Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016


Διαστημόπλοια για τη μεταφορά ανθρώπων στον Άρη, οι οποίοι θα δημιουργήσουν εκεί μία μόνιμη αποικία, θα αναπτύξει η εταιρεία αεροδιαστημικής SpaceX του νοτιοαφρικανικής καταγωγής μεγιστάνα Έλον Μασκ.
Ο Μασκ παρουσίασε το σχέδιό του σήμερα στο Διεθνές Αστροναυτικό Κογκρέσο στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικό, ενώ την ομιλία του παρακολούθησαν μέσω ίντερνετ περισσότεροι από 100.000 τηλεθεατές.
«Είναι κάτι που μπορεί να γίνει στη διάρκεια της δικής μας ζωής. Είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε», σημείωσε.
Το σχέδιο του Μασκ είναι να ταξιδέψουν στον Κόκκινο Πλανήτη τουλάχιστον 1 εκατομμύριo άνθρωποι, όπου θα δημιουργήσουν μία αποικία που θα αυτοσυντηρείται. Προέβλεψε πως οι πρώτοι  άποικοι θα μπορούσαν να βρεθούν στον Άρη σε μία δεκαετία από τώρα, ενώ υποστήριξε πως τα σκάφη θα πρέπει να πληρούν μία σειρά από προϋποθέσεις, ώστε να εκτελούν τακτικά δρομολόγια περίπου κάθε δύο χρόνια.
Με βάση αυτές τις προϋποθέσεις, οι πύραυλοι θα πρέπει να είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμοι, να ανεφοδιάζονται καθώς βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, και να μπορούν να παράγουν καύσιμα στον Άρη.
REUTERS/STRINGER
Επειδή η ατμόσφαιρα του πλανήτη αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα, και προηγούμενες αποστολές έχουν εντοπίσει πάγο, ο Μασκ υποστηρίζει πως θα μπορεί να παραχθεί εκεί μεθάνιο, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως καύσιμο. Κεντρικό ρόλο στην ομιλία του είχε μία αναπαράσταση σε βίντεο ενός τεράστιου διαστημοπλοίου και ενός πυραύλου, που θα μεταφέρουν τους αποίκους στον προορισμό τους.
Ένα στοιχείο που δεν ξεκαθάρισε πάντως είχε να κάνει με τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, αναφέροντας απλώς πως θα προέλθει από μία «μεγάλη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». Πρόσθεσε επίσης ότι το κόστος ανά αστροναύτη θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά, για να γίνει πραγματικότητα ο εποικισμός.
Αυτή τη στιγμή, ο ίδιος εκτιμά πως το ταξίδι στον Άρη θα κόστιζε 10 δισ. δολάρια ανά άτομο. Ο στόχος του είναι να μειώσει αυτό το ποσό στις 200.000. Πάντως, όπως σημείωσε, το μοναδικό προσωπικό του κίνητρο είναι να κάνει τη ζωή «διαπλανητική».
Η ομιλία του μεγιστάνα έγινε λίγες εβδομάδες μετά το σοβαρό ατύχημα της SpaceX, κατά το οποίο ένας μη επανδρωμένος πύραυλος και το φορτίο του καταστράφηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη απογείωση.
Όπως ανέφερε ο ίδιος λίγες ημέρες αργότερα, πρόκειται για «την πιο δύσκολη και περίπλοκη αποτυχία που είχαμε στα 14 χρόνια ύπαρξης της SpaceX».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η αποτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα πολύ απαιτητικά χρονοδιαγράμματα της εταιρείας, λόγω των φιλοδοξιών του ιδρυτή της.
Ωστόσο, η έκρηξη δημιούργησε αμφιβολίες για το κατά πόσο η SpaceX μπορεί όντως να εγγυηθεί την ασφαλή μεταφορά εφοδίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, «πόσω μάλλον την αποστολή ανθρώπων στον Άρη», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
naftemporiki.gr

