάπνισμα στην προσπάθειά μας να προσδιορίσουμε την εικόνας μας ως άνετοι, αρεστοί, έξυπνοι, πιο άντρες ή πιο γυναίκες.

Αυτό είναι σύνηθες στην εφηβεία, όπου οι περισσότεροι ξεκινούν το κάπνισμα. Επίσης, ξεκινάμε το κάπνισμα με τη λαθεμένη αντίληψη «θα καλμάρουν τα νεύρα μου ή θα χάσω βάρος». Μέσα σε αυτή τη λάθος εικόνα συνεχίζουμε να καπνίζουμε από συνήθεια. Οι περισσότεροι θα ανάψουν τσιγάρο χωρίς καν να το σκεφτούν. Αρχίζουμε να έχουμε τη συμπεριφορά του καπνιστή, κουβαλάμε πακέτο, παίζουμε με τον αναπτήρα, υιοθετούμε την κίνηση του καπνίσματος (στόμα-χέρι). Επίσης, ερεθίσματα όπως ο καφές, το ποτό, η συγκεκριμένη παρέα είναι βαθειά συνδεδεμένα με το κάπνισμα.

Μπορούμε να εθιστούμε τόσο γρήγορα στη νικοτίνη που και η μυρωδιά του καφέ αυτόματα μας διεγείρει την ανάγκη να ανάψουμε τσιγάρο. Όμως το κάπνισμα είναι περισσότερο από μια συνήθεια. Δυστυχώς, συνεχίζουμε να καπνίζουμε γιατί στην προσπάθεια μας να το κόψουμε τιμωρούμαστε με τα συμπτώματα της απεξάρτησης, όπως ευερεθιστότητα, δυσκολία στη συγκέντρωση, τις έντονες ορέξεις, καθώς επίσης κριτική/αποκοπή από την παρέα των καπνιζόντων.

Τρόποι αντιμετώπισης

Οι ψυχολογικές και κοινωνικές πιέσεις είναι πραγματικά επώδυνες για κάποιον που προσπαθεί να κόψει το κάπνισμα. Μερικοί το κόβουν αμέσως, άλλοι πάλι κάνουν πολλαπλές προσπάθειες. Αρχικά χρειάζεται να καταλάβετε τη συνήθεια σας και στη συνέχεια να βρείτε τους τρόπους να την αντιμετωπίσετε.

• Ξεκαθάρισε το κίνητρο σου, όπως να βελτιώσεις την ζωή σου, την υγεία σου, την εμφάνισή σου, τα οικονομικά οφέλη από το κόψιμο του τσιγάρου.

• Αναγνώρισε όλα τα ερεθίσματα γύρω από το κάπνισμα, όπως τι κάνεις όταν καπνίζεις, τι θα κάνεις στο καφέ ή αν βγεις για ποτό, όταν αισθάνεσαι αγχωμένος; Αν δεν έχεις απαντήσεις τότε θα είναι δυσκολότερο. Πέταξε όλα τα τσιγάρα, αναπτήρες, τασάκια. Πολλοί χρησιμοποιούν το κομπολόι και έτσι τα χέρια είναι απασχολημένα μόνιμα. Άλλοι βάζουν τα χρήματα που θα έδιναν την ημέρα για τσιγάρα σε ένα βάζο, είναι ορατό το αποτέλεσμα. Προτίμησε να κάθεσαι στο χώρο των μη καπνιζόντων. Πάρε μια βαθιά ανάσα όταν σου έρχεται η επιθυμία και πίνε αρκετό νερό για να μην αφυδατώνεσαι.

• Ζήτα βοήθεια. Πες στον κόσμο ότι το έκοψες και ζήτα από τους στενούς φίλους/συγγενείς να σε υποστηρίξουν στην προσπάθεια σου.

• Ομολόγησε τον εθισμό σου. Η αποτοξίνωση θα δημιουργήσει δυσάρεστα συμπτώματα όπως ευερεθιστότητα, πονοκεφάλους, αϋπνία, κρυάδες, νευρικότητα, ξηροστομία. Προετοιμάσου.

• Υπάρχουν πολλά σκευάσματα, όπως επίσης και φαρμακευτική αγωγή για να σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου. Ενημερώσου έγκαιρα από το γιατρό σου για να αποφασίσεις ποιο από αυτά είναι το κατάλληλο για εσένα.

• Το να κόβεις μια συνήθεια περιλαμβάνει να σταματήσεις τη συμπεριφορά και να την αντικαταστήσεις με κάποια άλλη. Άρχισε ένα χόμπι ή γυμναστική.

Θυμηθείτε: Ακόμα και αν ξαναρχίσετε το κάπνισμα, έχετε ήδη αποδείξει στον εαυτό σας ότι μπορείτε να το κόψετε και αυτό είναι το σημαντικό.