Η κακή φυσική κατάσταση κατατάσσεται ακριβώς πίσω από το κάπνισμα ως ένας από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας μακροχρόνια έρευνας.
Στην έρευνα που διήρκεσε 45 χρόνια συμμετείχαν περίπου 800 άνδρες μέσης ηλικίας, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι μια αύξηση στη σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 21%. Σύμφωνα με τον συγγραφέα της έρευνας Περ Λάντενβαλ, ερευνητή του τμήματος μοριακής και κλινικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμπορκ, τα χαμηλά επίπεδα φυσικής κατάσταση αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας.
Αν και είναι γνωστό και αναμενόμενο ότι το κάπνισμα αυξάνει κατά πολύ τα ποσοστά θνησιμότητας, αυτό που εξέπληξε τους ερευνητές ήταν η επίδραση της αερόβιας ικανότητας, η οποίας ήταν μεγαλύτερη από ότι τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης ή αρτηριακής πίεσης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η ισχαιμική καρδιοπάθεια είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου στον κόσμο. Βασισμένοι σε τεστ κοπώσεως, που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στη διάγνωση της ισχαιμικής καρδιοπάθειας, οι μελετητές θέλησαν να καθορίσουν την επίδραση της φυσικής κατάστασης αναφορικά με τον πρόωρο θάνατο από όλες τις αιτίες. Στην έρευνα τους συμπεριέλαβαν και δεδομένους παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα καρδιοπάθειας, όπως το κάπνισμα, την ψηλή χοληστερίνη και την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Ένα άτομο με σχετικά χαμηλή φυσική κατάσταση θα δει βελτίωση ακόμα και μικρή αύξηση άσκησης.
Συνολικά συμμετείχαν 792 άνδρες που γεννήθηκαν το 1913, οι οποίοι έκαναν ένα τεστ κοπώσεως το 1967, στην ηλικία των 54 ετών. Γύρω στους 650 από τους πιο υγιείς άνδρες έκαναν και ένα τεστ που μέτρησε την μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, που ονομάζεται VO2 max. Όση υψηλότερη είναι η πρόσληψη οξυγόνου σε αυτό το τεστ, τόσο πιο καλή κρίνεται η φυσική κατάσταση του ατόμου. Αξιοποιώντας δεδομένα από διάφορα ιατρικά τεστ κατά τη διάρκεια της ζωής των συμμετεχόντων, οι ερευνητές συνέλεξαν αναλυτικά δεδομένα για τις αιτίες θανάτου, τις οποίες και θέλησαν να συσχετίσουν τα αποτελέσματα των τεστ VO2 max. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες, με χαμηλή, μέτρια και υψηλή βαθμολογία στο τεστ VO2 max. Λαμβάνοντας υπόψη άλλους παράγοντες όπως το κάπνισμα, την ψηλή χοληστερίνη και την υψηλή αρτηριακή πίεση, η έρευνα έδειξε ότι κάθε αύξηση των επιπέδων φυσικής κατάσταση, σύμφωνα με τα τεστ VO2 max, συνέβαλε στην μείωση του κινδύνου θανάτου κατά 21%. Η μελέτη όμως δεν κατέληξε σε μια ξεκάθαρη σχέση αιτίας και αποτελέσματος μεταξύ της αερόβιας φυσικής κατάστασης και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αλλά έναν συσχετισμό. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο στις 27 Ιουλίου, στο European Journal of Preventive Cardiology.
Τα χαμηλά επίπεδα φυσικής κατάσταση αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας.
Αμερικανοί καρδιολόγοι συμφωνούν ότι το χρονικό εύρος της έρευνας δίνει ιδιαίτερη αξία στα αποτελέσματα της, με τον Γουίλιαμ Zόγκμπι, επικεφαλής του τμήματος καρδιολογίας στο Methodist Hospital του Χιούστον στο Τέξας, να εξηγεί ότι η έρευνα καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι η φυσική κατάσταση για μακροχρόνιες διαγνώσεις. Συμπληρώνοντας, ο Ζόγκμπι θεωρεί ότι η έρευνα ισχυροποιεί την αντίληψη ότι η φυσική κατάσταση έχει μεγάλη επίδραση στην μακροζωία. Αυτό όμως που δεν είναι ξεκάθαρο είναι το πόσο καλή φυσική κατάσταση χρειάζεται κανείς για να μειώσει τα ποσοστά πρόωρου θανάτου. Ο Λάντενβαλ αναφέρει ότι η έρευνα δεν ασχολήθηκε με αυτό το ερώτημα, αλλά σε γενικές αρχές, αυτό έχει να κάνει με το baseline fitness ανά περίπτωση. Ένα άτομο δηλαδή με σχετικά χαμηλή φυσική κατάσταση θα δει βελτίωση ακόμα και μικρή αύξηση άσκησης. Σε αυτό συμφωνεί και ο Δρ Γουίλιαμ Γουάιντραμπ, πρόεδρος της Καρδιολογίας, ιδρυτικό μέλος και διευθυντής του Center for Outcomes Research στο Christiana Care Health System του Wilmington στο Ντέλαγουερ. Μια αύξηση της άσκησης κατά μισή ώρα την ημέρα, δηλαδή μια μικρή βόλτα με τα πόδια, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρα τα αποτελέσματα, αλλά όπως λέει και μια παροιμία, φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι.
clickatlife.gr

Είναι μια φωτογράφιση που όχι απλά θα συζητηθεί, αλλά είναι και… πρωτοποριακή και προκαλεί μεγάλη έκπληξη.

Το αμερικανικό Playboy Οκτωβρίου φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό του την 22χρονη μουσουλμάνα δημοσιογράφο, Νούρ Τάγκουρι.

Η φωτογράφιση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα περίμεναν πολλοί. Είναι μια ντυμένη μουσουλμάνα που φορά μαντίλα και δηλώνει: «Για να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω πώς να είσαι μια μουσουλμάνα που φέρει μαντίλα, με έχει βοηθήσει να κερδίσω την εμπιστοσύνη [όλων όσων κάνω συνέντευξη].

Ξέρω πως είναι να εκμεταλλεύεται κάποιος την κοινωνία από την οποία προέρχεσαι και να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της. Εγώ δεν θέλω να το κάνω αυτό. Ξέρω πως η πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου μπορεί να δώσει πραγματικά κίνητρα».

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

H Μπιγιονσέ και ο Τζάστιν Μπίμπερ, οι οποίοι προτάθηκαν ο καθένας σε πέντε κατηγορίες, βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των υποψηφιοτήτων των βραβείων MTV Europe Music Awards, η απονομή των οποίων θα γίνει την 6η Νοεμβρίου στο Ρότερνταμ, ανακοίνωσε σήμερα το μουσικό τηλεοπτικό δίκτυο σε ένα βίντεο.

Η τελετή απονομής, την οποία κάθε χρόνο οργανώνει και σε μια διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη το ευρωπαϊκό MTV, αναμένεται να επιβεβαιώσει την απόλυτη κυριαρχία της «βασίλισσας Μπι», της θριαμβεύτριας στα τέλη Αυγούστου των Video Music Awards (VMA), όπου κέρδισε το βραβείο βίντεο καλύτερης χρονιάς με το τραγούδι της "Formation", ένα βίντεο για την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών.

Ο Καναδός Τζάστιν Μπίμπερ μεταξύ άλλων προτάθηκε στην κατηγορία καλύτερου τραγουδιού για την επιτυχία του "Best song", ενώ η Μπιγιονσέ θα διεκδικήσει το βραβείο καλύτερου βίντεο κλιπ με το "Formation".