Πηγή: boro.gr
Σφάλμα στην υπηρεσία WhatsApp απειλεί τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών
Ένα σφάλμα (bug) που εντόπισαν πρόσφατα ερευνητές στη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων περίπου 200 εκατομμυρίων χρηστών, προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ασφαλείας CheckPoint.

Το bug επιτρέπει σε χάκερς να διανείμουν κακόβουλο λογισμικό, συμπεριλαμβανομένου ransonware, τα θύματα του οποίου θα πρέπει να καταβάλουν στους εγκληματίες ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να ανακτήσουν πρόσβαση στα αρχεία τους που είναι αποθηκευμένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets ή smartphones.

Η ευπάθεια επηρεάζει μόνο τη διαδικτυακή έκδοση της υπηρεσίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση της CheckPoint.

Η εταιρεία ασφαλείας ειδοποίησε τους υπεύθυνους της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων στα τέλη του περασμένου μήνα σχετικά με το ζήτημα, η οποία με τη σειρά της διέθεσε άμεσα το ανάλογο διορθωτικό. Η CheckPoint στην ανακοίνωσή της προτρέπει όλους τους χρήστες του WhatsApp να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν άμεσα το διορθωτικό ώστε να αποφύγουν να πέσουν θύματα της δράσης των χάκερς.

Η διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής WhatsApp αποτελεί μια παρεμφερή έκδοση της υπηρεσίας για συσκευές κινητής τηλεφωνίας και η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανοίξουν τα μηνύματα, τις εικόνες καθώς και άλλο περιεχόμενο που αποστέλλεται σε ένα smartphone μέσω του web browser τους.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας χάκερ προκειμένου να εξαπολύσει την επίθεσή του είναι να γνωρίζει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του θύματός του. Μόλις ο χρήστης ανοίξει ένα αρχείο με την μορφή επιχειρηματικής κάρτας που αποστέλλει ο χάκερ, ενεργοποιείται το κακόβουλο λογισμικό.

«Μόλις ενεργοποιηθεί το κακόβουλο λογισμικό, επιχειρεί να κατεβάσει και να μολύνει το σύστημα του χρήστη με ransomware», αναφέρεται στην ανακοίνωση της CheckPoint.

Η CheckPoint ειδοποίησε την υπηρεσία WhatsApp σχετικά με το σφάλμα στις 21 Αυγούστου και μία εβδομάδα αργότερα η εταιρεία διέθεσε το διορθωτικό.
tanea.gr

H Ιrina Shayk και ο Bradley Cooper ζουν τον έρωτά τους και το αποδεικνύουν σε κάθε τους έξοδο.

Αυτή τη φορά, οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έβαλαν “φωτιά” στις φήμες πως η Ρωσίδα καλλονή περιμένει το πρώτο της παιδί.

Στις φωτογραφίες αυτές που τραβήχτηκαν έπειτα από ρομαντικό γεύμα του ζευγαριού, βλέπουμε εκτός από τα τρυφερά φιλία του ζευγαριού και την φουσκωμένη κοιλίτσα του μοντέλου.

Η Irina Shayk φορούσε ένα λευκό μάξι φόρεμα το οποίο διέγραφε τη φουσκωμένη της κοιλίτσα και με τις φωτογραφίες αυτές να κάνουν το γύρο του κόσμου, χωρίς βέβαια το ζευγάρι να έχει επιβεβαιώσει αλλά ούτε διαψεύσει τις φήμες αυτές.

Λέτε σύντομα να ακούσουμε τα χαρμόσυνα νέα

Περισσότερα στο faysbook.gr

Τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus ανακοινώθηκαν και μοιάζουν πολύ με τους προκατόχους τους.

Η σημαντικότερη αναβάθμιση που έχει προσθέσει η Apple στα νέα iPhone είναι το 3D Touch, η ονομασία του Force Touch για τα iPhone. H οθόνη υποστηρίζει πολλαπλά σημεία πίεσης – με διαφορετικές λειτουργίες να επιτυγχάνονται με διαφορετικά επίπεδα πίεσης σε αυτή, λειτουργίες που η Apple ονομάζει Peek και Pop.

Στην Αμερική τα νέα iPhone θα είναι διαθέσιμα στις 25/9 με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν στις 12/9. Στην Ελλάδα είναι πιθανό να φτάσουν από τον επόμενο μήνα.

Τα νέα iPhone θα έρθουν με το iOS 9. Οι παλαιότερες συσκευές θα αναβαθμιστούν στο νέο λειτουργικό από τις 16/9.

iPhone 6sΗ κάμερα του iPhone 6s θα είναι 12MP – αυτή του iPhone 6 είναι 8MP – και σύμφωνα με την Apple προσδίδει “τρομερή βελτίωση στην απεικόνιση της λεπτομέρειας”. H FaceTime HD camera είναι 5MP και κάνει λήψη 4Κ video.