Το νεοεισερχόμενο συγκρότημα από τη Δανία Lukas Graham, με τα τραγούδια του όπως "7 years" και "Mama said" συγκεντρώνει 4 υποψηφιότητες.
Η Βρετανίδα ντίβα Αντέλ έχει επίσης τέσσερις υποψηφιότητες, όπως και το συγκρότημα Goldplay.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Google ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή YouTube Go, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί, να μοιράζεται και να κατεβάζει δωρεάν περιεχόμενο από την υπηρεσία YouTube όταν βρίσκετε offline.

Στόχος της εταιρείας είναι να διευκολύνει τη ζωή και να προσφέρει περισσότερο περιεχόμενο σε περιοχές που δεν έχουν καλή πρόσβαση στο Internet, όπως για παράδειγμα η Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

Το YouTube Go έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να μειώνεται η κατανάλωση data και ο χρήστης να γνωρίζει ξεκάθαρα πόσα δεδομένα μεταφέρονται κατά τη διάρκεια του download, αλλά και πόσο χώρο καταλαμβάνει το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης ανάλυσης για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου και δεδομένων.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα διαμοιρασμού του downloaded περιεχομένου με κοντινούς χρήστες χωρίς να καταναλώνονται δεδομένα, αν και η εταιρεία δεν διευκρινίζει με ποια τεχνολογία θα γίνεται αυτό (π.χ. Bluetooth).

Το YouTube Go βρίσκεται σε στάδιο beta και αναμένεται το τελικό λανσάρισμα μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: techgear.gr



Τα παραδείγματα βιβλίων που έγιναν ταινίες είναι ένας κατάλογος στον οποίον... ουκ έστιν τέλος. Κάποια βιβλία ήταν ήδη πολύ γνωστά και αποτελούν κλασσικούς πλέον τίτλους στη λογοτεχνία.

Κάποια άλλα, όμως, ενώ ως τίτλοι βιβλίων ήταν σχεδόν άγνωστοι, όταν μεταφέρθηκαν στη μεγάλο οθόνη κυριολεκτικά έσπασαν ταμεία!
Σας παρουσιάζουμε 15 άγνωστα βιβλία τα οποία έγιναν κινηματογραφικά blockbusters:
Τα Σαγόνια...

Ναι, ... του Καρχαρία! Η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ο μαιτρ της επιστημονικής φαντασίας, Steven Spielberg, απέφερε κέρδη 260 εκατομμυρίων δολαρίων (σημειωτέον μιλάμε για το 1975!) και είναι βασισμένο σε νουβέλα του Peter Benchley.
How the Grinch Stole Christmas

Ή... Το Ξωτικό των Χριστουγέννων. Το βιβλίο μπορεί να είναι παντελώς άγνωστο, όμως η ταινία έκανε εν έτει 2000 εισπράξεις άνω των 250.000.000 δολαρίων.
Το Χρονικό της Νάρνια

Το ομώνυμο βιβλίο του C.S. Lewis μεταφέρθηκε στο σινεμά (2005) και απέφερε κέρδη 291 εκατομμύρια δολάρια.
The Twilight Saga: Η Έκλειψη

Το έργο της Stephenie Meyer μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε 5 συνέχειες και απέφερε εισπράξεις 1,3 δισ. δολαρίων!
Forrest Gump

Η ταινία που γέμισε με παχυλά ποσά τους λογαριασμούς του Τομ Χανκς και απογείωσε την καριέρα του ηθοποιού ήταν ένα βιβλίο του Winston Groom.
Η Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων

Το κλασικό παραμύθι που έγραψε ο Lewis Carroll το 1865, γυρίστηκε σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές, κυρίως σε κινούμενα σχέδια. Η μεταφορά του στον κινηματογράφο το 2010 έκανε το Box Office να... παραληρεί και οι εισπράξεις άγγιξαν τα 334 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Άρχοντας Των Δαχτυλιδιών

Εντάξει, ο J.R.R. Tolkien δεν χρειαζόταν και πολλές συστάσεις. Ωστόσο, η κινηματογραφική μεταφορά του Άρχοντα έγινε ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters όλων των εποχών.
Harry Potter

Κάθε βιβλίο και ταινία και το φιλοθεάμον κοινό πλήρωσε σε εισιτήρια πάνω από 2,39 δισ. δολάρια για να τις δει. Η... πνευματική μαμά του Harry, J.K. Rowling, έγινε η πρώτη (και μέχρι στιγμής η μόνη) δισεκατομμυριούχος συγγραφέας στην ιστορία.
Jurassic Park

Ο Steven Spielberg... περιποιήθηκε δεόντως τη νουβέλα του Michael Crichton. Εισπράξεις; 402 εκ. δολάρια το 1993. Και βέβαια μια ταινία που άλλαξε μια για πάντα την επιστημονική φαντασία στον κινηματογράφο.
Spiderman

Ο ήρωας - αράχνη της Marvel Comics έγινε κινηματογραφική μορφή και απέφερε κέρδη άνω των 710 εκατομμυρίων δολαρίων.
Iron Man

Επίσης ένας υπερήρωας της Marvel. Τα τρία σίκουελ της ταινίας απέφεραν κέρδη 1 δισ. δολάρια.
The Lion King

Σε ποιο βιβλίο βασίζεται; Δεν θα το πιστέψετε ίσως αλλά ο σεναριογράφος του αναφέρει ότι έγραψε με έμπνευση 2 πολύ "παλιά" βιβλία: τον Άμλετ του Σαίξπηρ και τη Βίβλο!

Όπως και να έχει τα 422 εκατομμύρια δολάρια που απέφερε η ταινία εν έτει 1994 αγιάζουν τις... πηγές!
Shrek

Ο William Steig σκιτσάρισε τον... πρασινωπό ήρωα. Και η κινηματογραφική βιομηχανία κέρδισε 442 εκατ. δολάρια.
The Dark Knight

Η κορυφαία μεταφορά του ήρωα - νυχτερίδα, του Batman έβαλε στα ταμεία των σινεμά 1.2 δισ. δολάρια και έδωσε - μετά θάνατον- ένα Όσκαρ στο Heath Ledger.
The Avengers

Το πανίσχυρο team των superheroes της Marvel, "χτύπησε" 623 εκατ. δολάρια στο box office και έγινε η πιο επιτυχής κινηματογραφική μεταφορά κόμικ στην ιστορία του σινεμά.