Apple iPhone 6s

Στον τομέα της κάμερας η Apple συνέστησε τη λειτουργία Live Photos, κατά την οποία η λήψη γίνεται 1,5sec πριν και μετά το πάτημα του πλήκτρου. Μετά μπορείτε να δείτε και να περιηγηθείτε στις εικόνες σας.

Ο Touch ID sensor των νέων iPhone είναι δύο φορές ταχύτερος από τον προηγούμενο. Επίσης, ο επεξεργαστής A9 στα 64bit είναι κατά 70% ταχύτερος στη CPU και κατά 90% ταχύτερος στα γραφικά από τον Α8. Ο νέος συνεπεξεργαστής για την κίνηση επιτρέπει περισσότερες δυνατότητες να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα με λιγότερη ισχύ.

Για να αποφευχθεί νέο Bendgate η Apple είπε ότι, τα 6s με Retina HD display είναι “φτιαγμένα από ισχυρότερο γυαλί από κάθε άλλο smartphone και με αλουμίνιο σειράς 7000, κράμα που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική”.

Τα πλάνα του iCloud ξεκινούν από 50GB για 99cent το μήνα.

Πηγή: e-pcmag.gr
Ελισάβετ Β', η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου
Ιστορική μέρα για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η Ελισάβετ Β' έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ: είναι πλέον η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία της χώρας, ρεκόρ που κατείχε η βασίλισσα Βικτωρία με 63 χρόνια και 216 μέρες (20 Ιουνίου 1837- 22 Ιανουαρίου 1901).

Τρίτος μακροβιότερος, ο Γεώργιος Γ', ο οποίος βασίλεψε από το 1760 έως το 1820, δηλαδή 59 χρόνια και 96 μέρες. Ήταν ο βασιλιάς που είδε να χάνονται οι βρετανικές αποικίες στην αμερικανική ήπειρο.

Ήταν 6 Φεβρουαρίου 1952, όταν ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου Στ', έφερε την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ στο θρόνο μιας Αυτοκρατορίας. Ήταν μόλις 26 ετών.

Η ίδια έμαθε το δυσάρεστο γεγονός ενώ περιόδευε στην Κένυα και επέστρεψε άμεσα στο Λονδίνο. Η στέψη της έγινε έναν χρόνο αργότερα και καλύφθηκε για πρώτη φορά τηλεοπτικά. Εκατομμύρια βρετανοί την παρακολούθησαν στις μικροσκοπικές οθόνες της εποχής.



Στις έξι δεκαετίες που βασιλεύει, η Βρετανία μεταμορφώθηκε ριζικά: έπαψε να είναι Αυτοκρατορία, γνώρισε περιόδους οικονομικής άνθησης, αλλά και σοβαρών κοινωνικών εντάσεων. Σε αρκετές περιπτώσεις δοκιμάστηκε η αντοχή του θεσμού.

Η Ελισάβετ Β' δέχθηκε ένα προσωπικό πλήγμα στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ο IRA δολοφόνησε το λόρδο Μάουντμπάντεν, ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα της σύγχρονης βρετανικής ιστορίας, αλλά και θείο του συζύγου της.

Δύσκολη χρονιά ήταν και το 1992. Η ίδια το είχε χαρακτηρίσει «Αnnus Horribilis»: τρία παιδιά της πήραν διαζύγιο, ενώ πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του Κάστρου του Ουίνσδορ. Ήταν η χρονιά που άνοιξε στη χώρα η συζήτηση για το θέμα της φορολόγησης της βασιλικής οικογένειας.



Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα ούτε τα επόμενα χρόνια με τις αποκαλύψεις για τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα να γίνονται πρωτοσέλιδο στα φιλόξενα βρετανικά ταμπλόιντς.

Αποκορύφωμα όλων αυτών, το τραγικό δυστύχημα του 1997 και ο θάνατος της Νταϊάνα. Τότε σύσσωμη η κοινή γνώμη, ακόμα και έγκριτες εφημερίδες, επέκριναν την «παγερή» αντιμετώπιση του δυστυχήματος από τη βασίλισσα. Το Λονδίνο θρηνούσε και εκείνη παρέμενε στο Κάστρο της στη Σκωτία.

Τελικά η Ελισάβετ επέστρεψε στο Λονδίνο και εμφανίστηκε ζωντανά στα ΜΜΕ για να αποτίσει φόρο τιμής στην πρώην νύφη της. Κατάφερε με τον τρόπο αυτό να γλιτώσει τα χειρότερα.



Δύσκολο έτος για την ίδια και το 2002, όταν έχασε την αδελφή της Μαργαρίτα σε ηλικία 72 ετών και τη μητέρα της σε ηλικία 102 ετών.

Το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τους εορτασμούς για το Χρυσό Ιωβηλαίο -τα 50 χρόνια στο Θρόνο- με πρωτοφανείς εκδηλώσεις αγάπης και θαυμασμού από τους πολίτες.