news.gr
Το 92% του παγκόσμιου πληθυσμού αναπνέει μολυσμένο αέρα
Το 92% του πληθυσμού του πλανήτη ζει σε περιοχές όπου η ποιότητα του αέρα της ατμόσφαιρας δεν πληροί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
«Ταχεία ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι επειγόντως αναγκαία», δήλωσε η Δρ. Μαρία Νίρα, διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του ΠΟΥ.
«Υπάρχουν λύσεις, κυρίως περισσότερα βιώσιμα συστήματα μεταφορών, διαχείριση των στερεών αποβλήτων, χρησιμοποίηση καθαρών θερμαντικών μέσων και καυσίμων από τα νοικοκυριά, καθώς και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και περιορισμός των βιομηχανικών εκπομπών ρύπων», εξηγεί.
Τα επίπεδα μόλυνσης του αέρα είναι ιδιαίτερα αυξημένα» στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Νοτιο-Ανατολική Ασία και στον Δυτικό Ειρηνικό , αναφέρεται στην έκθεση.
Με την εξαίρεση της αμερικανικής ηπείρου, σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου κάτω του 20% του πληθυσμού ζει σε ζώνες όπου η ποιότητα του αέρα πληροί της προδιαγραφές του ΠΟΥ.
Η έκθεση στηρίζεται σε δεδομένα που προέρχονται από 3.000 σημεία σε ολόκληρον τον κόσμο, κυρίως στα αστικά κέντρα. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπαθ στη Βρετανία.
Οι ένοχοι
Ο ΠΟΥ ενοχοποιεί για την ατμοσφαιρική ρύπανση τους αναποτελεσματικούς τρόπους μεταφοράς, τα οικιακά καύσιμα, την καύση των απορριμμάτων, τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας και τις βιομηχανικές δραστηριότητες.
Η ανθρώπινη δραστηριότητα δεν είναι η μόνη πηγή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. «Οι αμμοθύελλες, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ερήμους, μπορούν να επηρεάσουν επίσης την ποιότητα του αέρα», αναφέρεται στην έκθεση.
Χάρις σε αυτά τα νέα δεδομένα, οι ειδικοί ελπίζουν ότι θα ενθαρρύνουν τα κράτη να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για τον περιορισμό της ρύπανσης τη στιγμή που οι ηγέτες του κόσμου έθεσαν τον Σεπτέμβριο 2015 ως στόχο που συνδέεται με την αειφόρο ανάπτυξη τον περιορισμό μέχρι το 2030 των θανάτων και των ασθενειών που συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση.
3 εκατομμύρια θάνατοι
Περί τα τρία εκατομμύρια θανάτων ετησίως συνδέονται με την έκθεση στην εξωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Σύμφωνα με στοιχεία του 2012, 6,5 εκατομμύρια θάνατοι, (δηλαδή το 11,6% των θανάτων παγκοσμίως) συνδέονται με την ρύπανση του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα.
Οι μη μεταδιδόμενες ασθένειες, κυρίως οι καρδιαγγειακές νόσοι, τα εγκεφαλικά επεισόδια και ο καρκίνος του πνεύμονα αντιπροσωπεύουν το 94% των θανάτων που συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Περί το 90% των θανάτων αυτών εντοπίζονται στις φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες και περί τους δύο στους τρεις θανάτους στις περιοχές της Νοτιο-ανατολικής Ασίας και του Δυτικού Ειρηνικού.
Απίστευτο: Τι ζήτησε δημόσιος υπάλληλος στη Λέσβο από πολίτη
Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορες ιστορίες για δημοσίους υπαλλήλους και "λαδώματα". Τα μνημόνια έχουν φέρει σε δύσκολη θέση και τους δημοσίους υπαλλήλους....
 
Όμως ο υπάλληλος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Δ/νση Μεταφορών στη Μυτιλήνη ξεπέρασε κάθε όριο... Τι ζήτησε από το συναλλασσόμενο πολίτη;
 
"Φέρε μου λίγες ελιές μια ντομάτα λίγο ψωμί και ένα τέταρτο φέτα τυρί για το κολατσιό μου μέχρι να τελειώσει η συναλλαγή σου!!!"
 
Και ο πολίτης έμεινε άφωνος να τον κοιτά, όπως γράφει χαρακτηριστικά το lesvosnews.net. Την καταγγελία ανάρτησε στο λογαριασμό του στο facebook ο ασφαλιστικός σύμβουλος Σπύρος Φραντζής.
 
Συγκεκριμένα αναφέρει: 
 