Εξίσου εντυπωσιακοί ήταν και οι εορτασμοί για το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο -τα 60 χρόνια στο Θρόνο- το 2012, την ολυμπιακή χρονιά για το Λονδίνο.



Η Ελισάβετ Β' παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής με τους περισσότερους πολίτες να θαυμάζουν την αίσθηση του καθήκοντος που διαθέτει, αλλά και την αντοχή της.

Έγινε τραγούδι από τους Sex Pistols, πόζαρε για διάσημους φωτογράφους, γλύπτες και ζωγράφους, ενώ γράφτηκαν δεκάδες βιβλία από επίσημους βιογράφους και μη.

Έγινε επίσης ταινία από τον σκηνοθέτη Στίβεν Φρίαρς (The Queen) με πρωταγωνίστρια την Έλεν Μίρεν, η οποία κέρδισε Όσκαρ.

Έγινε επίσης θεατρικό από την ίδια ηθοποιό (The Audience) με μεγάλη επιτυχία, τόσο στη Βρετανία όσο και στο Μπρόντγουέι.

Ωστόσο, παραμένει μια αινιγματική προσωπικότητα. Και ας δικτυώθηκε κοινωνικά μέσω Facebook, twitter και youtube...

Αρκετοί λένε ότι η ίδια είναι ο λόγος που μένει στη θέση του ένας ξεπερασμένος, ίσως και «παλιομοδίτικος» θεσμός. Ακόμα και αν αυτός φέρνει στη χώρα πολύ περισσότερο τουριστικό χρήμα από αυτό που οι Βρετανοί φορολογούμενοι δαπανούν για τη διατήρησή του.

Οι περισσότεροι όμως υποστηρίζουν ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βρετανικής παράδοσης. «Και αν ακόμα καταργήσουμε τη Μοναρχία, θα πρέπει μετά να ψάξουμε να βρούμε ένα νέο είδος πατριωτισμού» γράφτηκε πρόσφατα...

Με τη γλώσσα των αριθμών

Στα 63 χρόνια της βασιλείας της, η Ελισάβετ έχει δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε 12 πρωθυπουργούς με πρώτο τον Ουίνστον Τσώρτσιλ (1952-55).

Έχει επίσης δει να σχηματίζονται κυβερνήσεις στο όνομά της από 11 πρωθυπουργούς στον Καναδά, 13 στην Αυστραλία και 14 στη Νέα Ζηλανδία.

Έχει επίσης συναντηθεί με 12 προέδρους των ΗΠΑ: από τον Χάρι Τρούμαν μέχρι τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ βρέθηκε στο Βατικανό για να συναντηθεί με επτά ποντίφικες: από τον Πίο ΙΒ' μέχρι και τον αργεντινό Φραγκίσκο.

Στις 6 Μαΐου 1994 εγκαινίασε -μαζί με τον τότε Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν- το τούνελ που ένωσε οριστικά τη Βρετανία με τη Γηραιά Ήπειρο.

Εξακολουθεί να είναι αρχηγός 12 κρατών, μεταξύ αυτών ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Είναι επίσης η πρώτη Βρετανή μονάρχης που επισκέφθηκε την Ιρλανδία από τότε που κέρδισε –με πολύ αίμα- την ανεξαρτησία της.

Η ίδια δεν χρειάστηκε ποτέ να βγάλει δίπλωμα οδήγησης, αφού αυτά εκδίδονται στο όνομά της. Είναι και ο μοναδικός άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν χρειάζεται διαβατήριο για να ταξιδέψει.

Και έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και δεν έχει σκοπό να σταματήσει. Παρά το γεγονός ότι έχει περιοριστεί αισθητά το πρόγραμμά της, το Νοέμβριο σκοπεύει να ταξιδέψει στη Μάλτα.

Υπάρχει άραγε περίπτωση παραίτησης, όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες -Ισπανία, Ολλανδία και Βέλγιο; Εξαιρετικά απίθανο...
in.gr
Νέος σάλος στην Ιταλία με φόντο την υπερλούξ κηδεία του μαφιόζου
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση της εκπομπής Porta a Porta να φιλοξενήσει τους συγγενείς του μαφιόζου Βιτόριο Καζαμόνικα, η κηδεία του οποίου έγινε υπερθέαμα που θύμιζε άλλες εποχές.

Ο Βιτόριο Καζαμόνικα απεβίωσε τον περασμένο Αύγουστο και οι συγγενείς του αποφάσισαν να του οργανώσουν μια ιδιαίτερα θεαματική κηδεία, κατά την οποία ελικόπτερο έρανε με ροδοπέταλα τoν ναό, ενώ στην είσοδο της εκκλησίας έβλεπε κανείς φωτογραφίες του αποθανόντος με τη λεζάντα «κατέκτησες την Ρώμη, τώρα να κατακτήσεις τον ουρανό».

Ο δημοσιογράφος Μπρούνο Βέσπα κάλεσε την κόρη του Καζαμόνικα στην εκπομπή του, σε στούντιο του Rai Uno, για να την ρωτήσει «για ποιο λόγο ο πατέρας της ντυνόταν με λευκά ρούχα, σαν τον πάπα».

Η ίδια απάντησε ότι «ήταν η ενδυμασία που ο ίδιος προτιμούσε» και ότι «ο πατέρας της ήταν καλός σαν τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β', αλλά έμοιαζε με τον πάπα Φραγκίσκο».

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς μια τέτοια εκπομπή μπορεί να θεωρηθεί συμβατή με την αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης» σχολιάσε ο Μικέλε Ανσάλντι, του Δημοκρατικού Κόμματος, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που παρακολουθεί την λειτουργία της Rai.

Επίσης ο κεντροαριστερός γερουσιαστής Φράνκο Μιραμπέλι έκανε γνωστό ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή κατά της μαφίας θα ασχοληθεί άμεσα με το θέμα, ζητώντας να πάρουν θέση επί της εκπομπής τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Rai και της ιταλικής ένωσης συντακτών».

Ο Μπέπε Γκρίλο, ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, έκανε λόγο για «παραμαφιόζικη δημόσια τηλεόραση» ενώ την επιλογή της εκπομπής καταδίκασε και ο πρόεδρος των «Δημοκρατικών» Ματέο Ορφίνι, σύμφωνα με τον οποίο «το να φιλοξενηθούν στην τηλεόραση οι συγγενείς του Καζαμόνικα ήταν μεγάλο λάθος».

Η οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος της Ρώμης, σε επίσημη ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «το χθεσινοβραδινό σόου της εκπομπής Porta a Porta, το οποίο αναγκάσθηκαν να παρακολουθήσουν πρώτα απ' όλα οι κάτοικοι της Ρώμης, ήταν προσβλητικό και πρέπει να θεωρηθεί, κατά συνέπεια, απόλυτα καταδικαστέο».

Η εφημερίδα Corriere della Sera επισημαίνει ωστόσο ότι η χθεσινή εκπομπή του Μπρούνο Βέσπα εξασφάλισε ποσοστό τηλεθέασης του 14,54%, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν είναι είδηση πως όσοι ξυπνάμε κάθε πρωί για να πάμε στη δουλειά αισθανόμαστε λες και μας βασανίζουν. Η αλήθεια όμως είναι αυτή και επιβεβαιώνεται από τους επιστήμονες: η εργασία 9 με 5 κάνει κακό στην υγεία μας.
Στην πραγματικότητα η δουλειά πριν τις 10 μπορεί να οδηγήσει σε αρρώστιες, σύμφωνα με ακαδημαϊκό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Ολα, όπως υποστηρίζει ο Dr Paul Kelley, σχετίζονται με το ρολόι του σώματός μας, κάτι που σημαίνει πως βρίσκουμε δύσκολο να συγκεντρωθούμε μέχρι κάποια ώρα.
«Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα της κοινωνίας μας. Το προσωπικό θα πρέπει να ξεκινά τη δουλειά μετά τις 10 το πρωί», αναφέρει ο κ. Kelley και συνεχίζει:
«Συνήθως οι άνθρωποι στερούνται ύπνου. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους ρυθμούς μας εντός του 24ώρου. Δεν μπορεί κανείς να μάθει να σηκώνεται μια συγκεκριμένη ώρα. Το σώμα θα πρέπει να εναρμονιστεί με το φως του ήλιου».
«Είναι εξαιρετικά επιζήμιο για το σύστημα του σώματός μας, αλλά και για τις συναισθηματικές μας επιδόσεις», συμπληρώνει.
Οπως τονίζει, το συκώτι και η καρδιά μας έχουν διαφορετικά μοτίβα και εμείς με το να ξυπνάμε πολύ πρωί και να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας τους ζητάμε να τα αλλάξουμε.
aftodioikisi.gr