Πραγματικά δεν πιστεύω στα αυτά μου με αυτό πάλι που άκουσα. Υπάλληλος της διεύθυνσης μεταφορών ζήτησε από συναλλασόμενο να του πάρει λίγες ελιές μια ντομάτα λίγο ψωμί και ένα τέταρτο φέτα τυρί για να κάνει κολατσιό μέχρι να τελειώσει την συναλλαγή του. πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και όλα αυτά με τις ευλογίες Καλογήρου και υπευθύνου αόρατου Αντιπεριφερειάρχη κ.κ.κ. Παπαδόπουλου. Εύχομαι και σε ανώτερα.
giethoorn
Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γνωρίζουμε όλα τα «διαμάντια» που κρύβει. Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι δημοφιλείς προορισμοί, αλλά υπάρχουν και πολλές μικρότερες πόλεις, οι οποίες κρύβουν απίστευτη ομορφιά και δεν είναι και τόσο τουριστικές.
Όπως αυτές οι 7 μικρές, αλλά πανέμορφες πόλεις που κατά πάσα πιθανότητα δεν τις έχετε ξανακούσει, ούτε και επισκεφτεί.
Gruyeres
gruyeres
Αυτή η πόλη που το όνομά της σημαίνει «τυρί» είναι μία μικρή πόλη κοντά στις ελβετικές Άλπεις.
Giethoorn
giethoorn
Εβδομήντα-πέντε μίλια από το Άμστερνταμ, έχει 180 γέφυρες και καθόλου αυτοκίνητα.
Alberobello
alberobello
Τα κτίρια αυτής της ιταλικής πόλης είναι του 14ου αιώνα.
Reine
reine
Στο νορβηγικό αυτό χωριό μπορείτε να μείνετε στα σπίτια των ψαράδων.
Cesky Krumlov
cesky krumlov
Η πόλη της Τσεχίας είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO.
Arlington Row
arlington row
Οι αγροικίες αυτού του χωριού της Αγγλίας έχει σίγουρα φωτογένεια.
Eguisheim
eguisheim
Έχει ψηφιστεί ως ένα από τα πιο αγαπημένα χωριά της Γαλλίας.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.
cleaning sponge
Ακόμα και εάν το σπίτι σας μοιάζει πεντακάθαρο, ίσως να το γεμίζετε με μικρόβια ή να κάνετε κακό στην υγεία σας, χωρίς καν το ξέρετε.
Πώς; Προσέξτε μήπως κάνετε αυτά τα 7 λάθη στο καθάρισμα, σύμφωνα με το PureWow.
cleaning sponge
Χρησιμοποιείτε ένα παλιό σφουγγάρι
Κανείς δεν θέλει να εξαπλώνονται τα βακτήρια παντού, ενώ στην ουσία προσπαθεί να καθαρίσει με ένα σφουγγάρι. Κρατήστε τα σφουγγάρια σας καθαρά, βάζοντας τα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό κάθε μέρα. Και μόλις δείτε πως μυρίζουν περίεργα, αλλάξτε τα αμέσως.
Βάζετε τα μαχαιροπίρουνα σας μέσα στο πλυντήριο με τα χερούλια προς τα πάνω
Έτσι, εμποδίζετε το ζεστό νερό από το να φτάσει στις πλευρές που είναι λερωμένες με φαγητό. Βάλτε τα χερούλια από κουτάλια και πιρούνια προς τα κάτω και τα χερούλια από τα μαχαίρια προς το πάνω, για να μην κοπείτε όταν θα τα βγάζετε έξω.
dishwasher
Αναμιγνύετε τα καθαριστικά προϊόντα
Τα προϊόντα αυτά περιέχουν δυνατά χημικά τα οποία ίσως προκαλέσουν επικίνδυνες αντιδράσεις αν ανακατευτούν μεταξύ τους.
Βάζετε το βουρτσάκι της τουαλέτας στη βάση του ενώ είναι ακόμη υγρό
Έτσι αναπτύσσονται μικρόβια! Κρατήστε το έξω για τουλάχιστον 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει και μετά βάλτο το στη βάση του.
cleaning floor
Καθαρίζετε χωρίς να φοράτε γάντια
Σίγουρα δεν θέλετε όλα αυτά τα χημικά που αναφέραμε νωρίτερα να ακουμπάνε το δέρμα σας και να το κάνουν ζημιά. Φορέστε λαστιχένια γάντια που θα κρατήσουν επίσης τα χέρια σας απαλά και το... μανικιού σας άθικτο.
Ψεκάζετε σε μια επιφάνεια και την σκουπίζετε αμέσως
Πρέπει να αφήσετε το καθαριστικό να δράσει για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα πριν το σκουπίσετε, έτσι ώστε να «σκοτώσει» τα μικρόβια.
cleaning spray
Χρησιμοποιείτε καθαριστικό για τα τζάμια σε πάγκους και πατώματα
Μπορεί να μοιάζει ιδανικό, αλλά μην το εμπιστεύεστε για όλα! Το σωστό είναι να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο καθαριστικό για κάθε επιφάνεια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!