Θέλετε να εφαρμόσετε τη συμβουλή των ειδικών για «3 κύρια γεύματα και 2 ενδιάμεσα σνακ την ημέρα», αλλά έχετε στερέψει από έμπνευση για το τι να μαγειρέψετε χωρίς να προσθέσετε πολλές θερμίδες στο πιάτο και κιλά στο σώμα σας; Το παρακάτω πλάνο σίγουρα θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και στη συνέχεια να το εμπλουτίσετε.
Ξεκινήστε την ημέρα με μια ομελέτα: Ετοιμάστε για πρωινό μια ομελέτα προσθέτοντας στα αβγά 1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγη κόκκινη πιπεριά και 30 γραμμάρια γαλοπούλα. Συνοδέψτε τη με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης και είστε έτοιμοι για τη δουλειά.
Κόψτε την πείνα σας με μια φρουτοσαλάτα: Γύρω στις 10-11 το πρωί, όταν θα έχουν περάσει 3 ώρες από το πρωινό σας, φτιάξτε μια ωραία φρουτοσαλάτα ή smoothie με φρούτα της αρεσκείας σας, έτσι ώστε να καταπραΰνετε την πείνα σας και να γεμίσετε με ενέργεια. Εναλλακτικά, προσθέστε ψιλοκομμένα φρούτα στο γιαούρτι σας με χαμηλά λιπαρά.
Φτιάξτε ένα σάντουιτς με ψητό μοσχάρι για το γραφείο: Με περίπου 90 γραμμάρια ψητό μοσχαρίσιο κρέας, 2 φέτες ντομάτα και λίγο καρότο έχετε έτοιμη μια υπέροχη γέμιση για ένα λαχταριστό σάντουιτς που μπορεί να σταθεί ως μεσημεριανό γεύμα και να μην ξεπεράσει τις 400 θερμίδες. Συνοδέψτε το με μια πράσινη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.

Συνδυάστε γάλα και φιστίκια Αιγίνης: Για το απογευματινό σας, προτιμήστε μια μικρή κούπα με γάλα σόγιας και περίπου 10-15 φιστίκια Αιγίνης, έτσι ώστε να σας κοπεί η πείνα μέχρι το βραδινό και να χαρίσετε ενέργεια στον εαυτό σας.
Δοκιμάστε σολομό με σπανάκι: Για το βραδινό σας, βάλτε στο γκριλ 90 γραμμάρια σολομού και προσθέστε 3 κούπες σπανάκι και μισή σκελίδα σκόρδο μαγειρεμένο σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Τηρώντας τακτικά γεύματα και συμπεριλαμβάνοντας φρούτα, λαχανικά, αλλά και πρωτεΐνη στην καθημερινή σας διατροφή, θα διαπιστώσετε ότι η… πείνα δεν θα προλαβαίνει να φτάσει στην πόρτα σας.
clickatlife.gr

Ήδη από την Τετάρτη 26 Αυγούστου, ξεκίνησε η τρίτη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τη δημιουργία 19.101 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 5 μηνών στα Υπουργεία, τις Περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ έως τις 14 Σεπτεμβρίου του 2015.
Με τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης ολοκληρώνεται το ανασχεδιασμένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο οποίο μετέχουν συνολικά 52. 626 άνεργοι.
Θα ακολουθήσουν, το αμέσως επόμενο διάστημα, συνολικά 10 προγράμματα και δράσεις με στόχο τη συμμετοχή 110.000 ωφελούμενων ανέργων. «Τα προγράμματα επανασχεδιάστηκαν με καλύτερη στόχευση και διεύρυνση των δικαιούχων, και βελτιώθηκαν, όπου ήταν δυνατό, οι αμοιβές των ωφελουμένων ανέργων», δήλωσε η τ.Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.
Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη ΕΔΩ.

Μετά από έρευνα, που διεξήγαγε σε 400 γυναίκες ο ψυχοθεραπευτής Gary Neuman, διαπίστωσε ότι ο αριθμός των συνουσιών δείχνει αν η σχέση ή ο γάμος σε ένα ζευγάρι περνάει κρίση ή όχι και όχι τελικά η ποιότητα αυτών των συνουσιών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες που απάντησαν ότι έχουν ερωτικές επαφές 3 με 4 φορές το μήνα δεν είναι οι πιο ευτυχισμένες στον γάμο τους, ενώ αντίθετα, οι γυναίκες που φτάνουν να έχουν ερωτικές επαφές 11 φορές το μήνα είναι πολύ πιο ευτυχισμένες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή, εντυπωσιακό  είναι το γεγονός  ότι καμία γυναίκα δεν σχολίασε την ποιότητα της σεξουαλικής επαφής που έχει αλλά όλες εστίασαν μόνο στην ποσότητα, δηλαδή στο πόσες φορές κάνουν σεξ.
Αναφορικά με τις καθημερινές υποχρεώσεις των ζευγαριών όπως, είναι η ανατροφή των παιδιών, το επαγγελματικό στρες, οι οικονομικές δυσκολίες κλπ, από τις απαντήσεις διαφάνηκε καθαρά ότι για τις γυναίκες όλα αυτά αποτελούν βασικούς λόγους υποβάθμισης της σεξουαλικής τους ζωής.
Πηγή: naftemporiki.gr
Ευρωμπάσκετ 2015: Η Εθνική νίκησε τη Σλοβενία και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ νίκησε και τη Σλοβενία (83-72) και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ελληνική ομάδα είχε και σε αυτό το ματς ένα εξαιρετικό α' μέρος, πήρε διαφορά 17 πόντων (48-31 στο 21'), αλλά το σύνδρομο της τρίτης περιόδου την «χτύπησε» και πάλι με αποτέλεσμα οι Σλοβένοι, όχι απλά να μειώσουν, αλλά και να φανούν για λίγο απειλητικοί.

Σε αυτή την περίοδο, η Εθνική δεν είχε λύση στο μαρκάρισμα του Μπλάζιτς (τέλειωσε το ματς με 27 πόντους), ενώ η Σλοβενία χαμηλώνοντας το σχήμα επέβαλε το ρυθμό της. Η ελληνική ομάδα μπλοκαρίστηκε στην επίθεση με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί στο καλάθι (62-60 στο 32'). Στο σημείο αυτό η Εθνική αφυπνίστηκε, με σερί 9-1 σε δύο λεπτά έφτασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (71-61 στο 34'), ενώ ο Ζήσης έδωσε τη χαριστική βολή με τρίποντο κάνοντας το σκορ 80-67 (37').

Η ουσία είναι ότι η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη πέτυχε την τέταρτη νίκη της στον όμιλο του Ζάγκρεμπ και την Πέμπτη θα δώσει το τελευταίο παιχνίδι της Α' φάσης κόντρα στην Ολλανδία (22.00). Στη συνέχεια, θα ταξιδέψει στη Λίλλη, στη βόρεια Γαλλία, για τα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Η ελληνική ομάδα είχε 27/39 δίποντα, 5/13 τρίποντα, 14/22 βολές, 23-10 ρημπάουντ, 21 ασίστ, 14 λάθη, δύο κλεψίματα, τρία κοψίματα.

Η Σλοβενία τέλειωσε το ματς με 20/38 δίποντα, 7/20 τρίποντα, 11/16 βολές, 14-9 ρημπάουντ, 13 ασίστ. 11 λάθη, 2 κλεψίματα

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11 (5/7δ, 1/1β8ρ, 2ασ), Ζήσης 10 (3/4δ,1/2τρ), Σπανούλης 19 (4/6δ,3/4τρ, 2/5β, 6ασ,5λ), Καλάθης 12 (3/5δ, 6/6β,3ρ, 3ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας (3ασ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 10 (5/7δ, 4ρ), Πρίντεζης 16 (5/6δ,1/2τρ,3/4β), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 3.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς 2, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (5/7δ,4/5τρ, 5/6β,5ρ, 2ασ), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22 (7/15δ, 2/5τρ, 2/5β),  Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Ζάγκορατς, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1).
Ρις Γουίδερσπουν: Η «πιο καλοντυμένη» προσωπικότητα για το 2015 σύμφωνα με το People
H ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν αναδείχθηκε από το περιοδικό People η πιο καλοντυμένη προσωπικότητα για το 2015.
Η Αμερικανίδα πρωταγωνίστρια, που έχει κερδίσει το βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία για την ζωή του Τζόνι Κας Walk The Line, ηγείται μιας λίστας που περιλαμβάνει αστέρες της μεγάλης οθόνης όπως η Τζούλιαν Μουρ, η Κέιτ Χάντσον αλλά και η 15χρονη πρωταγωνίστρια της ταινίας Mad Men Κίρναν Σίπκα.

Η 39χρονη Γουίδερσπουν δείχνει να γνωρίζει καλά - και να υποστηρίζει ενδυματολογικά - τι της αρέσει (όπως για παράδειγμα τις φωτεινές αποχρώσεις και τις καθαρές γραμμές), αλλά και τι δεν της αρέσει (όπως τα φουσκωτά φορέματα ή τα κοντά τοπ).

«Θα έμοιαζε με μανιτάρι» δήλωσε η ίδια στο περιοδικό People ερωτηθείσα σχετικά με τέτοιου είδους ενδυματολογικά στυλ, προσθέτοντας ότι το ύψος της (1,58 μ.) αποτελεί μια «επιβάρυνση» για εκείνη σε ό,τι αφορά τις επιλογές της στη μόδα.
«Λέω πάντα στον στυλίστα μου ότι είναι δύσκολο να ντύνεις μικρόσωμα κορίτσια».

Κατά ειρωνεία της τύχης, η Γουίδερσπουν ήταν μεταξύ των γυναικών που ηγήθηκαν της εκστρατείας #AskHerMore που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Όσκαρ για το 2015 κατά την οποία προτρέπονταν οι δημοσιογράφοι να κάνουν στις ηθοποιούς στο κόκκινο χαλί περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη δουλειά τους στις ταινίες παρά τις ενδυματολογικές τους επιλογές.

Η ηθοποιός συχνά κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί, ενώ μεταξύ των καλύτερων εμφανίσεών της είναι μια βραδινή τουαλέτα του σχεδιαστή Τομ Φορντ που επέλεξε για την φετινή βραδιά των Όσκαρ, ένα ασημί στράπλες φόρεμα με την υπογραφή του Κάλβιν Κλάιν που φόρεσε στις Χρυσές Σφαίρες και μια τουαλέτα του Τζόρτζιο Αρμάνι με την οποία εντυπωσίασε στα βραβεία SAG.

Το περιοδικό People παρουσίασε και μερικά από τα πλέον καλοντυμένα διάσημα ζευγάρια, μεταξύ αυτών η ηθοποιός Γκάμπριελ Γιούνιον και ο συζύγός της, παίκτης του μπέιζμπολ Ντουέιν Γουέιντ, ο τραγουδιστής Τζον Λέτζεντ και η σύζυγός του, το μοντέλο Κρίστι Τέιγκεν, αλλά και ο ηθοποιός Τσάνινγκ Τέιτουμ και η σύζυγός του Τζένα.
tanea.gr


Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο είχαν δύο αγόρια ηλικίας πέντε ετών στο Μαγκνιτογκόρσκ της Ρωσίας.
Τα δύο παιδιά έσκαψαν ένα πέρασμα χρησιμοποιώντας φτυαράκια για την άμμο, με στόχο να φύγουν από το σχολείο τους και να αγοράσουν μια Τζάγκουαρ, όπως μετέδωσαν την Τρίτη τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Τα δύο αγόρια το έσκασαν από το νηπιαγωγείο τους στο Μαγκνιτογκόρσκ, κατά τη διάρκεια μιας βραδινής βόλτας, από ένα μικρό πέρασμα που είχαν σκάψει πριν από πολλές ημέρες με τη βοήθεια παιδικών φτυαριών» έγραψε η εφημερίδα Komsomolskaia Pravda.
Οι λιλιπούτειοι «δραπέτες» κατόπιν περπάτησαν μια απόσταση δύο χιλιομέτρων, μέχρι να φτάσουν σε αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων, όπου βρισκόταν το αντικείμενο του πόθου τους: μία Τζάγκουαρ.
Μια γυναίκα που περνούσε από το σημείο υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, καθώς είδε τα παιδιά μόνα τους και τα ρώτησε τι ακριβώς έκαναν εκεί.
«Τα παιδιά εξήγησαν ότι είχαν φύγει από το νηπιαγωγείο τους για να αγοράσουν ένα μεγάλο αυτοκίνητο, όμως δεν είχαν χρήματα» σύμφωνα με την εφημερίδα.
Έπειτα η γυναίκα τα οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα όπου είχε σημάνει ήδη συναγερμός, καθώς η διεύθυνση του σχολείου είχε ενημερώσει για την εξαφάνιση των αγοριών.
Τελικά, εκείνη που… την πλήρωσε ήταν η εκπαιδευτικός που ήταν επικεφαλής της τάξης των δύο παιδιών και η οποία έχασε τη δουλειά της, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα αργά τη νύχτα και από τα δυτικά θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία στα νότια σε μικρή άνοδό ως προς τις μέγιστες τιμές.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά και από αργά τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική στερεά και πιθανόν στη δυτική Πελοπόννησο, τα φαινόμενα από αργά τη νύχτα θα εξασθενίσουν
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενίσουν.
θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα τα οποία στη Θεσσαλία και πιθανόν την κεντρική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά από αργά τη νύχτα θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 ες 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών η καταιγίδων κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Microsoft_Edge_02
Τα πρώτα διορθωτικά patches είναι γεγονός για τον Microsoft Edge browser, ενώ σύντομα θα υποστηρίζει νέα video codecs, όπως ανακοινώθηκε. 
Ο νέος browser της Microsoft δέχτηκε το διορθωτικό πακέτο βελτιώσεων MS15-05, το οποίο διορθώνει τέσσερα κρίσιμα ζητήματα, ενώ ο παλαιότερος Internet Explorer απέκτησε διορθώσεις για 17 διαφορετικά ζητήματα. Το στοιχείο, όμως, που αφορά στον Microsoft Edge και αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ανακοινώθηκε πως θα μπορεί να υποστηρίζει το πρότυπο codec VP9 της Google.
Αυτό σημαίνει ότι ο Edge θα μπορεί να παίζει video μορφής WebM. Το VP9 codec είναι ανοιχτού κώδικα, έχει αναπτυχθεί από την Google και έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί το κλειστού κώδικα πρότυπο Η.265, για την ταχεία αναπαραγωγή υψηλής ποιότητας βίντεο στο web. Ήδη το πρότυπο αυτό υποστηρίζεται από τους δημοφιλείς browsers, όπως είναι ο Firefox, o Opera και ο Chrome.
Αυτή τη στιγμή, η Apple με το Safari, είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία που δεν υποστηρίζει το εν λόγω πρότυπο, ενώ όπως σημειώνει το IT World, αυτή η κίνηση της Microsoft θα πρέπει να συνδεθεί και με την ίδρυση του Alliance for Open Media για τη δημιουργία ενός ανοιχτού προτύπου video, μαζί με άλλους μεγάλους παίκτες του Internet, όπως είναι οι Amazon, Google και Facebook.
pestaola.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!